Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Egy év alatt a felére csökkent
  2011-10-26 22:26:22, szerda
 
  Belföld
Tárki: Egy év alatt a felére csökkent a Fidesz-KDNP támogatóinak aránya

MTI

2011. október 26., szerda 18:45 | [3 órája frissítve]

|



A Tárki Társadalomkutatási Intézet októberi felmérése szerint a teljes felnőtt lakosság körében továbbra is jelentősen vezet a Fidesz-KDNP a parlamenti pártok támogatottságát tekintve, és változatlanul nagy, 50 százalékos azoknak az aránya, akik nem tudnak pártot választani vagy titkolják választásukat.

A teljes felnőtt lakosság körében továbbra is jelentősen vezet a Fidesz-KDNP, annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben folyamatos olvad a támogatottságuk. Tavaly november óta a felére csökkent a kormánypártok szimpatizánsainak aránya, írja a Tárki legújabb felmérésének összegzésében.

Mint írták, az MSZP és az LMP tábora azóta - kis kilengések ellenére - lényegében stagnál, a Jobbiké viszont megduplázódott, csakúgy, mint a bizonytalanoké.

Az október 13. és 18. között elvégzett, ezer felnőtt megkérdezésén alapuló felmérés szerint a Fidesz-KDNP szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében a szeptemberi 24 százalékról októberre 23 százalékra, a szocialista párté pedig 10 százalékról 11 százalékra módosult.

A pártválasztók között a kormánypártok támogatottsága a szeptemberi 50 százalékról 46 százalékra csökkent, míg az MSZP-é lényegében nem változott, 21 százalékról 22 százalékra módosult, így a két párt támogatottsága közti különbség októberben tovább csökkent. A Tárki hozzátette, hogy az októberi adatfelvétel még az MSZP-frakció kettéválása és a Demokratikus Koalíció megalakulása előtt történt.

Az összegzés szerint a Jobbik szavazóinak aránya a teljes népesség körében 10 százalék volt mind szeptemberben, mind pedig októberben, a pártválasztók körében pedig 21 százalékról 20 százalékra változott. Eközben az LMP-é a teljes népességen belül 3 százalékról 5 százalékra, a pártválasztók között pedig 7 százalékról 10 százalékra nőtt.

A bizonytalanok és a nem válaszolók aránya nem változott jelentősen: szeptemberben a megkérdezettek 51 százaléka, októberben pedig 50 százaléka tartozott ide, azaz továbbra is minden második választópolgár bizonytalan vagy nem árulja el pártválasztását, olvasható az elemzésben.

http://index.hu/belfold/2011/10/26/tarki_egy_ev_alatt_a_felere_csokkent_a_fidesz- kdnp_tamogatottsaga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nyugat a szakadék szélén, de
  2011-10-26 22:03:56, szerda
 
  A Nyugat a szakadék szélén, de mi lehagyjuk!



Hírszerző

2011.10.26., 12:10 Frissítve: ma, 12:26 2150 2

Az uniós adórendszerrel Magyarország nem tud sikereket elérni, ezért egy saját úton kell elindulni - mondta tegnap a nemzetgazdasági miniszter.

Matolcsyáda - Népszabadság

,,Amerika maga a tökély, ezt tudjuk. Hogy egy gyors példával éljek: Ronald Reagan és George W. Bush elnököknek sikerült tökélyre fejleszteniük azt a (hamis, de mindmáig virulens) ultraliberális közgazdasági alapvetést, hogy az adók csökkentése egy ideig ugyan az állami bevételek zsugorodásához vezet, de ,,később" a gazdaság növekedését és ezzel párhuzamosan e bevételek növekedését indukálja. Az eredmény közismert: e két elnöknél jobban se elődnek, se utódnak nem sikerült az amerikai államháztartást eladósítania." - írja a Népszabadságban Aczél Endre.

