Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
November energianapjai
  2011-11-01 16:27:38, kedd
 
  November hónap fontosabb energianapjai:


November 1. - Mindenszentek. Olyan kapuk nyílnak, melyek összekötik eget és földet, hogy szíveden át megértsd, elmúlás (halál) a szellemben nem létezik. Az egek kapuiból a tiszta fénnyel az örökkévaló dicsérete árad a Földre. Az égi világok szerető fényei, erői érkeznek, szeretteink energetikai (lelki) képével. Lélekcsaládunk szent erői is megsimogatnak minket. Ezek az erők belső bizonyosságunk felébredését segítik, hogy a létezés csak formájában változik, de a szeretet és a fény örök. Bennünk Isten így létezik, s így élünk általa mi. Nyisd meg magad a mai napon a fénynek és engedd, hogy megérezd szeretteid jelenlétét. Örök létező vagy te is. Hagyd, hogy a hozzád érkező energiák, köztes létben létező rokonok és lélektestvérek, akik ma meglátogatnak, emlékeztessenek erre. http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/tanitasok/mindenszentek-----az-orokkev alo-dicserete.html


November 3. - Isteni Szeretetenergiák áradnak a Földre, melyek "takarásban" lesznek 11-éig. Ezek az energiák a kapunyitást és az emberi energiarendszer befogadóképességét készítik elő. A Teljesség Fénykapujából áradó Szereteterők befogadására készítik elő az energiákat. Ennek a rendszernek az új alapjait teremtik most meg.
Mivel a háttérben dolgoznak, ezért ezeket az erőket csak nagy odafigyeléssel lehet megérezni. Az energiarendszerek mögött dolgoznak, csöndben, észrevétlenül. Az isteni 7. és 8. síkról vezetnek le erőket ide, a földi síkra. Leáradásukat krisztusi fényenergiák közvetítik, melyek szétáradva a térben a Krisztustudat fényeinek frekvenciáin rezegnek.
Úgy érzékelhető, és látható ez az energiamunka szellemi szemmel, mintha néha a térben fel-felvillanna valami. Mintha villanó fényszikrákat látnál. Beáradás... szünet.
Pulzáló energiák, melyekre a sejtek fénycellái megnyílnak és válaszolnak. Fénytesteid kristályrezgései visszatükrözik az ütemet. Ez segíti a befogadást.
Mikor a felvillanás utáni rövid szünet van a sejtek fénycellái megnyílnak és elnyelik a fényt. Egyfajta energiacsere történik, mely a sejteket új információkkal és rezgéssel tölti fel.


November 6. - Agyi csatorna aktiválás indul. Lehet, hogy szédülést vagy enyhe feji nyomást érzékelsz. Mintha a koronacsakrádnál és a harmadik szemednél, annak első és hátsó terénél eggyé válnál, és egy fénypiramis alakulna ki ezen a téren benned. Ez egy beavatás előkészítése, melyet 11-én kapsz majd szellemed által. Az isteni tudatosság fénykódjait állítják be így benned.
Szinte érzed ezt a fénypiramist a fejedben. Olyan mintha a két füled fölött lenne egy-egy sarka, a homlokcsakrádnál elől és hátul pedig a másik két sarka. A piramis csúcsát a koronádnál, a fölött érezheted. Az isteni tudat hangolásához kell ez a piramis erő. Azért alakult ki már most ez az energiatér, hogy előkészítse az agyi területeket a befogadásra.
A piramis csúcsa egy energiaszállal a legfelsőbb Én tudatosságának fényébe van bekötve. Sarkai pedig az agyi terület egy-egy fénykristályához csatlakoznak. A piramis központja a tobozmirigy és annak erőkristályai. Az isteni tudatosság és bölcsesség fénye kezdi lassanként tölteni ezt a teret...


