Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Állatövi jegyek - étkezés
  2011-08-27 14:26:15, szombat
 
  Csillagjegyek szerint

Ha odafigyelsz arra, mikor melyik állatövi jegyben jár a Hold, és ennek megfelelően állítod össze az étrendedet, gyorsan veszíthetsz a fölösleges kilókból!

Az állatövi jegyek


A Nappal ellentétben, ami egy teljes kört egy év alatt tesz meg, a Hold a tizenkét állatövi jegyet egy hónap alatt érinti, vagyis minden második-harmadik napon egy újabb csillagképben áll. Az ókori asztrológusok a tizenkét állatövi jegyet négy csoportra osztották, és a négy csoport mindegyikét egy-egy őselem mellé rendelték.

A Kos, az Oroszlán, a Nyilas tűzjegyek, a Bika, a Szűz, a Bak földjegyek, az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő levegőjegyek, a Rák, a Skorpió és a Halak pedig vízjegyek. A négy elem mindegyikét - és ezáltal az állatövi jegyeket is - az idők során bizonyos tulajdonságokhoz társították. Így minden elemhez tartozik egy növényi rész (gyümölcs, gyökér, virág, levél) és táplálkozási minőség (fehérje, só, zsír, szénhidrát).

A növényi részeket olyan gyümölcs- és zöldségfajtákhoz társítják, amelyeknél az adott rész különösen domináns. Ez a fajta hozzárendelés igazít el abban, hogy melyik élelmiszer melyik naphoz illik. A táplálkozási minőségből következtethetsz az adott élelmiszerek emészthetőségére - vagy éppen nehezen emészthetőségére - bizonyos napokon.

Kos, Oroszlán, Nyilas

Eleme: Tűz
Növényi rész: Termés - ide sorolható a legtöbb föld felett termő kultúrnövény, például a padlizsán, a bab, az uborka, a kukorica, a paradicsom, minden fán termő gyümölcs és bogyó
Táplálkozási minőség: Fehérje - ha általában nehezen emészted is meg a fehérjét, ezeken a napokon egész nyugodtan fogyaszthatsz fehérjetartalmú ételeket.

Bika, Szűz, Bak

Eleme: Föld
Növényi rész: Gyökér - ide sorolhatók a gyökérnövények, például a burgonya, a karalábé, a répa, a retek vagy a hagyma
Táplálkozási minőség: Só - ezeken a napokon sokan rendkívüli módon kívánják a sós ételeket. Ha nincs problémád a vérnyomásoddal, nyugodtan engedhetsz a kísértésnek.

Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Eleme: Levegő
Növényi rész: Virág - ide tartoznak az ehető virágtermések és a zöldségnövények, például a brokkoli vagy az articsóka
Táplálkozási minőség: Zsír - a zsíros vagy olajos ételeket különösen könnyen emészted ezeken a napokon, szervezeted sokkal jobban hasznosítja őket, mint máskor. Ha azonban alapvetően nehezebben emészted a zsiradékokat, ne ess túlzásokba még a levegőnapokon sem!

Rák, Skorpió, Halak

Eleme: Víz
Növényi rész: Levél - ide sorolhatók a leveles zöldségek, például a saláta, a póréhagyma, a rebarbara, a spárga, a spenót vagy a káposzta
Táplálkozási minőség: Szénhidrát - sokan kívánják ezeken a napokon a kenyeret, a péksüteményeket, az édességeket, és sokan válogatás nélkül mindent meg is esznek. Nem árt azonban az elővigyázatosság, mert a meggondolatlanság és a mértéktelenség gondot okozhat az anyagcserében!
net


 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A vonzás törvénye
  2011-08-27 14:22:37, szombat
 
  Az univerzumot számos törvény hatja át, ezek közül a legfontosabb a vonzás törvénye. Érdemes ugyanis megjegyezni, hogy a világon mindent, amit életében tapasztal, megél az ember, mind-mind saját maga vonzza magához - a gondolatai, a hite által.

Az univerzumban minden rezeg, az energia és az anyag csupán különböző frekvenciájú rezgések megnyilvánulása. Minden gondolat, érzés, kívánság vagy akarat különböző frekvenciájú rezgés. Nem mindegy tehát, mire és hogyan gondolunk. A tudatalattink ugyanis úgy véli, a gondolatok azonosak a kívánsággal - ezért azt jeleníti meg, amit gondolunk. Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. A teremtőerőt a hit aktiválja, arra kényszerítve az energiát, hogy a kívánt formát öltse magára.

