Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Baba
  2011-11-30 15:24:36, szerda
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Babák  
Sorelválasztók, díszítők
  2011-11-25 19:16:20, péntek
 
 
















 
 
0 komment , kategória:  Sorelválasztók, díszítők  
Gesztenyés - rumoscsokis
  2011-11-19 21:26:48, szombat
 
  Gesztenyés - rumos csokis habroló

* 1 cs (50 dkg) leveles tészta vagy saját készítésű
* 1 cs (25 dkg) gesztenyemassza
* 2,5 dl Hulala tejszín (édesített és akkor nem kell cukor hozzá) + egy pici só
* 1 tábla étcsokis tortabevonó
* 1 tk rumaroma



elkészítés

1. A leveles tésztát elnyújtjuk 40x33 cm téglalappá, és pizzavágóval felcsíkozzuk. A 40 cm-es oldalt (vízszintesen) 4x10 cm, és a 33 cm-es oldalt (függőlegesen) 11x3cm csíkokra. Így 44 db 10x3 cm-es kis téglalapokat kapunk.
2. A kis téglalapokat megkenjük egyesével egy kis tejjel, és rátekerjük a habroló sütővasakra úgy, hogy fedésben legyen, és a tejjel megkent oldala legyen kívül. (Azért nem tojással kenem, mert néhol ráragadhat a sütővasra és sülés után nehezen jön le.) Feltekerve kb. 3 cm hosszú habrolók lesznek, amik nem nagyok, két harapásnyik.
3. Előmelegített sütőben sütőpapíros tepsiben megsütjük. (Nem szabad megpirítani, inkább legyen egy kicsit sápadtabb, így nem szárad ki.)
4. Mikor megsült annyi hülés elég, amíg felverjük a tejszínhabot. Amennyiben Hulalát használunk nem kell habfixáló, de ha másmilyen tejszínnel dolgozunk, erősen javasolt! Közben lereszeljük a gesztenyemasszát, a kettőt összekeverjük, és nyomózsákkal megtöltjük a rolókat. (A gesztenyés tejszínhabból ki fog maradni, ami talán még egy adag leveles tésztához elég, vagy akár meg is ehetjük.)
5. Gőz felett egy pici vajjal felolvasztjuk a csoki 1/3-át egy kis rumaromával, és rácsorgatjuk a rolókra.

sütési hőfok:
200°C
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Ananászos csirke kapros mártás
  2011-11-19 21:25:26, szombat
 
  * 4 szelet csirkemell
* 1 doboz konzerves ananász
* 15 dkg sajt
* 1 kis pohár tejföl
* kevés kapor (vagy kaporöntet alappor)
* rizs
* sült csirke fűszerkeverék
* ételízesítő
* 1 fej vöröshagyma
* napraforgó olaj



elkészítés

1. A csirkemell szeletekhez pácot készítünk. Egy tálba olajat öntünk, beletesszük a sült csirke fűszerkeveréket, majd a csirkemell szeleteket. Lehetőleg egyformán érje a szeleteket a fűszeres olaj.
2. Ezután vékony szeletekre felvágjuk a hagymát, és egy kis tepsibe szórjuk.
3. Elkezdjük a rizst készíteni, hisz annak azért kicsit több idő kell.
4. Lecsepegtetjük az ananászkonzervet.
5. Lereszeljük a sajtot.
6. Ha mindennel megvagyunk, akkor a pácléből egy serpenyőbe öntünk egy keveset, és hevíteni kezdjük. Ha már elég meleg, elkezdjük sütni benne a csirkemell szeleteket. Lassan sütjük, fordítgatjuk, hogy ne száradjon ki.
7. Ha megsültek a szeletek, a hagymaágyra rakjuk őket, meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal, amiben a hús sült. Rászórjuk az ananászkockákat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
8. Előmelegített sütőben 15 percig alufólia alatt puhítjuk, összesütjük, majd egy 5-10 percig fedő nélkül még tovább sütjük.
9. Sütés közben elkészítjük a kapros mártást. A tejfölt összekeverjük krémesre, majd hozzáadjuk a kaprot. Ha öntet alapporral dolgozunk, akkor meg is vagyunk. Ha friss kaprot teszünk bele, akkor azért sűrűn kóstolgassuk, nehogy túl intenzív legyen. Érdemes egy pici majonézzel még megbolondítani.

