Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
A lehetetlent is szabad lesz remélni; meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni." (Szép Ernő) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/177 oldal   Bejegyzések száma: 1766 
Gyógyító, roboráló fahéj
  2011-01-31 21:39:47, hétfő
 
  Gyógyító, roboráló fahéj
2011. január 31.
Már az illata felvidít ilyenkor, fagyos tél idején. De a rendszeres fogyasztása egy sor betegség megelőzésében segít, hiszen - különösen mézzel együtt fogyasztva - erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá teszi a szervezetet a vírusokkal szembeni harcban, és még a depressziót is oldja.
Címkék: fahéj, illóolaj, depresszió ellen, hólyaghurut ellen, gyomorfekély ellen, hangulatjavító, gyógyító fűszernövény
A fahéj az egyik legősibb fűszerfajta. S ahogy a neve is mutatja: egy fának (a babérfélék családjába tartozó cimetfának) a héja, azaz kérge. Ceylonban őshonos, de Ázsia, Ausztrália trópusi tájai és Dél-Amerikában is termesztik. A néhány éves facsemete törzsét lehántják, hogy a csonkokból sarjak törjenek elő. Két év elteltével ezeket a sarjakat vágják le, az ágakat ujjnyi darabokra aprítják, kérgüket tompa fakéssel lefejtik.
Hirdetés

A fahéjdarabokat egymásba fűzve úgy szárítják, mint Kalocsa környékén a paprikát. ekkor kapja bársonyos szép színét. Illatát a benne lévő illóolaj adja. Édességek, aprósütemények, befőtt, kompót, forralt bor, reszelt alma, tejbegríz és egyéb tejes ételek ízesítője. De nemcsak az ételek ízesítésére tökéletes, hanem gyógyító fűszernövényként is használatos.


Serkenti az emésztést, javítja az étvágyat. De a kutatók kiderítették, hogy mézzel keverve gyógyhatású is.

Hatásos például ...
... krónikus fáradtság ellen. Idős embereknek ajánlatos naponta ajánlatos fahéjat fogyasztani. Kávéba vagy tejbe keverve, de még teába főzve is erősíti a szervezetet.

... Megfázás esetén a mézes fahéj enyhíti a köhögést, tisztítja a légcsövet.
...Erősíti az immunrendszert, illetve támogatja a fehérvérsejteket a baktériumokkal szembeni harcban.

... Csökkenti a koleszterin-szintet. 3 kávéskanál fahéjat két kanál mézzel elkeverve és forróvízzel felhígítva kellemes italt lehet készíteni. Ez naponta 3x fogyasztva jelentősen csökkenti a koleszterinszintet.

... A szívbetegeknek is ajánlatos rendszeresen minél több fahéjat fogyasztani,mert a koleszterin-csökkentés mellett erősíti a rugalmatlanná váló érfalat.

... Csökkenti az ízületi fájdalmakat., különösen a porckopás miatti kínokat.

... Enyhíti a hólyaghurut kellemetlen tüneteit. A fahéjból-mézből készült meleg ital fertőtleníti a hólyagot és a húgyutakat.

... Megakadályozza a gyomorfekély kialakulását. A fahéjas ételek, illetve a mézzel elkevert fahéj fogyasztása révén olyan védőréteggel vonja
be a gyomor falát, ami megakadályozza a savkimaródást.

... Fogyaszt is. Reggel éhgyomorra és este lefekvés előtt egy-egy bögre fahéjas ital elkortyolgatása megakadályozza a zsír lerakódását.
... Illata hangulatjavító, a fahéjas kávé vagy forró csokoládé a boldogsághormonok termelődését segíti.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Boldoggá tesz a hatodik érzék
  2011-01-31 21:33:51, hétfő
 
