Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Matolcsy kitérő választ adott
  2011-11-20 20:02:55, vasárnap
 
  Matolcsy kitérő választ adott a lemondására rákérdező riporternek

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 4 nappal az IMF-el való tárgyalások újrakezdésének bejelentése után a Magyar Televízió a Lényeg című műsorának vendége volt. Az adás témája: Tárgyalások kezdődnek a Valutaalappal. Miért van szükség erre, és miként hat egy új megállapodás az Önök életére?. A Kettős Mérce élőben közvetítette a műsort.




Matolcsy az adásban kikerülte a lemondására vonatkozó kérdéseket és sikerpropagandán kívül másról nem volt hajlandó beszélni. A gazdasági miniszter szerint minden rendben van, és nem lehet más a célunk csak a növekedés. A gazdasági miniszter nem ismerte el, hogy a kormány felelős lehet a forint piaci mozgásáért, és a majdnem bóvli kategóriás besorolásért, ezért egyértelműen a spekulánsokat tette felelősé. A miniszter szerint a nemzetközi gazdasági körök is elismerik a munkánkat, állítása szerint mind az EU mind az IMF küldöttsége megdicsérte a kormányt. Élő közvetitésünk:



19:24 - "Van egy közös programunk és van egy, hogy úgy mondjam, nem közös programunk (a bankszövetséggel)"

19:23 - "Most vasárnap van, vasárnap este. Péntek délután kaptuk meg a bankok javaslatát arról"

19:22 - "Az únió jelenlegi döntéshozatali mehanizmusa mintha nem lenne képes arra, hogy megvédje a spekulánsoktól a tagállamokat"

19:21 - "Azt lehet tudni, hogy kik ezek (a spekulánsok)?" - riporteri kérdés

19:19 - KITÉRT AZ ELŐL A KÉRDÉS ELŐL, HOGY LEMONDANA-E!!!

"Tehát nincs szándékában lemondani?"

"Arról semmiféleképpen nem mondok le, hogy meggyőzzem ellenzéki politikustársaimat arról, hogy ..."

19:18 - "Úgy látják ugyanis (a stratégiai befektetők, az eu, stb.), hogy a pénzügyi egyensúlyunkat helyreállítottuk"

19:16 - "Elismerik, hogy államadósságot csökkentünk"

19:14 - "Pénzügyi egyensúly van, eus átlaggal növekedik a gazdaság, bővül a foglalkoztatás"

19:12 - "Nem alakíthattuk volna át a magánnyugdíjpénztárakat, ami fontos volt a pénzügyi egyensúlyunk helyreállításának szempontjából" - Ha nem szakítunk az IMF-fel

19:11 - "Egyetlen olyan lépést sem tehettünk volna meg, amely szokatlan, bátor, nem ortodox módon helyreállítottuk (sic) pénzügyi egyensúlyunkat" - ha nem szakítunk az IMF-fel

19:11 - "Újra a bóvli kategóriába sorolhatják a hitelminősítők" - az M1 a megszokott, hiteles és visszafogott módon tájékoztat riportjában.

19:08 - "Tehát mind a hárman a növekedés elmaradásában látjuk a veszélyt"

19:07 - "Megérkezett a rutinfelülvizsgálatra az únió küldöttsége, és azt mondták, hogy elismerik a pénzügyi egyensúlyi modellünket"

19:05 - "Magyarország egy pénzügyi védőhálót szeretne, ... , ami nem növeli az államadósságot"

19:04 - "Most már nem a pénzügyi egyensúly helyreállítása a kérdés, hanem az, hogy képesek vagyunk-e növekedni."

19:03 - "Annyi történt, hogy megnyertünk egy nagyon fontos csatát!"

19:03 - Mi történt, hogy mégis az IMFhez fordulunk? kérdezi a riporter.

19:02 - Keddi felvétellel indul a beszélgetés, Stúdió-Matolcsy nézi a Parlament-Matolcsyt

Amíg a műsorajánló megy, ajánlunk egy kis zenét , ami országunk gazdaságpolitikai hozzáállását és az IMF-el történő küzdelmet körbeírja.


http://magyarinfo.blog.hu/2011/11/20/matolcsy_live
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy: A siker láthatatlan
  2011-11-20 20:01:07, vasárnap
 
  Matolcsy: A siker láthatatlan

Plankó Gergő

2011. november 19., szombat 17:27



“Következik a magyar pénzügypolitika vezénylő tábornoka, aki egyenesen a lövészárkokból érkezett" - konferálták fel Matolcsy György gazdasági minisztert szombat reggel a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Siker a Kárpát-medencében című előadásán, amiből már sejteni lehetett, valami egészen különleges élményben lesz részünk. A terem zsúfolásig megtelt, de nem csak azért, mert a főiskola két évfolyamának is dolgozatot kellett írnia az előadásból, hanem azért is, mert Matolcsy most szerepelt nyilvánosan először azóta, hogy a kormány csütörtökön kisebb korrekciót hajtott végre gazdaságpolitikáján, és szabadságharc helyett visszahívta az IMF-et. Arra viszont, ami ezután következett, még a legedzettebb tudósítók sem számíthattak.

Az előadás elején Matolcsy a főiskolát méltatta, aminek szerinte a neve lesz a titkos hajtóereje, ilyen névvel ugyanis, mint Wekerle Sándoré, a siker gyakorlatilag garantált, és egyenes út vezet a legerősebb 500 európai intézmény közé. Aztán köszöntötte az intézmény vezetőjét, és máris meglátszott, hogy az elmúlt napok azért kicsit még őt is megviselhették, mert zavarában a falra kivetített kép felé fordult, ahol az éppen Amerikában lévő elnök köszöntőjét sugározták - felvételről. Röviddel ezután már rá is tért arra, hogy mi a XXI. századi siker titkos receptje: az, hogy mindenki tegye azt, amiben a legjobb. Amiben nem vagyunk jók, azt nem érdemes csinálni.
Fotó: Huszti István
Tankönyvekkel elbukunk

,,Egyszerű gondolkodás, egyszerűség, simplicity kell" - mondta Matolcsy, aki szerint a felgyorsult világban minden elakad, ami bonyolult. Aki pedig ortodox tankönyvekből akarja megérteni a világot, az el fog bukni - lőtte be az első bombagólt a gazdasági miniszter.

