Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Végképp elvesztettem a fonalat
  2011-10-07 20:26:51, péntek
 
  Végképp elvesztettem a fonalat

2011.09.28. 13:43

Zavarban vagyok, mint Ádám anyák napján. Elvesztettem a fonalat, de most megpróbálom megmagyarázni. Magamnak.

,,Minden évben az országnak, és ezáltal a kormányzásnak is, van egy célja. Az idei évben ez az ország-cél az átszervezés volt, a jövő évben pedig az ország-cél: az elrugaszkodás.

forrás: fidesz.hu

A Nemzet Magyar Hangja többszörösen is rácsavarodott erre a két mondatra. Úgy adja elő a kormányzati célokat, mintha ezt az ország akarta volna. Érdekes. Megkérdezte erről valaki az országot? Most nem a Konzultációnak nevezett parasztvakításra gondolok, hanem arra, hogy valaki kikukkantott-e a búra alól. Egyelőre úgy tűnik, hogy mindenki elvan a kis biciklibelsőben és fogalma sincs arról, mi is történik kis hazánkban.

Jelenleg ugyanis úgy történik a dolog, hogy a Fényességes beparancsolja a sötétkamrába a Szent Jobbot és onnan ki nem engedi, amíg olyat nem talál mondani, amitől mosolyra húzódik a Fényességes arca. Ezt aztán a Szent Jobb és a Fényességes Magyar Hangja előadja a nagyérdeműnek. A Nemzet Magyar Hangja még néha elereszt egy, a zemberek érdekébent, de egyre ritkábban. Mintha ma már kevésbé lenne érdekes a zemberek akarata. Már felülírja valami magasabb rendű dolog, amit a Fényességes és annak Szent Jobbja csak szabadságharc és/vagy háborúként aposztrofál.

A jövő évi országcéllal meg aztán nem tudunk mit kezdeni. Innen lentről az látható, hogy az idei és a jövő évi országcélt párhuzamosan hajtották végre. A nagy átszervezés közepette már elrugaszkodtunk. A valóságtól. Kellene valami olyan országcélt keresni jövőre, hogy pattanásból nehogy pofára essünk, mert az övékén elég vastag a réteg, de a nép megnyúzása után a mi kis vékonyka maradékbőrünk már elég sérülékeny.

Kedves Péter!

Fogalmazzuk át tehát a mondanivalót úgy, hogy fedje a valóságot:

Minden évben a kormányzásnak, és emiatt az országnak is van egy célja.

A cél megfogalmazását rád bízom, mert az elrugaszkodás már megtörtént.


http://mittu-domain.blog.hu/2011/09/28/vegkepp_elvesztettem_a_fonalat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OMÉk
  2011-10-07 20:00:40, péntek
 
 
OMÉK

2011.09.29. 20:48

A NER nevében beközelítik a vidéket a városba. Kell a nemzeti nevelés a "kulcsos" városi gyerekeknek, hogy nehogy azt higgyék, hogy lila a tehén és a csirkecombot a TESCO-ban nevelik. Érezzék a vidék "szagát". Tudják, hogy az Ambipur nem nyomja el a kecskeszar szagát. Egy raklapnyi sem. Nem is emiatt ragadtam klaviatúrát, mert emiatt nem érdemes. Igazából két cikk együttesen verte ki a biztosítékot megint. Az is csak amiatt, mert ugyanazon újságban egymás alatt hozzák, ugyanaz a szerkesztő nézhette át, de fogalma sincs arról, hogy mit olvas, mert ekkor nem engedte volna így leadni.

Nézzük:

A magyar gazdaság kitörési pontja a mezőgazdaságban rejlik. A válság okozta veszélyek pedig komoly lehetőséget teremtenek hazánknak a minőségi, tiszta élelmiszerek piacán - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki megnyitotta a hetvenötödik Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítást.

forrás: Magyar Hírlap

Itt a fényes jövő. Arccal a mezőgazdaság felé, mert eljött a bazi nagy fellendülés ideje. Nincs ebben semmi rossz. Ha tényleg elkezdődik az, hogy a magyar termelők által megtermelt mezőgazdasági termék hozzáadott értékel, "bundában" lesz értékesítve, eljöhet a vidék felemelkedése. Egyetértek. Főleg, ha nem utaztatják a terméket, hanem a helyi feldolgozást erőltetik.

De jön az árnyék. Nem is kicsi. Még a Fényességest is elhomályosítja.

