Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Akinek nincs pénze végtörleszt
  2011-09-17 23:20:48, szombat
 
  Akinek nincs pénze végtörleszteni, az annyit is ér!

Újabb fejezetekkel színesedett kormányunk Elő a Pénzt a Párnacihából! (!!!) programja. Eddig ugye ott tartottunk, hogy a fogyasztás felpörgetésére kiagyalt variációk elhasaltak, mire Szent Jobbja meggyőzte a Nagyfőnököt: ott van a lóvé, kisgazdám, csak megtakarít a toplákja, meg fizeti a hitelét belőle. De ha egyszer ezen túl van, lesz itt akkor belső fogyasztás felpörgés, hogy még a Zobama is csak pislogni fog, mint bantu törzsfőnök a műkorcsolyára: ez mi? Kedves Vezetőnk tudatáig mindebből csak az "ott a pénz" jutott el, és mivel a türelem nem erénye, máris kiötlötte a folyamat radikális felgyorsítását: elköltetjük velük azt a szánalmas maradékot! Mindenki törlesszen akkor is, ha ennek módja a hazai és nemzetközi joggal is ellentétes, ha az utolsó petákig ki kell is fizetni majd a bankokat ért kárt, ha a jogbiztonságtól pénzügyi stabilitásig mindent hazavágunk, és egyben eladósítjuk az országot. Igaz, ezzel a "szocialisták eladták a jövőnket" - mondókának lejár a szavatossága, de francba vele.

Mire ezt így átgondolta, maga is beleszeretett a lehetőségbe. Naná, agyában ott dudorgott a nóta: sej a mi frakciókat nehéz terhek sújtják, sej vissza lesz az váltva, az lesz a faszaság. Apró mangalicaszőr az árfolyam nyerészkedés vágytengerében Mesterházy Attila kezdeményezése, hogy a fix árfolyamos visszaváltó kánaán a képviselőkre ne vonatkozzon. Megfontoljuk! - mondta Lázár fancsali képpel, ( ezt majd akkor hiszem, ha már SkiccPali is aláírta, és nem esett be egy "váratlan" módosító az utolsó utáni pillanatban) mire Kósa Lajos zápfogából a csikorgatástól kipergett az aranytömés. És átgondolták, inkább kicsit sértődötten, mint alaposan:

- 180ft/chf; 250 ft/eur, 2ft/jpy árfolyamon végtörlesztheti minden magánszemély a jelzálog alapú devizahitelét.

- akik ezek fölött az árfolyamok fölött vették fel a hitelt, azokra a végtörlesztés nem vonatkozik.

- december 31-ig lehet lehet élni a lehetőséggel.

Én ugyan nem értek egyet egyáltalán a végtörlesztés lehetőségével, de azt azért megjegyzem: ezzel a határidővel a kormány megüzente a lehetőséggel élőknek:

- Akinek nincs pénze végtörleszteni, az annyit is ér.

Kész, punktum, nem érünk rá szarakodni, mikor az álom ott vár a sarkon túl. Mire megszavazzák és hatályba lép, még éppen lesz szűk három hónap, hogy felszaggassa a hiteles a párnacihát, összetapossa a malacperselyt, felszabadítsa a lekötött betétet, vagy legvégső esetben kunyeráló turnét szervezzen magának a rokonok-barátok érintésével. Én igazán arra leszek kíváncsi, hogy ki adja majd a nevét a törvényhez? Mert egyéni indítvány lesz, ehhez kétség nem fér, de ki-kik lesznek a bárányok, akik bevállalják egy tudottan jogellenes törvény nevük alatt elhíresülését? Szerintem nem járunk messze az igazságtól, ha Lázár János nevét feltételezzük az iromány alján. Egyrészt az ő hitelességének tökmindegy az Alkotmánybíróság jogköreinek magnyirbálása óta, másrészt elévülhetetlen rutint szerzett már a közvélemény általi keresztre feszítésben.

