Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
A csúnyácska asszonyt hanyagol
  2011-11-21 21:50:41, hétfő
 
  A csúnyácska asszonyt hanyagolja a férje. Ezért egy kicsit féltékennyé akarja tenni párját a nő és így szól:
- Drágám te mit szólnál hozzá, ha egyik délután hazajössz a munkából és egy másik férfival találnál az ágyban?
- A férj elgondolkodik, majd ezt mondja:
- Hát, agyon verném a fehér botjával.......:)))))))))))
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Napi seggszáj: amikor a Fidesz
  2011-11-21 21:43:39, hétfő
 
  Napi seggszáj: amikor a Fidesz még csüngött a hitelminősítők szavain

Mint mára kiderült, a hitelminősítőknek valójában nincs is joguk bárkit is minősítgetni, legjobban teszik, ha meghúzzák magukat. Nem volt ez mindig így. Az alábbiakban felidézem a Fidesz korábbi szövegeit, amikor a Fitch, az S&P és a többiek mind, kivétel nélkül azt igazolták, hogy Gyurcsány és Bajnai félnótás amatőrök, és a gazdaságpolitika úgy szar, ahogy van. Varga Mihálynak, Szíjjártó Péternek, Semjén Zsoltnak és a többieknek a kipirosodott pofikájukra a jól bevált popsikenőcsöt ajánlom.

"Hazánk újabb leminősítése a bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány képtelen kezelni a válságot, cselekvőképtelensége miatt Magyarország egyre nehezebb helyzetbe kerül. A sorozatban negyedik - nagy hitelminősítő intézet általi - leminősítés egyértelműen mutatja: gazdasági fordulatra van szükség. Magyarországot, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára kell állítani, ehhez azonban kiszámítható, hiteles és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség. Minderre a jelenlegi kormány képtelen, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált."

Tállai András, ogy. képviselő, Fidesz (2008. július 28.)

Szijjártó a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet legújabb jelentéséről ugyanakkor azt mondta, hogy a dokumentum "fehéren-feketén" alkalmatlannak nevezi a kormány gazdaságpolitikáját.

(2008. március 18.)

A Fitch Ratings Magyarországot érintő tegnapi leminősítése már szégyen hazánkra nézve. Magyarország adósbesorolási minősítése szerint most Tunéziával került egy kategóriába, és minden újonnan csatlakozott ország megelőzött minket - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Varga Mihály annak kapcsán, hogy a hitelminősítő intézet kedden a tartósan magas államháztartási hiányra hivatkozva elsőrendű "A" adóskockázati kategóriából a közepes befektetői - spekulatív elemeket is tartalmazó - "BBB" sávba sorolta a magyar szuverén küladósságot. Varga Mihály rámutatott, hogy a Medgyessy-Gyurcsány-kormány hat évvel vetette vissza az országot, hiszen akkor volt hasonló besorolása hazánknak. Mint mondta, az ország adósbesorolása tíz éve folyamatosan javult, és ezt a tendenciát sikerült most megfordítania a kormánynak. Varga Mihály rámutatott, hogy a gazdaságpolitika megváltoztatása nélkül a lejtőn nem lesz megállás.

(2005. december 7.)

A KDNP elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a Fitch Ratingsnek, Európa legnagyobb hitelminősítő intézetének szakvéleménye szerint a GDP arányos deficit tekintetében Magyarország a "világelső".

(2006. június 10.)

ez a post a fidióta seggszájaknak szól FIDIÓTÁK ! TI ÖNMAGATOK PARÓDIÁJA VAGYTOK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az unortodoxia ára
  2011-11-21 21:41:37, hétfő
 
  Az unortodoxia ára
Szerző: zero
- 2011.11.21. 14:04

A siker még láthatatlan, de a védőhálónak már ára van.

Csak a legnagyobbaknak kijáró tisztelettel tudunk írni Lázár Jánosról és Harrach Péterről. Nekik sikerült papírra vetni, hogyha lesznek költségei a nem ortodox gazdaságpolitikának, akkor ki fizesse végül a számlát.

