Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Matolcsy újabb terve: "semmi r
  2011-09-07 22:54:19, szerda
 
  Matolcsy újabb terve: "semmi realitása"

Hírszerző bullet 2011. szeptember 07. 14:55
Frissítve: 7 órája

Az aluljárókban italozgató segédmunkások koszos zubbonyzsebében, és más egzotikus helyeken keresi a kormány az újabb többletforrásokat, amik a költségvetési lyuk befoltozását és az államadósság csökkentését segítenék elő. Megnéztük, ki mit reagál az újabb Orbán-Matolcsy-tervekre.

A keddi lovasberényi kormányülés után Orbán Viktor bejelentette, hogy még idén ősszel négy százalékos GDP-arányos államadósság csökkentésre van szükség, így a jelenlegi 77 százalékról 73-ra mérséklődne a hiány. Ezt adóemelésekkel és kiadások csökkentésével kívánják véghezvinni. November 1-től emelkedik a cigaretta és a szeszes italok jövedéki adója, előbbi 5, utóbbi 7 százalékkal. Azonban ennél súlyosabb mértékben emelik a szerencsejátékok és az aromázott szeszes italok adótartamát is 50-50 százalékkal. E mellé még a gázolaj jövedéki adójának 97 forintról 110 forintra növelése is szerepel a tervekben, csökkentendő a 120 forintos benzin és a gázolaj-adó közti rést. A gázolaj árának emelkedése azonban többek között növeli majd a közúti fuvarozók eddig is magas terheit. A kiadási oldalról viszont azt mondta a miniszterelnök, hogy leállítják a közbeszerzéseket.

A költségvetésből hiányzó százmilliárd forintot szintén többféle módon képzeli a kormányzat befoltozni. Matolcsy György azt mondta, éves szinten 600 milliárd forintnyi adó nem folyik be az államhoz. Az év utolsó két hónapjában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felgyorsítja az adók és vámok behajtását, amivel negyven milliárd forinttal több áfa fog várhatóan befolyni a költségvetésbe. Ezt elsősorban a félig tisztán működő cégektől fogják behajtani. A beszerzési stoppal együtt már összejön 90 milliárd forint, viszont a további hiányzó tíz milliárdot a magán-nyugdíj pénztári vagyonból és az állami részvények osztalékából fogják előteremteni. Az október és november folyamán lejáró négymilliárd eurós (forintra átszámítva 1100 milliárd forint) tartozás rendezésére pedig a Magyar Nemzeti Bank vállal 800 milliárd forintot, a maradékot szintén osztalékokból fedezik majd. További terhet fog róni a költségvetésre, hogy 250 milliárdnyi áfát kell visszafizetni a vállalkozásoknak.
Rossz vicc

,,Az ÁFA hatékonyabb beszedéséből származó 40 milliárd forint egyszerűen egy rossz vicc. Hiszen akkor, ha a NAV valóban képes lenne két hónap alatt ennyivel több áfát behajtani (pluszköltségek nélkül!), akkor az azt jelentené, hogy a lustaságuk vagy gondatlanságuk az elmúlt 12 hónapban 240 milliárdos kárt okozott a magyar államnak."- kezdődik a Véleményvezér cikke. Azonban hozzáteszik, természetesen nem erről van szó, hanem csak annyi, hogy Matolcsy bejelentésének semmi realitása nincs, és nem is nagyon érthető, hogy harmadik miniszteri ciklusában hogy engedhet meg magának ilyet.

,,A másik 40 milliárdos tétel nem más, mint az az azonnali beszerzési stop az államigazgatás területén. Itt ugyanazt mondhatjuk el, mint az áfabehajtás esetében: ha ezt az összeget a magyar államigazgatás ilyen könnyen tudná nélkülözni, akkor az elmúlt 12 hónapban a gazdasági miniszter által felügyelt kincstár vezetői elképesztő gondatlanságról tettek tanúbizonyságot, amikor engedélyezték az előző 40 milliárdos tételek kifizetését."

De itt sem erről lehet szó a Véleményvezér szerint, januárban fogják inkább a beszerzéseket megejteni, ami papíron majd jól mutat idén, de jövőre azt is ki kell majd fizetni. Azt is írja a szerző, hogy bizony elfogytak az ötletek és ,,ebben a kormányban pedig különösen nagy szükség lenne valakire, aki legalább egy adott éven belül képes összhangban tartani az előrejelzéseket és a vonatkozó intézkedéseket. Aki a hiányzó bevételeket nem a csodálatos növekedésről, majd a hatékonyabb áfabehajtásról szőtt álmokkal akarja pótolni." A Véleményvezér már azzal is elégedett lenne, ,,ha a kormányfő és gazdasági minisztere reális célokat, és azokat valóban elérhetővé tevő intézkedéseket sorakoztatna fel."
Szimpla pénzbeszedés