,,lyenformán kénytelen vagyok kíváncsian várni, hogy az, amire Matolcsy miniszter olyan büszke (egykulcsos szja, a társasági nyereségadó csökkentése 500 millióig) milyen hozammal jár. Egyelőre csak azt látom, hogy a növekedés ,,kissé" várat magára, a fogyasztás nem emelkedett (a tendenciája se az, hogy fog), és nem a ,,magyar családok", miként a miniszter hazudta, jöttek ki jobban az egykulcsos szja-ból 500 milliárddal, hanem a legjobban kereső magyarok. A maradék 90 százalék jövedelemcsökkenést könyvelt el."

Aczél szerint ,,a miniszter legalább brutális, antipopulista, ultraliberális őszinteséggel nyilatkozott. Kimondta, hogy a személyi jövedelemadó nem a társadalmi igazságosság érvényesítésére való, arra a politikai eszközök (vajon milyenek?) alkalmasabbak. A mindenkori jóléti államok adóprogresszivitását ezzel a miniszter kihajította az ablakon, és tegnapi expozéjában óvta a parlamentet attól, hogy ,,a Nyugat vermébe essék". Na, ezt is megértük!"

,,A parlamenti expozéban azzal állt elő, hogy az Orbán-kormány nem a jövedelmeket, hanem a fogyasztást kívánja adóztatni. Ilyet már sokszor hallottunk, ez nem közgazdasági nonszensz, csakhogy: az áfa, a jövedéki adó, a forgalmi adó, a ,,zöldadónak" elkeresztelt chipsadó mindenkit sújt, mert keresni nem mindenki keres (egy szállal nincs kevesebb munkanélküli, mint volt, ,,valódi munkahelyek" nem létesülnek, csak közkényszermunkák), viszont valamennyit mindenki fogyaszt, és onnan már betonbiztos az állami jövedelem."

A szerző szerint ,,patent ostobaság," hogy így tudnák felemelkedni ,,az ,,európai liberális demokráciák" fölé. Méghozzá két okból is: ,,Egyrészt sajnos még mindig kozmikus távolságban vagyunk attól, hogy nyugat-európai szintű GDP-t produkáljunk, Másfelől mi nem Nyugat-Európa fejlettebb felével versenyzünk, hanem a tőlünk keletre levőkkel, tehát olcsóbb munkaerőt, nagyobb állami kedvezményt, jobb adókörnyezetet kínálunk. De milyen áron? Ezt tessék számolgatni, mert az áldozat a magyar társadalom mindama szférája (oktatás, egészségügy, szociális ellátás), ahol féltékenyen kéne őriznünk az ,,európai liberális demokráciák" felé tartó vívmányainkat. Épp erre nem lesz pénz." - zárja írását Aczél Endre.

A Fidesz állama: abszurd adóállam - Véleményvezér

,,Matolcsy György tegnap a jövő évi adótervekre vonatkozó javaslat expozéjában arról beszélt (amellett, hogy öt áfakulcsról ábrándozott), hogy szerinte valamennyi gazdasági siker és kudarc rejtett oka az adórendszerben keresendő. Ez a mondat akár a Fidesz elmúlt másfél éves elhibázott gazdaságpolitikájának az összegzése is lehetne." - így gondolja a Véleményvezér.

A Véleményvezér szerint a ,,kormány eddigi tevékenysége is bizonyítja, hogy mennyire a Fidesz politikájának a lényegét ragadta meg a fenti mondattal Matolcsy György. A valódi probléma ráadásul az, hogy a kormány a tetteiben még ennél is tovább ment. Ki kell mondanunk: az Orbán-kormány teljesen felforgatta a magyar adórendszert. És itt elsősorban nem arra gondolunk, hogy majd 27%-os áfát kell fizetünk, vagy, hogy az egykulcsos adó csalódást okozott. Hanem arra, hogy a Fidesz-kormány - Matolcsy tegnapi kijelentésének megfelelően - gyakorlatilag mindent az adórendszer változtatásával akar megoldani, legyen szó társadalmi, politikai vagy gazdasági problémáról."