A fifikás javaslatot a Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezései című törvényjavaslatba csempészték bele, ami amúgy a kommunizmus idején elkövetett bűnökkel és az esetleges jogkövetkezményeivel foglalkozik. (Az átmeneti rendelkezések az Alaptörvény részét képezik, vagyis alkotmányos erővel bírnak.)


Magyarul, ha az EU bármelyik magyar törvényt elmeszeli, akkor a jóvátételre különadó vethető ki, amit csak erre a célra lehetne fordítani.

Nem olcsó mulatság ez az unortodox tökösség ... mivel nincs ingyenebéd, így az Alkotmányba csempészik bele, hogy fizessék ki a számlát.
Mennyire 100% vegytiszta áspis fideszes húzás? Erre már nehéz azt mondani, hogy simplicity ...

Mivel a különadót az elmeszelés után vetnék ki, így lehetséges, hogy a 227 milliárd jogtalanul visszatartott áfát, ami a kormánynak vissza kell fizetni, egy új különadóval oldják meg. (Mondjuk +1 százalék a fizetésből. Vagy kettő. Bár nem szeretnék tippeket adni.)

Biztosan fizetni kell:
- 270 milliárd áfa

Már elmeszeltek minket:
- 200 milliárd telekom különadó

Vizsgálat alatt:
- 300 milliárd forint különadó az energetikai cégekre és kereskedelmi láncokra
- 100 milliárd forint a Maláv tiltott állami támogatása miatt
- Magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása. Még becsült összeg sincs.

Tervezik, hogy vizsgálat alá vonják:
- Pálinkafőzés adómentessége
- Végtörlesztés, kb. 100 milliárd forint.

Az összes 270 milliárd forinttól 1000 milliárd forintig terjedhet, amit biza' nekünk kell kifizetni.

Mert ahogy mindennek, az unortodoxiának is a Zemberek fizetik meg az árát, csak sajnos ezt többször is leverik rajtunk, mivel már most is erősen fizetjük a számlát.


Mr. Teufel: Ha jól értettem az előbb, az eljárás alapját a maga ötlete képezi.
Safranek: Nem! Nem! Nee..öö..., azaz igen, de én voltaképpen nem tudhattam!
Mr. Teufel: Mennyibe került a kísérlet?
Safranek: Ahúhú! He-he! Öö, semmi, semmi, ö, tíz, nyolc, e, hú, he-he, másfélmillió.
Mr. Teufel: Jöjjön közelebb Safranek.


Hiába magyarázza ezekben a percekben is a parlamentben Matolcsy, hogy "ez a gazdaságpolitika sikeres", látjuk, hogy mennyire sikeres. Illetve, csak látnánk, hiszen szombaton láttuk-hallottuk tőle, hogy a siker láthatatlan.
Bár Matolcsy életrajzából látszik, hogy a köpönyegforgatás nem áll messze tőle, amit csütörtök óta művel, azon még egy ilyen régi motoros, mint én is csak tátott szájjal csodálkozik.
Mi lesz a következő húzásod Gyuri, "I love hárombetűs IMF!" póló a a zakó alá?

De amúgy mit várhatunk el a kormánypárti képviselőktől, a "törvényalkotóktól", akik mind meg vannak győzödve arról, hogy "nem Matolcsy, hanem a rossz nemzetközi gazdasági környezet, illetve "nemzetközi spekulációk" és "a bankok ellenséges magatartása miatt jutott odáig az ország, hogy ismét a valutaalap segítségét kell kérnie."

Erre mit lehet mondani? Hogy előjegyezném mindet egy középkori agyműtétre?


http://vastagbor.blog.hu/2011/11/21/az_unortodoxia_ara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy fejét hiányolta Kövér
  2011-11-21 21:35:19, hétfő
 
 
Matolcsy fejét hiányolta Kövér az IMF-blamázs miatt

2011. november 21., hétfő, 15:57 • Utolsó frissítés: 5 órája
Szerző: hvg.hu




,,És Matolcsy még miniszter?" - kérdezte a Fidesz szerdai elnökségi ülésén a kormányfő-pártelnöktől Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke. A hvg.hu meg nem erősített forrásból úgy értesült, hogy Orbán Viktor ezt megelőzően közölte a párt vezetőségével, hogy a kormány ismét az IMF-hez fordul.

