Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Lázár János „zseniális&#
  2011-10-21 20:45:17, péntek
 
 

Lázár János ,,zseniális" üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
privatkopo.hu 2011.03.21. 1:07:00

Egy érdekes történet 2007-ből, amely Lázár János kifinomult üzleti érzékét dicséri...


Közel 4 éve történt, hogy a hódmezővásárhelyi fideszes többségű közgyűlés sürgősségi, rendkívüli és zárt ülésén döntött arról, hogy eladja három ingatlanát. Az egyik ingatlanért, egy iskolaépületért a vásárló - rendhagyó módon - nem készpénzzel, hanem barterrel, internetes hirdetési ellentételezéssel fizetett. A vevő, a Generál Média Kft. weblapjain ajánlott fel cserébe banner megjelenési lehetőségeket. A kft. pornó- és erotikusoldalakat is működtet, többek között a popsi.hu-t, a mellesleg.hu oldalt, valamint a pornomagazin.hu honlapot, de a cég nevén szerepelnek a szexipar területéről ismert hustler.hu és a penthouse.hu domaineket is.

,,Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Hódmezővásárhely belterület 12168 hrsz. alatti 3933 m2 nagyságú Hódmezővásárhely, Vöröskereszt utca 5. szám alatti ingatlant a forgalomképtelen törzsvagyonból kivonja és a Generál Média Kft. (képviseli: Holman Endre ügyvezető) részére történő értékesítéséhez hozzájárul azzal a feltétellel, hogy az ingatlan értékének ellentételezéséül a Kft. havi 670.000 Ft. + Áfa összegben (havi 10.000.000 millió banner megjelenést) hirdetési keretösszeget biztosít 5 éven keresztül (60 hónap) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata számára a Generál Média Kft. által üzemeltetett illetve az érdekeltségi körében tartozó weboldalakon."

Tehát a barter szerint a kétszintes épületet, amelyhez különálló tornaterem és egy másik melléképület is tartozik, nem pénzért adták el Lázárék, hanem 40,2 millió forint értékű bannerért, internetes hirdetésért.

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere akkor úgy nyilatkozott: vállalja a közgyűlési döntést, amelynek ő volt az előterjesztője. Lázár szerint két hódmezővásárhelyi fiatalember (Holman Endre és Holman János - a szerk.) cégéről van szó, akik a vállalkozás központját viszik az üresen álló iskolába.

A Generál Média kft. ügyvezetője, Holman Endre az Indexnek azt állította: 6,7 filléres áron adták el az önkormányzatnak a 600 millió banner darabját, ami a magyarországi online-piacon rendkívül kedvező ajánlat, szinte ingyenesnek nevezhető. Holman megerősítette a polgármester nyilatkozatát, hogy a város vezetője kérte ezt a lehetőséget a cégtől.

A hatályos cégnyilvántartás szerint a 3 millió forint törzstőkéjű Generál Média Kft. székhelye (cégközpontja) 2003 óta a Hódmezővásárhely, Könyves u. 1. szám alatt található, a társaság egyik telephelye 2008. október közepétől a Vöröskereszt u. 5. szám alatti (bannerekért megszerzett) volt iskolaépületben működik.

Vajon mit akarhat hatszázmillió banner révén hirdetni a súlyosan eladósodott Hódmezővásárhely első embere?

Levél Lázár János részére

A privatkopo.hu a mai napon az alábbi tartalmú levelet intézte Hódmezővásárhely polgármesteréhez, Lázár Jánoshoz:

,,Tisztelt Polgármester Úr!



Információnk szerint Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007-ben a Hódmezővásárhely belterület 12168 hrsz. alatti 3933 m2 nagyságú Hódmezővásárhely, Vöröskereszt utca 5. szám alatti ingatlant a forgalomképtelen törzsvagyonból kivonta és a Generál Média Kft. (képviselő: Holman Endre ügyvezető) részére történő értékesítéséhez hozzájárult, azzal a feltétellel, hogy az ingatlan értékének ellentételezéséül a Kft. havi 670.000 Ft. + Áfa összegben (havi 10.000.000 millió banner megjelenést) hirdetési keretösszeget biztosít 5 éven keresztül (60 hónap) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata számára a Generál Média Kft. által üzemeltetett illetve az érdekeltségi körében tartozó weboldalakon.



Tisztelettel kérjük, tételesen jelölje meg, hogy a jelzett ingatlanügylet létrejöttétől 2011. március 21. napig a Generál Média Kft. mely weblapjain, hány alkalommal, milyen időpontokban és milyen jellegű banner hirdetések kerültek közlésre a fenti ingatlan értékesítésének ellentételezéseként?

A jelzett 600 millió banner megjelenésből eddig hány lehetőséget használt fel Hódmezővásárhely Önkormányzata?



Ezen megkeresésünk közérdekű adat megismerésére vonatkozik, amelyet olvasóink tájékoztatása céljából kérünk Öntől.



