Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Sorelválasztók
  2011-10-31 17:22:31, hétfő
 
 














 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók, díszítők  
Sordíszek
  2011-10-31 17:16:52, hétfő
 
 

















 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók, díszítők  
Sordíszek
  2011-10-31 17:10:52, hétfő
 
 






















 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók, díszítők  
Sorelválasztók
  2011-10-31 17:01:25, hétfő
 
 

















 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók, díszítők  
Sordíszek
  2011-10-31 16:56:11, hétfő
 
 



















 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók, díszítők  
Rémes finomság Halloween-re
  2011-10-31 16:46:45, hétfő
 
  hozzávalók 10 főre

* 20 db mályvacukor
* 2 tábla fehér csokoládé /20 dkg/
* színes cukordekor (vagy színes cukormáz)
* 20 db hurkapálca



elkészítés

1. A mályvacukrok mindegyikébe beleszúrunk egy-egy hurkapálcát, nylonzacskóba rakjuk őket, és berakjuk a fagyasztóba, hogy teljesen megfagyjanak.
2. Amikor megfagytak, vízgőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét, és belemártogatjuk a mályvacukrokat. A fagyasztóból érdemes ötösével kivenni, mert hamar kiolvadnak, és akkor a meleg hatására megolvadnak a cukrok. (Nekem a mártogatás nem igazán sikerült, de végül egy vajazó késsel már remekül mentek a dolgok.)
3. Egy pohárba beleállítjuk a bevont mályvacukrokat, s amikor viszonylag szilárdabbak lettek, már kidíszíthetjük őket cukordekorral, mindenféle rémséges arckifejezést adva nekik.
4. Megvárjuk míg megszáradnak, és már használhatjuk is őket.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Halloweeni sajtos tökfej
  2011-10-31 16:43:12, hétfő
 
  hozzávalók 10 főre

* 25 dkg natúr Philadelphia krémsajt
* 25 dkg zöld fűszeres Philadelphia krémsajt
* 25 dkg vörös cheddar sajt (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
* 3 szál újhagyma
* ¼ piros húsú kaliforniai paprika
* néhány szelet szalámi
* sós keksz



elkészítés

1. 10 dkg cheddart összekeverünk a sajtkrémekkel.
2. Hozzákeverünk 2 felaprított újhagymát, és az apró kockára vágott paprikát is, majd 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.
3. A hűtőből kivéve enyhén benedvesített kézzel gombócot formálunk a sajtmasszából.
4. A szalámiszeletekből háromszögeket vágunk ki. Ezeket a sajtgombócra tapasztjuk, kialakítva a tökfiguránk szemét, orrát, száját.
5. A maradék reszelt cheddarral beszórjuk a tök külsejét, rálapogatjuk.
6. A 3. szál újhagymát méretre vágjuk, és a gömb közepébe tűzzük szárként, és kész is.
7. Sós keksszel mártogatva fogyasztjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Birsalmás csirkemell
  2011-10-31 16:41:47, hétfő
 
  hozzávalók 4 főre

* 4 db csirkemellfilé (60-70 dkg)
* 2 birsalma
* 5 dkg füstölt-főtt tarja
* 10 dkg szeletelt bacon
* 1 tojás
* 1 bögre rizs
* 3 dkg margarin
* só
* bors
* őrölt fahéj
* 1-2 ek méz



elkészítés

1. A rizst sós vízben megfőzzük és szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
2. A birsalmákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, ami épphogy ellepi, főni tesszük. A levébe keverjük a mézet, ízlés szerint sót, borsot, őrölt fahéjt. Pár perc alatt nem túl puhára pároljuk.
3. A húsokat a vastagabbik felüknél késsel bevágjuk, és óvatosan tulajdonképpen egy "zsebbé" alakítjuk. Kívülről sózzuk, borsozzuk.
4. A tarját felkockázzuk, hozzákeverjük a birsalma felét (lé nélkül), 4 evőkanál főtt rizst, és az egészet kevés borssal és gyömbérrel fűszerezzük, majd belekeverünk 1 felvert tojást.
5. Ezt a tölteléket osztjuk el a húsokban. A végüket hústűvel megtűzzük.
6. A töltött csirkemelleket baconszeletekkel tekerjük be.
7. Kivajazott tűzálló tálra helyezzük őket, alufóliával beborítjuk, és 30 percig sütjük.
8. A fóliát levéve 15 perc alatt a tetejét megpirítjuk.
9. Mialatt a hús sül, a maradék birsalmát a levével együtt összeturmixoljuk, ha kell utánaízesítünk, és felolvasztunk benne 3 dkg margarint. Ezt a szószt melegen tartjuk, majd a hús mellé tálaljuk.
10. A megmaradt főtt rizst kevés margarinon átforgatjuk, és a húshoz adjuk köretként.

sütési hőfok:
180°C
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Sütőtökpüré zsályával
  2011-10-31 16:40:16, hétfő
 
  hozzávalók 2 főre

* 1/2 sonkatök
* 1 ek friss zsálya
* só (ízlés szerint, lehet sósabb vagy édesebb)
* 4 ek tejszín



elkészítés

1. A tököt meghámozzuk, kanállal eltávolítjuk a magokat, majd a húsát kis darabokra vágjuk.
2. Egy serpenyőben fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk.
3. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük az apróra vágott zsályát, a tejszínt, ízlés szerint sózzuk.
4. Botmixerrel vagy villával pürésítjük.
5. Köretként húsok mellé kínálhatjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Csülkös bableves
  2011-10-31 16:38:49, hétfő
 
  hozzávalók 10 főre

* kb. 1 kg 30 dkg füstölt hátsócsülök (természetesen a kicsit kisebb, vagy nagyobb is jó)
* 2 bögre lapos tarkabab (előző éjszaka beáztatva)
* 3 szál sárgarépa, karikára vágva
* 1 szál fehérrépa, karikára vágva
* 2 közepes pasztinák, karikára vágva
* 4 duci gerezd fokhagyma
* 4 db babérlevél
* 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
* 1 tk lestyán
* 1 tk tárkony
* 1/2 tk borsikafű
* 3 tk pirospaprika
* 3 ek liszt
* 3 ek olaj
* 1 csokor petrezselyem, felaprítva
* 1 kicsi csilipaprika (elhagyható)



elkészítés

1. Egy éjszakára beáztatjuk a babot.
2. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon.
3. Hozzátesszük a babot, és még kb. 30 percig visszazárva főzzük, míg a bab puha nem lesz. Amikor megfőtt, a csülköt kivesszük, és félrerakjuk.
4. A kuktába belerakjuk a babhoz a zöldségeket, a vöröshagymát felaprítva, és ha szeretjük a csilipaprikát is.
5. Szükség esetén sózzuk. (Általában a csülök elég sós ízt ad, ezért érdemes vigyázni.)
6. Amikor minden megfőtt (kb. 15-20 perc), beletesszük a fűszereket: a lestyánt, a tárkonyt és a borsikafüvet.
7. Elkészítjük a rántást: 3 ek olajon a 3 ek lisztet megfuttatjuk, és hozzápréseljük a fokhagymákat, világosra, nem túl sokáig sütjük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát is.
8. Beletesszük a levesbe a rántást, csomómentesre kavarjuk, és kb 5 percig forraljuk gyenge lángon.
9. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és elzárjuk a gázt alatta.
10. A csülköt tormával, mustárral tálaljuk, a levest lila hagymával, tejföllel, s finom puha fehér kenyérrel.

 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 727 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 3631
  • e Hónap: 25566
  • e Év: 129485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.