Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Láthatatlan sikerekhez láthata
  2011-11-22 20:32:29, kedd
 
 
2011.11.20.
12:27
Írta: Mária

Láthatatlan sikerekhez láthatatlan kormányt!


"A siker ma még láthatatlan, kicsit olyan ez, mint a jéghegy, hogy alul nagynak kell lenni, hogy valami látszódjon fönt" - jelentette ki Matolcsy György szombaton a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola* Siker a Kárpát-medencében című előadásán. Miért is nem lep meg, hogy ezt a nagyívű gondolatot a láthatatlan sikerről a nemzetgazdasági miniszter nem a Közgázon, vagy valamelyik patinás vidéki egyetemünk közgazdaságtudományi karának nagyelőadójában mondta?

Nos, ha létezik olyan siker, amit nem lehet nyakon csípni semmiféle mérési módszerrel, semmilyen szempont szerint, és a második Orbán-kormány tevékenysége kizárólag az efféle sikerekben gazdag, akkor itt az ideje, hogy a számtalan létező, ám láthatatlan sikerhez kapjon az ország egy láthatatlan kormányt.

Közérthetőbben: tűnjenek el, de azonnal!


http://m.blog.hu/ma/maria/image/2011_november/1120_invisible_via_magritte_big.jpg

(Katt a képre!)


A fenti képen bárki odaképzelheti magának a láthatatlan sikereket arató láthatatlan magyar kormány láthatatlan tagjainak a láthatatlan fizimiskáját. A második Orbán-láthatatlan-kormány tagjait ábrázoló képen a következő emberek láthatók, balról jobbra:



1. Semjén Zsolt láthatatlan miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter
2. Navracsics Tibor láthatatlan miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter
3. Pintér Sándor láthatatlan belügyminiszter
4. Martonyi János láthatatlan külügyminiszter
5. Matolcsy György láthatatlan nemzetgazdasági miniszter
6. Réthelyi Miklós láthatatlan nemzeti erőforrás miniszter
7. Fellegi Tamás láthatatlan nemzeti fejlesztési miniszter
8. Fazekas Sándor láthatatlan vidékfejlesztési miniszter
9. Hende Csaba láthatatlan honvédelmi miniszter


Az esernyőt tartó láthatatlan kéz Orbán Viktor láthatatlan miniszterelnökhöz tartozik.


Azt se bánom, ha a fenti képből ihletet merítve a kortárs művészetben és az arra érdemes tehetséges alkotók felkutatásában már komoly gyakorlatot szerzett Kerényi Imre keresi meg a láthatatlan kormánytagokat ábrázoló kép elkészítésére legalkalmasabb kitűnő, nemzeti érzelmű föstőt.

Feltéve, ha az általa kiválasztott nemzeti érzelmű föstő méltóképpen meg tudja örökíteni azt a pillanatot, amikor a magyar gazdaság, mint gyorsnaszád fedélzetén serénykedő második Orbán-kormány éppen nekikormányozza a nemzet hajóját a láthatatlan sikereinket jelképező, bazi nagy jéghegynek.


Jegyzet:

*WTF is WSUF?

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, mint "főiskola" létezése önmagában is LOL. Az intézmény nem kapcsolódik semelyik jónevű egyetemhez, vagy főiskolához, egy magániskola, az Atalanta hálózatának az egyik tagja. Az Atalanta név azoknak mondhat valamit, akik nyelviskola-ügyben vagy a felnőttképzés területén tájékozottabbak az átlagnál. Tele van a hasonló, megkérdőjelezhető minőségű tudást nyújtó, állami támogatásokra és uniós pályázati pénzekre vadászgató "üzleti iskolákkal" a padlás.


(Kép: via, az előttem ismeretlen alkotó a képet René Magritte Az ember fia című festménye témájának az átdolgozásával készítette.)


http://maria.blog.hu/2011/11/20/lathatatlan_sikerekhez_lathatatlan_kormanyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkúrtuk, fizessetek!
  2011-11-22 20:16:32, kedd
 
  nov.
22.
12:30

Elkúrtuk, fizessetek!

Írta: madware666

Hol van már az "elmúltnyolcév" egyik kedvenc fideszes szlogenje: Ne az emberek fizessék meg!? Már az 1400 milliárd forintos megszorítás hallatán is nehezen tud szóhoz jutni az ember, de amikor kiderül, hogy további 1000 milliárdos vagy akár még nagyobb mértékű adóbehajtással és kiadáscsökkentéssel akarják kizsigerelni a lakosságot, kinyílik a bicska a zsebemben. Egy rejtett alkotmány-módosítás értelmében ugyanis, amennyiben kártérítésre kötelezik Magyarországot az unortodox gazdaságpolitikai döntések miatt, akkor azt be lehet hajtani a lakosságon.

