Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Térdre kényszerítettük az IMF-
  2011-11-18 21:37:41, péntek
 
  2011.11.18. 10:30 Harpi
Térdre kényszerítettük az IMF-et!


Örömmel jelentjük: nem lesz itt semmiféle lemondás. De sőt! Győzelmi ünnepeknek megülése közelg - fanfárok, ökörsütés, ünnepi bajvívás! Habár tegnap óta jószerint a teljes magyar sajtó, illetve annak - még - Pártunk és Kormányunk által be nem nyelt része Orbán Viktor és tettestársai közeli lemondását vizionálja, a valóság sokkalta bíborosabb ennél. Az ügy háttere ismert - megtörtént, amit a Kedves Vezető és Matolcsy "Mekk Elek" György korábban elképzelhetetlennek tartott: mégiscsak kénytelenek vagyunk a Nemzetközi Valutaalapnál alamizsnáért kuncsorogni, hacsak nem akarunk az államcsőd legmélyebb bugyraiba zuhanni. Ám, aki azt hiszi, hogy ettől a kormány magába néz, s önkritikát gyakorol, az nem e világ szülötte! A dolgok nálunk másképpen zajlanak.

A forgatókönyv a következő leszen.

A mi I. Viktor királyunk a minapában a szájszerve által kidoboltatta, hogy "újfajta megállapodásra van szükség az IMF-fel". Ez a politikai kommunikációban azt jelenti, hogy Pártunk és Kormányunk egy lépéssel az egyszerű választópolgár előtt jár: természetesen tisztában vannak azzal, hogy a logikus és demokratikus lépés az lenne, ha eltakarodnának végre a hatalomból, ám ez eszük ágában sincs, ezért jó előre kialakítják a megfelelő állást a sakktáblán. Ez pediglen úgy néz ki, hogy ők nem visszaóvatoskodtak, földig hajolva, a nyelvükön csúszva ahhoz az IMF-hez, amit még néhány nappal ezelőtt is teljes hévvel kutyapicsáztak. Nem, erről szó sincsen! Nem arról van szó, hogy a hatalom megőrzése érdekében hajlandók akár önmagukat is szájbacsinálni - dehogy!

Újfajta megállapodás köttetik a valutaalappal! Ami győzelem lesz, akárki meglássa! Orbán, és nyomában lihegve Matolcsy, amidőn kilép a tárgyalóteremből, mosolyogva ad majd doorstep-sajtótájékoztatót, amelyen bejelentik majd: amióta világ a világ, eleddig soha, egyetlen országnak sem sikerült olyan kondíciókat kiharcolnia, mint most nekünk! És ez valószínűleg igaz is lesz...

A megállapodás hírére még annál is jobban meglendül majd a forint árfolyama, amint tette azt tegnap annak hírére, hogy esetleg mégis hajlandó letérdepelni a magyar kormány az IMF elé. Rég nem látott erőre kap majd nemzeti valutánk az euróval és a svájci frankkal szemben, amire újabb győzelmi harsonák harsannak, cimbalmok cirrannak. A rózsaszirmokkal behintett veres szőnyegen szerényen előresiető Matolcsy elnéző félmosollyal csitítja majd azokat a dőre károgókat, akik szerint ez annak a jele, hogy ezt a lépést sokkal elébb meg kellett volna tenni. Nem - mondja majd a közgazdasági Nobel-díjat már a zsebében érző makrogazdasági zsenink -, ezt rosszul látjuk! Szó sincs arról, hogy egy teljes évet elcseszett volna a kormány mindenféle dilettáns idétlenkedéssel és különutas durcáskodással! Nem, ehelyett az az igazság, hogy a forint azért erősödött meg hirtelen, mert a kormány jó úton járt. Győzelem, tehát, teljes győzelem!

Ez a kormány maradni akar, és maradni is fog. Nagy arcra sok minden ráfér. Még egy kis szar nem számít...


http://napizeje.blog.hu/2011/11/18/terdre_kenyszeritettuk_az_imf_et
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vízözön
  2011-11-18 21:33:39, péntek
 
  Vízözön
A zsiráf odamegy a dinoszauruszhoz:

- Téged is bejelölt Noé a Facebookon?
- Nem. Miért?
- Ja, semmi, semmi...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Federal Reserve of Európa
  2011-11-18 21:19:47, péntek
 
  Federal Reserve of Európa


Ügyes húzás volt a nemzetközi pénzoligarchia részéről összecsődíteni Európa nemzeti bankjait egy fedél alá, ahol identitásukat vesztve sorolhatták őket e nemzetközi magánbankhálózat bábjaivá . Addig lehet önálló egy nemzet, amíg pénznyomtatási jogát megtartja . A Rotschild család által üzemeltetett magánpénzrendszer akkora támogatásban részesül, mintha káros tevékenysége hasznot hozna a világgazdaságra, amelynek hajtómotorjaként tisztelik őket a média megmondóemberei .

Ez a ,,bankokrácia és média-együttműködés" olyan nagy hatalomra tett szert, amelyet elképzelni sem lehetett volna száz évvel ezelőtt . Pitiáner énekeseket favorizálnak, kik tehetséggel sem rendelkeznek, de olyan üzeneteket hordoznak ,,művészetükben", ami hosszú távon nagyban rontja a fiatalok ítélőképességét . Fiúnak látszó lányok, lányos arcú fiúk lebegnek a képernyőn, fekete bőrű férfiak dominálják a szebbnél szebb európai nőket .

Legyen az egy tehetségkutató dalárda döntőbírája, vagy egy amerikai film főszereplője, netán egy európai ország rögbicsapatának a kapitánya, mindig négereket látunk . Szóra sem érdemes, hogy a francia foci csapatban egyetlen fehér embert sem találunk, hanem a színskála minden árnyalatában, világosbarnától a feketéig képviselik a volt gyarmataikat e nemes gladiátorok . Ugyanez érvényes az angol csapatra is . Nem is olyan régen csak hófehér bőrű, fodros szoknyájú asszonyokat mutattak csak a szigetország filmjeiben . Most Mr Bean dominál sajátos humorával . Ennél sokkal károsabb amikor agresszív feketék káromkodnak, üvöltöznek, verekednek, gyilkolásznak a képernyőn .