November 9. - Az emberi energiarendszer belső kapui nyílnak. Ezek a kapuk képesek a Teljesség isteni csatornájából érkező fények befogadására. Az előkészítés most is folyik...
Azt is érzed, hogy a fénypiramis még mindig a fejed területén van, és egy nagyon finom bizsergő energia indul el ma benne a sarkain, élein és csúcsain.
Elkezdi a gondolati teret az agyi frekvenciáidat átállítani, hogy majd a Teljesség Fényének kapujából 11-én érkező energiákat és információkat, a magasabb Tudatosság fénykódjait értelmezhesd utad és feladatod szerint.
Az emberi energiarendszer megnyílása már itt elkezdődik. Olyan blokkok, gátak, akadályok felszámolása indul be, amik a tudatosodás útjában állnak. Ha ezek az akadályok nem engedik ezeket a fényeket bekötődni a rendszerekbe, eltávolítják azokat a tisztító fények. Ennek az előkészítésre, mintegy folyamatos energiaáramlás érezhető mindenhol. Ha ebben az áramlásban akadályokat érzel, akkor végezz energiatisztító meditációt. Keresd meg te is tudatosan a blokkokat és engedd el őket a Fénnyel.
Szellemi mestereink most nagyon sokat segíthetnek nekünk, ahogyan őrangyalunk is tevékenyen részt vesz a megnyitó és tisztító folyamatokban. Lelki támogatása is nagyban segít. Szólítsd meg hát szeretettel lelkedet. Kérd, segítsen megtisztulnod, befogadóvá válnod.
Fontos, hogy 11-ére minden segítő és fényerő tisztán állhasson melletted. A Fény újra feltárul, és a segítő erők újra megérinthetnek téged.


November 11. - A Teljesség kapuja kinyílik. Az isteni energiák, a Teljesség Fényerői áradnak le. Tudatosodást ébresztő fények érkeznek, amiből mindenki azt képes majd befogadni, amire készen áll.
Hatalmas erők és segítő fények áradnak, melyek a Föld és az emberiség javát hivatottak szolgálni. Ma egy olyan dimenzionális Fénykapu nyílik melyen át az isteni Tudat magasan rezgő Fényenergiái áradnak le. Ezek a tudatosság kódok mindenkit és mindent átjárnak, minden energiarendszert megtalálnak. Ahová képesek akadálytalanul beáramlani, ott mindent eltöltenek és gyógyítanak. A fénnyel a felemelkedést és változást segítő erők aktiváló energiái érkeznek.
A Tudatosság kódok erőt és megértést is hoznak magukkal. Szellemi fényű energiarendszerek nyílnak a térben. A kapun keresztül feltöltődik a krisztusi gyémánthaló mindazokkal a rezgésekkel, melyek az emelkedés következő fázisának isteni kódjait tartalmazzák egyéni és kollektív szinteken.
Ezek az erők fokozatos leáramlásban érkeznek a földre és az emberi energiarendszerbe is, majd a befogadáshoz mérten belekötődnek. Éppen ezért a nyitott és befogadó hozzáállás most (is) előnyt jelent.
Az a fénypiramis ami a fej energetikai terében alakult ki, most elkezd forogni. Ez a forgás egy kristályteret alkot az agyi területen. Ez horgonyozza le az isteni tudatosság energiáit bennünk.
Tudatosítsuk, hogy elfogadjuk az isteni fények munkáját bennünk.
A mai leáradó és segítő erő lehetőség azoknak is, akik még szunnyadnak. Ez az energia finoman feltázza őket.
Az úton járóknak megerősítések érkeznek a fénnyel, a belső megelégedettség és bizonyosság útján. Felsőbb Énünk szellemi segítőket küld hozzánk, hogy ezek az energiák mindenképpen bekötődjenek.
Ma olyan hatalmas erők áradnak a földre, melyek mindenkinek érezhetőek. A dimenzió fénytengelye, mely az isteni Napközponton át tart a Teremtés központi terébe, most újra átáll. 3 fokot emelkedne alapból, de a most megtámogató fények hatására 3x3-at halad, azaz 9 fokot mozdul az emelkedés irányába. Az egész univerzális tengely egy magasabb síkra emeli a Föld dimenzióját. A Foton öv energiái éppen ezért koncentráltabban érezhetőek, így az energiaszint is megemelkedik ezen a napon a fénykapu és a tengelymozgás hatására. 33% energiaemelkedés történik minden rendszerben. Aki be tudja fogadni és képes beépíteni, annak hamarabb harmonizálódik és áll be az új rendszer. Aki ellenáll, az fizikailag nem érzi majd jól magát és benne energia kisülések lehetnek, szikrázik a szeme, cseng a füle, elsötétül a látása... Ezért fontos az energiarendszer átjárhatósága.
De mindenki érezhet, tapasztalhat időkiesést.
Szólítsd meg lelked és szellemed az együttműködésre, hogy minden kapu benned, amire szükség van a befogadáshoz, kapcsolódáshoz nyitott legyen benned.