Kötelező ketrecátalakítás

Az európai uniós előírások miatt a tojástermelők 15-20 százaléka is felhagyhat az állattartással.

...

,,Lesznek olyanok, akik nem tudják kifizetni a támogatáshoz kötődő önrészt, ezért várhatóan a gazdálkodók tizenöt-húsz százaléka felhagy a tojótyúktartással" - mondta lapunk kérdésére Sáringer-Kenyeres Tamás KDNP-s országgyűlési képviselőt. Jelezte, ezzel együtt várha­tóan sokan vállalják majd az anyagilag igencsak megterhelő beruházást, hiszen ez az egyetlen mezőgazdasági ág, amely valamennyire még jövedelmező.

forrás: Magyar Hírlap


Az egyetlen valamennyire még jövedelmező mezőgazdasági ágat is belenyomja az EU-s szabályozás a sárba. A gazdasági szabadságharc közepette elfelejtettünk lobbizni, most meg három hónapunk van, aztán zabálhatjuk az import tojást. A valamennyire jövedelmező ágazat meg megy a süllyesztőbe. Nesze neked kitörési pont.

Nem merték ezt megmondani a Fényességesnek, mert akkor nem lett volna annyira optimista az OMÉK megnyitón. És persze megint bebizonyosodott, hogy a gazdasági szabadságharc elszakadó politikája, a nagy elrugaszkodás megint nem jött össze. Brüsszel kiosztott egy kokit, a reggeli tojásrántotta meg a multiból jön, nem Mari nénitől, a szomszéd faluból.


http://mittu-domain.blog.hu/2011/09/29/omek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chipsadó a kávéra is
  2011-10-07 19:52:50, péntek
 
  Chipsadó a kávéra is


Az ízesített sörökre, a kávéra és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a kormány a népegészségügyi termékdíjat - derül ki a hvg.hu birtokába került tervezetből.
Az eddig is ismert volt, hogy a chipsadó - hivatalos nevén népegészségügyi termékadó - körét kibővíti a kormány, ám az meglepő, hogy a bevezetés után egy hónappal már el is készül a módosítás. A hvg.hu információi szerint már jövő héten tárgyalhatja a kormány a változtatást; az érintett cégek és szervezetek képviselőivel most sem egyeztettek.

A hvg.hu birtokába került tervezet szerint az ízesített sörök és az alkoholos frissítők után is kellene a gyártóknak adót fizetniük. Előbbire literenként 35, utóbbira 100 forintot. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a narancsos, citromos, grépfruitos, almás sörök, illetve az üdítők és a röviditalt tartalmazó italok egyrészt cukrot tartalmaznak, másrészt a fiatalok is szívesen fogyasztják, így tulajdonképp segít az alkoholra való rászokásban.

Nem kismértékű adót - kilónként 250 forintot - kellene fizetni a kávé után is; mindez azt jelenti, hogy a ma 450 forintos negyed kilós kávé több mint 500 forintba kerülne. A törvényhozók indoklása szerint a kávét azért kell bevonni az adó hatálya alá, mert koffeintartalma miatt túlzott fogyasztása egészségkockázatot jelent.

Emelik az adó mértékét

A népegészségügyi termékdíj bevezetését a kormány a magyar lakosság rossz egészségügyi állapotára való hivatkozással indokolta, ám valójában az egészségügyben jelentkező bérfeszültségeket akarták vele megoldani. A kormány korábban a chipsadótól évente 20 milliárd forint bevételt várt, ám a jövő évi költségvetés tervezetében már 30 milliárdos összeg szerepel.

A többlet egyrészt a megadóztatott termékek bővüléséből, másrészt az adók jelentős megemeléséből jönne össze. A sütemények, a chipsek, a snackek és ételízesítők adója kilónként 50 forinttal emelkedik. Az üdítőitalokra kivetett adó mértékének emelése még vita tárgyát képezheti, a birtokunkba került előterjesztésben ugyanis kipontozták ezt a részt.

Nem nézte jó szemmel az energiaital-gyártók trükközését a kormány, a módosítással ugyanis pontosabban meghatározta a termékkört, így belekerült az is, hogy a taurin tartalmú italok után is fizetni kell. ,,Ez a megfogalmazás megakadályozza, hogy a koffeint más - hasonló élettani hatást okozó - összetevővel kiváltani szándékozó energiaital-gyártó az adót elkerülje." A Hell energiaital gyártója ugyanis úgy védte ki a chipsadót, hogy kivonta a koffeint az üdítőből, és más összetevőkkel helyettesítette.