  Boldoggá tesz a hatodik érzék
2011. január 28.
A kutatók szerint vannak különlegesen érzékeny embereik, akik megálmodják a jövőt, érzik, ha egy szerettükkel baj történt, megérzik, ki hívja őket telefonon. Ráadásul a szerelemben is pontos eligazítást kapnak föntről, hogy megtalálják a lelki társukat.
Címkék: hatodik érzék, Jung, lélektan, érzékeny emberek, tudat
Nemsokára, egy értekezleten a főnök bemutatta az új kollégát, K. Ivánt. Margó, amikor meghallotta a nevet és a férfira nézett, úgy érezte, mintha ezer hangya futkározna a hátán. - Óvatosan végigmértem, de nem mertem a szemébe nézni. Bár akkor láttam először, mégis tudtam, ezer éve ismerem őt, és most eljött, hogy igazán velem lehessen.
Hirdetés

Amikor pár hétre rá egy vasárnap reggelen együtt kortyolgatták a kávét lustálkodva, Margó elmondta Ivánnak, hogy már a neve láttán is tudta, egymáséi lesznek, és megkérdezte, a férfi is érzett-e hasonlót. Az csak nevetett, hogy nem hisz az ilyesmiben, de tény, hogy már az első nap igen formásnak találta Margó fenekét. Fél év múlva összeházasodtak, azóta megszületett az első baba is.
Tények vannak, magyarázat nincs
A lélektan kutatói szerint vannak különlegesen érzékeny emberek, akikkel mindig fura dolgok történnek. Megálmodják a jövőt, érzik, ha egy szerettükkel baj történt, tudják, ki hívja őket telefonon anélkül, hogy rápillantanának a kijelzőre. Ráadásul a szerelemben is pontos eligazítást kapnak föntről, hogy megtalálják a lelki társukat.

Évtizedek óta kutatják a jelenség okát, de nem találnak egzakt magyarázatot. Elképzelhető ugyanakkor, hogy létezik egy közös tudatmező - a C. G. Jung által leírt kollektív tudat -, ahonnan információt tudunk meríteni. Valószínűleg ez mindenki számára elérhető - már ha létezik ilyen -, de nem mindenki képes érzékelni, elfogadni az onnan érkező jeleket.
Egyre inkább elzárjuk magunkat a jelzésektől
Minél civilizáltabbak vagyunk, minél zajosabban élünk, annál inkább elzárjuk magunkat ezektől a finom jelzésektől. Ezoterikus vélemények szerint mindannyian minden éjjel megmerítkezünk abban a dimenzióban, ahol minden közös információ elérhető, és álmok formájában érkezik a tudatunkba az üzenet. Persze vannak, akik soha nem emlékeznek arra, mit álmodtak, pedig attól még ők is álmodnak, vagy ha emlékeznek is, nem tudják, nem akarják megérteni a jelentését.


Éreztem, hogy menekülnöm kéne
Megérezzük a veszélyt?
William Cox matematikus azt kutatta, van-e összefüggés a balesetet szenvedett vonatok és a rajta utazó emberek száma között. Meglepetten tapasztalta, hogy jelentősen kevesebb utas szokott utazni azokban a kocsikban, amelyeket a legsúlyosabb roncsolódás éri, sőt, hogy ezekre a járatokra már eleve jóval kevesebb utas száll fel, mint máskor ugyanabban az időszakban. Ez sem bizonyíték, de mindenképp elgondolkodtató: miféle jelnek engedünk, amikor aznap mégsem ülünk fel arra a bizonyos vonatra?
S. Szilvia is első ránézésre felismerte élete következő párját, de ő inkább menekülni szeretett volna. - Akkor már a második olyan kapcsolatomon voltam túl, ahol a párom agressziójától kellett szenvednem. Mindkét szerelem jól kezdődött, aztán valahogy mindketten inni kezdtek, és egyre inkább kivetkőztek önmagukból. Volt olyan, hogy reszketve menekültem az éjszaka kellős közepén az egyik barátnőm lakására, mert párom késsel kergetett. Már másfél éve éltem egyedül, amikor egy nap a kávézóba, ahol dolgozom, belépett S. Ahogy megláttam, mintha kifutott volna a lábam alól a talaj. Nem tudtam levenni róla a szemem, mégis iszonyú érzés volt, a gyomrom remegett, elszédültem, legszívesebben elbújtam volna. Ugyanakkor rettenetesen vonzott is hozzá valami. Magas volt, és erős, hófehér inget és farmert viselt, sok nő megnézte. De én nem a vonzó külsejét láttam, hanem az erőt, aminek nem tudok ellenállni, és amiről tudtam, ha engedek, elveszek, végem lesz.

