Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Orbán dilemmája!
  2011-10-16 21:50:03, vasárnap
 
  Orbán dilemmája!

http://napizeje.blog.hu/2011/10/13/orban_dilemmaja

Egy héttel a tervezettnél később, október 23-án tartják meg az EU- és az eurózóna-csúcsot. Jó kis dilemma Orbán Viktornak: a hazai kormánypárti ellentüntetés élére áll, vagy inkább a széteső euró-zóna megmentésén fáradozik Brüsszelben. Nincs jó döntés.



A hivatalos magyarázat szerint azért volt szükség a halasztásra, mert több idő kell a döntések előkészítéséhez. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szerint ,,ez az időzítés lehetőséget teremt az euró-övezetet sújtó államadósság-válságnak szentelt átfogó stratégia véglegesítésére, ami egy sor egymással összefüggő kérdést érint majd". Megfigyelők szerint a halasztáshoz köze van Angela Merkel és Nicolas Sarkozy vasárnapi berlini bejelentésének, miszerint a két ország október végéig egy új átfogó válságkezelő csomagot tesz majd le az asztalra.

Van tehát baj bőven az EU háza táján, és ebben a helyzetben egész Európa repesve várja Orbán Viktor előremutató állásfoglalásait és megfontolt tanácsait a problémák helyes kezelése tekintetében. Mindazonáltal az is meglehet, hogy a magyar miniszterelnök inkább a felette gusztustalanul, valahogy a 2006-os balhé előkészítésére hajazó módszerrel megszervezett fideszes ellentüntetést fogja választani. Onnan is hiányozna ugyanis, ha mégsem lenne ott.

Mit tegyen Orbán Viktor?

Maradjon itthon! Intézzen tüzes szónoklatot a magyar nemzethez a kormánypárti tüntetésen, hogy a tömeg egészen biztosan összecsapjon a kormányellenes csőcselékkel. Legyen balhé végre, hogy ki lehessen hirdetni a statáriumot, Gyurcsányt és Bajnait simán falhoz állítani, államosítani a magántulajdont, és bevezetni az elnöki kormányzást. Igen ám, csakhogy ez esetben az a vád érhetné nagytiszteletű miniszterelnök őfőméltóságát, hogy magasról szarik az Európai Unió ügyeire, és a nemzetközi válság megoldásánál előbbre tartja a honi politikai sunnyogásait. Ez tehát nem jó ötlet.

Menjen Brüsszelbe! Tartsa meg korszakos beszédét a csúcstalálkozón, jól olvasson be Merkelnek, Sarkozynek és a többi libsi elhajlónak, mutassa meg Európának, mi a magyar virtus. Tudja meg az egész világ, miért fog közgazdasági Nobel-díjat érdemelni az Orbán-Matolcsy-program. Na jó, de mit szólnak ehhez idehaza? Orbánnak fontosabb a külföldi szereplés, mint a forrongó haza? Vagy tán félelmében menekült el, mert összetojta magát az első ,,Orbán, takarodj!"-kórusoktól? Ez sem a legjobb döntés.

Igazság szerint nincs jó döntés. Van Rompuy jól belefosott a ventilátorba, ez a helyzet...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megyék kirablását készíti el
  2011-10-16 21:44:36, vasárnap
 
  A megyék kirablását készíti elő Navracsics


2011. október 3-án Orbán Viktor a megyei közgyűlések fideszes elnökeivel megállapodást írt alá, amelyben az aláírók vállalták, hogy a megyei vagyontárgyakat átadják az államnak. Cserébe az állam átvállalja a megyei önkormányzatok hiteleit. Több probléma is volt a javaslattal, hiszen több megye vagyona meghaladja a hitelállomány értékét, nem beszélve arról, hogy a megállapodást testületi felhatalmazás nélkül írták alá a közgyűlési elnökök. A jogszerűség kedvéért most a hatályos alkotmányt is módosítják.

