Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Banános finomságok
  2011-11-16 17:40:46, szerda
 
 
Banánturmix, kicsit másképp

1 banánhoz

2 dl tej

2 evőkanál kókusz szirup vagy meggyszörp

fahéj ízlés szerint

Az összetevőket turmixgépben selymesen habos itallá turmixoljuk.

Banánkenyér

0,5 csésze margarin

Háromnegyed csésze barna cukor

2 tojás felverve

1 kávéskanál vanília aroma vagy 1 zacskó vaníliás cukor

2 csésze liszt

2 kávéskanál sütőpor

Negyed kávéskanál szódabikarbóna

Negyed kávéskanál só

1 csésze banán áttörve

1 csésze tej

0,5 csésze dió durvára vágva

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, vajazzunk ki egy őzgerinc vagy koszorú formát.

Keverjük össze a cukrot a tojásokkal a margarinnal és vaníliával.

A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze és a banánnal és tejjel váltakozva adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Végül keverjük hozzá a diót, öntsük a formába és kb. 35 percig süssük. Kihűlés után borítsuk ki egy tálra.

Ízlés szerint csokoládéval vagy cukormázzal díszíthető a teteje, de anélkül is nagyon finom.

Banánkrém

3 banán pürésítve

3 evőkanál joghurt

2 dl habtejszín

1 evőkanál porcukor

3 teáskanál zselatinpor

0,5 dl narancslé

A banánt a joghurttal simára keverjük. A zselatinport a narancsléhez adjuk és felforralva alaposan elkeverjük, félretesszük hűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

A langyos zselatinos narancslét a banánpüréhez adjuk, alaposan elkeverjük végül laza, könnyű mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínhabot. Poharakba vagy desszertes kehelybe töltjük és legalább két órára a hűtőbe tesszük mielőtt tálalnánk.

F.K.M.







 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Italok  
Bor zselé
  2011-11-16 17:38:04, szerda
 
 
Szilveszteri borzselé

Hozzávalók:
Piros zseléhez:
1 tasak zselatin
2 dl víz
2 dl félédes vörösbor
8 dkg porcukor

Fehér zseléhez:
1 tasak zselatin
2 dl víz
2 dl félédes fehérbor
8 dkg porcukor

Ezenkívül:
1 alma

Elkészítése:
A zselatint elkeverjük a vízben, hozzáadjuk a cukrot, és 5 percig forrni hagyjuk. Folyamatos keverés közben először 4 evőkanálnyit teszünk a vörösborból a zselatinba, aztán a maradék borral elkeverjük, és pezsgőspohárba töltjük. A zselét két órára a hűtőszekrénybe tesszük. A fehér zselét ennek megfelelően készítjük el, a megdermedt piros zselé fölé töltjük, és hagyjuk megszilárdulni. Végül meghámozzuk az almát, vékony szeletekre szeljük és tetszés szerinti formákat alakítunk belőle. Egy kést a desszertbe dugunk és ennek segítségével belecsúsztatjuk az almadarabokat.






 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Italok  
Eső, eső csepereg,
  2011-11-16 17:23:36, szerda
 
  Eső, eső csepereg,
megáznak a gyerekek,
sáros lesz a kiscipő,
vizes lesz a főkötő.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus te velem vagy !
  2011-11-16 17:16:37, szerda
 
  Link

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Áldások, imák   
Szép őszi kép !
  2011-11-16 17:10:23, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - PNG képek I.  
Húsvéti vendégváró falatok
  2011-11-16 17:07:43, szerda
 
 
Húsvéti vendégváró falatok

Közeleg a Húsvét ideje, ilyenkor a rokonok, barátok gyakrabban keresik fel egymást. Olykor persze váratlanul is. Hogy ilyenkor se jöjjünk zavarba, tarthatunk otthon egy-két hidegen fogyasztható, Húsvétra jellemző ételt.

Hozzávalók:
sonka,
tojás,
mustár,
só,
bors,
paradicsom,
torma

Elkészítés:
Vegyünk egész kötözött sonkát, tegyük nagyon bő vízbe, adjunk hozzá fokhagymát, ételízesítőt, s rotyogtassuk vagy 2-3 órán keresztül, majd hűtsük le, s amikor szükséges, szeleteljük fel.

