Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Történelmi mélyponton
  2011-09-23 19:59:52, péntek
 
  Történelmi mélyponton

Írta: madware666

Az elmúlt napok eseményei után most már bátran kimondjuk: az elmúlt húsz évben soha nem volt ennyire rossz gazdaságpolitikája az országnak. Egyet kell értünk Orbán Viktorral: ,,megcsináljuk, amit húsz év alatt senkinek sem sikerült". Húsz év alatt tényleg senkinek sem sikerült ennyire kaotikus gazdaságpolitikát véghezvinnie.

A legfőbb ok, ami miatt kimondhatjuk, hogy a mostani a 3. Magyar Köztársaság legrosszabb gazdaságpolitikai programja (egyetlen vetélytársa a korábbi tervgazdasági rendszer) az az, hogy a Fidesznek négy éve volt kidolgozni egy megfelelő gazdasági koncepciót. A 2006 szeptemberében elhangzott őszödi beszéd után nyilvánvalóvá vált, hogy 2010-ben a Fidesz meg fogja nyerni a választásokat. Ezzel ők is tisztában voltak, tehát volt idejük felkészülni. Többször ki is jelentették, hogy készen állnak a kormányzásra. 2008-ban megtapasztalták, hogy miként hat Magyarországra egy gazdasági válság, tehát a Fidesznek modellre sem volt szüksége ahhoz, hogy tudja, milyen lépéseket kell hoznia akkor, ha külső sokkhatás érné az országot. Rengeteg neves közgazdász állt mögöttük - többségük ma már a kritikusok táborát gyarapítja.

Itt az idő feltenni a kérdést: mit csinált a Fidesz négy év alatt?

Az biztos, hogy ilyen hosszan nem az egykulcsos csodaadó fölött ültek. Ha meg nem csináltak semmit, nem dolgoztak ki egy valódi gazdaságpolitikai koncepciót sem, akkor miért mondták, hogy készen állnak a kormányzásra? Az elmúlt húsz évben soha egy pártnak sem volt hasonló lehetősége, hogy ilyen hosszú felkészülési időt kapjon. Ha egy tanár a diákjának négy évet adna, hogy felkészüljön egy tananyagból, majd ilyen produkciót nyújtana, mint most, a Matolcsy vezette NGM, akkor biztos, hogy gondolkodás nélkül buktatná meg.

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy voltak olyan szakértők és szakértői csoportok, akik értettek a számok nyelvén, és idejében felhívták a figyelmet a problémákra. Gyorsan menesztették is a ,,költségvetés urát" , valamint felszámolták a Költségvetési Tanácsot. Tehát a kormány tisztában volt azzal, hogy már a közeljövőben bedől a gazdaságpolitikájuk, azonban - gyors irányváltás helyett - elhallgattatták azokat, akik megpróbáltak segíteni.

Négy év felkészülési idő és közel másfél év kormányzás, tehát együttesen öt és fél év oda vezetett, hogy soha nem látott káosz uralkodik a gazdaságpolitikában. Azt mondják, hogy az egykulcsos adót megtartják, közben meg kvázi többkulcsos adót vezetnek be, szolidaritási adó formájában. A felső kulcs adóalapját meg a korábbi 5 millióról 2,024 millió forintra csökkentik. Az, hogy ez milyen százalékkal fog megvalósulni, még kérdéses.

Az Egyenlítő Blog véleménye nem változott meg az adókulcsok kérdéséről. Még mindig a többkulcsos adórendszer hívei vagyunk, de nem egy olyannak, amely ilyen alacsony adóalap mellett határoz meg egy kvázi felső határt. Szerintünk a korábbi rendszert kell visszavezetni, + a hazai viszonylatban extra magas jövedelmekre (például havi nettó 1 millió) egy további szolidaritási sávot kivetni.

Az áfa emelése EU-ellenes. Mi már meg sem lepődünk azon, hogy ismét szembe megyünk az EU-s joggyakorlattal. A feketegazdaság megtisztulásában sem segít sokat az áfaemelés. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy nagyon rövid időn alatt 17 százalékos minimálbér- és további öt százalékos béremelést akarnak kikényszeríteni, akkor arra a következtetésre kell jutnunk, hogy ez inkább a feketegazdaság megerősödéséhez vezet.

