Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Nyuszika rohan az erdőben.
  2011-11-02 20:51:45, szerda
 
 
Nyuszika rohan az erdőben.
Szembe jön az oroszlán és kérdezi:
-nyuszika hová rohansz?
-jönnek az orbán emberei és minden medvét lelőnek!
-de te nem vagy medve!
-azt majd ők döntik el!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ébredő Európa: Izrael a békét
  2011-11-02 18:46:40, szerda
 
  Ébredő Európa: Izrael a békét fenyegető legfőbb veszélyforrás!
2011. november 2. 11:18:32

Az elképesztő méreteket öltő cionista agymosás ellenére az európaiak jelentős része Izraelt tekinti a békére leselkedő egyik legfőbb veszélyforrásnak - ez derül ki egy friss felmérésből.

Más eredményt szerettek volna a zsidók


Az Európai Bizottság megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás adatai szerint az európaiak veszélyesebbnek tartják a zsidó államot a világ békéjére nézve, mint Észak-Koreát, Iránt vagy Afganisztánt. A vizsgálatot 15 EU-tagállamban folytatták le, és összesen 7500 polgár véleményét kérték ki.

A részletes eredményeket hétfőn hozzák nyilvánosságra, azonban az International Herald Tribune című lap már kiszivárogtatott bizonyos adatokat. A vizsgálatok során 15 állam nevét helyezték a megkérdezett emberek elé, és megkérték őket, jelöljék meg közülük azokat, amelyek véleményük szerint veszélyeztetik a világ békéjét. A legtöbben a zsidó államot helyezték az első helyre a listán.

A Simon Wiesenthal Központ persze már el is kezdte kongatni a vészharangokat. ,,A megdöbbentő közvélemény-kutatási adatok, melyek szerint Izrael jobban fenyegeti a világbékét, mint Észak-Korea, Irán vagy Afganisztán, mindenfajta logikának ellentmondanak, ráadásul a rasszizmusról, illetve arról tanúskodnak, hogy az antiszemitizmus soha nem volt ennyire erőteljes jelen az európai társadalmakban a második világháború óta, mint manapság" - fejtegette Marvin Hier rabbi, aközpont egyik vezetője.

De a nagyhatalmú rabbi még ennél is továbbment, és azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben az előzetesen kiszivárogtatott adatok megfelelnek a vizsgálat végső eredményeinek, akkor Izrael le fogja vonni az egyedüli következtetést: az ,,EU tagállamai a jövőben semmiféle szerepet nem kapnak majd a közel-keleti béketárgyalásokon" - dörögte Marvin Hier.

A zsidó vezetők állítólag rövidesen az Európai Unió legfelsőbb szintű vezetőivel fognak ezügyben találkozni. Alighanem megparancsolják nekik, hogy haladéktalanul tegyenek valamit az ,,antiszemitizmus terjedése ellen".

Perge Ottó - jewishfederations.org nyomán

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=90517
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarországi Izrael-barátok
  2011-11-02 18:46:00, szerda
 
  A magyarországi Izrael-barátok természetesen a fasiszta Magyarországgal riogatnak
2011. november 1. 23:02:20

valójában az egész szabad világ békessége a tét <BR>- vagy önként behódol, vagy fegyvereink élére kerül
valójában az egész szabad világ békessége a tét
- vagy önként behódol, vagy fegyvereink élére kerül
,,Ha Európa nem támogatja Izraelt a béke ügyében, akkor szellemi örökségét tagadja meg, gyökereit vágja el, és ezáltal saját jövőjét sodorja veszélybe" - hangzott el azon a konferencián, melyre a világ számos országából Budapestre érkező Izrael-barát politikusok részvételével került sor.

,,Izrael nem létezhet Jeruzsálem nélkül". A ,,politikailag korrekt" mellébeszélések ideje lejárt, eljött az idő, hogy ,,hangosabban és érthetőbben" tegyünk meg mindent a modern zsidó államért - mondta a Dél Afrikai Köztársaságból érkezett Kenneth Meshoe. Az Afrikai Keresztény Demokrata Párt alapító elnöke. Mindez az Izraelt Támogató Parlamenti Képviselők Nemzetközi Alapítványa (IIACF) 2011. október 29-31. között Budapesten tartotta éves elnökségi konferenciáját öt kontinens közel húsz országából érkező parlamenti és európai parlamenti képviselői valamint kormánytagok részvételével.

