Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Kerekes bagoly.
  2011-11-15 20:51:47, kedd
 
  − Na gyerekek, milyen madarakat ismertek?

Pisti:

− Kuvik.

Kati:

− Veréb.

Móricka:

− Kerekes bagoly.

− Micsoda? - csodálkozik a miniszoknyás tanító néni. - Olyan madár nincs.

− Jöjjön el hozzánk tanító néni, majd mutatok egyet!

A biológia szakos tanítónő nagyon kíváncsi erre az új madárfajra, ezért elmegy Mórickáékhoz. Most még rövidebb szoknya van rajta. Bemutatkozik a szülőknek, és látni szeretné a különleges baglyot. Ekkor Móricka bekiabál a kisszobába:

− Nagypapa, itt van az a csaj, akit ígértem neked...! És képzeld, mindene kilátszik a szoknyából.

A nagyapa szélsebesen kigurul a tolókocsival:

− Húúú! Húúú!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szijjártó: Reméljük, többen is
  2011-11-15 20:07:12, kedd
 
  Szijjártó: Reméljük, többen is követik a Fitch példáját

2011.11.15. 10:31 MGM

Dagadó erek, ordítozás, egy szétvert faxgép, szűkölő asszisztensek - életképek a kormányzati kommunikációs központból, miután kiderült, hogy a Fitch pénteken negatívra rontotta Magyarország államadósi besorolásának a kilátását.

Elképzelésünk szerint amikor hírét vette a hitelminősítő lépésének, Szíjjártó Péter máskor komoly arca váratlanul felderült. A miniszterelnöki szóvivő gyorsan kikereste idei júniusi közleményét, miszerint a kormány reméli, hogy többen is követik a Fitch példáját, és negatívról stabilra javítják a magyar besorolást.

Kijavította a dátumot meg az aktualitásokat, és a szöveget épp elkezdte átfaxolni az MTI-nek, amikor rohanva megérkezett Giró-Szász András.

A kormányszóvivő őrjöngve tépte ki a papírt a gépből, fejhangon üvöltve, hogy nem hiszi el, ennyire senki se lehet ostoba! Ezután még mindig vöröslő fejjel egy sarokba lökte Szíjjártót, és élénk gesztikulációval kísérve magyarázni kezdett valamit, aztán legyintett, és elrohant nyilatkozni a Magyar Televíziónak.

Az Este című műsorban aztán kifejtette, hogy a hitelminősítők nem végzik jól a munkájukat, és különben is, országminősítésre egyáltalán nincs is jogosítványuk. A Miniszterelnökségen a még mindig verejtékező Szíjjártó a műsort nézve egy székre rogyott és olvasgatni kezdte a hitelminősítők megbízhatóságát is érintő 2006-os fideszes közleményeket.

A Veres Jánosról szólót, miszerint az ország romló adóskockázati besorolásai nem a kampányban elhangzó ígéreteket, hanem Gyurcsány-kormány hibás gazdaságpolitikát minősítik.

Az Orbán Viktor költségvetési zárszámadási hozzászólásáról szólót, melyben a Főnök a Fitch 2005-ös leminősítését külső szakmai véleménynek nevezte, ami alapján a kormány időben észlelhette volna a bajt, és korrigálhatta volna a pénzügyi folyamatokat.

A Gyurcsány kérjen bocsánatot-osat, benne a saját szavaival, amire annyira büszke volt: Gyurcsány magyarázattal tartozik azért is, hogy a kampányban miért mondták sikeresnek és dübörgőnek a magyar gazdaságot, miközben a Fitch Ratingsnek, Európa legnagyobb hitelminősítő intézetének szakvéleménye szerint a GDP arányos deficit tekintetében Magyarország a "világelső".

És a Szocialistákat nem érdekli a valóság-ot, ahol a szívgyógyszerek drágulása csak tördelési okból nem került egy bekezdésbe a hitelminősítők figyelmeztetésivel.

Ide-oda lapozott, a fejét vakargatva. Aztán felállt, és félrevonta Giró-Szász asszisztensét, hogy ha ő érti, ugyan magyarázza már el neki, hogy akkor most pontosan mi is van ezekkel a hitelminősítőkkel, mert ő kicsit össze van zavarodva.

http://kepviselofunky.blog.hu/2011/11/15/szijjarto_remeljuk_tobben_is_kovetik_a_f itch_peldajat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Részeg Fideszes a Képviselő-Te
  2011-11-15 20:06:20, kedd
 
  Részeg Fideszes a Képviselő-Testületi Ülésen : Itt Nincs Mutyi!

http://www.youtube.com/watch?v=IL0HygxG5A4&feature=related
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BBC interjú Orbán Viktorral
  2011-11-15 19:52:40, kedd
 
  BBC interjú Orbán Viktorral

2011.11.15. 13:06


Az alábbiakban a BBC* engedélyével részleteket közlünk az Orbán Viktorral készített tegnapi interjúból.