Baka F. Zoltán szerint a kétnapos kormányülés sem volt elegendő ahhoz, hogy a kormányzat kitalálja, mivel lehet befoltozni a költségvetésen ütött rést, csak az első százmilliárdról sikerült megállapodni. ,,Az idei büdzsé megmentésére bevetett intézkedések korántsem sorolhatók a rendszerszintű átalakítások közé, az ország ezektől aligha lesz ,,újjászervezve", ahogy a fideszes szótárban a reformokat hívják. Az állami beszerzések leállítása például huzamosabb ideig biztos nem tartható fent, attól megbénulna az államigazgatás. Alapos átrostálásra feltétlenül szükség van, de Orbánék drasztikus megoldása nemhogy hosszú távon, de rövid időszakra sem rendezi megnyugtatóan a költségvetés helyzetét." A jövedéki adó emeléséről pedig azt mondja a Népszabadság szerzője, hogy ahhoz mindig szívesen nyúlnak a kormányok, ha egy kis pénzre van szükségük. ,,itt bizony szimpla pénzbeszedésről van szó."
A gázolaj árának 13 forintos emelése pont a fuvarozóknak és az egész vállalkozói szektornak nem tesz jót, akiktől a gazdaság fellendülését várják - Baka F. szerint. Az adók behajtásának ötletéről pedig azt írja: ,,Arról gondolom nincs vita ma Magyarországon, hogy elképesztő méreteket ölt az adóelkerülés. Vagyis itt nemhogy ennyi, ennél jóval több is megfogható lenne. Ami miatt mégis bizonytalannak mondható az intézkedés kimenetele: a kormányok eddig is igyekeztek becsukni a kiskapukat, vagyis valami új ötlettel kell előállnia a Fidesz-kormánynak. De ha sikerül is, és fülön csípik az adócsalókat, a pénz visszaszerzése nem fog menni egyik pillanatról a másikra."

,,Nevezzük nevén az őszi Orbán-csomagot: ez fűnyírás, nem szerkezeti átalakítás. Arra valószínűleg várnunk kell, majd a 2012-es költségvetés részleteinek megismerésekor derül ki, pontosan mit értenek Orbánék az ország újjászervezése alatt."- zárja írását Baka F. Zoltán.
Nem konvencionális gondolkodás

,,Mivel nem vesz fel helyette új kölcsönt, a nem bagatell összeget a társadalmon hajtja be. Matolcsy pedig elmondta, hogyan képzeli el a padlássöprést. Nem túl bonyolult, nem is annyira kreatív, de legalább egyszerű és primitív módon. Megemeli az adókat! A szerencsejátékok, a cigi, a pia, és egy másik bódító folyadék a gázolaj adóját." - írja Zsebesi Zsolt. Ilyen lépéseket a Népszava szerzője szerint valóban háborúk alatt vagy után szoktak tenni.

A költségvetésen tátongó lyuk befoltozásának módjáról pedig azt írja: ,,gyorsan ütnek még egy ezermilliárdosat az adósság csökkentésével. Ez csak azok számára érthetetlen, akik korábban sem tudták felfogni, miért csökkentette 500 milliárddal már eddig az adóbevételeket a kormány, miközben váltig azt szajkózta: görögországi csőd fenyegeti az országot. Nekik mondom: ez az a bizonyos nem konvencionális gondolkodás."

,,Az adósságcsökkentéssel két fontos üzenetet közölt a kormány. Egyrészt minél alacsonyabb a tartozásunk, annál kevésbé számítunk kockázatos adósnak, ezzel párhuzamosan mérséklődhetnek államkötvényeink kamatai. A cél, hogy tényleg ne mások gazdagodjanak a magyar lakosság munkájából." - írja a Magyar Nemzet vezércikkében Szabó Anna. A folyamat részletezése után megemlíti azt is, amit Orbán is elmondott tegnap, miszerint így csökkenthető az ország kiszolgáltatottsága.

,,A másik üzenet, hogy a magyar kormány elszánt, hogy kievickél az adósságspirál örvényéből, tesz is érte, és ez a jelenlegi törékeny pénzügyi hangulatban sokat ér." A szerző ezután Görögországot ellenpéldának hozza fel, aki hitelt vesz föl hiteleinek törlesztésére. Ezt azonban mi magyarok már ismerhetjük korábbról. ,,2008 márciusában Gyurcsány Ferenc brüsszeli magánszáma - ,,kérjünk régiós kölcsönt Brüsszeltől" címmel - 310 forint fölé lökte az euró árfolyamát, a magyar állampapírokra pedig lasszóval kellett fogni a befektetőket. A szocialisták kipróbálták, lám, hová jutottunk."
A jelenlegi hiánycsökkentésről azt mondja, nagyon messze vagyunk még a szocialista-szabad demokrata kormány 55 százalékától, de nincs mit tenni ebben a környezetben rettentő nehéz lesz visszafizetni azokat hiteleket, amelyek első részletét ,,Gyurcsány-Veres-Bajnai vette fel, a polgári kormány törleszti."

A szerző azonban kitartó: ,,Nem szabad feladni, bár a türelem és a kitartás útja kétségkívül sokkal nehezebben járható, mint a felelősségvállalás nélküli bekiabálás a partvonalról."

http://hirszerzo.hu/profit/20110907_orban_bejelentes_reakciok#utm_source=hsz_dail y&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_09_07&utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Gyűlölünk titeket"
  2011-09-07 22:27:33, szerda
 
  "Gyűlölünk titeket"


2011. 09. 7. szerda. - 13:27

A magyarok által kedden este 2-0-ra megnyert meccsen a hazai szurkolók előbb egy "Szar Magyarország" feliratú transzparenst emeltek fel. A második játékrészben egy pályára repülő pirotechnikai eszköz miatt a bíró félbeszakította a meccset, miközben a hazai drukkerek "Gyűlölünk titeket" feliratot feszítettek ki. Néhány perccel a vége előtt pedig egy szurkoló a pályára rohant, őt leszerelték a biztonsági emberek.

"Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga" - mondta Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtó és jogi irodájának vezetője a MTI érdeklődésére. - A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen petárdák repültek a pályára és egy szurkoló is befutott a játéktérre.