Úgy tűnik, az 1 millió új munkahely álma is elillant, és lassan azért kell küzdeni, hogy a foglalkoztatás ne csökkenjen.

A devizaadósok megmentése sem a tervezett ütemben zajlik, a forint lassan a 2008-2009-es gazdasági válság szintjére gyengül. Le kell szögezni, jelenleg messze nincs olyan szintű válság, mint amilyen 2008-ban robbant ki és terjedt szét a világgazdaságban, tehát a külső hatásokkal nem magyarázható a forint gyengülése. Úgy látszik, a kormány nem azon dolgozik, hogy megmentse a bajba jutottakat. Hiába rögzítette a svájci jegybank 1,2-es határon az frank-euró átváltást, és ennek hatására esett 230 forint alá az átváltási szint, az elmúlt egy hét ,,munkájának" köszönhetően ismét a 240-es határt nyaldossa a forint.

A káoszt mi sem bizonyítja jobban, hogy már egymást cáfolják a fideszesek. Orbán Viktor szintén érzékeli a problémát. Gyorsan rá is szólt a kommunikációs teamre, hogy ez így nem oké. Fáj az igazságot viszontlátni?

Összességében elmondható, hogy a Fidesz elmúlt öt és fél évének munkája felér a nagy semmivel. Se gazdasági-, se foglalkoztatás-növekedés nincs, csak az igazán nagy bajban lévő devizaadósok helyzetét rontják téves gazdasági elképzeléseikkel. A piaci szereplők és befektetők egyre nehezebben nézik el a jelenlegi káoszt, ha pedig szakad a cérna, senki sem akarja elképzelni, mi vár ránk.


http://egyenlito.blog.hu/2011/09/22/tortenelmi_melyponton_1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Süllyedünk! Jéghegynek ütközöt
  2011-09-23 19:45:20, péntek
 
  Süllyedünk! Jéghegynek ütközött gazdaságpolitika

Írta: madware666 | kommentek : 172

Kormányos nélküli hajóként hasít az éjszakában a kormány gazdaságpolitikája. Hiába jöttek minden oldalról a figyelmeztetések, hogy az egykulcsos adórendszerre épített gazdaságpolitika szétveri a gazdaságot, Matolcsy nagyobb sebességre kapcsolt. Aztán jött az a fránya jéghegy, és a süllyedés láttán, ha szóban nem is, tettekben úgy látszik kénytelenek elismerni, hogy megbukott gazdaságpolitika. Itt a kvázi többkulcsos adó!

Úgy tűnik, a Fidesz politikusai végre hisznek a számoknak, és megértették, hogy az alacsony jövedelműek rosszul járnak a legújabb változtatással. A minimálbéresek legalább 10 ezer forinttal kevesebbet vinnének haza az adójóváírás kivezetésének köszönhetően. A szuperbruttó kivezetése az alacsony adóalap miatt rajtuk nem sokat segít. Nem úgy, mint a legmagasabb jövedelműek esetében.

Azt az ország nagyobb része a saját bőrén érzi, hogy a Fidesz a magas jövedelmű polgárok pártja lett az elmúlt egy év során:


És ezek a lépések mennyit segítettek a legalacsonyabb jövedelmű csoportoknak? Semmit. Az új adórendszer hatására náluk nemhogy nőtt, még csökkent is a reálbér az év elején. A végtörlesztéssel nem igazán tudnak élni, hiszen semmi megtakarításuk nincs, és jó részük forintban sem hitelképes. A szuperbruttó kivezetése képtelen kompenzálni az adójóváírás általi kedvezményveszteséget. És akkor a napokban érkezett az újabb hideg zuhany: járuléknövelés, áfanövelés, jövedéki adóemelés.

Összességében tehát egy igen szűk réteg nagyon jól járt, a középosztály körében minimális javulás talán megfigyelhető, viszont a legnagyobb társadalmi csoportot kitevő alacsony keresetű rétegek mind nagyon rosszul jártak.