John McDonald : Miniszterelnök úr, Önt azzal vádolják, hogy minden pozícióba a jobboldal megbízható embereit helyezi.

Orbán Viktor : Ez teljesen abszurd. Tudja, hogy a külügyminiszterem 1989-ben lépett be a Magyar Szocialista Munkáspártba ? Mondtam neki, Janikám ott a helyed, a Pártban, a szocializmust építő öntudatos munkásosztály, a termelőszövetkezeti parasztság, és a szövetséges értelmiség UTJÁN. Én aki, Landler Jenő bácsival, meg a drága Zalka Mátéval szoktam krikettezni a Külső Ferencvárosban, én ne tartanám magam baloldalinak ?

John McDonald : Nem liberálisnak ?

Orbán Viktor : De liberálisnak, ahogy mondja. Esténként John Rawls Theory of Justice-át szoktam felolvasni a lányomnak. Reggelente Dworkin államelméletét dúdolgatom a kocsiban. Én aki, petícióval tiltakoztam mert a maszkulin énem megpróbálta elnyomni a feminint, mi másnak lehetnék nevezhető mint liberálisnak. Teljes mértékben elköteleztem kormányom a szabad piac, a szabad szex és az angyalgomba legalizációja mellett.

John McDonald : Tehát Ön nem támogatja az Occupy Wall Street mozgalmat ?

Orbán Viktor : Dehogynem támogatom. Elegünk van a virtuális pénz uralmából. Mi be fogjuk tiltani a pénzjegykiadó automatákat Magyarországon, sőt a villamosjegy automatákat is. Egyáltalán, szükségünk van nekünk pénzre ? Becsületes dolog Ön szerint, ha kétkezi munkások, a földeken naphosszat robotoló parasztemberek jussa pár koszos papírdarab ?

John McDonald : Ön, tehát támadni fogja a bankokat ?

Orbán Viktor : Megismételné a kérdést ?

John McDonald : Ön, ebben a nehéz pénzügyi helyzetben, támadni fogja a bankokat ?

Orbán Viktor : Én a bankok mellett állok, amúgy tudja, hogy Szent István fiatal korában tőzsdei alkusz volt Rómában ? A magyar ember számára a bank olyan mint a mangalicakolbász vagy a töltött túzok. A bankok nemcsak a gazdaság, de a jégsaláta és az akvarell festészet motorja is. Bankok nélkül lehetne jégkorong, szerkesztő úr ? Na, ugye.

John McDonald : És az IMF ?

Orbán Viktor : Mi már az első pillanatoktól kezdve, a leghatározottabban kijelentettük, hogy vannak elvi kérdések, amelyekben nem engedhetünk. Az IMF-fel kapcsolatos álláspontunk kőbe van vésve. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy az ország szuverenitása...

John McDonald : Jól értem, hogy ebben a nehéz pénzügyi helyzetben...

Orbán Viktor : Abszolúte jól érti, mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy az ország szuverenitása kárt szenvedjen azok miatt, akik a tulipántos réteken viruló IMF-et galádul támadják, akik a sokat szenvedett magyar nép és a testvéri nemzetközi pénzügyi alapok örök és megbonthatatlan barátságára emelnék mocskos kezüket.

John McDonald : Önök támogatják Csurka István kinevezését abba az izébe, valahová ?

Orbán Viktor : Vannak kérdések, amelyek nem tartoznak a kormányra. Tarlós úr tőlünk teljesen függetlenül hozta a döntését, én abba nem szólhatok bele. Én szinte semmibe sem szólok bele, a mobiltelefont sem tudom kezelni, látja most is beleejtettem a szilvadzsembe. Gondolja, hogy én csak úgy rátelefonálgatok a főpolgármester úrra, hogy : "Idefigyelj te kis pöcs, Szamóca most hívott, hogy a Szikora szarakodott vele, kussolsz te barom, és bakker most azonnal nevezd ki Dörnert meg a Csurkát különben letépem a tökeid, még mindig kussolsz, és az egyes metrónak is búcsút inthetsz nemcsak a négyesnek, mondd melyik szót nem érted abból, hogy kussolsz te barom ?? "

John McDonald : Neh, pé, he ?

