Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
MTVA: 216 millióért rendeltek
  2011-10-18 21:27:57, kedd
 
  MTVA: 216 millióért rendeltek Kálomista Gábortól tévésorozatot

Az index.hu márciusban megkérdezte az MTVA Filmbeszerzési Igazgatóságának élére frissen kinevezett Kálomista Zsuzsannát, hogy férje filmgyártó cége miatt nem összeférhetetlen-e az új közhivatalával. Kálomistáné erre azt válaszolta hogy nem összeférhetetlen, hiszen “eddig sem vásárolt és értékesített a HungariCom és a Megafilm az Alap részére". Azt nem mondta hogy ezután sem fog, azt meg pláne nem hogy műsort gyártani sem fog, a szakember rendkívül óvatosan fogalmazott.

Ehhez képest - ahogyan egy kedves olvasónk is felhívta rá a figyelmünket - az MTVA által kiadott, az atlatszo.hu által nyilvánosságra hozott 2011-es szerződéslistából kiderül, hogy a Mega Film Kiadó Kft. (tulajdonos: Kálomista Gábor) az MTVA által nem közölt összegért adta el egy Cseh Tamás emlékest felhasználási jogait az állami műsorszolgáltatónak, a Megafilm Service Műsorgyártó és Szolgáltató Kft. (tulajdonos: Kálomista Gábor) pedig “Munkaügyek" című tévésorozat gyártására szerződött 216 millió forintért. (A Cseh Tamás emlékest miatt egyébként márciusban a NEFMI miniszteri döntésével még az NKA is megtámogatta 10 millió forinttal a Mega Film Kft-t.)

A “munkaügyek megafilm" kulcsszavak kombinációjára a Google a Duna TV tavalyi fantomcégbotrányáról szóló cikkekre irányít minket: egy olyan tévésorozat címe lett volna “Egy különleges ember - munkaügyek", amelyet a Megafilm 68 millió forintért forgatott le, üzleti partnere, a Jadedragon Kft. pedig 205 millió forintért adott tovább a közszolgálati tévécsatornának, aztán teljesítés nélkül fantomizálta magát. Maga a tévésorozat azóta sem került elő, kíváncsian várjuk a bemutatót.

http://atlatszo.hu/2011/10/15/mtva-216-millioert-rendeltek-kalomista-gabortol-tev esorozatot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyirőjóska üzenete: minden imp
  2011-10-18 21:09:49, kedd
 
  Nyirőjóska üzenete: minden importált, tőlünk idegen, ártalmas rendszerre mindentéren gondolkodás nélkül kaphatóak voltunk


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

nyiro-jozsef.jpgAz ötvennyolc éve, 1953. október 16-án Madridban elhunyt, nemcsak a székely, hanem az egyetemes magyar irodalomnak is legendás klasszikusa, Nyirő József, emlékezésünk címéül választott mondata már önmagában is méltán keltheti fel az érdeklődést életművére, ugyanis regényei, elbeszélései, színművei és politikai publicisztikája alapján hagyatéka méltán egészíti ki sorstársáét, Wass Albertét.

1889. július 28-án született Székelyzsomborban, ősi székely családban. Tanulmányait a
székelyudvarhelyi katolikus gimnáziumban, majd a gyulafehérvári papnevelő intézetben és a
bécsi Pázmáneumban végezte. 1912-ben Nagyszebenben szentelték pappá, ahol hittant tanított, 1915-ben pedig kinevezték a Kolozs vármegyei Kide község plébánosává, ahol 1919-ben megnősülése miatt kilépett az egyházi rendből, ezután Kidében malmot bérelt, így tartva fenn három gyermekes családját. 1931-ben visszavonult gazdálkodni a Nagyküküllő vármegyei Alsórákos községbe. Egyre kibontakozóbb irodalmi pályája részeként tíz éven át a kolozsvári Keleti Ujság munkatársa lett, továbbá Magyar Erő címmel lapot alapított és szerkesztett, amely 1946-ban antikommunizmusa miatt a Fasiszta, szovjetellenes, antidemokratikus sajtótermékek II. számú jegyzékére került. 1940-ben sikerei hivatalos elismeréseként Kós Károllyal és Tamási Áronnal megkapta a Corvin Koszorút. 1941-ben erdélyi képviselőként Budapestre költözött. Mivel a bolsevizmussal szemben való végső kitartás érdekében 1944. október tizenötödike után az országgyűlés képviselőjeként számos beszédet mondott, 1945 márciusában képviselőtársaival különvonattal Ausztriába kényszerült menekülni, onnan Németországba. Noha 1947-ben pedig Rajk László belügyminiszter az emigrációban élő 'háborús bűnösök' közül Dohnányi Ernővel, Muráti Lilivel, Páger Antallal, Szeleczki Zitával, Oláh Györggyel, Orsós Ferenccel, Milotay Istvánnal, Wass Alberttel egyetemben őt is kikérte, végül 1950-ben Madridba költözött, 1952-ben megalapítva a clevelandi Kossuth Lajos Könyvkiadót. Egykori barátaitól elhagyatottan, tüdőrákkal küszködve 1953. október 16-án hunyt el a spanyol fővárosban.

Varázsának titka, ismeretlenségének oka

Balladás hangvételű, drámai erejű főbb regényeiben (Az elszántak, Az én népem, Isten igájában), elbeszéléseiben (Havasok könyve, Íme az emberek, Jézusfaragó ember, Kopjafák, Székelyek, Uz Bence, Zöld csillag) és színpadi balladájában (Júlia szép leány) különös figyelmet szentelt a nyüzsgő élettel teli titokzatos természeti táj, a székely ősvadon bemutatására, a szereplőit körülvevő élővilág és az évszakok jellegzetességei, az egyszerű, dzsungel- és falulakó emberekben, közülük is leginkább a ravasz, csavaros észjárású, havasi pásztorkodó, haláltáncot járó székelyekben keltett érzések, mindenekelőtt a tudatában létünknek nem végső végeként, hanem a természettel való igazi beteljesedésünk megéléseként értékelt halál, továbbá Erdély sorsfordító történelmi nagyjainak és korainak ábrázolására (A sibói bölény, Mádéfalvi veszedelem, Néma küzdelem). Varázsának titka, hogy amíg kortársai közül a nálánál sokkal ismertebb Tamási Áron-művekben (ahogyan Várkonyi Nándor találóan megjegyzi (Az újabb magyar irodalom története 1880-1940, 1942)) inkább a székely népmese organizmusa él, addig az övéiben a balladáé, valamint annak tudatosítása, hogy minden élőlényben isteni princípium lakozik, amelynek még a méltóságát sem szabad elvenni, így nála szimbiózisban él a transzcendens és az immanens, Isten, ember, állat, továbbá, hogy (szemben Jókai regényköltészetével) az embervilág nemcsak szentekből és ördögökből áll, ezért székely alakjai nem mind földre szállott angyalok, miként (amint erről Wass Albert regényei közül a Funtinelli boszorkány tanúskodik) a románok sem mind ördögök.