November 19. - a 11:11 energiakapu beáradó energiái ezen a napon tudnak harmonizálódni a térben. Eddig egy intenzív energiahullámzás volt érzékelhető, ma azonban egy harmonizáló energia érkezik, hogy mindent az új rendszerekben megszilárdítson. A 7. isteni dimenzióból, a krisztusi térből jönnek hozzánk olyan kristályenergiák, melyek apró fénycsillámoknak, kristálypálcáknak látszanak. Ezek a kis pálcikaszerű kristályenergiák forognak a tér minden irányába és dimenziójában. Ezek az energiakristályok összekapcsolódnak és egy kristályrács szerkezetű energiahálót alkotnak az emberi auratérben. A bennünk lévő kristályformációkat leolvassák, és ezek alapján az eltéréseket korrigálják, majd egy új kristályrezgést állítanak be, mindenkinek tudatossági szintje szerint.
Az a fénypiramis ami eddig a fejünknél volt, most kitágul és az egész energiarendszert átfogóan leárad a lábunk alá. Kiárad az auratérben lévő most kialakult kristályháló fölé. A kristályhaló és a fénypiramis együttes rezgése egy belső isteni erőt generál, melyet a mai nap folyamán magunkhoz vehetünk. Ez az ajándék egy szellemi és egy energetikai tudás is egyben, mely akkor lesz segítségünkre, amikor a feladat vagy a helyzet megkívánja.

November 22. - Istenatyai és Istenanyai energiák most összekapcsolódva érik el Földünket. A férfi és női aspektusaink kiegyenlítése kezdődik el bennünk. Fontos megtalálnunk magunkban azt a harmóniát, melyben isteni és istennői szellemi erőink együtt tudnak működni bennünk. Tudatos fejlődésünk ennek az egyensúlynak köszönhetően segíti megértésünket.
A női befogadó, életet adó erő a férfi megtermékenyítő és védelmező energia nélkül nem tudna kiteljesedni. De ugyanez igaz a másik oldalról is. A férfias, yang energiák, a nekik segítő és teret adó női, yin erők nélkül nem tudnának megnyilvánulni. Így adja e kettősség az EGY-et, és tartja örökös mozgásban a Teremtés kerekét. Figyelj ma különösen magadra, hogy észrevehesd azokat az apró jeleket, melyek benned a kiegyenlítésre várnak. Lásd meg, kihez, mihez, melyik aspektusodon át kapcsolódsz, és próbáld meg mindkettőt használni, hogy teljes legyen a megértés.