Orbán Viktor : Éppen ezt mondom, hogy vannak helyzetek, amikor egy európai értelemben vett demokrata kiveszi a telefont a szilvadzsemből, és figyelmeztet arra, hogy: Főpolgármester úr, vannak határok, amelyeket európai értelemben vett főpolgármester nem léphet át, mert az Unión kivül nemcsak élet nincs, de a sör is meleg, nekünk, Konrad Adenauer és Claudia Schiffer konzervatív-szabadelvű illetve szabadelvű-konzervatív örököseiként, szilárdan ki kell állnunk az európai értelemben vett európai értelem mellett.

John McDonald : Matolcsy György.

Orbán Viktor : Neh ?

John McDonald : Pé...

Orbán Viktor : Én mindig mondtam, hogy ezt a bohócot ki kell rúgni a kormányból, mert összeadni sem tud, és a szeme sem áll jól, mármint nem valamiféle politikailag inkorrekt értelmezésben szerkesztő úr. Én is csak egy vagyok a sokmillió, nehéz pénzügyi helyzetben élő magyar ember közül, hát ki vagyok én, hogy csak úgy, tehetetlen vagyok, nekem szerkesztő úr, ahogy drága unokahúgom Karsay Dorottya mondta volt, nem tetszik a rendszer.



*Botswana Brewery Corporation

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/11/15/bbc_interju_orban_viktorral#c14957709
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Táskában vitte a milliókat Hun
  2011-11-15 19:42:02, kedd
 
  2011-11-15. 18:29

Táskában vitte a milliókat Hunvald, amikor vesztegetni indult - állítja a sofőr

A milliárdos önkormányzati korrupcióval vádolt Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert eredménytelenül szembesítették tanúként meghallgatott egykori gépkocsivezetőjével kedden a Fővárosi Bíróságon.
A sofőr egyebek mellett arról beszélt: látta, tudta, hogy Hunvald milliókat hordott magánál azért, hogy kerületi önkormányzati képviselőket vesztegessen meg a számára kívánatos döntések, megfelelő szavazatok érdekében. A tanú állítása szerint látta a kötegelt 20 ezres címletű bankjegyeket Hunvald táskájában, borítékban, vagy újságba rejtve, és maga a polgármester többször el is mesélte neki, mire valók ezek a pénzek. Amikor a védelem, illetve a bíróság azt kérdezte: konkrétan hol, mikor, milyen körülmények között voltak ezek a beszélgetések, a tanú azt mondta: nem emlékszik, de benne van korábbi nyomozati vallomásaiban.
A bíróság rákérdezett arra is, mi indokolhatta a tanú többszöri vallomástételét az ügyészségen. Erre a sofőr csak annyit mondott: először írásban, aztán már telefonon hívták. Mikor azt kérdezték a tanútól, meglepődött-e a vesztegetési pénzek hallatán, úgy válaszolt: ezt nem nézte volna ki Hunvaldból, de nagyon sok meglepőt hallott akkoriban. Az erzsébetvárosi önkormányzatnál szóbeszéd volt ugyanis, ki mikor, hogy gazdagodott meg.
Eleinte Hunvaldnak is csak egy kis értékű autója volt, "aztán egyszer csak lett egy Jaguár, meg a többi (...), és órák, pénzköltés" - fűzte hozzá a tanú, aki a 2000-es években havi 300-400 ezer forintért vezette a polgármester autóját.
Hunvald György másodrendű vádlott mellett Gál György elsőrendű vádlottra, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tett a volt önkormányzati dolgozó. E szerint Gál a vagyontárgyaival kérkedett, és azzal is, hogy lakást szerzett a szeretőjének. Ez utóbbi vád tárgyát képezi, azzal azonban az ügyészség nem vádolta meg Hunvaldot, hogy tettesként ő maga vesztegette volna meg az önkormányzati képviselőket, megvásárolta, vagy megkísérelte volna megvásárolni szavazataikat.
Gál és Hunvald is vitatta a tanú nyilatkozatait. Azt állították, hogy soha nem beszéltek olyasmiről, amit a tanú előadása szerint tőlük hallott. Hunvald azt is vitatta, hogy valaha Jaguár típusú autója lett volna. Hunvald és egy mellette tanúskodó barátja egybehangzóan állította, hogy a Jaguár a baráté volt, ő vásárolta, és csak két-három alkalommal adta kölcsön a kocsit a polgármesternek.
Erre a sofőr azzal állt elő, hogy Hunvald barátjának nem lehetett pénze a nagy értékű autóra, ennek megvásárlásakor, és más üzleti ügyekben is csupán a polgármester strómanjaként járt el. A szembesítések eredménytelenek maradtak. A tárgyaláson kiderült, hogy a sofőr távoli rokona a polgármesternek, és a 2000-es évek első felében kétszer együtt is nyaraltak családjaik.
A Hunvald-ügy tanúk meghallgatásával folytatódik az Fővárosi Bíróságon. A tervek szerint még idén befejeződhet a bizonyítás, és ebben az esetben a jövő év elején hirdethetnek elsőfokú ítéletet.
(MTI)