A júliusban elfogadott és szeptemberben bevezett chipsadó hatása a piacra és a magyar lakosság állapotára egyelőre nem ismert, ilyen tanulmány még nem készült. Egyelőre azt hozta magával, hogy a Chio német tulajdonosa az adó miatt nem telepíti Magyarországra a tervezett popcorngyártó sort és a mogyorós termékek gyártócsarnokát sem, illetve számos gyártó kevesebb sót és cukrot tesz a termékébe.




(hvg.hu)

http://nemzetihirmondo.com/index.php?page=cikk&id=3647
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magát ötfősnek kiadó háromfős
  2011-10-07 19:33:32, péntek
 
  Magát ötfősnek kiadó háromfős bandára csapott le a KSH

2011. október 7., péntek

A statisztikai adatszolgáltatás megzavarására készült az az ötfős banda, akikre Bátaszéken csaptak le az éber demográfusok.
,,Először az tűnt fel, hogy sokat mozognak, és más-más néven szólítják egymást, amikor a fűtéses részhez értem a kérdőívben már nem volt kérdés." - mesélt izgalmas kalandjáról Hovanyik Péter, számlálóbiztos. A rendőrség a helyszínen őrizetbe vette a bandát, majd feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, mivel a népszámlálás anonim.

,,Nem ez az első visszaélés, Rakamazon tört számot próbáltak bediktálni egy portán, Kápolnásnyéken pedig busszal szállították a megszámolandókat egyik házból a másikba." - nyilatkozta Pintér Sándor, aki tegnap személyesen felügyelte az összeírást.

http://hircsarda.blog.hu/2011/10/07/magat_otfosnek_kiado_haromfos_bandara_csapott _le_a_ksh
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszámlálás 2011 - valóban?
  2011-10-07 19:04:16, péntek
 
  Népszámlálás 2011 - valóban?


A népszámlálásnak elnevezett lakossági helyzetfelmérést már eleve hazugsággal indították. Névtelenséget ígértek a kitöltőknek, mert vannak olyan kérdések is, melyekre ha névvel kellene válaszolni, sokan egyszerűen nem is válaszolnának, mások a személyiségi jogaikat sértve éreznék és az Alkotmánybírósághoz fordulnának. Pedig ez a kérdőív mindennek nevezhető, csak névtelennek nem. Ha a lakcímet és a pontos születési dátumot a feldolgozáskor beütik a számítógépbe - mely összeköttetésben áll a lakcím-nyilvántartóval - az adatok a továbbiakban már névvel futnak tovább. Tehát szó sincs névtelenségről. Egyes számú átverés.

Az egyik kérdőív a lakáshelyzet felmérésére szolgál. Alapterület, komfortfokozat, stb. - mindenki átolvashatja. Miért kíváncsi erre az adatra a hatalom? Nyilván fontos okból. Ilyen adatok hiányában nem tudta az előző kormány megvalósítani az ingatlanok megadóztatását. Képtelenek az ország lakásállományának a felmérésére, de mivel az adót (a kérdőív adatai alapján) be akarják vezetni, a "névtelen" adatszolgáltató lényegében egy adóalap bevallást készített. Pontosan tudni fogják, hogy ki milyen és mekkora ingatlannal rendelkezik. Azt, hogy tulajdonosa az ingatlannak, eddig is tudták, a Földhivatal és az építési okmányok alapján ez megállapítható. Azt viszont, hogy milyen az adott ingatlanok jelenlegi állapota, a kimutatásokból nem deríthető ki, erre bizony adatokat kell szolgáltatni. Ez a kettes számú átverés.