sütési hőfok:
180°C
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Póréhagymás-boros csirkemáj
  2011-11-19 21:23:54, szombat
 
  * 40-50 dkg csirkemáj
* 4 szelet kolozsvári szalonna
* 1 ek libazsír /napraforgó olaj
* 1 szál póréhagyma
* 1 db paradicsom
* 1 ek sűrített paradicsom
* 1/2 dl félszáraz fehérbor
* 1/2 dl konyak (ízlés szerint elhagyható)
* só
* őrölt bors
* majoránna
* őrölt rozmaring



elkészítés

1. A csirkemájat alaposan átnézzük, lehártyázzuk, felezzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, és borsozzuk.
2. A póréhagymát egészen vékonyra felkarikázzuk, a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt vagy helyette olajat hevítünk. Elsőként a szalonnát pirítjuk meg, majd a szeleteket kivesszük a zsírból, és félretesszük későbbre. A lángot takarékra vesszük, a póréhagymakarikákat rádobjuk a zsírra/olajra, majd finoman sózva üvegesre pároljuk. Pár pillanat múlva hozzáadjuk a paradicsomot, ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet.
4. Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük a majoránnával és a rozmaringgal, és ezek után lassú tűzön pároljuk. Fontos, hogy a levét kieressze a máj, mivel így sűrű szaftot kaphatunk. Később hozzáöntjük a konyakot, de ez a lépés ki is maradhat. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
5. Savanyúval és főtt burgonyával tálaljuk. A szalonnaszeleteket is feltálaljuk mellé.

 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Áfonyás gnocchi
  2011-11-19 21:22:47, szombat
 
  Áfonyás gnocchi camembert-szósszal

* 1 kg burgonya
* 1 tojás
* 20-30 dkg liszt (amennyit felvesz)
* fél tk só
* 12 dkg áfonya
* 10 dkg apróra vágott, pirított dió
* 2,5 dl habtejszín
* 1 cs camembert sajt
* 1 tk rózsabors
* 1 kis ü áfonya- vagy szilvadzsem (kb. 2 dl)
* 1-1,5 dl vörösbor
* 12 dkg áfonya (1 kis doboz)



elkészítés

1. A krumplikat héjában megfőzzük. Ügyeljünk arra, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek, és főzés közben ne repedjen meg a héjuk. Ez fontos a kocakrumplifőzők kedvéért. A gnocchit nem lehet "csak úgy" főtt krumpliból csinálni. Az a lelke, hogy minél több keményítőt tartsunk benn a krumpliban, és annál kevesebb liszt kell majd hozzá. Ha az egyik krumpli kétszer akkora, mint a másik, akkor mire a nagy megfő, a kicsi szétreped, vizes lesz, a gnocchi meg fojtós, mert sok liszt kell majd hozzá. Ez az az érzés, amikor a szilvás gombóc vagy a nudli tésztája krémként odaragad a szájpadlásodra, a fogaidra...Ha megfőttek, még forrón pucoljuk meg, és törjük össze. Hagyjuk hűlni.
2. Közben egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg az apróra vágott diót.
3. A szószhoz melegítsük fel a tejszínt, és tegyük bele kis darabokra vágott camembert-t. Szórjuk bele a rózsaborsot, és forraljuk össze. Kissé sózzuk.
4. A vörösbort öntsük serpenyőbe, és kanalazzuk bele a dzsemet és az áfonyát. Egyszer forraljuk össze.
5. Ha a krumpli meghűlt, gyúrjuk össze a sóval, tojással és a liszttel addig, amíg egy nem ragadós tésztát kapunk. Ekkor lapítsuk ki egy kicsit, szórjuk meg az áfonyával, és óvatosan gyúrjuk bele.
6. A tésztát vágjuk darabokra, minden darabból sodorjunk kb. 2 cm átmérőjű hengert. Ezeket vágjuk kb. 2 cm-es darabokra, majd egy villa mintáját nyomkodjuk mindegyik tetejébe.
7. Forró vízben addig főzzük, amíg fel nem úsznak a víz tetejére. Szűrővel kiszedjük, hideg víz alá tartjuk, lecsepegtetjük, majd a szósszal, a dióval és a dzsemmel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Fehér csokis-kókuszos zabkása
  2011-11-19 21:19:56, szombat
 