A kormány múlt csütörtökön kezdeményezte, hogy szülessen egy új típusú megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal. Ezt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken személyesen közölte is az IMF éves országvizsgálata keretében Magyarországon tartózkodó képviselőivel. A kezdeményezésről a washingtoni székhelyű valutaalap, valamint az Európai Bizottság is hétfőn kapta meg a hivatalos írásbeli megkeresést.

A kapcsolatfelvételi szándék nem volt előkészítve: előzetesen a kormány nem tájékoztatta se a valutaalapot, se a bizottságot. Ők is a sajtóból értesülhettek arról, hogy Magyarország mire készül. De szemmel láthatóan a kormánypárti frakciókat is meglepetésként érte a hír: a frakciótagoknak az utolsó élménye még az lehetett, amint Matolcsy György múlt hétfőn a parlamentben azt mondta, hogy nem az IMF-re, hanem ,,az IMF ellen hangoljuk a gazdaságpolitikát", valamint azt, hogy ,,ez a hárombetűs intézmény" mélyen ellenez minden olyan intézkedést, ami kihozza a bankok csapdájából az embereket.

Tudták, csak titokban tartották

A hvg.hu kormányfőközeli forrásból úgy tudja, hogy Matolcsy kedden közölte Orbán Viktorral: spekuláció kezd kibontakozni a forinttal, valamint az OTP-vel szemben, és hogy elkerülhetetlennek látszik a kapcsolatfelvétel a Nemzetközi Valutaalappal. Ezen kívül a kormány néhány tagja, egy igen szűk kör kedden értesült arról is, hogy a Standard and Poor's (S&P) csütörtökön 14 órakor akar kijönni a leminősítéssel, és Matolcsy mindenképp meg akarta előzni a kapcsolatfelvétel bejelentésével a leminősítést. (Az S&P már korábban negatív figyelőlistára helyezte Magyarországot, ami közvetlenül megelőzi az államkötvények vételre nem ajánlott - bóvli - kategóriába helyezését. Ilyenkor a hitelminősítő ad még egy kis időt a leminősítés előtt.)

Matolcsy egy hétvégi konferencián. Megkopott glória
Fotó: Fazekas István

Orbán azt mondta Matolcsynak, hogy az IMF-fel való újbóli kapcsolatfelvétel gyökeresen szembemegy eddigi politikájával. De ha mindenképpen szükség van rá, akkor ezt Matolcsynak kell kezdeményeznie, és neki is kell a nyilvánosság felé kommunikálni. Ezenkívül az is fontos volt, hogy a tárgyalások felvételének a ténye maradjon szűk körben, nehogy pénzpiaci spekulációkra adjon lehetőséget - mondta el a hvg.hu-nak a kormány döntéseit közelről ismerő forrás.

Kedden a Fidesz elnöksége hosszasan ülésezett. Az elnökség munkájára rálátó forrás szerint Orbán többször is elhagyta a termet, hogy telefonáljon. Hétfőn ugyanis nem sikerült megfelelő mennyiségű érdeklődőt találni az Államadósság-kezelő Központnak a diszkont kincstárjegyekre, így nem is vontak be forrást az államadósság finanszírozására. Kedden háromszoros túljegyzés érkezett, amit Orbán aztán arra használt fel, hogy megnyugtassa az elnökségi tagokat, nincs akkora probléma. Valójában a túljegyzés ekkor is csak jelentősen emelkedő hozamígéret mellett volt lehetséges.

A szerdai kormányülés után éjszakába nyúló elnökségi ülést tartottak a Fideszben, melyen a gazdaság volt terítéken. Orbán tudomásunk szerint itt közölte a párt legfelső vezetésével, hogy nincs más, megkeresik az IMF-et. Kövér László, a párt választmányi elnöke, aki előző nap a Magyar Hírlapban tett hitet az IMF-típusú diktátumok elutasítása mellett, úgy tudjuk, csak annyit kérdezett: ,,És Matolcsy még miniszter?". A kormányfő erre kurtán csak annyit válaszolt: "Miért lenne másként? Nincs akkora változásról szó. Az IMF miatt legfeljebb csak enyhe módosítás jöhet a gazdaságpolitikában".