Arra kérdésre, hogy az UEFA ellenőre tudja-e, mit írtak ki a hazai szurkolók, a sportvezető úgy válaszolt, biztosan tudja, mert Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke jelezte ezt neki. Hozzátette, az általa kapott információk szerint a "Szar Magyarország" és "Gyűlölünk titeket" feliratokat nem moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt alátámasztja az is, hogy a feliratok felett nem moldovai, hanem román zászló volt látható.

Borbély kiemelte, ezúttal a kiemelt biztonsági kockázat miatt Samu is tagja volt a magyar delegációnak, s a nagyjából 110 fős magyar tábor mindenben betartotta az ő kéréseit, így egyetlen vendégdrukkert sem
kellett előállítaniuk a meccset biztosító 700 fős rendőri erőknek, ellenben hazai oldalról információi szerint hat embert vettek őrizetbe."

(MTI)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/gyulolunk-titeket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szép halál
  2011-09-07 22:21:56, szerda
 
  A szép halál

Kohn bácsi nyugati útlevelet kap 1956 után, és amikor hazatér, ismerősei kíváncsian kérdezgetik:

- Milyen az a haldokló kapitalizmus?

Mire Kohn bácsi ezt feleli:

- Hát szép halál, nem mondom, szép halál!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Adalékok a történelmi egyházak
  2011-09-07 22:05:18, szerda
 
  Adalékok a történelmi egyházak "nemzetmegtartó" és "országépítő" tevékenységéhez - az új egyháztörvény apropóján


antidogma.hu, sze, 2011/09/07 - 20:02 Reáltörténelem


Mottó: "A szabadság igazi tartalmát akkor ismerem meg, ha fölfedezem, hogy mire vagyok, mire lehetek szabad, hogy szabad lehetek a Jó cselekvésére. Ezt a leckét Magyarország csak (sic!) a magyar történelmi egyházaktól kaphatja meg", mondta a Parlamentben 2008. április 2-án megrendezett "Az ország lelke és az egyház" klerikális tanácskozáson Orbán Viktor, aki szerint az állam és az egyház szétválasztásáról álvita folyik, hiszen ezek már a "kelleténél is jobban" szét vannak választva.
______________________

1000. október 9. István király II. Sylvester pápa tanácsára határozatot hoz a magyarok, székelyek, kunok, valamint a magyarországi keresztény papság által is használt régi magyar betűk és vésetek, a jobbról balra haladó pogány írásmód megszüntetéséről, továbbá a templomokban található pogány írásmóddal írt imakönyvek megsemmisítéséről. ,,A beadott iratok és vésetek pedig tűzzel-vassal pusztíttassanak el, hogy ezek kiirtásával a pogányvallásra való emlékezés és visszavágyódás megszüntetődjék."

1526. június 23. A fenyegető török veszedelem küszöbén a magyar kormány elrendeli, hogy a templomi arany és ezüst jószág felét a haza védelmére összeszedjék és pénzzé veressék. Noha a begyűjtés a pápa jóváhagyásával történt, a papság annak több helyen is ellenállt.

1708. február 29. Pozsonyban megnyílik az I. József által összehívott országgyűlés, amelyen a szécsényi konföderáció (Rákóczi) hívei nem vettek részt, megjelent viszont herceg Keresztély Ágost esztergomi érsek vezetésével 16 püspök, 26 kanonok, apát és prépost, valamint a világi arisztokrácia többsége, élén Esterházy Pál nádorral.

1719. október 9. III. Károly elrendeli, hogy Csáky Imre kalocsai érsek elnöklete alatt a püspöki kar tartson gyűlést és határozzon azon összegről, amelyet a főpapság a várak karbantartására rendszeresen fizetni köteles. A főpapság megadóztatására vonatkozó császári rendelkezést az országgyűlések attól kezdve az állandó sérelmek közé sorolták.

1782. október 10. II. József császár a Magyar Kamara Vallásalapjának ellenőrzése alá helyezi az egyházi vagyont és jövedelmeket, valamint kimondja, hogy egyházi személy vagy közösség csak szükségleteinek megfelelően haszonélvezője, nem pedig birtokosa az egyházi vagyonnak (mint azt a magyar rendi jog vallotta), az egyházi vagyonfölösleg fölött pedig az uralkodó rendelkezik, s azt a szegények és rászorultak javára fordítja.

1790. november 30. A magyar katolikus főpapok gyűlést tartanak a kalocsai érsek lakásán és II. József türelmi rendelete elleni tiltakozásként írásba foglalják, hogy téves az a felfogás, miszerint előbb magyar az ember és csak azután katolikus, ugyanis mindenben a vallás az első, ezért a lelkiismereti és vallásszabadság megengedhetetlen.

1848. január 20. A Windischgraetz csapatai által megszállt Pesten kibocsátott pásztorlevélben a magyar katolikus püspöki kar ,,a gondviselő isteni akarat parancsára" hivatkozva a császári csapatoknak való behódolást a lelkészeknek éppúgy, mint a hívőknek vallási kötelességükké teszi. Korábban ugyanezek a püspökök azzal az indoklással, hogy a lelkipásztoroknak nem illik politikai harcokba avatkozniuk, megtagadták a Honvédelmi Bizottmány azon kérését, hogy a pásztorlevelekben a hívőket a haza védelmére buzdítsák.

