Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
Miből készül a kóla?
  2011-11-30 19:41:37, szerda
 
 


A nálunk is közkedvelt coca Cola receptje titkos, de az egyik alapanyag a kóladió. Ismerjük meg közelebbről a kóla alapanyagát.

A kóladió egy trópusi növény, amely Afrikában őshonos. Innen került át a XVI században Dél-kelet Ázsiába, és közép Amerikába is.

Maga a növény a trópusi őserdők árnyékos mélyén akár 15 méter magasra is megnőhetnek. A növény különlegessége hogy nem más-más időben hoz új hajtásokat és utána terem, hanem az egész fa egyszerre hajt és a fa többi része ilyenkor nyugalmi állapotban van.

A coca cola egyik összetevője a kóla dió!
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A szeretet kockázatos
  2011-11-30 11:31:22, szerda
 
  A Biblia azt írja, a szeretet kockázatos

"Odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked." (Lk. 10:34-35)

Hogy úgy szeresd a felebarátodat, mint magadat, ahhoz az kell, hogy hajlandó légy kockáztatni. Sokszor csak a saját félelmeink tartanak vissza minket attól, hogy másokért tegyünk dolgokat. A félelem miatt nem vagyunk kedvesek. A legkegyetlenebb embereknek van a legtöbb félelmük. Képzeld csak el, milyen félelmei lehettek az irgalmas samaritánusnak - és mint jogos volt.

Mondhatta volna, "Mi van, ha segítek ennek az embernek, de a rablók még mindig itt vannak? Engem is kirabolnak, elveszik a ruhám, a szamaram, a pénzem."

Mondhatta volna, "Mi van, ha segítek rajta, de ez egy csapda? Felugrik, elver, elveszi mindenemet és itthagy az út mellett?" (A zsidók és a samaritánusok el voltak különítve faj, vallás és politika szerint is) vagy "Mi lesz, ha a végén még én leszek a hibás?"

Ma lehet, hogy inkább ilyenek jutnának eszünkbe, "Mi van, ha beperel?" vagy "Mi van, ha nem tudom, mit tegyek?" vagy "Mi van, ha nem tudom, mit mondjak?"

Van egy nagy félelmünk, amiről nem szeretünk beszélni, de meg kell, hogy említsem. Sokszor nem akarunk más emberek problémáiba belefolyni, mert az a saját problémáinkra és fájdalmainkra emlékeztetne. Épp sikerül elnyomnunk a fájdalmainkat, nem akarjuk, hogy újra felszakadjanak a sebek.

Ezért kell engednünk, hogy Isten szeretete növekedhessen bennünk, hogy úgy szerethessünk másokat, mint ahogy Ő szeret minket. A Biblia írja, "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet". (1 Jn. 4:18a)

Mik a te félelmeid, amik visszatartanak attól, hogy másokat szeress? Hogy kezdődtek ezek a félelmek? Vidd őket Isten elé és kérd, hogy segítsen, hogy bízni tudj Benne: "Mert az ÚRban bizakodhatsz, és ő megőrzi lábad a csapdától." (Péld. 3:26b)

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Imánuel :) Velünk az Isten
  2011-11-30 11:12:40, szerda
 
  "Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr,
aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható. " Link


"Velünk az Isten"

"És annak nevét Immánuelnek nevezik, ami azt jelenti: Velünk az Isten" (Mt 1:23). "Az Isten dicsőségének ismerete" látható "Jézus Krisztus arcán" (Vö. 2Kor 4:6). Az Úr Jézus Krisztus örök időktől fogva egy az Atyával. "Isten képmása", az Ő nagyságának, fenségének visszatükrözője - az Ő "dicsőségének világoltatása" (Vö. 2Kor 4:4.6). Jézus azért jött földünkre, hogy ezt a dicsőséget kinyilatkoztassa. Eljött a bűn sötétjében bolyongó világunkba, hogy bemutassa Isten szeretetének világosságát - hogy legyen "VELÜNK AZ ISTEN".

Ezért jövendölték róla, hogy "nevét Immánuelnek nevezik".
Jézus eljött, hogy közöttünk lakozzék, s kinyilatkoztassa az Atyát mind az emberek, mind az angyalok előtt. Ő Isten Igéje volt - Isten gondolatait tette érthetővé. Tanítványaiért mondott imájában így szólt: "Megismertettem ővelük a Te nevedet" (Jn 17:26) - "irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú" (2Móz 34:6) -, "hogy az a szeretet legyen őbennük, amellyel engem szerettél, és én is őbennük legyek" (Jn 17:26).