Dunsztjuk se volt

Lázár János mai parlamenti sajtótájékoztatóján nem beszélt arról, hogy mikor és milyen körülmények között értesült a frakció a tárgyalások felvételéről. A hétfő reggeli ülésükön is csak érintették a kapcsolatfelvételi szándékot, mert Lázár szerint mindaddig nincs miről szólni, amíg nem lehet tudni, hogy milyen konkrét tényekről kell állást foglalniuk. A frakcióvezető szerint a képviselőtársai belátták, hogy ha az IMF-fel 2010 őszén (a Gyurcsány-kormány idején kötött készenléti hitelmegállapodás lejártával) folytatták volna az együttműködést, akkor nem lett volna lehetséges a bankadó, az energiaszektor vagy az élelmiszerláncok különadójának a bevezetése.

Lázár felelősségteljes politikai döntésnek nevezte az IMF megkeresését. Szerinte az, hogy ez a választól érdekeket szolgálja, szerinte azon is látszik, hogy azóta egy kicsit stabilizálódott a forint. Lázár szerint ,,érdemes meghallgatni, hogy mit mond most az IMF".


http://hvg.hu/itthon/20111121_Matolcsy_Orban_IMF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valamiért érinthetetlen és viz
  2011-11-21 20:59:40, hétfő
 
  2011-11-21. 17:37
Valamiért érinthetetlen és vizsgálhatatlan a repülőtér privatizációja


A Budapest Airport Zrt. (Ferihegy) privatizációjával kapcsolatban, tekintve, hogy alsó hangon is vélelmezhetően több tízmilliárd forint ,,elveszett pénzről" van szó, a Jobbik több feljelentést is tett.
Az elsőt elutasította a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal az indokkal, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek nem volt tudomása a bírósági ítéletekről, amelyek kapcsán a közel 7 milliárd forintnyi kötbér érvényesítésével foglalkoznia kellett volna. Ezt az indoklást különösen nevetségesnek tartjuk, mivel a fent említett szerv mind a BA Zrt. felügyelőbizottságába, mind az igazgatóságába delegál tagokat, tehát nonszensz, hogy nem tudtak a bírósági ítéletekről. Ha ez így van, akkor valakik nagyon hanyag módon végzik a munkájukat.
A második, az elmaradt fejlesztések és a több mint 20 milliárd forintnyi bankgarancia lehívásának elmulasztása miatt tett feljelentést azért utasította vissza a NNI, mert egyes fejlesztési kötelezettségek teljesülésének csak 2011. december 31-én jár le a határideje. Nos, ez tényszerűen valóban oka lehet a feljelentés részbeni visszautasításának, azonban láthatólag az indokolt esetekben a legkisebb szándéka sincs meg a nyomozóhatóságoknak a jó eséllyel minden korábbi ciklus parlamenti pártját érintő felülvizsgálat elindításának. Már most tájékoztatjuk a hatóságokat és az érintetteket, hogy 2012. január 1-jét követően, amennyiben az esedékes fejlesztési kötelezettségek teljesítésére nem kerül sor, és a Magyar Állam továbbra sem él kötbérigényével, ismét megtesszük a feljelentést. Addig is érdeklődve várjuk, hogy a hátralévő alig több mint egy hónap alatt vajon felépül-e például a cargo állomás?
Bertha Szilvia
a Jobbik országgyűlési képviselője

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88369/#ixzz1eN7MHjfy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrófavédelmi próbapániko
  2011-11-21 20:48:38, hétfő
 
  Katasztrófavédelmi próbapánikot tartottak Budapesten


2011. november 21., hétfő

A Katasztrófavédelem hétfői gyakorlatával egyidejűleg terézvárosi lakosok egy csoportja próbapánik keretében kezdett ámokfutásba.