Ismeretlenségének oka persze alighanem emigrációs politikai publicisztikája: 1945 utáni közéleti írásaiban (összegyűjtve Mi az igazság Erdély esetében? címmel jelentek meg) és novelláiban (A csillagig érő emberek című kötetében olvashatók) már nem annyira az erdélyi sajátosságok, főleg a székely-magyar elkülönülés értékelésével, hanem egyetemes magyar kérdésekkel foglalkozott: trianoni szétdaraboltságunk ellenére is egynek és oszthatatlannak látta-láttatta nemzetét, ugyanakkor hangsúlyozva, hogy világszerte való megmaradásunk egyedüli záloga önismeretünk (amelynek elmélyítői természetszerűen minden idegen izmustól mentes értelmiségünk (maradék) képviselői, hiszen általuk nem a hajlongó, hanem az egyenes derekú, égre néző magyaroké a jövő), keserű kritikával leszögezve, miből származtak tragédiáink: A magyar öntudat és történelmi tisztánlátás hiányzott otthon is és hiányzik sokakból, még most is. A Haza, a történelem, a Himnusz nem volt lényeg, élő valóság a legtöbb emberben, hanem csak forma, külsőség, jelszó, eszköz, térkép. Nem vallás, csak templomba járás. Ugyanakkor minden importált, tőlünk idegen, ártalmas rendszerre, divatra, jelszóra, mozgalomra, mindentéren gondolkodás nélkül kaphatóak voltunk. Olyan zöldséget nem lehetett kiötleni sehol a földön, aminek követője ne lett volna Magyarországon..

Nem Nyirő József, hanem Nyirőjóska

Mikesi sorsot vállaló, őt személyesen is ismerő kortársa, a költő-szerkesztő Alföldi Géza megrendítő vallomásában (Nyirő József. Hidverők, 1953/21. szám) így búcsúzott Tőle:

'Mikor megtudtam, hogy beteg, írtam neki. Valahogy benne van a válaszában, amit akkor magam is éreztem, amikor a különböző lapokban megjelent nekrológokat olvastam, hogy magára hagyta a magyarság ezt a nagy fiát, s ha nem volt a magyarságban az életében nyomorgott íróhoz annyi ragaszkodás, hogy írói nagyságához mérten segítette volna, akkor ne írjon ma nekrológot róla más, mint az a sok-sok névtelen kisember, az a sok-sok nyomorgó magyar emigráns, aki magától elvont dollárokkal és pfennigekkel segítette súlyos betegsége alatt.

'Nyolc havi munka áll mögöttem és még nem tudom, mennyi következik. Nagy bajocska lett volna belőle, ha a magyarság segítségemre nem siet. P. Takács Gábor kezdeményezésére. No, nem a barátok és eszmetársak jöttek a segítséggel, hanem kilencven százalékban előttem ismeretlen magyarok megható megértéssel. Ez már így szokott lenni. Vannak olyan kedves barátaim is, kik még egy kurta levél erejéig sem erőltették meg magukat.'

Mit érezhetett ez a férfi, amikor ezeket a sorokat írta? Milyen bujkáló mélységes fájdalom sír ebben a levélben, amikor legfőbb gondja a levele végén, hogy a behasadt levélpapírt ne tekintsd tiszteletlenségnek, de a gépelő gyakorlatlansága okozat és nekem nehéz volna újra diktálnom fizikailag véve az egészet.

Mit érezhetett az a soha nem nyugvó lélek, akinek eleme volt az írás, amikor a diktálás is nehezére esett már, amikor nyolc hónap munkakiesés miatt panaszkodik, amikor tele volt még hazavágyással, munkakedvvel, és csak a névtelenek szeretete vette körül. Mert a kedves barátok elhagyták és a betegséggel még a szokásos formaság szerint jó egészséget kívánó levelezést is megszakították!

A levelén ott a megszokott, egész egyéniségét visszatükröző aláírás. Nézegetem, míg a halottról e sorokat írom. Nyirőjóska.

Igen! Talán csak hivatalos írásokban szerepelt, hogy Nyirő József. A magyar halhatatlanok sorába, a magyarság szívébe mint Nyirő Jóska vonult be. Ő sohasem volt a magyarságnak, Erdélynek Nyirő József, ő Jóska maradt. A testvér, a bátyja, a szeretett öccse, az apja mindenkinek, akiben Erdély és a magyarság szeretete élt és él. És ha idegenben lévő sírján az áll a kereszten, hogy Itt nyugszik Nyirő József, akkor az a felirat igazat mond! Igazat, mert ott csak Nyirő József nyugszik. A másik, a Nyirő Jóska, az ott van minden magyar szívben mindaddig, amíg a földön csak magyarul beszélnek.

Nyirő József halott. A Magyarok Istene adjon porhüvelyének örök békességet.
Nyirő Jóska él és mindörökre köztünk is marad.'
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbikos honatya nyílt levele
  2011-10-18 21:05:46, kedd
 
 
Jobbikos honatya nyílt levele Soros "Gyuri bácsi" jó cimborájához


Nyílt levelet intézett Ács település fideszes polgármesteréhez a jobbikos Vágó Sebestyén. A saját megfogalmazása szerinti egyetlen cigány származású városi polgármesternek, Lakatos Bélának írt levelében a képviselő kifejti: az a három dolog, amely büszkeséggel tölti el Lakatost, a nemzeti gondolkodású emberek számára nem éppen értelmezhetők erényként. Íme a teljes levél.

Tisztelt Lakatos Béla Polgármester Úr!