További részletek: http://kuruc.info/r/2/88111/#ixzz1dnicJP9W
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy György életrajza
  2011-11-15 19:41:12, kedd
 
  2011.11.15.
16:55
Írta: Mária
Matolcsy György életrajza


Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, tanácsadói és bizottsági pénzekből, alapítványi kuratóriumi elnökségekből, politikai kapcsolataiból él 1977 óta.

Persze nyilván létezik olyan feladat, olyan munkakör, aminek az elnyeréséhez jól jön, ha valaki zabhegyezésben, borsógömbölyítésben, vagy jégaszalásban szerzett értékes szakmai tapasztalatot. Szerintem a gazdasági miniszteri munkakör nem ezek közé tartozik.

Hogyan irányíthatja egy nemzet gazdaságát az, akinek egyetlen napnyi munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Ráadásul, mint azt a vagyonnyilatkozata is bizonyítja, a magyar helyesírás szabályaival sem kötött az általános iskolában életre szóló barátságot:





2011-es vagyonnyilatkozatának "gazdasági érdekeltségi nyilatkozat" részében ugyan szerepel a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet Kft., amelynek 100%-ban a tulajdonosa, kérdés, hogy mire lehet használni egy efféle céget, és mekkora a bebukás kockázata?

Nemzetgazdasági miniszteri munkájából származó havi bruttó adóköteles jövedelme 2011. januárjában 1.062.000 Ft, míg országgyűlési képviselői munkájáért emellett bruttó 248.000 Ft jövedelme is van, tehát havonta összesen bruttó 1.310.000 Ft-ból kell gazdálkodnia, plusz, ami a Gazdaságfejlesztési Intézet Kft. tevékenységeiből kerül a tulajdonosi konyhára.


Matolcsy György elvtárs, az MSZMP tagja, 1977 és 1990 között az alábbi munkahelyeken dolgozott:


- Ipargazdasági és Iparszervezési Intézet (munkatárs)
- Pénzügyminisztérium, Ipari főosztálya (főelőadó, osztályvezető)
- Pénzügyminisztérium Miniszteri Titkársága (titkárságvezető)
- Pénzügyminisztérium Koordinációs Bizottsága (osztályvezető-helyettes)
- Pénzügykutató Intézet (munkatárs, tudományos főmunkatárs)


Matolcsy György úr 1990-től napjainkig az alábbi munkahelyeken dolgozott:


- Pénzügykutató Rt. (munkatárs, tudományos főmunkatárs)
- Miniszterelnöki Hivatal (politikai államtitkár)
- Privatizációs Kutatóintézet (igazgató)
- Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (a magyar állam képviselője)
- Tulajdon Alapítvány Privatizációs Kutatóintézet (igazgató)
- Növekedéskutató Intézet (igazgató)
- Gazdasági Minisztérium (miniszter)
- Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány (kuratóriumi elnök)
- Országgyűlés (képviselő)
- Nemzetgazdasági Minisztérium (miniszter)



Szépívű pálya, de egy ország gazdaságának az irányítását talán mégsem egy olyan emberre kellene bízni, aki minden bizonnyal remek aktatologató volt, a politikai kapcsolatai is nagyszerűek, ám életében egyetlen napot sem töltött a létező, működő gazdaságban.

Mindig beérte azzal, hogy jó pénzért figyeljen, elmélkedjen, elemezzen...


Mi a bajom Matolcsy úr szépívű pályájával?

Nyújtsa fel a kezét az, aki rábízná a vakbélműtétjét egy elméleti sebészre, aki még soha nem műtött, aki rábízná az autóját egy elméleti szerelőre, aki még életében nem javított, nem szerelt meg semmit, vagy a haját egy elméleti fodrászra, aki még soha életében nem vágott soha senkinek semmilyen frizurát?


Matolcsy úr életrajza bizonyos szempontból persze minden elismerést megérdemel:

Katt a képre, ha látni szeretnéd a népszerű Europass életrajzszerkesztő sablonba szerkesztve Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert a diplomája megszerzése óta alkalmazó cégek a listáját!





(Az Europass sablon kitöltéséhez az adatokat a kormany.hu, az origo.hu, a wikipedia.org és a politaktika.hu oldalakról vettem.)