,,Sajnos nyilvánvaló, hogy a Fidesz az adórendszert annak eredeti funkciójával ellentétben nem csak a közteherviselés szabályozására, hanem valamiféle politikai furkósbotnak is használja." Ez viszont kiszámíthatatlansághoz vezet a szerző szerint. ,,Pontosan ebből következik a kormány adópolitikájának másik alapvető problémája: a kormány képtelen belátni, hogy az adórendszernek nem csak az adók nagysága az egyetlen fontos eleme, hanem legalább ennyire jelentős szempont az adórendszer kiszámíthatósága is. A Fidesz a kormányzása elején valóban megvalósított egy nagyobb adócsökkentést, ami azonban a várt eredményt nem hozta meg.

,,A nemzetgazdasági miniszter téved: egy ország gazdaságának sikere vagy kudarca távolról sem csupán az adórendszertől, főleg nem csak az adók mértékétől függ. Ez a hibás gondolkodás vezetett ahhoz, hogy a kormány elmúlt egy éves működése gyakorlatilag az újabb és újabb adók kivetéséből és módosításából, vagyis gyakorlatilag az adórendszer folyamatos buherálásából állt. Az adók fetisizálása azonban egy gazdasági és politikai zsákutca. Ha valamit meg kellett volna tanulnia a Fidesznek az elmúlt két évtizedből, az éppen az, hogy az újabb és újabb adók bevezetése sosem hozza meg a várt adóbevételt, ráadásul az állandóan változó, bizonytalan adókörnyezet az egyik legfőbb akadálya az új beruházásoknak."

Saját út - Magyar Nemzet

,,A várakozás napja a mai. A brüsszeli állam- és kormányfői csúcson kiderül, hogy az unió képes-e világos válaszokat adni az európai adósságválság feszítő kérdéseire. Ma, második nekifutásra meg kellene egyezni a bankok feltőkésítéséről, az euróövezeti pénzügyi mentőeszköz megerősítéséről és Görögország megmentéséről. Hatalmas a tét. A praktikus döntéseken túlmutatva az is kockán forog, hogy az EU vezetőinek sikerül-e hiteles jövőképet felvázolniuk." - írja a Magyar Nemzetben Vasvári Éva.

A jelenlegi gazdasági helyzet ismertetése után a szerző Magyarország helyzetét elemzi, természetesen egy kis ,,azelmúltnyolcévezés" kíséretében. ,,Noha most minden tekintet Görögországra tapad, Magyarország is megkapta a magáét, hiszen több mint egy évtizede vergődik az élhető életet felmorzsoló adósságcsapdában. Nem árt felidézni: amikor 1998-ban az MSZP leköszönt, a nemzeti össztermék 57 százalékának megfelelő adósságot hagyott hátra, amit a Fidesz-kormány a ciklus végére 52 százalékra lefaragott. Ám ezt követően újra átszakadt a gát, s a következő nyolc évben a szocialista-liberális kurzus 82 százalékra duzzasztotta a terhet. Ezután a kétharmados felhatalmazással színre lépő kormány nem tehetett mást, mint hihetetlen iramba kezdett, hogy helyre tegye a dolgokat, gátat szabjon az állam és a lakosság eladósodásának."

,,Mindez nem következhetett volna be, ha Magyarország nem próbálja meg a saját útját járni, ha nem néz szembe az adósságban manifesztálódó legnagyobb ellenségével. De nem elég a szembenézés, a legkisebb eredményhez is új, sok-sok érdeket sértő harcmodor kellett. S ez meglepte szűkebb és tágabb környezetünket."