Eddig is sok kétségem volt az Ön polgármesteri munkájával kapcsolatban, de a pénteki események megerősítették a gyanúmat. Az, hogy Ön büszke arra, hogy az egyetlen cigány származású városi polgármester Magyarországon, az adott körülményektől eltekintve, még becsülendő is lehetne. Lehet, hogy az én értékrendemmel van a probléma, de az alábbi három dolog, ami Önt büszkeséggel tölti el, a nemzeti gondolkodású emberek számára nem éppen értelmezhetők erényként.

Büszke arra, hogy a Fidesz színeiben lett a város első embere.

Büszke arra, hogy részt vett az EU Roma integrációs programjában. Tudjuk, hogy ezek a programok pozitív eredményeket nem hoztak, sőt eredményt sem lehet felmutatni, de néhány ember rengeteg közpénzt tehetett zsebre.

És végül büszke arra is, hogy Soros ,,Gyuri bácsi" jó cimborája.

A gyanúmat, hogy nem a jó gazda szemléletével irányítja és szolgálja a várost, valamint az, hogy a város kisebb lakosságú Pénzásáson élő polgárai az Ön intézkedéseinek következtében lassan másodlagos állampolgárai Ácsnak, az utóbbi hetek eseményei megerősítették. Kezdve az ominózus autóablak-betöréstől a pénteki, október 14-i eseményekig.

És hogy mi is történt pénteken? Lakossági fórumunk lett volna Ácson, a Bartók Béla Művelődési Házban ,,Rablógazdálkodás az önkormányzatoknál, közérthetően a csődeljárásról" címmel. A rendezvényt beárnyékolta az a tény, hogy az előzetesen szóban megbeszélt művelődési ház termét az intézmény igazgatója, Németh Gyula ácsi önkormányzati képviselő a fórum címére való hivatkozással visszamondta. Az is sajnálatos, de nagyon beszédes, hogy az egyébként hivatalosan 18 óráig nyitva tartó Bartók Béla Művelődési Ház ajtaja 17:30-kor már zárva volt. Tekintettel ezekre a sajnálatos és a szólásszabadság megcsúfolását jelentő, a megjelent lakosságból is nagy felháborodást kiváltó akadályokra, a lakossági fórumra a hideg idő ellenére a művelődési ház bejárata előtt került sor.

Összegezve megállapítható, hogy az ácsi fideszes városvezetés sajnálatosan hű maradt a kormány egyeduralkodó, egypártrendszert felépítő politikájához, nem tűrve meg az ellenkező véleményeket, az ellenzéki hangokat.

Ezzel az intézkedéssel Ön és önkormányzati testületi tettestársai bebizonyították, hogy valami nincs rendben a város vezetésében.

Ne aggódjon, utánajárunk, és ígérem, nyilvánosságra is hozzuk!

Tatabánya, 2011. október 17.

Vágó Sebestyén országgyűlési képviselő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÁRPÁTI HELLÁSz?
  2011-10-18 21:00:05, kedd
 
  KÁRPÁTI HELLÁSZ?


Orbánék elvesztették a háborút:
rekord méretű
az államadóság

,,Az Államadósság Kezelő Központ által nyilvántartott adósság szeptemberre meghaladta a
20.625
milliárd forintot."

2011, október 18 - 15:37
http://barikad.hu/orbanek_elvesztettek_haborut_rekord_meretu_az_allamadosag-20111 018


Soha eddig nem volt ilyen magas az államadósság, mint 2011 szeptemberében. Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint a központi költségvetés adóssága több mint 20.600 milliárd forintra rúgott, ezzel a kormány abszolút rekordot állított fel.

Korábban még soha nem volt ilyen magas a központi költségvetés adóssága mint 2011 szeptemberében. Az Államadósság Kezelő Központ által nyilvántartott adósság szeptemberre meghaladta a 20.625 milliárd forintot. A növekedés óriási.

Mint emlékezetes a magánnyugdíj-kassza államosításából több mint 1300 milliárd forintot fordított a kormány az államadósság csökkentésére, így 2011 júniusára 18,690 csökkent a büdzsé tartozása. Ezt azóta majd 2000 milliárddal növelték meg. Ezen belül kifejezetten a devizaadósság nőtt, hitelek és az állampapírok révén.

Az legfrissebb adatok fényében tehát egyáltalán nem túlzás újabb leminősítést jósolni, miközben a megtakarításokat elpazaroltuk, így már jelentős tartalékaink sincsenek.

Emlékezetes: Orbán Viktor kormányfő korábban több alkalommal is "háborút hirdetett" az államadósság ellen, amelyet az ország egyik legveszélyesebb ellenségének nevezett. A miniszterelnök júniusban úgy fogalmazott: ősszel a kormány megvívja ennek a háborúnak a "második csatáját is". Nos, erre mondják: innen szép nyerni...

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem volt taggyűlés 2.0
  2011-10-18 19:55:46, kedd
 
  Nem volt taggyűlés 2.0

2011.10.17. 07:54

http://m.blog.hu/or/orulunkvincent/image/maroz/orbanvip.jpg

Rövid képaláírás: Orbán, Csányi és Polt a magyar-finn VIP-páholyában.

Hosszabb:

Az ügyészség nem tervezi Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János külügyminiszter tanúkihallgatását a Sukoró-ügyben — rögzítette a szocialista Molnár Csaba írásbeli kérdésére válaszolva Polt Péter legfőbb ügyész, hangsúlyozva, hogy ennek törvényi akadálya és nem politikai oka van.

Akadálya van, nem oka. Nem politikai oka. Ami hihető is, hiszen ha anno megkérdezik Visinszkijt, valószínűleg ő is tagadta volna, hogy közvetlenül politikai oka lenne egy eljárásjogi cselekménynek. Vagy egy cselekmény elmulasztásának. Közvetve van, de azt ugye nem kérdezték. És hát hol van (még) Polt Visinszkijtől! Ne túlozzunk már, az egy veszélyes gazember volt egy iszonyatosan félelmetes rendszerben, ez pedig csak egy szerencsétlen háziszolga egy paródiában. Mint amikor a taktaharkányi Páris Fénye sörözőben a helyi nagyfiú eljátssza, hogy ő lenne Al Capone. Ciki. Na, de lássuk az érvelését, mert hát ugye érvelni, azt kell.