Megtisztelő válaszát várjuk legkésőbb 2011. március 29. nap, 12 óráig."



http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=lazarbanner&MN=Foold al&LN=Hungarian
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán mégis itthon ragad?
  2011-10-21 20:31:23, péntek
 
  2011.10.20. 18:17

Orbán mégis itthon ragad?


A német Die Welt lap információi szerint német kormányzati körök nem zárják ki, hogy elhalasztják a most vasárnapra kitűzött (már eleve egy héttel elcsúsztatott) uniós állam- és kormányfői találkozót - írja a Portfolio. A hírt brüsszeli tisztségviselők nem sokkal később cáfolták a Guardian szerint. (Index.hu)

Gyorskérdésünk a Kárpátok Géniuszához: Van B-terv arra az esetre, ha megszűnik az ok, amiért Brüsszelben lehet kibekkelni a nemzeti ünnepet?

http://napizeje.blog.hu/2011/10/20/orban_megis_itthon_ragad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Unta a vitát, ezért betiltott
  2011-10-21 20:26:37, péntek
 
 
Unta a vitát, ezért betiltotta a beszédeket a Fidesz

2011. október 20., csütörtök, 20:30
Szerző: Kovács István


Terjednek Borsodban az ellenzék által bírált és antidemokratikusnak tartott intézkedések. Csütörtökön Miskolcon csonkítottak a képviselők véleménynyilvánítási lehetőségein. A megye második legnagyobb városában, Ózdon már korábban megszüntették a napirend előtti felszólalásokat, amit áprilisban tetéztek a széksértési rendelettel. A közigazgatási hivatal idáig nem emelt kifogást az intézkedésekkel szemben.

Elégette az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát (SZMSZ) a csütörtöki képviselőtestületi ülés előtt Mokrai Mihály és Tompa Sándor. Az MSZP-s miskolci képviselők az ellen tiltakoztak, hogy a szabályzat módosításával a fideszes többség megszüntette a napirend előtti hozzászólásokat.

A képviselőtestület fideszes többsége csütörtökön arról is döntött, hogy a jövőben bárkinek kikapcsolhatják a mikrofonját, ha ők úgy gondolják. Elég lesz hozzá egy ügyrendi javaslat, amit a többség megszavaz, ha parttalannak érzik a vitát, vagy más okot találnak a többségben lévő képviselők a képviselőtársuk elhallgattatására.

A javaslat indoklásaként azt jelölték meg, hogy a napirend előtti viták miatt túl hosszúra nyúlnak a testületi ülések, és ezért "kevesebb idő jut az érdemi döntésekre".

Haza lehet menni, ha unják

A vitát kiváltó napirendi pont vitája egy órán át tartott, ahol Szegedi Márton, a Jobbik frakcióvezetője a demokratikus jogok sérüléséről beszélt. Szerinte a jövőben így nem lehet majd valós vitákat kezdeményezni.


A jobbikos képviselő szerint elfogadhatatlan az a fideszes érv, mely szerint a napirend előtti hozzászólások miatt nyúlnak hosszúra az ülések. Szegedi azt mondta, manapság sokan dolgoznak 12 órás munkaidőben, ráadásul a képviselők ezért kapják a tiszteletdíjukat. Kilátásba helyezte, ha megszavazzák az előterjesztést, ezentúl a tervezett napirend előtti hozzászólásokat minden alkalommal a városháza előtt fogják elmondani a sajtónak.

Kicsinyes bosszúnak nevezte a javaslatot Simon Gábor MSZP-s frakcióvezető, aki szerint ez csak az ellenzék elhallgattatását szolgálja. Felszólította képviselőtársait, hogy aki unja a közgyűlést, nyugodtan távozhat, nem kötelező végigülni a tanácskozást. Simon azt mondta, idáig főleg a kormánypártiak szólaltak fel a kérdéses időben és így ,,nekik lesz kevesebb esélyük az ellenzékiek lejáratására".

Miskolc városnak egyébként mától van aljegyzője is, Szabó Zoltánt választották meg erre a posztra. Az ülésen szóba került a lyukói városrész tarthatatlan közbiztonsága is, amire Kriza Ákos polgármesternek az volt a válasza, hogy a város rendőri állománya száz fővel nőtt az elmúlt időszakban.

Pénzbüntetéssel sújtott szavak

Nem ez az első eset Borsod megyében, hogy a többséget adó fideszes képviselők az SZMSZ módosításával korlátozzák az ellenzék jogosítványait.