November 23. - Angyali erők érkeznek hozzánk. Az angyalok egy olyan új csoportja, akiknek az a feladatuk, hogy a tudatosodás energiákat és a Tudatosság Fényeket összekapcsolják az embereken keresztül. Egy tudati hálót alakítanak ki, először csak bizonyos csoportok tagjai, majd az összetartozó csoportok tagjai között. Amikor egy csoporton belül és a hasonló csoportok között ez a tudatkapcsolat működik, akkor indul el az a feladat, hogy bizonyos csoportok az egész Földön tudatilag összekapcsolódjanak. A tudatosság angyalai azért dolgoznak velünk, hogy mindenkinek segítsenek először az öntudat felébresztésében, majd az isteni tudatosság erőit befogadni, ezután mindenkihez ezzel a tudatossággal kapcsolódni. Ez egy folyamat, ne várj azonnali végeredményt. Ha az összekapcsolódás megvalósul, mindenkiben sokkal erőteljesebb érzékenység, empátia, összetartozás érzés lesz, így együttesen, kollektív erővel könnyebben tudunk csatlakozni a Tudatosság tiszta fényeire, amivel megértjük majd mind az isteni terv lényegét. Magadon át, saját tudatosodásod előremozdításával segíteni tudod a folyamatot.


November 29. - Egy ,,kisebb" energiakapu nyílik. Ebből a kapuból egyfajta megerősítő fény árad be az energiatérbe. Olyan fénypillérek érkeznek a kapun át, melyek mint a fényantennák csatlakoznak a Krisztushálóhoz. Ezek az antennák a föld felé mutatnak és a kollektív tudat terébe érnek bele. A Háló gyémántrezgésein át egy tisztító erő indul be az emberi tudatosságban. Az isteni tudatosság fényeit közvetítik hozzánk ezek a fényantennák, hogy tisztítsák a kollektív gondolati teret. Lentről pedig azok a csoportok dolgoznak ugyan ezen, akiknek szeretetszintje már tökéletesen összekapcsolódott az isteni fényrezgésekkel.
A szellemi fényhírnökök megkeresik azokat a fényküldötteket, akik ebben részt vesznek, és ők megkapják sejtszinten a forgatókönyvet. A többit már szívvel, szeretettel megteszik... lehet, hogy te is köztük vagy, aki olvasod ezeket a sorokat. Figyelj a szívedre tudatosan.


November 30. - A hónap utolsó napja egy hatalmas támogató erőt közvetít mely segít a szív megnyitásában. Olyan szívnyitogató energiák érkeznek, melyek a belső megelégedettség erőit tárják fel bennünk. Megnyitják a szív eddig elzárt energiatereit, hogy képes legyen mindenki szeretete és hite szerint összekapcsolódni az isteni Szívenergiával és az emberi Szívszeretettel.
Az emberi Szív és az isteni Egy-Szív szereteterőben összeolvad, hogy a belső megelégedettség mindenkiben benne lehessen általa.
Azért, hogy önmagad tisztán, elfogadón és szeretettel láthasd, úgy, ahogy Atyánk lát bennünket - Téged.


A hónap erői felkészítenek minket arra, hogy képesek legyünk tisztán megnyílni a Szeretet ünnepének és a Szív Fényének.


Szülessünk újjá a Szeretet és a Megelégedettség isteni erői által!


Áldással
Pusztai Orsi
kristálycsakra






Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
2011. November
  2011-11-01 16:23:13, kedd
 
 




2011. November - A Teljesség Kapujának feltárulása


A hónap mantrája:

ELFOGADÓ SZERETET SZÍVEM IGAZ ÚTJA
KITÁRUL BENNEM TELJESSÉG KAPUJA!



Ez a hónap a tudatosodás újabb lépcsőfokára vezet bennünket. Olyan lehetőséget ad, mely megmutatja, hol is tartunk az igaz úton. Energiáival a belső megelégedettség szent kapui tárulnak fel bennünk.