Közismert, hogy az ún. Sukoró-ügyben született döntések meghozatalakor sem Orbán Viktor, sem Martonyi János nem töltött be olyan tisztséget, amely által hivatalos tudomása lehetett volna az eseményekről. Olyan adat sem áll az ügyészség rendelkezésére, amely szerint Orbán Viktornak vagy Martonyi Jánosnak bármilyen információja lenne a történtekről. Tanúkihallgatásuk elmaradásának tehát törvényi akadálya és nem politikai oka van.

Tehát nem volt taggyűlés. Ez a magyar jogállamiság alfája és ómegája. Itten kérem rendnek kell lennie, mondta a nagyi, és besöpörte a szart a szőnyeg alá. Itten kérem a korrupci-izét is szabálosan kell csinálni, megkeresni a lehető leghivatalosabb személyt, kérni tőle egy közjegyző által is hitelesített nyilatkozatot, hogy ő egy teljes jogú és korrumpálható-képességű hivatalos személy, majd a jogtalan előny kérését szintén közjegyző által is láttamozott, teljes bizonyító erejű közokiratba kell foglalni. De figyelmesen ám, mert ha becsúszik egy vesszőhiba, vagy ha a pecsét domborodási foka mintegy 3,2%-kal alatta marad a szabványban foglalt tűrésnek, akkor itten kérem semmiféle jogellenességnek, de még a gondolatának se helye nincsen. Ez a taggyűlés egy ilyen dolog, egy roppant bonyolultra koreografált társas tánc, elég csak egyetlen aprócska lépést is elvéteni, és már nem is ér az egész.

Ez a fidesz igazsága. Majd a jogászok, oszt jónapot.

Úgy különösebben nem is foglalkoznék vele, mert mi érdekes van ebben? Mi ebben az újszerű nóvum, kérdezhetném schmittpaliasan szólva? A mi társadalmunkat különösebben nem zavarja az ilyesmi, hozzá lettek szoktatva, és ugye ne feledjük, hogy az átlagpolgár is szinte fillérre ugyanezt csinálja kicsiben. Imádja a norma látszatát, szabályt alkottatna még a seggtörlésre is, de betartani, na, azt már nem. Ez a mi "ügyességünk", ez a magyar "élelmesség", "lelemény", hogy mi milyen remekül ki tudunk baszni saját magunkkal. Az individuális énünk bármikor rojtosra szopatja a kollektív énünket, és közben bociszemekkel csudálkozunk, hogy miért is nem tudunk mi társadalmat, államot működtetni. Talán éppen polt ezért? Á, az ki van zárva.

Viszont ez a nem töltött be olyan tisztséget, amely által hivatalos tudomása lehetett volna az eseményekről, ez elgondolkodtatott. Mire utalhat vajon itt a jogszerűség legfőbb őre? Lehet, hogy én emlékszem rosszul, utána is néztem gyorsan, és nem lehet, tényleg jól emlékszem, a szóban forgó időpontban Orbán Viktor a Magyar Köztársaság (volt egy ilyen ország, ha még emlékszik valaki) országgyűlésében az "országgyűlési képviselő" névvel jelzett funkciót töltötte be. Márpedig a hatályos Büntető Törvénykönyv most, még, ideiglenesen azt mondja, hogy aki országgyűlési képviselő, az hivatalos személy.

Polt érvelése tehát csak a tudomásra jutás formális hibájára vonatkozhat, tehát valami olyasmire, hogy hivatalos személynek hivatalosan kell tudomást szereznie, amint azt már fentebb részleteztem, közjegyző által hitelesítve, iktatva öt példányban, pecsét, aláírás ahogyan az komilfó. Végső soron megint be kell látni, hogy ez az érvelés teljesen konform a képpel: a VIP-páhyolban sem hivatalosan állnak egymás mellett.

Ja, és jut eszembe: Csányi sem hivatalosan áll mellettük. Csak úgy, lazán, ahogyan nemtaggyűléseken mifelénk szokás.

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/10/17/nem_volt_taggyules_2_0#c14721169

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rekordméretű az államadósság
  2011-10-18 19:43:35, kedd
 
  Rekordméretű az államadósság

2011. október 18. 13:09

Szeptember végén a nettó államadósság elérte a 20625 milliárd forintot - írja a Ténytár. Soha nem volt ilyen magasan az államadósság mértéke. A nyugdíjvagyon államosítása csak ideiglenesen csökkentette az államadósságot. Három hónap alatt a kormány 2000 milliárd forinttal növelte a központi költségvetés nettó adósságát.

http://mandiner.hu/attachment/0036/35211_ads.jpg

Az MNYP vagyon egy részének (1345 milliárd Ft) júniusi bevonása óta eltelt 3 hónap alatt a kormány 2000 milliárd forinttal növelte a központi költségvetés nettó adósságát. A nyugdíjvagyon azonban csak ideiglenesen csökkentette az államadósságot, amely ma minden korábbinál magasabb szinten áll - írja a Ténytár blog.


http://mandiner.hu/cikk/20111018_rekordmeretu_az_allamadossag


*****


Helyzetjelentés az államadósság elleni frontról
Szerző: zero
- 2011.10.18. 14:41

2010. április: Véget vetünk az elmúltnyolcévnek, bizalmat szavazunk a NER-nek, Orbánnak, az új gazdaságpolitikának, Matolcsynak, a fülkeforradalomnak. Lecseréljük a szocialista sleppet a fideszes-kádéenpés sleppre.
A központi költségvetés nettó adóssága: 18 104 milliárd forint.

2011. május: A 2. Orbán-kormány az első évfordulóját ünnepli. Széll Kálmán-terv, új Alkotmány, ezen pörgött mindenki tavasszal.
A központi költségvetés nettó adóssága: 20 218 milliárd forint.

2011. június: A magánnyugdíj pénzek egy részét a kormány beforgatta az államadósság törlesztésébe.
A központi költségvetés nettó adóssága: 18 688 milliárd forint.

