Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Lázár nem ismeri a kormány tan
  2011-10-17 21:22:36, hétfő
 
  Lázár nem ismeri a kormány tanácsadóját

2011, október 17 - 16:01


Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapítója az origo.hu-nak adott interjújában a következőket mondta:

,,Szerintem nem lehet elkerülni, hogy a nyugdíjrendszerben előbb-utóbb nagyon drasztikus változást vigyünk véghez. A nyugdíjkiadások abszolút nagyságát jelentős mértékben csökkenteni kell. Kétféleképp képzelhető el, vagy minden nyugdíjastól elveszünk valamennyit, vagy a nyugdíjszerű ellátásokban részesülők számát mérsékeljük jelentősen."

Az idézetre hivatkozva portálunk megkérdezte Lázár Jánost mai sajtótájékoztatóján, mikorra tervezik a nyugdíjrendszer átalakítását, vagy a mindenkit érintő elvonásokat. A frakcióvezetővel érdekes párbeszéd alakult ki, amelyből kiderült, állítása szerint nem ismeri a Fideszhez közelálló közgazdászt:

- Ki az a Heim Péter? - reagált elsőként a Fidesz frakcióvezetője kérdésemre.
- Fidesz-közeli közgazdász. - közöltem segítséget nyújtva.
- Nálunk van ilyen a parlamentben? Nem ismerem az urat. - közölte Lázár János.
- A Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapítója. - tájékoztattam erről a tényről.
- Ja, azt nem tudom. De nem tervezzük, hogy hozzá nyúlunk a nyugdíjakhoz. Kérdezzék meg Heim Pétert, hogy honnan szerzi az információit. - zárta le a beszélgetést Lázár János, ezzel meglehetős tájékozatlanságát bizonyítva.

Elég nehezen elképzelhető, hogy a Fidesz frakcióvezetője ne ismerné azt a Heim Pétert, akinek Századvéges ex-kollégái mára Lázár közvetlen munkatársai lettek. Giro-Szász András, a nemrég kinevezett kormányszóvivó - Lázár János jóbarátja és pártfogoltja - Heimmel közösen voltak a Századvég tulajdonosai, Héjj Dávid, a kutatóintézet volt elemzője pedig jelenleg Lázár kabinetfőnöke.

Annál, hogy a Fidesz frakcióvezetője és Heim Péter ne ismernék egymást, sokkal valószínűbb, hogy Lázár János ismét némi cinizmust segítségül hívva igyekezett megúszni a számára kellemetlen keresztkérdést.

SSZ
barikad.hu


http://barikad.hu/lazar_nem_ismeri_kormany_tanacsadojat-20111017
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Anyádnál van fűtés?"
  2011-10-17 21:13:11, hétfő
 
  "Anyádnál van fűtés?"

2011, október 17 - 18:39


Pest megyében a gázszolgáltató csődeljárással fenyegetőzik, mivel a megye 60 napon túli tartozása meghaladja a 87 millió forintot. Negyven intézményben nincs sem fűtés, sem meleg víz.

Úgy tűnik, a fideszes megyei vezetést nem hatja meg semmi és csupán az a megállapodás lebeg a szeme előtt, melyet október 3-án írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Szűcs Lajos, a Pest megyei Közgyűlés elnöke, fideszes országgyűlési képviselő. A szerződés rögzíti, hogy a kabinet átvállalja a megye teljes adósságállományát, de erre csak december vége felé kerül sor, miközben Pest megye negyven intézményében már egyáltalán nincs sem fűtés, sem meleg víz.

Bödecs Barna országgyűlési képviselő ezért a mai napon felháborodott szülők kérésére egy ,,Anyádnál van fűtés?" - feliratú pólóban jelent meg az Országgyűlés plenáris ülésén és megütközve jelentette ki, olyan nincs, hogy kötelező feladatot ne lásson el a megye és nyilván való, hogy azonnali kormányzati beavatkozásra van szükség. A honatya elmondta, Gyömrőn is a város önkormányzata segített és csak politikai nyomásnak volt köszönhető, hogy a megyei önkormányzat ott soron kívül rendezte a mintegy 2 millió forintos tartozást.