Több figyelemelterelő fedőkérdés után és között van egy, ami fontos: élt-e Magyarország mai területén kívül legalább egy évig? - mikor, és hol? Ezt vajon miért akarja tudni a hatalom, holott az elmúlt évtizedek minden ilyen adata az útlevél nyilvántartóban megtalálható és könnyen hozzáférhető. Talán elvesztek a nyilvántartások? Ennek a kérdésnek a lényege az, hogy melyik országban tartózkodott legalább egy évig. EU-s országban, Közel-Keleten, vagy máshol. Ez megint egy olyan adat, melyhez csak a kérdőív adhat választ, mert csak a szervezett utazások adatai hozzáférhetőek, és a kilépés, valamint a visszatérés ideje, a világban történő mozgás már nem. Be kellene kérni az összes útlevelet, ami megoldhatatlan feladat. Vannak szövetséges országok, barátiak is, de ellenségesnek nyilvánítottak is. Egy világméretű konfliktus esetén az előre elkészített listák sokat segítenek a "belső ellenség" semlegesítése céljából. Nyilvánvaló, hogy aki legalább egy évig Iránban vagy Oroszországban élt, gyanús, mint ahogy gyanús lehet sok más, ellenséges országban huzamosan kint tartózkodó is. Aki viszont Izraelben élt legalább egy évet, tökéletesen megbízható. Ez lenne a hármas számú átverés.

Az iskolázottsági kérdések lényege az ország szellemi szintjének a felmérése, a jövőben alkalmazandó propaganda milyensége okán. Mivel semmit nem tudnak tenni a képzettséggel rendelkezők, vagy a képzettség nélküliek érdekében, nyilvánvaló, hogy az erre vonatkozó kérdéseket nem a foglakoztatási tervek elkészítéséhez akarják felhasználni. Már csak azért sem, mert nincs módja a hatalomnak semmiféle foglalkoztatási terv kivitelezésére a közmunka kivételével. Tehát a felmérés az EU munkaerő-tartalékok felmérésén kívül csak a már említett befolyásolási szint kialakítását szolgálja. Ha az egyszerű ember erre a kérdésre azt a másik kérdést fogalmazná meg, hogy mi közük hozzá? - igaza lenne.

A nyelvismeret és a munkahely kérdése annyira lényegtelen, hogy töltelékkérdésnek tekintendő. Elfedni a lényegtelennek tűnő, de mégis a legfontosabb kérdést: a nyelvi, nemzeti kötődésre vonatkozókat - melyekre nem köteles senki válaszolni. Pontosan tudható, hogy ma Magyarországon ki és hol dolgozik, illetve van-e munkája, vagy nincs. Elég csak a társadalombiztosítót és az adóhivatalt felkeresni. A közlekedési szokásokról pontos adatokat a tömegközlekedést felügyelő szervektől és az üzemanyag fogyasztásból, gépjármű nyilvántartásokból megtudhatják. És hogy hány perc alatt ér valaki a munkahelyére a legblődebb kérdés. Ezt már nem is lehet minősíteni. Viszont a nyelvi, vallási és a nemzetiségi hovatartozást - melyre nem kötelező a válasz - kiemelten fontos adatnak nevezhetjük. Az is igen beszédes és sokatmondó, ha valaki ezekre a kérdésekre nem válaszol. Mert vagy nem mer, vagy nem akar. A félelem és az elutasítás megnyilvánulása. Nem meri vállalni az alapvető azonosságát, vagy "semmi közötök hozzá". Akik viszont ezekre a kérdésekre is válaszolnak, vagy "jó állampolgárok", akiknek mindenre válaszolni illik, vagy öntudatos emberek, akik vállalják a számukra fontos közösséghez tartozást. A hamis adatok szolgáltatása erre a kérdésre tömeges lesz. A cigány magyarnak vallja magát, a zsidók döntő többsége is, sok magyar meg a hatalommal való "kitolás" okán cigánynak és zsidónak is. Mivel mindenki az, aminek mondja magát. Legalábbis ebben a "népszámlálásnak" nevezett átverő műsorban. A többi kérdésre is tömegesen fognak valótlan adatokat közölni a megkérdezettek. Soha senki nem tudja és nem fogja a válaszokat leellenőrizni. Még szúrópróbák formájában sem. Sokan kimondottan sportot űznek a hatalom átveréséből. Ezek után van értéke és értelme az egésznek?