Jézus tanítása szerint megnyilvánulásaink belső erőnkből fakadnak, melyek áthatják életünk minden aspektusát. Ha tisztán szeretnénk megélni magunkat, meg kell találnunk belül azt a megelégedettséget, mely teljessé teszi ezeket a megéléseket.
Mi tehetjük teljessé mindazt, mire vágyunk! Ez nem származhat másból, mint belső megelégedettségből. Önmagunk elfogadása és szeretete vezet el minket az elismeréshez. Belső világunk uralta gondolataink és cselekedeteink a mozgatórugói a velünk történő dolgoknak. Jézus arra int, minden megnyilvánulásunkat belső megelégedettség vezesse. Ez az erő elfogadó, megértő és szeretetteljes. Ilyenkor helyet adunk magunkban az isteninek, mert tudjuk, minden így jó! A jó dolgok, pedig örömmel töltenek el bennünket.
A teljesség nem azt jelenti, hogy mindent tökéletesen akarunk csinálni. Ez csak egy viszonyítási kényszer. Önmagunk Létét tökéletesnek elismerni, már egy lépés az igazság felé vezető úton. A tökéletest viszont nem lehet viszonyítani, mert magában tökéletes:pár-atlan, azaz egy-séges! Ezt érezhetjük meg magunkon keresztül, ha elégedettek vagyunk, csupán a létezéssel.
Bizonyosságunk: belső megelégedettségünk a Teljesség kapuja bennünk!


A Teljesség olyan fénye áradhat be ezeken a kapukon, melyek megmutatják nekünk igaz önvalónkat, leplezetlenül. Feltárják hovatartozásunkat előttünk. Ezek az erők már régóta itt vannak és hatnak ránk, de most olyan energetikai és univerzális együttállások várhatók, melyek megsokszorozzák ezeket hatásokat.
Most még nagyobb erővel próbálnak nyitogatni minket, de a bezárkózott energiarendszerek nehezen engednek. A merevség a kötöttségek a ragaszkodások lassan hullanak le azokról, akik ezekkel azonosítják magukat és félnek feltárulni.
Ha nem fogadjuk el a Szeretet és a Megbocsátás segítő erejét, nem tudjuk önmagunkat sem elfogadni.

Az az energia ami novemberben érkezik a tudatosítás egy olyan felhívó szava, mely egységbe, összefogásra szólítja fel mindazokat a lelkeket akik igent mondtak az emelkedésre és a változásokra. Olyan érzés ez, mintha a szellemi világok felszólítanának minket lelkünkön át, hogy figyeljünk, fontos dolog történik.
Most még van lehetőséged arra, hogy ébredj, ha aludnál. Most is van lehetőséged arra, hogy tudatosodj. Lehet, csak annyi kell, hogy megtaláld magadban azt a bizonyosságot, mellyel ezt el is hiszed.
Nagyon sokan azért nem mernek lépni, tenni, mert nem merik elhinni, hogy képesek rá.
Nem fogadják el az égi ajándékokat, mert nem tartják magukat érdemesnek rá. Azért nem segítenek másoknak, mert úgy gondolják ez nem az ő feladatuk, ők ezt nem tudják megcsinálni. Majd jön valaki, aki szebb, erősebb, okosabb... na majd ő megteszi.

De ne felejtsük el, mindenkinek az a feladata, amivel szembe találkozik. Mindenkinek az a léte, amit él.
Egyszer, egy előadáson megemlítettem, hogy az Istenhez vezető út csak 3 lépésből áll.
Egyszerű és csodálatos, csak meg kell élni.

A test, lélek szellem leképeződése ez itt bennünk emberekben.
Ez a SZÍV, a SZERETET és a FÉNY!

Mi emberek vagyunk a SZÍV. Lelkünk a SZERETET, szellemünk a FÉNY.
Itt földi emberségünkben is először a szívünket kell megtalálnunk, megértenünk.

Azért, hogy belőle kiáradhasson a Szeretet, és hogy utána ez a szeretet fénnyé változva másokat segítsen, melengessen, és magunkon át nekik utat mutasson.