Bödecs rámutatott, megyeszerte dideregnek a gyerekek az iskolákban, sőt a nevelőotthonokban is, ugyanabban a cipőben jár Abony, Nagykőrös, Cegléd, Dabas, Monor, Szigetszentmiklós, Pécel, Aszód, Szentendre, Nagykáta, Bernecebaráti iskolái és gyermekotthonai, de nem jobb a helyzet más intézményekben sem, például a megyei múzeumokban és könyvtárakban sem.

Ami a legszégyenletesebb, hogy számos város, például Dabas Monor és Szentendre polgármestere kormánypárti országgyűlési képviselő is, akárcsak a megyei közgyűlés fideszes elnöke, Szűcs Lajos, aki néhány héttel ezelőtt még azzal nyugtatgatott mindenkit a sajtóban, hogy a fűtési szezon végére mindenhol megoldódik ez a probléma. Ezek a politikusok mégsem tettek semmit, a gyermekek egészsége pedig veszélyben van, s a pedagógusok sem tudnak normálisan dolgozni ilyen körülmények között - szögezte le Bödecs Barna.

A TIGÁZ illetékesei egyébként éppen ma jelentették be, továbbra sem kapcsolják vissza a fűtést az intézményekben mindaddig, amíg a kormány garanciát nem vállal a felhalmozott adósságért és nem közöl konkrét időpontot a teljesítés idejére.

Csanádi Gábor Ferenc, a Pest megyei Közgyűlés jobbikos frakcióvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, valóban drámai a helyzet és nagyon felháborító, hogy a kormányzat és a megyei fideszes vezetés gyakorlatilag egész nyáron egy szalmaszálat sem tett keresztbe az ügy érdekében, pedig számos intézményben már májusban kikapcsolták a gázt, csak a nyári szünet miatt ez nem tűnt fel senkinek. A képviselő hozzá tette, a frakció meggyőződése, hogy ez az eset túlmegy minden határon, a kormányzat mind országosan, mind helyi szinten csődöt mondott, a szó szoros értelemben. A frakcióvezető elmondta, rengeteg kétségbeesett, vagy dühös telefont kapott már szülőktől és tanároktól egyaránt, a Jobbik megyei képviselő-csoportja ezért kemény válaszlépésekben gondolkodik.

Néhány perccel ezelőtt értesültünk arról, hogy az aszódi Pestőfi Sándor Gimnáziumban holnaptól bizonytalan ideig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a hideg miatt. Az oktatás szüneteltetéséről az iskola honlapja értesíti a diákokat és a szülőket.



H.É - barikad.hu

http://barikad.hu/anyadnal_van_futes-20111017
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
biztosan nem ismeritek azt a v
  2011-10-17 21:07:38, hétfő
 
  biztosan nem ismeritek azt a viccet,amikor a cigányzenekar az este végén ál sorba a juttatásért a prímásnál. Mire a cimbalmosra kerülne a sor a pénz elfogy.

Ekkor a cimbalmos:- Hát nekem nem jár?
Erre a prímás: - Járni éppen jár, csak hát nem jut.

Tisztelettel a nemzeti erőforrás minisztériuma.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi bölcselet :)
  2011-10-17 20:01:34, hétfő
 
  Napi bölcselet :)

A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK!

Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A Fidesz a hetedik bőrt is len
  2011-10-17 20:00:12, hétfő
 
  A Fidesz a hetedik bőrt is lenyúzza a népről


Brutális építmény- és telekadó-emelés várható. Kiemeljük, mert fontos: nem csak a lakóházra vonatkozik! Miért is lényeges ez? Képzeljük el mennyi adót kell befizetnie annak a gazdának - ha az önkormányzata él a lehetőséggel, és bevezeti az építményadót - akinek a termények, az állatok számára több száz, vagy esetleg több ezer négyzetméteres építményei vannak!

