Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Barantások! Közeleg a MOGY!
  2011-08-03 23:12:45, szerda
 
  Egész évre szóló útravaló!

Fő feladatunk a küzdőtér elemeinek felépítése és a történelmi élőkép megszervezése. Ebben az évben is arra kérlek benneteket, hogy a lehető legnagyobb létszámmal és a legnagyobb fegyelemmel vegyünk részt ezen a rendezvényen. Csapatokon belül segítsük egymást, hogy a csapattagok és családtagjaik eljuthassanak a MOGY-ra. Kérlek benneteket, hogy augusztus 6-tól jelentkezzetek be azokba a munkacsapatokba, amelyek a küzdőtér építési munkálatait végzik. Az idei év érdekessége, hogy (a fa felajánlásoktól függően) egy 25 x 10 m-es, négy saroktoronnyal, két kaputoronnyal és egy központi toronnyal ellátott favárat építünk fel, gyilokjáróval, belső várfelszereléssel, zászlókkal, pajzsokkal díszítve. Ehhez megfelelő mennyiségű anyagra van szükség, ez pedig -- tavalyhoz hasonlóan -- felajánlásokból valósítható meg. A történelmi élőkép megint egy kicsit más lesz. A megszokott, sikeres és látványos elemek mellett 2 új elem, például gyermekek csatája is lesz (rongylabdákkal). A várral szemben idén fa színpad lesz (a Nagyszínpad idén a karámon belülre kerül), tornyokkal és harangtornyokkal. A történelmi élőkép vezénylése innen történik majd.


Pénteken 15.00-kor nyilvános főpróba, szinte valódi bemutató. Arra kérlek benneteket, hogy itt már minden csapatunk legalább 90%-os részvétellel vegyen részt. Hozzuk a fiatal barantásainkat is, komoly élménnyel fognak gazdagodni és külön szerepük is lesz a két nap során. A zászlókat, fegyvereket, pajzsokat, ostorokat készítsétek elő. A gyermekcsatához továbbra is várjuk a rongylabda felajánlásokat. Kb. 20 000 db-ra volna szükségünk.
- Várunk minden további faanyag felajánlást!
- Lehet: léc, gerenda, palló, deszka, oszlop továbbá: szeg, ácskapocs, kapupántcsavar, motoros fűrészekhez üzemanyag.
- A munkacsapatok ácsszerszámokat, motoros fűrészeket, szöghúzókat hozzanak.
- Abban is segítetek, ha otthon körülnéztek és ami felesleges van otthon -- szeg, csavar, ácskapocs, kapupánt, maradék festék, hígító, ecset, maradék ruhaanyag, kordonnak való kötél, régebbi zászlóanyag --, azt elhozzátok az építőknek, gyermekfegyver gyártóknak! Kérdezzétek meg a szomszédaitokat, barátaitokat, rokonaitokat! Egy gyermekek és építőik örömére felépítendő vár sok embert meg fog mozgatni. Komoly mennyiségű alapanyagot lehet összegyűjteni.
Arra kell figyelni, hogy ha csütörtökön hozzátok az anyagokat, akkor azzal már nagyon nehezen tudunk mit kezdeni. Kérlek benneteket, hogy az összegyűjtött anyag felajánlásokat juttassuk el az építőknek korábban. A szomszédos csapatok telefonálják egymást körbe, hogy ki, mikor indít munkacsapatot Bösztörre és azoknak adjuk át az anyagokat!
A vár környezetébe szívesen várunk minden ötletet! (Pl. kész balliszta, ágyú, ágyú jellegű építmény.
A felvonulásnál a zászlók nagyon fontosak. Aki tud, hozzon magával piros-fehér vagy bíbor-ezüst sávozott könnyű pajzsot. Huszártárcsa és körpajzs (napsugárként osztott sávok) előnyben!
Bösztörpuszta létrejöttét idén sem támogatja senki. Ezért is éppen nekünk való hely. Idén a főszervező: Bődi Szabolcs, Kunszentmiklós polgármestere. Ebben az évben nagyon látszik, hogy kifogytak az emberek az anyagiakból. Minden hasonló, komoly tízmilliókkal támogatott rendezvény érdektelenségbe fulladt. Hiányzott belőle a lélek. Minél több barantás van a MOGY-on, annál inkább lesz esélye ennek a kezdeményezésnek túlélnie ezt a nehéz évet. Jövőben bízó gyermekeink és az egész évben látástól vakulásig dolgozó magyar emberek megérdemlik, hogy egész évre való lelki útravalót kapjanak.
Ünnepeljük meg a jó szándékú magyar embereket Bösztörpusztán! Úgy mint tavaly... "Sírva vígad a magyar.."

Szeretettel: Vukics Ferkó

ui.. Vasárnaptól öt napot Erdélyben leszek az ottani Baranta tábor miatt, de szombaton már idehaza vagyok... Elő a fűrészekkel!

http://www.szilajcsiko.hu/baranta#!__baranta


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 69
  • e Hét: 411
  • e Hónap: 3537
  • e Év: 35267
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.