Ózdon 2011. április 6-án a széksértést emelték be az SZMSZ-be, ami után bármilyen sértőnek vélt kifejezésért 10 ezer forint pénzbüntetést szabhat ki a többség az általuk vétkesnek kikiáltott képviselőre. Indoklásukban akkor azt vizionálták, hogy előfordulhat néhány képviselő esetében a durva beszéd vagy egymás sértegetése, amit akár büntetéssel is meg kell akadályozni. Az ózdi önkormányzat testületében már korábban megszüntették a napirend előtti felszólalásokat.


http://hvg.hu/itthon/20111020_Miskolc_kozgyules_vita

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolc csapást mér az autósokra
  2011-10-21 20:18:23, péntek
 
  Nyolc csapást mér az autósokra a kormány - itt a lista!

2011. október 20., csütörtök 16:47 Ádám Viktor

Összeszámoltuk: hét kormányzati intézkedés miatt nőnek jövőre a hazai autósok közterhei, de ha idevesszük a cégautóadó emelését is, nyolc csapásról beszélhetünk. Az átírási illeték terén a kabinet például harmadával növelné a bevételeket, ám nem biztos, hogy ez a terv végül összejön, újra teret nyerhetnek a kreatív, ám illegális megoldások.

A kabinet eddig ismertté vált tervei szerint összesen 7+1 intézkedés növeli a magán- és cégautók tulajdonosainak, üzemeltetőinek terheit:

a gázolaj jövedéki adójának emelése,
áfaemelés
az átírási illeték változása
baleseti különadó a kgfb-ben
környezetvédelmi termékdíj emelése
regisztrációs adó emelése
autópályadíj-emelés
cégautóadó-emelés

Vagyonszerzési (átírási) illeték

A 2012-es költségvetési tervek szerint visszterhes gépjárműátruházási illetékből 45 milliárd forint bevételt várnak az idei 33,6 milliárdos módosított előirányzat után - ez 34 százalékos növekedést jelent.

Meggyőződésem, hogy nagyon komolyan visszaveti a használtautó-piaci forgalmat az átírási illeték emelése - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének (MGOE) elnöke. A tervezet egy átlagos, 3-8 éves autónál - amelyeknél nem számít már ritkaságnak a száz lóerőnél, azaz 74 kW-nál is erősebb motor - jelentős növekedést hoz. Egy 1,6 literes, 75 kW-os, ötéves kocsi esetében például az illeték 28,8 ezer forintról 45 ezer forintra nő. Az eggyel nagyobb kategóriában, a 150-160 lóerős dízelek által uralt mezőnyben két-háromszoros növekedést is tapasztalhatnak a vásárlók, pedig messze nem luxusautókról van szó.

Fojt szerint egyelőre nehezen becsülhető meg, hogy az évi 450 ezer darabos használtautó-piaci adásvételt mennyiben vetik vissza a kormány tervei. A statisztikák akár 5-10 százalékos csökkenésről is szólhatnak, de a valós adásvételek száma ennél vélhetően kevésbé apad majd, inkább a "lepapírozás" népszerűsége mérséklődhet. A piaci szereplők ugyanis várhatóan minden elképzelhető módszerrel igyekszik majd elkerülni a százezer forint lélektani határ feletti illetékeket. Vannak erre bevált megoldások, de Fojt nem akart tippeket adni. A szakember mindezzel együtt arra számít, hogy a költségvetést meglepetés éri majd, azaz a vártnál kevesebb fog befolyni.
Így látja a Weltauto
Az első félév során közel 4 százalékkal nőtt az értékesített használtautók száma. Az újautó eladások lassulása miatt azonban csökkent a fiatal gépkocsik cseréje, és fogyóban van a minőségi használtautó kínálat is. A tendenciák azt mutatják, hogy tovább öregedhet a hazai autóállomány, ami viszont a szervizek számára jó hírt jelent.

Az átírási illeték jelenleg a motor lökettérfogatától függ: köbcentinként 18 forint, de 1890 köbcentisnél nagyobb motor esetében már 24 forint. Az új rendszerben az illeték nagysága a motor teljesítményétől (kilowattban kifejezve) és az autó életkorától függ. Vagyis minél nagyobb teljesítményű és minél fiatalabb egy kocsi, annál többet kell fizetnie az új tulajdonosnak, ha a parlamenten ebben a formában átmegy a módosító. Ezt a következő táblázat mutatja.
Átírási illeték (Ft/kW) az autó életkorától (év) függőenMotor teljesítménye (kW) 0-3 év 4-8 év 8+ év
0-40 600 480 300
41-80 720 600 480
81-120 900 720 600
120- 1200 900 720
Forrás: NGM

Jövedéki adó

A kormány 2012-es költségvetési tervezete a motorbenzin-fogyasztás további visszaesésével számol, így az innen befolyó jövedéki adó az idénre előirányzott 230,9 milliárd forint helyett 201 milliárddal számol. A nagy fogást a gázolaj adóemelése jelenti: itt 315,5 milliárd forint a terv a 2011-es 292 milliárd után. Amint arról korábban beszámoltunk, ezt a tehernövekedést az autósok és a kisebb fuvarozók fogják alapvetően viselni, a 7,5 tonna feletti járművek üzemeltetőinél a visszaigényelhető adó legnagyobbrészt fedezi az emelést.Mindezzel együtt a kabinet összesen 519 milliárd forintot vár az üzemanyagok jövedéki adójából, ami 6,5 milliárddal kevesebb az idei előirányzatnál.