A jelenlegi kormány, amely ellenzékben eszeveszetten tiltakozott az MSZP ingatlanadója ellen, most ezt az adózást bővíti és emeli. Azért fontos ez számukra, mert a Fidesz elhibázott lépéseivel teljesen kiürítette az önkormányzati kasszákat.

Tönkretett sport, kivégzett ipar, és most a mezőgazdaságnak is bevisznek egy-két övön aluli ütést - mert azt a lovat kell ütni, amelyik húz! Lezüllesztett rendőrég, kiherélt érdekképviseletek, nulla egészségügy. Persze részünkről nincs is ebben semmi meglepő, jó előre láttuk ezt, elég visszaolvasni az egy évvel ezelőtti cikkeinket. Nekünk ez csak jó, ugyanis pontosan úgy történik minden, ahogy stratégiai elemzőink azt előrevetítették. Ezek szerint jó úton járunk, ami némi bizakodásra ad okot (nem elbizakodásra).

Visszatérve az adózásra. Az önkormányzatoknak nem marad más hátra, muszáj lesz élniük ezzel a lehetőséggel, mert jövő év tavasszal, egy hosszabb tél után az önkormányzatok java része csődöt jelenthetne. A kormány viszont azt fogja hangsúlyozni a lakosság felé, hogy nem ők vezették be, hanem az önkormányzat, ők csak a lehetőséget teremtették meg. Azt nem teszik hozzá majd, hogy ők okozzák a kényszerűséget!

A tervezet szerint, mivel elveszik a lakók után járó kedvezmény, egy 150 négyzetméteres ingatlan után minimálisan 100 000, maximálisan akár 450 000 forint is kivethető, és ebben a különleges luxus nincs is benne (úszómedence).

Egy ilyen adó bevezetése, az amúgy is nehéz helyzetű családokat végérvényesen kivégzi.

Mint látható a kormányzatnak elképzelése sincs arról, amit mi már kidogoztunk a változások utánra -, vagyis hogy hogyan kellene a gazdaságot új alapokra helyezni, és elkerülni az általuk folytatott népnyúzást. Ezzel szemben - akaratuk ellenére - előkészítik az utat a hungarista népi kibontakozás számára. Alakul ez...

Kemény Gábor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutykaja
  2011-10-17 19:36:53, hétfő
 
  Kutykaja

A feleség kérdi a férjétől:

- Hova tetted azt, ami az ebédből maradt?
- Odaadtam a kutyának.

- Megőrültél?
- Ne izgulj, ő nem tudja, hogy te főzted!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nincs a kormánynál az adu ÁSZ
  2011-10-17 19:33:20, hétfő
 
  Nincs a kormánynál az adu ÁSZ


A nemzetmentő gazdaságpolitikának csúfolt matolcsyzmus miatt, időről-időre pofonokat gyűjt be a kormány. Most éppen egy tockossal lepte meg a fideszes Domonkos László vezette Állami Számvevőszék őket, amikor negatív kritikákat fogalmazott meg a költségvetéssel kapcsolatban. Az ügy igazi pikantériáját az szolgálja, hogy pár héttel ezelőtt, ugyanez a Domokos László volt az, aki igent mondott a költségvetés tervezetére, és jóváhagyta a költségvetés sarokszámait.

Két fontos megjegyzésre szeretnénk felhívni mindenki figyelmét:

,,A Széll Kálmán Terv hét pontból álló intézkedési csomagjának 2012. évre tervezett 550,0 Mrd Ft-os megtakarítása hatástanulmányokkal és számításokkal való alátámasztottsága hiányában teljes körűen nem megítélhető....