Az egybegyűlteket Pat Robertson amerikai televíziós személyiség, a CBN alapítója videó üzenetben köszöntötte. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője az esemény házigazdájaként arról beszélt, hogy az esemény ,,Izrael és annak örök fővárosa, Jeruzsálem egysége melletti kiállás". Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete felhívta a figyelmet, hogy hazájában az elmúlt huszonnégy órában is volt iszlám szélsőségesek által végrehajtott - civil áldozatokat követelő - terrortámadás.

A nagykövetnek Jürgen Bühler, a Jeruzsálemi Nemzetközi Keresztény Nagykövetség segélyszervezet elnöke gratulált a tízedik izraeli Nobel-díjhoz, majd ennek kapcsán azt ecsetelte, hogy a modern világban mit jelent az a sok ezer éves bibliai megfogalmazás, miszerint ,,Izrael fáklya a nemzetek számára". A brüsszeli Európai Koalíció Izraelért elnökségének tagja azt is leszögezte, hogy Európa ,,egyszer már bebizonyította a zsidóságnak, mit jelent, amikor csendben marad, ezért itt az idő, hogy megelőzve egy kilátásba helyezett katasztrófát, felemelje a szavát azért a népért, akitől a Bibliát kapta".

A közös gyökerekről beszélt a finn Hannu Takkula is, aki második ciklusát tölti az Európai Parlamentben, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem oszthatja meg budapesti élményét korábbi bizottsági szomszédjával, Schmitt Pállal.

Egyelőre senki nem tudja, mikor lesz béke a Közel-Keleten, de a konferencia résztvevői attól tartanak, az "arab tavasz" nem ebbe az irányba visz

,,Az EU, mint a közel-keleti békefolyamatok fölött bábáskodó kvartett tagja, garanciát vállalt az osloi békefolyamatért, melyben benne foglaltatik, hogy egyik fél sem tesz egyoldalú lépéseket saját álláspontja megvalósításáért" - emlékeztette hallgatóságát az unió felelősségére Hack Péter, volt országgyűlési képviselő, egyetemi oktató, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, ahol számos közéleti szereplő, politikus és a hazai zsidóság képviselői is megjelentek. A konferencián Lukács Tamás, kereszténydemokrata frakcióvezető-helyettes és Hiller István, korábbi oktatási miniszter is felszólalt.

Előbbi elismerte, hogy térségünkben soha sem volt ennyire bizonytalan a közel-kelet megítélése, már csak azért sem, mert - mint mondta - az arab tavasz kiszámíthatatlan, és a palesztinok ENSZ-tagságra való törekvése nehezen feldolgozható feszültséget gerjeszt. A parlament emberi jogi bizottságának elnöke ismertette a magyar külügyminisztérium elvi álláspontját (üdvözli a kvartett szerepét a békefolyamatban és Izrael biztonságát szem előtt tartva elismeri a palesztin nép jogát az államalapításhoz), kiemelve, hogy a zsidó nép joga Jeruzsálemhez történelmi és vallási szempontból is elvitathatatlan.

Hiller hazabeszélt

A zsidó nép ügyéért való összefogás aktualitását Hiller István szocialista politikus hazai példával illusztrálta, mikor arról beszélt, hogy amíg Szálasi Ferenc örökösei jelen vannak a magyar közéletben, addig nem hallgathatnak az önkényt elutasító szabadságpártiak. ,,Fasisztákkal nincs együttműködés és nincs szelektív egyetértés" - húzta alá a történész professzor.

Ayoob Kara izraeli fejlesztési miniszter-helyettes azt hangsúlyozta, hogy szerinte nem Izraelen múlik a közel-keleti béke, hiszen ,,a zsidó állam valamennyi háborúja honvédő jellegű volt", és arról beszélt a szerinte a palesztinok akkor sem fogják elismerni Izrael létét, ha majd saját állammal rendelkeznek. ,,Az arab világban zajló változások nem a demokrácia irányába mozdítják a közel-keletet, ezért sürgősen tennünk kell valamit. Ne feledjük: Izrael a demokrácia harcát vívja a térségben, melynek egyelőre Jeruzsálem a frontvonala, de valójában az egész szabad világ békessége a tét" - hangsúlyozta a zsidó állam kormányának képviselője, aki azt szeretné, hogy hazánk Izrael elsőszámú barátai között szerepeljen.

Ötven Izraelt támogató amerikai kongresszusi képviselő nevében Doug Lamborn republikánus honatya is hasonlóképpen fogalmazott: ,,Ezekben a válságos időkben szervezetünk elsődleges célja megértetni a nemzeti parlamentekkel, hogy Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten". Álláspontja szerint Izrael védhető határairól nem az ENSZ feladata dönteni, márpedig a palesztinok tagfelvételi kérelmének elfogadásával gyakorlatilag erre tesz kísérletet.