A kormány most úgy kíván segíteni rajtuk, hogy 18 százalékos minimálbér-emelést akar kikényszeríteni a vállalkozók oldaláról, valamint további öt százalékos béremelést a versenyszférában. A nagyobb béremelés azért is szükséges, mert a legutóbb bejelentett megszorító csomag miatt az infláció is 4,1 százalékosra emelkedhet, tehát oda a csökkenő inflációs pálya.

Nézzük meg a legfontosabb tételt, a minimálbér-növelést. Utoljára ilyen mértékű minimál-bérnövelés még 2001-ben történt, amikor 25 ezerről 40 ezer forintra növelték az összeget. Ennek az lett a következménye, hogy a magyar könnyűipar gyakorlatilag tönkrement, az addig felszálló ágban lévő feldolgozóiparban a foglalkoztatás csökkenő pályára állt, vállalkozások ezrei mentek tönkre, a feketegazdaság még jobban szárnyalni kezdett. Ki kell mondani, hogy egy ilyen mértékű egyszeri minimálbér-emelést nem képesek a vállalkozások lenyelni.

Gyenge lábakon áll az a hivatkozás, miszerint a minimálbér-emelésre megvan a forrása a KKV-knak a társasági adó változása miatt: az, hogy 500 millióig kiterjesztették a tíz százalékos adókulcsot, nem igazán segített a KKV szektornak, mivel az ide tartozó vállalkozások jó része nullszaldós, veszteséges, és aki profitot termel, az is minimális mértékben.

Amennyiben kikényszerítik a vállalkozások részéről a minimálbér ilyen mértékű emelését, az alábbi hatásokkal kell szembenézni:

sokan egyből csődöt jelentenek, mert nem képesek elviselni ekkora bértömeg- növekedést;
sok nagyobb vállalat elhagyhatja az országot - mint a kétezres évek elején -, vagyis a munkanélküliség növekedni fog (éljen az 1 millió új munkahely!);
sokan a feketegazdaságba menekülnek, még több lesz a be nem jelentett munkavállaló.

Pozitív hatása nincs a lépésnek, fogyasztásnövekedés nem lesz, mert ez csak kompenzációs lépés, az adójóváírás kivezetése miatt. Úgy látszik, a kormány most épp a KKV szektort akarja megsarcolni. A Matolcsy vezette hibás gazdaságpolitika rengeteg rést ütött a költségvetésben, amelyeket most be kell tömködni. Az adójóváírás kivezetése erre jó lépés volt, de ennek negatív hatásait tovább akarják hárítani a vállalkozásokra, így a hosszú távú negatív hatások még rosszabbak lehetnek.

Az egykulcsos adó buktáját beismerték azzal, hogy az átlagbér felettieknek hozzájárulást kellene fizetniük (202 ezer forint felett). Ez egy kvázi elismerés, úgyhogy most már itt az ideje, hogy Matolcsy kimondja - bármennyire fájó számára -, hogy megbukott a gazdaságpolitikája! Teljesen más irányt kell venni, mielőtt mélyebbre süllyed a magyar gazdaság, mint a Titanic.

http://egyenlito.blog.hu/2011/09/21/sullyedunk_jeghegybe_utkozott_gazdasagpolitik a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csoportos butaság ismérvei
  2011-09-23 19:42:52, péntek
 
  A csoportos butaság ismérvei


Irving L. Janis (1918-1990) a Yale egyetem professzora volt. Különös előszeretettel tanulmányozta a közelmúlt történelmét, mint hibás csoportos döntések szociálpszichológiai példatárát. Leghíresebb elemzése a Kennedy-csapat Disznó-öbölbeli tévedését járta körül.

Irving Janis a csoportban kialakuló butaság nyolc megnyilvánulását írja le, melyek mind az egyéni butaságból származnak, de csoporttámogatással rendkívüli veszélyek forrásává válhatnak. Főleg ha olyan csoportokról van szó, melyek tagjai politikusok, akiknek döntéseitől függ háború és béke.

Következzék Janis 8 pontja, kommentár nélkül

1. A sebezhetetlenség illúziója, mely szélsőséges optimizmusnak és merészségnek vet ágyat.

2. Megkérdőjelezhetetlen hit a csoport igazában, ami lehetetlenné teszi a döntések etikai vonatkozásainak végiggondolását.