Jön az elkúrási adó

Olvasóink itt elolvashatják Magyarország Alaptörvényének átmeneti rendelkezéseit, ezen belül pedig szeretnénk kiemelni a 28. cikkely 1. bekezdését:

,,Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, ha az Alkotmánybíróság vagy az Európai Unió Bírósága döntéséből az állam által teljesítendő olyan fizetési kötelezettség fakad, amelynek teljesítésére a központi költségvetésről szóló törvényben e célra előzetesen meghatározott összeg nem elegendő, és a hiányzó összeg a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás követelményének sérelme nélkül a központi költségvetésről szóló törvényben más célra meghatározott összeg terhére sem pótolható, tartalmában és elnevezésében is kizárólag és kifejezetten az e kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó, a közös szükségletek fedezéséhez való hozzájárulást kell megállapítani."

Fontos megjegyezni, hogy az átmeneti rendelkezéseknek is alkotmányos erejük van. A szöveg elég fifikásan fogalmaz, azonban értelmezése nem túl bonyolult:

Abban az esetben, ha az államadósság meghaladja a GDP arányos 50 százalékos szintet, és az Alkotmánybíróság vagy az Európai Unió Bírósága olyan döntést hoz, amely kártérítésre kötelezi Magyarországot, és erre nincsenek megfelelő források, vagy tartalékok a költségvetésben, akkor ezt a kötelezettséget az adófizetőknek kell finanszírozniuk. Ez nem jelent mást, mint további adónövelést, vagy a szociális kiadások drasztikus megnyirbálását.

Mi állhat a döntés hátterében?

Az MNB egyik friss tanulmánya szerint a GDP arányos államadósság 82 százalék környékén van. Tehát a közeljövőben nem kell attól tartani, hogy ez a mérték 50 százalék alá esik. Innentől kezdve ez a rejtett passzus nagyon hosszú ideig hatályban marad

A magyar kormány ellen igen sok per zajlik mind hazai, mind EU fronton. Ezek közül már néhány el is dőlt - nem a mi javunkra -, és várhatóan a többi esetben is hasonló döntés fog születni:

1. Az EU bizottság döntése alapján, eddig megközelítőleg 272 milliárd forintnyi áfa- visszaigénylést kell visszafizetni a kormánynak.

2. A távközlési vállalatokra kivetett adót már elmeszelték például Spanyolországban, és Magyarország sem számíthat másra. Ez megközelítőleg 100 milliárd forintot jelent. A többi válságadót is nagy valószínűséggel vissza kell majd fizetni, büntetőkamatokkal együtt, mert ütköznek az európai alapelvekkel, ami további 200 milliárdos többletkiadást ró a büdzsére.

3. A Malév jogellenesen jutott hozzá 100 milliárd forintos állami támogatáshoz, ezt még idén vissza kell fizetni, bírságokkal együtt.

4. A végtörlesztést biztos nem fogják megmagyarázni, ütközik az EU-s joggal, és a nagy nyugati bankok már meg is indították a pert az állam ellen. 2012-ben közel 100-150 milliárd forintos kártérítésre kötelezhetik majd az államot. Egyelőre azonban nem tudni, mekkora veszteséget okoz rövid-, közép-, illetve hosszú távon a bankoknak a kedvezményes végtörlesztés. Emiatt ez az összeg még nőhet is.

A hazai perekkel azért nem foglalkoznánk, mert az AB jogkörét már annyira megnyirbálták, hogy biztos nem fognak olyan döntést hozni, amely a költségvetésre negatívan hatna.

Összesen tehát 800-1000 milliárdos újabb teherre számíthatunk, és ebben még nincsenek benne a nyugdíj-államosítással kapcsolatos perek. A magánnyugdíjpénztárak beperelték az államot az EU Bíróságon, és ha jogellenesnek ítéli meg az EU a MANYUP pénzek államosítását, akkor kártérítések tömkelege indulhat meg az állam ellen. Mint ismeretes, megközelítőleg 3000 milliárd forinttal rövidítették meg az embereket ezzel a lépéssel. Ha ennek már csak egy töredékéért is perlik az államot, az szintén hatalmas összeget jelent.

A kormány elkúrta, a nép megfizeti

Láthatjuk, hova vezetett az unortodox gazdaságpolitika, ami Matolcsy György szerint továbbra is a siker záloga. Könyveljük el sikerként, hogy lassan már annyi megszorító intézkedést hoznak, hogy számolni sem érdemes. Persze mit várjunk egy olyan minisztertől, aki az alábbi kijelentést teszi:

,,Igenis csökkentjük az államadósságot. Az államadósság deviza és forint részből áll. A devizaadósság jottányit sem mozdul a forintárfolyam változása miatt, mert az devizában van, és devizában is fogjuk visszafizetni."