Jan Dzeidziczak, lengyel parlamenti képviselő katolikusként gondolja úgy, hogy ,,aki a zsidó-keresztény örökség haszonélvezője, az nem tehet mást, mint hogy támogatja Izrael ügyét". A Kaczinsky-kabinet volt kormányszóvivője úgy vélte, a ,,21. század legnagyobb ideológiai és civilizációs konfliktusát" (Dzeidziczak szerint ez a kereszténység és a muzulmán világ között feszül) mégis - úgy tűnik - a demográfia szintjén fogja Európa elveszíteni.

A konferencia után a képviselők közös nyilatkozatot fogadtak el. Doug Lamborn amerikai képviselő ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy ,,a világ országainak elsődleges feladata, hogy először is fogadják el Jeruzsálemet Izrael egységes oszthatatlan fővárosának, és ennek megfelelőn Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezzék át a diplomáciai főképviseletüket". James Lunney kanadai képviselő az 1920-as San Remo-i konferencián elfogadott szerződésre emlékeztetett, mely szerint Jeruzsálem Izrael egységes fővárosa. Ezt a dokumentumot 1922-ben a Népszövetség is deklarálta, és mikor az ENSZ megalakult, akkor alapokmányának 80. cikkelye is kimondta, hogy kötelező érvénnyel folytonosnak és érvényesnek kell tekinteni a Népszövetség által elfogadottakat.

A hétfő reggelre elfogadott Közös Nyilatkozat történelmi, jogi és erkölcsi alapokra hivatkozva, elsődlegesen többek között elismeri Jeruzsálemet Izrael egységes és oszthatatlan fővárosának, ennek jegyében arra kéri a világ országait, hogy helyezzék át nagykövetségeiket Jeruzsálembe.

Forrás: hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=90487
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megy a magyar kormány
  2011-11-02 18:25:36, szerda
 
  Megy a magyar kormány

2011-11-02 15:15:58


Útra kelnek a fiúk, hogy a Vezért utasítására bejárják szeretett országunk minden zegét és zugát, és hogy a nép közé leereszkedve magyarázzák el a kormányzati döntéseket.

Szóval elindulnak a kabinet tagjai tömött sorokban, frissen vasalt ingen és jó fésülten, majd megérkezve kiszállnak a szolgálati autóikból, és egyenesen a nép közé mennek. Magyarázni a bizonyítványt.

Én csak azt nem értem, hogy akkor miért is van nekünk egy elég jól fizetett miniszterelnöki szóvivőnk, meg kormányszóvivőnk, meg kommunikációs atyaúristenek a minisztériumban, ha nem tudják eladni a népnek, hogy mindez nem ellenük van, de nem tudnak mit csinálni, mert a Gyurcsány, meg a Bajnai tönkrevágta az országot. Talán ők is belátták ott fent, másfél év távlatából, két hónappal a Nagy Elrugaszkodás Éve (ez jelöli a 2012-es évet) előtt ez már egy kicsit ciki. Mert egy ideig még csak-csak hitte az ember, hogy a rohadt szocik miatt van minden, de most már kezdik felfogni, hogy a narancsuralom sem jobb, mint az elmúltnyolcév. Mert azt már többször bebizonyították, hogy dumában elsőosztályúak, azonban mikor már ez nem elég, akkor bizony bajban vannak.

Azért persze ne számítsunk nagy beismerésekre. Nyilván lesz frissen mosott abrosz, pogácsa és ásványvíz, és gondosan megválogatott hallgatóság, nehogy véletlenül kínos kérdések, pártellenes gondolatok bukkanjanak fel, amit meg kellene magarázni. Lesz helyette hurráoptimizmus és a jövőbe vetett fényes tekintet és a beszámoló végén szűnni nem akaró tapsvihar. Aztán az urak visszaülnek a szolgálati autójukba és elhajtanak azzal a jó eső érzéssel, hogy az országban még mindig társadalmi összefogás van és kétharmad.

Másnap pedig megírják a jelentést a Vezérnek, hogy az országban jó a hangulat és mindenki optimistán tekint a jövőbe. A Vezér pedig majd boldogan olvassa a jelentéseket és nagyon, nagyon büszke lesz magára és az ő kis csapatára, és továbbra sem fogja megérteni, hogy egyesek miért szítják a hangulatot a kormány ellen. De majd bizonyára azzal vigasztalja magát, hogy vannak emberek, akiknek semmi nem jó.

http://magyarcitrom.postr.hu/utra-kel-a-kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Száz ember kutatja a jövőt Mat
  2011-11-02 18:13:26, szerda
 
