Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A 2012-es londoni olimpiai lán
  2011-08-14 21:09:16, vasárnap
 
  A 2012-es londoni olimpiai lángot molotov-koktéllal gyújták meg

2011. augusztus 13., szombat

De új olimpiai sportok megjelenéséről is tárgyal a NOB, így kukadobálás, 100 méteres síkképernyős futás, és gátlopás is műsorra kerülhet.

A londoni szervezőbizottság kérelemmel fordult a NOB-hoz, hogy sürgősséggel új sportágakat vegyenek fel a londoni olimpiai programjába. Az angol versenyzők feltehetően jól szerepelnének a javasoltak között szereplő kukadobálásban, amiben az afgánok és palesztinok lehetnek a britek kihívói.

Szintén olimpiai sportág lehet Londonban a 100 méteres síkképernyős futás, a kötött fogású bilincselés és a 400 méteres férfi pénzváltó. A síkképernyős futás váltójában a tévé mellett a távirányítót is tovább kell adnia következő versenyzőnek, ám a pontos váltást nehezíti majd a kötelező símaszk viselet, amiben nem lehet majd tudni, hogy ki is van a csapatukban.

Izgalmas lehet a vizi sportok között a megúszás számainak megjelenése, amiben mind a versenyzőknek, mind a rendőröknek utcai viseletben kell teljesíteniük a távokat. A londoni szervezők szorgalmazzák a baseball olimpiai szabályainak könnyítését, hogy azt 2012-ben labda és pálya nélkül is lehessen játszani. Érdekes kezdemémnyezés a nyári olimpia programjai közé felvenni a sílövészetet, különösen, hogy éles lőszerrel és rendőrnek öltözött síelőkre lehetne lőni.

Az olimpia nyitóünnepségét is újragondolták a szervezők, így várhatóan molotov-koktéllal gyújtják be a megbékélést szimbolizáló olimpiai lángot, és csak ezután verik a rendőrök 8 napon túl gyógyulóra a gyújtogató sportolót. A nyitóünnepségen élőképeket is ltáhatunk majd, főleg a BBC haditudósítóinak közvetítésében.


http://hircsarda.blog.hu/2011/08/13/a_2012_es_londoni_olimpiai_langot_molotov_kok tellal_gyujtak_meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Borzalmas polgárháborúk jönnek
  2011-08-14 21:03:10, vasárnap
 
  Borzalmas polgárháborúk jönnek?

Alapjaiban gyengült meg az Egyesült Államok - jelentette ki az MNO-nak Magyarics Tamás. Az Amerika-szakértő szerint ugyanakkor az ország története a folyamatos megújulásról szól. Bogár László lapunknak arról beszélt: Amerika az ismert emberi történelem legdestruktívabb konstrukciója, bizonyos folyamatok odáig vezethetnek, hogy az ,,amerikai álom" polgárháborús rémálommá válik.

Az utóbbi években az amerikai hatalom alapjaiban gyengült meg, mivel a gazdasági-pénzügyi erő alapvetően szóródott a világban - mondta el az MNO érdeklődésre Magyarics Tamás, a Magyar Külügyi Intézet volt igazgatója, Amerika-szakértő. Példaként hozta föl: megerősödött Kína, India és Brazília, amelyek révén természetesen csökkent az USA gazdasági befolyása, s ez a csökkenés a jövőben vélhetően folytatódni fog. Ennek ellenére az Egyesült Államok nem fogja elveszíteni a globális vezető szerepét - tette hozzá. A külpolitikai szakértő rámutatott arra is, hogy a második világháború végén az ország a világ ipari termelésének a 44 százalékát adta, míg napjainkban csupán a 20 százalékát.

Rosszkor, rossz időben

Az emberi létezés kritikus elágazási ponthoz érkezett - állítja az MNO-nak Bogár László. A közgazdászprofesszor szerint jelenleg több történelmi ciklus vége is egybecsúszik, és ez okozza a mély válságot. Az első a már ismert, 40 éves szakaszokban jelentkező Kondratyev-ciklus, amely eddigi utolsó mélypontját a 70-es években érte el. ,,A másik egy még kevésbé feltárt, 200-250 éves megaciklus, amely a francia forradalom kataklizmájában pusztított utoljára." De nagy valószínűséggel vége felé közeledik az a roppant ívű, körülbelül háromezer éves elsötétedési korszak is, amelynek során az emberiség szembemegy a létezés alapvető törvényeivel, felszámolja természetes létmódját, a szakrális tradicionalitást - teszi hozzá a professzor.