2011. szeptember: Másfél évnyi kormányzás, tervek, ötletek, ötlettelenség adóemelés, áfaemelés, különadók, nyugdíjemelés, jövedéki adóemelés, pornóadó, chipsadó, baleseti adó, közmunka mint munkahelyteremtés, szuperbruttó, félszuperbruttó, újra szuperbruttó, kompenzáció, frankárfolyam, euróárfolyam, két hét alatt rendet teszünk, otthonvédelem, otthonteremtés, senkit sem hagyunk az út szélén, Alkotmány Asztala, Kormányablak ...

A központi költségvetés nettó adóssága: 20 626 milliárd forint. Új rekord.

(grafika: Ténytár blog)

Beleöltek 1360 milliárd manyup forintot és még 2000 milliárd forinttal nőtt az államadósság.

A dugipénz elfogyott, a leértékelés a küszöbön, Matolcsy optimizmusa töretlen, a harci helyzet fokozódik.

De semmi probléma, jövőre már egy picit jobb lesz, csak még egy kis kitartást, polgárok!

(Csak szóljanak időben, mikor kezdjünk bespájzolni konzervekből...)


http://vastagbor.blog.hu/2011/10/18/20_626?utm_source=mandiner&utm_medium=lin k&utm_campaign=mandiner_201110
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Trubadúr Péter
  2011-10-18 19:38:01, kedd
 
  Menj te a picsába a hazudozásoddal együtt!

A genetikai különlegessége miatt kedvelem Nemzeti Trubadúr Pétert. Nem, itt most nem arra gondolok, hogy arcának látványa borzongatóbb hatással van Magyarország lakosságára, mint Freddy Kruger az Elm utca lakóira, és értelmi képességeit tekintve hozzá képest Király Sanyi egy zseni. Sokkal inkább a genetikai anomáliára, hogy legyen tőle a Nagy Ember bármekkora távolságra, a nyelve elszakíthatatlan köldökzsinórként fűzi össze őket beszorulva mélyen a Fenséges Ánuszba.

Közéletet figyelő emberként, ismerve nagyjaink habitusát és kommunikációs szokásait néha hajlamos vagyok elhinni, hogy nagyon újat mutatni már senki nem képes. Ezért ért minimum meglepetésként a szijjártói beszéd, miszerint itt még mindig a szocialisták kormányoznak. Én meg aszittem' éppen azon munkálkodnak bőszen, hogy egymást aprítva meneteljenek a politika konyhamalaca felé, ami majd ledarálja a fennmaradni nem képes apró darabokat. Ehhez képest bejelenteni a kormányváltás után másfél évvel, hogy a szocialista gazdaságpolitika kudarc, minimum meglepő.

Ilyenkor azért azt érzem, hogy ez a mi Péterünk nincs eléggé megfizetve ahhoz, hogy otthon a Kedves Mama is kistányérnyi szemeket meresztve az újságból értesüljön, szemefényének ismét mekkora hülyét sikerült csinálnia magából.Azt lassan megszokjuk, hogy a nemmegszorítás kormánya az ízléses kupacokba halmozott bélsarat csomagolva, polcra téve igyekszik lekvárként eladni, de ettől még a szar büdös marad. A hőbörgéssel előadott, nemzeti giccsbe csomagolt semmikről lassan kiderül, tényleg semmik: az államadósság elleni háború vesztésre áll, az egymillió munkahely már szerintetek sem lesz meg, az egykulcsos, arányos adórendszer kétkulcsos lesz, és a GDP növekedés vágyálmát saját magatok is visszavágtátok erősen. A végtörlesztéssel minden létező jogi normát felrúgtok, ide értve a jelenlegi és a saját alkotmányotokat is, aminek hatására a külföldi befektetők máris tőkekivonásról beszélnek. A fentieknek egyenes következménye, hogy egy tipegésnyire vagyunk a bóvlivá minősítéstől, és az újabb IMF csomagtól.

De ha legalább ezen kívül csináltatok volna érdemben valamit, de a semmit osztottátok sokfelé. Az egészségügy továbbra is egy szánalomhegy, az oktatásban Hoffmann Rózsa másfél év alatt nem volt képes egy, azaz egy darab életképes és legalább általatok elfogadhatónak vélt oktatási tervet az asztalra tenni, - és még mindig államtitkár... - hazavágtátok a nyugdíjpénztárakat, az adóegyszerűsítés hatására jövőre több adónem lesz Magyarországon, mint eddig bármikor, kinyírjátok a vidéki kistelepülések okosan gondolkodó önkormányzatait, és a bércsökkenések miatt az ország adófizetőinek 80%-a fog bérkompenzációra szorulni. ( az RSM DTM részletes táblázata itt) A fogyasztási adók égbe emelésével garantáltan elvettétek a vásárlási kedvet is a néptől a pénztelenség mellé, és ezzel el is értünk a falig.

Ez - Szijjártó szerint - természetesen nincs is, hisz az egymást szalámizó, jelen állapotukban nulla jelentőséggel bíró szocialisták gazdaságpolitikája kudarc, elvégre ők kormányoznak másfél éve, ők írták az idei költségvetést, és ők írták a jövőévit is. Ezzel a kijelentéssel rekorder lettél Petike, mert ekkorát még Gyurcsány sem hazudott, pedig. Úgyhogy az egyetlen tanács amit mi választók adhatunk neked az ennyi:

- Menj te a picsába a hazudozásoddal együtt!

Tudom, hogy hiú ábránd, de én azért kíváncsi leszek mikor éri el - eléri-e egyáltalán - Nemzeti Trubadúr saját pártjánál és annak szavazóbázisánál az egészségügyi határértéket. Eljön-e az a pillanat, mikor ők is rájönnek ez az ember mennyire szánalmasan kínos, és valaki megpróbálja egy kicsit gatyába rázni.
Annál is inkább, mert egyetlen ember van ma Magyarországon, akit a nép jobban utál, mint gyurcsányorbánt összesen, ez pedig a Kedves Vezető személyes Király Sanyija.

http://varanus.blog.hu/2011/10/18/menj_a_picsaba_szijjarto
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: 10 fokkal csökkentettü
  2011-10-18 19:29:30, kedd
 
  Fidesz: 10 fokkal csökkentettük a középhőmérsékletet


A munkanélküliek száma és az államadósság után a Fidesz-KDNP a hőmérséklet csökkentését tűzte zászlójára. Az első eredmények már kézzelfoghatóak.