324 lakos vett részt abban a próbapánikban, amelyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett országos gyakorlattal párhuzamosan eszközöltek.

A terézvárosi lakosok a televízióban és rádióban bemondott közlemények hatására először le-fel rohangáltak saját lakásukban, majd egy részük a gyerekeket az autóba rakva megpróbálta elhagyni a fővárost. A próbapánikolók egy másik hányada a közeli élelmiszerboltokat fosztotta ki, különös figyelmet szentelve a tartós kenyérnek és a keresztrejtvény-újságnak.

A harmadik csoport megrohamozta a Westendben található Media Marktot, hogy ha már elpusztul a bolygó, legalább az utolsó percekben Play Station-höz jussanak. A katasztrófavédelem emberei elmondták: elégedettek a lakosság viselkedésével, példás idegroncsokkal és vandálokkal találkoztak a gyarkorlat során.


http://hircsarda.blog.hu/2011/11/21/katasztrofavedelmi_probapanikot_tartottak_bud apesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tévedésből kérte a kormány az
  2011-11-21 20:39:54, hétfő
 
  Tévedésből kérte a kormány az IMF segítségét

2011. november 21., hétfő

A kormány legfrissebb tájékoztatása szerint mégsem kéri Magyarország a Nemzetközi Valutaalap segítségét. Matolcsy miniszter sajnálatosan félreértette Orbán Viktor egyik üzenetét.

A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter éppen egy reggeli megbeszélésen vett részt, amin többek között jelen volt Selmeczi Gabriella is. Fideszes forrásaink szerint rá célzott akkor Orbán Viktor, amikor felírta egy szalvéta hátuljára a "MILF" szót, ami a dekoratív idősebb hölgyek megnevezésére szolgáló kedvelt szlengszó kormánykörökben. Matolcsy valószínűleg csak egy gyors pillantást vetett a papírra, és félreolvasta azt, ezért gondolta, hogy az IMF-hez kell fordulnia a gazdaság rendbetétele ügyében. A félreértés szerencsére hamar tisztázódott, Orbán viccesen úgy kommentálta az ügyet, hogy legközelebb inkább a "szúrnám" kifejezést fogja használni, kivéve, ha Hende Csabának akar üzenni, mert még a végén lerohanjuk Suriname-ot.

Sajnos azonban nem ez az első eset mostanában arra, hogy egy-egy félreértés alakítson nagyon fontos döntéseket. Az egyszerűsített vállalkozási adó, az EVA nemrég majdnem Semjén Zsolt lobbizásának esett áldozatul, akinek csak később szóltak, hogy az "evások" alatt nem az evangélikusokat kell érteni (a KDNP vezére egyébként egy keresztény ifjúsági táborban elszenvedett futballsérülés miatt nem szívleli a lutheránusokat). De jól példázza ezt a problémát az az eset is, hogy a Magyar Televízió Az Este című közéleti műsorába tervezett Dominique Strauss-Kahn interjúból hogyan lett végül egy elírás miatt a D. Tóth Kriszta nevével fémjelzett showműsor.


http://hircsarda.blog.hu/2011/11/21/tevedesbol_kerte_a_kormany_az_imf_segitseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Tanár matematika órán megkér
  2011-11-21 20:37:28, hétfő
 
  A Tanár matematika órán megkérdi az osztálytól:
Ki tudná megmondani, hogy ha péntek reggel a buszról leszáll az utasok 5/9 része
akkor hány éves vagyok én?
Józsika jelentkezik:
Tanár bácsi kérem, pontosan negyvenkettő.
Hogyan számoltad ki Józsika?
Hát van egy fivérem, huszonegy éves
és fele ennyire hülye!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Orbán sorsa Amerika kezében va
  2011-11-21 20:21:58, hétfő
 
  Orbán sorsa Amerika kezében van

M. Kovács Tibor


M. Kovács Tibor

2011.11.21., 18:15 Frissítve: ma, 18:14 2958 2

Lehet, hogy korai volt ujjongani azoknak, akik az IMF-hez való visszatérésünk kapcsán Matolcsy vagy egyenesen Orbán bukását jövendölték. A forgatókönyvek egy része ugyanis a páros megerősödését, sőt bebetonozását vetíti előre. A miniszterelnök láthatóan az eurózóna összeomlására spekulál; úgy gondolja, ha addig kihúzza valahogy, utána a gazdasági vészhelyzetben szabad kezet ad számára új ,,alkotmányos" rendszere. Azonban, amikor az IMF kezébe tette sorsát, egyúttal kiszolgáltatta magát annak az Amerikának, amelyik már többször fejezte ki aggodalmát a demokráciát érintő magyar folyamatok miatt. A helyzet bonyolult...