1848. március 20. Miután a magyar országgyűlés alsótáblája három nappal korábban határozatban törölte el az egyházi tizedet, a magyar püspökök beadványt intéznek az uralkodóhoz, amelyben a bécsi udvartól kérnek védelmet ,,a jogaikba történt erőszakos beavatkozás és jövedelmeik csökkenése ellen".

1849. január 12. Hám János esztergomi érsek körlevélben utasítja egyházmegyéje papságát, hogy támogassák a Magyarországra bevonuló császári csapatok tevékenységét, a császári kiáltványokat pedig a templomi szószékekről hirdessék ki.

1849. január 28. A magyar fővárost elfoglaló Windischgraetz tábornok jelenti Schwarzenberg osztrák miniszterelnöknek: ,,Az ország püspökei, a prímással az élen jelentkeztek nálam, hogy egy küldöttséget küldjenek Olmützbe, amely az odaadás és tisztelet kifejezését helyezné a császár lábaihoz". Ugyanezt az epizódot az említett prímás, a nemzeti kormány által kinevezett Hám János így eleveníti fel emlékirataiban: ,,Nem sokkal megérkezése után a Budán és Pesten tartózkodó főpapokkal tisztelegtünk Windischgraetz herceg előtt és kifejeztük Őfelsége iránt érzett hűségünket és hódolatunkat. Ugyanezen célból Jellachich tábornok excellenciáját is felkerestem lakásán".

1849. szeptember 9. Örömének adva hangot amiatt, hogy ,,Isten segítségével az ország újra engedelmességre tért és a rebellisek féktelensége elfojtatott", Hám János szatmári püspök - akit a nemzeti kormány hercegprímássá nevezett ki, a császár viszont elmozdított hivatalából - hódoló feliratot intéz az uralkodóhoz.

1849. október 23. A Religió című ,,kath-politico egyházi és irodalmi" lap írja Kossuth Lajosról: ,,bandita-talentum... az európai dulók (sic!) cinkosa, az orgyilkolási titkos társulatok szövetségese volt..., ki nagyravágyásának, dicsvágyának, kapzsiságának és bosszúszenvedélyének nemzete életét feláldozta, ki pályáját árvák meglopásával kezdette és honának s honfitársainak nagyszerű kifosztásával végezte".

1849. november 8. Scitovszky János, Magyarország hercegprímása ünnepélyes halotti misét celebrál a császári csapatok elesett katonáiért, a magyar nemzet szabadságáért életüket áldozó honvédekről viszont ,,elfelejt" megemlékezni.

1850. augusztus 25. Az Esztergomban tartott magyar püspöki értekezlet résztvevői feliratot intéznek az osztrák uralkodóhoz, amelyben kifejezik szerencsekívánataikat a magyar nemzet felett aratott győzelméhez. ,,A krisztusi kereszt ellenségeinek szándéka az volt ugyanis, hogy a trónok mellett az oltárokat is eltöröljék a föld színéről, és minthogy tudták, hogy az uralkodók koronái nagyobb biztonságban vannak, ha a papság őrködik felettük, mint hogyha fegyverek, minden harci eszközüket Krisztus egyháza ellen fordították. De Isten, aki meghiusítja a népek terveit, megítéli szándékaikat, nevetségessé (...) tette őket", áll egyebek mellett a főpapi dokumentumban.

1868. december 5. Eötvös József liberális javaslata alapján elkészül a népiskolai rendszer és a közoktatás reformjáról szóló törvény, amelyet csak a főpapság heves tiltakozása közepette sikerült keresztülvinni. A törvény kötelezővé tette a nyilvános iskolák látogatását 6-12, illetve 15 esztendős korig, biztosította az anyanyelvi oktatást és állami népiskolák felállítását.

1919. március 29. ,,A kommunizmus krisztusi elv. Tehát elvileg kifogás ellene keresztény alapon nem emelhető", szögezi le lelkipásztor olvasóinak szánt szerkesztői üzenetben a Lelkészegyesület című református lap, miközben az egyház püspökei a Tanácsköztársaság iránti segítőkészséget és együttműködést javasoltak a lelkészeknek és az egyházi testületeknek. A debreceni tudományegyetem református teológiai karának három nappal korábban született határozata a bolsevizmust ,,mint a Názáreti által hirdetett és az emberiség által várt istenországát" köszöntötte, s annak megvalósításához felajánlotta támogatását.

1920. április 25. Az Új Lap országos felháborodást és nemzetközi visszhangot kiváltó cikke szerint Lőw Immanuel szegedi főrabbi holland újságíróknak nyilatkozva gyalázta a nemzetet. ,,Ennek az országnak nincs létjogosultsága. Magyar nemzet nem létezik, sőt a magyar faj is kiveszett már", fogalmazott a főrabbi, aki a természetes földrajzi egység kapcsán kijelentette: ,,Kérem uraim, ez egy nagy hazugság, ilyen nem létezik. Erről csak szónokolnak. Ezek csak frázisok. (...) Magyarország a kutyának való: szét kell darabolni".

1950. szeptember 26. A Katolikus Papok Országos Békebizottsága felhívásában minden katolikus pap és hívő kötelességévé teszi a tanácsválasztás és ,,a békéért folytatott harc" (vagyis a kommunizmus nemzetközi fedőcélja) sikeréért való küzdelmet.

1951. július 3. A Magyar Katolikus Püspöki Kar nyilatkozatot tesz a Népköztársaság törvényei iránti szolidaritásáról, és támogatásáról biztosítja a katolikus papok békemozgalmát.