  Száz ember kutatja a jövőt Matolcsynak

Szerző: zero - 2011.11.02. 14:31

Matolcsy nem szereti a számokat. Nem használja, nem dolgozik vele, igazából egyik száma sem jön be, ez már számtalanszor bebizonyosodott. Gyuri beláthatta, hogy ez így nem állapot, ez így nem mehet tovább, mivel úgy döntött a kormány, hogy létrehozza a Nemzeti Stratégiai és Tervezési Hivatalt, amely "jövőt kutat, hosszú távú iparági fejlesztési irányok kijelölését, nemzetgazdasági stratégiai kérdések eldöntését segíti". Az olcsóbb és karcsúbb állam jegyében hozzácsapnak még egy tervezéskoordinációs államtitkárságot is.

"Az új intézmény makrogazdasági és gazdaságstratégiai elemzéseket végezne, területfejlesztési célú kutatásokat folytatna. A munkájával a kormány tervei szerint egyes kiemelt iparágak és területek hosszú távú fejlesztési irányait is megalapozza, jövő- és trendkutatást is végez majd az előterjesztést ismerők elmondása szerint. Mindezekről pedig nemcsak a minisztert tájékoztatja, hanem a kormánynak is segítséget nyújt a döntéshozatalban."

100 fő, 1,2 milliárd forint, egy elnök, három vagy négy elnökhelyettes, 10-15 főosztály, osztály + tervezéskoordinációs államtitkárság államtitkárral és helyettes államtitkárral, titkárnőkkel és szolgálati Skodákkal.
A Nemzetgazdasági Minisztérium szervezeti felépítését ajánlatos megnézni :-)

Mivel a helyzet annyira siralmas, hogy már csak kínjában vihog az ember, remélem, hogy ez a jövőkutató hivatal három pillérre fog épülni:

1. A Kormányzati Jósda már bizonyított munkásságára.

2. A már a minisztériumban meglévő többszörösen bizonyított szakértelemre és jövőbe látásra, hiszen ők már letettek egyet és mást az asztalra, például 2046-ig kiszámolták az inflációt. Nem semmi ez uraim, hányunknak sikerülne ez a bonyolult számítási művelet?!

3. Az Ezo.tv és az ASTRO show legjobb embereinek szaktudására. A nem ortodox jövőkutatás nem épülhet csak a száraz közgazdaságtanra!
Itt van mindjárt Kata (léleklátó, gyógyító, a keleti bölcsek útján jár), ő már tudja, honnan fúj a szél. Helena cigánykártyával veszi le a rontást, integráció és forintvédelem, tökéletes. Icára is szükség lesz, ő "álomfejtő, rúnajós, munkahelyi gondok megoldója", gond az van bőven. Az IMF és az "elmúltnyolcév" ellen mindenképpen le kell igazolni Miramot, ő "Gyurcsók József tanítványa, a gonosz elűzője". Nagy Imre, Mindszenty bíboros, Antall József és Ronald Reagan napi üzeneteit a kormány felé tolmácsolhatná Mary (spirituális tanácsadó, angyali üzenetek közvetítője), a sor végtelen, az X-Men-ben nincs annyi csapattag, mint nálunk jós.

A szemünk láttára, élőben kérik le a pénzenergiát a Zuniverzumból!!!
Szerintem helye lenne a Nemzeti Stratégiai és Tervezési Hivatalban ...


http://vastagbor.blog.hu/2011/11/02/szaz_ember_kutatja_a_jovot_matolcsynak#more33 47672
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadban kefélés
  2011-11-02 17:32:09, szerda
 
  Hadban kefélés


A bukéja és a tetején úszó piros zsírfoltok hosszantartó hányásra késztették mindazokat, akik harci kedvüket fokozandó belekóstoltak.

Mostanság, hogy a miniszterelnök úr és kopipészt beosztottjai minden nap legalább háromszor elmondják, hogy hadban állunk ezzel-azzal, a munkanélküliséggel, gazdasági csúnyaságokkal meg magyarrontó nemzetközi tőzsdeflikflakokkal, eszembe jutott, hogy én már voltam háborúban. Még 1983 januárjában, a Bakonyban, sorállományúként, hadgyakorlaton.

Az volt a nagy harci helyzet, hogy a szombathelyi laktanya melegéből elmentünk oda, felvertük a nagy századsátrat, aminek a közepén volt egyetlen dobkályha, annak környékén volt az öregkatonák fekhelye, a fiatalabb szolgálók távolabb kerültek a langytól, én például a sátor legvégébe szorultam, ahová rendesen befújt a téli szél, ellenben mindenkinek járt egy hálózsák meg egy gumimatrac, az enyémnek nem volt dugója, ezért felfújni is felesleges lett volna.