Vasvári Éva most elégtételt érez ,,hogy az unió is kezd észbe kapni. Ezer jel - legfőképpen a kiéleződő és sokasodó vita - utal arra, hogy az eddig elhallgatott mondatok kikívánkoznak, a kérdések újrafogalmazódnak, s a döntéshozók új optikán keresztül próbálják szemlélni a pénzügyi-gazdasági folyamatokat. Ez sem kevés; talán segíthet, hogy Európa is rátaláljon a saját útjára."


http://hirszerzo.hu/szemle/2011/10/26/A_Nyugat_a_szakadek_szelen_de_mi_lehagyjuk_ NIEDPS#utm_source=hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2011-10 -26
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyszer azt mondta Orbán Vikto
  2011-10-26 21:56:52, szerda
 
  Egyszer azt mondta Orbán Viktor elég nagy nyilvánosság előtt - több ezres nagygyűlésen -, hogy NEM TUDJÁK ANNYIRA TÖNKRETENNI A HAZÁNKAT, HOGY NE TUDNÁNK ÚJJÁÉPÍTENI! Nagy tapsot kapott, bíztak benne az emberek! Aztán még néhányszor elismételte, és most mit csinál? Vezeti a végelszámolás kormányát...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELZAVARNI A BÜDÖS pics@ba!
  2011-10-26 21:42:26, szerda
 
  Új, 27%-os adót vezetne be Rogán

MTI

2011. október 26., szerda 20:58



Szociális hozzájárulási adó címen, a munkabér 27 százalékát kitevő új adó
bevezetését javasolja Rogán Antal (Fidesz) a jövő évi adótörvényekhez szerdán
beadott módosító indítványában. A javaslatban nincs szó arról, hogy az
indítványozott új adó miként viszonyul a társadalombiztosítási járulékfizetési
kötelezettséghez.

A képviselő az új adóra tett javaslata előtt a társadalombiztosítási törvényhez tett
kiegészítést, amely arra irányul, hogy törvénnyel a társadalombiztosítás pénzügyi
alapjainak költségvetését egészben vagy részben megillető, olyan fizetési
kötelezettség is megállapítható legyen, amelynek megfizetése társadalombiztosítási
ellátásra való jogot nem keletkeztet. Vagyis személyes szolgáltatás - mint
ellentétel - nélkül is szedhet adót az állam. (Az Alkotmánybíróság ezt korábban csak
a szolidaritás elvét betartva, egy bizonyos szintig engedte a nyugdíj-járuléknál.)

A másik javaslata szerint a nyugdíjjárulék alapja legalább a minimálbér, míg az
egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja a minimálbér másfélszerese
legyen.

A képviselő módosító indítványa ezt követően kezdeményezi a szociális hozzájárulási
adó, mint új adónem bevezetését. Az ebből befolyó összeget a költségvetési törvény
osztja meg a nyugdíj- és az egészségbiztosítási alap, továbbá meghatározott
elkülönített állami pénzalapok között.

Az új adó alapja a munkabér, amely után szja-előleget von le a munkaadó, de az adó
alapjának el kell érnie a hónap első napján érvényes minimálbér 112,5 százalékát. A
jövő évtől az szja-előleggel egyidőben, a munkabér 27 százalékát szociális
hozzájárulás címén fizeti be a munkaadó.

Az egyéni vállalkozó, az őstermelő és az eva-alany vállalkozó pedig maga után fizeti
az új adót. Aki már nyugdíjasként vállalkozik, annak nem kell fizetnie, viszont aki
munka, vagy tanulás mellett eva-s vállalkozó, annak az eva alap 4 százalékát kell
megfizetnie ezen a címen.

Nem kell megfizetni az új adót a szerzői jogdíj, a szabadalmi díj után, nem fizet az
európai parlamenti képviselő - de a magyar parlament képviselője igen - viszont a
külföldre kiküldött magyar munkavállaló után fizetnie kell a munkaadójának.