Mi történhet még vele azon kívül, hogy közeledtére a játékboltban reszketve zörögni kezdenek a nyelvnyújtó bádogkutya perselyek, és otthon a kis Boldi gyűjtőmalaca is demonstrációval várja?
Ugye, hogy semmi.

http://varanus.blog.hu/2011/09/16/akinek_nincs_penze_vegtorleszteni_az_annyit_is_ er
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országmentő adókulcs - éljen a
  2011-09-17 23:13:48, szombat
 
  Országmentő adókulcs - éljen a megszorítás

A döglött matolcsyzmus feltámadt, zombiként kibontotta magát saját sírjából, és egy élesre köszörült huszonhetes - világbajnok, gecc - áfakulccsal "ráront a nemzetre", mint egy unortodox Veres János.
Ha 2006-ban azt mondja nekem valaki, hogy lesz ember a világon, aki mellett Veres János új hullámos költségvetési radikálisnak számít, akkor bizonnyal ezen röhögtem volna az utóbbi néhány évben. Egészen tegnapig. A Szent Jobbunk által prezentált költségvetés azonban tovább viszi a friss irányvonalat: ha nem fogyasztasz többet drága honpolgár, akkor odaverünk a fogyasztási adónak, és majd a mostani nullás GDP növekedést generáló fogyasztás visszaesésére apellálva várjuk a gazdasági növekedést. Ekkora marhaság láttán nem csoda, ha a tőzsde tegnap öngyilkos lett.
Az adóemelés - ami ugye pfújrossz - mindannyiunkat érint, és 150 milliárdot húz ki várhatóan a zsebünkből. A Nemzeti Giccspiacon ezt Országmentő Költségvetésnek hívják, pedig az egyetlen amitől megment, az a gazdasági növekedés esélye. De a Nemzeti Megszorítás Kormánya nem áll meg félúton, és ismét odavág a szegényeknek is: kivezeti a szuperbruttót, és megszünteti az adójóváírást. Ez a kiskeresetű gyermektelen rétegnek újabb - sacc/kb- kilencezer mínusz havonta, éljen a családtervezés. Sebaj, majd jön Girosz, és Nagy Anna helyett elmondja, mindenki jobban jár megint, akkor is, ha nem. Arról nem beszélve, hogy ha a munkaadó megőrizné a munkavállaló fizetésének reálértékét, akkor 13% béremelésre volna szükség. Egy százalékkal emelkedik a munkavállalói egészségbiztosítási járulék is. Az hagyján, hogy megint az élő munka terheit növelik, de a hülyenépszavazáson a zemberek Orbán Viktor kérésének megfelelően kijelentették: nem akarnak 300 forinttal sem többet fizetni az egészségügyért. Punktum. Ez a felfogás valahogy kiperegni látszik a NER jutazsákjának egyre nagyobb és rojtosabb hasadásain.

A kiapadhatatlan hurráoptimizmus ennek ellenére töretlen: 1,5% GDP, és 3,2% beruházási növekedést várnak úgy, hogy egy napon lett nyilvános a beruházási növekedést álmodó költségvetés, és az ezt a hajlandóságot hazavágó végtörlesztési törvény tervezete. Van ennek egy esetlen orbános bája, sajátos bukéja. Lassan Magyarországon aláírástól kézfogásig eltelt idő alatt sem biztos, hogy szabályos és törvényes szerződés született, és esetleg nem kell-e mindjárt a frissen alakult társaság törzstőkéjének egynegyedét felajánlani Orbán egyik nemzetmentő csomagja javára. Ilyen környezetben nem csoda, ha ők maguk sem hisznek a saját várakozásaikban, és igyekeznek egy rakás kisebb adónemmel bebiztosítani önmagukat, és keseríteni minket. Legcukibb ez a baleseti adó, amit a biztosítókra terhelnek, akik továbbhárítják majd a legtöbb balesetet okozó autósokra. Azt ugye nem hisszük, hogy ezt kizárólag a sokat balesetező autósok fogják megfizetni? Közösen szépen belenyúlunk majd a zsebbe, és a GKFB emeléssel hozzájárulunk az ámokot futó autóstársaink által hátrahagyott sérültek baleseti ellátásának költségeihez. Legfeljebb a bonus malus rendszer fog árnyalni a képen valamit, de hogy mindannyian fizetni fogjuk, az ziher.

Szép kilátások, nagyszerű és nagyarányú megszorítások ezek. Úgy különösen, hogy a költségvetés kiadási oldala alig valamit változik. Széll Kálmán Terv elemeket és a konvergenciában meghatározott törekvéseket - szinte - nyomokban sem tartalmazza. Görgetjük magunk előtt a masztodont, foltozzuk a lyukakat amiket az egykulcsos ver a költségvetésre minden negyedévben, átalakítási reformok sehol, átlátható, nem találomra ötletelésen, hanem tervezett, piachoz és gazdasági környezethez igazított programon alapuló jövőkép sincs sehol.