Annyira, hogy már a bennfentes fideszesek se nagyon értik. Ők azt kérdezik, hogy a gazdaság helyett még mindig miért a közjogi rendszer átalakítása a prioritás. Minek a korlátlan hatalom, ha közben elszáll az árfolyam és ez akár új kormány megalakítását is kikényszerítheti?

Az elszabaduló árfolyam realitását Orbán is megértette. Talán éppen a múlt héten, Londonban, ahol a bizonyítványát magyarázta, láthatóan nem túl nagy sikerrel. Az ebben rejlő politikai veszélyekkel mindig is tisztában volt. Valutaválságot nem szoktak demokratikus kormányok megúszni. Londoni látogatása alatt vált világossá számára az is, (Fellegi újabb pekingi látogatása után), hogy a kínaiak nem mentik meg az országot. Valószínűleg ennek a két ténynek köszönhető a mindenki számára váratlan és előkészítetlen IMF-es bejelentés. Amiről hiába hirdeti Bayer Zsolt és Bogár László, hogy valószínűleg már több hete előkészített intézkedés, nyilvánvalóan nem volt az. Orbán ugyanis a hét elején nem állt volna ki teljes mellszélességgel az IMF kiebrudalása mellett, és csapata nem szidalmazza az IMF-et egész héten. Ezt a hét közepén döntötték el. A gyors döntésnek lökést adott, hogy az államadósság újra 82%-ra ugrott a 3. negyedévben. Nyilván kiszámolták mennyi lenne november közepén 310 fölötti árfolyammal, így nem volt mit tenni: jött a kisebb bajnak látszó IMF-bejelentés.

Az IMF-történet a forint ellen spekulálókat megijesztette ugyan, de a piac fontos szereplőit, legfőképpen a hitelminősítőket nem győzte meg. A leminősítés réme nem múlt el, sőt, mintha már egy kis dacot is érezhetnénk a nyugati elemzőkben. Ennyit és ilyen cinikus hangnemben nem írtak rólunk. A szavak mögött egyre erősebben és udvariatlanabbul nyilvánul meg a nyugati független gondolkodók büszkesége: a ,,lehet, hogy ez ott keleten elmegy, de mi nem vesszük be" érzés. A Financial Times ,,ilyen hamar visszatértek, be lehet állni a sor végére" kicsengésű cikke nem sok jót sejtet.

Orbán nyilván tudja, hogy feltételek nélkül nem lehet megegyezni, de azt hiszi elég lesz neki a török módszer: a megegyezés lebegtetése és a piacok ettől adnak néhány hónap haladékot. Sokan ujjongtak a bejelentéskor Matolcsy, sőt Orbán bukását vetítették előre, de ennek jelenleg éppen az ellenkezője igaz. Az IMF döntéssel Matolcsy bebetonozódott. Orbán nem válthatja le olyan egyszerűen, mert azzal azt üzenné: azért kellett az IMF-hez fordulni, mert Matolcsy rossz gazdaságpolitikát folytatott.

Ezt viszont saját szavazói miatt nem teheti meg. Köreikben azt a szöveget kell nyomatni, hogy egyes külföldi spekulánskörök forint elleni ármánykodása vezetett az IMF-hez. Kövér egyenesen így fogalmazott: a nemzetközi pénzügyi világ egy része nem engedheti meg magának, hogy a magyar gazdaságpolitika nem szokványos intézkedései mintául szolgáljanak más országoknak. Nem is kell mondani, hogy lesznek, akik ezt úgy fordítják le: ,,már megint a zsidók akarják tönkretenni Magyarországot. Én már hallottam is ilyen szöveget. Az IMF-akció időlegesen és paradox módon lelkileg egyesíti a tábort és vezetőiket, stabilizálja Orbán és legfőképpen Matolcsy helyzetét. Az ellenzéki optimizmus egyelőre túl korainak bizonyul.