...A Széll Kálmán Terv hét pontból álló intézkedési csomagja a 2012. évre 550,0 Mrd Ft-os megtakarítást tervezett. Alátámasztottság hiányában 388,0 Mrd Ft megtakarításról még részben sem tudtunk véleményt mondani."

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy a költségvetés kiadási oldalán nagy a bizonytalanság, és elképzelhetetlen, hogy teljesüljön a Széll Kálmán tervben megfogalmazott kiadáscsökkentés mértéke. Emiatt ismét felmerül bennünk a kérdés, hogy miként fog teljesülni a legalább ezermilliárdos megszorítás, amelyre szükség van ahhoz, hogy tartható legyen a jövő évi költségvetési hiánycél.

A 388 milliárdos lyukat fedezni tudja a költségvetésben szereplő 403 milliárdos tartalék. Ezek után viszont miből finanszírozzák alacsonyabb GDP növekedésből fakadó többlethiányt? Jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy a jövő évre tervezett 1,5 százalékos növekedés - amely a költségvetés egyik fő sarokszáma - tarthatatlan, köszönhetően a világgazdasági folyamatoknak és a rossz gazdaságpolitikának. Az alacsonyabb növekedés pedig alacsonyabb adóbevételekkel jár együtt. Ezért felborul az államháztartás egyenlege. Ráadásul az adóemelések is jelentős kockázatokat tartalmaznak: az áfa- és járulékemelés a feketegazdaság irányába tereli a piaci szereplőket, s ez negatívan hathat az adóbevételek növekedésére.

Van okunk a félelemre, hiszen 2012-re nézve a külföldi elemzések is jelentős gazdasági lassulásra hívják fel a figyelmet. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az idei évre tervezett 2 százalékos növekedés ugyancsak problémás, bár ezzel nem igazán foglalkoznak kormánykörökben, mert a lenyúlt nyugdíjpénzeknek köszönhetően, pár tized százalék nem számít nekik.

Egyre nagyobb a kockázata annak, hogy a jövő évi strukturális hiány nem fog teljesülni. Ezt már nehéz lesz az elmúlt nyolc évre és a világgazdasági folyamatokra fogni. Ha már egy olyan szervezet is felhívja a kockázatokra a figyelmet, amelynek élén egy volt fideszes országgyűlési képviselő ül, akkor tényleg nagy a baj. Ráadásul az ,,alátámasztottság hiánya" kifejezés egyértelműen arra utal, hogy teljesen hiányoznak a háttértanulmányok az NGM-ben, és csak légvárat építenek a semmiből.

Amennyiben a költségvetési hiány nem fog teljesülni, az EU olyan szankciókat is alkalmazhat Magyarországgal szemben, mint például a támogatások befagyasztása. Mivel a magyarországi beruházások jó része ilyen pénzekből történik, egy ilyen lépésnek nagyon súlyos következményei lennének. Nyilvánvalóan tisztában vannak ezzel a NGM-ben is, ezért úgy gondoljuk, hogy további megszorítások jöhetnek - például adónövelés formájában -, hogy tartható legyen a hiánycél.

Ezek után szeretnénk megkérdezni Domokos Lászlót, hogy miért mondott igent a költségvetésre, ha ilyen súlyos problémák vannak vele? A kérdés persze költői, hiszen őszinte választ nem várhatunk tőle. A megyei közgyűlésekben csücsülő fideszeseket azzal nyugtatják, hogy a fejlesztési pénzek felett diszponálhatnak - miután államosítják a megyei vagyo
nt. Lesz nagy meglepetés, de ki fogja bevenni, hogy erről is Brüsszel tehet?


http://egyenlito.blog.hu/2011/10/16/nincs_a_kormanyal_az_adu_asz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Értesülés szerint a görög álla
  2011-10-17 19:31:23, hétfő
 
  Értesülés szerint a görög államadósság leírásáról tárgyal Athénban a Deutsche Bank elnöke

Pietsch Lajos, az MTI tudósítója jelenti:

A görög államadósságok jelentős részének elengedéséről tárgyal Athénban a legtekintélyesebb német magánbank, a Deusche Bank elnöke - értesült a Bild című napilap.