De ugyanez visszafelé is működik: hiszen szellemünk lelkünkön keresztül emberünket segíti.
Ezért szellemünk Fénye a tiszta, segítő fény, az isteni Tudat, képes eljutni hozzánk a Szereteten át, a tiszta lélekérzéseken keresztül ide a Szívünkbe, az emberünkhöz, hogy szívbéli érzésben értsük meg kik is vagyunk, hová tartozunk.
Rájöjjünk általa, hogy itt most van a helyünk ebben a világban.

Sokszor elmondtam már azt is, hogy az aki most te vagy, pontosan az, akinek lenned kell. Azzal a testtel születtél, azzal a tudatossággal rendelkezel amire szükséged van, hogy megéld és felismerd önmagad.
Nem kell ezért más, csakhogy önmagunk legyünk. Mert miért is kellene hazudnunk magunknak, úgyis minden kiderül...
Ha ezt elfogadjuk, olyan tudások nyílnak ki bennünk, melyeket megkaptunk Atyánktól, mikor lejöttünk a Földre, csak szunnyadnak, míg meg nem érünk rájuk felismeréssel, elfogadással megelégedettséggel.

Minden tudás benned van, de a tudás kapui szívvel és szeretettel nyílnak, hogy feltáruljon a mögöttük áradó Fény!

Akkor, mikor a Szív és a Szeretet kapui kinyíltak, a Fény kapujában a Teljesség vár bennünket.

Ez a Teljesség olyan belső megelégedettséggel kapcsolódik, melyet nem találsz máshol, csak önmagadban.
Ez a belső megelégedettség képes megmutatni azt, hogy pontosan azok és ott vagyunk, akiknek, és ahol lennünk kell.
Ha nem így lenne, akkor szíveden át egy belső késztetést érzel a változásra.

Belső megelégedettséged rávilágít arra, hogy minden az életünkben ajándék.
Az élet maga is ajándék: Istentől kaptuk. Tőle kaptuk a lehetőséget, hogy magunkat megnyilvánítsuk és önmagunkon át ŐT megéljük.

Szellemi tudatosságunk által, lélekenergiákkal itt a Földön emberként, Isten képviselői vagyunk.
A Fény - Szeretetettel - Szívet adott nekünk.

Mi pedig Szívünkön át Szeretettel kapcsolódhatunk ehhez a Fényhez.

Ez a hónap ennek az Igazságnak a tudatos felismerése, mely megnyitja bennünk a Teljesség azon kapuit, melyen át megleljük belső megelégedettségünket.
Melyen át megéljük ezt a megelégedettséget.

Minden nap, mikor reggel kinyitod a szemed és sorba veszed, mi mindened van neked, akkor megérted az életed ajándékait.
Ha megkérdezed önmagadtól ennek tudatban, hogy igazából itt és most mire van szükséged, rájössz, hogy semmire, mert mindened megvan.
Minden a tiéd, mert minden te magad vagy.
Csak fel kell ismerned, minden lehetőség benned rejlik. Minden élet neked adatott: hát élj vele!
Lásd meg magadban szíved erejét, szereteted nagyságát, fényed teljességét!






Ebben a hónapban is csodálatos energiák várnak ránk. Hatalmas beavató fényerők érkeznek hozzánk. November a Teljesség erejének hónapja, a mindent kiteljesítő isteni erők által. A Fényszeretet energiái által.
Olyan isteni, mesteri energiák hatnak át mindent, melyek a tudatosodás lépcsőin, feljebb segítenek minket, ha lépünk!

Ezek az erők felráznak bennünket álmunkból, tudattalan érzéseinkből, gondolatainkból.

Mintha azt mondanák: Héééé, figyelj! Mit csinálsz? Még nem tudod, hogy te döntheted el, mikor és mit szeretnél érezni? Rajtad múlik mikor és hogyan gondolkodsz, te dönthetsz arról is mikor és mit cselekszel. Te vagy az irányító. Szabad vagy, nincs kényszer csak amit te teszel magadba!