Félrecsapott sapkában süketelnek a rapperek, össze-vissza hadonásznak, és olyan gyorsan hadarják el a mondanivalójukat, mintha minden betűért külön fizetnék őket . Több szám mondanivalóját adják elő egyben . Éles ellentéte ennek Fanka Deli aki a naprakész mondanivalóját izlésesen adja elő . Izlések és pofonok-mondhatnánk, de nem mondjuk, mert az egyiket érdemtelenül az egekbe emelik, a másikról pedig azt sem tudják sokan, hogy létezik . Kábítószerekről nem is beszélek, amiket mintha kötelező lenne, úgy fogyasztanak filmeinkben a fiatalok . Egymás után fogják le őket különböző rendőr témájú TV műsorokban . Beteg világ, beteg jövőképe ez a mai .

Megzabolázhatatlan bankárok kezébe kerülő, óriásira megnövekedett monopóliumok kebelezik be a különböző nagyvállalatokat, ,,akiket" kiböngészhetetlen összetételű részvényesek tulajdonolnak . Nem maradt felelőse mára ennek a csalásnak, csak a névtelen identitás mögött megbúvó pénzgyarapodás . Adót persze senki sem fizet, mert ki is merne kutakodni egy bank ügyvitelében ? Aztán, egyszer majd kiderül, hogy minden vagyonunk Vörös Pajzsék kezébe vándorolt, s az utcán találjuk magunkat . De már az utca sem a miénk ! Idegen nevek dísztelenkednek olvashatatlan névtáblákon, amelyeket időnként átcserélnek rendszerváltó kezek, de a valódi tulajdonos érdekei egyik rendszerben sem sérülnek . Valahogyan mindig elkerülik az elszámoltatást ezek az ügyeskedő királycsinálók .

Cseberből vederbe kerültünk az orosz megszállást követően . Hirtelen reánk telepedett a béke . S a Szabadság, Egyenlőség, Testvériség business hirtelen levadászta mindazt, amit a kommunisták vörös diktatúrája meghagyott nekünk . Amikor csatlakoztunk végre európai testvéreinkhez, a nemzet bankjának függetlenségével fizettünk érte .

Ez a láthatóan láthatatlan aranytolvaj társaság úgy csűri csavarja a dolgokat, hogy ők mindig jól jönnek ki belőle . Szinte észre sem vettük, hogy ezzel megszűnt nemzetünk szolgálatában tevékenykedő saját bankunk . Megszorító kormányintézkedéseknek sem lehetet érvényt szerezni, amikor e pénzintézet vezetőjének négyszeres juttatását szerette volna maximálni az államkincstár . Bár mi fizetjük őt a közösből, mégsem hallgat kenyéradó gazdáira ez, a kufárokat kiszolgáló bérharamia .

Európa egyesült látszólag, de csak egy karámba terelték a népeket, akiknek enni adnak, s el kell végezni érte a piszkos munkát naponta . Hasonló a kommunizmushoz, most sincs gazdája semminek . Ezért túrósodott be e közös ló háta ! Mondhatnánk azt is, hogy mi magyarok tettük tönkre ezt a szocializmust építő ántivilágot, mert nem találtuk benne a helyünket csak néhányan, akik saját haszonszerzésüket látták benne . Mindkét rendszer mögött ugyanazok állnak . Rendszereket csinálnak. Próbálkoznak . Ügyeskednek, de valahogy mindig kifelejtik a számításból az embert ! Ez a kulcsszó pedig : az Ember .

Vannak embertársaink között olyanok, akik azt feltételezik másokról, hogy nem is emberek, csak valami jószágféle, akiket terelgetni hivatottak . Erre választotta ki őket az istenük, és ezt tanítják nekik naphosszat . Furcsa lehet kiválasztottnak lenni. Becsapni az emberiséget, megpróbálni uralkodni rajtuk hazug jelszavakkal . Ez az európai új közösség csak álca a kezükben a globalizációhoz vezető úton . Új pénzrendszert szeretnének létrehozni, mert alaposan tönkretették a régit . Talán az ameró, mint új nyugati pénz ? Már vertek is belőle jócskán, aminek alapja egy húsz eurós névjegyű, egy unciás aranyérme, amelyen ott trónol Szemirámisz asszonyság, Babilon királynéja .

Ne feledjük, a magyar Parlamentben is ugyanúgy ott mérlegel ülve, mint az új érmén, de Amerikában is Ő üdvözli magasratartott kezében fáklyával a hajóval érkezőket . Obeliszkek emelkednek a világ főbb városaiban, mint a Vatikánban, Washingtonban, vagy Londonban . Budapesten is ezt képviseli a szovjetek győzelmi emlékműve, amit képtelenek vagyunk elmozdítani onnan már mióta . 1913 után megint lépnek egyet a nagy léptékben gondolkodók, de az is lehet, hogy ez lesz az utólsó lépésük, mert kapzsiságuk elárulja már őket . Két világháború után, most készülnek egy harmadikra, ha hagyjuk őket felhasználni bennünket megint . Más szerszámával verni a csalánt könnyű, ha a vasat vernék ekkora lendülettel, akkor már régen kovács nagyhatalom lett volna belőlük, de most is csak a kovácsokat küldené halálba saját érdekeiért ez a fölfuvalkodott oligarchia .
Egyesül e még halála előtt világkormánnyá ez a világpénzt fontolgató nagyhatalom ? Vagy csak egyszerűen füstté válik, eltűnik előlünk örökre a történelem szemétdombjára ? Hamarosan saját bűrünkön tapasztalhatjuk ennek az eredményét, amikor összedől számunkra az eddig ismert világ . Világvégét jósolnak, mert a végüket érzik, de ez számunkra egy új kezdet is lehet .


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELKÉPESZtő
  2011-11-18 19:32:41, péntek
 
  Illetéket kell fizetnie annak az adósnak is, aki kisebb lakásba költözik

Utolsó módosítás: 2011. november 18.
Szerző: MTI


Hiába költözik valaki olcsóbb lakásba, hogy szabaduljon az adósságától, a két lakás árának különbségére illetéket kell fizetnie akkor is, ha a különbség negatív; azok sem mentesülnek majd ettől a tehertől, akik a Nemzeti Eszközkezelőtől vásárolják vissza a lakásukat - írja az azenpenzem.hu pénzügyi portál.


