Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Csillagot neveztek el
  2011-08-06 21:46:44, szombat
 
  Újabb magyar felfedezésű kisbolygók névjavaslatát fogadta el a Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU), ennek eredményeként kisbolygót kapott Kossuth Lajos, Hofi Géza, André Kertész, valamint Timothy R. Bedding, a Sydney-i Egyetem professzora, és egy-egy aszteroidát neveztek el Kincsemről, valamint a Badacsonyról is
Badacsonyról nevezték azt az 1-2 kilométeres égitestet, amely 360 millió kilométerre található a Naptól, és 3,7 év alatt kerüli meg központi csillagunkat
Csillagot neveztek el az MTV műsoráról
2000. csillag neve: Balatoni nyár
MTV VIDEÓ link
Link
...... ..........


Tanusítvány

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Koncz Zsuzsa állatkerti séta
  2011-08-06 20:42:22, szombat
 
  Koncz Zsuzsa állatkerti séta

Videó link
Link
Megy a hajó, nézd a nyulat
Lepencéig rajta mulat
De a dühös orángután
Kiszáll rögtön Horány után
Na-na-na-na-na...

Apám - így szólt a kis bálna -
Hadd mehessek el a bálba!
Nem mehetsz el, fiam, Péter,
Nem vagy még egy kilométer
Na-na-na-na-na...

A hód arcán enyhe pírral
Csókolózik a tapírral
Rosszalja a jegesmedve:
Nem vagytok még megesketve
Na-na-na-na-na...

Szorgoskodnám, szól a hangya,
Ha a tücsök békén hagyna.
De rázendít folyton, s újra,
Táncolunk a rock and roll-ra.

Mért cikáznak a kis fecskék?
Hogy az eget kékre fessék.
S ha mindenütt van már festék,
- Kész a Tavasz! -, jelenthessék.
Na-na-na-na-na...

Édes párom adj egy csókot
Kéri pókné a zord pókot.
Elkapott a méreg sodra,
Nem szomjazom a csókodra.
Inkább egy jó korsó serre,
Készülök a válóperre.
 
 
1 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Weöres Sándor: Macska induló..
  2011-08-06 20:25:10, szombat
 
  Weöres Sándor: Macska induló...

Előadja Sebő Ferenc, Káldy Nóra Videó link
Link
Link
Kurrogj,kurrogj,kormos macska,
cirregj,cirregj,cirmos macska,
büszkén lejt hat vak bak macska,
sok pettyes láb,száz karmocska.
Jobbra át,balra át,
agyon marjuk a kutyát,
nyauúu!

Nyávogj,nyávogj,nyavalyás macska,
pisszegj,pisszegj,pikulás macska,
aki beteg,pikulálhat,
szedjen macska pilulákat.
Hátra arc,nagy kudarc,
nem marunk ha te se marsz,
nyauúu!

 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Állatkerti séta. videón
  2011-08-06 20:19:50, szombat
 
  Állatkerti séta. Ének Koncz Zsuzsa
Videó link
Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Közel hoz minket az Internet
  2011-08-06 19:51:16, szombat
 
  Távol vagyunk egymástól,
messze sodort az élet.
Puszit adni nem tudok,
igy hát irok néked!
Közel hoz minket az Internet
Igy a barátságunk is szép lehet!
Szép napot kivánok
én most Neked!

Szeretettel: Csiza Józsefné, Erzsike
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Balaton átúszás 2011
  2011-08-06 18:51:09, szombat
 
  Balaton átúszás 2011
Révfülöp - Balatonboglár közt

A szervezőbizottság döntött a meteorológiai szakvélemény alapján. Szombaton (aug. 6-án) megrendezésre kerül a 29. Pek-Snack Balaton-átúszás. A vízirendőrség egyetértésével 7.30 és 13 óra között lehet nevezni az eseményre Révfülöpön. A Balaton várható vízhőmérséklete reggel 22-23 fok lesz, ez emelkedik nap közben. Ezúton kérünk ismét mindenkit, hogy ennek figyelembevételével vegyen részt az úszáson.