1957. február 18. A Magyar Református Egyház Konventi Elnöksége körlevélben határolja el magát az egyházon belül 1956. november 1-én haladó elemek által létrehozott Országos Intéző Bizottság ,,ellenforradalmi törekvéseitől". Később vezető egyházi személyiségek egészen odáig mentek, hogy az egyház megtisztítását célzó 56-os reformmozgalmat ,,az ige elleni lázadásnak" minősítették.

1957. március 31. A Reformátusok Lapja leközli Ravasz László püspök rádiószózatát az '56-os események értékeléséről, amelyben többek között ez áll: ,,Bűnbánattal valljuk meg, hogy az egyház mint földi intézmény a kényszerűségen felül is engedte magát megkötöztetni a vele halálos ellentétben álló politikai hatalom erőszakától és cselekvéseitől, és emiatt örökkévaló lelki céljainak elérésében is kárt vallott. (...) A forradalomnak nemcsak a reakció az ellentéte, hanem az anarchia is. Még gondolni se merjen senki az elmúlt korszakok rendszereinek visszaállítására. A forradalom vívmányainak megőrzése és továbbfejlesztése, hibáinak megigazítása és igazságtalanságainak jóvátétele lehet egyetlen célunk. Életfeltétel, létkérdés, hogy mielőbb helyreálljon a rend és a nyugalom. Üdvözlet azoknak, akik az igazság és a szeretet magvetését végzik".

1957. április 10. A Magyar Katolikus Püspöki Kar nyilatkozatban fejezi ki bizalmát a Kádár-kormány törekvései iránt.

1961. március 15. A katolikus egyház és a kommunista államhatalom között kialakult ,,jó viszony" miatti aggodalom által vezéreltetve a Katolikus Püspöki Kar a tudomására jutott egyházon belüli államellenes szervezkedés kapcsán a papság miheztartása végett leszögezi, hogy ,,a leghatározottabban ellene van bármilyen államellenes cselekedetnek", és ,,mint a magyar nép ellen vétőt" elítél minden egyházi személyt, aki államellenes szervezkedésben részt vesz vagy ilyen tevékenységet támogat, valamint nyomatékosan rámutat arra, hogy azok az egyháziak, akik ,,a Magyar Népköztársaság törvényeibe ütköző államellenes szervezkedés" céljából ,,bárhol is működjenek bűnös tevékenységükkel (sic!), a katolikus egyház kárára cselekszenek". A katolikus klérus által kibocsátott körlevél azután született, hogy 1961. február 3-ról 4-re virradó éjszaka a Kádár-kormány politikai rendőrsége őrizetbe vette katolikus papok - zömében az 1952 óta titokban működő Regnum Marianum papi közösséghez tartozó - egy csoportját. ,,...ezek a papok nemcsak a Magyar Népköztársaság ellen vétettek, hanem a katolikus egyház ellen is", áll az egyházi testület dokumentumában.

1985. március 31. ,,Népünkkel együtt ünnepelve, Isten irgalmasságát dicsőítve tekintsünk vissza a négy évtizeddel ezelőtti történelmi jelentőségű eseményekre és az azóta megtett útra. (...) Megindultan és kegyelettel emlékezünk meg a Szovjetunió Vörös Hadseregének és szövetségeseinek a felszabadításunkért hozott súlyos véráldozatáról" írja a Reformátusok Lapja.

1985. április 28. ,,Mi keresztyének felszabadult hazánkban örvendezve, szabadon és boldogan éljük keresztyén életünket", lelkendezik az Evangélikus Élet című hetilap, amely az ország ,,felszabadulásának" negyvenedik évfordulójára emlékezve egy teljes hónapon keresztül a szocializmus építésére buzdította híveit, miközben ,,hálával" gondolt a szovjet halottakra is, ,,és az élőkre, akik négy évtizeden át verítékkel, naponkénti életáldozatokkal építik magyar népünk új életét".

1987. március 6. II. János Pál pápa kinevezi esztergomi érsekké Paskai Lászlót, akiről két évtizeddel később kiderül, hogy a hatvanas és hetvenes években ,,Tanár" fedőnéven az állambiztonsági szervek ügynökeként ténykedett.

1987. május 21. Kádár János születésnapját szívből jövő, meleg szavakkal köszönti a Reformátusok Lapja, imigyen: ,,Mindezek a - népünk jövőjét megalapozó - eredmények elképzelhetetlenek lennének a népért odaszentelt (sic!) életű vezető személyiségek nélkül, akiknek Isten azt a feladatot szabta ki - mi több: azt a képességet adta kamatozásra ajándékul, sáfárságul -, hogy döntéseikben a nép egészének érdekeit képviseljék. A hálaadásnak adunk itt most is hangot azért, hogy a történelem Ura a bölcsesség, a mély emberség, a népe iránt számtalanszor bebizonyított szeretet ajándékával rajta keresztül az egész közösséget gazdagította."

1987. december 17. A magyarországi egyházak és a kommunista államhatalom közötti idillikus kapcsolatot demonstráló ,,egyházpolitikai vitára" kerül sor az Országházban. A kommunista apparatcsikok és az egyházi vezetők kölcsönös hozsannázása keretében Miklós Imre, az Állami Egyházügyi Hivatal elnöke megállapítja, hogy az MSZMP és az egyházak eljutottak a közös társadalmi-politikai célokért munkálkodó szövetség kialakításához, melynek keretében minden ötödik (!) pap tagja valamely reprezentatív politikai szervnek; Berecz János, az MSZMP KB titkára örömét fejezi ki amiatt, hogy sok hívő ember van Magyarországon, akik szerinte együtt munkálkodnak a nem hívőkkel; Kürti László református püspök a marxizmusban rejlő ,,keresztyén szociáletikai értékeket" méltatja és egyháza feltétlen támogatásáról biztosítja a kormányzatot; Nagy Gyula evangélikus püspök teljes egyetértését fejezi ki Berecznek a hittel kapcsolatos eszmefuttatása iránt; Szakács József, a Magyarországi Szabadegyházak Tanácsának elnöke pedig bibliai idézetekkel támasztja alá az állam és egyház közötti felhőtlen viszonyt.

