Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
A napunk legfontosabb része
  2011-01-31 10:59:01, hétfő
 
  "Hallgasd meg szavamat reggel, URam, reggel eléd készülök, és várlak." (Zsoltárok 5:4)

Bármelyik orvost kérdezed, meg fogja mondani neked, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mert az, ahogy a napodat kezded, alapvetően befolyásolja a nap többi részét. Ez pedig nem csak fizikailag, hanem lelkileg is igaz.

Éppen ezért a nap legfontosabb része az az idő, amit egyedül töltesz Istennel. Az, hogy a reggeledből időt szánsz arra, hogy Istennel legyél, meg fogja határozni azt, ahogy viselkedsz, és ahogy reagálsz a nap folyamán az eseményekre, személyekre.

Lehet ez öt perc, vagy harminc, van azonban négy fontos dolog, amit jó, ha végigcsinálsz ebben az időben. Ezek a dolgok rá fognak hangolni a napra lelkileg.

1. Olvasd Isten Igéjét. Nem kell sokat olvasnod: annyit, amennyi elég ahhoz, hogy Isten szólhasson hozzád. Isten csodálatos módon fogja használni az Igéjét az életedben. Ézsaiás próféta ezt mondta: "Az én Uram, az ÚR, megtanított engem mint tanítványát beszélni." (Ézsaiás 50:4) El sem tudom mondani, hányszor olvastam olyat a reggeli csendességemben, amit szinte szó szerint meg kellett osztanom valakivel később a nap folyamán.

2. Légy csöndben Isten előtt. A zaj az egyik leggyakoribb stresszforrás az emberek életében. A testednek szüksége egy bizonyos mennyiségű csendre, és le kell tudnod faragni időt az életedből erre a csendességre. Sokkal kevésbé leszel feszült, ha a napodat az Istennel töltött csendességgel kezded.

"A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek!" (Ézsaiás 30:15) A legrosszabb, amit reggel tehetsz, hogy felkelés után rögtön megnézed az e-mailjeidet, vagy bekapcsolod a híreket. Szükséged van rá, hogy gondolkodj egy kicsit az Istentől kapott örömhíren, mielőtt elkezded rossz hírekkel megtölteni a fejedet.

3. Beszélgess Istennel. Figyelj, nem azt mondom, hogy "beszélj Istenhez", hanem hogy "beszélgess" Vele. Az ima beszélgetés, nem egyirányú utca, és egyáltalán nem a szavaid mennyisége az, ami az imát hatásossá teszi. Az a lényege, hogy megoszd Istennel, ami a szíveden van - az érzéseidet, a kétségeidet, a gondolataidat, az imádatodat. Egyszerűen beszélgess Istennel, és várj, amíg válaszol.

4. Tekintsd át a napodat és a céljaidat Istennel. Szánj rá időt, hogy végigmenj a napodon, a céljaidon, amiket el akarsz érni, és a teendőiden. Rengeteg vers van a Példabeszédekben, ami az Istennel közös tervezésről szól, és arra tanít, hogyan számláld a napjaidat, vagyis arra, hogy jól bánj az időddel, és tudd, merrefelé haladsz.

Célokat felállítani könnyű, de ha nem ismétled át őket naponta, soha nem fogsz teljesíteni egyet sem. Vagy ahogy én szeretem mondani: "Ha nem nézem át újra meg újra, akkor teljesen szem elől vesztem." Ezért mindenképpen szánj időt arra a csendességedben, hogy újra és újra végiggondold a víziót, amit Isten szeretne adni.

Daily Hope by Rick Warren * Napi Remény.hu




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mennyei kitűntetés!
  2011-01-30 18:42:25, vasárnap
 
  Mennyei kitűntetés!

Embervilágunkban szerte,
rangra sokat adnak,
szorgalomért, jó munkáért,
sokan érmet kapnak.

Kitűntetés igazolja,
megbecsülik őket,
mély tisztelet övezi az
érem - viselőket..

Ám a rang és kitűntetés,
csak földön érvényes,
holta után itt hagyja azt,
aki abban részes.

Én nem kaptam kitüntetést,
nem is vágyom rája,
boldog leszek, ha kitüntet,
királyok Királya!