(A karakterkészletbe nem illő ékezetes kisbetűk miatt az Open Office "save as PDF document" funkciója a hibás.)


http://maria.blog.hu/2011/11/15/matolcsy_gyorgy_eletrajza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Más farkával a csalánt
  2011-11-15 19:17:37, kedd
 
  Más farkával a csalánt

- 2011.11.15. 10:51

Az immár egy éve elfogadott, át nem gondolt, ki nem számolt "egykulcsos adó" elkúrása tegnap újabb szintre lépett az elfogadott 2012-es adótörvényekkel.

Nem lett volna jobb tavaly januárban, amikor kiderült, hogy elbaszták, javítani és elnézést kérni?
Vagy csak javítani, felőlem Szijjártó mondhatta volna, hogy az "elmúltnyolcévahibás" ...

Mivel jövőre megszűnik az adójóváírás, így a br. 250 ezer alatti keresők nettó jövedelme jelentősen csökkenni fog. De Orbán "még soha nem hazudtam" Viktor többször is szúrósan nézve a kamerába azt nyilatkozta, hogy senkinek sem csökkenhet a fizetése, kemény fejtörést okozva ezzel Matolcsyéknak. Hogyan ne csökkenjen a Zemberek fizetése?

Hosszú vajúdások után tegnap megszületett a Rogán "Bérmonitoring Bizottság" Antal és Matolcsy "egykulcsos" Gyuri szerelemfattya: a kompenzáció.

Értelmet ne keressen benne senki, nyilván a "csökkentsük a vállalkozások terheit" és a "csökkentsük a vállalkozások adminisztrációját" kampány részese ez a törvény.

Sajnálom, hogy Orbán Viktor nem beszélt arról a londoni közgázos hallgatóknak és tanáraiknak, hogy Magyarországon még a magánszektorban is a kormány dönti el, hogy kinek mennyivel emelkedjen a bére, csak amiatt, hogy szinten maradjon a nettó bér. "Szinten tartó béremelés", megint feltaláltuk a spanyolviaszt! Ilyet még úgysem hallottak a Temze partján, ebben biztos vagyok.

Először is a a 27 százalékos tb-járulékot szociális hozzájárulási adóvá nevezték át. Mivel ez már nem járulék, hanem adó, így ebből már adható kedvezmény a munkaadónak.

A kedvezményt havonta lehet megállapítani, mértéke 2012-ben vagy a bruttó bér 21,5 százaléka, de legfeljebb 16 125 forint, vagy a 16 125 forintnak a 75 ezer forint feletti bruttó bér 14 százalékát meghaladó része lehet. Ez azt jelenti, hogy bruttó 190 ezer forint bér felett már nem jár kompenzáció.

Viszont.

"Csak akkor kaphatja a fenti kedvezményt a cég, ha minden olyan munkavállalója bérét megemeli, akik havi bruttó 300 ezer forint alatt keresnek, és az emelés révén nettó bérük nem csökken. Vagyis az állam csak a havi 190 ezer forint vagy az alatti bruttó bért keresők után adna kedvezményt, de a cégektől elvárja a 190 és 300 ezer forint közötti keresetűeknél is a bérfejlesztést. Amelyik cég nem teljesíti a nettó bér szinten tartásához szükséges minimális bruttókereset-emelést, azt két évre kizárhatják a közbeszerzésekből, és nem kaphat állami támogatást." - írja az Origo.

Remélem érthető :-)

Vagyis a kedves magánvállalat adja meg először a központilag előírt béremelést, ami most úgy néz ki, hogy 5% lesz. Majd kompenzálja még béremeléssel a kieső adójóváírást is mindenkinek, és senkinek sem csökkenhet a fizetése bruttó 300 ezer alatt. Cserébe kevesebb szociális hozzájárulási adót kell fizetnie a bruttó 190 ezer forint alatt kereső dolgozói után, de a kedvezmény összege szintén a bruttó bértől függ. Sőt, a 12 600 forintos adójóváírás a munkaadónak majdnem 20 ezer forintjába kerül.
Mindezt a kedves cég számolja ki, vallja be, és természetesen teremtse elő a bevételt a béremelésre, ami nem lehet gond, hiszen zakatol-pörög a GDP, a másik oldalon meg ellenőrizzék le, hogy jól számolta ki a cég a kedvezményt, majd még azt is ellenőrizzék le, hogy valóban senkinek sem csökkent a fizetése bruttó 300 ezer alatt.

Egyszerű és nagyszerű, bürokráciamentes és vállalkozásbarát törvénynek tűnik, na Jakab Andor, nem jött meg a kedved munkát adni 10 embernek?