A legnagyobb példányszámú német újság szerint Josef Ackermann a mintegy 400 bankot tömörítő Nemzetközi Fizetések Bankja (IIF) igazgatósági elnökének minőségében folytat megbeszéléseket a görög fővárosban, mégpedig az ország államadósságainak 50 százalékig terjedő csökkentéséről. A szóban forgó adósságok leírását a bankok önkéntesen vállalnák - írta internetes kiadásában hétfőn a Bild.

Berlini források szerint a német kormány tud Ackermann missziójáról és bízik annak sikerében. Mindezt hivatalosan nem erősítették meg. Sem a kormány, sem a Deutsche Bank képviselője a Bild értesülésével kapcsolatban semmit nem közölt.

Megfigyelők szerint az ügy pikantériája, hogy a közelmúltban több nézeteltérés támadt a Merkel-kormány, és a Deutsche Bank, illetve személy szerint Josef Ackermann között.Ackermann bírálta a kormány Görögországgal kapcsolatos politikáját, és nem értett egyet a bankoknak - a német kancellár által is szorgalmazott - feltőkésítésével.

Ackermann küldetését ugyanakkor közvetve megerősíti, hogy a jelenleg Londonban tartózkodó Wolfgang Scha:uble pénzügyminiszter elutazása előtt egy televíziós interjúban annak a nézetnek adott hangot, hogy a görög probléma tartós megoldása Görögország adósságainak jelentős, a korábban tervezetnél nagyobb csökkentése nélkül nem képzelhető el. Scha:uble a bankokat a görög államadósságok egy részének elengedésére szólította fel. Úgy vélte, hogy az ezzel kapcsolatos döntés részét jelentheti annak a csomagnak, amelyet az Európai Unió hétvégi csúcsértekezletén fogadhatnak el.

A bankok és beruházók júliusban arra tettek ígéretet, hogy Görögországgal szembeni követeléseik átlagban 21 százalékáról önkéntesen lemondanak. Scha:uble kijelentette, hogy a bankoknakennél nagyobb áldozatot kellene hozniuk. Az adósságválság életképes rendezése elképzelhetetlen a magánszektor közreműködése nélkül - hangoztatta a német pénzügyminiszter.

A televíziós interjúban Scha:uble hangsúlyozta azt is, hogy rendkívül komolyan kell venni a bankok elleni, hétvégi, világméretű tüntetéseket. A politikának világos választ kell adnia a tiltakozásokra - fogalmazott a miniszter, aki szerint egyértelművé kell tenni, hogy a politika állapítja meg a szabályokat, és nem a piacok határozzák meg azokat. Ellenkező esetben nemcsak a szociális piacgazdaság és a pénzpiacok válságáról lenne szó, hanem az egész demokratikus rendszer válságba kerülne - jelentette ki a német pénzügyminiszter.


Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Harcom
  2011-10-17 19:29:57, hétfő
 
  Orbán: Harcom

2011.10.01. 01:42

Ma egy adófizető tíz személyijövedelemadó-forintjából hét forint megy el az államadósság törlesztésére, ezért kell megnyerni a harcot. A mostani államadósság-csökkentés mértéke az EU-n belül csúcsot jelent - jelentette ki a miniszterelnök.

Gondolkozom azon, vajon mégis miben különbözik ez a tett, a bokros-féle áruló mentalitástól?

Az államadósság csökkentése szempontjából az "aranykor" a második szakaszt végig meghatározó Bokros csomaggal kezdődő 1995-2001-es időszak volt.