A rosszból tanulni kell!

Az ember az univerzum legerősebb mágnese. A ,,hasonló hasonlót vonz" elv alapján mindenki csak azt tudja magához vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. Miként hasonló beállítottságú embereket vonzunk magunkhoz, ugyanúgy kerülnek elénk gondolatainknak és érzéseinknek megfelelő életkörülmények és történések. Gondolataink és érzéseink láthatatlan mágnesek, melyek a világból szüntelenül magukhoz vonzzák mindazt, ami velük egynemű.

Minden ember a valóságnak csak azt a részét érzékeli, amelyre képes rezonálni. A különböző rezonanciájú emberek a valóságnak más-más részét érzékelik, így mindenki más-más világban él. A párkapcsolata is igaz, hogy mindenki mindig éppen azt a társat találja meg, aki neki megfelel, hiszen a rezonancia törvényének megfelelően csak ilyen párt tud magához vonzani. Az ideális partnert csak akkor tudja bevonzani, ha előbb saját maga válik ideális partnerré. Addig pedig az a társ, akivel éppen együtt van, azt a leckét kínálja fel, amelyet még meg kell tanulnia ahhoz, hogy ideális társ lehessen.

Ne arra gondolj, amitől félsz!

Ha nem tetszenek a jelenlegi életkörülményeid, megteheted, hogy ,,átállítod" magad, és ezáltal más körülményeket vonzol magadhoz. Ezért nagyon fontos, hogy soha ne arra gondolj, amitől tartasz, amit el akarsz kerülni, hanem arra koncentrálj, amit szeretnél elérni. Ha el tudod képzelni, amire vágysz, és ezt a képet tartósan fenn tudod tartani, akkor előbb-utóbb be is vonzod az életedbe.

Ennek hátterében az áll, hogy minden képszerű elgondolás megvalósulásra törekszik. A kívánt végeredményt lelki szemeid előtt képszerűen, színesen, teljes részletességében dolgozd ki. A képet aztán újra és újra emeld a tudatodba, és ott minél tovább őrizd meg. Minél tisztább és élesebb a kép, annál könnyebben gyűlik fel benne a megvalósulást szolgáló energia. Minél tovább és minél gyakrabban jeleníted meg szellemi képernyődön a képet, annál hosszabb ideig áramlik az energia. Fontos az is, hogy a kívánt végeredményhez pozitív érzéseket társíts: hogyan fogsz érezni, hogyan viselkedsz majd, ha az elképzeltek megvalósulnak.

Amint készen van a kép, és elegendő energiával töltötted fel, még ,,magadévá kell tenni". Azonosulnod kell vele, érezd, lásd - valóságosan. Mindenekelőtt pedig hálával gondolj arra, hogy elképzelésed beteljesül. Ez után mindent engedj el, hogy a kép testet ölthessen a fizikai valóságban is.

Tenni kell a csodáért

...Csak akkor és azoknak, akik valóban hiszik is a pozitív változást. S főleg: tesznek is érte. A boldogságot az éri el könnyedén, aki alkalmazkodik az Univerzum által teremtett helyzetekhez. Persze, meglátogathatja a jó szerencse akkor is, ha ölbe tett kézzel várja az érkezését, de ha kihasználja a kedvező ,,hátszelet", és akkor lép akcióba, amikor a legnagyobb az esély a sikerre, akkor kedvező bolygóátvonulásokból sokkal többet profitálhat.
Lehetnek tévedések és zsákutcák is. De könnyebben lehet megoldást találni a bajra.

A szabad akarat létezik, sok változáson megyünk keresztül az életünk során. ........hogy mit lép a döntéshelyzetben - az sokban függ a környezet hatásától is. Akibe belekódolnak egy rossz viselkedésformát, vagy akár tévesen valamiféle "betegségtudatot", annak a Vénusz év legfeljebb abban segít, hogy megszabaduljon a negatív külső hatástól, és végre saját életét élhesse. Ez az első lépés a boldogság felé.

A szeretet nem szóló, hanem duett, ha az egyiknél eltűnik, elnémul a dal!"
(Adelbert Chamisso)



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Bizalom
  2011-08-27 06:17:07, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Idézetes képek  
Hogyan mondjam el neked?
  2011-08-27 06:13:24, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ******Az élet nagy ? ? ? ? ?**  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 311 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 674
  • e Hónap: 9344
  • e Év: 65277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.