Biztosan van valamilyen fontos, általunk még fel nem fedezett rejtett oka is ennek a teljesen feleslegesnek látszó kikérdezésnek. Egy valamiben azonban biztosak lehetünk; nem a javunkat szolgálja. Éppen ezért nem értünk egyet azokkal, akik azt állítják, hogy hülyeség az egész és nem kell komolyan venni. Sajnos a látszat ellenére nagyon is komoly dolog ez a "népszámlálás", melyre mint valódi népszámlálásra nincs is semmi szükség. Tíz évvel ezelőtt már volt egy, és semmi nem indokol egy újabbat. A fenti megállapításaink nem annyira lényegesek, hogy indokolnák ezt a hatalmi műveletet. Jó lesz figyelemmel kísérni a közeljövő eseményeit, és azok közül is azokat, melyek összefüggésbe hozhatóak a kérdőívek kérdéseivel.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2011. október 06.

http://jovonk.info/2011/10/06/nepszamlalas-2011-valoban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltáratlan múlt
  2011-10-07 18:34:38, péntek
 
 
VGB: Feltáratlan múlt


Meddig ? Mikor ismerhetjük meg végre a múltunkat ? Miért titkosítanak mindent ellenünk ? Vesztett háborúnk után megszállt bennünket egy vérszomjas, idegen fajú népcsoport, akik magyarnak mondják magukat, de külsőleg s bensőleg egyaránt elütnek tőlünk, magyaroktól . Nem rendelkeznek a keresztény értékrend legkevesebb jellegzetességeivel sem, szemet szemért, fogat fogért elvet alkalmaznak ellenünk, a Kárpátmedence őslakosaival . Eközben mi állandóan megbocsátunk nekik .

,,Megbocsátottuk" a 133 napig tartó rémuralmukat, Trianont, Rákosit, Kádárt, az ügynököket, pufajkásokat, munkásőröket, volt pártitkárok leszármazottait, akik még ma is a nyakunkon ülnek, uralkodnak felettünk . Elnéztük nekik azt, hogy részekre bontották a társadalmat, pártokra szabdalták azt a közösséget, akik ezer évig kereszténynek vallották magukat . Még azt is megbocsátottuk nekik, hogy kiverték belőlünk az Istenfélelmet, vallást, szolidaritást, mert mi ilyenek vagyunk .

Amikor azt hittük, hogy végre megszabadultunk tőlük, akkor estünk bele egy még könyörtelenebb csapdába, a hazug szabadság butító elméletébe, ahol megengedtük nekik azt, hogy ők vezessenek ki bennünket ebből a képtelen helyzetből, ahová a kommunizmus nevében beletaszítottak mindannyiunkat . Kádár kimúlt . Még a koponyáját is kiásta valaki, nehogy békében pihenjen földünkben . Néhányan készítettek tényfeltáró filmet az ÁVO-ról, pincebörtönökről, közügyeinkről, a terror különféle arculatát bemutató házakról, összekötő alagutakról, darálóról, sósav fürdőről, és egyéb szörnyűségekről, de ezeket csak egy nagyon kis csoport ismerhette meg idáig, mert még élnek az összekötő szálak . Kényelmetlen az igazság gyermekeiknek, unokáiknak ...

Odarakták elénk a Terror Háza Múzeumot az Andrássyi út 60-ba, még egy tankot is tettek az udvarba . Fényképek jelzik az ávósokat nekünk, viszont együtt említik őket a nyilasokkal, az áldozatul odavetett magyaroknak . Pedig alattuk húzódik egy titkosan összekötött pincerendszer, amiről hallgatnak, csak nagyon bátor filmkészítők merik felvállalni ezt a kényelmetlen múltat . Metrót építenek egy méterrel a sok emelet mélyen föld alá épített börtön mellé, talán ezért húzódik oly soká a négyes metró e néhány kilométeres szakasza ? Milliárdokat emésztett fel eddig ! Ez a világ eddigi legdrágább földalattija, pedig már a XIX-ik század végén, Európában először nálunk, Budapest utcái alatt közlekedett kéregvasút, a kis földalatti .

Autópályákat építettek nekünk rekord áron, amit eladtak egymás közt, amiért fizetni fogunk még évtizedeken keresztül kirablóinknak, de mi ezt is megbocsátottuk nekik . Húsz éven keresztül makoghatott nekünk Demszky, aki a feje tetejére állította a fővárost, Európa, s talán a világ egyik legszebb városát . Utódja majd hogy nem szobrot állíttatott neki érdemeiért... Kik ezek a magyartalan világpolgárok, akik azt hiszik, hogy tulajdonukká válhat hazánk, s benne minden amire kezüket rátehették ? Elképesztő szemtelenség !Vakmerő bátorság véghezvinni azt, amit ezek megcsináltak velünk az utóbbi 60 évben !

