Regisztráció  Belépés
mamucika.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom. Melicher Dezsőné
1950.10.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 294 
Joghurtos csirkecomb
  2011-01-31 17:41:30, hétfő
 
  Joghurtos csirkecomb
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 6-8 egész csirkecomb
só, feketebors
kakukkfű
majoranna
oregánó
rozmaring
1 nagy doboz natúr joghurt
egy evőkanál méz
Elkészítés: A forgójánál elvágott combokat besózom, teszek rá egy kicsi feketeborsot is. Bedörzsölöm a többi fűszerrel. 1 nagy doboz natúr joghurtot összekeverek 1 evőkanál mézzel, ráöntöm a combokra, és ebben a pácban hagyom a hűtőben egy napig. Kiveszem a csirkét a joghurtból, kivajazott tepsiben fólia alatt kb. 45 percig sütöm közepes lángon. Utána még egy kicsit fólia nélkül, hogy megpiruljon a teteje.
Tanácsok: Köretnek tejjel-vajjal kikevert burgonyapüré illik, savanyúságnak tzatziki, amibe a szokásosnál kevesebb fokhagymát teszek.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Töpörtyüs ínyenckrém.
  2011-01-31 17:40:26, hétfő
 
  Töpörtyűs ínyenckrém
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek
Hozzávalók: 30 dkg töpörtyű
10 dkg vaj
1 nagyobb fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanálnyi pirospaprika
1 teáskanál csemege piros arany

bors
szerecsendió
2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
Elkészítés: A tepertőt megdaráljuk, a lilahagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát kinyomjuk, majd mustárral, pirospaprikával, borssal és margarinnal összekeverjük, miközben kanalanként hozzáadjuk a tejfölt. Ha nagyon masszív a krém, több tejfölt használjunk.
Günzer Tamás villányi borász receptje
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Inyenc fasirt.
  2011-01-31 14:19:10, hétfő
 
  Ínyenc fasírt


Hozzávalók:
50 dkg darált sertés hús,
5 dkg szikkadt kenyér,
10 dkg reszelt parmezán vagy parmezán jellegű sajt,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
fél dl tej,
1 db tojás,
fél ek. bazsalikom,
fél ek. oregánó,
1 kk. őrölt kömény,
1 kk. őrölt pirospaprika,
1 púpos kk. só,
20 dkg vékonyra szelt füstölt szalonna.


Elkészítés:
A tejbe áztatjuk a kenyeret,ha magába szívta szétmorzsoljuk.A füstölt szalonna kivételével minden hozzávalót összedolgozunk.
12 db golyóra osztjuk,ellapítjuk.Mindegyiket szalonnába csavarjuk.
Tepsibe tesszük őket úgy hogy a szalonnaszeletek vége alulra kerüljön.
Előmelegített 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük őket.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Töltött alma
  2011-01-29 17:58:55, szombat
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Receptek.  
Töltött alma
  2011-01-29 17:58:19, szombat
 
  Töltött alma

Hozzávalók 4személyre:
- alma 4db
- mandula 10dkg
- liszt 2ek.
- dió 10dkg
- cukor 15dkg
- tojás 2db
- citrom 1db
- fahéj, porcukor

Elkészítés:
A liszthez keverjük a darált mandulát, a diót, a cukor felét, fahéjat és a reszelt citromhéjat. Egy másik edényben a tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk a másik tálba, vizes kézzel óvatosan a kimagozott és kivájt almákba töltjük, meghintjük porcukorral, majd 180 fokon 15percig sütjük
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Görög sali
  2011-01-29 17:55:31, szombat
 
  Görög saláta

Hozzávalók 4 személyre:
- feta sajt 40dkg
- uborka 40dkg
- paradicsom 40dkg
- paprika 10dkg
- lilahagyma 10dkg
- olívabogyó 10dkg
- olívaolaj 2dl
- bazsalikom 2szál
- só