A válság és a végtörlesztés miatt most sokan kényszerülnek arra, hogy olcsóbb lakásba költözzenek. Amennyiben a csere egy éven belül lezajlik (erre pedig szinte mindenki figyel), az illetékfizetés esetében a törvény alapján úgynevezett beszámítás lehetséges. Ez azt jelenti, hogy a megvett lakásnak nem a teljes vételára alapján szabják ki az illetéket, hanem levonják belőle az eladott lakás árát, és csak a különbözet után kell fizetni - ismerteti a pénzügyi portál.

Boldogabb időkben a jogalkotó ezzel a szabállyal azoknak akart kedvezni, akik - ahogy életpályájuk előre halad, a család nő - egyre nagyobb, értékesebb lakásba költöznek. Az amúgy sem a legjobb anyagi helyzetben levő családok számára viszont kellemetlen meglepetést jelenthet, hogy az eladott és megvásárolt ingatlan közötti árkülönbözet után mindenképpen kell illetéket fizetni, függetlenül attól, hogy milyen előjelű a változás. Vagyis akkor is, ha olcsóbb lakásba költözik valaki.

Ilyen esetekben érdemes méltányossági kérelemmel fordulni a hatósághoz - hívja fel a figyelmet a portál. A törvény szerint bármilyen adótartozás (a vagyonszerzési illetékre nincsenek külön kritériumok) abban az esetben mérsékelhető vagy engedhető el, ha megfizetése az adózó és a vele együtt élő közeli hozzátartozók megélhetését súlyosan veszélyezteti. A megélhetés súlyos veszélyeztetettségének vizsgálatánál a vagyoni, jövedelmi és szociális helyzet feltárása elengedhetetlen - tudta meg az azenpenzem.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).

A megélhetés súlyos veszélyeztetettségére következtet a hatóság akkor, ha az egy családban élők egy főre eső nettó jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét nem haladja meg - és ezt a jövedelmi helyzetet a vagyoni és szociális körülmények is tükrözik. A jövedelem azért nincs kőbe vésve, esetleg ennél többet keresők is eredményesen kérhetik a méltányosságot. Tény azonban, hogy ők izgulhatnak, milyen válasz is érkezik majd beadványukra. A hatóság tehát nagyítóval is megvizsgálhatja a vagyoni helyzetét annak, aki méltányossági kérelmet nyújt be.

Az azenpenzem.hu kérdésére az adóhatóságnál elmondták: az idén az első tíz hónap alatt 7,5 ezer illetékmérséklésre irányuló kérelem érkezett, amelyek 64 százalékban sikerrel jártak. Az összegnél már nem ennyire jó az arány, a 3,3 milliárd forintos teherből ugyanis 1,5 milliárdot engedtek el. A kérvényeknél külön a vagyonszerzési illetékre (és ezen belül az olcsóbb ingatlanba költözőkre) vonatkozóan viszont nem rendelkezik az adóhatóság külön adatokkal. Arról azonban tájékoztatást kapott a portál, hogy a válság kitörése óta (2009-től az idei első félévig) majdnem 16,5 ezren váltottak olcsóbb ingatlanra. Rájuk a NAV statisztikája szerint 1,1 milliárd forint illetéket szabtak ki.

Az illetéket az igazán nagy bajba kerültek sem úszhatják meg, a törvény ugyanis csak földhivatali eljárás költsége alól mentesít. A rögzített árfolyamon történő végtörlesztéssel összefüggésben kezdeményezett jelzálogjog, végrehajtási jog, továbbá az elidegenítési és terhelési tilalom törlése esetén illetékmentesség nem áll fenn - válaszolta a portálnak a NAV. Ugyanez lehet majd a helyzet abban az esetben, amikor valaki a Nemzeti Eszközkezelőtől visszavásárolja a lakását - írja az azenpenzem.hu.

http://adozona.hu/aktualis/20111118_lakaeseladas_illetek.aspx#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durva lesz, ha a Fidesz ezt is
  2011-11-18 18:58:37, péntek
 
  Durva lesz, ha a Fidesz ezt is átnyomja a parlamenten

2011. november 18., péntek, 09:59

Szerző: Dezső András

Több tízmilliárdos pluszforrásokhoz juthat a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium, ha a vízügyi szakma és a szakszervezet ellenállása ellenére magához rántja a tárca a vízügyi igazgatóságokat. A pénzszerzésen túl más racionális indoka nincs az értelmetlen átszervezésnek. Esetleges súlyos következményei annál inkább.

Jövő csütörtökön az Országgyűlés fenntartható fejlődéssel foglalkozó bizottsága elé citálják Illés Zoltánt - erősítette meg a hvg.hu információját Jávor Benedek, a testület LMP-s elnöke. A bizottság azért tartja fontosnak a környezetvédelmi államtitkár meghallgatását, hogy megtudja: szakmailag mi indokolja azt a törvénymódosítást, melynek értelmében a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium irányítása alá kerülne a tucatnyi környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság, a vízüggyel kapcsolatos törvény- és rendeletalkotás, a szakmai irányítás pedig a vidékfejlesztési tárcánál maradna.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a tervezett lépés valósággal sokkolta a szakmát: a Magyar Mérnöki Kamara állásfoglalásban ítélte el a döntést, a legnagyobb vízügyi szakmai szervezet, a Magyar Hidrológiai Társaság nyílt levélben könyörgött a parlamenti képviselőknek, nehogy megszavazzák a törvénymódosítást, amit a Környezetvédelmi és Vízügyi Országos Szakszervezet is élesen ellenez.

Lényegében nincs olyan vízügyi szakember az országban, aki helyesli a vízügyek ,,kettéhasítását", de olyan se nagyon, aki érti, szakmailag mi indokolná ezt az átszervezést, vagy tudná, mi állhat a háttérben. Így hát maradnak a találgatások. Az egyik verzió szerint a belügy így akar pluszpénzhez jutni, hiszen ha a vízügyi igazgatóságokat megszerezve az árvíz- és belvízvédelemre fordított költségvetési források is a tárcánál csapódnának le, az több tízmilliárd forintnyi plusz bevételt jelentene Pintér Sándornak. Lapunk úgy tudja, az, hogy az igazgatóságok kerüljenek át a BM-hez, kifejezetten Orbán Viktor kérése volt, Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár csak teljesítette a parancsot, amikor helyeselt.