Friss: Az Inforádiónak nyilatkozott az NGM.
A versenyszféra kompenzációja 84 milliárd, az állami szféra kompenzációja 64 milliárd, csakhogy az adójóváírás összege 240 milliárd, így 70 milliárdot a cégek adnak bele.

http://vastagbor.blog.hu/2011/11/15/mas_farkaval_a_csalant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbáni mélység, ahol még Gyurc
  2011-11-15 19:11:57, kedd
 
  2011.11.15. 04:06

Orbáni mélység, ahol még Gyurcsányék sem jártak

Hétfő kora este olyat láthatott a hazai műértő közönség, ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért. Illetve nem egészen, mert ilyet még akkor sem láttunk. A kormány gyorsnaszádja unortodox módon búvárharanggá változott, egy darab vas sebességével merült lefelé, Kapitánya pedig pánikrohamot kapva tapogatózik az iszapban az elveszett hitelességét kutatva egyre. Fent a mólón már az igazhitűek is sápadtan álltak, szerintem féltek, hogy a KIM hétvégi túlóra beosztását körmölő Navracsics Tibor a hír hallatán megszokásból elbődül:

"Senki sem tagadhatja, hogy ez egy lélektani határ. Egyrészt azért, mert a devizahitelesek nehézségeit tovább fokozza, másrészt azért, mert ez az egyetlen szám jól jelzi a kormányzati politika kudarcát."

De persze nem szólt egy szót sem, a szájhősség nála is csak az ellenzéki nyolc évre korlátozódott. Így a dermedt csendben ácsorgók a csalis vödör oldalát leszaró legyek erőlködő nyögdécselését is tisztán hallhatták. Szerintem azt találgatták, hogy a Kapitány levegőre érve mivel jön elő? Vajon ütős lesz a mélységi mámorban összeszedett vízió, vajon einstandolja Cousteau kapitány poklot látó legendáját, és lopja a szövegét?

"Amit én ott láttam a mélységben arra nincs felkészülve a világ, ezért nem mondhatom el! "
Kicsit később a búvárharangból felbugyogó szófoszlányokra lettek figyelmesek, és megnyugodva konstatálták, hogy a Kapitány derékig az iszapba fúródva is képes magyarázni a magyarázhatatlan bizonyítványát.

"Magyarország versenyképességének legfőbb záloga az adósságállomány csökkentése (...) a kormány lemaradásban van a bürokrácia leépítésében, a munkaerőpiac reformjában és a feketegazdaság felszámolásában, de ebben az EU is hibás, hiszen a vártnál alacsonyabb nyugat-európai növekedés és a strukturális alapok lassú folyósítása is hátráltatja ezeket a folyamatokat."

Remélem ez mindenkinek világos:

Az adósságállomány csökkentését mi unortodox módon, növeléssel valósítjuk meg. Már akkor, amikor egyáltalán sikerül valakire rásózni a kincstárjegyeinket, mert azok az emelkedő hozamok ellenére sem kellenek senkinek. Aki ezt nem érti azt lehülyézzük, mert nem elég unortodox. Amúgy meg a lusta németek a hibásak, mert a vártnál alacsonyabb növekedésükből (nekik legalább van) kevesebbet költenek el nálunk, és különben is az EU sem utalja olyan ütemben a lóvét, hogy ne tudnánk a seggére verni. Ilyen környezetben csoda, hogy megfeneklett az el sem kezdődött bürokrácia leépítés, nem valósul meg a Széll Kálmán terv, és a feketegazdaság felszámolása helyett hazavágjuk - akarom mondani Lázár János közbenjárásának hála, csak értelmetlenné tesszük - az evát is, ezzel ösztönözve a kkv szektor alsó szegmensét ismételt trükközésre?

Igazán lehetne megértőbb velünk a világ!

Az állandó kritizálás helyett lássák végre be, hogy a manyup vagyon is elfogyott, és adjanak több pénzt. Ugyan a kutyatartókat is megnyúzzuk újra, ha a szükség úgy hozza, de jó, ha tudják a külföldi befektetők, hogy "bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetséges a magánjogi szerződésekbe történő beavatkozás." Vagyis einstand lesz megint köcsögök, úgyhogy toljátok a lét magatoktól, vili?

Ezek után a következő hetekben az MNB el lesz foglalva a forint megmentésével, a világ meg a hallottak megemésztésével. Az Unortodoxia hajó legénysége nem fogja érteni hol késik a mentőhajó, és legfeljebb csodálkozva nézik majd a kapitányt, ahogy befizeti magát egy görög útra.