Regisztrációs adó és környezetvédelmi termékdíj

A használt autók importját is érinti majd a közterhek növekedése: a 2012-es költségvetés a személygépkocsik és motorkerékpárok után fizetendő regadóból összesen 39 milliárd forintot irányoz elő, ami az ideinél bő 20 százalékkal nagyobb.

A regisztrációs adó emelkedése mellett - az MGOE információi szerint - a jelenlegi 10-15 ezer forint többszörösére is nőhet a behozott kocsik után, önbevallás alapján fizetendő környezetvédelmi termékdíj. Erről a tételről a magánimportőrök nem is igen tudnak, miközben az importőr vállalkozásokat ellenőrzik és büntetik is, ha nem igazodnak el a bonyolult szabályok között.
Használtautó-import: adóamnesztia és 300-as euró
Ellentétes hatások mozgatják a használtautó-behozatalt. Amennyiben november közepére-végére közismertté válnak az illeték- és regadó-emelések, élénkülhet az import, amibe a külföldi rendszámot használók adóamnesztiája is besegíthet. Fojt szerint utóbbitól óvatos becslések szerint is 3-5 ezres darabszám várható.

(A Napi Gazdaság Online korábbi, féléves adatokon alapuló prognózisa szerint az év egészében 23 ezer, kétévesnél idősebb autót hozhatnak be.) Az újra 300 forintot ostromló euróárfolyam, a lakáshitel-végtörlesztésre és a jövő évi adóváltozásokra való felkészülés viszont mindezzel ellentétesen hat.

A regisztrációs adó esetében úgy alakul át a díjszabás, hogy környezetvédelmi besorolás négy kategóriája hatra bővül - a közteher ettől, a motor hengerűrtartalmától és az autó korától függ. Mindez azt eredményezi, hogy a legkorszerűbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelő autók után fizetendő adó csökken. Eközben - hívja fel a figyelmet az Mfor.hu cikke - a régebbi, alacsonyabb környezetvédelmi besorolású járművek esetében jelentősen, akár több százezer forinttal nő, még úgy is, hogy az adótétel az első forgalomba helyezés és az adóigazgatási eljárás között eltelt időhöz kapcsolódó mértékkel csökkenthető.
Forrás: költségvetési tervezet


Az MGOE elnöke mindenesetre bízik abban, hogy mire a parlamenti szavazásra kerül sor, korrigálják majd a regisztrációs adó és az illeték emeléséről szóló tervezetet.

Baleseti különadó

A baleseti különadó - amelyből a kormány 27 milliárdos bevételt tervez 2012-ben - a kötelező felelősségbiztosítási díjakra rakódik majd pluszteherként.

Ennek kapcsán a Napi Gazdaságnak Kisbenedek Péter, a Mabisz elnöke azt mondta: majdnem biztosnak látszik, hogy az október végi díjhirdetésre nem születik meg a baleseti adóról szóló jogszabály, vagyis a meghirdetett díjak még nem tartalmazzák majd az új adót. Az a biztosítók és az alkuszpartnerek kötelessége lesz, hogy a díjak megjelenítése mellett felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy az adótörvények elfogadásával a díjra ráépül majd a baleseti különadó.

A szakember szerint biztosítónként eltérő módon, bizonyos kockázati kategóriákban egyes társaságok valóban élhetnek a díjcsökkentés lehetőségével, ám tömeges beszámítás bizonyosan nem lesz. Az alkuszi vélekedésekkel szemben ugyanis a kgfb-piacon ma már nem látok érdemi lehetőséget a díjcsökkentésre, a költségeket porlasztó keresztértékesítés pedig e terméknél még mindig rendkívül alacsony.

Ha a jogszabály korábban elkészül, Kisbenedek szerint, jóval több lehetőség lett volna arra, hogy a biztosítók díjkalkulációiknál számoljanak vele, s ez esetben több helyen is lehetett volna olyan ajánlat, ahol üzletpolitikai okokból beszámították volna a pluszadót. Persze ekkor is csak az adóteher egy kisebb részének "betudásáról" lehetne szó, hiszen az adó olyan mértékű, amely kizárja, hogy a biztosítók mentesíteni tudják az adó alanyát, a gépkocsi-tulajdonost az új teher megfizetése alól. A baleseti különadó most lényegében azt az összeget csatornázza át az egészségügy fenntartásába, amelyet az elmúlt évek biztosítói díjversenye az autósoknak adott.