Vannak, akik üzleti körök harcát sejtik a háttérben, de ez is csak merő találgatás. Eszerint nagyon nem mindegy, hogy a vízügyi intézkedések, beruházások, megrendelések mely üzleti csoport malmára hajtják a vizet, a Pintér Sándorhoz vagy a Simicska Lajoshoz köthető körökhöz; míg előbbi a Vidékfejlesztési Minisztérium, utóbbi a belügy háza táján bukkanhat fel.

Az mindenesetre tény, a törvénymódosítást (egy közigazgatási salátatörvénybe rejtve) sürgőséggel úgy nyomta a parlament elé a kormány, hogy előtte egyáltalán nem egyeztetett a szakmával (beleértve az érintett igazgatóságokat sem), mindössze a szakszervezetet tájékoztatta a lépésről.

A vízügyi szakma most már csak abban bízhat, hogy a törvénymódosítás ellen - az ellenzéki képviselők mellett - az egyik kormánypárti képviselő is benyújt egy módosító javaslatot, felröppent ugyanis, hogy Nagy Andor KDNP-s képviselő készül valami ilyesmire. (A képviselőt sem csütörtökön, sem péntek délelőtt nem sikerült elérnünk.) A végszavazás a jövő hét utáni hétre várható, ennyi idejük van a vízügyeseknek, hogy segélykiáltásukat a kormánypártiak meghallgassák.

Ha megvalósul a kormányzati akarat, akkor annak a szakemberek szerint súlyos következménye lenne. Azzal ugyanis, hogy kettéhasítják a vízügyet, a szakma egyöntetű véleménye szerint természeti katasztrófa (árvíz, belvíz) esetén ellehetetlenülhet a kármentés, de az egész vízügyi ágazat is.
http://hvg.hu/itthon/20111118_vizugy_atszervezes#utm_source=hirkereso&utm_med ium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_18
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
felkészültek a menekítésre a h
  2011-11-18 18:47:49, péntek
 
  Magyar vagyonok külföldön: felkészültek a menekítésre a hazai gazdagok

2011. 11. 18. péntek. - 16:10

Egyre komolyabb figyelmet fordítanak a vagyonos magánszemélyek a szolgáltatók közötti geográfiai diverzifikációra - körülírva így hangzik bankárkörökben az, hogy a hazai gazdagok külföldre viszik ki a vagyonukat. Miközben 2011-ben a legújabb offshore-amnesztiával 7 milliárd forint jött csak haza, vélhetően mintegy 3 ezer milliárd forintnyi magyar magánvagyon még mindig külföldön parkol - mondta el a Figyelőnek Karagich István, a privátbanki szektorról évek óta tanulmányokat készítő Blochamps Capital Kft. ügyvezetője.

A gazdagok nem figyelik tétlenül az állam kezét

A lap hazai privátbankárokra hivatkozva azt írja, hogy az utóbbi három évben immár harmadszor tapasztalnak erős ügyféligényt a külföldi megoldások iránt. Az első ilyen hullám 2008 végén, 2009 elején a forint eddigi leggyengébb árfolyama, a 300-315 forintos euró idején volt észlelhető. A következő hullám a magánnyugdíjpénztárak kvázi-államosítása idején jelentkezett. Majd a harmadik nekibuzdulás máig észlelhető, hiszen amikor a jövő évi adózásról szóló ötletelésben rendre felmerül valamilyen ingatlanadó, vagyonadó vagy luxusadó, a leggazdagabbak lépni próbálnak. Ráadásul az amnesztiával bejövő kevéske pénz egy része akár vissza is mehet külföldre - mondta a Figyelőnek Brother Layman, aki ezen az írói álnéven az offshore-ozás illegalitására és ennek következményére figyelmeztető könyvet írt Az offshore halála címmel.

A mostani amnesztiával hazahozott 7 milliárd forintnak 700 millió forint az adóvonzata, ami jelentéktelen az állam évi összes adóbevételének ezermilliárdjaihoz képest, ráadásul adóerkölcs-romboló hatása is van: aki rendesen adózott, az sokat fizetett, aki pedig adót csalt, az pár évvel később, alacsony díj megfizetésével moshatja tisztára a pénzét. A Figyelő privátbanki beszélgetőpartnereinek egybehangzó tapasztalata az, hogy amióta ügyfeleik szerint az állam nyugdíjkasszát, cégeket, gyógyszertárakat rekvirál, extraadókat vet ki minden, még némi életjelet és nyereségességet mutató szektorra, azóta aki teheti, menekül, viszi ki a pénzét, a gazdagabbak privátbankokhoz, Svájcba, Szingapúrba, a középosztálybeliek pedig határ menti intézményekbe, Szlovákiába, Ausztriába.

Karagich István szerint jellemző az a megoldás is, hogy a magyar ügyfél továbbra is a Magyarországon aktív bankcsoport hazai tanácsadóival tart fenn kapcsolatot, de már megnyitotta azt a svájci, brüsszeli, vagy éppen frankfurti számlát is, ahová pár percen belül át tudja tenni eszközeit. Azaz a lap szerint úgy tűnik, hogy gazdagabbjaink felkészültek a gyors távozásra a megfelelő menekülő útvonalak kialakításával.

Szorulhat a hurok az offshore-lovagok körül

Egy uniós irányelv alapján a 2014-es adóévről már kötelező, automatikus - azaz kérés nélküli - információcsere lesz az uniós tagállamok között néhány pénzmozgásról - értesült a Figyelő. Így a munkaviszonyból származó jövedelemről, a vezető tisztségviselők tiszteletdíjairól (például a ciprusi offshore cégeknél felvett igazgatósági tagi díjakról), bizonyos életbiztosítási termékekről, a nyugdíjról, az ingatlantulajdonról és az ebből származó jövedelmekről forog majd az információ, később pedig a rendszert kiterjesztik az osztalékra, a tőkenyereségre, illetve a jogdíj-jövedelmekre is. Eszerint 2015- ben a magyar adóhatóság már biztosan értesül állampolgáraink spanyolországi ingatlanjairól, szlovéniai jachtjairól, vagy éppen burgenlandi bankszámláiról.