Megkezdődött a hagyományos Balaton-átúszás. A Révfülöp és Balatonboglár közötti versenyt idén kétszer halasztották el. A víz 22-23 Celsius fok körül van, a szervezők felszólították a versenyzőket, hogy ennek figyelembevételével induljanak el. Az úszók szombaton 13 óra 30 percig jelentkezhetnek a révfülöpi futballpályán. A szervezőbizottság a legfrissebb meteorológiai információk alapján, a Balatoni Vízirendészet egyetértésével pénteken délben döntött úgy, hogy megtartja a nagy érdeklődéssel várt eseményt. A Balaton várható vízhőmérséklete reggel 22-23 Celsius fok lesz, ez emelkedik majd tovább napközben. A 29. Balaton-átúszáson a táv továbbra is 5200 méter lesz Révfülöp és Balatonboglár között. Jelentkezni - a hagyományokhoz híven - szombaton 7 órától 13 óra 30 percig lehet a révfülöpi futballpályán, az első versenyzők szombaton fél 8-kor rajtoltak el Révfülöpről - mondta az [origo]-nak a szervezőbizottság egy tagja..
Az idei Balaton-átúszás eredeti időpontja június 30. volt, de a versenyt többször is el kellett halasztani a rossz időjárás miatt. Tavalyelőtt egy híján 9300-an teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti távot, egy éve viszont a rossz idő miatt nem tudták megtartani a rendezvényt.

Videó link MTV
Link
.......


Elindult a Balatonátúszás
MTV videó link
Link

Folyamatosan érkeznek célba a Balaton átúszás résztvevői
MTV videó link
Link

...... .........


Négy és fél ezren - a szervezők tájékoztatása szerint egészen pontosan 4501-en - teljesítették a 29. Balaton-átúszást.
,,Annak fényében, hogy az erőpróbát idén többször is elhalasztották és a végleges döntés a szombati lebonyolításról csak péntek délután született meg, Szántó László főszervező kellemes meglepetésként értékelte az indulói létszámot" - mondta Róth Ferenc, a Balaton-átúszás sajtófőnöke.
A vállalkozó kedvű sportembereket reggel hét órától várták a révfülöpi futballpályán, az első rajt valamivel nyolc óra előtt, az utolsó pedig 14 órakor zajlott. A résztvevőknek 5200 métert kellett teljesíteniük, 22 fokos vízben Révfülöp és Balatonboglár között. A leggyorsabban Ács Zsombor tempózott, ő 1:08 óra alatt tudta le a távot.
Tavalyelőtt egy híján 9300-an vettek részt a Balaton-átúszáson, egy éve viszont a rossz idő miatt nem tudták megtartani a rendezvényt.

 
 
1 komment , kategória:  Balatonról  
Tűzgömböt láttak Magyarország
  2011-08-06 18:11:49, szombat
 
  Tűzgömböt láttak Magyarország felett
2011. augusztus 6. 08:33 Fn

A becsehelyi csillagvizsgáló felvételt is készített arról az óriási, az eget is bevilágító tűzgömbről, ami péntek este érkezett Magyarország nyugati területei felé.
Az eget bevilágító jelenség több darabra szakadt. Utána egy durranást is lehetett hallani, de azt nem tudtam megállapítani, hogy vajon a jelenséghez tartozott-e - mondta el a jelenséget saját szemével látó csillagász a Blikknek. A jövő héten lesz a maximuma a Perseidák augusztusi megjelenésének, de úgy vélem, ez a jelenség nem ehhez a meteorrajhoz tartozhatott - mondta.
A tűzgömb - ha az volt - tulajdonképpen a meteorok egy nagyon fényes fajtája, mínusz 6 magnitudónál fényesebb hullócsillagokat hívják így. Nem kizárt, hogy a darabjai Magyarországon csapódtak be valahol - tette hozzá Ladányi Tamás
A jelenséget egyébként több helyről is észlelték, legkeletebbre Debrecenben, legnyugatabbra Sopronban észlelték, a robbanás Nagykanizsától Enyingig hallatszott.
A Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület így számolt be az észlelt természeti jelenségről:
- "Arra lettünk figyelmesek, hogy a tőlünk bal kézre eső szántóföld felől valami bevilágítja az autónk belsejét. Hirtelen nem is értettem (én vezettem), hogy onnan hogyan jöhet egy autó. Kinéztem balra és szinte az autóval párhuzamosan, a horizonthoz képest lapos szögben haladt a tűzgömb, szinte előzésbe kezdett. A fénye és égése engem arra emlékeztetett, mint amikor az iskolában kémia órán magnézium szalagot égettünk, aztán pukkanás után a vége zöld színű volt. A kihunyást mi szinte a közeli szántóföld fölött láttuk kb 20 fok magasan ÉK-i irányban. Kb 3-4 másodpercre saccoltuk az időt amíg látni lehetett. Annyira közelinek tűnt, hogy majdnem elindultunk keresni a maradékát".