3. A figyelmeztetések és a döntés logikájába bele nem illő információk elhessegetése.

4. Az ellenfél sztereotip leírása, miszerint az ellenfél túl gonosz, hogy szóba lehessen vele állni, illetve túl gyenge vagy ostoba.

5. Belső cenzúra, miáltal a csoport tagjai arra éreznek késztetést magukban, hogy minimalizálják kételyeiket és elhallgattassák ellenérveiket.

6. A teljes egyetértés hamis látszata.

7. Közvetlen, nyílt nyomás mindenkire, aki a csoportszinten vallott elkötelezettségek, hitek, vélemények ellen merészelne fellépni.

8. Önjelölt észgárdisták fellépése, akik aktív szerepet vállalnak abban, hogy a csoport ne jusson a döntéseket akár erkölcsi, akár pragmatikus értelemben megkérdőjelező információkhoz."


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/09/23/szocialpszichologia_csak_ugy#c14532585
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A férfi kijön a fürdőszobából
  2011-09-23 19:15:55, péntek
 
  A férfi kijön a fürdőszobából meztelenül és a férfiassága igencsak meredezik.

A felesége megszólal:

- Jaj, ne, drágám, tudod, hogy fáj a fejem!

-Persze, hogy tudom. De bekentem a végét aszpirinnel.

Már csak azt kell eldöntened, hogy kanalas orvosságként kéred vagy kúpként adjam be ...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A napokban jelent meg a hír
  2011-09-23 19:09:34, péntek
 
  A napokban jelent meg a hír, hogy az OTP Romániában fele akkora kamatra hitelez, mint itthon! Mi ez a diszkrimináció? Nem magyar tulajdon, hiszen tőzsdén van, mégis egészen elképesztő! Romániában valamennyi magyaron is segítenek, az igaz, de a jól járók többsége román! Hogy is fogalmazta ezt meg Szabó Dezső? "Nem azt kívánom, hogy a magyar tűzhelynél hátrány legyen az, hogy valaki más vérű. Azt kérem: ne legyen előny az, hogy valaki nem magyar."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
- Lesz-e pénz kommunizmusban?
  2011-09-23 19:02:56, péntek
 
  - Lesz-e pénz kommunizmusban?

- A jugoszláv revizionisták szerint lesz. A kínai dogmatikusok szerint nem lesz. Mi, igazi leninista szovjet kommunisták természetesen dialektikusan viszonyulunk ehhez a kérdéshez: van, akinek lesz, van, akinek nem lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Orbán, 2010: többkulcsos adóre
  2011-09-23 18:46:31, péntek
 
  Orbán, 2010: többkulcsos adórendszer kell; Szijjártó, 2011: a kormánynak esze ágában sincs visszatérni a többkulcsos adórendszerhez



2011. szeptember 23. 01:14:14

Az arányos adórendszer az egyetlen eszköz arra, hogy Magyarországon ismét gazdasági növekedés legyen, munkahelyek jöjjenek létre, és megérje dolgozni - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön, Miskolcon, a Bosch új gyártócsarnokának avatása után újságíróknak.

Megismételte: a kormánynak "esze ágában sincs" visszatérni a többkulcsos, progresszív adórendszerhez, a kabinet az egykulcsos, arányos adórendszer kiteljesítésének útján megy tovább.

Kifejtette: az ország gazdasági helyzetéhez nagyrészt hozzájárult az, hogy ilyen adórendszere volt.

Ennek megfelelően "kerül kivezetésre" a félszuperbruttó, illetve az adójóváírás intézménye, amelyek teljesen "torz szülemények" voltak a progresszív adórendszerben.

Forrás: MTI

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=88557
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Família Kft.
  2011-09-23 18:42:33, péntek
 
  Família Kft.

2011. szeptember 22. 23:35:16



Noha a 2010-es kormányváltás előtt Kóka János elszámoltatási célszemélynek látszott, a volt SZDSZ-elnök és exsógora újra hiperaktív az infokommunikációs piacon. Sorra veszik a nevükre azokat a gazdasági társaságokat, amelyeket az előző ciklusban még strómanok hizlaltak fel - persze állami segítséggel.