(privátbankár.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/magyar-vagyonok-kulfoldon-felkeszultek-a-me nekitesre-a-hazai-gazdagok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Franco, az frankó volt - egész
  2011-11-18 18:36:15, péntek
 
  Franco, az frankó volt - egészen megfeledkeztünk 56-ról
2011. november 18. 18:30
Hunhír.info

A világhatalmista lakájmédia és a nemzetközi hadtest-médiumok totális gazdasági támadása közepette megfeledkezünk arról, hogy 56 is volt a világon. November hónapban is lenne miről emlékezni a szent szabadságharc napos évfordulói kapcsán is, de akár megint foglalkozhatnánk azzal is,hogy a Nyugat miképp hagyta cserben Magyarországot, Franco tábornok kivételével.

Amikor beindult a szabadságharcot követő véres megtorlás, a miniszterelnök és köre kivégzésével egyetemben, Spanyolország vezére megtorpanásra tudta kényszeríteni a vérszomjas uniót, és még vérszomjasabb hazai kiszolgálóit. Franco tábornok, noha a távolságok és más okok miatt nem tudta direktben segíteni a magyar ellenállást, a vad, gyilkos lázban égő világhatalommal közölte: amennyiben folytatódik Magyarországon és Magyarország ellen a terror, kivégeztet saját országában, Spanyolországban több ezer spanyolországi, szovjet identitású kommunistát. Ez az érv jobban hatott a világhatalomnál, mint tízezer tank, vagy százezer esetleges fegyveres akció a gyarmattá süllyesztett Magyarországon.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=47153
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapkodom a fejem
  2011-11-18 18:29:28, péntek
 
  (656) Kapkodom a fejem

Publikálva 2011.nov.18.
Tibor bá' online


Amikor Orbán Viktor szabadságharcot hirdetett az IMF ellen, arra gondoltam, hogy egy ügyes politikai húzásnak szánt roppant veszélyes lépés. Hogy is mondjam. Én magam is írtam posztot az IMF ,,disznóságairól", de ez magyarázatot kíván. Az IMF azért szemét, mert pontosan tudja, hogy a tőle felvett hitellel a helyi politikusok miként fognak bánni. Nem a hitelfelvétel a baj, hanem annak a felhasználása. Amikor nagy szarban van egy ország, ahogy mi abban voltunk és egyre inkább vagyunk, akkor az IMF egy áldás, mert sokkal olcsóbban adja a kölcsönt, mint a piac. De ez a történetnek a fele. Utána a hitelt ésszerűen kell felhasználni, át kell alakítani azokat a rendszereket, amelyek viszik a pénzt, vissza kell fizetni a kölcsönt, majd addig kell takarózni, ameddig a paplan ér. Az IMF látványos kirúgása tehát hatalmas hiba volt. Ezt követve az előző kormány által biztosított készenléti (le nem hívott) keretet viszont Orbán elpocsékolta, miközben merész magyaros gazdasági elképzeléseket valósítottak meg katasztrofális eredménnyel. Nem megyek bele a magánnyugdíjak, bankadók, CHF hitelesek különböző ,,megsegítése" és hasonló ötletek taglalásába, mert nem is annyira a tettek, mint inkább azok kommunikálása az érdekes, már csak azért is, mert a hozzászólók között még tegnap is többen bevették a cocát és teljes mellbedobással védték az orbán-matolcsy gazdaságpolitikát. Még két napja is az IMF maga volt a sátán olyannyira, hogy a hatalmához foggal-körömmel ragaszkodó Orbán kijelentette, ha az IMF bejön, ő elmegy [állítólag kitárni az ajtót J]. Közben az összes magyar közgazdász, beleértve a jobboldaliakat is, úgy értékelte a helyzetet, hogy saját jól felfogott érdekünkbe vissza kell menni az IMF-hez. Aztán 180 fokos fordulatot véve (de nem vízszintesen, hanem függőlegesen), ma délután (csütörtök, 17-e) pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium kiadott egy közleményt, hogy Magyarország egy egészen újfajta együttműködést fog elkezdeni az IMF-fel, mert gazdasági stratégiánkat most ez elégíti ki a legjobban. Ezzel egy időben a Miniszterelnöki Hivatal nem közölte, hogy Orbán Viktor veszi-e a kalapját, mert természetesen esze ágában sincs. Majd megmagyarázza. Akiknek eddig is mindent meg tudott magyarázni, azok ezt is készségesen el fogják tőle fogadni. Csakhogy negyedórákon belül az MNB közölte, hogy semmi ilyesmiről nem tudnak, ami - természetesen - nem jelent semmit, hiszen Orbán az ötleteit nem szokta senkivel se egyeztetni, ő az ország esze. [Rákosi a szerető apánk volt, Orbán az éles eszünk.] Percekkel később a Reuter-en keresztül az IMF is kiadott egy közleményt, miszerint őket a magyar kormány eddig még nem kereste meg. A magyar kormány tehát előre tudta, hogy miként fog megegyezni az IMF-fel, A legkisebb kétség se merült fel bennük, hogy esetleg a másik szerződő félnek is lesz valami elképzelése, ha egyáltalán szobaáll a magyar kormánnyal. És mintha az IMF kitalálta volna a gondolatimat, 19 óra után az IMF is előállt azzal, amit előre tudott, és az újabb közleményében közzétette, hogy ebben az évben biztonsági megállapodásra nincs lehetőség. Szép diplomatikus kifejezés (kár, hogy az eredeti mondatot nem ismerem), ami focista nyelven azt jelenti, hogy ,,a minket kirúgó Orbán Viktornak lófasz a seggébe". - - - Nekem pedig eszembe jutnak azok, akik itt a fórumon Orbán tetteit megmagyarázták, védték és azt írták, hogy adjunk neki még egy kis időt, majd meglátjuk mit csinál. Persze adjunk, éppen zuhanunk lefelé a szakadékba, de azért csak nézzük meg milyen újabb paranoiás ötletekkel tud még előállni: ,,zuhanás közben az orrunkon át vegyünk levegőt." :-)