Naná, ettől mélyebbre merülni a világon már csak hellén segítséggel lehet.

http://varanus.blog.hu/2011/11/15/orbani_melyseg_ahol_meg_gyurcsanyek_sem_jartak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sivatagi szél a gulyás pusztáj
  2011-11-15 18:23:14, kedd
 
  Sivatagi szél a gulyás pusztáján?

--------------------------------------------------------------------------------




30 milliárd dollárra becsült személyes vagyonával - beleértve 20 tonna aranyat - Farkas Zsófia a világ egyik leggazdagabb asszonya. Ha családja vagyonát is beszámítjuk, a kerek nagyvilág leggazdagabb emberének tekinthető, tízszer gazdagabb, mint például Románia leggazdagabb 300 embere együttvéve!

A mesés vagyon ellenére Farkas Zsófia földönfutó, élete igazi pokol. A rejtélyes magyar származású hölgy, akinek létezéséről a világ eddig nem is tudott, ugyanis Moammar el-Gaddafi meggyilkolt líbiai diktátor felesége.

Gaddafinéről a férje rendszerét elsöprő líbiai forradalom nyomán derült ki a valóság. A diktátorok elűzése után máshol is sok mítosz dőlt össze, ezt a történelem többszörösen bebizonyította. Férje 42 éves uralma idején az egyetlen hivatalos verzió szerint Safiya Farkash el-Barassi kelet-Líbia legelőkelőbb beduin törzséből származott, s ápolónőként ismerte meg valamikor a hatvanas évek vége felé autóbaleset nyomán kórházba került Moammar el-Gaddafit. A diktatúra idején nyilván senkit sem zavarhatott, hogy Szafijának soha nem került elő egyetlen arab rokona sem, ,,szülővárosában" még csak nem is hallottak róla. Az arab nyelvben fölöttébb idegen hangzású Farkash neve sem kelthetett feltűnést. Végül is a vezér, ,,Afrika királyai királyának" felesége még az arab világban szokásosnál visszavonultabban élt, 40 évig állandóan kerülte a nyilvánosságot, még a hatalom legbelsőbb köre, Gaddafi legközvetlenebb munkatársai sem ismerték.

A forradalom nyomán a külföldi sajtó elkezdett kutatni Gaddafiné múltjában. S kiderítette, hogy Farkas Zsófia néven született Hercegovina fővárosában, Mostarban, horvát anya és magyar apa gyermekeként. Nagyapja, Farkas János még a Monarchia idején került Bosznia-Hercegovinába tanfelügyelőként. Fáradhatatlanul publikált a boszniai pedagógiai folyóiratban, és ennek köszönhetően tudományos munkássága fennmaradt. A helyi lakosság előtt sem igen ismert történetnek idén januárban a tuzlai rádió horvát nyelvű adása járt utána. A szépséges Farkas Zsófia valóban ápolónőként ismerte meg Moammar el-Gaddafit, csakhogy nem Líbiában, hanem a mostari kórházban, amikor a fiatal líbiai katonatiszt az ottani katonai bázison vett részt kiképzésen. A hatvanas években ugyanis Tito Jugoszláviája az el nem kötelezett országok bajnokaként tömegesen képezte ki a harmadik világbéli országok katonatisztjeit, s fegyverezte fel hadseregüket. Gaddafi hivatalos biográfiájában is elismerte a mostari továbbképzést.

Az arab nacionalizmus bajnoka, az iszlám élharcosa és ,,Afrika királyainak királya" képéhez viszont aligha illett volna az európai keresztény, horvát-magyar feleség. Ezért fabrikálták Farkas Zsófia számára a kelet-líbiai előkelő beduin származást, az asszony pedig nyilván kerülte a nyilvánosságot, hiányos arab nyelvtudása aligha lett volna előny.

Moammar el-Gaddafi 1970 vagy 1971-ben vette feleségül Farkas Zsófiát, aki 7 gyereket (6 fiút és 1 lányt) szült a vezérnek. 2011 elejéig királyokat irigységbe kergető luxusban élt Tripoliban, ahonnan augusztusban a felkelők elől menekült a szomszédos Algériába, lányával, két fiával és unokáival. Férjét és legkisebb három fiát meggyilkolták a felkelők, egy másik fia pedig azok fogságába esett, túlélési kilátásai nem túl fényesek.