A magyar gazdaság helyzete természetesen ettől még nem lesz jobb, de a tárgyalások önmagukban nagyobb türelmet kényszerítenek a piacokra, így megegyezni egyelőre nem szükséges. Azt mindaddig húzhatja Orbán, amíg a piac nem válik újra türelmetlenné. Addig pedig van ideje befejezni törvénykezési művét, és továbbfolytatni az államközpontú gazdaság kiépítését, amit a Rába felvásárlása és az iparosítási politikájának bejelentése előre jelez.

Orbán valószínűleg meg van győződve róla, hogy az eurózóna összeomlik, de legalábbis reménytelen helyzetben marad jó sokáig, és a világban akkora gondok lesznek, amelynek közepette senkit nem fog érdekelni, mi történik Magyarországon. Az EU illetékes szervei nem tudnak majd semmit Magyarországra kényszeríteni. Ez hatalmas politikai szabadságot biztosítana neki, ,,gazdasági vészhelyzetben", megtámogatva a jövő évben érvénybe lépő közjogi rendszerrel gyakorlatilag bármit megtehet majd. Ha viszont Európában jobbra fordulna a helyzet az megmentheti őt is - véli.

Minden spekulációra épített tervnek vannak azonban gyengéi. Orbán egyre fáradtabb tekintetét nézve, ezzel ő maga is tisztában lehet. A piaci bizalmat nem biztos, hogy meghozza az IMF-svindli, mert a magyar kormány amatőrsége - ahogy külföldi elemzők mondják -, sokakat irritál. A legfőbb veszély azonban az IMF maga. A szervezet erős amerikai befolyás alatt áll. Így esetleg nem lesz olyan készséges egy olyan kormánnyal, amelynek politikai folyamatai aggodalmat ébresztettek Obamaékban.

Orbánék nagyon hamar besétáltak Amerika utcájába. Most már nem csak kérni és figyelmeztetni tudnak, hanem eszközeik is vannak elvárásaik kikényszerítésére. Lehet, hogy az USA-t mégsem izgatja annyira a magyar politika, de Orbánék azzal, hogy visszatértek a tárgyalásokhoz, végtelenül kiszolgáltatták magukat. Magyar kormány sorsa szinte még soha nem függött ennyire Amerika jóindulatán. Mert ha az IMF elutasítja a magyar kormányt, vagy csak negatív kommunikációba kezd, esetleg nyilvánosan nagyon kemény feltételeket diktál, a piac ért majd a jelekből, és szinte kivégzi a forintot. Ez pedig az Orbán kormány vesztét jelentheti. A függetlenségért folytatott szabadságharc így vezetett történelmi méretű függéshez. Amerika persze nem Kína vagy Oroszország, mert míg az ezek biztosan visszaélnének egy ilyen lehetőséggel, ők szinte biztosan nem teszik meg. De Kövér rémálma valóra vált: a Fidesz ki van szolgáltatva a nemzetközi pénzügyi köröknek, jelentsen ez a szóösszetétel akármit is nekik.


http://hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/21/Orban_sorsa_Amerika_kezeben_van_8EBDDK#ut m_source=hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2011-11-21
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A beteg ébredezik az altatás u
  2011-11-21 18:33:03, hétfő
 
  A beteg ébredezik az altatás után.
- Dr.Ház, maga az? Hogy sikerült a műtétem?
- Műtét? Nevezhetjük úgy is.Gratulálok, sikeresen körülmetéltük.
- Körülmetéltek? De hisz nekem hererákom van, le kellett, hogy vágják az egyik golyómat!
- Ön ugye, Kovács László?
- Dehogyis,maga balfék!
- Maga csak nyugodjon meg! Inkább képzelje el szegény Kovácsot, amint egy golyóval ébred
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.