Ráadásul ahogy tavaly, úgy idén is látszik a költségvetés impotenciájából, álomképre alapozott alternatív valóságából, hogy ennyi megszorítás ismét nem lesz elég. De egy kulccsal adózunk, ha beledöglünk akkor is.


http://varanus.blog.hu/2011/09/17/orszagmento_adokulcs_eljen_a_megszoritas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael következő célpontja: Ma
  2011-09-17 23:08:34, szombat
 
  Izrael következő célpontja: Magyarország

http://www.youtube.com/watch?v=wX82CEEmzko&feature=share

Izrael valódi arca, és az igazság a zsidó állam tervéről. A videó szabadon letölthető. Terjeszd! Oszd meg minél több ismerősöddel! Az igazság szabaddá tesz!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a kommunizmus???
  2011-09-17 22:58:51, szombat
 
 
Jön a kommunizmus???

"A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága árú,
épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt
vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak.
A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyeket emiatt
államosítani fognak, és mindez végeredményben a kommunizmus
megszületéséhez vezet."

Karl Marx, 1867

Na, akkor félig megvolnánk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ostrom után öt évvel: polit
  2011-09-17 22:46:57, szombat
 
  Az ostrom után öt évvel: politikusbűnözők után (mellett) jöttek a bankárbűnözők
2011. szeptember 17. 20:44
Hunhír.info

Több száz résztvevő jelent meg szombaton délután és este a budapesti Kossuth téren azon a tüntetésen, amelyet a nemzeti mozgalmak szervezetek az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulója alkalmából jobbikos politikusok részt vételével. Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője beszédében arra kérte az embereket, hogy vonulásos demonstrációkat szervezzenek a bankárbűnözők ellen.

Az eseményen felszólalt Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki az öt évvel ezelőtti rendőri túlkapásokkal kapcsolatban az elszámoltatások hiányáról beszélt. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a jelenlegi kormány a 2010-es választási kampányban az elszámoltatás ígéretével is kampányolt, azonban jelenleg "mintha már nem lenne nekik fontos".

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=45263
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ugyanúgy, mint 2006-ban, jele
  2011-09-17 22:43:23, szombat
 
  "Ugyanúgy, mint 2006-ban, jelenleg sincs jogállam Magyarországon
2011.09.17 |

Budapest


Több száz résztvevő jelent meg szombaton délután és este a budapesti Kossuth téren azon a tüntetésen, amelyet a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezett az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulója alkalmából. Az eseményen felszólalt Gaudi-Nagy Tamás is, aki az öt évvel ezelőtti rendőri túlkapásokkal kapcsolatban az elszámoltatások hiányáról beszélt. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a jelenlegi kormány a 2010-es választási kampányban az elszámoltatás ígéretével is kampányolt, azonban jelenleg "mintha már nem lenne nekik fontos".

Morvai Krisztina beszédében arra kérte az embereket, hogy "vonulásos demonstrációkat szervezzenek a bankárbűnözők ellen". Lenhardt Balázs pedig azt hangsúlyozta: ugyanúgy, mint 2006-ban, jelenleg sincs jogállam Magyarországon. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy a Jobbiknak nagyon kevés eszköze van a parlamenten belül is, mivel a kétharmados kormánytöbbség bármit megtehet, és "nem a nemzet érdekében" cselekszik.

MTI - jobbik.hu


http://jobbik.hu/rovatok/budapest/quotugyan%C3%BAgy_mint_2006-ban_jelenleg_sincs_ jog%C3%A1llam_magyarorsz%C3%A1gon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi hiányzik a cigány családjáb
  2011-09-17 21:39:00, szombat
 
 


- Mi hiányzik a cigány családjából?

- Én és a magnum!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vége a délutáni műszakpótlékna
  2011-09-17 21:37:14, szombat
 
  "Indokolatlannak tartja a Nemzetgazdasági Minisztérium a délutáni műszakban járó pótlékot, az éjszakait viszont továbbra is megtartaná - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Hozzátette: nem cél a jövedelem csökkentése, egyéb, meg nem nevezett eszközökkel kellene fenntartani."(?)


http://penzcentrum.hu/karrier/vege_a_delutani_muszakpotleknak_nem_enged_a_gazdasa gi_tarca.1029790.html

Persze senki sem fog megint rosszabbul járni mint az egykulcsos adóval sem.

Valószínű miután sikerült elzavarni az orvosokat ápolókra sem lesz szükség. Na jelentkezzen, aki erre szavazott...