De nem csak Magyarországot tették tönkre, hanem az egész demokratikusnak nevezett nyugatot, keletet, északot, déli népeket Afrikától, Amerikáig, Ázsián keresztül Ausztráliáig, mindenütt eluralkodtak a hamis pénz nyomtatásának a segítségével . Ezzel a játékpénzzel fizettek ki bennünket ugyanúgy, mint a világ többi népét, nemzeteit . Valódi, élethű ,,monopolly"-t játszanak velünk, élő emberekkel, vagyontárgyakkal, a köz tulajdonával . Mindent pénzzé tettek már, amit csak tehettek eddig . A hatvanas évek végén még azt is megengedték maguknak, hogy elsüllyesszenek egy amerikai hadihajót a Libertyt a Földközi tengeren, közel Izraelhez, nemzetközi vizeken . Hiába tették ki jól láthatóan a baráti zászlót, órákon át lőtték, bombázták, torpedózták őket . De mintha meg sem történt volna ...

A világ szeme elé virtuális függönyt húznak, eltakarva a valóságot, átértelmezve a múltat, eltérítik a jövőt, megrontják gyermekeinket, beteggé tesznek mindenkit maguk körül, mert csak így tarthatják meg ebül szerzett jogaikat . Világkormányt, hatalmas birodalmat építenek maguknak, közös pénzrendszert működtetnek, elrettentő sereget tartanak a világ minden részén Amerika nevében, és elbutított katonák gyilkolják szedett-vedett indok okán szuverén országok polgárait . Pedig hivatalosan háború sincs ! Még ezt is elhazudják előlünk . Közben csendesen folydogál a megszálló seregek nyomában az ártatlanok vére . Megelőzésül teszik mindezt ! A békéért ! A demokráciáért ! A szabadságért ...

Azt hittük ha jön majd a kétharmados Orbán kormány, két hét alatt rendet rak, de csak a gárdisták ellen folytattak háborút ! Sőt ő is Budaházyt felejtette több mint két évig börtönben ! Közben milliárdos csalássorozat, jól bizonyított hazaárulás maradhat megtorlatlanul . Kétes elkötelezettségű, kettős, vagy többes állampolgársággal rendelkező politikusok ülnek a parlamentben, pártoknak nevezett, nemzetmegosztó tevékenységet folytatva . Sokan elégedetlenek hazánkban ezzel a kormánnyal is, akik magukra hagyták a hazánkban gátlástalanul ügyködő, csalafinta bankok áldozatait . Megtévesztették áldozataikat ezek az uzsorások . Nemzetközi gyakorlattal ellentétes tevékenységet űznek nálunk büntetlenül .

Titkosítások minden ügy mögött ! Mert ,,ha egyszer elkezdenének beszélni" ezek a hétpróbás gazemberek, akkor ledőlne velük együtt a szocialista köntösbe bújtatott álomvilág, s a világ proletárjai hűvösre kerülnének, a nemzetközi maffia tevékenységét végző pénzoligarchia tagjaival együtt . Ezek a Fuggerek, Mediciek, Rotschildok, Rockefellerek, Morgan, Warburg, Schiff bankár családok leszármazottai, akik átverték a világot ezzel a kozmopolita játékpénzrendszerükkel . Elérték azt, hogy csak rajtuk keresztül forog a nemzetközivé vált tőke . Tőzsde világ, mamutvállalatok, részvénytársaságok sora, különféle intézetek, alapítványok rendszere épült ki körülöttünk, ellenünk !
Forog a pénz, bár munkát sosem látott . Aratást mívelnek azok, kik soha sem vetettek, s azt hiszik, hogy ez örökre így marad . Összedűlőben Görögország . Eladósodva az egész világ. Amerika a tönk szélén áll, csak rémisztő nagy serege maradt meg utánuk . 15 trillió dollárral tartoznak maguknak ! Hülyék ezek ? Saját pénzüket is más nyomja nekik ? Kamatra ? De nálunk sincs másként... Miért engedjük ? Meddig játszunk még velük ? Hiszen csalnak ! Emberek ! Nem látjátok, hogy a király meztelen ? Egy fillérjük sincs, csak az, amit mi elfogadunk tőlük ! Államosítani kell mindazt, amit különböző nemzetek területén felépítettek maguknak . Ők sem teketóriáztak velünk a vörös terror eljöttével ! Kutyaharapást szőrivel barátaim, hiszen legitimitást is csak mi adunk nekik .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csomagol a hosszú külföldi mu
  2011-10-07 10:12:38, péntek
 