  * 2 dl tej
* kb. 3 dkg zabpehely
* 5-6 kocka fehér csoki
* kókuszreszelék ízlés szerint
* gyümölcs a tálaláshoz



elkészítés

1. A tejet tegyük fel melegedni.
2. Amikor forr, tegyük bele a zabpelyhet, és addig főzzük közepes lángon, amíg megpuhul.
3. Utána mehet bele a csoki és a kókuszreszelék, majd a tűzön hagyjuk, amíg el nem olvad a csoki.
4. Friss gyümölccsel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Pischinger szelet
  2011-11-19 21:18:51, szombat
 
  * 10 dkg ostyalap

A krémhez:

* 25 dkg cukor
* 10 dkg teavaj (margarin nem jó)
* 10 dkg étcsokoládé
* 5 dkg kakaópor
* 25 dkg margarin

Bevonáshoz:

* 10-20 dkg tortabevonó csoki
* 7 ek napraforgó olaj (10 dkg csokihoz)



elkészítés

1. A cukorra annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje. Feltesszük forrni, legfeljebb egyszer kavarjuk, hogy a cukor le ne égjen! Közepes szálpróbáig főzzük, ez kb. 7 perc.
2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a csokit, beleszitáljuk a kakaót, összekeverjük, fémtálcára borítjuk, kihűtjük. (Jó sűrű palacsintaszerű az állaga, kicsit sűrűbb nem baj.)
3. Ha kihűlt, robotgéppel simára keverjük benne a margarint.
4. A krémmel vékonyan megtöltjük az ostyalapokat (mint a nápolyi). Egy maroknyi krémet meghagyunk.
5. Egy órára fagyasztóba tesszük vagy éjszakára hűtőbe.
6. Másnap vagy egy óra múlva felszeleteljük, nekem 8 db lett.
7. A meghagyott krémből habzsákkal az egyik végükre hosszúkás díszeket nyomunk.
8. A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, az olajjal csomómentesre keverjük. Rácsra helyezzük a szeleteket, és a csokival bevonjuk őket.
9. Kicsit még hagyjuk pihenni tálalás előtt.

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Csontolt töltött csirkecomb
  2011-11-19 21:17:27, szombat
 
  * 4 csirkecomb
* 3 csirkemáj
* 50 g sajt
* 2 tojás
* 50 g sonka
* só, bors, paprika, zúzott fokhagyma
* olaj



elkészítés

1. A combokat az alsó részen éles késsel felhasítjuk, kivesszük a csontot. Az olajjal elvegyítjük a fűszereket, a zúzott fokhagymával együtt, a húst ezzel bedörzsöljük. Legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.
2. A tojást keményre főzzük, a májat 4 darabra vágjuk, rudacskákra szeleteljük a sajtot, a sonkát is feldaraboljuk, a tojást negyedeljük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal.
3. Elővesszük a combokat, azon a részen ahol a csontot kivettük egy 2-3 cm-es rést vágunk, ezen keresztül begyömöszöljük a tölteléket a bőr alá. Ha szükséges, pálcikával betűzzük, ha felnyílt a bőr. Rálocsoljuk a maradék olajat, tűzálló tálban lefedve a sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha a szaft elpárolgott, kevés húslevessel elvegyítjük az olajat, ezzel meglocsoljuk a húst, és még 10-15 percig fedő nélkül, mérsékelt lángon pirosra sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Glitterek
  2011-11-19 21:10:46, szombat
 
 

























 
 
0 komment , kategória:  Csajok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 38 db bejegyzés
e év: 727 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1556
  • e Hónap: 15192
  • e Év: 42166
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.