Főzzünk keményre tojásokat, pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd a sárgáját törjük át krumplinyomón. Ha egy-két egész tojást, azaz a fehérjét is hozzákeverjük, még dúsabb és mutatósabb lesz. Ízesítsük mustárral, sóval, borssal, majd csillagvégű habzsák segítségével, vagy egyszerűen kiskanállal töltsük vissza a félbe vágott tojások üregébe. A sonkával, kaláccsal, paradicsommal kínálva ízletes hideg tálat kapunk.

De vehetünk gépsonkát is, amit szeljünk fel vékonyra. Vajat keverjünk el tormával, kevés petrezselyemzölddel, majd 1 cm vastagon helyezzük a sonkánk közepére. Göngyöljük fel, adjunk hozzá paradicsomot, paprikát, kenyeret, s máris vihetjük a




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Sült csülök dán módra,
  2011-11-16 17:04:55, szerda
 
 
Sült csülök dán módra, uborkamártással

Hozzávalók:

1 db hátsó csülök,
2 db babérlevél,
2 g egész bors,
1 dl fehérbor,
20 g só.

Az uborkamártáshoz:

50 g vaj,
50 g liszt,
4 dl tej,
1 dl tejföl,
150 g ecetes uborka,
2 cl tárkonyos ecet,
10 g só,
1 g törött fehér bors.

Elkészítés:

Az előkészített-megtisztított és megmosott-csülök bőrös felületét 1×1 centiméteres kockákra bevagdossuk, majd annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk az egész borsot, a babérlevelet, és enyhén megsózzuk. Lassú forralás mellett addig főzzük, amíg a hús könnyen el nem távolítható a csontról. A kicsontozott húst tűzálló tálra helyezzük, aláöntjük a fehérbort, és előmelegített, forró sütőben-időnként meglocsolva- ropogósra sütjük. Amikor elkészült, a húst a sütőből kivesszük, majd kihűtjük, aztán éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Amíg a hús hűl, elkészítjük az uborkamártást. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd fehér habzásig hevítjük. A tejjel felengedjük, aztán kiforraljuk. A tűzről levéve kihűtjük, majd belekeverjük az apró kockára vágott ecetes uborkát, ízesítjük a sóval a törött fehér borssal, a tárkonyecettel, és elkeverjük a tejföllel. A kész mártást a hűtőbe tesszük, és tálalásig hidegen tartjuk. A felszeletelt csülökhúst tálra rendezzük. Tálaláskor salátával és paradicsommal díszítjük. A mártást külön edényben adjuk.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Puncs szelet
  2011-11-16 17:01:36, szerda
 
  Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
2 dkg szalagória
kb.1 dl tej

Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.

Krém:

4 tojásból sütött piskóta
2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs. mazsola rumba áztatva
3 cs. vaníliás cukor
1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tubus rumaroma

A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal. A piskótát felkockázzuk és hozzákeverjük a krémhez.

Az egyik tésztalapot megkenjük valamilyen piros lekvárral (pl. vegyes, ribizli, meggy).

Rákenjük a krémet, azt is megkenjük lekvárral és lefedjük a másik lappal.

Máz:

35-40 dkg porcukor
víz + rum+ piros ételfesték = 1 dl

A porcukorhoz annyi folyadékot adunk, hogy jól kenhető, de sűrű massza legyen, és rásimítjuk a tésztára.

Ha egy kicsit szikkadt a máz, késsel bekarcoljuk, ahol majd szeletelni szeretnénk, egy éjszakát áll és másnap ehető.





 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Csirkemell őzgerincformában
  2011-11-16 16:54:40, szerda
 
  Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.








 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Túrópuffancs
  2011-11-16 16:47:59, szerda
 
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
1 tojás
2 pohár tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
csipet só
1 csomag vaníliás cukor

A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük.
Kiskanállal forró olajba szaggatjuk és megsütjük (amikor az egyik fele megsült, magától megfordul).
Vaníliás porcukorral és lekvárral tálaljuk. Sok lesz belőle!


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1018 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4552
  • e Hónap: 13222
  • e Év: 69155
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.