,,Izzadás, fölösleges folyadékpótlás egészségtelen italokkal, szabadság dömping, hőgutától sújtott lakosok a kórházakban. Erre jó csak a magas középhőmérséklet." - emelte ki Szijjártó Péter, az Amundsen-program hivatalos sajtótájékoztatóján. A Kormány az OMSZ és az MTA átszervezett szakértői segítségével látott hozzá a probléma megoldásához és már most remek eredményeket értek el. ,,Egyelőre csak viharos időjárással és esőkkel tudjuk elérni a kívánt alacsony nyári hőmérsékleti értékeket, de dolgozunk alternatív megoldásokon is." - hangsúlyozta Reisz András.

A program célja a nyári fesztiválok kulturált keretek közé szorítása is, hogy a szórakozni vágyók sátrakban tegyék, amit szeretnének. Eddig rovásírásos meteorológiai ballonokkal, Medárd-napi sámánrítusokkal és a szomszédos országokkal való kétoldalú időjárás-csere egyezményekkel próbálkoztak a szakértők, de felmerült az is, hogy kormányrendeletben a svájci frank árfolyamához kötnék a havi középhőmérsékletet, és amennyiben efelé, vagy ez alá kerül, a Nemzeti Időjárás-befolyásoló Alap erdőtüzekkel vagy a hűvöskészletek felszabadításával válaszolna.

Az időjárás befolyásolásában Kínától is várunk segítséget, akik konténerekben hoznák szükség esetén a meleget vagy a hideget, esetleg elsivatagosítanának erdős területeket.


http://hircsarda.blog.hu/2011/07/07/fidesz_10_fokkal_csokkentettuk_a_kozephomerse kletet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgár: Orbán belebolondult a
  2011-10-18 19:05:39, kedd
 
  Polgár: Orbán belebolondult a hatalmába


Megjelent: 2011.10.17. 18:00|


Nemcsak az elhibázott felsőoktatási tervek, hanem az Orbán-kormány arrogáns, antidemokratikus hatalomgyakorlási technikája ellen is fellép a hangját mostanában egyre jobban hallató Hallgatói Hálózat. A D-day-en több tízezer ember előtt kemény politikai beszédével feltűnt másodéves corvinusos egyetemista szerint meg kell mutatniuk, nem hagyják, hogy a fejük fölött döntsenek róluk. Interjú Polgár Dórával.


"Kidobtak minket a saját egyetemünkről"


A közvélekedés szerint a mai fiatalok nem foglalkoznak a közélettel, az egyetemisták is teljes apátiával viszonyulnak a politikához. Ehhez képest, amikor kiszivárgott májusban egy olyan felsőoktatási tervezet, ami a Corvinus Egyetem megszűntetését sejttette, hirtelen több tízezer hallgató kezdett tiltakozó akcióba. Ez volt a Hallgatói Hálózat debütálása. Mennyire jellemző, hogy aktivizálódnak az egyetemisták?

Májusban az Origo írta meg, hogy elképzelhető a Corvinus megszüntetése. Bár volt némi előzménye, de valóban erre a hírre alakult meg a Hallgatói Hálózat. Egy olyan kreatív programot akartunk csinálni, amivel meg lehet szólítani a fiatalokat, és fel lehet őket rázni. Ezért terveztünk a Corvinus épületében egy virrasztást a felsőoktatásért. Erre kidobtak minket a saját egyetemünkről. Így végül a Fővám téren demonstráltunk.

Cáfolható a fiatalok passzivitásáról szóló sztereotípia?

Azt hiszem, az egész magyar társdalomra jellemző egy közéleti apátia, ezen belül a diákságra is. Ugyanakkor, bár rövid demokratikus történelmünk van, de a diákság többször alkotott maradandót. Megalakulásakor a Fidesz is az egyetemekről indult, de a Jobbik, az LMP is erősen kötődik valamilyen egyetemi kezdeményezéshez. Másrészt, mind a kétszer, amikor tandíjat akartak bevezetni, megmozdultak a hallgatók. A diákság ciklikusan kitermel magából olyan arcokat, akik utána közéleti szereplőkké válnak. A mostani is lehet egy ilyen helyzet.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is országszerte fórumokat, demonstrációkat szervez az új felsőoktatási koncepció ellen. Október 27-én ők a Szalay utcában tüntetnek. A Hallgatói Hálózat pedig részt vesz az október 23-i ,,millás" tüntetésen. Miért nem keresi a két hallgatói szervezet az együttműködést egymással?

A HÖOK kizárta velünk ez ügyben az érdemi együttműködés lehetőségét.


"Arrogáns hatalomgyakorlásra csak politikai választ lehet adni"
Fotó: Kummer János

Nem engedik oda a Hallgatói Hálózatot?

Nem erről van szó, és olyan nyilván nincs, hogy valakit nem engednek oda. De nem akarnak együtt szervezni velünk, együtt hirdetni, nem akarják, hogy fellépjen tőlünk valaki. Ezért szervezeti szinten nem fogunk részt venni a tüntetésen, de hallgatókként, felelős állampolgárként természetesen ott leszünk, mert a céljaink közösek.

Ez majdnem olyan, mint a ketté osztott nagypolitika Miért nem tudnak megegyezni?

A HÖOK máshogy gondolkodik, mint mi. Szerintük csak egy szakpolitikai kérdésben - a felsőoktatási koncepció ellen - kell megnyilvánulni. A Hallgatói Hálózat viszont úgy véli, hogy a szabadságjogok és a szociális jogok megcsorbítása összetartoznak, és hogy egy arrogáns hatalomgyakorlási technikára csak politikai választ lehet adni. Széles társadalmi összefogásra van szükség ahhoz, hogy ezek ellen eredményesen fellépjünk. Nem elég azt mondani, hogy ha nem lesz tandíj, és a felsőoktatási törvény nem lesz olyan rossz, mint a koncepció, akkor kiegyezünk a rendszerrel.

A fejünk fölött döntenek rólunk

Október 1-jén, a Kossuth téri D-Dayen több tízezer ember előtt mondott beszédet, amelyben többek között kifejtette, hogy a ,,hatalmába belebolondult kormány és a hatalmába belebolondult Orbán Viktor" ellen kell fellépni. Kemény szavak...