1989. május 2. ,,Tudomásul kell vennünk, hogy sajnos mi, katolikusok vagyunk, úgy látszik, a Kádár-rezsim utolsó támaszai. És azt se higgyék, hogy a katolikus egyházban nincs Münnich Ferenc társaság, legfeljebb másképp hívják. Az egyházak legfontosabb feladata a szocialista embertípus előállítása volt. Az egyház, közreműködéséért cserébe, megkapta a közreműködés lehetőségét", mondja felszólalásában Giczy György, a KDNP későbbi elnöke a Jurta színházban.

1993. február 26. A Heti Magyarországnak nyilatkozó Landeszmann György budapesti főrabbi szerint ha kivonnák a zsidó értékeket Magyarországról, “akkor nem maradna más, csak a bő gatya és a fütyülős barack", a második világháborúban elesett katonák pedig nem a magyar nép mártírjai, ,,mert (...) a fasizmus mellett harcoltak a bolsevizmus ellen, és akkor a fasizmus volt a nagyobb veszély".

http://www.antidogma.hu/node/3076
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt elkúrtad, Viktor...
  2011-09-07 21:57:29, szerda
 
  .Ezt elkúrtad, Viktor...


Orbán Viktor önmagát következetesen az igazság bajnokaként definiálja. Odáig ment, hogy az Egy az ország című könyvében kerek perec kijelentette: sohasem hazudott. Az ősellenség Gyurcsány Ferencet és az MSZP-garnitúrát a Fidesz propagandagépezete ,,hazugságkormányként" verte a köz tudatába, lényegében minden politikai megnyilvánulásukban hangsúlyosan szerepeltetve, és a gyurcsányi érával egybemosva a "hazugság" szót. Nézzük, van-e mit egymás szemére vetniük!

Gyurcsány Ferenc, 2006
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.

(...)

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib....ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

(...)

Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje.

(...)

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. (...)
(Őszödi beszéd)

Orbán Viktor, 2006
Hagyják figyelmen kívül, amit mondok a kampányban. (Két amerikai diplomatának -WikiLeaks.)

Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok (pay no attention to what I say to get elected). (Európai uniós nagyköveti találkozó - WikiLeaks.)

Orbán Viktor, 2007
Számomra a politika mindig azt jelentette, hogy a mindennapi élet gondjaival küszködő honfitársainkat hozzásegítjük az igazság megismeréséhez. Hogy szembenézhessenek hazájuk valóságos helyzetével, fölmérjék saját esélyeiket, és ne hárítsák el maguktól a holnap fontos kérdéseit. Hogy felkészülten, a lehetőségeket gondosan mérlegelve dönthessenek jövőjük felől. A politika számomra mindig azt jelentette: biztassuk és bátorítsuk az embereket, hogy érdemes részt venniük a közös döntésekben, mert képesek arra, hogy jó döntéseket hozzanak, és együtt képesek vagyunk érvényt szerezni közös döntéseinknek. (Az új politika programja)

Orbán Viktor, 2008
Ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól. (Nagyköveti távirat - WikiLeaks.)


http://napizeje.blog.hu/2011/09/06/ezt_elkurtad_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igor és Szása vesznek egy üveg
  2011-09-07 21:48:50, szerda
 
  Igor és Szása vesznek egy üveg vodkát.
Igor:
- Most a hátam mögé teszem a vodkát, és ha eltalálod, melyik kezemben van, akkor megisszuk, ha nem, akkor összetörjük és leszokunk. Na, melyik kezemben van?
Szása:
- Bal!
Igor:
- Gondolkozz, Szása! Gondolkozz!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Orbánnak jól jönne a világvége
  2011-09-07 21:33:02, szerda
 
  Orbánnak jól jönne a világvége 2012-ben


Most, hogy fény derült arra, hogy a tudatosan hazudozott a választási kampányban, Orbán Viktor igazán lemondhatna. Mivel annak idején tőle tudhattuk meg, hogy egy ,,kormányt el lehet zavarni", most ezt akár jelezhetné neki valaki. Az ország népe kissé ráunt már a politikára, ami őszintén szólva érthető. Vannak persze más okai is, hogy most, két nappal a Nagy Vezér őszödi Wikileaks-dokumentumának napvilágra kerülése után nincsenek gyújtogató hordák az utcákon, mint 2006-ban.
Az a helyzet, hogy nincs, aki utcára vezényelje őket. Az MSZP valószínűleg továbbra is a Parlament falai között akar politizálni, az LMP nem elég tüntetések szervezéséhez, a Jobbik meg... Nos, a Jobbik, úgy tűnik, megkapta, amit akart - egy falatot a hatalomból, és csodás fizetéseket az Országgyűlésben, meg az Európai Parlamentben.

Orbán már csak a maja naptárban bízhat?