Az egyszerű megoldás a következő: Magyarországnak közép-európai térségi központként kell működnie. Az európai gazdasági válság 2020-ig is eltarthat, nekünk viszont nincs időnk addig várni. Elbaltáztuk az előző éveket, a XXI. századi sikerrecepetet alkalmazó gazdaságpolitika kell. Ennek kulcsa pedig Matolcsy szerint a növekedés. A növekedés, aminek három eleme van.

A politikával már minden rendben

Jó hír: az első, legfontosabb elemmel minden rendben. Ez ugyanis a hatékony politika, ami 2010 óta megoldott kérdés. Matolcsy szerint óriási neoliberális tévedés, hogy a piac egyedül megold mindent, igenis hatékony állam kell, ezt pedig a magyar kormány megvalósította az új alkotmánnyal és a kétharmados törvényekkel.

A növekedés második oszlopa az értékrend. ,,Önök nálam jobbak szorzásban, de azt még egy miniszter is tudja, hogy ha egy három elemű szorzat egyik eleme negatív, akkor az eredmény is az lesz" - viccelődött a miniszter, a három elem pedig az erkölcs, a szorgalom és a tudás, ezek közül szerinte mindegyiknek pozitívnak kell lennie. Ennél mondjuk valóban nem nehéz jobbnak lenni, mert ezt az analógiát követve ha a háromból két elem negatív, akkor is pozitív lesz a végeredmény, vagyis lustán és hülyén, de erkölcsösen, vagy lustán és bűnösen, de okosan, vagy hülyén és bűnösen, de szorgalmasan is lehet sikeresnek lenni, de Matolcsy erre külön nem tért ki.
04
Fotó: Huszti István
Lehetünk egymilliószor okosabbak

Amúgy is megváltozott a világ az ötvenes évek óta, tudtuk meg a minisztertől. Régebben az számított egy versenyben, hogy ki az erősebb. Dehát hányszor lehet valaki erősebb egy másiknál, háromszor, négyszer? - kérdezte, majd bemutatta azt is, milyenek az új idők: most már a tudásbeli különbség számít, és az alapján akár százezerszer, sőt, milliószor is lehetünk okosabbak, mint mások.

A magyarok egyébként is alkalmasak a sikerre, mert a világ öt legindividualistább népe közé tartozunk, tehát mindig többre vágyunk, növekedni akarunk, ha pedig akarunk, akkor fogunk is.
Kistigris, kisoroszlán, jaguár

Miután alaposan kivesézte az értékrend-kérdést, jött a harmadik feltétel, a csapatmunka, egyedül ugyanis nem megy. Példaként Kínát hozta fel az egész előadás talán legjobban sikerült mondatában: ,,Kína egyetlen országnak tűnik, és az is, de hány kistigris, kisorszlán, jaguár nő fel benne?" - utalt a viharos gyorsasággal fejlődő gazdasági régiókra. A magyarok egyedül nem lehetnek sikeresek, csak az egész Kárpát-medence együtt.

A három dolog tehát megvolna, egy fontos dolgot azonban még el akart mondani. Nemcsak barátaink vannak és szövetségeseink, hanem üzleti érdekek is léteznek - világosította fel a hallgatókat. Magyarország ellen spekulációs támadások történnek, ezeket azonban sikerrel verjük vissza.

Pedig nehéz a dolgunk - itt tért ki Matolcsy a 2002 és 2010 közötti történelmi bűnökre, amikor ,,elrontották az országot". Ekkor nemcsak az országot adósították el, hanem a családokat is. Eddigre pedig már annyira felvettük az előadás ritmusát, hogy csak utólag tűnt fel, egy üzleti főiskola előadásán aránylag nemortodox húzás a családok eladósításaként beszélni a devizahitelekről. A lényeg azonban az, hogy a válság azokat bünteti a legjobban, akik eladósodtak.
03
Fotó: Huszti István
Megnyertük az első csatát

A helyzetet az új kormánynak kellett stabilizálnia. Az első csatát megnyertük, mondta Matolcsy, sikerült ugyanis 3 százalék alá csökkenteni a hiányt 2004 óta először, erre pedig rajtunk kívül csak egy EU-tag volt képes, de ami ennél is fontosabb, ez megszorítások nélkül sikerült. Hideg november van, de talán nem véletlen, hogy ezen a ponton kezdtek el a legtöbben köhögni egyszerre a teremben.

A tét most már a növekedés, hogy tudunk-e egyáltalán növekedni és meg tudjuk-e őrizni a növekedést. Meg tudjuk, nyugtatott meg mindenkit Matolcsy. Ehhez azonban az államnak is pénzre van szüksége.
Lebeg, mint egy tartalék

És akkor eljött a nagy pillanat. Bár az előadás eddigi íve alapján simán elképzelhető lett volna, hogy Matolcsy, aki öt napja még az IMF ellen hangolt kormányzati politikáról beszélt a parlamentben, úgy ahogy van, kihagyja ezt a lényegtelen kérdést, a miniszter ennél sokkal elegánsabb megoldást választott. A nagyjából félórás előadás nagyjából huszadik percében nagyjából két mondatban lezavarta a témát.

Arról van szó, hogy a növekedés biztosításához igénybe veszünk még egy védőhálót. Persze egyáltalán nem vagyunk kiszolgáltatottak, a védőháló csak ,,lebeg, mint egy biztonsági tartalék", amihez fordulhatunk, ha nagyon összeomlanának a dolgok. Ennél több szót nem is érdemes vesztegetni erre.
Ősmagyar agysebészek

Főleg azért, mert Matolcsy azt is tudja, hogyan lehetne elérni, hogy ne legyen hiány. Mindössze egymillióval több adózó munkahely kellene. Mi magyarok pedig alkalmasak vagyunk bármire, amit az is bizonyít, hogy mi szereljük össze a világ legjobb autóit, de vannak más területek, amiket erősíthetünk. Matolcsy ennek bemutatásához történelmi példákhoz nyúlt. A miniszter szerint az ősmagyarokról feljegyezték korabeli bizánci és perzsa források, hogy három dologban voltak kiemelkedően jók: agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban.

Erre lehet építeni ma is: az agysebészet modern megfelelője az egészségipar, a gasztronómia nem is lehet kérdés a mangalicánkkal és a sompálinkákkal, a turizmus pedig jó dolog.
Csendes forradalmak

Mielőtt a beszéd végleg szürreális fordulatot vett volna, Matolcsy két csendes forradalomról is beszámolt. Az egyik a közmunkaprogram, amiben még a németeknél is jobban vagyunk, mert ők nem tudnak mit kezdeni a képzetlen munkaerővel, ellenben nálunk 300 ezer közmunkás lesz. A másik a felsőoktatásban zajlik, ahol kétszeresére emelik a természettudományos képzésben résztvevő hallgatók számát. Ezzel nem azt akarta mondani a diákoknak, hogy hagyják ott az üzleti főiskolát, csak azt kérte, hogy ,,tájékoztassák rokonaikat, barátaikat a forradalomról".