A javaslat az Egyenlítő szerint a megyei önkormányzatok végét jelenti, hiszen az intézményfenntartói jogok elvételével,a testületek igazából érdemi feladatok nélkül maradnak. Persze a megyei önkormányzati képviselőség az utóbbi évtizedben már úgyis inkább káderkifizető helynek számított, így ezzel a húzással akár meg is szüntethetnék a megyei testületeket. Azonban erről szó sincs. Így valami egészen más indokot kell a döntés mögött keresnünk.

Az önkormányzatok alulfinanszírozottak, működésükhöz a költségvetésből arányosan évről-évre, egyre kevesebbet biztosított az állam. A Ténytár kimutatása szerint ez a '98-2002-es első Orbán-kormány idején vette kezdetét, így az "elmúltnyolcévezés" semmiképpen nem állná meg a helyét. Több pénz - a költségvetés sarokszámainak ismeretében - biztosan nem jut az intézményekre, az államosítás után sem.

Arról sem beszél senki, hogy mi lesz az átadott intézmények sorsa, miként fognak működni, s ezt miből finanszírozza majd az állam. Az biztos, hogy könnyebb lesz bezárni, összevonni a kulturális- és szociális intézményeket, hiszen a döntést nem helyben fogják meghozni, nem beszélve a vezetői kinevezésekről és egyéb állásokról.

Az MSZP az elmúlt napokban az ügyészséghez fordult, mert a testületi felhatalmazás nélkül aláírt megállapodások sértik az alkotmányt, és több hatályos törvénnyel is ellentétesek. Kapcsoltak közben a fideszes közgyűlési elnökök is, és próbálják gyorsan, titokban, fű alatt meghozni a döntéseket. Ahogy írtuk, Tolna megyében például zárt ülésen tárgyalták a vagyonátadásról szóló előterjesztést, majd a kiosztott anyagokat visszavették a képviselőktől. Demokrácia és nyilvánosság 2011.

Az Alkotmány eddig védte az önkormányzati vagyont, azonban Navracsics feleszmélt, és T/4658-as számon a napokban benyújtott egy alkotmánymódosító javaslatot, amellyel kiküszöbölhetik azt az aprócska figyelmetlenséget. Jól látszik tehát, hogy teljesen átgondolatlan és előkészítetlen az egész elképzelés. Itt az idő újra aggódni, mert nem kérdés a magán-nyugdíjpénztári vagyon ellopása után: valakik szemet vetettek a forgalomképes megyei önkormányzati tulajdonban lévő vagyontárgyakra. Gyógyfürdők, üdülők, vagyonkezelő cégek. Van egy tippünk, mi lesz a sorsuk...


http://egyenlito.blog.hu/2011/10/15/a_megyek_kirablasat_kesziti_elo_navracsics
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Monkey business
  2011-10-16 21:39:12, vasárnap
 
  Monkey business


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/10/14/monkey_business_5#c14704449


2011.10.14. 19:05

Eljött az az ünnepélyes pillanat, amikor Domokos Lászlónak és Járai Zsigmondnak le kellene mondaniuk a Költségvetési Tanácsi megbízatásukról. Domokosnak értelemszerűen első sorban az ÁSZ-elnöki megbízatásáról, mivel ebből fakad a tanácsi tagsága. Ez a két ember ugyanis zöld utat szavazott annak a költségvetési tervnek, amit az ÁSZ és a Nemzeti Bank apparátusa megalapozatlannak és értékelhetetlennek minősített. Azután, hogy Járai intenciói alapján feloszlatták a Költségvetési Tanács titkárságát, azzal az indokkal, hogy nem kell szakapparátus, mert majd minősít az ÁSZ és az MNB. Minősített, figyelmen kívül hagyták. Hitelt adtak annak a költségvetési tervnek, amiről a kormány határozatban rögzítette, hogy fogalma sincs róla, hogy fogják megvalósítani.