A süllyesztőbe zuhant SZDSZ egykori elnöke, Kóka János 2007-ben még azt találta mondani: "Ahogy vállalkozóként, úgy politikusként is távol tartom magam mindenféle etikailag kifogásolható tranzakciótól." Ezután csak a Heti Válasz fél tucat olyan ügyet tárt fel, amely arról árulkodott, hogy a liberális újoncnak miniszterként sem sikerült elnyomnia magában az önérdekű bizniszment.

"Irodalma" tehát van az őt érintő umbuldáknak - és a 2010-es kampányban a jobboldal sikeresen diabolizálta is a volt pártvezetőt -, ennek ellenére az elszámoltatási hullám eddig mindössze egyetlen stábtagját lökte gyanúsítotti sorba. Azt a Berki Endrét, aki anno az Elender nevű Kóka-céget is megjárta, majd gazdasági miniszterré avanzsáló főnöke az Állami Autópálya-kezelő Zrt., a BKV, illetve a MÁV informatikai leányvállalatának igazgatóságába delegálta. Az álláshalmozó Berki veszte ez utóbbi pozíció lehet: a nyomozók orgazdaságot és hűtlen kezelést olvastak a fejére a vasúti társaság korrupciós gyakorlatai miatt.

Az elszámoltatási kormánybiztos Budai Gyula persze Kókát is igyekezett belekeverni egy-egy, az állam és a magánszféra bűnös együttműködését sejtető témába - egyelőre eredménytelenül. Feljelentést tett például a köztulajdonú Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2004. júniusi pénzkihelyezése miatt, mely 300 millió forintnyi ajándékot jelentett a szabad demokrata miniszter által alapított (vizitdíjautomata-telepítésekre bazírozó) Meditcom Orvosi Informatikai Kft.-nek. Kóka védekezésképpen annyit nyilván elő tud adni, hogy az állami tőkejuttatás pillanatában még nem nevezték ki tárcairányítónak. SZDSZ-es beágyazottsága azonban már korábban nyilvánvaló volt, hiszen Magyar Bálint Sulinet programját a fent említett Elender valósította meg - ráadásul közbotrányba is torkollt az az eset, amikor a liberális oktatási miniszter munkatársi köre a Kóka-sógor Lepp Gyula balatonkenesei jachtklubjába vonult le wellnessezni.

A MÁV Informatika- és a Meditcom- Elender-ügyeknél forróbb lehet az egykori SZDSZ-elnök számára a Dataplex szerverszállóval kapcsolatos nyomozás. A lapunk által négy éve ismertetett tranzakció-sorozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága adócsalás gyanújával vizsgálja; történt ugyanis, hogy három ciprusi offshore cég három hónap alatt hárommilliárd forintot kaszált a "hotel" adásvételén. A Dataplex azért értékelődhetett fel, mert Kóka minisztersége idején több - neki alárendelt - állami óriásvállalat is beköltöztette informatikai háttérrendszerét az épületbe. Az adóoptimalizáló ciprusi érdekeltségek közül az egyikről később bebizonyosodott: a szabad demokrata politikus imént említett sógor-mentora áll mögötte.

Bár Kóka újraházasodása miatt Lepp Gyula már nem családtag, és az elszámoltatási eljárások akár szétválásra, visszahúzódásra is sarkallhatták volna a két üzletembert, ehelyett a hiperaktív előremenekülést választották. Lepp először azt a - szintén ciprusiakkal bértulajdonoltatott - Cardnet Zrt.-t vette a nevére, amely az elektronikus autópálya-matricák értékesítésében vált az állam partnerévé (természetesen Kóka szakminisztersége idején). Szakértőink szerint az elektronikus fizetéssel kapcsolatos informatikai megoldások piaca gigantikus növekedés előtt áll, "magától értetődő" tehát, hogy Leppék a mobiltelefonos vásárlásban utazó, az MSZP-SZDSZ-kabinet uniós pályázataival felhizlalt Cellum-csoportot is magukévá tették. Noha a cégbírósági adatok arról tanúskodnak, hogy Kóka csak augusztusban állt a társaság nemzetközi terjeszkedésért felelős egységének élére, úgy tudjuk, sógora - bejáratott strómanjai révén - már 2007-2008 óta rálát a Cellum hollandiai anyavállalatára. Egy biztos: a bujkálásnak most vége, beigazolódott, hogy az előző kormány mesterségesen torzította Kókáék irányába az elektronikus pénzügyi tranzakciók piacát.