Akciós magyar munkaerő diszkontáron!
A hiper-szuper marketek elbújhatnak az ajánlataikkal, mi még annál is olcsóbbak vagyunk!
Így lesz gazdag a magyar nemzet, minél kevesebbet keresnek azok, akik még találnak munkát. Végül is az egyébként sem magas béreket eddig csak a válság csapolta meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez bizony kőkemény megszorítás
  2011-09-17 21:24:50, szombat
 
  Ez bizony kőkemény megszorítás - és fájni fog


Minden várakozást alulmúl a Matolcsy-csomag. Adóemelések, homályosan körülírt, bizonytalan teljesülésű kiadáslefaragások, erős kockázatokkal terhelt végrehajtás, korszerűtlen megszorító program. Eközben a kormány tovább erőltette az egykulcsos adót, ami recessziós környezetben konjunktúrakezelésnek baklövés.

A kormánypárt az elmúlt években ellenzékként folyamatosan hirdette, hogy nem ért egyet a baloldali kurzusok kiigazításával. A szakmai vonalon - teljes joggal - a restriktív jelleget bírálta, a politikai kommunikációban pedig a "megszorítások" elfogadhatatlanságáról beszélt. Most viszont nem világos, mire fel volt a nagy bírálat, mert ennél többet szemlátomást ez a kormány sem tud.

2011.09.16 16:52 750 milliárd forintos kiigazítás - 27% az áfa, emelkedik a járulék is

A jövő évi hatalmas költségvetési elcsúszást a kormány alapvetően bevétel oldali lépésekkel kívánja megalapozni. Szinte nyoma sincs a Széll Kálmán-terv 550 milliárd forintos, reformértékű kiadáslefaragó átalakításának, a kiadási oldal korrekciója a megvalósíthatóságot tekintve a tömörségében is baljós "hatékonyságjavításon" alapul, többet erről nem nagyon tudunk. A csomag 60 százalékát kitevő adóemelő lépésekben az egyetlen fellelhető koncepció a "mindenből egy kicsit"-elv, érinti ez az szja-t a járulékot, az áfát, de a kisebb vállalkozásoknak is kijuthat a jóból a cégautóadó emelése révén.

Korábbi írásunkban megpróbáltuk egyszer már körbeírni, hogy egy kiigazítás mitől lesz megszorítás. Akkor így fogalmaztunk: "A nemzetközi tapasztalatok alapján a kiigazítások sikerességének fontos szempontja, hogy bevételnövelésre vagy kiadáscsökkentésre koncentrál. Utóbbi esetben ugyanis - különösképp, ha az improduktív kiadások csökkennek - a gazdasági teljesítmény már rövid távon is javulhat. Ezzel szemben a rossz szerkezetű, alapvetően bevételnövelésre alapozó csomagok eredményessége jóval kisebb. Tekintettel az ilyen kiigazítások általános adóemelő megoldásaira, kissé önkényesen elnevezhetjük ezt megszorításnak, hiszen itt a legnyilvánvalóbb az azonnali életszínvonal-rontó hatás. Ez valóban némiképp önkényes, hiszen a kiadáscsökkentések is érinthetnek széles kört, elegendő az állami alkalmazottak béreinek befagyasztására vagy a nyugdíjak csökkentésére gondolni. Éppen ezért az egyén bármilyen deficitcsökkentő megoldást megélhet megszorításként, de azért a közösség egésze számára mégis inkább az adóemelésre alapozó csomagok ilyenek."

A fentiek alapján nem lehetnek kétségeink: ez egy megszorító jellegű csomag. Márpedig egy ilyen csomag növekedési hatásait illetően igencsak pesszimisták lehetünk. Az első pillantásra amúgy is kicsinek tűnő program alapján elképzelhető, hogy további lépésekre lehet majd szükség, hogy a 2,5 százalékos GDP-arányos hiánycél teljesülhessen - különösen, ha a negatív növekedési hatások nagyok lesznek.

A kormány bizonyára előremenekülésként értelmezi, hogy egy lépésben eltörölte a személyi jövedelemadó szuperbruttó adóalapját (visszaállítva a korábbi bruttó alapot), illetve korábbi ígéretének megfelelően, de annál radikálisabb tempóban, egy lépésben eltörli a még létező adójóváírást. Ez az első hevenyészett számításaink szerint az alsó jövedelemkategóriákban jelentős bérfeszültséget fog okozni. Ahhoz, hogy egy havi bruttó 100 ezer forintot kereső ember nettó reáljövedelme ne változzon az idei évhez képest, januárban 13 százalékos béremelést kellene végrehajtani. Ha ez megvalósul, akkor az foglalkoztatási sokkot fog okozni, ha nem, akkor fogyasztási sokkot.