Sztrádahasználati díjak

Több tízmilliárd forintos bevételre kell szert tennie a sztrádadíjakból finanszírozott - a közúthálózat fejlesztésére és karbantartására kitalált úgynevezett - útpénztárat felügyelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak (KKK). Az idei évvel ellentétben ugyanis jövőre nem kap költségvetési támogatást a KKK, az azonban nem világos, hogy a pénzt miből fogja előteremteni: elképzelhető a sztrádadíjak jelentős emelése is - írta az Origo.hu.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jövő évi költségvetésről szóló elemzése szerint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ 2012-re tervezett 93 milliárd forintos kiadását teljes mértékben bevételből kell megvalósítani, mert a szervezet az idei évvel szemben nem kap költségvetési támogatást.

Az ÁSZ a neki átadott költségvetési javaslat alapján megállapította, hogy a 30,5 milliárd forintos támogatás bevétellel történő pótlása "egyértelműen kockázatot hordozhat".

A portálnak szerint a kieső összeg pótlásának egyik megoldása az lehet, hogy egy módosító javaslattal 30,5 milliárddal visszavágják a KKK jövő évi költségvetésben szereplő 93 milliárd forintos bevételi és kiadási előirányzatát. Ebben az esetben ennyivel kevesebb jut útfelújításokra.

A másik lehetséges verzió, hogy a sztrádadíjak emelésével tömik be a lyukat, ami azért elképzelhető, mert a KKK legfontosabb bevételi forrása az autópálya-bérletek eladásából származik. Ha tisztán ez a forgatókönyv valósul meg, az durva áremeléshez vezethet. Elképzelhető persze egyfajta vegyes megoldás is: részben áremeléssel, részben kiadáscsökkentéssel rendezheti a KKK a harmincmilliárdos kérdést.

Cégautóadó

A kormány 2012-re ezen a soron 46 milliárd forintot tervez, ami 63,7 százalékkal múlja felül a 2011-es előirányzatot.

A Gjt. cégauatóadóra vonatkozó 2009. február 1-je óta hatályos rendelkezése értelmében kétféle adótétel létezik: 1600 cm3 hengerűrtartalomig 7000 Ft/hó, afölötti hengerűrtartalmú hajtómotorral ellátott személygépkocsi esetén pedig15000 Ft/hó.

Mindez az alábbi táblázat szerint változna meg, vagyis a társaságok a legtöbb esetben jelentős emelkedésre számíthatnak.
Cégautóadó-tervek (Ft/hó)Motorteljesítmény (kW) 0-4 körny.véd.oszt. 6-10 körny.véd.oszt. 5, 14-15 körny.véd.oszt.
0-50 16500 8800 7700
51-90 22000 11000 8800
91-120 33000 22000 11000
120 felett 44000 33000 22000
Forrás: NGM

A vállalkozásokra nehezedő adminisztrációs terhek könnyítésének jelszavával a cégautóadót nem negyedévente, hanem évente egyszer kell majd befizetni és bevallani. A lóláb persze kilóg: a költségvetésnek bevételre van szüksége, ezért - ahogyan azt a javaslat be is vallja - költségvetési bevételkiesés vagy/és kamatveszteség elkerülése érdekében az év első hónapjának 20. napjáig kell teljesíteni az adófizetési kötelezettséget.

Az új cégautóadó szabályozás a teljes egészében Euro-5 norma szerinti flottát üzemeltető vállalatoknak átlagosan nem jelent majd többletterhet - állítja a LeasePlan. Egy Euro-3 és Euro-4 környezetvédelmi besorolású járműveket használó cégnél viszont átlagosan akár 45 százalékkal is emelkedhet a befizetendő adó összege. Ennek ellenére a flottaüzemeltető szerint összességében kedvezőbbé válhatnak a bérbe vett és lízingelt cégautók terhei, ha a mostani tervezet szerint visszaigényelhető lesz a személygépkocsik bérleti díjának áfája.


http://www.napi.hu/ado/nyolc_csapast_mer_az_autosokra_a_kormany_itt_a_lista.49946 4.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leleplezzük ÁlSemjénZsoltot!
  2011-10-21 20:15:26, péntek
 
  Leleplezzük ÁlSemjénZsoltot!

Megfejtettük a magyar netet napok óta izgalomban tartó kérdést, rájöttünk, ki lehet valójában az ÁlSemjénZsolt, aki a Kereszténydemokrata Vadászpárt elnökének adja ki magát a Twitteren.

Szerző: nocenz_Ura | 2011. október 21.

Tessék megkapaszkodni, mert van egy kis csavar a történetben: ÁlSemjénZsolt ugyanis nem más, mint maga Semjén Zsolt! A nemzetstratégiáért felelős alvezér rendkívül ravasz módon ÁlSemjénZsoltként vezette félre az egyszerű internetezőket, megtévesztve még a hatóság alacsonyabb szintjein robotoló, be nem avatott ügyészeket is.

Ki más tudna olyan zseniálisakat csiripelni, mint például azt, hogy csökkentsék a szenteltvíz adóját? Ilyet még a twitterkirály Dajcstomi sem tud!