Hatalmas tűzgömböt láttunk Becsehelyről
Ma este éppen a becsehelyi csillagvizsgálótól tartottunk hazafelé és csak az autóból láttuk a hatalmas fényű meteort, 21:45-öt mutatott az autó órája. (Észlelők Perkó Tímea, Gazdag Attila, Perkó Zsolt). Arra lettünk figyelmesek, hogy a tőlünk bal kézre eső szántóföld felől valami bevilágítja az autónk belsejét. Hirtelen nem is értettem (én vezettem), hogy onnan hogyan jöhet egy autó. Kinéztem balra és szinte az autóval párhuzamosan, a horizonthoz képest lapos szögben haladt a tűzgömb, szinte előzésbe kezdett. A fénye és égése engem arra emlékeztetett, mint amikor az iskolában kémia órán magnézium szalagot égettünk, aztán pukkanás után a vége zöld színű volt. A kihunyást mi szinte a közeli szántóföld fölött láttuk kb 20 fok magasan ÉK-i irányban. Kb 3-4 másodpercre saccoltuk az időt amíg látni lehetett. Annyira közelinek tűnt, hogy majdnem elindultunk keresni a maradékát. :-) Kár hogy nem maradtunk még 5 percet, akkor páholyból nézhettük volna. Szerencsére az obszervatórium oldalára szerelet videometeros rendszer kamerája rögzítette a tűzgömb képét, ami annyira fényes volt, hogy a következő két felvétel már beégett.

Videó link
Link

Fonyódtól délre robbanhatott a hatalmas tűzgömb - filmes összefoglaló.
Egyméteresnél valamivel kisebb, de közel telihold-fényességű lehetett a pénteken este Magyarország felett felrobbant meteor. A mennydörgést három földrengésjelző állomás is érzékelhette, és egy film is készült a jelenségről, amelyet cikkünkben megnézhet. Szombat este is lehet sarki fény, hullócsillagok pedig biztosan lesznek.
2010 februárja után ismét nappali fényességet okozó meteort figyeltek meg Magyarország felett. A jelenségre pénteken este, 21.46 körül került sor, és sok ezren látták az országból. Első híradásunkhoz több olvasónk is küldött beszámolót, ezek alapján a hullócsillag fénye Zalaegerszegtől Miskolcig látható volt. Az egyik legrészletesebb leírás a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület honlapjára került fel, és szombaton délelőtt megkaptuk egy becsehelyi kamera felvételeit, az alábbi gif-animáció formájában.






 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
A nőket a szerelem.....
  2011-08-06 15:02:31, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Bérces Anikó: Tulipán
  2011-08-06 15:00:12, szombat
 
  Juhászné Bérces Anikó: Tulipán

Virágágyás nyoszolyán
Bimbózik a tulipán.
Szirmát bontja hajnalra,
S rámosolyog a Napra.

Tündököl a tűzpiros,
Szerelmesnek nyílik most.
Feje kehely, - illatos,
Zöld levele harmatos.

Irigyli őt a sárga,
Neki nincsen barátja.
Méhecskéket hívogat,
S kitárja a szirmokat.

Szelíd a szép hófehér,
Ő a boldogságnak él.
Virít vele sok társa,
Menyasszonyok csokrába.

Fodros szirmú, és tarka
Hajladozva akarja,
Szeretetet vigyen ma,
Anyák napi csokorba.
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Vulkánról videó
  2011-08-06 14:14:50, szombat
 
  Videó link
Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3920
  • e Hét: 9721
  • e Hónap: 42875
  • e Év: 276622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.