Igen, az egy kemény politikai beszéd volt. Azt gondolom, erre volt szükség. Mint mondtam, nem egyszerűen arról a szakpolitikai kérdésről van szó, hogy van egy rossz felsőoktatási koncepció, és nekünk rá kell mutatni annak a hibáira, hanem egy arrogáns, antidemokratikus hatalomgyakorlási technikával állunk szemben. Negligálják az érdekegyeztető szervezeteket. Azt csinálják, hogy bedobnak különböző gumicsontokat, amire ráugrik a közvélemény, majd abból valamit visszavesznek, de végül mégis szörnyű dolgokat fogadnak el a Parlamentben. Nincsenek háttérelemzések, felmérések arról, mi lesz a következménye egyes döntéseknek. Bizonytalanságban és megosztottságban tartanak minket. Ezért gondoltuk, hogy fontos elmenni egy olyan rendezvényre, ahol majdnem százféle szakszervezet, és civil- és társadalmi szervezet van együtt. Összeköt minket, hogy mindenkivel úgy viselkednek, mintha gyerekek lennénk. A fejünk fölött döntenek rólunk.


"Orbán azért tartja jó államtitkárnak Hoffmannt, mert irányítható."
Fotó: Kummer János

Azt is kijelentette, hogy a felsőoktatási koncepció az első betűtől az utolsóig ostobaság. Azért van mit változtatni a felsőoktatási rendszeren, nem?

A koncepció ostobaság, ezt tartom. Szeptember elején fogadták el, harmadik vagy negyedik alkalommal. Ez már eleve botrányos. Van egy szakállamtitkárunk, akinek az a feladata, hogy csináljon valamiféle felsőoktatási reformot, és nem tud megírni egy olyan dokumentumot, amit elfogadna a kormány. Olvashattuk, hogy Orbán Viktor azért tartja jó államtitkárnak Hoffmann Rózsát, mert irányítható. Hát, köszönjük szépen! A koncepcióban súlyos tandíjról van szó, amit nem is neveznek nevén. Nem beszélnek arról, milyen ösztöndíjrendszer lesz. Azt mondják, hogy a felvehető diákhitelkeretet fogják megnövelni, hogy ki tudjuk fizetni a tandíjat. Közben nem arról harsog a kormány, hogy az adósság az ország legnagyobb ellensége? Most meg engem is el akarnak adósítani. Azt mondják, hogy be akarják zárni a Corvinust. Ez hülyeség! Ez az ország legjobb egyeteme. Aki corvinusos diplomát szerez, annak külföldön sem kell szégyenkeznie. Hogy gondolják, hogy politikai alapon kivéreztetnek egy egyetemet, aminek a képzéseire, a kibocsátott szakembereire olyan szüksége van az országnak, mint egy falat kenyérre? Vidéki egyetemeket akarnak bezárni, ezzel elvágva a vidéki hallgatók szinte egyetlen mobilizációs csatornáját. Ennek következtében oktatókat fognak szélnek ereszteni. Durva és drasztikus, amit csinálnak. Görcsösen ragaszkodnak bizonyos premisszákhoz. Ha valamit eldöntenek, hogy így lesz, akkor csak azért is így lesz.

Azt leírja a Széll Kálmán Terv, hogy a felsőoktatásból ki kell vonni 88 milliárd forintot. Minden ebből a megszorításból következik.

A Széll Kálmám Terv angol változatában szerepel ez a szám. Az állami költségvetés a felsőoktatásra nagyjából 300 milliárd forint körüli összeget fordít évente. Ez így is az európai átlag alatti szám, és még ebből akarnak jelentősen elvonni? Nem azért mondom, hogy a felsőoktatás iszonyúan fontos, mert én most épp egyetemista vagyok. Én lassan kikerülök belőle, ha kapok egyáltalán corvinusos diplomát, meg ha maradhatok államilag finanszírozott képzésen. A bőrünkön érezzük a bizonytalanságot. De a felsőoktatás a jövő, a hosszú távú növekedés egyik záloga. Ezen nem lenne szabad spórolni.

Olcsó, demagóg duma

A törvény mögött a forráskivonás mellett az az egyébként népszerű felfogás van, hogy túl sok a diplomás, miközben sehol nem találni kétkezi munkást, szakembert. Kevesebb diplomás képzésére kevesebb pénz kell, nem?

Ez hülyeség! Van a hatalmon lévőknek egy perverz felfogása, hogy az állam majd megsaccolja, mennyi fizikatanárra és mennyi bölcsészre van szükségünk. (Sőt, bölcsész nem is kell!) Ez nem az állam feladata, nem is lehet az állam feladata. A munkaerőpiac elvégzi a szelekciót magának. Azt a diplomát, amit értékesnek tart, megőrzi, ami nem kell, azt kilöki magából. Nagyon káros valamire kimondani, hogy az egy bűnös szak.

Azt mondja az állam, hogy az adófizetők pénzén kiképezünk egy csomó diplomást, akik aztán szépen kimennek külföldre, és ott kamatoztatják az itt jó drágán megtanultakat. Ezért arra kell őket kötelezni, hogy egy ideig dolgozzanak itthon, vagy ha nem, fizessék vissza a képzés költségét. Ebben nincs igazság?

Olcsó demagóg duma. Van egy fehérorosz lány a kollégiumunkban. Ő mesélte, hogy ha náluk valaki államilag finanszírozott képzésben tanul, miután elvégezte az egyetemet, részt kell vennie az úgynevezett ledolgozásban. (Ledolgozzák a tandíjat.) Valahogy rangsorolják a diplomásokat. Aki jó helyen van a listán, az még úgy ahogy válogathat, de aki nem, azt akár elküldhetik egy világvégi kis faluba két évre elképesztően alacsony fizetésért dolgozni. A fehérorosz lány ezért van itt Magyarországon - elmenekült. Soha nem fog visszamenni. Én nem akarok egy ilyen országban élni!

Ezzel azt akarja mondani, hogy ha bevezetik a ,,röghöz kötést", a magyar diákok kimennek majd tanulni a nyugati egyetemekre?

Persze, ez valós veszély. És az is, hogy csak a gazdagok kiváltsága lesz a felsőoktatás. Nem lesz fizetőképes kereslet olyan tandíjra, amiről beszélnek.


"Országunk jelenlegi vezetői odaálltak a tükör elé és leköpték magukat."
Fotó: Kummer János

De ott lesz a diákhitel 2...