Na ugye!

Ez a logika árulkodó, hiszen Tömjén Zsolt már számos esetben tanújelét adta egyedi képességeinek, így például amikor felnyitotta a szemünket és rávilágított, hogy Trianonért nem azok a felelősek, akik a tragikus végkimenetelű I. Világháborúba hajszolták az országot, hanem azok, akik ellenezték a háborút.

Na de térjünk vissza a tárgyra: mi célja lehetett a Vadászok Védő Álszentjének a zseniális trükkel? Természetesen nem láthatunk bele a zseniális agyába, de történelmi tapasztalatok alapján annyit azért megkockáztathatunk: valószínűleg mozgósítani akarta az ügyészséget, tálcán kínálni neki az ürügyet az átfogó rendteremtéshez a neten. (Mint anno Sztálin, aki lelövette Kirovot, majd erre hivatkozva hajszát indíttatott a merénylők, a rendszer gaz ellenségei ellen. Ez lett a nagy csisztka, azaz a 30-as évek nagy tisztogatása.)

Azt egyelőre nem is sejtjük ki lehet a ravasz akció célkeresztjében. A felelőtlenül mindenféle narancsrendszer-ellenes felforgató oldalakat olvasgató mezei internetezők? A vadászoknak kellemetlenkedő állatvédők? Vagy talán személyesen a patás ördög, mert már a terrorizmus vádja sem akar összejönni Fletó ellen?


http://www.gepnarancs.hu/2011/10/leleplezzuk-alsemjenzsoltot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nélküle még a szar is keserű K
  2011-10-21 20:12:20, péntek
 
  Nélküle még a szar is keserű
Különböző ide nem tartozó okokból kifolyólag (dilettáns főnököm ki akar vágni a munkahelyről, de nem érdekes, kezelem a problémát) sokat jár az agyam: nézegetem az álláshirdetéseket, meg informálódom, mennyi lesz a munkanélküli segély (ez egyébként valószínűleg időközben férjhez mehetett, mert most már álláskeresési járadéknak hívják), illetve bölcseleti tárgyú kérdéseket vetek fel a lét és a nemlét összefüggésében is. És egy ilyen alkalommal hasított belém a gondolat: Orbán Viktor egyszer meg fog halni.
Szerző: Humperdick | 2011. október 18. | 4 komment

Ez persze nyilván egy rendkívül súlyos probléma. Az ő számára legalábbis feltétlenül, de gondolom, családilag sem lehet megúszni egy nagyobb lélegzetű gyász nélkül az ilyesmit. Az ember már csak ilyen: vannak rokonai. Ezeknek egy része persze csak úgy van, ab ovo, mondhatni, von Haus aus: testvérek, unokaöccsök, egyéb kellemetlen, családi ünnepeken telefonba idétlenül vihogó létformák. Meg aztán az ember hülye, tehát elvesz valakit vagy hozzámegy valakihez (esetleg mindkettőt egyszerre), meg lehet, hogy lesznek kölykei is, akiken aztán kiélheti szadista, zsarnoki ösztöneit (legalább) tizennyolc éven keresztül. És a vicces az egészben az, hogy ezeknek ettől függetlenül sem lesz joguk arra, hogy amikor az ember felfordul végre, ne gyászolják meg legalább annyira, hogy tisztességgel eltemessék, meg faragtassanak is valami helyes kis követ a sírra. (Évente visszajárni halottak napján viszont már opcionális.)

Na persze nem kívánom azt állítani, hogy nevezett Szeretett Vezetőre is igazak a fentiek. Kész vagyok ugyanis minden további nélkül biztos lenni abban, hogy Őt a legmesszebbmenőkig forró szeretet övezi nem csak szűk családi körben, hanem gyakorlatilag amerre jár. Nekem ugyanis egyrészt ingyen van ezen érdekes felvetések fenntartás nélküli elhívése, másrész evidenciát tudok reá, miszerint van az úgy, hogy Szeretett Vezető nagy tömeg által folytatólagosan történő szeretése nélkül illető esemény nem történhet meg. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ha Szeretett vezető nincs valahol, akkor az a dolog egyszerűen nincs, megszűnik létezni, sőt, lefolytatása okafogyottá válik, azaz mindközönségesen elmarad. (Azaz Brüsszel diktál, azt a kirelejszomát!)

Nagy csapás ez, gondolom, minden igazhitűnek. Hisz eleve nem maradtak már sokan, most meg az a kevés se lehet ott mind a kétmillióan a Fülöppel, hogy meghallgassa, ma kit mentünk meg a mitől, ha beledöglik is. Mert ezen igazhitűeknek fontos, hogy a tömegben közösen imádják Őt, és ennek során megmentsék a mindenkit a mindentől: kecskét a káposztától, drogost a rehabilitációtól, melóst a munkahelytől, a bárkit meg a bármitől - amennyiben annak során jól megmondhatják, ma ki miért fogja be a pofáját. Régóta így van ez, nekik ettől áll föl, nincs mit tenni, kár keseregni rajta. De az, hogy egy nyamvadt tömegrendezvényt sem lehet megrendezi Őnélküle, még ehhez képest is új.