Az új adószabály azzal zárul, hogy lesz majd egy külön törvény, amely a
társadalmilag hátrányos helyzetűekre, a munkanélkülieket foglalkoztatókra, illetve a
pályakezdőket alkalmazókra kedvezményt engedélyez.


****

Jön a közösségi közlekedési adó?

2011. október 26., szerda 18:23 InfoRádió / MTI

Közösségi közlekedési adó bevezetését javasolják budapesti illetőségű fideszes és
kereszténydemokrata parlamenti képviselők az Országgyűlésnek, ezért szerdán módosító
javaslatot nyújtottak be az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények
módosításáról szóló indítványhoz.
A György István (Fidesz) és Bagdy Gábor (KDNP) főpolgármester-helyettesek, Németh
Zoltán (Fidesz) fővárosi frakcióvezető, Rogán Antal (Fidesz), a gazdasági bizottság
elnöke, V. kerületi polgármester, valamint Riz Levente (Fidesz) XVII. kerületi
polgármester által benyújtott javaslat szerint az arányos közteherviselés elvének
érvényesítése és a helyi közösségi közlekedés fenntarthatóságának biztosítása miatt
szükséges az adó bevezetése.

Az indítvány szerint az adó az iparűzési adó mintáját követné, azzal a különbséggel,
hogy az adóhatósági feladatokat az állami adóhatóság látja el.
A francia mintára bevezetni tervezett központi adónemet évente kétszer szednék be,
alapja a vállalkozási tevékenységből származó árbevétel lenne, amelyet a
vállalkozóknak kell befizetni 2012. január 1-től.

Az adó mértéke Budapesten és agglomerációjában az általános helyi iparűzési adókulcs
fele, 1 százalék, míg vidéken 0,5 százalék lenne. Levonhatók lennének azok a
kiadások, amelyeket a munkavállalók helyi közlekedési bérletére fordítottak a
közlekedési adó fizetésére kötelezettek.
Az adó a központi költségvetés bevétele lenne, az ebből származó forrásokat csak
közösségi közlekedésre lehetne fordítani. Az előterjesztők szándékai szerint ez
jelentős részben a helyi önkormányzatok közlekedés feladatain segítene, míg a
megmaradó forrásokat az állam a helyközi közlekedésre, vasútra és Volán-járatokra
fordíthatná.

A szabály szerint a városok és a megyei jogú városok esetében a településen
beszedett közlekedési adó legalább 90 százalékát a helyi közlekedés fenntartására
visszaosztanák a városoknak. A javaslat szerint ez csak akkor lehet kevesebb, ha az
indokolt költségtérítés a bevételeken felül nem indokol ekkora támogatást.

Az adóbevételeket Budapesten és agglomerációjában a fővárosi önkormányzat kapná a
javaslat szerint, így a Budapesti Közlekedési Központon (BKK) keresztül a BKV
fenntartására stabil finanszírozás jutna.

Az indítvány a szándék szerint választ adna Budapesten a tömegközlekedés fenntartási
problémáira, mert a helyi iparűzési adó felét jelentő bevétel (mintegy 85 milliárd
forint) 90 százaléka, vagyis körülbelül 78 milliárd forint kerülne évente
Budapesthez.

Az előterjesztők álláspontja szerint az adóból elérhető bevételek nyomán várhatóan
megoldódhat a BKV, a vidéki városok tömegközlekedése és részben a MÁV és a
Volán-társaságok tartós fenntartási problémája is, illetve juthat forrás a
tömegközlekedés fejlesztésére is.

A közösségi közlekedés fenntartására szolgáló adó bevezetését korábban Tarlós István
főpolgármester és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója is szorgalmazta, szintén a
francia minta alapján.