A mennyei kitüntetés
nem múló, nem véges,
mivel Jézus nyújtja nekünk,
örök, dicsőséges!

Pecznyík Pál
Celldömölk
2011. I. 30.





 
 
1 komment , kategória:  Pecznyík Pál * Celldömölk  
Kövesd a Bibliát!
  2011-01-30 11:54:00, vasárnap
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! Kövesd a Bibliát Link Link Mit mond a Biblia..



" Nem minden arany ami fénylik. "

Boldog ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek.
Senki se mondja, mikor kísértetik:Az Istentől kísértetem:
mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.
Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai! Jakab 1:12-16.
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
On-line BIBLIA
  2011-01-30 10:47:38, vasárnap
 
  A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre,
a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.

II.Timóteus:3:16.Link
Link On-line BIBLIA Link

A hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által. Róma 10,17

A HIT EREDETE
Link Link MI IS AZ A HIT?
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Kézzel írt Biblia
  2011-01-29 21:32:25, szombat
 
  Link Megszületett a kézzel írt Biblia! Link





Kézzel írott kínai Biblia


Több mint 6000 tajvani keresztény befejezte nagyszabású munkáját, a világ első kézzel írott kínai nyelvű Bibliáját, írta a Taipei Times.

A kínai nyelven kézzel írott Biblia ötlete a tajvani Biblia Társaságtól származik. Tavaly szeptemberben indult a munka, s az írással magával idén májusra készültek el. A kézirat összeállítása, rendezése több mint három hónapig tartott; a Biblia 7 kötetből áll és 34, 5 kilót nyom.

Azért kezdeményeztük az ,,írjuk kézzel a Bibliát" kampányt az új évezredben, hogy megértessük a mai keresztényekkel elődeik nehézségeit és munkájuk jelentőségét, mondta Veng Hsziu-kung, a Biblia Társaság elnöke. Hozzátette, e teljesítménytől azt is várja, hogy emlékeztesse a részvevőket, tiszteljék Isten szavait.

Összesen 150 helyi keresztény templom, szervezet és iskola mozgósította hívőit, tagjait, illetve munkatársait a Biblia írására. Minden részvevőtől azt kérték, hogy az általa leírt szöveget két példányban készítse el, így a kézzel írott Bibliából végül kettő készült. Az egyiket az Egyesült Államok Biblia Társasága mutatja be állandó kiállításon, a másik pedig Tajvanon marad.

,,A 6000 alkalmi íródeák eltérő kézírása azt jelképezi, hogy bár személyiségük különböző, valamennyi keresztény hite közös Istenben", magyarázta Veng. Munkájuk mellett a program részvevői legalább 3 dollárral hozzájárultak ahhoz az alaphoz is, amelyet a Biblia különleges változatai elkészítésére fordítanak a vakoknak, illetve több etnikumnak.


BIBLIA SULI
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
A motiváció elve
  2011-01-29 09:06:40, szombat
 
  A motiváció elve: tápláld a lelkesedést magadban

"(Legyetek) a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak." (Róm 12:11-12.)
Ralph Waldo Emerson, a XIX. századi amerikai esszéíró és költő egyszer ezt mondta: "egyetlen hatalmas eredményt sem lehet elérni lelkesedés nélkül." Szenvedélyesnek kell lenned ahhoz, hogy nagy dolgokat láss megtörténni. Ezért folyamatosan táplálnod kell a lelkesedést magadban, ha változni szeretnél.

Ha úgy állsz hozzá, hogy "talán", "lehet", "nem is tudom", hogy akarok-e változni, akkor abból nem lesz semmi. Vagy ha azt mondod, "jó, majd megváltozok, ha lesz rá időm", annak sem lesz sok gyümölcse. De ha lelkesedéssel és szenvedélyesen akarsz elérni egy célt, az meg is lesz.

Sajnos, a lelkesedést könnyű elveszíteni. De akkor hogyan lehet megtartani? Nos, a személyes tapasztalatom az, hogy ehhez jóval többre van szükség, mint a pozitív gondolkodás, vagy az ember belső sikermechanizmusáról szóló könyv olvasása. Ehhez az kell, hogy Isten ott legyen az életünkben.