Parancs szerint a hadgyakorlat azzal kezdődött részünkről, hogy visszavonultunk. Rendeztük a sorainkat, majd két nap után ellentámadásba lendültünk, és végül természetesen győztünk. De ne rohanjunk előre! Szóval a Bakonyba történő megérkezésünk után azonnal felvertük a nagy sátrat a visszavonulás jegyében, de hogy ne lankadjon harci kedvünk, a század politikai tisztje egyből lelkesítő beszédbe kezdett. Az pedig arról szólt, hogy az imperialista ellenség már elfoglalta az egész Alföldet és Észak-Magyarországot - Szombathelyen szolgáló századunk nagytöbbsége hajdúsági, szabolcsi és borsodi illetőségű volt -, elrabolták javainkat, leöldösték szüleinket, megerőszakolták nőinket, falhoz csapkodták kicsiny gyerekeinket szétloccsantva apró koponyáikat. A századunkban csak négy embernek volt kicsiny gyereke, ezért a többieket, bennünket ez a momentum nem ütött szíven. Ellenben a politikai tiszt azt is hosszan és részletesen ecsetelte, hogy az ellenség mit tett a nőkkel, elölről-hátulról, alulról-felülről, ilyen és olyan nyílásokon keresztül meg egyáltalán. Nője pedig majd mindenkinek volt a századból. Akinek nem volt, az is azt hazudta, hogy igen, van.

Az idegileg felajzott századból voltak néhányan, akik tényleg beleélték magukat a háborúba, és nekik nagyon nehéz volt az a két nap, amit az előre elhatározott tervek szerint visszavonulásban töltöttünk a téli Bakonyban, felkészülve az ellentámadásra. Miután kialakítottuk az őrpontokat és a szinte humusz nélküli talajba nagy keservekkel beástuk a latrinát, és már semmi dolgunk nem volt, azt találták ki a tisztek, hogy legyen mindenki frissen borotvált. És akkor egymást váltva kapaszkodtunk fel a hadtápos teherautó vezető felőli lépcsőfokára, hogy a visszapillantó tükörben szembesülve arcunk koszolódó valójával, lenyessük róla a borostát. Ez is megvolt, de mi még mindig visszavonulásban voltunk, és akkor elrendelték a tisztek a surranóvizitet. És nekünk a januári Bakonyban fényesre kellett suvickolni a katonai lábbeliinket. Nem felejtem sosem, a nagy tisztogatás közepette felüvöltött az egyik szabolcsi öregkatona, hogy ő itt a surranóját keféli, miközben az ellenség meg az asszonyát otthon. (A hasonló poénra épülő blues sláger jóval később született.) Aztán az öregkatona beüvöltését követő általános röhögés miatt húsz fekvőtámaszt mértek ki az egész századra. Azóta tudom, hogy fekvőtámaszok nyomásának közepette is lehet röhögni.

Másnap reggelt, a 48 órás visszavonulás után, a harci kedvet felélesztendő, friss reggelit kaptunk a jeges Bakonyban. Szafaládét főzött a hadtáp, citromos teát ígért utána. Meg is kaptuk. De mivel utánpótlás nemigen volt a hegyekben, a tea ugyanabból a vízből készült, amiben előtte a szafaládé főtt. Azzal még megbékéltünk volna, hogy valóságos citrom helyett citrompótlóval ízesítették a forró reggeli nedűt, ellenben a bukéja és a tetején úszó piros zsírfoltok hosszantartó hányásra késztették mindazokat, akik vérszomjas harci vehemenciájukat fokozandó belekóstoltak, s nem öntötték ki azonnal. A század harmada elgyengült az okádásban. És ily állapotban, a mi hadtáposaink által meggyengítetten iramodtunk neki az ellenségnek a téli Bakonyban 1983 elején. Még szerencse, hogy az előre eltervezett koreográfia szerint mi győztünk, különben ki tudja, hogy mi vége lett volna a harcnak.

Így háborúztunk mi, kedves miniszterelnök úr, s immáron lassacskán ötven évesek leszünk, mint maga, és nem kívánjuk vissza a magyar hadakozást. Se teával, se nélküle. És kefélés se legyen.


http://basahalom.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HAJRÁ GÖRÖGÖk!
  2011-11-02 17:18:50, szerda
 
  Recseg-ropog az euróövezet - FRISSÍTVE

2011, november 1 - 15:38

Görögország, illetve annak miniszterelnüke alaposan felbőszítette az európai uniót népszavazási tervével. Gazdasági-politikai válság tört ki.
Cikk Front kép - 280x185:

Alaposan megbolygatta az uniót és a piacot a görög miniszterelnök, Jeórjiosz Papandreu kijelentése, miszerint népszavazásra küldené a Görögországnak a mentőcsomagról szóló múlt heti megállapodást. A szavazás végeredménye boritékolható, az európai piacok megrendültek, a tőzsdék esnek, miközben a diplomácia meglepően álmosan reagál a fejleményekre.