Reméljük, a részletek finomítani tudják majd mostani karcos véleményünket, ám egyelőre súlyos növekedési és költségvetési kockázatokat látunk ebben a csomagban.

portfolio.hu
2011. szeptember 17.

http://jovonk.info/2011/09/17/ez-bizony-kokemeny-megszoritas-es-fajni-fog
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Török Gábor: a Fidesz sorsa ug
  2011-09-17 21:16:14, szombat
 
  Török Gábor: a Fidesz sorsa ugyanaz lehet, mint az MSZP-é

2011. szeptember 17. 16:27
Hunhír.info

"A 2006-os választások előtt a Gyurcsány-kormány csökkentette az áfát. A győztes voksolás után nem sokkal visszaemelte a korábbi szintre. A 2010-es választások előtt a Fidesz számtalan alkalommal deklarálta: nincs szükség adóemelésekre és megszorításokra, ez a politika nem vezet sehová. Matolcsy György bejelentette: jövőre áfaemelésre kerül sor" - írja Török Gábor.

"A héten egy konferencián - az itt már leírtakat nagyjából megismételve - azt feltételeztem, hogy idén ősszel új szakasz kezdődik a magyar politikában. Beszélgetőtársam kételkedett ebben, szerinte ilyen éles határok nem húzhatók, ráadásul a Fidesz mindent meg is fog tenni annak érdekében, hogy az emberek ne érzékeljék ezt a fordulatot" - véli a politológus.

"De vajon egy ponton túl van-e értelme eltagadni a tényeket? Matolcsy György - tartva magát a kormányzati kommunikációhoz - egy kérdésre válaszolva ma is elutasította, hogy megszorítana a kormány. Van ennek jelentősége? Érdekel ez még valakit? Akad olyan választó, aki egy világosan azonosítható és közvetlenül érzékelhető adóemelés után a miniszter definíciójából indul ki? Szerintem ennek már semmi értelme, s legfeljebb arra alkalmas, hogy a nyilvánvaló mellébeszéléssel csak még jobban feldühítsék az embereket. A kérdés ugyanis ma már nem az, hogy megszorít-e a kormány, hanem az, hogy miért kényszerül erre és mit remél tőle. A megszorítás-vita már nem nyerhető meg, a magyarázat-versenyben még vannak esélyei a kormánynak" - írja legfrisseb blogbejegyzésében Török Gábor.

Az elemző kitér arra, hogy "nem előzmények nélkül, de körülbelül mostanra jutott el oda a kabinet, ahová egy idő után a korábbiak is rendre megérkeztek: a kellemetlen és küzdelmes politikai bozótosba. Politikai tőkéjének, hitelének jelentős részét felélte, korábbi választói közül számosan csalódtak, elfordultak. A Fidesz még nem vesztette el a következő választásokat, de eljutott arra a pontra, ahol már nem számít a tavaly még mindent meghatározó versenyelőnye. Ha ragaszkodik a valóság által sokszor megcáfolt ígéreteihez, hangzatos kijelentéseihez, ha nem képes a korrekcióra, sorsa nagy valószínűséggel ugyanaz lesz, mint 2006 után a szocialistáké volt."

"Gyurcsány Ferencnek 2007 közepén még közel három éve volt arra, hogy változtasson, hogy olyan kormányzati teljesítménnyel rukkoljon elő, ami 2010-re esélyt ad a folytatásra. Bár ezt hajlamosak vagyunk elfeledni, de ekkor - Őszödön és az első megszorításokon túl! - a választók 25 százaléka a Medián felmérése szerint még a kormánypárt mellett állt. Ma nagyjából 30 százaléknyian mondják ugyanezt a Fidesz kapcsán" - hangsúlyozza a politológus.

Mint írja, "az akkori koalíció azonban képtelen volt a váltásra, kapkodás, ötletelés, előkészítetlenség jellemezte működését, mintha folyamatosan menekült volna a problémák elől - a választók 2010-ben elsősorban ezt büntették meg. Ebből a szempontból ma sem az az igazán fontos, hogy hol tart az ellenzék (amúgy persze ez lényeges, hiszen nagyon máshol, mint a korábbiak), hanem az, hogy a Fidesz képes lesz-e a túlélésre a bozótosban, ott, ahol a szabályok nagyon mások, mint a politikai mézeshetek idején. Ehhez azonban először észre kellene vennie - és ennek megfelelően kellene viselkednie -, hogy már ott van."


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=45254
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.