Te szorítod magad a kényszer falai közé azzal, ha elhiszed, hogy úgy kell érezned, ahogy azt mások elvárják. Ha elhiszed, hogy úgy kell gondolkodnod, hogy az másokat kielégítsen. Ha elhiszed, hogy csak az a jó tett, amire mások bólogatnak.
Ezek a falak! Döntsd le őket és figyelj! Láss, érezz, gondolj szabadon!

A tiszta isteni való nem vár el semmit, csak hogy Önmagad légy.
Önmagad pedig a FÉNY a SZERETET és a SZÍV!

Ez a hónap az isteni megértéseket tárja fel bennünk. Belső megelégedettséget és bizonyságot hoz, a bizonyság pedig újabb megelégedettséget.
Önvalód isteni aspektusa ér el így téged.
Légy nyitott ezekre az energiákra: hiszen te vagy a Szív, a Szeretet és a Fény.

Ha még csak most ébredsz, rajta, töröld ki az álom utolsó morzsáit is a szemeidből. Láss tisztán, önmagad által!

Ha már látod valamelyest önmagad, itt a lehetőség, hogy magasabbra emelkedve más nézőpontokat is megismerj!

Ha tudatosságod már megérett benned, akkor ez a hónap olyan tulajdonságokat és képességeket hoz el neked, ébreszt fel benned, mellyel segítője és támogatója leszel az emelkedésnek!

Nem kell rögtön azt gondolnod, hogy megváltod a világot. Elég, ha Magadat ismered meg teljesen.
Ezzel az ,,önmegváltással" segíthetsz másoknak is, hogy ők is felismerjék (megváltsák) önmagukat.

Ez az időszak az ember Istenné válását indítja el tudatosságunkban.
Az isteni tudatosság fényeiben fürödhetünk.

A felismerések hónapja ez. A megelégedettség meglelése és a teljesség térnyerése közelít felénk...
Visszafordíthatatlanul haladunk a hegy tetejére, hogy onnan egész világunk feltárulhasson nekünk.

Jó utat.....






Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
Link
 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Angyali üzenet
  2011-11-01 14:32:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-11-01 14:31:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
November
  2011-11-01 12:48:35, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
November
  2011-11-01 12:46:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Mindenszentek
  2011-11-01 12:43:00, kedd
 
  Benke Rita: Mindenszentek.


Ki tudná megmondani
mitől jön napra-nap
az égre fel a Nap,
ezüst dért miért ont
esténként a Hold,
és mitől ragyognak
ránk le a Csillagok?

Hogy kitől kapnak
ős-spirált a hatalmas
Csillag-galaxisok,
és ki önt a rügyekre,
finom pókhálókra
cseppé összeálló
gyöngyös harmatot,
ki feszít fénykört körénk
kő-könnyű harangot?

Amikor a lehetet,
határtalan képeket
könnyedén átlépi
a korlátot nem ismerő,
közös tudatból merítkező?

Mitől lesz érezhető
és levethető az én,
a sok-sok egyből
egy: egységnyi erő?

Emlékszel-e mikor a Rét
alánk terítette füves szőnyegét,
és nem érintve érezhettük
mindannyiunk tenyerét,
és a Hold fénybe fonta
a pillanat érckék egét?

Nem volt ott tegnap, holnap,
teljessé vált a jelen,
benne meg nem élt volt
és lesz évezredek.

Körénk hártyányi fémből
membránt épített a perc,
elaludt az idő, mégis repült,
mikor a vétkes is üdvözült,
együtt villant, lett halhatatlan
lelkünk és a gyertyatűz.

Közöttünk zizegtek
rég élt szellemek,
súlytalanná lett a test
és elment anyák, apák
ölébe fekhetett.