Az első csatát tehát megnyertük, ezután jöhet a sikerrecept alapján a növekedés. Persze azért Matolcsy önkritikus is volt, elismerte, ez a siker ,,ma még láthatatlan".

A siker azonban szerinte olyan mint a jéghegy - nagynak kell lennie alul ahhoz, hogy látszódjon. Itt végleg összezavarodtunk, hogy ha a magyar gazdaság egy gyorsnaszád, a siker pedig jéghegy, akkor végül is mi is van, de Matolcsy személyes búcsúüzenete megnyugtatta a kedélyeket.
Tápláljuk a Kárpát-medence sikerét

A miniszter azt kívánta, hogy mindenki készítse el saját növekedési tervét, aminek segítségével ki tud törni. Mindenkinek a saját életén keresztül kell táplálnia a Kárpát-medence sikerét. A kormány pedig azzal járul hozzá ehhez, hogy a hónap végén tárgyalni kezd a magyar növekedési tervről, ami a Wekerle Sándor Terv, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv integrációjával jön majd létre.
Fotó: Huszti István

A Wekerle főiskola részéről megköszönték Matolcsynak, hogy a kormányzati politika ,,tudományos rendszertanát" adta elő, mi pedig zsongó aggyal bambultunk hosszan magunk elé: tényleg lehetséges, hogy egy gazdasági miniszter előadását hallottuk?

http://index.hu/belfold/2011/11/19/matolcsy_a_siker_lathatatlan/

********************

Annyira láthatatlan,hogy a fülkeforradalmároknak fehér botot nyomnék a kezébe,mert rajtuk kívűl mindenki lát!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Waterloo után: ki hisz még Orb
  2011-11-20 19:55:52, vasárnap
 
  Waterloo után: ki hisz még Orbánnak?

2011. november 18., péntek, 16:57 • Utolsó frissítés: 2011. november 18., péntek, 17:35
Szerző: Sebők János



Egy ország élén nem állhat olyan ember, aki környezetével együtt mást mond délelőtt, s mást délután. Az is rossz, ha törvényjavaslatok és előkészítetlen tervezetek kapcsán kormányon és frakción belül úgy vitatkoznak, alkudoznak, szavaznak - véleményüket akár óránként változtatva - társadalmi csoportok, gazdasági ágazatok, régiók sorsáról, mintha azok egy össznépi társasjáték leüthető, kicserélhető bábui volnának. Ez a politika és politikusi magatartás most a csőd szélére juttatott minket, s itt az ideje a konzekvenciák levonásának. Voltak már miniszterelnökök ebben az országban, akik ilyen helyzetben tudták, mit kell cselekedni.

Tegnap a beavatottak alig egy óra leforgása alatt a deviza- és a részvénypiacon megkereshették a Seychelle-szigetekre valót. A tőzsdét ugyanis nemcsak bedönteni, de berobbantani is nagyon tudják a fiúk.

16 óra előtt néhány perccel jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye arról, hogy az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációját kihasználva a magyar kormány megkezdi a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal az ,,új együttműködés" kialakításának lehetőségéről. A szenzációs - bár első hallásra nehezen hihető hírre - azonnal lódult a tőzsde és erősödött a forint.

Fegyverletétel

A média után a pénzpiacok is rákattantak a bejelentésre, elvégre kormánykörökből jött a hír, s mifelénk ezekben a körökben - ugye - nem hazudnak. Az utolsó órában szét is tépték a blue chipeket, a BUX közel 4, a Mol, az OTP ára végül 6,4-6,4 százalékkal emelkedett. Aztán rövidesen megjelent az IMF közleménye, ismertté vált a Magyar Nemzeti Bank reagálása, s kiderült, hogy már megint minden máshogy van. Nemcsak a kormánypárti frakciók és a lakájmédia állt értetlenül a fejlemények előtt, de az érintett intézmények sem tudtak előzetesen semmiről. Ellentétben néhány bennfentes kormánytaggal és feltehetőleg azokkal a háttéremberekkel, akik az ilyen váratlan bejelentések alkalmával mindig a megnyíló pénzforrás alá teszik a dézsájukat.

A többieknek pedig csak egy bukott szabadságharc keserű emléke marad.

Az NGM közleménye ugyanis, mondjanak majd bármit róla, az Orbán által meghirdetett függetlenségi háború végét jelenti. Miután ő és jobbkeze egy értelmetlen harcban kivéreztette az országot, kénytelen volt meghajolni a fenyegető külső erők előtt. Méghozzá viharos gyorsasággal, hiszen az egyoldalúra sikeredett bejelentés arra talán jó volt, hogy a galád cselekedetre már kész hitelminősítőket (akik a végzetes, bóvli kategóriába akarják sorolni Magyarországot) átmenetileg visszafogja.

A részletek jól ismertek: a tartalékaink kimerültek, hitelekhez nem jutunk, az államkötvényeket csak 7-8 százalékos hozammal lehet eladni, a költségvetésből hiányoznak a tervezett adóbevételek, az elmúlt hónapokban látványosan menekült az országból a pénztőke és a maradék megtakarítások egy jelentős része, ugyanakkor működő tőke ilyen bizonytalan és kiszámíthatatlan gazdasági-pénzügyi környezetben nem jön Magyarországra...

Országkockázat

Mindezek következtében az állam finanszírozása az utóbbi hónapokban már többször is lefagyott, s a háttérben ketyeg néhány olyan bomba, amelyek felrobbanása különböző, ma még működő alrendszerek összeomlását, leállását vonja maga után - ahogy a volt fideszes képviselő ÁSZ-elnök nemrégen hangsúlyozta. Csak egy példa a sok közül: idén már az önkormányzati kötvénykibocsátások százmilliárdjainak (ezeket a pénzeket is zömmel 150-160 forintos svájci frankban jegyezték) törlesztése is esedékessé vált, s a belepumpált pénzek ellenére az államadósság is visszakúszott 82 százalékra, miközben országkockázati felárunk a történelmi csúcs felé közelített.