A lelkesedés szó, az enthousiasmos, görög eredetű. Az első része, az en -ban/-ben-t jelent, a másik tag, a theos, Istent. Vagyis lelkesnek lenni annyi, mint Istenben lenni. Amikor Isten jelenlétében vagy, a szíved legmélyén lelkesedést érzel.

Pál apostol a Róma 12:11-12-ben elmondja nekünk, hogyan lehetünk tele lelkesedéssel: "(Legyetek) a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak."

"a reménységben örvendezzetek" - amikor rosszul mennek a dolgok, akkor is ragaszkodj Istenbe vetett reménységedhez, és meg fogod tapasztalni az örömöt.

"a nyomorúságban legyetek kitartók" - maradj türelmes, mert tudod, hogy bármi is történik veled, Isten azt a javadra fogja fordítani.

"az imádkozásban állhatatosak" - amikor nehéz időszakok jönnek az életben, két választásunk van: vagy folyamatosan imádkozunk, vagy megrémülünk. Vagy imádkozol Istenhez, és átadod neki a nehézségek megoldását, vagy feladod.



Rick Warren, Daily Hope * NAPI REMÉNY.HU
Link



 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Reményik Sándor: Ne ítélj
  2011-01-28 20:06:53, péntek
 
 
Istenem, add, hogy ne ítéljek -
Már tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

Istenem, add, hogy ne bíráljak:
Erényt, hibát és tévedést
Egy óriás összhangnak lássak -
A dolgok olyan bonyolultak
És végül mégis mindenek
Elhalkulnak és kisimulnak
És lábaidhoz együtt hullnak.
Mi olyan együgyűn ítélünk
S a dolgok olyan bonyolultak.

Istenem, add, hogy minél halkabb legyek -
Versben, s mindennapi beszédben
Csak a szükségeset beszéljem.
De akkor szómban súly legyen s erő
S mégis egyre inkább simogatás:
Ezer kardos szónál többet tevő.
S végül ne legyek más, mint egy szelíd igen vagy nem,

De egyre inkább csak igen.
Mindenre ámen és igen.
Szelíd lepke, mely a szívek kelyhére ül.
Ámen. Igen. És a gonosztól van
Minden azonfelül.




 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Grönland jeges vidéke
  2011-01-28 19:11:42, péntek
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Töltsd meg szeretettel életed
  2011-01-28 18:59:53, péntek
 
  A megerősítés elve: Töltsd meg szeretettel az életed!
A szeretet ne legyen képmutató.
Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz,
a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek,
a tiszteletadásban egymást megelőzők. (Róma 12:9-10)

Ha folyamatos változást szeretnél az életedben, meg kell töltened szeretettel az életedet. Miért? Mert semmi sem erősíti meg, nem éleszti újra, nem újítja meg, nem frissíti fel jobban az életed, mint a szeretet. Ez ad erőt neked, segít, hogy végigmenj a hosszú, nehéz úton, és megóv attól, hogy feladd félúton.

Nem csak arról beszélek, hogy a másoktól kapott szeretet segít neked a változásban. Arról is beszélek, hogy te adj szeretetet másoknak, és segítsd őket abban a változásban, amit ők szeretnének. Ha felvállalod mások gondjait, akkor viszonzásul Isten megoldja a te problémáidat.

Nézzétek Jób életének példáját. Elvesztett mindent, a családját, az egészségét, a gazdagságát. Végül Isten visszaadott mindent, amit Jób elvesztett, sőt meg is kétszerezte azt. Miért? Nem azért, mert Jób magáért imádkozott, hanem azért, mert Jób a barátaiért imádkozott, azokért a barátokért, akik kritizálták őt. Amikor Jób imádkozott értük, Istennek gondja volt Jóbra.

Ez az, amiért szükséges tartoznod egy kiscsoporthoz. Nem csak azért, mert betöltik a szükségeidet, hanem mert ott te betöltheted más emberek szükségeit. Amint pedig az ő megsegítésükre összpontosítasz, Istennek gondja lesz rád!


Daily Hope by Rick Warren
Link Link Pánsíp hangja * Kegyelem.Net
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Aforizmák minden napra
  2011-01-28 16:53:11, péntek
 
 

Link KEGYELEM.NET Link Link




 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.