Ezek az urak, ahogy azt előre lehetett látni, politikai állásfoglalást adtak kinevezőjük, gazdájuk, Orbán Viktor számára.

Nem ez a Költségvetési Tanács célja. Visszataszító politikai nyalakodást csináltak a költségvetési felelősséget biztosítani hivatott eljárásból. Ez undorító és tűrhetetlen. Ezeknek az embereknek nincs többet keresnivalójuk a magyar állam pénzügyeinek környékén.

Kármán András ma levonta a megfelelő konzekvenciát és lemondott. Már az furcsa volt, hogy eddig kitartott az unortodox majomparádé mellett, de ő talán még képes lesz egyszer folytatni a szakmai pályafutását.

Ennek a másik kettőnek ez most véget ért. Mehetnek vissza a balettbe ugrálni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzetmentés Gerébje
  2011-10-16 21:20:54, vasárnap
 
  2011.10.15. 05:32
A nemzetmentés Gerébje

Kedves Lacus!

Ezt megcsináltad. Mondhatom. Fasza, és akkor finoman fogalmaztam, nem hallgattam a mögöttem álló Péterre, aki szerint ezt egyenesen elkúrtad. Igen, te. Nézz szembe ezzel, lásd meg mennyire reménytelen helyzetbe hoztad a NER-t, hogy lejárattál engem, Gyurit, Járait, Vargát és a gazdasági szakkör többi előadóját. Pedig. Pedig. Pedig én bíztam benned akkor is, mikor a nyakamba szuszogtál a posztért, mikor olyan közel voltál hozzám, hogy leheletedből kiéreztem az ebédre megevett csülkös pacalt. Nyálpettyeddel a galléromon ráztam veled kezet, hittem a hűségedben, a lojalitásodban. Most meg itt tartunk, te lettél a Nemzetmentés Gerébje.

Hogy jutottunk idáig, Laci?

Megsértődtél, mert levonattam a papírtörlők árát a számvevőszék költségvetéséből? Na de bakker, olyan nyálas a kézcsókod, hogy a kezemre ragadt nyálhabod letakarítását nem bírja el a válságköltségvetés. Ne is haragudj, de ezzel még Szijjártót is felülmúlod, ami nagy szó ebben a szakmában. De hagyjuk a személyeskedést, én nem haragudtam rád ezért. Azt hittem tudod a dolgod, tudod mennyire számítunk rád ezekben a nehéz időkben, és nem kételkedsz az irány helyességében.

Ezt bizonyítottad akkor is, mikor a jó Zsigával kicsináltátok az okvetetlen Simort a Költségvetési Tanácsban, és hazavágtátok a sleppje okoskodását is. Segítő kezet nyújtottál Gyurinak, időt adtál nekünk a túléléshez.
Megtetted amire felesküdtél a NENYI alatt, én boldog voltam, mosolyogtam, hidd csak el, Giró-Szász lerajzolt, megmutattam volna. Mi változott azóta, Laci? Hogy írhattad, hogy a költségvetés egy marék átizzadt molylepkepetét sem ér, hogy a megalapozottságát nem lehet véleményezni, mert mi sem tudjuk ki és hogy a picsába fogja végrehajtani? Nem tudjuk, na és? Ez nem tartozik a nyilvánosságra! Ahogy az sem tartozik senkire, hogy egy darab háttérszámítást nem végeztünk most sem. Mikor pöcsöltünk mi ilyen hülyeségekkel? Ki kényszerít engem, hogy évekre előre megmondjam milyen kötelezettségeket tudunk vállalni? Baszki, azt sem tudjuk a jövő hónapban miből fizetünk ki benneteket, honnan tudjam mi lesz jövőre? Miniszterelnök vagyok, nem gyurcsány kifőzött csontjaiból jövendőt jósoló orákulum! Legalábbis egyelőre.

