Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
Mit főzzek ma ? ...
  2011-01-31 08:02:02, hétfő
 
  Dödölle

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, ha megpuhul, a főzővízben összetörjük és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, és összefőzzük.
Nehéz kavargatni, vigyázni kell vele, mert puffog, mint Ferenc testvér Orbán Viktorra.
Zsírba mártott kanállal tepsibe szaggatjuk, hagymát karikára vágjuk és zsírban átsütjük, ezután a tepsibe szaggatott dödöllére halmozzuk. Előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. Tejföllel tálaljuk. Na, de mivel nehéz idők járnak, spóroljunk, a zsírral módjával bánjunk, különben is attól túl csúszós lesz, és falórohamot kapsz, már pedig az egy betegség, korlátlan evési kényszer, ezt nem engedheted meg magadnak.
Azt tanácsolom, ha nem akarsz beteg lenni, hagyd ki a zsírt és a tejfölt, így nyögve nyelő lesz belőle, és marad belőle estére.
Ezt a recepted a nagymamám mondta el ma, de nem próbáltam ki, mivel az alapanyagokból nem volt otthon semmi, így nem tudok mást tenni, mint a gazdasági fellendülést várni.
Jó étvágyat!
Link



 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Újabb székely viccek
  2011-01-30 21:44:44, vasárnap
 
  ÚJABB SZÉKELY VICCEK

Áll a székely a bíróságon:
- Na, hogy is volt az az eset? - kérdi a bíró.
- Tekintetes íiró úr, az úgy volt, hogy eszem a banánt a bicskámmal.Eldobom a héját. Gyün a román. Elcsúszik, és zsupsz bele, pont a bicskámba!
Oszt még vagy hatszor!


- Áron bátyám! Asztán tud-e még?
- Hát hogyne tudnék, fiam! Csak... már nem bírok...


Az öreg székely bemegy a kocsmába, és kér egy felest. Egy pár fiatal ott vidámkodik, majd összesúgnak, hogy hogyan toljanak ki az öreggel.
Szépen kivárják, és egy alkalmas pillanatban bedobnak egy Viagrát a pálinkájába. Az öreg komótosan felhajtja. Kis idő multával kimegy a WC-re. Ahogy jön vissza, látják, hogy összevissza van vizelve a nadrágja.
Kérdezik tőle:
- Mi történt magával bátyám?
- Kimentem, elővettem, hát láttam, hogy nem az enyém, és visszatettem.


Hajnali kettőkor verik az öreg székely ablakát.
- Ki az? - kérdi álmosan.
- Én vagyok az Áron bácsi, a Gergő, a szomszéd legény! Van magának itthon tintája?
- Nincsen fiam - válaszolja, majd megint elalszik.
Húsz perc múlva megint verik az ablakot...
- Ki az? - hangzik a kérdés megint.
Én vagyok Áron bácsi, a Gergő, hoztam magának tintát...


A székely fintorogva beleszagol a levegőbe:
- Fiam, te voltál?
- Nem.
- Asszony, akkor te?
- Nem.
- Akkor én.


Istálló körül tevékenykedik a székely bácsi. A szomszéd érdeklődik:
- Mit csinálsz, Pista?
- Hányom a ganyét!
- Hát mi a fenét ettél?


Egy székely fiatalember el szeretne menni a bálba, de nincsen ünneplős cipője.
Elhatározza, hogy kifényesíti a gumicsizmáját és abban megy majd el táncolni.
Így is tesz. Aznap este a bálban először Annát kéri fel táncolni. Tánc közben lenéz, és azt mondja:
- Anna, rajtad kék bugyi van.
- Hát ezt honnan tudod?
- Tudom.
Másodszorra Natasát kéri fel táncolni. Tánc közben ismét lenéz és azt mondja:
- Natasa, rajtad fehér bugyi van.
- Ezt meg honnan tudod?
- Tudom.
Harmadszorra Nórát kéri fel táncolni. Tánc közben megint lenéz, majd ijedten felkapja a fejét:
- Nóra, van rajtad bugyi?
- Nincs. - válaszolja.
- Huh, már azt hittem, hogy a csizmám repedt szét.


A székely legény esküvő utáni napon azt mondja a feleségének:
- Asszony! Ha én hazajövök a munkából és féloldalt áll a kalapom, akkor te mész a szobába, húzod fel a szoknyádat és szétteszed a lábad.
Asszony:
- Jól van. De ne adja az Isten, hogy ha te hazajössz a munkából és nekem csípőn van a kezem, akkor neked ne álljon félre a a kalapod!