Ezt a sötét, drámai helyzetet persze lehet Szijjártóval, Matolcsyval vagy Giró-Szásszal szavakban fényesíteni, de a lényegen semmilyen szómágia nem változtat. Az aládúcolt ország az összeomlás szélén áll, s az elmúlt hetekben már az államkötvények jegyzésével is súlyos gondok támadtak. Ha pedig a hitelminősítők a bóvli kategóriába sorolnak át bennünket, akkor mi is Európa szeméttelepére kerülünk. Ezt a lehetőséget a Standard and Poor's részéről a héten tudatosították is a közvéleménnyel, s Orbánék számára nyilvánvalóvá vált, hogy Damoklész kardja nemcsak lebeg a fejünk fölött, de akár már csütörtök este lesújthat rájuk.

Mivel menekülési útvonalnak (a kínai, orosz, arab és egyéb pénzszerző turnék) nem váltak be, az egyetlen rapid megoldásnak az éppen Magyarországon tárgyaló IMF-küldöttség kínálkozott, amelynek ugyan nincs felhatalmazása a tárgyalásra, de nevesítésük arra elegendő lehet, hogy Matolcsyék a végveszélyt elhárítsák, s némi időt nyerjenek. Az Origo értesülései szerint annyira ötletszerű és gyors volt a döntés, hogy bár délelőtt még az ellenkezőjét kommunikálták, de délután a minisztérium már bejelentette szándékát anélkül, hogy erről az ,,illetékeseket" értesítették volna.

Betyárbúror

S hogy a bejelentés mögött valóban katasztrofális helyzet húzódhat meg, bizonyítja, hogy a kormányzat annak ellenére ajánlott partnerséget az IMF-nek, hogy a döntés alapjaiban rengeti meg a szabadságharcot és fülkeforradalmat kommandírozó, szeretett vezér nemzetstratégiáját, arról nem is szólva, hogy az esetleges hitelnyerés belpolitikai értelemben felér egy katasztrofális, sőt Orbán számára akár végzetes hitelvesztéssel, politikai öngyilkossággal.

Van is tanácstalanság és ebből következő hallgatás kormányzati körökben, hiszen Orbánnak és tanácsadóinak fel kell készülnie a fordulat kommunikálására, továbbá annak az elterjedt nyilatkozatnak a kimagyarázására, amit állítólag zárt körben tett, hogy ha az IMF jön, akkor ő el...

Ezek után felettébb érdekes lesz, ahogy a tegnap délelőttig kérlelhetetlen és mindenre elszánt Orbán-Matolcsy páros levezényli a kiegyezést az IMF-fel. Vagy az lesz, hogy tárgyalnak, s elfogadják - a ma még nemcsak, hogy nem ismert, de még meg sem fogalmazott - feltételeket, vagy az, hogy nem sikerül megállapodni. Az első esetben másfél évig teljesen értelmetlenül és fölöslegesen nyomorgatták az országot, a másodikban a jelenleginél is kilátástalanabb helyzetbe kerülünk, a nemzetközi bizalomnak a maradékát is seperc alatt elpazaroltuk.

Azonban nemcsak ez a csapdahelyzet állítja új kihívások elé a kormányfőt, rá most különös morális teher is nehezedik. Egy ország élén nem állhat olyan ember, aki környezetével együtt eljutott arra a szintre, hogy mást mond délelőtt, s mást délután, illetve különböző törvényjavaslatok és előkészítetlen tervezetek kapcsán kormányon és frakción belül úgy vitatkoznak, alkudoznak, szavaznak - véleményüket akár óránként változtatva - társadalmi csoportok, gazdasági ágazatok, régiók sorsáról, mintha azok egy össznépi társasjáték leüthető, kicserélhető részei volnának.

Ez a politika és politikusi magatartás most a csőd szélére juttatott minket, s itt az ideje a konzekvenciák levonásának.


Voltak már miniszterelnökök ebben az országban, akik ilyen helyzetben tudták, mit kell cselekedni.

http://hvg.hu/velemeny/20111118_orban_imf_tavozas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy: vissza a kádárizmus
  2011-11-20 19:46:15, vasárnap
 
  2011.11.20. 05:04

Matolcsy: vissza a kádárizmusba!


,,Egyszerű gondolkodás, egyszerűség, simplicity kell" - mondta Orbán Viktor jobbkeze, és ott helyben faékké alakult. Ezzel a mondattal és némi röhögéssel el is intézhetnénk FuraGyurka tegnapi hakniját, mert a valóságot képletesen fedi, de akkor megfosztanánk magunkat a matolcsysta világkép egyéb részleteinek kibontásától, ami hátborzongatóan izgalmas. Elsőre nem is tudtam eldönteni, hogy a Financial Timestól kapott sallertől szédül még mindig, vagy egyéb tudatmódosításra volt szüksége, mert ennyi baromságot elviselni máshogy már nem tud. Mindenesetre mondott a jómunkásember olyat, amitől még a Nemzeti Giccsmúzeumban is bebandzsított a Miska kancsó.

Egészen régről, az ősmagyaroktól indított: eleink három dologban voltak kiemelkedően jók: agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban. Honfoglaló őseink valóban kiválóan alkalmazták a lobotómiát, apró szépséghiba csak, hogy a jelek szerint a nem egészen sikeres beavatkozások túlélői is tovább örökítették a génállományukat, és ez meglátszik a ma beszélő fejein is. A nyereg alatt puhított hús csak mese, a hunok már a Kárpát medencébe indulás előtt is pörköltet főztek, csak akkor még kengnek hívták. Úgyhogy Árpádot és a többi vezért már itt várta készen a szakácskönyv, csak vissza kellett kérni Szvatopluktól. Ám ezt a vendéglátás dolgot szerintem rosszul tudja Gyurka, mert inkább a vendégségbe járás volt amit szerettek a magyarok. Ahol aztán kibújt belőlük az ingatlannepper, telket vettek lóért, ha volt aki beengedte őket, ha meg nem, akkor előre küldték a honfoglalás Orbán Viktorát, Botondot, aki buzogánnyal kopogtatott be a védelmi pénzért.