De téged ez nem ment fel, Laci. Megszegted az esküd, a hátam mögé osontál és tőrt döftél a második bordaközbe, te Brútusz! Ne mentegetőzz! Az sem indok, hogy én köteleztelek a költségvetés véleményezésére a 2011. évi LXVI. törvénnyel! Elfelejtettem, na és? Engem a feledékenységre is kétharmaddal hatalmaztak fel a zemberek! De téged, téged én hatalmaztalak fel, hogy szolgáld rendesen az országmentés szent ügyét! Szarok rá! Nem érdekel a kifogásod, hogy árgus szemek figyelik a tevékenységed, az esetleges jogsértésed és kötelességmulasztásod! Nem érdekel bazmeg, hogy a költségvetési csalást most minősítjük kiemelt bűncselekménynek, és ha gyanúsított leszel miattam akkor se neked, se a tanúidnak nem lesz ügyvédje, hogy az ügyész a neki megfelelő bíróságra viheti az ügyedet! Nem, nem, nem érdekel, számotokra én vagyok a törvény!

Tudja maga, Domokos, mit tett a hitelességünkkel? Tudja, hogy ezzel a mozdulattal végleg beletolta a morális ingoványba leghűségesebb emberemet?
Zsigmond fuldoklik, maga meg igyekszik menteni az irháját? Matolcsy vért izzad minden egyes nap a színes fagolyók tologatásával, aminek most már annyi értelme van, mint kandisznón a mellbimbónak? Tudja maga milyen érzés naponta gazdasági forradalmat vívni a Lukasenkózással szemben? Tudja milyen érzés ragaszkodni egy rögeszméhez foggal körömmel úgy, hogy Chikántól Mellárig mindenki magán röhög? Megmondom, Domokos, olyan, mintha hidrofóbiás tanítana úszni egy csecsemőt szökőár idején!Ha ezt nem látta át akkor takarodjon! MOST! Maga ballibsi gyurcsánybérenc, maga megveszekedett rohatt elmútnyócév! Nem akarom többé a nemzeti együttműködés közelében látni!

Felbomlott! Ja, nem, az az idegrendszerem. Szóval, izé:

Felmondok!

http://varanus.blog.hu/2011/10/15/a_nemzetmentes_gerebje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány! Olimpiai kvótákat tal
  2011-10-16 21:16:36, vasárnap
 
  Botrány! Olimpiai kvótákat találtak egy raktárban!

2011. október 15., szombat

Valószínűleg hamis olimpiai kvótákat találták Óbudán egy elhagyatott raktárépületben - közölte a BRFK. Az ügyben nyomozás indult.

,,Átlagos ellenőrzésnek indult, aztán az egyik dobozból két lapát és egy kajak került elő, valamint egy hivatalosnak tűnő okirat, ami üdvözölt minket a magyar olimpiai csapatban." - írta le a rajtaütést a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője. Hamar kiderült: a többi doboz is olimpiai kvótákat tartalmaz, sportlövészet, tornász- és bokszolói engedélyeket is találtak, a legnagyobb fogás azonban a 9,88 másodperces százméteres futás, ami magyar rekordnak felel meg.

A vizsgálatok szerint sajnos a kvóták nagy része hamis, és valószínűleg Kínából került át a budapesti raktárba: egyes engedélyek 2008-ra szólnak, a kajakos evezők 150 centiméteres magasságra lettek beállítva, az egyik kvóta pedig tai chi-ra szól, amit a VPOP-sek egyáltalán nem is értettek.

Bár a hatóságok a hamis kvóták nagy részét megsemmisítették, úgy tudjuk, nem véletlen, hogy 2012-ben Londonban Kiss Endre őrnagyot láthatjuk majd 400 vegyest úszni.

http://hircsarda.blog.hu/2011/10/15/botrany_olimpiai_kvotakat_talaltak_egy_raktar ban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Guminő
  2011-10-16 21:10:28, vasárnap
 
  Guminő

Van egy guminőm, Pamela Anderson a neve.
Ha pedig nem fújom fel teljesen, akkor Medveczky Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Hajótöröttek :)
  2011-10-16 21:08:12, vasárnap
 
  Hajótöröttek :)

Három hajótörött úszik az óceán közepén és egyszer csak arra jön 1 hajó tele apácákkal.