 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Hogy hívják a ... ?
  2011-01-30 21:37:09, vasárnap
 
  Hogy hívják a:

A nagymellű holland háziasszonyt?
- Melle Van Boven

A spanyol tolvajt?
- Lopez de Futaztán

A kínai szakácsot?
- Váj Ling

Kinaiul a Jánost?
- Jan Csi

A japán titkárnőt?
- Icuka Magacuki

A hülye japánt?
- Ikunuku

A kopasz japánt?
- Hayasima

A japán agglegényt?
- Maradoka Magamura

A görög kártyást?
- Namilesz Teosztasz

Röntgen úr feleségét?
- Röntgenné Ultra Ibolya

Hogy hívják a nagyotthalló macit?
- M A C I !!!!!!!!!!!!

Az elszegényedett nőgyógyászt?
- Méhenkórász

Haláli bulit?
- Kopor Show

Lassú postást?
- Levéltetű

A népi fertőtlenítőszert?
- Folklór

A görög szakácsot?
- Szarakoszt

A görög pincért?
- Abrosz Tisztakosz

Az arab basszusgitárost?
- Basszer Arafat

Az arab ügyeletes orvost?
- Koffein Ampullah

A kongói fényképészt?
- Tekincsa Vakumba

A börtönbélyegzőt?
- Fogdapöcsét

A messziről jött hajléktalant?
- Távcsöves

A sivatagi kocsmát?
- Porozó

Einstein gyerekeit?
- Zweistein....Dreistein.. ..

Az afrikai buszvezetőt?
- Bus man

Az álarcos rókakölyköt?
- Zorróka

Ady Endrét a konditeremben?
- Body Endre

A kövér néger énekesnőt?
- Whitney Houstonna

A rühes macskát?
- Whis Cat.



 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Így kell nagyvonalúnak lenni
  2011-01-30 21:27:24, vasárnap
 
  Így kell nagyvonalúnak lenni ....

Bankárok üzleti tárgyalásának szünetében megcsörren egy mobil. Az egyik férfi felveszi:
- Hallo ?
- Hello, szívem! Az előbb láttam egy új estélyit. Megvehetem?
- Miért is ne?!
- Cuki vagy! Láttam egy hozzá illő kutyust is a luxus-állatkereskedésben...
- Ha valóban illik hozzá, legyen az is a tiéd, de gondoskodnod neked kell róla!
- Nem gond, tudod, hogy szeretem az állatokat. Viszont akkor át kell alakítani a lakást a kutyus miatt.
- Rád bízom az ügyet, de tízmilliónál többet ne költs a munkálatokra.
- Nem, dehogy. Kösz, és szia!
A férfi elmosolyodik, kinyomja a telefont, majd a magasba emelve elkiáltja magát:
- Nem tudja valaki, kié ez a mobil?!!!?



 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szoktatok imádkozni ?
  2011-01-30 20:26:16, vasárnap
 
  Két kisfiú beszélget:

- Ti is szoktatok imádkozni evés előtt?
- Nem, az én anyám egész jól főz.




 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mit mondanak a rajtakapott nők
  2011-01-30 20:18:51, vasárnap
 
  Mit mondanak a nők, amikor rajtakapják őket?

Az angol:
Darling, ha időben tájékoztattál volna mikor jössz haza, elkerülhető lett volna ez a mindkettőnknek kínos helyzet.

A német:
Hans, ma a szokásosnál 4 perccel és 45 másodperccel korábban jöttél haza. Ezt meg kell magyaráznod!

A francia:
Jean, milyen jó, hogy jössz. Jacques már nem bírja tovább.

A svéd:
Te vagy az, Olaf? Én már ugyan kész vagyok, de Sven még szórakozna. Csatlakozz.

Az orosz:
Iván, végre egy igazi férfi! Ez itt még fel sem pofozott előtte.

A zsidó:
Izsák, te vagy? De akkor ki a fene fekszik rajtam?

A román:
Kedvesem, ne aggódj, előre fizetett.

A magyar (miközben kiugrik az ágyból):
István, kinek hiszel jobban: nekem, vagy a szemednek?

A cseh:
Pepa, nyugodt lehetsz. Most tudtam meg, hogy ő lesz a főnököd.

