Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Bőkezűen, ha szűkölködünk is
  2011-08-20 20:35:03, szombat
 
 
,,Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba... Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? ... Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." (Lukács 16:9-14)

Ha Jézushoz akarsz hasonlítani, meg kell tanulnod bőkezűnek lenni.

Nagyon könnyű akkor időt, energiát vagy pénzt áldozni valamire, ha van belőle felesleges. Az igazi próba abban rejlik, amikor a fentiekből neked is hiányod van. Ha neked is kevés van, kész lennél-e odaadni azt a keveset is, hogy másnak segíts? Ha a válaszod erre igen, akkor gratulálok! Átmentél Isten nagylelkűség tesztjén.
Miért teszteli Isten a nagylelkűségedet? Azért mert az Ő képmására teremtett téged, ezért ha Jézusra akarsz hasonlítani, meg kell tanulnod bőkezűnek lenni. Ha nem ezt teszed, akkor sohasem válsz éretté, és az Úr áldása sem lesz az életeden
Mi van akkor, ha válságban vagy és a dolgaid nem mennek túl jól - munkanélküli vagy, esetleg kevés a pénzed és úgy érzed, hogy nincs energiád, anyagi javaid, amelyekkel mások felé szolgálhatnál? Hogy lehetsz bőkezű, mikor neked is kevés van?
Pál apostolnak a korinthusbeliekhez írt második levelében van számunkra egy jó példa, ahol Pál a következőket írja a Macedóniai gyülekezetekről: “Mert a nyomorúság sok próbája között bőséges az ő örömük, és nagy szegénységükből a tisztaszívűség gazdagsága lett." Az öröm és a szolgálat mindig együtt járnak.

A döntő próbája annak, hogy mennyire bízol Istenben az, hogy hogyan kezeled a pénzed; mert ez megmutatja, hogy mi a fontos számodra.

Mint pásztor szeretném, ha pénzügyileg sikeres lennél, hogy bőkezű adakozó lehess, hogy segíthess az embereknek, hogy jót tehess a földön. A következő 5 alapelv a válság idején segít boldogulni.

1. Ha engedelmeskedsz Isten szavának, ő gondoskodik rólad. Ha készen állsz kimondani, hogy “Istenem, azt fogom tenni, amit te elvársz tőlem, attól függetlenül, hogy van-e pénzem, vagy lehetőségem rá", akkor Isten mindent megad majd ahhoz, hogy ezt meg is tehesd.

2. Ha megteszed, amit Isten elvár tőled, akkor Ő majd hozzáteszi azt a részt, amire te magadtól nem lennél képes. Ajánlj fel Istennek mindent, amid csak van, bármennyire is kevés legyen az, és Isten megsokszorozza úgy, ahogy nem is gondolnád, hasonlóképp ahogyan azt az 5 kenyérrel és 2 hallal tette.

3. Isten szereti a jókedvű adakozót. Minél bőkezűbb vagy Isten annál többet fog majd viszaadni neked.

4. Ha hiányod van valamiben, vess el egy magot. Bármi legyen, amiből úgy érzed, hogy nincs elég, légy bőkezű azzal a kevéssel, amid van. Ahhoz, hogy learasd a terményt először el kell vetned.

5. Az vetés és aratás nem ugyanabban az időpontban és nem magától történik. Idő és türelem szükséges hozzá.


(Daily Hope by Rick Warren * Napi Remény
Link



Link Élő Ige Gyülekezet

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 11888
  • e Év: 73189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.