Szó és szótár nélkül
mindenki mindenkit érhetett.
Nem készült írás,
nem hoztunk
bizonyíték fényképeket,
szívünkbe véste be
a múlandó jövőt,
azt a Mindenszenteket
és a Halottak napját
a titokzatos emlékezet.

Csermely csordult szemeinkből
és gyémánttá penderült,
jégbe dermedt bensőnkben
rianás feszült.

Pillánk ágán dallam csendült,
a lét és nemlét titka,
egy röpke pillanatra
fedélként felderült.

(többszöri rákeresés után,
számomra még mindig ismeretlen költő.)

Ma kaptam ezt a kommentet: Kis István (#1) 2015-03-20 08:41:27
Benke Rita költőnő - festőművésznő írta Tápiószentmártonban. Ott voltam a vers születésénél, és szeretném hinni, hogy én is inspiráltam a vers megírására.

Javítom azonnal a szerző megjelölésével.
 
 
2 komment , kategória:  Emlékezés  
Mindenszentek
  2011-11-01 12:07:43, kedd
 
  Szűcs Szilvia - Mindenszentek


Hideg fagyos este; léptünket halkra vesszük,
szavunkat csendre, s a mécsesvilág fényét
lesve, szívünket előre helyezve megyünk;
keressük a múltat, emlékezünk, és sírhalmunkon
"millió" gyertya gyúlhat.
Hideg termekben ülünk és imákat hallgatunk,
de belül meleg még szívünk, így tovább ballagunk.
Minden melegséget letettünk, ahová kellett,
virágok borítják a templomkertet.
Angyalok őrzik majd tovább a lángokat,
itt voltunk, s egy percig óvtuk az álmodat...

Forrás: Poet.hu



 
 
0 komment , kategória:  Emlékezés  
Mindenszentek ünnepén
  2011-11-01 11:44:15, kedd
 
  Pisch Ferenc - Mindenszentek ünnepén


Mindenszentek ünnepén,
Ragyogjon a gyertyafény.
Fényárban úszik a temető,
A szemekből szomorúság tör elő.

Jertek vértanúk, s szentek,
A mécsesek értetek égettetnek.
A fény beragyogja a földet,
Megtalál minden eltávozott lelket.

A világban fény árasztja el temetőket,
A sötét éjszakában már messziről látni őket.
A fényáradat egy közös képet alkot,
Szépsége rabul ejtő, és egységet alkot.

Örvendjünk, s imádkozzunk alázatos hittel,
És értünk is ég majd a fény szeretettel.
Mert ez a lélek fénye, ebben van remény,
A szeretet és lélek! Értük égjen a gyertyafény.

Forrás: Poet.hu




 
 
0 komment , kategória:  Emlékezés  
Mindenszentek
  2011-11-01 11:40:02, kedd
 
  Csabai Lajos - Mindenszentek






Ha majd kint nyugszom a fűz alatt,
Ne hozz majd drága koszorút nekem!
Az ezer virágú krizantémok
Nem segítenek már szívemen.


Hiába mennek mások ezer virággal,
Jön a november, s elfagy mind.
Ne tarts a sírt versenyben díszítőkkel!
Nem lesz könnyebb a föld odakint.


Könnyebb csak lelkiismeretük lesz,
Mely hordja a vissza nem vont szavakat,
S százszor elmondják majd: köszönöm,
Mit szemükbe mondani nem tudtak.


A bántó szavaknak léleksebei
Millió virággal nem gyógyíthatók,
Hisz, kit köszönöm nélkül engedtek el,
Azok az órák vissza nem hozhatók.


Te ne légy köztük! Ha szívedben
Az őszben emlékek szép virága kél.
Csak egy szál gyertyát gyújts szobádban,
Kit szerettél, ott lesz veled majd, ne félj!

 
 
0 komment , kategória:  Emlékezés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2506
  • e Hét: 7087
  • e Hónap: 20992
  • e Év: 150699
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.