Hogy ennek az egésznek mi köze a mai magyar gazdaságpolitikához Matolcsy lobotómiáján kívül? Ezt csak ő tudja. Mert a következő képben már azt vázolta mennyit okosodtunk az ötvenes évek óta. Akkoriban még csak egyszerre egy tervünk volt, három majd ötéves, de most mindjárt egy időben van három: a Wekerle, a Mikó Imre Terv és az Új Széchenyi Terv. Igaz ezeket nem megvalósítjuk hanem összevonva továbbtervezzük, ebből lesz a negyedik Magyar Növekedési Terv, amit az ötödik Széll Kálmán Tervhez hasonlóan fogunk nem megvalósítani. De aki a tervdömping mellett nem látja, hogy itt három-négy-ötszörös tervgazdaság van, az hülye, mert a tervünk tervének megtervezése is az ütemterv tervének eltervezéshez képest tervezetten illeszkedik az alaptervbe, ami terv szerint valósul meg. Mi nem világos ezen?

Ezek után leszögezte: a válságot túlélni termeléssel kell, úgyhogy Magyarország termelni fog. Lesz itt iparosodás, bányászat és kis mezőgazdaság, mert termelni ezekkel lehet. Kicsit tényleg olyan ez, mint a boldogult ötvenes évek, ez a félbolond is kergeti a lázálmokat ezerrel. Lesz újra Acélváros, Dumaújváros meg Leninváros, akarom mondani Orbángrád?Újra nyitjuk a bányákat akkor is, ha a bányászható készletek lemerültek régen? Erőltetjük ismét az iparvárosokat, pedig a legnagyobb gyáraink éppen az eladhatatlan termékek miatt nem voltak rentábilisak a KGST mindent felszipkázó piacának összeomlása után?Termeljünk mindent bármi áron, mert a termelés ténye mindent megold önmagában? Mondd Gyuri, te szoktál néha másra is gondolni a kádárista nosztalgián kívül? Vagy ez annyira belétek ivódott már, hogy a főnököd is csak posztkádári modellben tudja elképzelni az oktatást is, hogy legyen elég szakmunkás a szocreál grandiózussággal megálmodott Új Iparosodási Forradalomhoz? A kétkezi munka nem szégyen, sőt, de neked éppen a fejeddel kellene munkát végezned. Amit 1: nem teszel, 2: a kicsit amit néha mégis, azt is szarul. Ennek a szerinted sikerreceptnek a levét már ittuk 40 hosszú évig garantált felvevőpiac mellett, és az egyetlen dolog ami rendszerváltásra nőtt az nem az életszínvonal, hanem az államadósság volt.

Ezek után nem túlzás kijelenteni, hogy az eddig végzett munkátok valóban nem látható siker. Mert a siker általában látszik, és nem kell "nemhitel-dehogykölcsön" védőhálóval biztosítani magunkat a pofára esés ellen.


http://varanus.blog.hu/2011/11/20/matolcsy_vissza_a_kadarizmusba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EU DIKTATÚRA NYÍLTAn
  2011-11-20 19:40:38, vasárnap
 
  2011. november 20., vasárnap

NOVEMBER 20 - EU DIKTATÚRA NYÍLTAN


Az alábbi írás egy liberális, EU-bérenc oldalról származik! Erre a fontos figyelmeztetni. És az is fontos, hogy eldugott helyeken szivárogtatnak ki fontos anyagokat. Több hete Róna Péter bankár jósolgatta a tévében, hogy Orbán Viktort talán egy év múlva menesztik és egy EU-komisszár jön a helyébe. Ha megnézzük, hogy Olaszországba milyen miniszterelnököt neveztek ki, akkor az is lehet, hogy ez után jönnek a többi országok. Persze a cionista diktatúra érdekében történik minden ilyen személycsere.
Új politbüro dönt a sorsunkról
A Frankfurt-csoport fog határozni Európa jövőjéről - akár tetszik ez a választópolgároknak, akár nem. Legalábbis ez a meggyőződésük azoknak, akik megalakították azt az informális csoportosulást, melyet az Economist november 4-i leírása szerint máris Groupe de Francfortként (GdF-ként) emlegetnek. Az alapítás meglehetősen - drámai módon - abszurd és filmszerű díszletek közt zajlott. A helyszín a régi frankfurti opera épülete, az időpont 2011. október 19-e. Jelen vannak az Európai Központi Bank korábbi elnöke, Jean-Claude Trichet búcsúztatására meghívott vendégek. Műsoron Mozart, Claudio Abbado vezényletével. Ám a lényeges dolgok - szimbolikus jelentőségű a helyszín - egy hátsó teremben zajlanak. Igaz, előtte már Helmut Schmidt, korábbi német kancellár megadta az alaphangot a titkos tárgyalásokhoz azzal a megjegyzésével, hogy Európa számára nagyobb gondot jelent a pillanatnyi politikai elit kudarca, mint néhány ország eladósodása. Nos, a színfalak mögött épp ez az elit szeretne bizonyítani: Merkel, Sarkozy, Trichet és utódja, Mario Draghi. Nem tudnak ugyan megegyezni, aminek látványos kifejezése távozásuk módja (Merkel kisurran egy oldalajtón, Sarkozy látványosan és viharosan távozik, kísérői gyűrűjében), ám az eseményen a jelek szerint megszületik egy új európai ágens, amit a nemzetközi sajtó egyszerűen csal politbüro-ként emleget. Nincs jogszerű és demokratikus felhatalmazásuk - legalábbis nem mindegyiküknek, és nem erre -, ám van tényleges politikai és pénzügyi hatalmuk. Hogy a német és a francia kormányfőn, s az Európai Központi Bank elnökén túl kik még a tagjai a szupercsapatnak? Először is Christine Lagarde, az új IMF főnökasszony, nemzetisége szerint francia. Aztán Barroso, az Európai Bizottság elnöke, portugál. Aztán a belga Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke. Aztán Olli Rehn, az EU gazdasági és pénzügyi biztosa, finn. Végül Jean-Claude Juncker, az európai pénzügyminiszterek vezetője, Luxembourgból. Mindez a brit sajtó nézőpontjából szemlélve természetesen több okból is problematikus. Egyrészt a szokásos kérdést: az európai demokratikus deficit vádját melegíti fel. Hisz most már nem pusztán Brüsszel és a tagállamok, vagy az euro-zóna tagállamai és a többiek között húzódik árok, hanem a politbüro és a nemzetállamok, végső soron a választópolgárok között is. Másrészt azért, mert a britek szerepvállalásával kapcsolatos kérdést is újra elevenné teszi: vajon ilyen helyzetben előnyösebb kihátrálni Európából, vagy épp ellenkezőleg, a legfőbb döntéshozók közé kellene beverekednie magát Cameronéknak. Az EU új tagállamai felől nézve pedig a szovjet idők emlékei rémlenek fel. Amikor politikai értelemben is külföldön döntöttek például magyar ügyekben, a választópolgárok mindenfajta felhatalmazása nélkül. Vajon érdemes ilyen gyászos emlékeket ébresztgetnie az Európát vezető kettősnek és kiválasztott partnereiknek? De van egy még általánosabb tanulsága is az ügynek - a politikai kultúra általánosabb nézőpontjából. Az informálisan Merkel vezette GdF a fiskális krízis közvetlen politikai nyelvre történő lefordításában keresi a megoldást, mint azt a két új (görög és olasz) miniszterelnök kiválasztása is jelzi (mindketten európai vezetők voltak, s mind a ketten a pénzügyi szférához kötődnek). Márpedig a nemzetközi-nemzeti pénzügyek és a nemzetközi-nemzeti politika közötti ilyesfajta rövidzárlat igencsak kétes megoldásnak tűnik hosszú távon. (mosmaiorum.blog)