A kommunikáció nagyon progresszív:

Orbán megismételte korábbi kijelentését, hogy az államadósság nem egy közgazdasági tényező, hanem egy ellenség, amit le kell győzni. "Az ellenséggel szembeni háború első csatáját ma megnyertük, ezzel fontos lépést tett Magyarország a függetlenség felé" - fogalmazott Orbán. A kormányfő utalt a szovjet csapatok húsz évvel ezelőtti kivonulására, és hozzátette, ennek ellenére az elmúlt húsz évben Magyarország nem volt független az államadósság miatt.

csakúgy mint a "bankadó", meg hogy "nem hagyjuk, hogy az unió diktáljon nekünk", meg beleírják az alkotmányba hogy "a kommunista bűnök nem évülnek el".

már megint A "majd jobb lesz, csak most kell összébb húzni a nadrágszíjat" taktika. persze "nektek, nem nekünk". csak ezt én már nagyon unom!

ezt a magyar népet már kétszáz éve ezzel hitegetik. de inkább száz vagy nyolcvan éve. nem lehetne a külföldi bankok hizlalása helyett inkább a magyar népet támogatni a magyar nép pénzén? adóján? nem kell "kivonulni a civilizációból" akkor se, ha csak két forintot adunk nekik, a maradék nyolcat pedig önmagunkra fordítjuk.

Nem véletlen a cím hitleri utalása. Hitler volt az, aki kijelentette: nem fogjuk többet fizetni a jóvátételt.

Jóvátétel

--------------------------------------------------------------------------------


A legyőzött állam által a győztesnek fizetendő megállapított összeg, amellyel formailag a másik országnak okozott háborús károkat, ill. annak meghatározott részét téríti meg. Az I. világháború után pl. a győztes imperialista hatalmak olyan mértékű jóvátételt róttak ki Németországra, hogy az képtelen volt pénzügyileg megszilárdulni. Az így okozott helyzet nagyban hozzájárult a tömegek egy részének jobbratolódásához, a nácik társadalmi bázisának növekedéséhez. A II. világháború után is kiróttak a vesztes országokra jóvátételt, de óvakodtak a korábbi helyzet megismétlésétől. A Mo.-ra kirótt jóvátétel összege 300 millió dollár (200 millió a SZU-nak, 70-30 millió Jugoszláviának és Csehszlovákiának), melyből az 1948. júl.-ig ki nem fizetett részt a SZU elengedte.



nem ártana néha felvenni a hitleri álarcot. hisz hitler miatt a kutyákat még lehet szeretni. járt azért ő jó úton is. az egyenlőség nevében most próbáltam keresni sztálinról is valami jót, de semmit se találtam; az, hogy visszadobta a labdát a gyerekeknek még nem az igazi, ez van; csak hitler szerette a kutyákat

..az ...adakozás most azt jelentené, hogy önként tovább hizlaljuk a minket pusztító parazitát, ami inkább öngyilkosság, mint önzetlenség.

A hazafiságot ezért most az okok, a felelősök és a haszonélvezők haladéktalan megnevezése, ,,hazafiatlanságuk" feltárása és az országból így kisíbolt irdatlan vagyon visszaszerzése jelentené.

Bogár





,,Ám folyamatos a vita a régi, a hanyatló Nyugatot képviselő hazai politikai elit és a változásokat szorgalmazók között" - mondta Orbán. Szerinte régi, meghalandó reflex a Nyugat követése, hiszen magyarok már egy-két lépéssel az európai nemzetek előtt jár, sőt tőlünk fognak átvenni ötleteket. Példaként a médiatörvényt, a bankadót említette, amit szerinte sokan fognak másolni Nyugaton. Szerinte nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert az a világ börtön, ,,legalább is kényszerlakhely" volt Magyarország számára.

figyelj ide menseviki, mi nem ideológiailag akarjuk követni a félhülye, ostoba polkorrekt nyugatot, hanem anyagi szinten szeretnénk felzárkózni.
te ezt nem tudod megadni nekünk, a bankod és a posztkommunistáid nem engedik, ezért nyilatkozol ilyeneket

"A nyugati életmodell bukásával, a hanyatló Nyugat és Európa válságával magyarázta Orbán Viktor azokat a változásokat, melyeket a kormány vezetett be a hatalomra kerülése óta eltelt egy időben"

igen??? mi köze pontosan a kettőnek egymáshoz?