Európa elbizonytalanodott

Bizonytalanságot okoz a piacokon, hogy Görögországban bejelentették, népszavazást tartanak az ország megsegítését célzó európai pénzügyi mentőcsomagról - közölte kedden Silvio Berlusconi olasz kormányfő. "Kétségtelen, hogy a görög döntés nehézséget jelent a piacoknak" - írta közleményben az olasz miniszterelnök. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök úgy fogalmazott: "kétségen kívül áll", hogy a görög bejelentés zavart okoz a tőkepiacokon. Az olasz kormányfő közleményében kiemelte: "a görög bejelentés váratlan volt és bizonytalanságot szül az előző heti euróövezeti csúcs után, illetve a cannes-i G20-as csúcs előestéjén".

Gazdasági válságból politikai válságba

A Guardian szerint nagyon valószínű, hogy a görög miniszterelnök nem egyeztetett sem Merkellel, sem Sarkozy-vel a népszavazási tervéről. A visszafogott európai reakciók mögött ugyanis főként az értetlenség és a döbbenet áll. Erre utalnak a német kormányzati körökből érkező jelzések is. Jóllehet Németország még nem kapott hivatalos értesítést a mentőcsomag és az adósságleírás kérdésében tartandó görögországi népszavazásról, az esetleges ilyen lépéseket belpolitikai kérdésnek tekinti a német kormány - közölte a német pénzügyminisztérium kedden közleményben.

Berlin szerint az euróövezeti vezetők világos elvárásokat fogalmaztak meg az előző heti brüsszeli tanácskozás alkalmával. "Ennek alapján a második görög mentőcsomagot az év végéig véglegesíthetik. Mindannyian nagy intenzitással dolgozunk rajta" - fogalmaz közleményében a német pénzügyminisztérium.

A finnek már lépnének

A finn kormány mindeközben olyan javaslat benyújtására készül, amely lehetővé tenné hogy tagállamok elhagyják az euróövezetet - írta kedden a Talouselama hetilap. A lap úgy tudja, a finn miniszterelnök Jyrki Katainen egy kormányülésen úgy fogalmazott: "Finnország kész megvizsgálni annak lehetőségét, hogy miként módosítsák az alapszerződéseket úgy, hogy lehetővé váljon, hogy egyes államok elhagyják az euróövezetet".

London: Itt a vége a görög eurótagságnak?

Görögország euróövezeti tagságának végét jelentheti, ha a pénzügyi mentőcsomagról váratlanul bejelentett népszavazáson a görögök elvetik az egyezséget - vélekedtek keddi helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.

A Commerzbank közgazdászai által kedden Londonban befektetőknek összeállított értékelés szerint reális az a kockázat, hogy a görög választók a népszavazáson elutasítják a mentőcsomagról kötött egyezséget, amelyet a legfrissebb felmérések alapján a lakosság 60 százaléka ellenez.

A ház elemzői szerint máris fogytán a nemzetközi közösség türelme Görögországgal szemben, és ha a görög kormány nem hajtja végre az elhatározott reformokat, akkor valós a kockázata annak, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a többi euróövezeti ország beszünteti a Görögországnak szánt további folyósításokat.

A Commerzbank elemzőinek forgatókönyve szerint Görögország ebben az esetben fizetésképtelenné válik, és ez először a görög bankokra mér súlyos csapást, tekintettel arra, hogy megközelíti az 50 milliárd eurót a görög kormánnyal szembeni hazai banki követelések értéke.

Rossz, rosszabb, legrosszabb forgatókönyv

Ilyen körülmények közepette "aligha lesz elkerülhető" a görög pénzügyi rendszer összeomlása, a görög bankokat valószínűleg államosítanák, korlátozni kellene a bankbetétekről kivehető pénz mennyiségét és meg kellene tiltani a külföldre irányuló euróátutalásokat.

A Commerzbank elemzőinek e forgatókönyve szerint ebben a helyzetben Görögország végül valószínűleg úgy döntene, hogy kilép az euróövezetből, visszaszerezve - legalábbis rövid távon - az önálló monetáris és költségvetés-politikai cselekvés lehetőségét. A görög gazdaság versenyképessége így helyreállna, mert az újból meghonosítandó drachma bizonyosan azonnal és meredeken, hozzávetőleg 50 százalékkal leértékelődne.