http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/11/november-20-eu-diktat ura-nyiltan.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zászlóavatásokkal tompítják az
  2011-11-20 19:14:30, vasárnap
 
  Zászlóavatásokkal tompítják az IMF megállapodás hatását

2011. november 20., vasárnap

A lakosság nyugalmának és a kormány hitelének visszaállítása érdekében ismét minden magyar település kap egy zászlót, amit maga Kerényi Imre fog varrni. Koronaúsztatás is lesz.

"Az IMF-fel folytatandó tárgyalások természetesen nincsenek ellentétben a kormány eddigi álláspontjával, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy megint lesznek zászlóavatások országszerte, meg nemzeti konzultáció jó magyar lángossal, és kolbászt is tölt a miniszterelnök ezentúl szinte minden héten" - mondta el újságíróknak Szijjártó Péter az IMF-fel kezdődő tárgyalásokkal kapcsolatos kérdéseket elkerülendő.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy mekkora hitelt is veszünk fel az IMF-től azt válaszolta, hogy "[...] A zászló a magyar nép összetartozásának olyan szimbóluma, amelynek fundamentumtára építve hazánk kilábalhat a legmélyebb gödör okozta sokkból is, amibe az elmúlt 8 év és a globál-kapitalista pénzpiacok taszították a Nemzeti Együttműködés Rendszerének elkötelezett harcosait, de lesz fokhagymás és sajtos-tejfölös lángos is, szóval nincsen semmi gond" (Az idézet kipontozott részében a "Bazd meg, ezt meg ki engedte be ide?" mondat hangzott el)

Az egyik internetes hírportál kérdésére, miszerint az IMF-fel való tárgyalással akkor végetért-e a fülkeforradalom, Szijjártó Péter kifejtette, hogy "[...] de akit büfögtet a fokhagyma, az nyugodtan eheti majd magában is a lángost, sőt az Orbán Viktor által a nemzeti konzultációk során töltött kolbászok receptje bekerül az Alkotmány Kerényi Imre által illusztrált változatába is". (Az idézet kipontozott részében a "Faszom hagyta bekapcsolva a mikroportot az előbb?" mondat hangzott el).

Az előző Orbán-kormány alatt tartott zászlóavatások felújításán túl a magyar gazdaságot javítandó a magyar korona is újabb turnéra indul a Duna mellett a Tiszán, a Zagyván, valamint a 4-6-os vonalán, amit ezidő alatt Reitter Ferenc eredeti terveinek megfelelően csatornává alakítanak. "A pénz nem számít, ha Magyaroszág felemelkedéséről van szó, vagy ha ezzel barackot nyomhatunk hárombetűs szervezetek kobakjára" - zárta a sajtótájékoztatót Szijjártó Péter, majd elájult, és egy kenyérlángossal kellett feléleszteni.

A zászlóról egyelőre annyit lehet tudni, hogy minden darabja kézzel készül, és maga Kerényi Imre fogja varrni egy Alkotmány asztalán miközben Schmitt Pál az alkotmány megzenésített változatát játssza neki zongorán. További érdekesség, hogy egyedi színezésű lesz a trikolor mindhárom színe. A zászló zöldjét a felcsúti focipálya füvével színezik magyar szűzlányok a combjukon, míg a zászló pirosához maga Semjén Zsolt adja minden vérét. A magyar zászló fehér színéhez használt festék összetétele még nem ismert, és még az sem, hogy ehhez kinek majd kell, és mijét adnia.

http://hircsarda.blog.hu/2011/11/20/zaszloavatasokkal_es_koronausztatassal_tompit jak_az_imf_megallapodas_hatasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orosz hadihajók léptek a szíri
  2011-11-20 19:04:01, vasárnap
 
  Orosz hadihajók léptek a szíriai vizekre, hogy megelőzzék a NATO-beavatkozást
2011. november 20. 10:32:37

Orosz hadihajók léptek be a Szíria területéhez tartozó vizekre, hogy megakadályozzák a NATO-t abban, hogy egy újabb "humanitárius beavatkozás" ürügyén lerohanja Szíriát.

Egy szír hírügynökség szerdán közölte, hogy az orosz hadihajók nemsokára megérkeznek a szíriai vizekre, ami közvetlen üzenetet jelent a Nyugat számára:

Moszkva ellenáll minden, a szíriai zavargásokat érintő külföldi beavatkozásnak.Oroszország az elmúlt napokban fokozta a Szíria megvédésére tett lépéseit, és Szergej Lavrov külügyminiszter kijelentései is afelé mutatnak, hogy Oroszország minden lehetséges eszközzel támogatja a szíriai kormányzatot a Nyugat polgárháborút gerjesztő, felforgató tevékenységével szemben.

Mint látható, a NATO ugyanúgy démonizálja a szíriai kormányzatot, ahogy azt a líbiai kormányzattal tette a "humanitárius beavatkozást" megelőzően, és kizárólag ezt a célt szolgálja az Asszád-kormányzat elleni mindennapos tiltakozás a tüntetések leverése kapcsán, miközben teljesen figyelmen kívül hagyják az országban zajló fegyveres merényletek eseteit. A Szíriában működő terrorista csoportok tevékenysége egyre fokozódik, ami ezen a héten már a szír légierő egy létesítményén való rajtaütést jelentette - 20-an haltak meg a biztonsági erők soraiból.