AZ ÍGÉRETEK TELJESEDÉSE
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Ismét eljövök :)
  2011-11-30 00:19:23, szerda
 
 

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek:
higgyetek Istenben, és higgyetek én bennem.
Az én Atyámnak házában sok lakóhely van;
ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek.
Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.
És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek,
ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket;
hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." János 14.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Köszönöm
  2011-11-29 22:05:51, kedd
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Hobby  
A szeretet nem késlekedik
  2011-11-29 09:00:19, kedd
 
  "Odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta." (Lk 10,34)




Akkor szeretjük felebarátainkat, ha gyorsan lépünk, hogy segítsünk nekik. Megtesszük, amit az adott pillanatban lehet. A jó szamaritánus azonnal cselekedett. Nem mondta: "Sajnálom szegény fickót. Hát nem szomorú? Igazán kár!" Ehelyett tett valamit.

A Biblia így fogalmaz: "Ne késs jót tenni a rászorulóval, ha módodban van, hogy megtedd!" (Péld 3,27) Ez azt is jelenti, hogy a segítségre állj készen még ha félbeszakítanak is teendőidben. Másokat szeretni nem a te időbeosztásodhoz van ütemezve, inkább másokhoz van ütemezve. Szeretni gyakran terhes feladat!

Tudtad, hogy Isten gyakran szándékosan irányít utadba szükségben szenvedő, fájdalommal teli, szenvedő embereket? Ami gyakran véletlen találkozásnak tűnik, az valójában Isten által tervezett találkozás. Isten tudja, úgy tanulsz meg szeretni, ha teszel valamit másokért, tudva, hogy semmit sem kapsz viszonzásul. Úgy tanulod meg, mi az, szeretni, hogy idődbe, pénzedbe kerül, terveidbe ütközik, kényelmedet rúgja fel.

Légy résen, mert Isten valakit utadba irányít még ma! Isten megadja a lehetőséget és választhatsz: megragadod az alkalmat vagy félresöpröd? Isten megadja neked a lehetőséget, hogy növekedj a szeretet képességében.

(Daily Hope by Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Végig megálld a nagy tusát
  2011-11-28 09:02:54, hétfő
 
  Végig megálld a nagy tusát,
Erőt Urad, a Krisztus ád.
Nyerd el, neked mit félretett,
a koronát, az életet.

A célra fuss, hogy mennybe juss,
Ott vár reád az égi juss.
Krisztus a cél és Ő az út,
Ki véle jár, az mennybe jut.

Ne csüggedezz, Ő elfedez,
Ő enned ád, ölébe vesz.
Ha gondodat mind ráveted,
Krisztus lesz majd az életed.

Bízzál, ne félj, a Krisztus él.
Ő megsegít, Ő benned él.
Csak higgy, Urad és Mestered
Lesz mindenekben mindened.

Hallelujah énekek 375.
Link



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Advent :) Guti Tünde
  2011-11-28 08:56:50, hétfő
 
  ADVENT

Nekem mit jelent az advent?
Nem a gyertyák fényét,
Hanem messiási díszben
Jézus visszatértét.

Nekem mit jelent az advent?
Nem meleg kalácsot,
Hanem égi szeretettel
Érkező világot.

Nekem mit jelent az advent?
Szívben várakozást.
Lelkem vágyik látni Jézust,
Boldog találkozást.

Nekem mit jelent az advent?
Minden teljesedik!
Mit próféták megígértek,
Krisztus megjelenik!

Nekem mit jelent az advent?
Nem a versfaragást,
De az Úr jelenlétében
Csendes megmaradást.

S neked mit jelent az advent?
Illatos koszorút?
Látsz-e gyertyafényen túlra?
Várod-e a Fiút?

