Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Boldogok,akik békét teremtenek
  2011-10-08 21:06:55, szombat
 
  Nyolc alapelv

A Hegyi Beszéd Boldogmondásai alapján írta: Rick Warren lelkipásztor


1. Rádöbbenés: nem én vagyok az Isten. Beismerem, hogy teljesen tehetetlen vagyok, és képtelen vagyok uralkodni a bennem lévő, rosszra vivő hajlamon. Életem irányíthatatlanná vált, kicsúszott a talaj a lábam alól.
,,Boldogok a lelki szegények"
(Boldogok, akik tudják, hogy lelkileg szegények)
Máté 5:3

2. Őszinte hit: Isten létezik, és igenis sokat jelentek neki, és van hatalma arra, hogy segítsen a helyreállásban.
,,Boldogok akik sírnak, mert ők megvígasztaltatnak." Máté 5:4

3.Tudatos elhatározás: úgy döntök, hogy teljes életemet és akaratomat Krisztus oltalmára bízom és irányítása alá rendelem.
,,Boldogok a szelídek" Máté 5:5

4.Nyíltság: őszintén megvizsgálom és önmagamnak is bevallom életem minden bűnét és vétkét. Istennek is megvallom és más embernek is, akikben megbízok.
,,Boldogok a tiszta szívěek" Máté 5:8

5.Odaszánás: önként alávetem magam minden olyan változásnak, melyet Isten akar elvégezni az életemben. Alázatosan kérem őt, hogy távolítson el belőlem minden jellembeli torzulást.
,,Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra"
(boldogok, akiknek legmélyebb vágyuk, hogy tegyék azt, amit Isten kíván tőlük)
Máté 5:6

6.Átértékelés: átértékelem minden kapcsolatomat. Megbocsátok azoknak, akik megbánottak és kárpótlást ajánlok azoknak, akiket én bántottam meg és akiknek kárt okoztam (ez alól kivétel az az eset, ha ezzel további bántást okoznék a károsultnak vagy másoknak).
,,Boldogok az irgalmasok" Máté 5:7
,,Boldogok, akik békét teremtenek" Máté 5:9

7.Napi csendesség: időt szánok rá naponta, hogy Istennel legyek, önvizsgálatot tartsak, Bibliát olvassak és imádkozzak. Szeretném jobban megismerni Istent és életemre vonatkozó akaratát. Erőt akarok nyerni ahhoz, hogy kövessem az akaratát.

8.Megadás: teljes mértékben alárendelem önmagam Istennek. Akarom, hogy használjon, hogy a Jó Hírt úgy szavakban, mint példámmal másokhoz elvigyem.
,,Boldogok, akiket az igazságért üldöznek" (mert azt teszik, amit Isten vár tőlük)
Máté 5:10





Helyreállás Link Link Középpontban
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A Hópárduc talpra áll
  2011-10-08 17:53:39, szombat
 
  Példa, képpel

A Hópárduc talpra áll című dokumentumfilm az amputált lábú magyar hegymászó, Erőss Zsolt sajátos portréját rajzolja meg. Ismert balesetétől a következő - immáron protézissel megtett - csúcstámadásig követve történetét. De ez a történet többet mutat és mond önmagánál: Erőss a mi Oscar Pistoriusunk, telve hittel, reménnyel és akarattal. Mindnyájan csak tanulhatunk tőle. Érdemes.
Egy igazi hős




A csíkszeredai születésű Erőss Zsolt jó kedélyű, hitet sugárzó honfitársunk, az erdélyi góbék egyszerű (de nagyszerű) életszemléletével teszi túl magát a bajokon és lép előre. Esetlegesen aki számít a filmben a bulvármédia szokott sírós-összeomlós kliséjére, csalatkozni fog, Erőss nem ilyen, a bajait magába fojtja, pontosabban: kimászatja magából. PORT.hu 2011. október 7. Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Kockáztasd az életed
  2011-10-08 09:55:45, szombat
 
  Az Istentől jövő látás nagy dolgokra késztet

,,Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte lévő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült." (Zsidókhoz írt levél 12:2)





Azt hiszem a legkiemelkedőbb jellemzője annak, ha egy látást kapunk az, hogy megváltoztatja a gondolkodásunkat, ami pedig megváltoztatja az azt, ahogyan élünk.


Az úszó olimpikon kibírja, hogy minden nap órákon keresztül a medence alját bámulja, mert a várt aranyérem lebeg a szeme előtt.


Az édesanya kibírja, a gyermekszülés fájdalmait mert az újszülött baba képe segít neki kitartani.


És a négyéves gyerek kibírja a küzdelmet, hogy még két hétig nagyon-nagyon jó fiú legyen, mert a karácsonyfa alatt remélt ajándékok gondolata motiválja őt.


A látás egy olyan erőforrás, amely motivál bennünket arra, hogy nagy dolgokat tegyünk meg, nagy dolgokat adjunk és mindenkor szeressünk. Segít továbbmennünk, amikor nem látszik semmilyen más érv arra, hogy még mindig törekedjünk a célunk elérésére.


Jézus kibírta a kereszthalált látása - ,,az előtte lévő öröm" - miatt (Zsid. 12:2).

Oswals Chambers szerint, ami előre visz minket tovább Isten felé még akkor is, amikor körülöttünk minden széthullik, az a Róla való látásunk, nem pedig elvek vagy kötelezettségek felé való elkötelezettségünk.


Ez az Istenről való látás amikor ezt tesszük: ,,Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel" (Kolossé 3:2).


Kérd Isten, hogy adjon neked látást Önmagáról. Kérd, hogy mutassa meg neked, hogy a te saját célod hogy lehet az ő szívének és gondolatainak a kiterjesztése. Aztán pedig fuss ,,egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Jézus Krisztusban adott jutalmáért" (Filippi 3:14).

Jon Walker
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1887
  • e Hét: 6114
  • e Hónap: 17167
  • e Év: 78468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.