A görög gazdaságban azonban mindezzel együtt is jó eséllyel káosz uralkodna el, mivel ha a kormány fel is függeszti az adósságtörlesztést, akkor sem tudna teljes mértékben eleget tenni bér- és nyugdíjfizetési kötelezettségeinek, és összeomlana az általános fizetési morál - áll a Commerzbank elemzői által kedden felvázolt forgatókönyvben.

Kis vagy nagy veszteség?

A Fitch Ratings hitelminősítő londoni elemzői is úgy vélekedtek keddi kommentárjukban, hogy ha a görög népszavazás az EU/IMF-program elvetését eredményezi, az növelné a kényszerű és rendezetlen szuverén törlesztésképtelenné válás kockázatát, és annak rizikóját is, hogy Görögországnak távoznia kell a valutaunióból.

A Fitch szerint mindkét fejlemény súlyos következményekkel járna az euróövezet pénzügyi stabilitására, sőt puszta életképességére is.

A hitelminősítő szerint a népszavazási szándék bejelentése is megerősíti egy olyan tűzfal felhúzásának szükségességét, amely megakadályozhatja, hogy a görög válság járványszerű tovaterjedése destabilizálja az egész euróövezetet.

A Fitch Ratings londoni elemzői kiemelik: az EU/IMF-csomag elfogadásával kapcsolatos bizonytalanság növeli az azzal kapcsolatos bizonytalanságot is, hogy a hitelezőknek végül mekkora veszteségre kell készülniük, és így az is bizonytalanabbá vált, hogy milyen mértékű banki tőkepótlásra lesz szükség.

A Fitch szerint nagyon bizonytalan, hogy mi következne a népszavazási elutasítás után. Tekintettel arra, hogy mennyire elhúzódott és milyen nehéz volt a tárgyalássorozat a görög kormány és a "trojka" - az EU-bizottság, az EKB és az IMF - között, "elérhetetlennek" bizonyulhatna a megállapodás egy új csomagról. Mivel Görögországnak 2012 első negyedévében jelentős adóssághányadot kellene törlesztenie, a külső pénzügyi támogatás leállásának kényszerű és rendezetlen törlesztésképtelenné válás lehet a következménye - áll a Fitch Ratings keddi londoni elemzésében.

15.00. Brüsszel egyre türelmetlenebb

Herman Van Rompuy és José Manuel Durao Barroso közös közleményben sürgeti a görög intézkedések végrehajtását. A két vezető emlékeztett arra, hogy a megállapodásban szereplő intézkedések alapján a magánbankok Görögország államadósságából 100 milliárd eurót leírnak, és így az 2020-ra fenntartható szintre, a bruttó hazai össztermék 120 százalékára csökken. Megerősítették a csúcson a 100 milliárd eurós új pénzügyi támogatási programról szóló megállapodást is.

Minden eddiginél fontosabb, hogy a gyakorlatba ültessék a megállapodásban szereplő intézkedéseket - szögezték le az uniós vezetők, emlékeztetve arra, hogy része a csomagnak a bankok tőkeerejének növelése, az euróövezeti pénzügyi stabilitási eszköz kibővítése és optimális kihasználásának biztosítása, az uniós tagországok közti gazdasági együttműködés fokozása és az államháztartási tevékenység szorosabb felügyelete.

Van Rompuy és Barroso azt is megemlítették, hogy folyamatos kapcsolatban állnak az euróövezet országainak vezetőivel, és egyeztetéseiket folytatják majd a közelgő franciaországi G20-csúcsértekezlet helyszínén, Cannes-ban is. Jelezték, hogy az athéni bejelentést követően konzultáltak már Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnökkel is.

16.20. Felébredni látszik az unió

A görög válság kiéleződése nyomán rendkívüli találkozót tartanak szerdán Cannes-ban a G20-ak csütörtök-pénteki csúcstalálkozója előtt - jelentette be kedd délután a berlini kormány.

Értesülések szerint a rendkívüli válságtanácskozásról Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon állapodott meg. A találkozón eszerint e két politikus mellett az Európai Unió, továbbá az Európai Tanács, valamint az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap vezetői vesznek részt. Merkel és Sarkozy külön megbeszélést tart a görög féllel, feltehetőleg Jeórjiosz Papandreu miniszterelnökkel.