- Az ember sohasem elég erős, főleg, ha csak megérzésekről van szó - teszi hozzá Szilvia. - Hamar meggyőztem magam, hogy a félelmem butaság, nyilván az előző kapcsolataimban gyűjtött sebek okozzák, és nem ő.
Bevonzottuk egymást
S. azonnal észrevett engem, pedig nálam sokkal csinosabb nőket is fel tudott volna szedni. Lassan végigmért, aztán leült a pulthoz, hogy szemmel tarthasson. Beszélgetni kezdtünk. Onnantól nem volt visszaút, mintha egy szakadékba szédültem volna, rettegtem tőle, mégis beleszerettem. Kapcsolatunk gyönyörűen kezdődött, de sajnos hamar kiderült, hogy S eleganciája és sok pénze kétes ügyletekből származik, és fél lábbal mindig a börtönben van. Ő is ivott, volt, hogy napokig haza sem jött, és ha megkérdeztem, hol volt, úgy megütött, hogy elestem. El akartam hagyni, de megfenyegetett, hogy megtalál és megöl. Csak úgy tudtam megszökni tőle, hogy vidékre költöztem a nagymamám egyik unokanővéréhez, és ott lapultam fél évig. De addigra elverte minden megtakarított pénzem, rávett, hogy egy üzlet miatt átmenetileg írassam rá a szüleimtől örökölt lakást, és titokban eladta. Meg is betegedtem, baloldali petefészkemet ki kellett operálni, bár ez nem róható fel neki, de talán mégis összefügg a történtekkel. Amikor megjött a hír, hogy már másik nővel él, csak akkor mertem visszajönni a városba. Bár hallgattam volna arra a vészjósló, furcsa, belső hangra - mondja Szilvia.
Szerző: Vág Bernadett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csirkefantázia *digó gatyában*
  2011-01-31 21:29:11, hétfő
 
  Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl víz
1 dl száraz fehérbor
1 teáskanál cukor
3 teáskanál só
1 teáskanál oregánó (szurokfű)
3 evőkanál olívaolaj
A szószhoz:
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 doboz darabolt, hámozott paradicsom konzerv
2 evőkanál cukor
fél dl olívaolaj
fűszerek: oregánó, bazsalikom, zsálya, só, bors
A töltelékhez:
50 dkg csirkemellfilé
15 dkg csirkemáj
20 dkg gomba (tetszőleges)
4 szelet füstölt sonka (lehelet vékony)
20 dkg mozzarella
1 csokor friss petrezselyem
fél dl olívaolaj

Elkészítés:

Először is a tésztát készítem el. Sokféleképpen próbáltam, nekem ez vált be. Fontos hogy a hozzávalók langyosak legyenek! 1 dl vízből, 2 evőkanál lisztből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítek (habverővel összekeverem), amit langyos helyen felfuttatok (10 perc). A többi lisztet dagasztótálba teszem, hozzáadom az időközben megkelt kovászt, bort, sót, oregánót és a megmaradt vizet, majd gépi dagasztóval -ennek hiányában kézzel- dagasztom. Közben hozzáadom az olajat. A tészta se túl lágy, sem pedig kemény ne legyen. Akkor jó, ha kissé hólyagos, és szépen elválik az edény falától. Ekkor konyharuhával letakarom, és langyos helyen 1 órán át kelesztem.