Elkészítés:
Az uborkát megtisztítjuk, és a paprikával, paradicsommal együtt felkockázzuk. A lilahagymát felszeleteljük, és egy tálba összekeverjük a többi zöldséggel. Hozzáadjuk az olívabogyót, olívaolajat, csipet sót és bazsalikomot, majd az egészet óvatosan átforgatjuk. Egy tányérra halmozzuk, a tetejére feta sajtot teszünk. (kockázva, egészben vagy morzsolva)
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
recept
  2011-01-29 17:52:51, szombat
 
  Krémsajtos keksztornyok

Hozzávalók 2 személyre:
- sós keksz 16db
- krémsajt 10dkg
- olívabogyó 4db
- füstöltlazac 5dkg
- gyöngyhagyma 4db
- uborka 4szelet
- paprika 1szelet
- kaviár 1kk.
- kapor 1szál

Elkészítés:
A kekszeket a krémsajttal megkenjük, majd 2-2 farabot összeragasztunk úgy, hogy a felső darabok sajtos felükkel felfelé álljanak. Az apró keksztornyok tetejét olívabogyóval, 1-1 kiskanál felaprított füstölt lazaccal, gyöngyhagymával és uborkakarikával megrakjuk. Díszítésül paprikakockákat, kaviárszemeket, kaporszálakat használunk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Zserbó
  2011-01-29 17:49:17, szombat
 
  Zserbó

Hozzávalók 1tepsihez:
Tésztához:
- liszt 40dkg
- élesztő 1dkg
- tej 1dl
- cukor 5dkg
- sütőpor 1csipet
- margarin 20dkg
- tojás 1db
- só
Töltelékhez:
- lekvár 25dkg
- cukor 15dkg
- darált dió 15dkg
- citrom (héj) 1db
Bevonóhoz:
- cukor 10dkg
- kakaópor 3dkg
- vaj 3dkg

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejjel és kevés cukorral megfuttatjuk. A lisztbe elkeverjük a sütőport, a sót, vajjal elmorzsoljuk, majd a tojással és a felfuttatott élesztővel jó alaposan elkeverjük. A tésztákat négy egyenlő részre osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk. Az első réteget a tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és az összekevert citromhéjas-diós-cukorral megszórjuk. Ugyanígy járjunk el a következő két lappal, végül az utolsó lappal fedjük be a süteményt. Langyos helyen, letakarva 1órán át, kelesszük, majd tetejét megszurkálva 180fokos előmelegítet sütőben kb.40 percig, süssük. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a bevonót, a vajat, cukorral és a kakaóval összekeverjük, felmelegítjük és a sütemény tetejére, kenjük. Amikor a máz meghűl, felszeleteljük.

Tipp:
- A lekvár lehetőleg savanykás legyen pl. málna, ribizli vagy sárgabarack.
- A zserbó tetejét vígőz fölött olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, amit könnyebb szépen elkenni és szeletelni, csak egy kiskanál vajat adjunk hozzá.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Zserbó
  2011-01-29 17:47:31, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
recept
  2011-01-29 17:44:50, szombat
 
  Gyümölcsös-mustáros csirke

Hozzávalók 4személyre:
- csirke mell 80dkg
- mustár 2ek.
- dijoni mustár 2ek.
- bajor mustár 2ek.
- méz 1ek.
- tejszín 3dl
- só, bors
- vaj 10dkg
- kivi 4db
- sárgadinnye 1db
- szőlő 20dkg

Elkészítés:
Egy edényben keverjük össze a mustárokat a mézzel és tejszínnel. A felét tegyük félre, és ebben forgassuk meg az előkészített, fűszerezett csirkemelleket, majd egy serpenyőben süssük meg. A vajon kicsit pörgessük át a gyümölcsöket, és a visszamaradt vajban forraljuk fel a mustáros mártás másik felét. A gyümölcsök mellé tálaljuk a vékonyan felszeletel csirkét, amit még nyakon öntünk egy kis mustáros mártással.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 294 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 294 db bejegyzés
e év: 3774 db bejegyzés
Összes: 7495 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 8193
  • e Év: 84622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.