Az USA kormányszóvivője, Mark Toner elutasítja Oroszország azon állítását, miszerint Szíriában polgárháború van, szerinte az Asszád-kormány ártatlan civilek ellen lép fel agresszívan, elnyomja és megfélemlíti az ártatlan tüntetőket. Természetesen ezt a retorikát hallhattuk azelőtt is, hogy a NATO a "békés tüntetők" védelmében lerohanta Líbiát és a lakosság megtörése céljából szinte teljes egészében lerombolta az ország közműhálózatát. Természetesen "békés tüntetők" védelmében avatkoztak be, és a nyugati média egy szóval nem említette, hogy a NATO által kiképzett (és vezetett) lázadók szabadon fosztogatják a lakosságot. Az Irán ellen irányuló agresszív, háborús retorika ellenére Szíria a legvalószínűbb célpontja a következő, NATO-által kivitelezett rendszerváltásnak.

Barack Obama augusztusban felszólította a szír elnököt, Bashír Asszádot, hogy mondjon le. Az ENSZ már visszavonta minden, nem alapvető fontosságú személyzetét az országból. Oroszország segítsége nélkül Szíria nagyrészt védtelen a NATO támadása ellen. A francia légierő korábbi vezetője, Jean Rannou úgy fogalmazott: "Nem látok semmilyen, tisztán katonai problémát. Szíriának nincs védelme a nyugati rendszerekkel szemben ... [de] ennek ellenére még a líbiainál is kockázatosabb vállalkozás lenne. Kifejezetten összetett katonai beavatkozásról van szó."

Tekintettel arra, hogy a nyugati sajtó kifejezetten hatékonynak bizonyult azon a téren, hogy hazugságokat gyártson a NATO katonai beavatkozásainak igazolására, egy polgárháború kellős közepén nem látható tisztán, hogyan viszonyul az Asszád-kormányzat a civil lakossághoz. Vannak, akik szerint a kormány lakossággal szembeni fellépésének nemzetközi médiában való megjelenése még meg is van szépítve, miközben Robert Baer korábbi CIA-ügynök és Alastair Crooke volt-MI6 ügynök szerint a szíriai lakosság változást akar, de nem a NATO "humanitárius" beavatkozásának formájában.
Kapcsolódó cikkek:

Moszkva repülőgép-hordozót küld a Földközi-tengerre
.

Oroszország már nem titkolja: honvédő háborúra készül

Az országban rendszeresen NATO-ellenes és kormánypárti tüntetések is zajlanak (ezekről szintén hallgat a nyugati sajtó). Mivel egyértelmű vált, hogy Oroszország honvédő háborúra készül, Oroszország számára kiemelkedően fontossá vált a szíriai orosz katonai létesítmények és a kikötők megtartása, amire az Asszád-kormány biztosítékot jelent. A NATO az utóbbi években egyre több lépést tesz abba az irányba, hogy kiszorítsa a Földközi-tengerről az orosz katonai jelenlétet. Ha Szíria elbukik, a NATO Oroszország elleni agressziója eggyel kevesebb fronton fog zajlani, ami a lehetséges válaszlépések körét szűkíti és így sebezhetőbbé teszi Oroszországot.

Szíria védelme a NATO bombázásaival szemben - bár javítja az esélyeket - önmagában nem elég Szíria NATO elleni védelmére. A NATO még nem vállalja fel az orosz haderővel szembeni nyílt fellépést, így a szír kormány megdöntése is belső kormányellenes erők, illetve a szomszédos arab államok katonáinak képében jelenik meg, amit a NATO-országoknak (fél)hivatalosan csak a légiereje biztosítana. Ahogy a líbiai kormány megdöntése esetében is helyi "lázadóknak" öltözve és hamis személyazonossággal voltak jelen a nyugati különleges alakulatok tagjai és a katari haderő, nagy valószínűséggel a szíriai katonai létesítmények és kormányhivatalok elleni támadások mögött is ezek az erők állnak.

Fenyvesi Áron - Jövőnk.info

Megjegyzés: Marseille-ben 1789-ben, vagy 1917-ben Szentpéterváron (és szinte mindenhol, ahol forradalom volt) zsidó pénzen toborzott kikötői csőcselék kezdte meg a rend szétverését. Magyarországon Carattóban volt egy matrózlázadás 1918-ban, de ez csőcselék hiányában nem tudott eredményt elérni, és csak 1919-ben a bolsevista zsidók és az arisztokrácia elzsidósodott (adósságokkal megvett) erkölcstelen bandája a budapesti csőcselékkel, igazi csatornalakókkal megcsinálta a patkányforradalmat. Ez a forgatókönyv mind a mai napig rendszerben van, csőcselék a líbiai "forradalmárok" bandája épp úgy, ahogy a moszkvai "tüntetők", vagy a szíriai "felkelők". Egyetlen közös nevező jellemzi ezeket a nemzetellenes műveleteket: mindenhol idegen csatornatöltelékek, pszichopata zsoldosok, közönséges bűnözők a forradalmárok és az ellenállók. Aki rokonszenvezik velük, vagy támogatja őket, az magát minősíti annak ami a rend ellenségeit is jellemzi: szemétnek, az emberiség söpredékének.

Kapcsolódó videó: Az orosz flotta

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Gfi05KjYsEU


http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9132 2&offsetlo=8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas mértékben nőtt az önk
  2011-11-20 18:45:41, vasárnap
 
  Hatalmas mértékben nőtt az önkormányzatok adóssága


Az elmúlt egy (!) év alatt több mint 16 százalékkal nőtt az önkormányzatok adóssága. Ezt egy politikai és gazdasági elemző oldal, a Progresszív Intézet állítja, mely ugyan nem a fő elemző intézetek közé sorolható, de 2008 óta folyamatosan jelenteti meg írásait.

Mi a háttér okokat azonban teljesen máshogy látjuk. Az Intézet láthatóan pontos adatokkal rendelkezik, de célja (elvi támogatás, vagy fizetett Fideszesek?) a bajokról való terelés. Elemzésük és írásunk teljesen eltérő okokat vél felfedezni - míg ők a hitelek mögött a fejlődést látják, mi sokkal inkább a bajokat.

Az elemzés szerint a nagy hitelekkel rendelkező önkormányzatoknak kevésbé, a kevés hitellel rendelkezőké pedig nagyobb mértékben emelkedett a hitel állománya. Szerintük azért, mert belátták, hogy a hitelfelvételek sorozata nem megoldás. Szerintünk sokkal inkább azért, mert ők már nem kapnak újabb hiteleket.