Igaz, Orbán balfaszsága nem is olyan nagyon szembetűnő, ha áttekintjük az Euróval kapcsolatos eseményeket. Az eredetileg fizetni egyáltalán nem akaró németek a végén belementek a 440 milliárd Eurós mentő alapba, ami persze fél éven belül nem lesz elég. Éppen ezért Sárközi azt akarja, hogy az Európai Központi Bank vásárolja fel a szuverén kötvényeket, amit úgy szoktak nevezni a régi időkre való tekintettel, hogy ,,nyomjon több pénzt". Ennek az indítványnak a németek ellenállnak, csak az isten tudja miért. Úgy értem, miért nem lépnek ki az egész szarból. Merkelre nem tudom azt írni, hogy balfasz, azt meg hogy balpina, nem írhatom, mert nem jelent semmit. Minden esetre tökölése, makacssága vetekszik a mi miniszterelnökünkével. Mert mi is a helyzet? Röviden ez:

Nem hiszem, hogy a számokhoz sokat kell hozzáadni. Olaszország már csak 9 %-os kamatra kap hitelt. Ez kigazdálkodhatatlan. Szakemberek szerint 7 % az abszolút határ, annál magasabb kamatot még prosperáló gazdaság mellett se lehet kigazdálkodni, gazdasági válságban pedig..... És akkor 2013-ban újabb esedékességek. A sor vége ezer milliárdoknál van. Tulajdonképpen mindegy. Ha az Euró kihúzza még két évig, akkor az lesz a világ nyolcadik csodája. - - - Akinek van pénze bankban, sürgősen vegyen rajta aranyat. Tudom drága, de sokkal drágább lesz.

http://www.antalffy-tibor.hu/?p=3373
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy két perc alatt elinté
  2011-11-18 18:08:09, péntek
 
 

Matolcsy két perc alatt elintézte az IMF-et

2011. november 18., péntek, 13:56


Két-három perc alatt közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken délelőtt az IMF és az EU küldöttségével, hogy új megállapodást szeretne kötni a kormány a két szervezettel. A találkozó egyik résztvevőjének más forrásból meg nem erősített állítása szerint Matolcsy nem volt önkritikus amiatt, hogy korábban mereven elzárkózott az együttműködéstől. Röviden ismertette a kormány terveit, majd rátért a következő napirendi pontra.


Nem volt megilletődve, nem volt önkritikus és nem látszott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszteren, hogy kellemetlenül érezné magát az IMF és az EU delegációjával folytatott péntek reggeli megbeszélésen - állította az [origo]-nak egy, a találkozón jelen lévő forrás. Matolcsy az elmúlt másfél évben többször mereven elzárkózott az IMF-fel való együttműködéstől, a kormány most mégis tárgyalást kezdeményezett a valutaalappal. A más forrásból nem megerősített beszámoló szerint a miniszter lényegében a csütörtökön kiadott NGM-es közleményt idézve röviden jelezte, hogy a kormány a gazdasági növekedést akarja felpörgetni, ennek érdekében pedig új típusú együttműködésre törekszik az IMF-fel és az EU-val.

Két perc

Matolcsy a forrás szerint elmondta, hogy a hivatalos utat betartva a kormány hamarosan levelet küld Washingtonba és Brüsszelbe, amelyben közli a kormányzati szándékot. Ezt megerősíti az is, hogy Brüsszelben az uniós pénzügyi biztos szóvivője közölte, nem hivatalosan tudnak a magyar kormány ötletéről, de hivatalosan még nem - közölte az [origo]-val az Európai Bizottság magyarországi képviseletének sajtóosztálya.

"Az egész nem tartott tovább két-három percnél, Matolcsy ezt követően rákanyarodott arra, ami eredetileg a pénteki találkozó témája volt, az IMF szokásos éves felülvizsgálata" - mondta a forrás.

Amúgy is találkoztak volna

A pénteki megbeszélés nem rendkívüli konzultáció volt, már hetekkel ezelőtt megállapodott erről a kormány és a két küldöttség, hogy az IMF vizsgálódásának vége felé az NGM-ben találkoznak a szakértőkkel és Matolcsy Györggyel is. Ez magyarázza azt is, hogy az egyeztetésen a Magyar Nemzeti Bank részéről nem volt ott senki és információink szerint nem is volt meghívva a jegybank.

Ha Magyarország új együttműködésre törekszik az IMF-fel és az EU-val, akkor a tárgyalásokon részt kell vennie a jegybanknak is, ahogy arra az MNB csütörtöki közleménye is emlékeztet. Az esetleges megállapodást Magyarország részéről a mindenkori pénzügy-, most nemzetgazdasági miniszter és a jegybankelnök írja alá (ahogyan ez 2008 őszén is történt), de azt a levelet nem kell feltétlenül a jegybanknak is láttamoznia, amelyet a kormány kiküld hamarosan a valutaalap és az Európai Bizottság székhelyére.

A kormány szerint jövőre lehet megállapodás

Az IMF-fel és az EU-val várhatóan a jövő év első hónapjaiban köttetik meg a megállapodás, adott ki erről közleményt az NGM. A tárca jelezte, hogy a kormány megkezdte a tárgyalásokat az IMF mellett az EU-val is egy olyan új megállapodás megkötéséről, amely a megszorítások helyett a magyar gazdaság növekedését segíti elő.

Az NGM csütörtökön délután, váratlanul jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdeményez az IMF Magyarországon tartózkodó képviselőivel "egy új típusú együttműködésről". Az IMF a bejelentés után néhány órával rövid közleményben jelezte, a szokásos évi felülvizsgálat keretében itt lévő tárgyalódelegáció nem azért érkezett, hogy bármilyen támogatási formáról egyeztessen. Elemzők ugyanakkor üdvözölték a döntést, a kormány által korábban konzultációra meghívott közgazdászok pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy a kormány "feladta az ideológiát az ésszerűségért".

Politikai katasztrófa

Az ország és a gazdaságpolitika szempontjából jó lépés, de belpolitikailag "katasztrófa" a kormány számára - mondta az MTI-nek Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője a bejelentésről. Juhász szerint a lépés semennyire sincs összhangban a kormány korábbi kommunikációjával. Azt próbálják megmagyarázni, hogy az "eddig hirdetett szabadságharc" ellenére miért fogadható el a megállapodás az IMF-fel.