"Orbán azt mondta, ennek az összeomlásnak Magyarországra is jelentős következményei lehetnek a multinacionális bankok tönkremenetele, az esetleg bekövetkező jelentős infláció miatt
...
,,Nem tehetjük meg, hogy hipnotizáltan várakozzunk, cselekednünk kell" - mondta a miniszterelnök: vissza kell fizetni az állami adósságot"

minek KELL, ha úgyis összeomlik és infláció lesz?
mert mi lenne akkor az imf-fel, ha minimálisat fizetnénk nekik vissza, és a nagyobb részét a magyarokra költjük? ha már úgyis lőttek nekik, minek ŐKET etetni?

ugyanazt teszi mint bokros, csak más a kommunikációja, tomlantos barátai

A politikus úgy véli, a Fidesz ,,történelmi esélyt szalasztott el, amikor kormányra kerülését követően - a jelenleginél lényegesen kedvezőbb nemzetközi gazdasági környezetben - nem törekedett Magyarország hitelezőivel az államadósság újratárgyalására".

mennyivel másabb ez a kommunikáció, mint az az szdsz-es kommunikáció, hogy "az újratárgyalás csak rontana Magyarország helyzetén"


mennyivel másabbak a szavak! de a tett ugyanaz, most orbán, a primitív félhülye miért nem kezd efféle tárgyalásokba? csak nem azért mert külföldi barátai, vagy inkább gazdái ezt nem szeretnék, így a korrupt hazaáruló se szeretné.


http://kkbk.blog.hu/2011/10/01/orban_harcom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz gyűjtötte Szili kopog
  2011-10-17 19:27:43, hétfő
 
  A Fidesz gyűjtötte Szili kopogtatóit?

A vasárnapi püspökladányi választás "papírforma" szerint zárult. A Fidesz nyert, a Kelet-Magyarországon erős Jobbik ismét második, az MSZP harmadik lett. Az MSZP-nek nyilván el kell gondolkoznia, hogy miként tudja újra jobban megszólítani az embereket ebben a nehezebb sorsú régióban. Az LMP ezen a megismételt időközin már indulni sem tudott - az előző, érvénytelenen még igen.

A választás azonban egy dolgot biztosan igazolt: valaki kisegítette néhány száz kopogtatócédulával Szili pártját (politológusoknak: Szociális Unió). Már az is meglepő volt, hogy Szili-jelöltje a pártok közül elsőként (!) adta le a szükséges 750 ajánlószelvényt. Sőt, nemcsak 750-et adtak le, hanem 1100-at, amiből 1036-ot érvényesnek talált a helyi választási bizottság. A vagy.hu már akkor összeszedte a gyors gyűjtési siker furcsaságait. A "párt" egy 27 éves egri (!) fiatalembert indított, akinek kampányanyagai szerint csak a következő kötődése volt a térséghez: ,,üzleti kutakodásaim során vetődtem Püspökladány, Nádudvar és Kaba térségébe. Azt vizsgáltuk, hogy a hortobágyi és sárréti tájegységek széljárta övezeteit miként érdemes szélerőművekkel, napelemekkel vagy földhőhasznosító berendezésekkel felszerelni." Bányász Róbert Sándor programjában semmilyen helyi elem nem szerepelt. Sőt, a Szilivel közös kampánykép is budapesti háttérrel készült. A "párt" az LMP csodafegyverét, a Facebook-ot sem használta. A Szociális Unió legfrissebb bejegyzése július 26-i. Ezután nem meglepő, hogy a kopogtató-cédula sikere a választáson nem ismétlődött meg. Az október 2-i fordulóban 174, a most vasárnapiban 102 szavazatot szereztek. Ez bizony csak töredéke a leadott 1100 kopogtatónak. Vajon ki segíthetett?