De persze van, aki erre is tud hazudni valamit: mint azt szinte azonnal megtudtuk a miniszterelnöki pincsikutyától, egész másról van szó. A magyar miniszterelnöknek ugyanis mindig ott kell lennie, ahol az országnak a leginkább szüksége van rá. Persze az nyilvánvaló, hogy ismét sikerült úgy pofázni két bekezdésen át, hogy egyúttal az eredetileg feltett kérdést ne válaszoljuk meg - hiszen nehéz belátni, hogy attól, hogy a Szeretett Vezető Brüsszelben védi meg a magyart az eurótól, még miért ne lehetne megemlékezni 1956-ról. Nekem ugyan papírom van róla, hogy hülye vagyok, de attól még nem biztos, hogy teljesen Istenkísértés lenne, ha leakasztanának a szögről egy navracsicsot, vagy két kósát. Szája annak is van, beszélni hellyel-közzel tud, célnak tehát éppen meg is felelne.

De nem, nem felel meg. A célnak csak Ő felel meg. Az ő szája. És ezen a ponton döbbentem reá: mi van, ha majd ez az ember meghal? Ki fog akkor vezetni, beszélni, megmenteni? Ki léphet az Ő helyébe? Ki merné vállalni ezt a hálátlan szerepet: ki lehet orbánabb a zorbánnál?

Nem tudom, Chuck Norris-szal felvette már valaki a kapcsolatot?


http://www.gepnarancs.hu/2011/10/nelkule-meg-a-szar-is-keseru/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KADHAFI HOLTTESTÉNEK KÉPei
  2011-10-21 19:58:02, péntek
 
  2011. október 21., péntek
OKTÓBER 21 - KADHAFI HOLTTESTÉNEK KÉPEI

KADHAFI KIVÉGZÉSÉNEK A HELYSZÍNE

A hazai hírekben igen sok féle változatban adják elő a halálát. Persze az összefüggések utólag derülnek ki. Véleményünk szerint Kadhafi utolsó tartózkodási helyét az amerikaiak (NATO) ismerték. Véleményünk szerint a kivégzésének az idejét is ők "határozták meg". Mivel Kadhafit egy erős zsoldos testőrség védte és jól védhető helyen volt, az amerikaiaknak (NATO) be kellett segíteni légierővel, hogy a fölkelők elfoglalhassák. Emlékeztetünk arra, hogy Hillary Clinton pár nappal ezelőtt hirtelen Tripoliba érkezett tárgyalni a fölkelőkkel. Véleményünk szerint, akkor közölhette, hogy Kadhafi levadászása megkezdhető. Elképzelhető amit mondanak, hogy Kadhafi tegnap egy autókonvojjal menekült és ezt a NATO légierő megtámadta és ezek után jöttek a fölkelők támadásai. Elképzelhető, hogy valóban ebben a csatornába bújhatott bele. Az átmeneti kormány azt mondta, hogy ők nem adtak parancsot a kivégzésére, magyarul ez annyit jelent, hogy hagyták, hogy kivégezzék, ugyanis bíróság elé nem akarták vinni. Nagyon helyesen mondta Nógrádi György szakértő, hogy sem a libiai vezetés, sem Amerika, sem az EU nem akart egy Kadhafi tárgyalást, mondjuk Hágában, mert akkor Kadhafi kipakolt volna a nyugati államok összes piszkosságáról, hogy milyen fegyvereket kapott tőlük, milyen zsarolások és üzletek voltak köztük és név szerint a francia, olasz és angol elnököt "megbuktatta" volna Kadhafi, ha beszél elmond mindent. Ezért hagyták inkább kivégezni. A videón pontosan látható, hogy sebesülten, de élve fogták el és kivégezték. Alább az egyik fia kivégzett holteste is látható a Huffpost képein.


Kép: AP ahol elfogták Kadhafit és fiát
Kép: ezek Kadhafi zsoldosai
Kép: egy Kadhafi zsoldos lehet
Kép: Mutassim Kadhafi fia
Kép: Mutassim
Kép: Mutassim egy korábbi képen
Kép: Kadhafi a Huffpost képein


http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/10/oktober-21-kadhafi-ho lttestenek-kepei.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszereztük: így módosul a vá
  2011-10-21 19:52:23, péntek
 
  Megszereztük: így módosul a választási törvény



2011. október 21., péntek

Az új választási törvény demokratikus szabályrendszerével biztosítja minden magyar választó számára a szabad választást a Fidesz és a KDNP között.


http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/201110/201110_valaszt.jpg

A tervezetről Kósa Lajos elmondta: a választás folyamatába sok szellemes és újszerű fordulat kerül be, és jól látszik, hogy a készítők nem akartak a válságban lévő Nyugat szisztémáival élni. Így a választás ezután nem lesz sem általános, sem önkéntes, sem titkos.