Fideszes képviselők ezzel szemben reménykednek, hogy az IMF-fel kezdeményezett tárgyalás nem okoz tartós politikai károkat a kormánypártoknak. Egyikük szerint a politikában nem lehet semmit sem bebetonozni, a kormány ügyességétől és az IMF keménységétől is függ, hogy mennyire sínylik meg a fordulatot. Volt olyan képviselő, aki a fodrászra, volt, aki elfoglaltságára hivatkozva mentette ki magát a válaszadás alól.


A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111118-matolcsy-ket-perc-alatt-mindent-elmon dott-az-imfnek.html

*************************

Tényleg össze lehet foglalni pár szóban, hogy mit kellett volna mondania: "Uraim, mindent elkúrtam. Most maguk jönnek!"


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy lépést sem tettünk előre a
  2011-11-18 17:59:23, péntek
 
  Egy lépést sem tettünk előre a múltból

Dudás Gergely
2011. november 18., péntek 15:29

Rendszerváltásként értékelte 2010-ben választási győzelmét a Fidesz, és bele is fogott valamibe, amit annak minősített. Sok összetevője volt annak, ahogy elképzelték az ország megújítását. Kisebb-nagyobb, simán röhejes és nagyon is komoly szimbólumokkal, az Alkotmány asztalától az egykulcsos adóig. Ez utóbbi a nem-ortodox gazdaságpolitika egyik jelképe, és e minőségében is egyik legfontosabb eleme volt, amíg szeptemberben meg nem bukott [1]. Holott az ehhez való ragaszkodás volt az egyik közvetett oka annak is, hogy 2010 nyarán a kormány kirúgta a most visszahívott IMF-et. Miután egyértelművé vált, hogy a nemzetközi szervezet és az EU nem hagyják, hogy a kormány akkori szándékának megfelelően növeljük a hiányt és az államadósságot, az egykulcsoshoz való ragaszkodás alternatívájaként bedobott válságadók ellenzése volt az egyik legkomolyabb konfliktuspont. A szimbolikus, de rossz adólépésekből nem engedett a kormány, és mikor eltanácsolták azoktól, mondván maga alatt vágja a fát a növekedést, a hitelezést és a beruházókat vonzó környezet rombolásához vezető intézkedésekkel, szabadságharcot hirdetett.

ami az elmúlt másfél évben történt, az nem gazdaságpolitika, hanem szimplán egy inkoherens, tervezetlen katyvaszSzögezzük le gyorsan: a nem-ortodox gazdaságpolitika Magyarországon nem létezett. Az ugyanis, ami az elmúlt másfél évben történt, nem az volt, még csak nem is gazdaságpolitika, hanem szimplán egy inkoherens, tervezetlen katyvasz. Amibe néhány, évekkel ezelőtt született, adott körülmények között akár használható ötletet - ilyen a távolról sem nem-ortodox, de nem is feltétlen jó egykulcsos adó - vegyítettek minden más, sok esetben a kimondott célokat is nyilvánvalóan ütő intézkedéssel. És aztán hirtelen jött pánikrohamokban faragtak egy kicsit, mint a viccbeli székely a gerendát. Ma már a fogvájót se látjuk.

Hab a tortán, hogy a totális kudarcot jelentő gazdaságpolitika, a költségvetési mozgástér növelése érdekében született egy sor, a jogállamiságot sértő, romboló intézkedés, az Alkotmánybíróság hatáskörének kurtításától kezdve a Költségvetési Tanács felszámolásán át az Állami Számvevőszék pártkatonával való elfoglalásáig, a nyugdíjpénztárak államosításáig. Ha volt rendszerváltás a választások után - és most hagyjuk a médiatörvényt és egy sor egyéb intézkedést -, az mind a demokratikus berendezkedésben, mind a kapitalizmus, a piacgazdaság alapjait tekintve visszalépés volt a korábbi évekhez képest.


hirdetés

Pedig rendszerváltásra valóban szükség lett volna. Az elmúlt húsz év Magyarországa ugyanis egy olyan, pártállástól függetlenül egységes politikai elitet termelt ki magából, aminek elsődleges és szinte kizárólagos célja saját hatalmának, politikai és gazdasági befolyásának növelése, megőrzése, és ezen keresztül zsebének megtömése volt. Az elmúlt másfél évben nem forradalom zajlott, csak a mátrix választások után szükségszerű, most a kétharmad miatt a szokásosnál nagyobb átrendezése.

Van ember, aki azt gondolja, hogy egy fővárosi cégtől úgy lehet kitalicskázni tízmilliókat, hogy az ellenzék arról mit sem tud?Abban az országban, ahol szerencsétlen békavédő civilek miatt éveket késik egy pár kilométeres sztrádaszakasz megépítése, csak mert kimerítik az egyébként abszurd jogorvoslati lehetőségeket a szintén abszurd tempóban működő igazságszolgáltatásnál, el lehet képzelni egy 60 milliárdos völgyhíd építését politikai konszenzus nélkül? Ha pénzosztás van, tűzszünet van. Van ember, aki azt gondolja, hogy egy fővárosi cégtől úgy lehet kitalicskázni tízmilliókat, hogy az ellenzék arról mit sem tud?

Két lehetőség van: ha tényleg mit sem tudtak róla, akkor egyfelől tök alkalmatlanok voltak még ellenzéknek is, nemhogy kormányozni. A másik lehetőség pedig, hogy ment az osztozás, esetleg pont a fővárosi cégeknél csak a szemhunyás, így egy ügyben jobban lehetett egy oldalra borítani a szart. Megboldogult Dávid Ibolyának ha másban nem is, a 70-30-ban alighanem teljesen igaza volt.