Az MSZP nyilván nem akarhatott baloldali konkurenciát, az LMP magának sem tudta összegyűjteni; ők nyilván nem adtak át Sziliéknek. Elvileg persze a Jobbik is segíthetett, de a Fidesznek nagyobb a a rutinja a kopogtató-gyűjtésben és a riválist gyengítő ellenfélnek való átadásban. Ráadásul Orbán kedvenc hetilapja, a minden fideszesnek előfizetésre ajánlott DemokratA címlapja azért árulkodó. Vajon kit szeretett volna helyzetbe hozni a Fidesz-tag Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője?


Ni csak, kit futtat a választás előtt néhány nappal a fideszes hetilap?

Szili szinte biztosra vehető összefekvése a Fidesszel nem új keletű. Már az alkotmányozáshoz alaptörvényezéshez is az arcát adta. Ez a Fidesznek megteremtette azt a látszatot, hogy van ehhez partnere az ellenzékből is. Igaz, a Fidesz a folyamat végén eléggé megalázta Szilit, ugyanis egyetlen módosítóját sem fogadta be. Szili pedig nem is szavazta meg az új alaptörvényt. Azonban úgy tűnik, a hatalmi érdek az értékközösség újra összekovácsolta őket.

Az ajánlószelvények átadása persze visszaélés a választók adataival. Ez azért is pikáns, mert az elhíresült Kubatov-beszédben a Fidesz pártigazgatója nemcsak az ellenfelek szavazóinak listázásáról beszélt, hanem arról is, miként próbálta 2009-ben a Fidesz választási csalásba keverni Szili Katalint.

"Volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap. Majd fölhívta az aktivistáját és a következő dolgot kérdezte: te, Jóska, nem mennél le megnézni a postaládákat, állítólag turkáltak (...). Jóska lement, és láss csodát, megtalálta a szórólapokat. Visszatelefonált, hogy itt van egy szórólap a postaládában, tele van a lépcsőház szórólappal, tegnap ürítettem ki, hát tegnap még nem volt ott. Jóska, akkor menj el, aztán jelentsd be a bizottságnak. És bejelentette. Ezekre a dolgokra kell törekedni"

Kubatov Gábor kiszivárgott beszédéből


Úgy tűnik, változnak az idők, s ma Szili Katalin jó szövetségese a Fidesznek, hiszen az MSZP már mindkettejük közös ellenfele. (Mint ahogy a Fidesz szövetségese lett Csurka István is, mert utálja az őt leversenyző Jobbikot. Bár náluk már nemcsak kopogtató cédulákról szól az együttműködés, Csurka a lapjában - a választások előtt - a Fidesz-jelölteket futtatja. Cserébe az Új Színház intendánsa lehet).


A baráti mosoly megfizethetetlen?

Gyaníthatóan többször láthatjuk még Szili Katalint, amint a Demokratában, a Magyar Nemzetben vagy az Echo TV-n értekezik a rút MSZP-ről és az általa képviselt "igazi" baloldaliságról. Az igazi baloldaliságról, amely természetesen nem megalkuvó, hanem kizárólag becsületes és tiszta eszközökkel küzd céljaiért.


Ön szerint ki segíthette ki több száz ajánlószelvénnyel Szili Katalinékat Püspökladányban?
A Fidesz 93% (795)
Az MSZP 3% (28)
Az LMP 1% (11)
A Jobbik 3% (23)
Total votes: 857
EasyPolls

http://egyenlito.blog.hu/2011/10/17/a_fidesz_gyujtotte_szili_kopogtatoit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4117
  • e Hónap: 7862
  • e Év: 161358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.