,,A választói névjegyzéket az Országos Választási Bizottság a Kubatov-listából állítja össze, mert ide végülis az évek során már mindenki bekerülhetett, aki akart." - mondta el Kósa. A listán szereplők részére Kerényi Imre által aláírt, névre szóló meghívót küldenek ki, amellyel a választás napján a Kossuth téren kell jelentkezni, amit a választás napjára Elvis Presley térnek (vagy, ha addigra befejeződik a szobrok elszállítása, parknak) hívnak majd.

Itt egy kötetlen népünnepély veszi kezdetét, melyben a résztvevők szellemes rigmusokkal éltetik a Fideszt, a KDNP-t, néha vegyesen. A támogatottság mértékét a hangerő fogja eldönteni, melyet a moderátor, Rákay Kálmán folyamatosan közzé is tesz. Amikor a téren megjelentek kétharmada már megjelent, a rendezvény véget ér, az OVB pedig kihirdeti az eredményeket.

Bár a választási törvényt sokan kritizálták, Kósa Lajos szerint őket senki sem kérdezte - kértek egy törvényt, kaptak.


http://hircsarda.blog.hu/2011/10/21/igy_modosul_a_valasztasi_torveny

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öreg bácsi és egy punk
  2011-10-21 19:46:00, péntek
 
  Öreg bácsi és egy punk


Egy öregember üldögél egy padon. Odaül mellé egy punk csávó a szivárvány színeiben játszó tarajos hajával. Az öreg csak bámul rá. Végül a punk nem bírja tovább és megkérdezi:
- Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében?

Mire az öreg:

- Dehogynem fiam, egyszer úgy berúgtam, hogy megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam, hogy nem te vagy-e a fiam.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A darázs, mint analógia
  2011-10-21 19:44:46, péntek
 
  A darázs, mint analógia

Ma hazafelé tartottam az iskolából, és a buszon olvasgattam. A busz
hátuljában ültem, ahol csak egy cigány család ült mellettem.
Apuka, kb. 2 méter magas, anyuka nagydarab testes cigány asszony, és egy nagyjából 10 éves gyerek.

Megáll a busz, kinyílnak az ajtók, és leszállnak a szülők, a cigánygyerek
pedig odalép hozzám, és megkérdezi mit olvasok.
Nocsak, ez nem cigit kér, nem aprót, nem kötekedik, csak kíváncsi mit olvasok !

Elmosolyodtam és kedvesen válaszoltam neki, megmutatva a könyvet.
Erre elindul az ajtó felé, és megragadja a könyvet. De nem járt sikerrel, mert erősebben fogtam, úgyhogy kicsúszott a kezéből. Erre visszafordul, és egy hatalmasat köp felém, majd azt kiáltja:

-DÖGÖLJ MEG! KURVA ANYÁD!
És leugrik a buszról.

Az utasok meglepetten néznek felém, én pedig csak halkan megjegyzem:

cigány kultúra.

Ez egy órája történt nagyjából. Azóta elgondolkoztam, hogy mi lett volna,
ha nem vagyok ilyen békés.
A szerencséje egyrészt az volt a gyereknek, hogy nem sikerült ellopnia a könyvet, és hogy nem sikerült leköpnie.
Mert akkor lehet, hogy véletlen úgy pofán verem hogy szilánkosra törik a
kis arca.
A másik szerencséje, hogy rettentő békés ember vagyok, kisgyerekeket meg
főleg nem szoktam bántani.

Engem így neveltek. Nem úgy, hogy lopjak és köpjem le a többi embert.

Mielőtt valaki megkérdezné, nem, nem vagyok sem kopasz, sem bomberdzsekis,
és nem is a "Hogyan verjünk cigányokat?" c. könyvet olvastam. Tehát semmi oka nem volt rá a gyereknek hogy így viselkedjen.

Ebből az következik, hogy őt így nevelték, nála ez természetes.


Újból megállapítottam, hogy aki ma Magyarországon utálja a cigányokat, az
nem rasszista, csak tapasztalt.

Kezd egyre jobban dühíteni, hogy nap mint nap ilyen történeteket hallok,
és közben a médiából az harsog hogy szegény cigányokat elkülönítik, nem
járhatnak egy iskolába a magyar gyerekekkel, kiközösítik őket.
Na vajon miért?

Persze a bőrszínük miatt. Logikus.

Én nem azért utálom a darazsakat, mert fekete-sárgák, hanem azért, mert
állandóan rám szállnak, belemásznak a kajámba, ha pedig megpróbálom
elhessegetni őket, megcsípnek..."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.