A kormány szerint az állam legnagyobb ellensége az adósság. Ennek szellemében adósítsuk a rosszabb anyagi körülmények között élő diákokat? Tessék?!

Akkor beszéljünk a tandíjról, amit persze nem nevesít a koncepció. Annyira ördögtől való gondolat a tandíj, hogy ki sem merjük mondani?

Én nem vagyok tandíjellenes, ha van mellette egy erős ösztöndíjrendszer. A tandíjról egyébként szerintem soha nem lesz konszenzus a hallgatók között. Az viszont botrány, hogy pont ez a kormánypárt volt az, amelyik 2008-ban a szociális népszavazás kampányában kivitte a hallgatókat a mostanihoz képest pitiáner tandíj ellen tüntetni. Országunk jelenlegi vezetői odaálltak a tükör elé és leköpték magukat. Bebizonyították azt, hogy az egy politikai akció volt, balhét akartak csinálni, és az érdekelte őket a legkevésbé, hogy a hallgatók fizetnek-e vagy sem. Most nem beszélnek arról, hogy mi lenne az ösztnödíjakkal az ő rendszerükben, csak annyit tudunk, hogy minden bizonnyal lehet majd milliós diákhitelt is felvenni.

Önmagunk miatt kell csinálni

Mit tud tenni a Hallgatói Hálózat, ha a parlament elfogadja a felsőoktatási törvényt?

Ez nehéz kérdés. De az a gondolkodás, hogy maradjunk csendben, mert úgysem lesz eredménye a tiltakozásainknak, semmiképp nem állja meg a helyét. Elsősorban magunk miatt kell csinálni. Hogy elmondhassuk, hogy nem hagytuk, hogy gyerekként kezeljenek minket, hogy a fejünk fölött döntsenek rólunk. Meg kell ragadni minden törvényes eszközt, és folyamatosan fel kell állni, és azt kell mondani a képviselő uraknak, kormánytagoknak, hogy eddig és ne tovább.

Kereste meg a Hallgatói Hálózatot valamilyen politikai erő?

Nem. De nem is kell, mert nem ez a feladata. Nem fogunk elköteleződni egyik politikai párt mellett sem. Nem a pártpolitika a lényeg, hanem az, hogy a ma hatalmon lévő emberek hülyeségeket csinálnak, napról napra nagyobb hülyeségeket. És ezt nekünk is ki kell mondani.




Október 23-án, a ,,Millás-tüntetésen" hogy képviseli magát a Hallgatói Hálózat?

Ott leszünk, én is ott leszek, és most is mondunk beszédet a tervek szerint.

Kialakulhat, hogy az október 23-án demonstráló mozgalmakból kinő egy új politikai erő?

Minden lehetséges. A mostani civil és szakszervezeti mozgások olyan csomópontok lehetnek, amik kitermelhetnek magukból olyan arcokat, akik habitusukból adódóan alkalmasak arra, hogy politikusok legyenek és új politikai erőt hozzanak létre. De ez nem egy könnyű feladat.

Hogy lehet másodéves egyetemistaként ,,mozgalmárkodni"? Hogy van rá idő, energia?

Az embernek arra van ideje, amire akarja, és amit fontosnak tart. Én ezt nagyon fontosnak tartom. Tény, hogy nagyon lecsökkent a szabadidőm. De nem fogom elhanyagolni a tanulmányaimat. Jól tanulok, ezután is jól fogok, ez az első. A Hálózatra, úgy gondolom, sok energiát kell fordítani, mert a jövőnkről, és az utánunk következő évfolyamok jövőjéről van szó.



Névjegy
Polgár Dóra

1991-ben, Budapesten született, vidéken nőtt fel.

A Hallgatói Hálózat egyik alapítója, aktivistája

Másodéves hallgató a Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karán.
Beszédet mondott június 16-án a Fővám téri tüntetésen és október 1-jén a D-dayen.



http://fn.hir24.hu/interju/2011/10/17/polgar-orban-belebolondult-a-hatalmaba/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoffmann Rózsa is csúsztat
  2011-10-18 18:58:38, kedd
 
  Hoffmann Rózsa is csúsztat

2011. október 18. 09:05:54

Súlyosan sértő háttéranyagot osztott szét az államtitkárság az érdekvédőkre nézve az október 14-ei sajtótájékoztatón, ezért tudatos támadással és csúsztatással vádolja az oktatási kormányzatot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Hoffmann Rózsa államtitkár stábja kiosztott egy háttéranyagot a sajtónak a pénteki választmányi megbeszélésük után, az érdekképviseletnél tett látogatás végén, majd válaszidőt nem hagyva hirtelen távozott. Mendrey László elnök visszautasította és valódi egyeztetésre szólította fel az oktatási kormányt, miután a dokumentumban azt a látszatot keltették, mintha igazi egyeztetés előzte volna meg a közoktatás tervezett módosítását.

A háttéranyagban egymás ellen fordítják a PDSZ tagdíjfizetőinek létszámát a közoktatási rendszerben dolgozók létszámával, érzékeltetve ezzel, hogy jelentéktelenek. "Teszik ezt akkor, mikor ők is tisztában vannak azzal, hogy ebben a műfajban (sem) a méret a lényeg. Elég, ha csak saját frakciójuk létszámára gondolnak, s lám, mégis lehetőséget kaptak arra, hogy fenekestül forgassák fel a magyar közoktatás rendszerét" - nyilatkozta Mendrey.

Hoffmann Rózsa előre elküldött kérdésekre adott választ, a kiosztott anyag azonban valótlannak tünteti fel a szakszervezet egyeztetést hiányoló nyilatkozatait, s táblázatba foglalja az általuk egyeztetésnek tartott alkalmakat.

A helyzetet súlyosbítja, hogy lemondott az Országos Köznevelési Tanács éléről Loránd Ferenc. Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke beszámolt arról is, hogy Hoffmann azt hangoztatta, az érdekvédelmi szervezetek támogatják a köznevelési törvény koncepcióját. Ez azonban nem igaz, ezt a PSZ és a közoktatásban résztvevő szakszervezetek akciócsoportja nevében Gallóné visszautasította.

(Edupress)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/86770/#ixzz1b7PXxV6i

Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=8977 4&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.