Ennek ellenére a volt pártelnök és Lepp Gyula nem szégyelli egymás társaságát (üzleti értelemben), sőt a minap a 2006-2010-es elit egy újabb tagja is csatlakozott a duóhoz. Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter nem saját jogon, hanem az OTP kockázati tőkealapját kezelő PortfoLion Zrt. vezéreként terelt 400 millió forintot a Cellumba (és 2012- re újabb "beöntést" ígér). Nem mellékesen: Oszkó jelenleg a Bajnai Gordon reaktiválását előkészítő Haza és Haladás Alapítvány felügyelőbizottsági elnöke, azaz a Cellumba történő OTP-s bevásárlás jelképesen a tavalyig élő Bajnai-Kóka-érdekkoalíció újjáalakítására is utal. Pláne, hogy a két fél hagyományosan összetartozik, legyen szó akár politikáról, akár üzletről; 2002-ben például még a Bajnai vezette Wallis Rt. sietett tőkét juttatni Kókáék akkori infokommunikációs kísérletének, az Elendernek.


LEPP GYULA ÜZLETI HOLDUDVARA

ELEKTRONIKUS FIZETÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK TELEPÍTÉSE
Cégnév, részesedés: Cardnet Zrt., 60 százalékban Lepp cége.
Fontos tisztségviselők: az egyik társtulajdonos Alexander L. Dembitz (Erős János MSZP-közeli bankár sógora).
Árbevétel forintban (2008, 2009, 2010): 3,3 milliárd, 2,9 milliárd, 2,7 milliárd.
Állami besegítés: A cég 2007 óta az Állami Autópálya-kezelő Zrt. partnere az e-matricák értékesítésében.

MOBILTELEFONOS VÁSÁRLÁS
Cégnév, részesedés: Cellum-cégcsoport, Leppnek 50 százalékos befolyása van a működtetésre.
Fontos tisztségviselők: A Cellum GlobalZrt.-ben Kóka János a vezérigazgató, de az OTP tőkealapját képviselő Oszkó Péter is igazgatósági tag. Az MPP Magyarország nevű Cellum-leánycégben Kóka ugyancsak igazgatósági tag.
Árbevétel forintban (2008, 2009, 2010): A Cellum Innovációs Zrt. esetében 456 millió, 551 millió, 290 millió; az MPP Zrt.- nél 230 millió, 250 millió, 182 millió.
Állami besegítés: A csoport 2005-ben 10 millió forintnyi uniós pénzt kapott, 2006-ban közel 200 milliót nyert mobil disztribúciósrendszer-fejlesztésre és vállalatirányítási szisztémára. 2008- 2009-ben 600 millió EU-pénz jutott a Cellumnak a siófoki térség mobiltechnológiai "Szilícium-völgyére", illetve SIM-kártyabiztonsági megoldásokra.

ORVOSI INFORMATIKA
Cégnév, részesedés: Meditcom Kft., 50 százalékban Lepp cége.
Árbevétel forintban (2008, 2009, 2010): 427 millió, 500 millió, 552 millió.
Állami besegítés: A társaság 2004-es feltőkésítésében 300 millió forinttal részt vett az állami RFH Informatikai Kockázati Tőkealap. Az állam innovációs hivatala pedig 305 millióval támogatta a cég egyik projektjét.

KIKÖTŐ- ÉS SZÁLLODAÜZEMELTETÉS
Cégnév, részesedés: Kenese Marina-Port Hajózási Zrt., a Lepp család tulajdonában.
Árbevétel forintban (2008, 2009, 2010): 460 millió, 247 millió, 200 millió.

SZÉPSÉGIPAR
Cégnév, részesedés: Magyarország Szépe Kft., 70 százalékban Lepp cége.
Fontos tisztségviselők: A Miss World Hungary szépségversenyeket rendező vállalkozásban eleinte Fásy Ádám is kistulajdonos volt.
Árbevétel forintban (2008, 2009, 2010): 80 millió, 102 millió, 63 millió.