Amerika az elmúlt nagyjából 250 éves megaciklus kapitalizmusának olyan csúcsfegyvere, amely az ismert emberi történelem legdestruktívabb konstrukciója - jelentette ki Bogár, s mint fogalmazott, a kapitalizmus lényege abban áll, hogy a profit érdekében képes elpusztítani akár az egész emberi létezést is. Ez a - közgazdász szerint - rákos burjánzásként viselkedő konstrukció különösen az elmúlt négy évtizedben válik egyre gáttalanabbá. ,,Ehhez immár eddig elképzelhetetlen erejű technológiai támogatást is kap."

Kettős szerkezet

Szavai szerint az USA nem más, mint egy nemzetállam-Amerika és egy globális Amerika alkotta, rejtett kettős szerkezet, amelyeknek viszont ,,közös költségvetése" van. Így a nemzetállam-Amerika fedezi a globális Amerika olyan pusztító szükségleteit is, mint például az afganisztáni háború, amelynek éves költségei Magyarország éves GDP-jének kétszeresét teszik ki. Arról van szó, hogy a globális Amerika a nemzetállam erőforrásait használja föl, amikor pedig - ahogy jelenleg is - válságos helyzet áll elő, a legkiszolgáltatottabb csoportoktól várja el, hogy fedezzék a birodalom globális kiadásait - állítja a közgazdászprofesszor. A költségek rohamosan emelkednek, ,,így minél nagyobb bajban van a birodalom, annál brutálisabban akarja kifosztani a nemzetállam-Amerikát" - mondja. A világ többi része is egyre kevésbé engedelmeskedik a birodalomnak.

Magyarics: Fel kell számolni a politikai zsákutcát

Magyarics az ország esetleges megújulása kapcsán kifejtette, hogy először is ideális lenne, ha megszűnne a mostani politikai zsákutca. A republikánusok és a demokraták fele-fele arányban birtokolják a hatalmat, és sok esetben egyszerűen blokkolják egymást, ami a mostani válságban nem biztos, hogy eredményes politika - mutatott rá a szakértő. Úgy látja, hogy a válságos időkben sokkal jobb egy erős felhatalmazású kabinet, mint amilyennel az 1930-as években a demokraták rendelkeztek. Magyarics szerint az USA története mindig a folyamatos megújulásról szólt. Negatív jel, hogy sokkal kevesebben mennek az országba, főként a tudásipar területén, de a bevándorlók számára még mindig kedvelt célpont.

A külpolitikai szakértő úgy látja, hogy a következő hónapokban az ellenzék mindenképpen az elnök szemére fogja vetni, hogy az ő kormányzása alatt minősítették le az országot, ami vélhetően negatív hatással lesz az esetleges újraválasztására. Obamának nem sikerült jelentős mértékben csökkentenie a munkanélküliséget, és az ideológiai viták is élesek maradtak - tette hozzá. Magyarics szerint ezzel szemben a republikánusok nem tudnak alternatívát mutatni, és amit mutatnak, az is sok embert riaszt. A választások még viszonylag messze vannak, ezért még egyáltalán nem lehet tudni, hogy addig milyen változások állnak be a szemben álló erők támogatottságában - jelentette ki a szakértő.

Egyezkedés, háború, idiotizált középosztály

Bogár pedig állítja: az ilyen válság megoldása vagy egy új globális egyezség vagy permanens planetáris háború. Az utóbbi esetben a globális Amerika ezzel demonstrálhatja, hogy ,,bárkit brutálisan szétver", aki a törekvései útjában áll. Az egyezkedés ugyanakkor nagyon kényelmetlen, mert ,,fel kellene adni Amerika kitartottjait, illetve sorsára kellene hagyni a nemzetállam idiotizált középosztályát is". Utóbbi Bogár szerint a birodalom kirakatbábuja, s ezért is teszi számára lehetővé, hogy az életszínvonala háromszor nagyobb legyen, mint amit a gazdasági teljesítménye alapján megérdemelne. Ha ezt megvonják tőle, az ,,amerikai álom" polgárháborús rémálommá válik. Nem tudni, hogy mi lesz ennek a folyamatnak a vége, mindkét lehetőség apokalipszissel járna - teszi hozzá a Bogár. ,,A világ érzi, hogy a birodalom bajban van, talán össze is omlik, és abból évtizedekig tartó anarchia és káosz lesz."

Mindenki kétségbeesetten keresi a számára legbiztosabb fogódzót. Ezért szárnyal a svájci frank és az arany, mert most az tűnik biztos menedéknek, de ezek nem ehetők meg - fogalmaz Bogár. Szerinte minden emberi közösség elemi érdeke, hogy vigyázzon az élelemtermelésére alkalmas tiszta vizére, földjére és levegőjére. ,,A káosz után az élet visszatér a normális kerékvágásba, és akkor kiderül, hogy az élethez ezekre az őselemekre van szükség, nem pedig elvont, mesterséges, hamis értékekre."

mno.hu/Posta Imre
2011. augusztus 14.

http://jovonk.info/2011/08/14/borzalmas-polgarhaboruk-jonnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.