Mondják a hajótörötteknek:

- Szívesen felveszünk benneteket, de csak úgy ha levágjuk a farkatokat.
Az egyik már nagyon nem bírja felmászik. Egyszer csak egy rövid fájdalmas kiáltás hallatszik.
Lassan a másik sem bírja felmászik ő is. Egy hosszú fájdalmas kiáltás után csönd lesz.
Tempózik a harmadik, de ő sem bírja sokáig. felszól az apácáknak, húzzák fel őt is.

- Jó - mondják az apácák, de a tiédet is le kell vágnunk.
Megkérdezi a pasi miért volt, hogy az egyik társam rövidet kiáltott?

- Ő favágó volt az övét egy baltával vágtuk le.
- És a másik társam miért ordított oly sokáig?

- Ő asztalos volt az övét legyalultuk.
A pasi elkezd röhögni a mire az apácák csodálkoznak.

- Én cukrász vagyok:

mire elszopogatjátok, majd csak kikötünk valahol.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nagyfarkú négerek :)
  2011-10-16 21:06:44, vasárnap
 
  Nagyfarkú négerek :)

Három fekete férfi megáll a folyó feletti hídon pislantani.

Megszólal az egyik:

-Hú de hideg a víz!

Erre a másik:

-És milyen kavicsos az alja!

Mire a harmadik:

-Az még hagyján, de ott a kanyarban piszkosul harapnak a halak!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
TIMOSENKO NEM GYURCSÁNy
  2011-10-16 20:57:46, vasárnap
 
  TIMOSENKO NEM GYURCSÁNY


2011. október 15. 23:21:45

Azok, akik a jobboldalon is erőltetik a Timosenko = Gyurcsány párhuzamot azon az egyébként teljesen valós alapon, hogy mindkét politikusnak bűnöző szaga van, nagy szolgálatot tesznek az azonossági képlet utótagjának.

Tabajdi Csaba, az egypárt rendszer volt moszkvai diplomatája, az MSZP négy fős európai parlamenti delegációjának vezére ezt azonnal felismerte és az Európai Parlamentben a két ügy közé téve egyenlőségjelet igyekezett kirakatpernek beállítani a bukott és lebukott korábbi miniszterelnök sukorói ügyét, egyfajta elővágást alkalmazva arra az esetre, ha Gyurcsány odakerülne, ahová való és ahol az ország apraja-nagyja látni szeretné.

A párhuzam azonban csak felszín.

Júlia Timosenko, Ukrajna korábbi miniszterelnöke Kijevben hét év börtönbüntetést kapott azért, mert a bíróság szerint az országra nézve igen súlyos hátrányt okozó földgázszállítási megállapodást írt alá Putyin volt - és leendő - orosz elnökkel. Észak-keleti szomszédunkban a közvéleménynek ezzel semmi baja sincs, mert ismerik a magát ukrán parasztlány külsejűre vett szépség történetét. Azt, hogy a komszomolista lány a nálunk kivégzett Fenyő Jánoshoz hasonlóan videokazetta-kölcsönzéssel kezdett, majd olajkereskedelemmel lett milliárdossá. A történet jellegében eddig valóban megkapóan gyurcsányi: a bukott és nem egy ügyében lebukott, de eddig még nem büntetett volt KISZ-vezér meggazdagodásában szintén a keleti oligarchák útját járta.

Timosenko védelmére azonban az ukránok azt hajtogatják, az ügyben a politika az, hogy ilyen alapon sok mindenkit el lehetne ítélni Ukrajnában.

