Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ébreszd fel az Igét
  2011-11-02 12:46:02, szerda
 
 
Ébreszd fel az Igét az életedben!

Egy alkalommal, amikor Jézus és a tanítványai a Galileai tengeren hajóztak, egy nagy vihar csapott le rájuk. Süvített a szél, hatalmas hullámok dobálták a hajót. Már úgy nézett ki, hogy elsüllyed a hajó. A tanítványok féltek. Mindeközben Jézus a hajó alsó részében, az eseményekről mit sem sejtve, békésen aludt. Végül az egyik tanítvány így szólt: ,,Valaki menjen már, és ébressze fel Jézust, különben mindnyájan odaveszünk!" Miután Jézus felkelt, egyszerűen szólt a viharnak, és egy szempillantás alatt minden lecsendesedett.
Annyi mindent tanulhatunk ebből a történetből. János evangéliumának első fejezete úgy mutatja be Jézust, mint ,,a testté lett Igét". A vihar közepette a tanítványok egyszerűen felébresztették az ,,Igét".
Nekünk is ugyanezt kell tennünk, amikor szembe kerülünk az élet viharaival. Az aggódás, panaszkodás, rágódás helyett, menj az Igéhez és kezdj el békességet és győzelmet szólni.
A viharban nem lehetünk passzívak. Ha a tanítványok tovább vártak volna, akkor lehet, hogy nem tudták volna betölteni az elhívásukat. Ugyanúgy mi sem dőlhetünk hátra, és nem hagyhatjuk, hogy a negatív gondolatok egész nap össze-vissza rohangásszanak a fejünkben. Egy dolgot nagyon megtanultam a viharral kapcsolatban: ha nem beszélek a viharhoz, akkor az fog beszélni hozzám. Ilyeneket fog mondani: ,,Úgysem fog sikerülni. Az ellenség túl nagy. Soha nem leszel jobban." Ne hagyd magad, ébreszd fel az Igét az életedben!
Kezdd el megvallani: ,,Mennyei Atyám, Te azt mondtad, hogy, amikor az ellenség áradatként támad rám, akkor Te korlátot emelsz elé. Azt mondtad, hogy Te vagy a világosságom és üdvösségem, akkor hát kitől félnék? Azt mondtad, hogy életet adsz nekem" - akkor a menny felfigyel. A békesség helyreáll. A vihar elcsendesedik, és te békességben mehetsz tovább az isteni rendeltetésed felé, amit Ő már elkészített számodra.

- Joel Osteen pasztor uzenete, Lakewood Gyulekezet -
Link



Magyarország képalbum Link
 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Halál,hol a te fulánkod ?
  2011-11-02 12:29:15, szerda
 
 


Link
I.Kor.15:

53 Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.
54
Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.
55
Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?
56
A halál fullánkja pedig a bűn; a bűn ereje pedig a törvény.
57
De hála az Istennek, aki a diadalmat adja nékünk a mi Urunk Jézus Krisztus által.
58
Azért szerelmes atyámfiai erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten téged is hív
  2011-11-02 08:54:42, szerda
 
  A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Róm 5:5 Káldi ford.)




Isten megerősít, hogy másoknak is beszélhess Jézusról

,,A békesség Istene pedig, ... tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére; és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön-örökké. Ámen."

Zsidók 13:20-21

Isten minden szükséges dolgot megad neked ahhoz, hogy megoszthasd másokkal a hitedet.

A Zsidókhoz írott levél írója ezt úgy fogalmazza meg, hogy ,,készségessé tesz", ami hasonlít ahhoz, mint amikor egy sportcsapatot készítenek fel a győzelemre. Megkapják a szükséges felkészítést, készséget ahhoz, hogy nyerhessenek.

Ahogyan Rick pásztor is gyakran mondogatja: ,,Isten nem a felkészülteket hívja el, hanem az elhívottakat készíti fel."

És Isten téged is hív.

A Biblia azt mondja, hogy Isten gazdagon és készségesen támogat téged mindenben, ami Jézus követéséhez szükséges. Ez nem csak az anyagi ajándékokra vonatkozik; folyamatosan jelen van az életedben, előtted jár minden utadon és előkészíti az utat. Mindig megadja majd a szükséges szavakat ahhoz, hogy megoszthasd a hitedet.

Isten lesz a te erőd, a te bölcsességed és az útmutatód. Megnyitja előtted a támogatás kapuit, és bezárja azokat a kapukat, amelyek rossz irányba vezetnek.

Isten mások által készít fel. A családod, a barátaid és a munkatársaid által. Támogathatnak téged anyagiakban is, de ami még fontosabb: bátoríthatnak és segíthetnek abban, hogy napvilágra kerüljenek a félelmeid, a szorongásaid - így Isten megerősítheti a hitedet, amely legyőzi a félelmet.

Isten általad készít fel másokat. Ahogyan Isten másokat használ abban, hogy felkészítsen téged, hasonlóan akar téged is használni mások felkészítésében. Ez része a bizonyságtételednek. Segíthetsz meglátni másoknak Istent, aki megerősít és támogat; és Jézust, mint szerető barátot, ,,aki ragaszkodóbb a testvérnél." (Péld 18:24)

Daily Hope by Jon Walker * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 62
  • e Hét: 1831
  • e Hónap: 9538
  • e Év: 59103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.