A másik nagyon fontos adat, amire a szám mutat rá (16.6 %), hogy ha az önkormányzatoknak egy év alatt ennyi hitelt kellett felvenni, akkor a kormány ennyivel csökkentette az önkormányzatok forrásait. Mivel az elmúlt időben az önkormányzatok sorra mondanak le a fejlesztési kiadásokról, kijelenthető, hogy ezeket az összegeket a létfenntartáshoz vették fel. A kormányzat pedig létrehozta a törvényi hátterét - a források biztosítása helyett - az újabb jelentős adóemelésnek, amelyet az önkormányzatok szedhetnek be.

Az önkormányzatok vezetői általában tisztában vannak vele, hogy a nép nagyobb mértékben már nem nyúzható tovább, ezért inkább a hitelek felé fordultak, mint hogy kihasználják a házadó, füstadó, és megannyi új adó lehetőséget. A kötelezően fizetendő adók, mint például az autó súlyadó is jelentős összeg.

Az önkormányzatoknak nincs más lehetőségük, mint egyre inkább a megsemmisülés felé vezető útra lépni. Összevont önkormányzatok csökkenő hatáskörrel, iskolák bezárása, szociális juttatások csökkentése. A meglévők fedezésére pedig hitelek felvétele, melyeket másból nem fognak tudni kifizetni, mint az önkormányzati tulajdonok eladásából.

Ez egy lassú haldoklási folyamat. Azt azonban le kell vonnunk következtetésnek, hogy a kormány az előzetes ígéretei ellenére rendkívül nehéz helyzetbe sodorja az önkormányzatokat. Való igaz, hogy már nem csak mi látjuk és mondjuk, amit szinte egyedüliként már a kezdetektől mondunk, hogy a kormány képtelen átható intézkedéseket hozni, és megoldásokat találni. Még a legradikálisabbnak tartott politikai tömörülések is a Gyurcsány-utálatuk miatt bíztak abban, hogy az MSZP olyan rosszul vezette az országot, hogy ennél csak jobb jöhet. Mi előre megmondtuk, hogy nincsenek gyógyszereik, csak a nagy szöveg van. Ezeket mostanra már nem csak a helyes helyzetértékeléseink mutatják, hanem a számok is.

Az embereknek pedig szintén időben szólunk! Ne keresgéljék a politikai lehetőségeket. Ne fussanak szervezettől szervezetig, ki mit ajánl és ígér. Keressék fel az MNA és az EMM képviseleteit, csatlakozzanak be a folyamatban lévő munkáinkba, mert az országnak nem lesz más lehetősége talpra állni, mint az MNA által kidolgozott nemzetgazdasági terv kivitelezése. Ehhez azonban kell minden magyar segítsége. Mindenkinek jut feladat!

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. november 20.

http://jovonk.info/2011/11/20/hatalmas-mertekben-nott-az-onkormanyzatok-adossaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország már nem titkolja:
  2011-11-20 18:41:03, vasárnap
 
  Oroszország már nem titkolja: honvédő háborúra készül


November 17-én az orosz vezérkar főnöke, Nyikolaj Makarov hadseregtábornok bejelentette, 700 000 tartalékost készenlétbe helyeznek, és megkezdik behívásukat.

,,Fenntartjuk a hadsereg színvonalát. Nem csökkenni, hanem nőni fog a katonák létszáma, és a sorkötelesek száma is. Minden erőforrást felhasználunk, hogy hadseregünk felkészült maradjon a legmagasabb fokon" - mondta a tábornok.

Ugyanezen a napon a vezérkari főnök részletes elemzést adott róla, melyek azok a fegyvernemek, melyekben az orosz hadsereg elmarad a nyugatitól. Ennek legfőbb oka az lehet, hogy a színvonal emelésére még több pénzt próbáljon kicsikarni a vezetéstől. Putyin miniszterelnök hajlik a költségvetés emelésére, mivel komoly fenyegetés rajzolódik ki Oroszország körül.

A tábornok ugyanis rámutatott: Oroszország határai közelében, és a térség államaiban helyi és regionális konfliktusok tömegháborúvá nőhetik ki magukat, melyek akár az atomfegyver bevetéséig is elfajulhatnak. Ezekben a konfliktusokban már a saját határaik védelme lesz az elsődleges cél. Egy tábornok nem tehet ilyen kijelentéseket a nagy nyilvánosság előtt, ha arra a politikai vezetéstől nem lenne meg a felhatalmazása.

Ezen a napot az EU elfogadott egy ENSZ határozatot, miszerint Dél-Oszétia és Abházia megszállt terület, és Grúzia jogosan tart igényt rájuk. Az orosz hadsereg pedig megszállóként grúz területen tartózkodik. Előzőleg Condoleezza Rice korábbi amerikai külügyminiszter bírálta Oroszország belpolitikáját, és személy szerint Vlagyimir Putyint. Mivel a jelenlegi miniszterelnök egészen biztosan megnyeri az elnökválasztást, hangot adott félelmeinek. Kritizálta az alkotmányos intézményeket, magát a választást, és Putyin politikáját, valamint azt, hogy részt vesz elnökjelöltként a választásokon.

Pár nappal előtte pedig az USA védelmi minisztériuma jelentette be, hogy a csendes-óceáni térségben növelni fogja jelenlétét, és a Fülöp-szigetekkel, valamint Japánnal és Dél-Koreával folyamatos hadgyakorlatokat kezd a térségben, Kína miatt. Ausztráliában is növelik az amerikai katonai jelenlétet. A Kuril-szigetek miatt Oroszország is veszélyeztetve érzi magát.

Az orosz tábornok atomháborúra utaló mondatai kizárólag csak az Egyesült Államokra vonatkozhatnak. Ugyanis egyedül ők rendelkeznek olyan nukleáris erővel, ami egy Oroszországot érintő háború estén szóba jöhet. Az orosz vezetés a korábbi jelzések alapján már nyíltan kijelenti: honvédő háborúra készülnek.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. november 18.

http://jovonk.info/2011/11/18/oroszorszag-mar-nem-titkolja-honvedo-haborura-keszu l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EZ EGY EU ÁLTAL BETILTOTT REk
  2011-11-20 18:16:15, vasárnap
 
 
EZ EGY EU ÁLTAL BETILTOTT REKLÁMFILM A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGRÓL!


http://www.youtube.com/watch?v=dO5em1rn5Ik

Nézd! Lásd! Küld tovább, hogy más is elgondolkozzék!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.