A székely:
Kend az összes pálinkát megitta, mi mással tudtam volna megkínálni?

A cigány:
Gázsikám, há de jó hogy gyüssz! Itt márásztálom máán 2 órájá, hogy el tuggyád lopni á pénztárcáját!




 
 
0 komment , kategória:  Humor  
3 krémes diósszelet
  2011-01-29 15:07:22, szombat
 
  3 krémes diósszelet

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, 6 kanál cukor, 2 ek. liszt,1 csomag sütőpor, 2 ek. kakaópor, 6 ek. darált dió

Hozzávalók az első krémhez:
30 dkg háztartási keksz, 2 dl narancslé, 12,5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé

Hozzávalók a második krémhez:
25 dkg diót, 1 dl tej, 2 ek. cukor, 12,5 dkg margarin, 5 dkg porcukor

Hozzávalók a harmadik krémhez:
7,5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 12,5 dkg margarin, 10 dkg porcukor

+ a tetejére: tejszínhab

Tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, a 6 tojássárgáját, a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta elválik a tepsi szélétől.

Az első krém elkészítése:
Az összetört kekszet leöntjük a narancslével, és állni hagyjuk, hogy jól magába szívja. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a puha kekszet és a felolvasztott csokoládét (ha kemény, adhatunk hozzá egy kis narancslevet, de csak hogy kenhető legyen).

A második krém elkészítése:
A diót megpörköljük (nem muszáj, de úgy finomabb) majd ledaráljuk. A tejet felmelegítjük a cukorral és hozzáadjuk a diót. Rövid ideig összefőzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt dióhoz adjuk.

A harmadik krém elkészítése:
A tejben megfőzzük a 2 pudingport és kihűtjük, majd kanalanként a margarin-porcukor keverékéhez adjuk.

A krémeket sorban a tésztára kenjük, és a tetejére tejszínhabot teszünk. Esetleg kevés vagdalt dióval vagy csokireszelékkel díszíthetjük.

A tésztát süthetjük torta formában is, akkor a kész torta tetejét körben fél diószemekkel díszítsük.




Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Kolbászos tésztarakottas
  2011-01-29 14:40:36, szombat
 
  KOLBÁSZOS TÉSZTARAKOTTAS

Hozzávalók:
50 dkg rövid cső- vagy tollhegytészta, só, 30-40 dkg lángolt kolbász, 1 ek. olívaolaj, 1-1 vöröshagyma és sárgarépa, 1,5 dl száraz vörösbor, 3 dl szűrt zöldségleves, 3 ek. paradicsompüré; a mártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 6 dl tej, 20 dkg spenót, őrölt bors, 15 dkg sajt.

Elkészítése:
A tésztát lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Amíg fő, a kolbászt a bőréből kibújtatjuk, egy villával kissé szétnyomkodjuk. A forró olajon a megtisztított és apróra vágott hagymával együtt megfuttatjuk. A reszelt sárgarépát beleszórjuk, majd a borral és a levessel felengedjük, és a paradicsompürét hozzáadjuk. 8-10 percig rotyogtatjuk, majd a leszűrt tésztát beleforgatjuk, és a tűzről lehúzzuk. A mártáshoz a lisztet a vajon megpezsegtetjük, a tejjel felengedjük. A megtisztított, megmosott spenótot leforrázzuk, majd a besamelbe keverjük. Megsózzuk, borssal fűszerezzük, a sajtot belereszeljük. A kolbászos tésztát egy tűzálló tálba simítjuk, a spenótos mártással leöntjük. Előmelegített sütőben 190 °C-on (légkeveréses sütőben 170 °C) 20 perc alatt ropogósra sütjük.



(Magyar Szó Online)
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Kolbászos receptek
  2011-01-29 14:38:06, szombat
 
  Kis hazánkban - legnagyobb szomorúságunkra - még mindig nincsen kolbászból a kerítés. De lehet kolbászból az ebéd és a vacsora.

SZEREDAI KOLBÁSZLEVES

Hozzávalók:
3 ek. olaj, 1 fej lila hagyma, 35 deka füstölt parasztkolbász, 1 ek. szárított, morzsolt tárkony, 25-25 dkg negyed mélyhűtött zöldbab és zöldborsó, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk. kömény, 1 kk. tárkonyecet, só, bors, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, ½ citrom kifacsart leve.

Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk a felaprított lila hagymát, belekarikázzuk a kolbászt és megszórjuk a tárkonnyal. Lefedjük, és 3-4 percig így pároljuk lassú tűzön. Ekkor levesszük a fedőt, és hozzáadjuk a zöldbabot és zöldborsót, megnöveljük alatta a lángot, és felöntjük 1,5 liter vízzel. Megfűszerezzük a zúzott fokhagyma, a kömény és a tárkonyecet keverékével. Megsózzuk, borsozzuk. Lassan felforraljuk, kb. 10-15 perc alatt, hogy a bab és a borsó megpuhuljon. Ezután összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a citrom kifacsart levét, és besűrítjük a levest.

MÁRVÁNYSAJTOS ZÖLDSÉGTÁL

Hozzávalók:
20 dkg karfiol, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 20 dkg brokkoli, 20 dkg burgonya, 20 dkg gomba, 50 dkg sütnivaló kolbász, 20 dkg márványsajt, 4 dl tejföl, 2 tojás; a tálhoz: vaj és prézli.

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk. A kolbász bőréből kinyomkodjuk a kolbászhúst. A márványsajtot villával összetörjük vagy lereszeljük. A zöldségeket egy tálban összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beszórjuk prézlivel. Beleöntjük a zöldségkeveréket, elsimítjuk. A zöldség tetején egyenletesen elosztjuk a kolbászhúst. A tejfölt simára keverjük a tojással, majd beletesszük a márványsajtot, azzal is összekeverjük, és a kolbászra öntjük. 80 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük úgy, hogy a sütési idő felénél a hőt 160 fokra mérsékeljük. Az elkészült egytálételt forrón kínáljuk.

KOLBÁSZKRÉM

Hozzávalók:
25 dkg nem nagyon kemény füstölt kolbász, 5 dkg vaj, 1 kk. mustár, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk. reszelt vöröshagyma, 1-2 ek. tejföl, csipetnyi só.

Elkészítése:
a bőrétől megfosztott kolbászt kétszer átdaráljuk, majd a vajjal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a reszelt vöröshagymával és a tejföllel habosra keverjük. Egy kevés sóval ízesítjük, de vigyázzunk, nehogy elsózzuk, mert a kolbász is sós! Kitűnő szendvicsre való.

KOLBÁSZOS KRUMPLILEPÉNY

Hozzávalók:
10 dkg füstölt kolbász, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 dl tej, 3 ek. liszt, 1 tk. só, 1 csipet bors, 50 dkg krumpli, 5 ek. olaj.

Elkészítése:
A füstölt kolbásznak lehúzzuk a bőrét (ha előtte forró vízzel öntünk rá, gyorsabban lejön), majd a felaprított vöröshagymával, az áttört fokhagymával összedaráljuk. A tojást a tejjel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot, a kolbászos masszát, és a lereszelt krumplit. Jól összekeverjük. Az olajat palacsintasütőben felforrósítjuk, és annyi krumplis masszát rakunk bele, hogy amikor vékonyra szétlapítjuk, tele legyen a palacsintasütő. Amikor már szép piros az alja, megfordítjuk, és készre sütjük. Salátával tálaljuk.

(Magyar Szó Online)
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
Göcseji zsiványpecsenye
  2011-01-29 14:34:32, szombat
 
  GÖCSEJI ZSIVÁNYPECSENYE

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj, 20 dkg lángolt kolbász, 10 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ek. liszt, 4 ek. sertészsír, só, bors.

Elkészítése:
A sertéskarajt kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, majd a szeleteket éles késsel kettévágjuk, úgy, hogy egyik oldalukon egyben maradjanak. A húst enyhén kiverjük, sózzuk, és megkenjük tört fokhagymával. A szalonnát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megolvasztjuk. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Közben a kolbászt egy pár percre vízbe tesszük, hogy a héját könnyen leszedhessük, majd felkarikázzuk és a hagymához adjuk. A kolbásztól függően sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Vigyázzunk a sózással, mert a kolbászhús is tartalmaz sót! A karaj egyik szeletére halmokat rakunk a kolbászos raguból, majd a másikat ráhajtjuk, és fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük. Lisztbe mártjuk, és forró zsírban mind a két oldalát megsütjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, és a pecsenyét petrezselymes burgonyával kínáljuk.



(Magyar Szó Online)
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK saját és netesgyűjtés  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1060 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 668
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 12040
  • e Év: 681492
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.