Vitézy Dávid az MTI megkeresésére elmondta: a közlekedési adó Franciaországban a
tömegközlekedés finanszírozásának egyik fő formája. Az adó a vállalkozásokat sújtja,
béralapú, mértéke 0,9 és 2,6 százalék közötti, országrészenként különböző mértékű,
Párizsban a legmagasabb.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának tájékoztatása szerint Párizsban
és agglomerációjában a menetdíjbevételek mellett a tömegközlekedés fenntartásának fő
forrása a közlekedési adó. "Hasonló példákat, környezetvédelmi és közlekedési célú
speciális adókat más országokban is ismerünk" - jegyezte meg Vitézy Dávid
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SIMÁN SARCOLNAk!!!
  2011-10-26 21:09:03, szerda
 
  Százmilliókat fizetnek - felügyeleti díj címén - lapszemle

2011. október 26., szerda 7:20 Lapszemle

Százmilliókat fizethetnek az agrár- és élelmiszer-ipari cégek a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak felügyeleti díj címén - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint panaszt tett meggyanúsítása ellen Bene László volt országos rendőrfőkapitány.
A Népszabadság arról ír, hogy rövidesen százmilliókat fizethetnek az agrár- és élelmiszer-ipari cégek a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnak felügyeleti díj címén, amennyiben a parlament elfogadja a kormány által nemrég benyújtott sürgősségi javaslatát. A költségvetési törvény módosítását tartalmazó salátatörvény-javaslat egyik passzusa ugyanis kimondja, hogy jövőre az élelmiszergyártóknak az adóbevalláshoz kapcsolódóan, két részletben, nettó árbevételük egy ezrelékét kell kifizetniük a hivatal számára.

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-463784
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e KGB a kommunizmusban?
  2011-10-26 20:09:36, szerda
 
  Lesz-e KGB a kommunizmusban?



- Nem lesz. Addigra az emberek tudata olyan magas szintre fog fejlődni, hogy mindenki saját magát fogja letartóztatni.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nyílt pártnapot hirdet a kerül
  2011-10-26 20:07:45, szerda
 
  Nyílt pártnapot hirdet a kerületi fidesz "A nép és a párt egysége" címmel. Senki nem jön le a pártnapra.

Következő héten a pártházban "A szerelem három formája" címmel hirdetnek előadást.
Teltház van. Az előadó elkezd beszélni:



- A szerelem három formája ismeretes. Az első a patológikus szerelem, ez csúnya dolog, nem is fogunk róla többet beszélni.
A második a normál szerelem, erre sem fecséreljük az időt, hiszen Önök mind tökéletesen tudják,hogy mi a normálisszerelem.
Van azonban a szerelemnek egy harmadik formája is: amit a nép érez a párt iránt. Most bővebben szólnék erről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan fog kinézni a fidesz jö
  2011-10-26 19:58:16, szerda
 
  Hogyan fog kinézni a fidesz jövő embere?


http://www.rollingstone.com/videos/new-and-hot/duck-sauce-big-bad-wolf-20111024#o oid=dvZXd3Mjp_pp5VW4vsUJO7cFXoCa1gOB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan fog kinézni a kommunist
  2011-10-26 19:31:23, szerda
 
  Hogyan fog kinézni a kommunista jövő embere?

- Elsorvadt lábai lesznek, mert nem fog sehová se járni, mindenhová kocsik, vonatok, repülők, ürrepülők viszik. Elsorvadt kezei lesznek, mivel helyette minden munkát gépek és robotok fognak elvégezni. Elsorvadt hasa lesz, hiszen normál étel helyett magas tápértékű kis tablettákat fog szedni. Hatalmas feje lesz, mert egész nap és éjjel csak gondolkozni és gondolkozni fog, azon fog gondolkozni állandóan, hogy honnan a fenéből szerezze be a magas tápértékű kis tablettákat.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A pokolban:
  2011-10-26 19:29:48, szerda
 
  A pokolban:



- Hogy lehet, hogy Hitler nyakig áll a szarban, Sztálin viszont csak derékig?

- Mert Sztálin Lenin vállán áll.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.