Emiatt a Fidesz kevéske hitelességének két alapköve volt 2010-ben: a ‘89-es rendszerváltásban játszott szerep - ezt sikerült nagyjából nullára írni a “jogállami fordulattal" -, és az, hogy nyolc éve nem ők kormányoztak. Így, ha számokba fojtjuk, mondjuk, hogy a megelőző 20 év hibáiért is csak 30 százalékban voltak felelősek. Mert a 20 éve érintetlenül hagyott intézményrendszerek, a költségvetést terhelő struktúrák biztosítják a korrupció virágzását, a helyi és intézményi hatalmasságok kontraszelektív, lojalitásra épülő kiválasztását és a Kádár-rendszer házmestereit idéző stílusát, butaságát. Ezekért a ma éppen erősödni látszó jelenségekért közös a felelősség.

Az új rendszerváltásra szükség és igény is volt. A nepotista elitből való kiábrándulás 2006 után egyre erősödött, erre a hajóra ülhetett fel az LMP és a Jobbik, és jól érzett rá erre a forradalmat, rendszerváltást meghirdető Orbán is.

2010-re már bőven nem csak csíráiban létezett egy új, pragmatikus, szakmai elitÉs az új rendszerváltásra a lehetőség is megvolt. A kétharmad közjogi értelemben biztosított addig példátlan mozgásteret, de volt egy ennél fontosabb szempont is: 2010-re már bőven nem csak csíráiban létezett egy olyan új, pragmatikus, szakmai elit, aki látta, hová vezet a megelőző időszak árokásós, a fontos kérdéseket a népnek biztosított cirkusszal elfedő politikája. Ha Orbán 1998-ban úgy is érezte, nincsenek káderei, nincs kihez nyúljon, 2010-ben ez fel sem merülhetett. Komoly konzervatív szellemi műhelyek működnek, politikai pedigréjüket tekintve is “tiszta", a versenyszférában tapasztalatot és elismerést szerzett szakemberek sora várta, hogy - akár külföldi állásokat otthagyva - feladatot kapjon. Hogy elindíthassanak olyan programokat, amelyeket ha a párt el is felejtett kidolgozni nyolc éves kormányra készülése során, több helyütt ott lapultak a fiókokban.

az elmúlt másfél év legnagyobb bűne, hogy az ország szakértelmét kizárták a politikábólÉs aztán csak néztek, hogy mi történik itt. Az elmúlt másfél év legnagyobb bűne, hogy az ország szakértelmét kizárták a politikából. Nem volt ez másképpen korábban sem, persze, hányan mondták el, hogy többet nem mennek el a Pénzügyminisztériumba, mert szépen meghallgatják őket, aztán le se szarják, amit mondanak. Egy idő után pedig már egyszerűen ciki volt a kétségtelenül az időszak két legrosszabb európai kormányát kiállító MSZP-vel bármilyen szintű kooperációt mutatni is. Na ebben azért van folytonosság, a Fidesznek alig egy év alatt sikerült ugyanezt elérnie, sőt túllicitálnia - bár ők nem is hívnak, nem is kérdeznek senkit. A párttal korábban vagy máig szoros kapcsolatot ápoló közgazdászok sora mondta ki ilyen vagy olyan formában, hogy a kormány rossz úton jár, jogászok fogták a fejüket, hogy egykori Bibó-szakkollégista társaik mire vetemednek a törvényhozásban. Aki egy kicsit is adott a szakmája elveire, szinte bármivel is foglalkozzon, azon konkrétan vagy szimbolikusan, de átgázoltak.

a kormány működésének eredménye kizárólag politikai és gazdasági hatalomkoncentrációban mérhetőAz elmúlt másfél évben nemhogy rendszerváltás nem történt, hanem éppen az elmúlt 20 év legrosszabb, legkárosabb reflexei, hatalomgyakorlási technikái, kormányzati praktikái erősödtek meg. A kormány működésének eredménye kizárólag politikai és gazdasági hatalomkoncentrációban mérhető, de célt is nehéz lenne mást felfedezni. Ezt a folyamatot sikerült eddig nemzeti mázzal leöntve eladni az egyre fogyatkozó biztos szavazótábornak. A nem létező gazdaságpolitikát, kormányzati víziót pótolta a pénzügyi szabadságharc mítosza, a régi és új ellenségek, felelősök folyamatos felmutatása [2]. Eddig ennyi volt a kormány politikája: a nemzetközi pénzvilág, az EU, a bankok és persze a Gyurcsány elleni totális háború. Építeni mit sikerült?

Az egykulcsos adó temetésével a gazdaságpolitika már látványosan megbukott, jövőre a bokrosi időket idéző megszorítások jönnek [3]. Az IMF-hez való visszatéréssel - és a várható, szükségszerű feltételek elfogadásával - az a politikai máz is összetörött, ami ezt eddig leplezni volt hivatott. Az a máz, aminek megfestésében Orbán - nagyjából egyetlen “érdemeként" - sikeres volt. Ez a máz fedte el és tartotta össze eddig a gazdaságpolitikai irányváltásokat, ennek köszönhetően lehetett az adósság elengedésére épített eredeti irányból hirtelen államadósság elleni harc, emiatt lehetett húsz nap alatt visszafordulni az egykulcsos adó kérdésében. Nem volt könnyű a nemzetközi helyzet, persze. Másfél éve sem, és ezt hamar be kellett látniuk, és akkor még kevesen számítottak arra, hogy a görög válság tényleg maga alá temeti Európát.

De a válsággal csak akkor és annyiban érdemes takarózni, amennyiben az egyébként logikus és koherens intézkedések hatását késleltei-tompítja a recesszió és a piaci bizonytalanság - nálunk viszont sikerült éppen e két tényezőt a válsághoz képest is aránytalanul fokozni. Ha csak kicsit kevésbé a harcos látványpolitizálásnak, a kommunikációnak és a zsigeri bosszúnak van alárendelve a gazdaságpolitika, talán meg is úszhattuk volna az IMF nélkül. A 320 forinthoz közelítő euró a 8 százalék felé tartó hozamok mellett már nem: a Valutalap visszahívása bölcs döntés, de abszolút kényszerű is. A dicséret azért szólhat az elemzői kórusból, mert az elmúlt másfél év, de az elmúlt három nap kormányzati retorikája is lényegében kizárta e lehetőséget, így tényleg sikerült kellemes meglepetést okozni. Legalább belátták, hogy a helyzet tarthatatlan.

http://index.hu/velemeny/2011/11/18/ez_nem_csak_a_gazdasagpolitika_bukasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.