  Csomagol a hosszú külföldi munkára induló magyar, egy barátja segít neki a pakolásban.
Az egyik bőröndben meglát egy Orbán-képet, rá is förmed a barátjára:
Ez meg mit keres itt?
Ha honvágyam lenne, elég ránéznem...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A színeseknek fehér vagyok,
  2011-10-07 10:02:25, péntek
 
  A színeseknek fehér vagyok, a zsidóknak keresztény, az elcsatolt területeket bitorlóknak hazátlan, a cigányoknak paraszt, a komcsiknak náci, a buziknak konzervatív hetero! És még ők tartanak engem kirekesztőnek?!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így vásárolja meg az esküszegő
  2011-10-07 08:07:10, péntek
 
  2011-10-06. 22:01
Így vásárolja meg az esküszegő Pőszét a Fidesz


Többszörösét biztosítja pozícióban és tiszteletdíjban a Fidesz Pősze Lajosnak, mint ami a független képviselőknek járna, cserébe nemcsak mindent vakon megszavaz az áruló, de még szapulja is a Jobbikot, ahol teheti.
A Wikileaks-iratokból bebizonyosodott: az SZDSZ koalícióból történt kiválása után az MSZP szavazatokat vásárolt a kormánytöbbség fenntartásához. Most pedig tehát a Fidesz nyúlt hasonló módszerhez.
A Házszabály a független képviselőknek csak fejenként egy bizottsági tagságot biztosít, Pősze azonban - a fideszes többségnek köszönhetően - nemcsak a két legjobban fizetett bizottságnak (alkotmányügyi és költségvetési) tagja, hanem az ún. egyenruhás bűnözést és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottságnak is, melyben Lajosunk vadul támadja a polgárőrséget, tippeket is adva a hatóságoknak a fellépés módjaira.
A szintén független Molnár Oszkár és Ivády Gábor is csak egy állandó bizottság tagja. Pősze azonban még lakhatási támogatást is felvesz azon az alapon, hogy ő a Jobbik Somogy megyei listájáról szerzett mandátumot, ezért ottani képviselősködéséhez szükséges ez, még ha valójában nem is vesz ott ki se lakást, se szállodai szobát. Merthogy fogadóórát nem tart sehol. Mindezek ellenére így hajszál híján kétszer annyit keres, mint a négy legkisebb tiszteletdíjban részesülő egykori frakciótársa: Dúró Dóra, Novák Előd, Szabó Gábor és Schön Péter. S mindezért alig végez képviselői munkát Pősze, jószerével csak szavazni jár be. Még EBESZ-delegált is lett (feleségét is viszi a diplomáciai utakra), a KDNP lemondott a javára a posztról.
Pőszén múlt a devizahitelesek megsegítése is
A Jobbik rendszeresen nyújt be javaslatokat a devizahitelesek valódi megsegítése érdekében, amelyek nem csupán olyan látszatintézkedések lennének, mint a kizárólag a gazdagokat támogató fideszes javaslatok. Múlt héten két jobbikos törvényjavaslat volt napirenden az alkotmányügyi bizottságban: az egyik megtiltotta volna a bankoknak, hogy a jelzáloggal terhelt ingatlan elárverezése után további követeléssel élhessenek a kiszolgáltatott adósok felé, így adva esélyt az újrakezdésre, a másik a kiterjedt végrehajtói maffiát szorította volna vissza a végrehajtói jutalék 2%-on történő maximalizálásával. A fülkeforradalmár csapat a "nemzeti együttműködés" jegyében arcátlan cinizmussal nem volt hajlandó a javaslatokat tárgysorozatba sem venni (a plenáris ülés napirendjére engedni): a fideszesek "elegánsan" tartózkodtak, miközben az ellenzék és szokatlan módon a KDNP támogatta azokat. A hiányzások következtében úgy alakult, hogy már csak egyetlen szavazat hiányzott. Pősze Lajos most megmutathatta volna, ha már az esküjéhez hűtlen is maradt, hogy valóban a nemzet érdekében kíván politizálni. Pősze azonban - mint minden szavazáskor, beleértve a Hit Gyülekezetének történelmi egyházzá nyilvánítását - a fideszes álláspontot képviselte vakon.

(Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/6/86238/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
zuhan a vásárlási kedv
  2011-10-07 08:03:07, péntek
 
  Nagy a baj: zuhan a vásárlási kedv


Tovább csökkent a kiskereskedelmi forgalom Európában. A vásárlási kedvet a kontinensszerte életbe lépő megszorító intézkedések nem fokozzák, a második leggyengébb adat ráadásul éppen Németországból érkezett. Ez újabb csapás a magyar gazdasági növekedésre nézve, amelyet visszahúz a hazai fogyasztás gyengélkedése is.
FN.hu
2011. október 5. 11:47

A júliusi 0,1 százalékos emelkedés után az Európai Unióban augusztusban az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom - derül ki az Eurostat szerda délelőtt közzétett jelentéséből. Az eurózónában a 0,2 százalékos júliusi növekedés után 0,3 százalékos visszaesés következett. Éves összevetésben az EU egészében 0,8 százalékkal, a közös pénzt használó blokkban 1,0 százalékkal esett vissza a forgalom.

Az uniós statisztikai hivatalt tájékoztató tagállamok közül hó/hó alapon a legnagyobb, 3,1 százalékos forgalomcsökkenést Romániában regisztrálták (keleti szomszédunknál éves összevetésben 6,3 százalékos volt a visszaesés) - ennél is riasztóbb azonban a német adat: Európa motorja a fogyasztás tekintetében is lassulni látszik: augusztusban az előző hónaphoz képest 2,9 százalékkal csökkent a forgalom. A francia, a spanyol és a portugál statisztikusok szerény bővülésről számoltak be, az olasz adat - csakúgy, mint a magyar - még nem érkezett meg Luxemburgba.

A régiós adatok sem adnak okot optimizmusra: Lengyelországban hó/hó alapon ugyan augusztusban is nőtt a forgalom (a júliusi 1,6 százalék után 0,5 százalékkal), az egy évvel korábbitól azonban már itt is elmaradt. Szlovákiában a havi és az éves adat is negatív volt (mínusz 0,1, illetve mínusz 3,8 százalék). Az üdítő kivétel Szlovénia, ahol a - nem kis részben a gyenge bázisnak betudhatóan - 6,5 százalékos éves forgalomnövekedést regisztráltak.

Magyarország: kellene egy motor...

A KSH az augusztusi adatot majd csak október 21-én teszi közzé. A júliusi mutató komoly csalódás volt: az év hetedik hónapjában a forgalom volumene 1,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, de az első hét hónap összesített mérlege sem pozitív: január-júliusban év/év alapon 0,3 százalékkal csökkent a forgalom. Az év második felében az elemzők szerint nem lesz fordulat, a lakossági fogyasztás így várhatóan - Matolcsy György eredeti célkitűzését cáfolva - nem pozitívan fog hozzájárulni a GDP növekedéséhez.

Kérdés persze, hogy akkor mi húzza majd a magyar gazdaságot? Az exportra termelő feldolgozóipar aligha: az értékesített volumen júniusban és júliusban is bő 3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, és - amíg elsőszámú kereskedelmi partnerünk, Németország nem gyújtja be újra a rakétákat - ezen a területen sem várható fordulat. Az adatok a pesszimista forgatókönyveket látszanak igazolni, legföljebb azzal vigasztalódhatunk, hogy Európa boldogabbik felén is hasonló problémákkal szembesül a gazdaságpolitika (és a lakosság).

Mit mutatnak a Tesco-számok?

A hazai kiskereskedelmi piac meghatározó szerelője, a Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is jelen lévő Tesco szerda reggel tette közzé azt a jelentést, amelyben az augusztus 27-én zárult fél év eredményeiről számolt be. A társaság nettó árbevétele hazánkban az egy évvel korábbi 261,6 milliárd forintról 281,5 milliárd forintra emelkedett, ami kevesebb, mint 8 százalékos növekedést jelent. Fontban számolva azonban - és a Tesco részvényeseit főként ez érdekli - a forgalom-növekedés 17 százalékos volt. A forint ugyanis a fonttal szemben a szóban forgó időszakban jelentősen erősödött: a font/forint árfolyam idén február-augusztusban átlagosan 305,3 volt, míg egy évvel korábban még megközelítette a 333-at.


A Tesco a lengyel, a cseh és a szlovák piacon is növelte árbevételét, helyi devizában számítva éppúgy, mint fontban. (A font a koronával, a zlotyval és az euróval szemben is gyengült, így a ,,fontos" növekedés mindenütt erősebb, mint a helyi devizában számolt.)

http://www.fn.hu/makro/20111005/nagy_baj_zuhan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.