17.00. - Jogilag nem lehetséges kilépni az euróövezetből

"Az eurót használó országok egyike sem döntheti el önhatalmúan, hogy lemond az euróról" - mondta kedden a frankfurti Goethe egyetem valutapolitikával foglalkozó jogászprofesszora. Helmut Siekmann szerint egy ilyen lépés a közösségi jog alapján kizárt a közös európai fizetőeszköz stabilitásának megőrzése érdekében. Ha Görögország nemzeti valutáját, a drachmát akarná ismét fizetőeszközként, akkor az Európai Unió alapszerződését kellene módosítani - hangsúlyozta a szakjogász. "Görögország számára csak az az alternatív lehetőség adott, hogy kilépjen magából az Európai Unióból" - mondta Siekmann.

Görög magyarázkodás

A Görögország megsegítését célzó pénzügyi mentőcsomagról rendezendő népszavazás a görög kormányfő szerint meg fogja szilárdítni Görögország helyzetét az euróövezetben és a nemzetközi színtéren.

Jeórjiosz Papandreu ezt Angela Merkel német kancellárnak mondta kettejük kedd délelőtti telefonbeszélgetésén a görög miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint.

A közlés szerint Merkel "megértését fejezte ki", és azt mondta, belátja a görögországi fejleményeket.

A görög miniszterelnöki hivatal közölte: Papandreu kormányfő az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőivel fog tárgyalni a görög népszavazás bejelentésével előállt helyzetről szerdán a dél-franciaországi Cannes-ban.

A tájékoztatás szerint Papandreu munkavacsorán vesz részt a tengerparti városban, amelyen jelen lesz a vendéglátó Nicolas Sarkozy francia elnök, továbbá a német kancellár, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, Jean-Claude Juncker luxemburgi kormányfő, az eurót használó országok nem hivatalos vezetője, Mario Draghi, az Európai Központi Bank új vezetője és Christine Lagarde IMF-vezér.

MTI - barikad.hu összeállítás


http://barikad.hu/recseg-ropog_az_eurooevezet_-_frissitve-20111101
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ORBÁN VIKTOR MINT CHUCK NORRIs
  2011-11-02 17:13:37, szerda
 
  ORBÁN VIKTOR MINT CHUCK NORRIS


1. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról.
2. Orbán Viktor 4 másodperc alatt rakja ki a Rubik kockát a szemhéjával, úgy, hogy közben nem is pislog.
... 3. Orbán Viktort nem a gravitáció tartja a földön, csak szeret néha gyalog járni.
4. Chuck Norris nem fél Orbán Viktortól, de azért a biztonság kedvéért ő is rá szavazott.
5. Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
6. Orbán Viktor csak a magasságához képest alacsony.
7. 5 gyerekéből 3-at maga Orbán Viktor szült.
8. Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.
9. Orbán Viktor egyszer mosolyt fakasztott Áder Jánosból.
10. Orbán Viktor képes járni a tejbegrízen.
11. Orbán Viktor soha nem néz kérdőn, csak felkiáltón.
12. Orbán Viktor 2 000 000 magyar szót ismer fejből, de ennél jóval többet használ.
13. Orbán Viktor egyszer szembe találta magát egy vérengző Kárpáti hegyi-jetivel. Állítólag két napig folyamatosan küzdöttek, mire Viktornak sikerült betörnie a fenevadat. A jeti később Kövér László néven vált ismertté.
14. Ha valami nem sikerül elsőre 2/3-al, akkor Te nem vagy Viktor.
15. Orbán Viktornak nincs órája, mert Ő mondja meg mennyi az idő!
16. Orbán Viktor nem épít hidat. Orbán Viktor egyesíti a két oldalt!
17. Orbán Viktor nem kap napszúrást... viszont a nap rosszul lesz, ha sokáig nézi.
18. Az emberek csak agyuk 10%-át használják. A maradék 90%-ot Orbán Viktor használja helyettünk!
19. Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
20. Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
21. Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kisebbség egyik egyede betelef
  2011-11-02 17:10:46, szerda
 
  Kisebbség egyik egyede betelefonál a bankba:
- Tessík mondani, meggyütt mán a segíly a kártyámra?
Mire az ügyintéző:
- Azt nem tudom, de az adómból már levonták.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány felélte a magánnyugd
  2011-11-02 17:02:06, szerda
 
  A kormány felélte a magánnyugdíjpénztári vagyont

2011, november 2 - 10:37

Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTV Ma reggel című műsorának vendége volt. A műsorban az államadósság növekedéséről kérdezték a jobbikos politikust.
Cikk Front kép - 280x185:

Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTV Ma reggel című műsorának vendége volt. A műsorban az államadósság növekedéséről kérdezték a jobbikos politikust.

http://www.youtube.com/watch?v=1KnpXboE7LA&feature=player_embedded
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 515
  • e Hét: 2437
  • e Hónap: 6182
  • e Év: 159678
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.