Szerző: Guti Tünde :) Link


BÉKÉS ADVENTI VÁRAKOZÁST!
 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Megértés hallgatással kezdődik
  2011-11-28 08:34:53, hétfő
 
  Link


A megértés hallgatással kezdődik

"Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal." Róma 15:12

Annak érdekében, hogy szeressük felebarátainkat, meg kell értenünk a fájdalmukat. A Biblia ezt mondja: "Egy úton lévő samaritánus pedig , amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta." Lukács 10:33

Ha az érzékenység a szemeiddel kezdődik, ahogy tegnap erről szó volt, akkor az odafigyelés a füleiddel. Az őszinte együttérzés titka: megtanulni meghallgatni. Minél jobb hallgatóvá válsz, annál együtt érzőbb leszel.

A Biblia ezt mondja: " Örüljetek az örülőkkel és sírjatok a sírókkal." Róma 15:12 Más szóval, lépjünk be az érzelmi világukba és érezzük, amit ők éreznek. Hogyan tegyük ezt?

Kezdd az odafigyeléssel. Nem úgy értem, hogy adj tanácsokat és próbálj meg megoldásokat ajánlani. Egyszerűen csak hallgasd meg. A figyelmes hallgatás két alapvető szükségletünkből áll:szükségünk van arra, hogy megértsenek és arra, hogy az érzéseink megerősítést nyerjenek.

A Biblia ezt így fogalmazza meg: "Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét." Galata 6:2. Mi Krisztus törvénye? Ezt hívjuk a Nagy Parancsolatnak: "Szeresd Istent teljes szívedből és szeresd felebarátodat, mint önmagadat."

Szereted, ha megértenek? Persze, hogy szereted. Szereted, ha az emberek együtt éreznek veled, amikor érzelmi vagy fizikai fájdalmad van? Persze, hogy igen. Jézus azt mondja, hogy tégy ugyanígy másokkal is.

Daily Hope,Rick Warren :) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nyisd ki a szemed!
  2011-11-27 18:36:09, vasárnap
 
 



Arra utazott egy samáriai férfi is. Amikor meglátta az embert, megsajnálta őt. (Lukács 10:33)


Ahhoz, hogy valóban úgy szerethesd a felebarátodat, mint önmagadat, először észre kell venned a körülötted élők szükségleteit. Jézus megmutatta nekünk, hogy nem mindig könnyű észrevenni azok szenvedését, akik nem a mi csónakunkban eveznek. Azonban, ha ráeszmélünk a körülöttünk élők szükségleteire, a szeretet elkezd bennünk munkálkodni: ,,Arra utazott egy samáriai férfi is. Amikor meglátta az embert, megsajnálta őt. (Lk. 10:33—a szerző kiemelése)

A kedvesség kezdete az a pillanat, amikor kinyílik a szemünk. Azzal kezdődik, hogy megtanulunk észrevenni dolgokat. Ha nem látod meg a szükséget, nem fogsz törődni azokkal. Fontos, hogy kiszélesítsük a látókörünket és érzékenyebbé váljunk.

A világ tele van sérült emberekkel. Néhányan közülük a szomszédban élnek, néhányukkal együtt indulunk munkába, és bizony, néhányuk talán épp mellettünk ül a templomban.

Miért nem látjuk meg az ő sebeiket? A válasz egy szó: elfoglaltság. A sietség a szeretet gyilkosa. Ha szeretnél megtanulni szeretni, le kell lassítanod, mint ahogy a Samaritánus is lelassított és megállt.

Az első lépés a jóindulat elérése felé az, ha arra kéred az Urat, hogy adjon neked egy ,,lelki radart". Így már elkezdheted keresni azokat, akik szükségben szenvednek körülötted. Azokat, akik érzelmileg, lelkileg, fizikailag, vagy bármilyen más módon szenvednek.


Imádkozz így: ,,Istenem, segíts, hogy úgy tekintsek az emberekre, ahogyan Te!"
Keresd azokat, akiknek segítségre, bátorításra vagy gondoskodásra van szükségük!
Hogyan értékelnék a környezetedben élők a figyelmességedet? A munkatársaid? A szomszédaid?

Írd le minden héten három ember nevét egy papírra! Ezek után írd le azokat a dolgokat, amikről tudod, hogy gondot okoznak nekik! ,,Ne a saját érdekeiteket tartsátok szem előtt! Inkább egymásnak segítsetek, és a másik javát keressétek!" (1 Kor. 10:24)

Daily Hope by Rick Warren * Napi remény :)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 977
  • e Hónap: 6138
  • e Év: 55703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.