Ezalatt elkészítem a szószt. A hagymát félfőre vágom (kettőbe, majd vékony csíkokra), és kevés olajon megfonnyasztom. Nem barnára, csak üvegesre. A fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm vagy apróra vágom, majd a hagymához adom. Gyorsan összeforgatom, hogy a fokhagyma ne égjen meg, majd hozzáöntöm a hámozott és darabokra vágott paradicsomot. Az az igazi, ha friss paradicsomból készítjük, ennek hiányában a konzerv is tökéletesen megfelel. Cukorral meghintem (minden paradicsommal készült ételhez adok pici cukrot, hogy a savát tompítsa), fűszerezem tetszés szerint, majd lassú tűzön, lehetőleg elosztón beforralom mártás sűrűségűre. Ha kész, félrehúzom, és nekilátok a raguhoz.

A csirkemelleket és a májat a tokányhoz hasonlóan kis csíkokra, a gombát cikkekre vágom, a sonkaszeleteket ugyancsak felcsíkozom. A májat kis serpenyőben só nélkül kevés olajon, nagy lángon rázogatva lepirítom, félreteszem. A gombát egy nagyobb serpenyőben ugyancsak kevés olajon hirtelen lepirítom, sózom, borsozom, rávetek egy csokor durvára vágott zöldpetrezselymet, hozzáadom a húst, és tovább pirítom, ügyelve arra, hogy a csirke ne száradjon ki. Miután megpuhult, hozzáadom a szószt, utánaízesítem, és beforralom.

Ezalatt a tészta szépen megkelt, nem marad más hátra, mint hogy megtöltsem a *gatyákat*. (calzone=nadrág) Lisztezett deszkán a tésztát lazán átgyúrom, 4 egyenlő részre osztom. A cipókat egyenként 30 cm átmérőjű pizzalapokká nyújtom. A lapokat képzeletben megfelezem, és ráhalmozom a tölteléket. Először a májat (aki nem szereti, az kihagyja), rá a sonkacsíkokat, a ragut. (Aki szereti a csípőset, az most dobjon rá néhány szelet hegyes erős paprikát.) Végül karikára szelt mozzarellát teszek a halom tetejére. Ügyelek rá, hogy a tésztalap szélén 2 cm szabadon maradjon, és túl sok töltelék ne kerüljön a lapra, mivel most a tésztalap üres felét ráhajtom a töltelékesre, a széleket pedig jól összenyomkodom. Sőt! Ha kedvünk tartja és van rá időnk és némi szépérzékünk -bár az étel élvezeti értékén semmit sem emel- a szélét redőzhetjük, mint a pirogot. A *töltött gatyákat* olajozott sütőlemezre helyezem, felvert tojással megkenem, villával pár helyen megszurkálom (fontos!!!, hogy a sütés közben a gőz ne nyomja szét a batyut). Lehetőleg légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a tészta teteje szép piros, enyhén kopogós. Tálaláskor kerüljön az asztalra a kechup (már csak a gyerekek miatt is kötelező), de a totális ízorgia eléréséhez, gourmand barátaim, bátran locsoljuk meg az étket jóféle Worchestershire öntettel.

A Calzone olasz eredetű étel, tésztája és alapmártása gyakorlatilag megegyezik a pizzáéval. Többnyire a feltét is hasonló, ízlés szerint ezerféleképpen variálható. Az én *felturbózott* változatom igen kiadós, laktató egytálétel, 4 jóétkű személyre szabott. S hogy jobban csússzon a falat, keressünk a pincénkben (esetleg a sarki közértben) egy butella jó Cabernet Sauvignon-t, és azt kortyoljunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Csirkemájpörkölt fokhagymás
  2011-01-31 21:24:40, hétfő
 
  Csirkemájpörkölt fokhagymás-vajas tört burgonyával

Hozzávalók:

20 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
10 dkg gomba
kevés zöldborsó (konzerv)
4 szelet bacon
majoránna

bors
ételízesítő
burgonya
vaj
fokhagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfonnyasztom, megszórom pirospaprikával, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. A bacont apróra kockázom, hozzáadom a hagymához, kevés vízzel ismét felöntöm és átsütöm, ezek után hozzáadom a gombát, amit előzőleg szintén felvágtam szeletekre, 10 percig sütöm, majd hozzáadom a darabokra vágott csirkemájat. Állandó kevergetés mellett 10-15 percig sütöm, ha szükséges, vízzel felöntöm, hogy pörkölt jellegű legyen. Ezután beleteszem a borsót (ízlés szerinti mennyiséget), ízesítővel és borssal megszórom, átfőzöm, és kész is. A köretnek megfőzöm a felaprított burgonyát enyhén sós vízben, leszűröm, kevés vajat, két gerezd zúzott fokhagymát és kevés majoránnát adok hozzá, elkeverem, és a csirkemáj pörköltel tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Rakott csirkemáj
  2011-01-31 21:18:43, hétfő
 
  Rakott csirkemáj

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
80 dkg burgonya
2 fej vöröshagyma
15 dkg kockára vágott szalonna
ételízesítő

bors
esetleg fokhagymapor
fűszerkeverék ízlés szerint
olaj a tepsi kenéséhez
1 dl tej
A tetejére :
2 db tojás
2 evőkanál liszt
1 dl tej
1/2 dl szóda

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk, félbevágjuk,1/4 órára tejbe áztatjuk. Meghámozzuk a krumplit, a hagymát, utóbbit félkarikákra vágjuk. Egy közepes tepsit kikenünk olajjal, és a hajszálvékony szeletekre vágott krumpli felét elterítjük benne. Sózzuk, borsozzuk, majd rárétegezzük a lecsepegtetett májat, fűszerezzük. Ezután rászórjuk a szalonnát és a hagymát (a hagymát is sózhatjuk), és végül a krumpli másik felét, ugyanolyan vékony szeletekben. Tetejét sózzuk, borsozzuk, alufóliával lefedve, sütőben, közepes lángon addig sütjük, míg a krumpli megpuhul. Tojásból, tejből, lisztből és a szódából palacsintatésztához hasonló masszát keverünk, ízlés szerint fűszerezhetjük is. Ezzel leöntjük a krumpli tetejét, és alufólia nélkül addig sütjük tovább, míg egy kicsit megpirul a teteje. Kockákra vágva - esetleg kenyérrel, savanyúsággal - tálaljuk .
Megjegyzés:

Gyors és egyszerű, minden hozzávaló nyersen kerül bele, nem igényel hosszadalmas előkészületet.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Csirkemájas-hagymás rizotto
  2011-01-31 21:15:14, hétfő
 
 

Csirkemájas-hagymás

Hozzávalók:

25 dkg csirkemáj
1 csomag előfőzött rizs
3 kisebb vöröshagyma (vagy 1 szál póréhagyma)

bors
petrezselyem
ételízesítő
sütőmargarin

Elkészítés:

1.) A zacskós rizst 10 perc alatt puhára főzzük, és félretesszük.
2.) A májat megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
3.) A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk.
4.) Egy teflonban kevés margarint olvasztunk, rátesszük a hagymát és a májat, és néhány percig - folyamatos kevergetés mellett - pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, borssal és petrezselyemmel, és felöntjük egy kis pohár vízzel, majd félig lefedve puhára pároljuk. ( 15 perc.) (Ketté kell vágni egy májat, és ha belül nem véres, akkor már biztosan jó.:o))
5.) A rizst hozzáadjuk a hagymás májhoz, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, és csalamádéval tálaljuk.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ravasz csirkegöngyöleg
  2011-01-31 21:10:37, hétfő
 
  Ravasz csirkegöngyöleg

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell szeletelve, vékonyra klopfolva
szeletelt bacon

bors
oregánó
kínai kel levelek
csirkemáj hagymával összesütve, turmixolva

Elkészítés:

Nagy alufólia darabokat fektetünk az előkészítőre, majd ráterítjük a baconszeleteket, erre a csirkemelleket, majd a leforrázott kelkáposztaleveleket. Elterítjük rajta a májat, és az egészet fel göngyöljük, becsavarjuk az alufóliával, mint egy szaloncukrot. Sütőben készre sütjük
1 óra alatt 190 fokon. Majd levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük a tetejét. Kicsit hagyjuk hűlni szeletelés előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Lecsós csirkemáj II.
  2011-01-31 21:08:22, hétfő
 
  Lecsós csirkemáj II.


Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemáj
1 l lecsó
2 fej vöröshagyma
fél tubus gulyáskrém
pirospaprika
olaj

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, ezután tesszük bele a lecsót, majd a gulyáskrémet. Össze rottyantjuk, majd beletesszük a májat. Ha a máj megpuhult (6-8 perc), rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:

A párom miskolci nagymamájától tanultam, nekünk nagyon ízlik!
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Szalonnás máj burgonypüréve
  2011-01-31 21:06:10, hétfő
 
  Szalonnás máj burgonyapürével


Hozzávalók:

a májhoz:
50 dkg csirkemáj
25 dkg főtt füstölt császárszalonna vagy bacon (lehetőleg szeletelt)
majoránna
őrölt fekete bors
őrölt pirospaprika
A körethez:
1,5 kg burgonya
4 dl tejföl
15 dkg sütőmargarin

őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A májat megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom. A szalonnát vékony szeletekre vágom, vagy eleve szeleteltet veszek. A jénai tálba rétegesen rakom le őket a következő sorrendben: szalonna, máj, megborsozom és majoránnázom. Ezt több rétegben rakom, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét szalonnával zárom, és pirospaprikával meghintem. Sütőben közepes lángon sütöm 30 percig lefedve, majd 15 percig pirítva. Aki szereti, használja fel tálaláskor a szaftot is, az étel köré locsolva.

A köret: A burgonyát héjában megfőzöm. Ha kész, meghámozom és áttöröm. Hozzáadom a tejfölt és a megolvasztott margarint. Fűszerezem sóval és szerecsendióval, majd robotgéppel simára keverem.
Megjegyzés:

Igazából szalonnába tekert máj akart lenni, csak nem találtuk a tepsit.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Sült csirkecombok fűszeres
  2011-01-31 21:04:12, hétfő
 
  Sült csirkecombok fűszeres csirkemájjal

Hozzávalók:

12 csirkecomb
1 kg csirkemáj
2 vöröshagyma
olaj
majoránna
grillfűszer
bors

Elkészítés:


1.) A húst és a májat megmossuk és egy tálba tesszük.
2.) Egy tepsit kiolajozunk, és előmelegítjük a sütőt.
3.) A csirkecombokat kettévágjuk, a májakat kisebb darabokra vágjuk - hogy ne legyenek rágós részek rajta. Alaposan meglocsoljuk olajjal a húsokat és a májakat, és megszórjuk grillfűszerrel, borssal és majoránnával. Betesszük a hűtőbe a tálat legalább 1 órára, hogy jól beszívja magába a hús a fűszereket.
4.) A húsokat és a májakat szép sorban lepakoljuk a tepsibe, a tetejükre hagymákat karikázunk, majd alájuk öntünk legalább 1 pohár vizet. 220 fokon 1 óra alatt pirosra sütjük az egészet. (Én az utolsó 15 percre a sima, alul-felül sütés helyett légkeveréses grillfokozatra állítom a sütőt, hogy ropogós legyen a csirkecombokon a bőr.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
     1/177 oldal   Bejegyzések száma: 1766 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1766 db bejegyzés
e év: 13000 db bejegyzés
Összes: 37977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 479
  • e Hét: 33868
  • e Hónap: 126374
  • e Év: 676611
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.