Persze Orbán annak idején, amikor először megválasztották miniszterelnöknek a zemberek, mindjárt azzal kezdte, hogy Antall József örökébe kíván lépni. Na, ez most végre simán összejöhet neki, bár Antall legalább azokat nem haragította magára, akiktől védelmet remélhetett a népharag ellen. Igen, a rendvédelmi erőkre gondolok, akikkel a jelenlegi miniszterelnök - ha ezúttal igazat mondott - nem tárgyal tovább.

Természetesen, mi hiszünk abban, hogy DBV (Dicső Bölcs Vezérünk) helyesen cselekszik, továbbra is igazat mond, és kiigazítja a költségvetést is, annak rendje és módja szerint. Különösen azért, mert nem szeretnénk Tóta W. Árpád vagy Uj Péter sorsára jutni. Így aztán szó sem lehet róla, hogy összeakasszuk a bajszunkat Szalai Annamária főnökével.

Azért annyi kritikai megjegyzést mindenképpen hozzá kell tennünk Orbán Viktor szélmalom szabadságharcához, amelyet az Európai Unió gyarmatosító erői ellen vállalt, és hatalmas szavakkal vív is szüntelenül. Annyira, hogy meg sem lepődtünk, mikor Lázár János Németországban egyeztetett a Fidesz frakcióülése előtt. Úgy tűnik, nemzetközi támogatás nélkül még egy vacak államadósság-csökkentésbe sem mer belekezdeni hűdeszabad és jujdeszuverén országunk kormánya. Mert abban nem hiszünk, hogy Lázár csak egy újabb Audit szeretett volna kapni német tárgyalópartnereitől - hiszen mint már tudjuk, a Skoda sokkal jobban fekszik a Fidesznél. Már, ha Lázár kevesebbet hazudik Orbánnál, ami egyáltalán nem biztos, hiszen őt is volt szerencsénk rajtakapni füllentésen.

Eközben Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára az amerikaiakat altatta. Egy telekonferencián nyugtatgatta Washingtont, hogy dehogy csak 14 egyház lesz Magyarországon, sőt! A baj csak az, hogy ebből a vitából nem ő - egyben nem a magyar kormány -, hanem a Freedom House jött ki győztesen. Nem is feltételezzük, hogy Rétvári hazudott volna, lehet, hogy csak kampányolt. Akkor pedig nem kell figyelembe venni, amit mondott.


A fentiekből látszik, hogy kissé kaotikus a kabinet munkája. Ha így van, akkor nem egyszerűen forró, hanem meglehetősen zavaros őszre lehet számítani. Persze, ha 2006 után az MSZP még kisebbségből kormányozva is kibírta a választásokig, nem számíthatunk arra, hogy a Fidesz kétharmada birtokában távozna a hatalomból. Orbán viszont ettől még mehet. Alighanem a saját pártjának sem tenne rosszat vele. De lehet, hogy megvárja 2012. december 21-ét, amikor a maja naptár szerint bekövetkezik a világvége. Ezzel ő lenne az utolsó magyar miniszterelnök, és akkor nem csak teljesítmény alapján.


http://egyenlito.blog.hu/2011/09/07/orbannak_jol_jonne_a_vilagvege_2012_ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz Orbánnal a Wikileaks u
  2011-09-07 21:25:42, szerda
 
  Mi lesz Orbánnal a Wikileaks után?


Nem az első kellemetlen információ derül ki a Wikileaks révén Orbánról. Bár az MTI elhallgatta, januárban mi is beszámoltunk róla, hogy a Fidesznek elég erős volt a kapcsolata a 2006-os zavargókkal.

Most azonban a karakterének a legfontosabb eleme került a kiszivárgott dokumentumok alapján veszélybe. Orbán nemcsak azt mondta, hogy "sohasem hazudott". Az "Egy az ország" című könyvében - politikai célját meghatározva - valódi igazságharcosnak állította be magát.

Orbán (2007): ,,a politika mindig azt jelentette, hogy a mindennapi élet gondjaival küszködő honfitársainkat hozzásegítjük az igazság megismeréséhez."

Ehhez képest roppant kellemetlenek a Wikileaks által kiszivárogtatott amerikai követségi dokumentumok. Két személyes beismerésére is hivatkoznak.

Az egyik szerint a 2006-os választás előtt vállalati vezetők az irreális választási ígéreteit firtató kérdését követően azzal nyugtatta őket, hogy "hagyják figyelmen kívül, amit mondok" [ignore what I say]". Valóban nyugtalanító lett volna egy komoly üzletembernek, ha egy miniszterelnök a járulék egyharmados csökkentéséből akar 14. (!) havi nyugdíjat fizetni. (Nem is értem, hogy most miért nem alkalmazzák ezt a gazdasági csodaszert...).


http://egyenlito.blog.hu/2011/09/06/mi_lesz_az_orban_wiki_leaks_utan

Na, persze akkor sem hazudott. (Zsír-demagóg)

A másik szintén 2006-ból való. A kampányban az európai uniós nagykövetekkel való találkozás során is hasonlóan nyugtatott: "ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok [pay no attention to what I say to get elected]. És megígérte, hogy radikális reformokat fog véghezvinni" - olvasható a Wikileaks által kiszivárogtatott táviratban.