***

EGYÉB BEFEKTETÉSEK

Central European Private Equity Investments (CEPEI). A cégcsoporthoz tartozik egyebek mellett a Saxum nevű kontrolling tanácsadó érdekeltség, a beltéri feliratokat gyártó Gravoform Kft., a nagy múltú fakereskedő vállalkozásként ismert Erdért-Tuzsér Zrt., valamint a kikötői szolgáltatásokat nyújtó Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.

Kapcsolat Lepphez és Bajnaihoz: A CEPEI-csoport tulajdonosa, Kóbor Miklós egykor a Bajnai Gordon vezette Wallis tranzakciós igazgatója volt, cégjogi ügyeit pedig az exminiszterelnök élettársával intéztette, s később Lepp Gyulával lépett üzleti koalícióra. Kóbor a Dataplex Kft.-ben felügyelőbizottsági tag, a Cardnetben kistulajdonos lett, az általa fémjelzett Saxum Zrt. pedig már alapítása pillanatában megbízási szerződéseket kötött Lepp-pel.

Állami besegítés: A CEPEI-hez tartozó nyomdaipari vállalkozás, a Gravoform (melynek alapítója Winkler Gyula, Bajnai egykori miniszterelnöki tanácsadója) több megbízást nyert állami cégektől és a BKV-tól. A szintén CEPEI-körbe tartozó Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. 2006-ban a Maharttól szerezte meg a csepeli móló üzemeltetési, illetve a terület ingatlanjainak haszonélvezeti jogát.

Bódis András

Forrás: hetivalasz.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az éves előirányzat 130.4 száz
  2011-09-23 18:35:03, péntek
 
  Az éves előirányzat 130.4 százaléka az államháztartás hiánya

Thu, 2011/09/22 - 19:00


Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - első nyolc havi hiánya 1 544.6 milliárd forint volt az előzetes adatok szerint, amely a módosított éves előirányzat 130.4 százaléka.

Az augusztusi deficit 50.1 milliárd forint volt, ami több mint 33 milliárddal alacsonyabb a tavaly augusztusinál - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az előzetessel megegyező adatot a kormány honlapján.

Az NGM közleménye rögzíti: a MOL-részvénycsomag vásárlására fordított kiadás egyszeri jellegű, ezért azt az éves összehasonlításban nem szerepeltetik és ezt az év hátra levő részében is mellőzi a szaktárca.
Az előző évvel való összehasonlíthatóság céljából az elmúlt évben az ez időszakban még nem létező pénzügyi- és ágazati különadó bevétellel, valamint a magánnyugdíj-pénztári vagyonelemek értékesítéséből előirányzott, de még nem teljesült bevétel időarányos részével korrigált egyenleget használja az NGM.

Ez a korrigált egyenleg 875.1 milliárd forint deficitet mutat augusztus végéig, ami az eredeti költségvetési előirányzat 127.3 százaléka.
Tavaly az államháztartás központi alrendszerének augusztus végi deficitje 1 081.4 milliárd forint volt, ez az éves teljesítés 121.6 százaléka.

(MTI)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_09_22_az-eves-eloiranyzat-1304-szazaleka -az-allamhaztartas-hianya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra többkulcsos adórendszer?
  2011-09-23 18:24:00, péntek
 
  Újra többkulcsos adórendszer? - mert Szijjártó az ellenkezőjét mondja


Úgy tűnik, visszaállítják a többkulcsos adórendszert. Szijjártó Péter elmondása szerint a kormánynak esze ágában sincs visszatérni a többkulcsos adórendszerhez, mivel az volt az egyik oka, hogy a magyar gazdaság ,,nehéz helyzetbe került". Mellár Tamás közgazdász szerint azonban a kormány bújtatott modon, annak átmenetiségét hangsúlyozva visszavezeti a többkulcsos adózást.

Nos, mint megszoktuk, ha valamit bevezetnek, azt Szijjártóval tagadtatják le. Tehát lesz többkulcsos adózás.

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2011. szeptember 23.

http://jovonk.info/2011/09/23/ujra-tobbkulcsos-adorendszer-mert-szijjarto-az-elle nkezojet-mondja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.