A politikai helyzet nyomán szeptemberben Farkas Zsófia luxusvillát vásárolt a horvátországi Adria-tengerparton, Igrane városkában, 100 kilométerre az etnikai háború által feldúlt, ma is kettészakított szülőhelyétől, Mostartól. Ott szándékszik letelepedni, horvát állampolgárságért is folyamodott, ismerte el hivatalosan nemrég a sajtó érdeklődésére a zágrábi külügyminisztérium. Horvátország is állampolgárságot biztosít a külföldön élő horvátoknak, méghozzá nagyon könnyen. A zágrábi kormány azonban még nem döntött, befogadja-e Gaddafiné Farkas Zsófiát, mivel az ügy igencsak megosztja a helyi tengerparti városka lakosságát. Egyesek örülnének, ha hatalmas vagyonával együtt oda kerülne, de mivel a délszláv testvérháború sebei még nem gyógyultak meg teljesen, a színkatolikus település lakói aligha örvendenének Gaddafiné muszlim kíséretének. A még mindig csinos Farkas Zsófia gyermekei és unokái ugyanis kivétel nélkül muszlimok, sőt, az sem kizárt, hogy 40 éves líbiai élete alatt ő maga is áttért az iszlámra.

Zágráb vonakodása azonban felvetette a magyar alternatívát. Ha Horvátországba nem fogadják be, Magyarország és a magyar állampolgárság is szóba jöhet, derítette ki a nemzetközi sajtó, a külmagyarok honosításáról tavaly elfogadott törvény alapján. Végül is felmenői magyar állampolgárok voltak, noha a budapesti sajtónak nem sikerült kideríteni, hogy a továbbra is roppant visszavonultan élő Farkas Zsófia beszéli-e egyáltalán a magyar nyelvet a horvát mellett.

Chirmiciu András
nyugatijelen.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Népszabadság sztárolja Orbán
  2011-11-15 18:14:38, kedd
 
  2011-11-15. 10:31

A Népszabadság sztárolja Orbánt, Lázár cáfol - nem távozik a "szabadságharcos", ha visszajön az IMF

Lázár János kijelentette: nem emlékszik Orbán Viktornak arra a mondatára, amely szerint távozik, ha az IMF visszatér. A frakcióvezető a TV2 Mokka című műsorában cáfolta a Népszabadság állítását, amely - meglepő módon éppen a fideszes propagandának próbálva meg besegíteni - IMF-ellenes szabadságharcosnak állította be Orbánt, akinek hazája gazdasági függetlensége még a saját karrierjénél is fontosabb.



Arról már kevesebb szó esik, hogy Orbán, miközben úton-útfélen azzal dicsekszik, hogy szembement az IMF-fel, maga is igénybe vette a zsidó terrorszervezet kölcsönét, éppen fél évvel ezelőtt. Múlt hónapban pedig az derült ki, hogy a kormány rendszeresen kér tanácsot az IMF-től - az intézkedéseik alapján pedig úgy tűnik, meg is fogadják...
Amint azt hírül adtuk, a Népszabadság keddi számában arról írt, hogy "befolyásos források" emlékezete szerint zárt körben Orbán Viktor már korábban célzott arra, hogy "ha az IMF visszajön, én el". "Én nem emlékszem ilyen célzásra" - mondta Lázár János az ezt firtató kérdésre a TV2-ben.
Érdemes arra is felfigyelni, hogy Lázár nem azt jelentette ki: márpedig az IMF-nek semmi keresnivalója itt, sem most, sem a jövőben, hanem azt, hogy ha mégis igénybe veszik - ismét - a segítségét, az "nem lesz nagy ügy". Elvégre válság van, a nemzetközi helyzet pedig egyre fokozódik.
Kapcsolódó: A Malév alkalmazottja Budapesten: "Én csak az izraeli belügyminisztérium utasításainak engedelmeskedem"
A korábbi hír: Új költségvetés készülhet, ha biztossá válik a gazdasági visszaesés a következő évre - így tudja a Népszabadság. A lap szerint a miniszterelnök már korábban világossá tette, hogy ebben az esetben nem elég a 2012-es költségvetés sarokszámait módosítani.
Azonban akkor is kőbe vésettnek kell tekinteni a költségvetési hiány három százalék alatt tartását, illetve az államadósság folyamatos mérséklését. A lap emlékeztet arra, hogy a kormányfő és a nemzetgazdasági államtitkár a napokban Londonban is jó döntésnek nevezte, hogy az IMF tartós segítsége helyett az ország pénzpiacokról igyekszik finanszírozni magát.
Orbán Viktor ugyanakkor zárt körben már célzott arra, hogy ha a Nemzetközi Valutalap visszajön, akkor ő viszont elmegy - írja befolyásos forrásokra hivatkozva a napilap.
(Kuruc.info - MTI - Nol nyomán)



További részletek: http://kuruc.info/r/2/88076/#ixzz1dnMabl1O
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.