És itt válik el élesen a két ügy egymástól. Ugyanis míg az előbbi egy korrupt, áldemokrata rendszerben folyó politikai ügy, Gyurcsányé egy európai uniós demokráciában reményeink szerint ütemesen előrehaladó számonkérés, mint amilyenre ma oly sok példa van Európában Izlandtól Franciaországon át Horvátországig.

Vagyis a párhuzam nem Timosenko és Gyurcsány, hanem Gyurcsány és a volt izlandi miniszterelnök, Geir Haarde vagy horvát megfelelője, Ivo Sanader között van.

És még egy.

A Timosenko-ügy fontossága mérhetetlenül jelentősebb a volt magyar miniszterelnök elleni pernél, ugyanis ott Ukrajna sorsáról van szó. Arról, hogy Kijev a Nyugat vagy Oroszország szövetségese lesz-e.

Gyurcsán ügye viszont csak annyiban politikai, hogy elítélése a jobboldali választók - a többség - közérzetét javítja. Ami persze már önmagában véve is bilincsért kiált.

Lovas István

Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fölvásárlás törvényes, a ti
  2011-10-16 20:56:18, vasárnap
 
  Nem nyomoznak tovább az izraelieknek eladott Club Aliga ügyében
2011. október 15. 22:50:10

A fölvásárlás törvényes, a tiltakozás antiszemitizmus

Megszüntette a Club Aliga privatizációja miatt indított nyomozást a rendőrség. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), Hegedűsné Kovács Enikő a Jobbik országgyűlési képviselőjének feljelentése alapján, hűtlen kezelés gyanúja miatt tavaly szeptemberben indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Club Aliga privatizációjával kapcsolatban. A Jobbik szerint az üdülőeladás nemzetbiztonsági kockázattal is járhatott.

Hegedűsné Kovács Enikő a párt országgyűlési képviselője feljelentését akkor azzal indokolta, hogy a rendszerváltás előtt az MSZMP pártüdülőjeként szolgáló épületet 2007-ben egy izraeli érdekeltségű kft.-nek privatizálták, az eladást a Kincstári Vagyonigazgatóság bonyolította, ám ezt követően a szerződést titkosították. Véleménye szerint a szerződés titkosítása kimeríti a közérdekű adatokkal való visszaélés fogalmát, mert mindenkinek joga van megismerni annak tartalmát. Hozzátette, a pletykák arról szólnak, hogy mélyen áron alul értékesítették az ingatlant, reális értékének körülbelül tizedéért adtak túl a Club Aligán. A politikus kijelentette, ez hűtlen kezelésnek minősül.

Hegedűsné információi szerint, a területet 5 milliárd forintért adták el, ráadásul a Club Aliga értékesítésénél, olyan helyrajzi számú területeket is étékesítettek, amelyeket az akkor hatályos törvények nem engedélyeztek. Ilyen például a területhez tartozó partszakasz használati joga. Hozzátette: nem ez az első aggályos értékesítési ügy Magyarországon, amelyik nemzetbiztonsági kockázattal járhat. Korábban több eladásnál, a cégpapírok tanúsága szerint is az izraeli hadsereg állományában szolgálók cégei vásároltak meg állami tulajdonú ingatlanokat.

A beszerzett szakértői vélemények alapján a rendőrség azonban megállapította, hogy a mintegy ötmilliárd forintos vételár reális volt, ezért a privatizációval az államot nem érte kár.

Kiderült viszont az is, hogy a KVI a természet védelméről szóló törvényt megkerülve, az illetékes miniszter jóváhagyása nélkül kötött szerződést a befektetővel. Az NNI szerint viszont ez nem bűncselekmény, hanem fegyelmi vétség, amelynek kivizsgálása nem a rendőrség hatásköre.



MTI nyomán - barikad.hu

Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=2&Cal=&AID=0&Direkt=89653
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.