A kérdés tehát az, túlélheti-e Orbán, hogy felépített karakterét, az igazságharcos politikust, most maga rombolta le. Nem lehet biztos választ adni erre. Orbán Viktor nagyon sok mindent túlélt. 1994-ben hatalmas vereséget szenvedett enyhén jobbra forduló liberális pártjával. 2002-ben agresszív jobboldali-nemzeti politikával, 2006-ban kádári populista kampánnyal bukott meg. S az is igaz, hogy eddig az sem törte derékba karrierjét, hogy sokszor bebizonyosodott: hazudik. 2010 nyarán autóstopot hirdetett, hogy idén több mint négymilliárdért vásároljanak kormányzati luxusautókat. Vagy amikor rémhírterjesztőnek nevezte azokat, akik előre szóltak, az egykulcsos adórendszerrel a sokan rosszul fognak járni. A "senki nem jár rosszul" után aztán monitoring-bizottsággal fenyegették meg a cégeket, amelyek nem akarták korrigálni a kormányzati politikát. Azonban rengeteg hívét eddig nem zavarták ezek a nyilvánvaló lebukások.


Senki sem jár rosszul az egykulcsos adóval...


http://www.youtube.com/watch?v=wwoXxMytP2s&feature=player_embedded

Ha azonban többé már nem támaszkodhat a becsületes politikus képére, akkor sokkal jobban előkerül az elvárás, hogy teljesítsen. Ha már nem vennénk használt autót valakitől, akkor erősebben figyeljük a teljesítményét. Márpedig ebben Orbán nem áll jól. Hiába cenzúrázza az MTI Hírcentrum, a gazdasági növekedés nullára zuhant. Az egykulcsos adó megbukott, a munkanélküliség pedig a statisztikai kozmetikázások ellenére, magas maradt. Ha nem lesz sikeres a gazdaságpolitika, akkor hiába a média elfoglalása, a szavahihetőségét vesztett Orbán meg fog bukni.


http://egyenlito.blog.hu/2011/09/06/mi_lesz_az_orban_wiki_leaks_utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberek megfizetik a kieső
  2011-09-07 21:21:23, szerda
 
  .Az emberek megfizetik a kieső 100 milliárdot.


Megszorítás nincs, helyette hurráoptimizmus van. Ez derült ki a tegnapi Orbán - Jobbkéz beszédből. Na meg az is, hogy szerintük az igazságos adórendszer az, mikor a többség együttesen finanszírozza az egykulcsossal igazán jól járó kisebbségnél maradó megtakarítást.

Az ortodox egykulcsos hívek Orbánnal az élen 0-24-ben hangoztatják, hogy a 16% adókulcs nem azér'jó, mer'a zorrodat is tisztíccsa, de még csak azért sem, mert az gazdaságot felpörgeti - ezt ugyanis bizonyítottan nem teszi - hanem mert igazságos. Az elv rendben is volna egy olyan ország gazdaságánál, ahol nem okozna ekkora fejtörést a kieső bevétel kipótlása. Nálunk azonban eleve 500 milliárdos kiigazításra volt szükség, most pedig az év első hat hónapjában kieső 100 milliárd összeguberálására is erőfeszítéseket kell tenni.

Matolcsyné férje szerint innentől majd a NAV is elkezd dolgozni, soha nem látott hatékonysággal fogja beszedni azt az áfát, amit eddig sem tudtak. Ők maguk is takarékoskodni fognak így a nagy autóflotta beszerzés és TEK kistafírungozás után pont addig, amíg nem lesz ismét valami halaszthatatlan lecserélni való, vagy beeső akciós MOL részvény. A többit pedig megfizetik az emberek, akik ezt nyilván nem megszorításként fogják értékelni.

A megemelt játékadót, a dohány és alkoholtermékek megemelt adóját nem kell kötelezően fizetned, ha lemondasz ezekről a generált áremelés után. Igaz, hogy a nem fogyasztásodnak gazdasági hatásai lesznek, de ilyen hülyeséggel ne vesződjünk, hisz a NERben hatásokat előre felmérni láthatóan nem szokás. A rossz hír, hogy a gázolaj jövedéki adójának fix 13 forintos emeléséből fakadó áremelést viszont mindenki fizetni fogja. Ez sajnos tervezhető kiadásnövekedés minden megtett kilométernél, amit nem kompenzál se az állam fuvarozókkal kötött paktuma, se az üzemanyag árfolyamának ingadozása. Első kézből mondhatom, hogy a szállítmányozási vállalkozások bizony tovább fogják hárítani a megbízóik felé, azok meg nyilván a végfelhasználóval, vagyis a fogyasztóval fogják kifizettetni. Amíg az alapvető élelmiszerek szinte 100%-ban dízel teherautókon jutnak el az üzletekig, kisboltoktól a multikig, addig benne lesz a liter tej, kiló kenyér, joghurt és túró rudi árában.

Ha most nagyon demagógok akarunk lenni, akkor nyugodtan kijelenthetjük: minden liter tej, minden szál cigi, minden üveg sör, minden lottószelvény megvásárlásával hozzájárulunk például az Orbán Viktornál és Szentséges Jobbjánál az adócsökkentés hatására maradó megtakarításhoz. Tudom, ez populizmus, pfej. De attól még igaz.


http://varanus.blog.hu/2011/09/07/az_emberek_megfizetik_a_kieso_100_milliardot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy amerika zsidó elutazik izr
  2011-09-07 21:19:32, szerda
 
  Egy amerika zsidó elutazik izraelbe, és mindenféleképp szeretné meglátogatni a sirató falat. Amint leszáll a gépe, taxiba ül, és valahogy elmagyarázza a sofőrnek, hogy vigye oda, ahová a zsidók sírni járnak: a taxi sofőr nem szól semmit és elviszi a faszit a telavivi APEH elé!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.