Ezek szerint Magyarországon eurót és frankot is nyomtatnak. Kár hogy erről az eladósodott háztartások nem tudnak. Van, aki még ezek után komolyan tudja venni Matolcsy Györgyöt és gazdaságpolitikáját?

Visszatérve a rejtett passzusra, felsejlik előttünk a jövő: a kormány az elmúlt nyolc évet, és az Európai Uniót fogja hibáztatni a további megszorításokért. Mindeközben szép lassan kiderül, hogyan is drágul az élet 2012-től.

Egy valami biztos: jövőre rosszabbul fogunk élni, mint valaha, és ha a Fidesz gazdaságpolitikája miatt az EU olyan kártérítésekre kötelezi az országot, amelyek további megszorításokat fognak eredményezni, akkor soha nem látott szegénység fog kialakulni Magyarországon.

http://egyenlito.blog.hu/2011/11/22/fizessek_meg_az_emberek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adózz, kutya!
  2011-11-22 20:15:28, kedd
 
  Adózz, kutya!

Írta: kohalmiadam

Az ebrendészeti hozzájárulásnak, népszerűbb nevén az ebadónak akkor van értelme, ha az abból befolyó pénzt az ebrendészetre költik. Minden egyéb felhasználási módja etikátlan. E sorok szerzője vállalja - bár macskát tart -, hogy évi tízezer forintot a jövőben állatmenhelyeknek ad, s egyben kér minden felelős állatbarátot, hogy cselekedjen hasonlóan, természetesen amennyire pénztárcája engedi.
Lehet, hogy egyszer mindannyian adókötelesek lesznek?

Ugyanakkor, mint jóérzésű állampolgár, elutasítom az ebadót, mint állami- vagy akár önkormányzati forrást. Értelmetlen, mert egyrészt nem hoz akkora bevételt, ami bármennyit is számítana a költségvetésben. Egyszerűen arra való, hogy még tovább sanyargassák vele a lakosságot. Az illetékesek nyilván egy egyszerű pillantással felmérték, hogy akinek futja oltásokra meg kutyakajára, attól még lehet elvenni.

Állatbarát ismerőseimmel beszélgetve, egyre több olyan félelmet hallok, hogy hamarosan bevezetik majd a macska-, díszhal-, papagáj- vagy tengerimalac-adót is. Mi tagadás, hülyén néz majd ki a felszólítás tengerimalac-rendészeti hozzájárulás kifizetésére, de kit érdekel egy ilyen apróság. Az is hülyén néz ki, hogy a személyi jövedelemadómból (sajnos nem túl sok folyik be tőlem ilyen címen, fizetnék többet, ha lenne miből) azért pénzelnek egy rakás politikust, hogy újabb és újabb adófajtákat fizettessenek velem. Illetve most nem velem, hanem a kutyatartókkal.

Nem hiszem, hogy az ebadó megmenti majd az országot a fejünk felett lebegő államcsődtől, ahogy azt sem gondolom, hogy a nyugdíjas néninek a földszintről adót kéne fizetnie vénülő keverék kutyája után. Az meg végképp nem is jut az eszembe, hogy az ebrendészeti hozzájárulásból menhelyek, kutyafuttatók épülnek majd, netán újabb kutyakaki-gyűjtőket helyeznek el az utcán. Pedig az lenne az egyetlen elfogadható célja ennek az adónemnek. Ha civil szervezet lennék, vagy legalább kicsit több időm lenne (nincs, mert meg kell keresnem a különféle adókra költendő pénzt), biztosan aláírásgyűjtést indítanék. Nem, nem az ebadó eltörléséért. Azért, hogy az adót beszedők kötelesek legyenek nyilvánosan és tételesen elszámolni azzal, hogy mire költötték a befolyt összeget.

Mert az ebadóból - mint azt fentebb is leírtam - az ebeket kell valamilyen módon finanszírozni. És most nem azokra a nagykutyákra gondolok a minisztériumok és önkormányzatok élén, hanem kifejezetten a négylábúakra. Egy biztos, nem ránk, átlagpolgárokra költik majd a pénzt. Minket ugyanis kutyába sem vesznek. Legfeljebb akkor, amikor majd valamiféle újabb adót kell behajtani.

http://egyenlito.blog.hu/2011/11/21/adozz_kutya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtudtuk! Ezért ment haza az
  2011-11-22 20:14:07, kedd
 
  Megtudtuk! Ezért ment haza az IMF

2010. július 19., hétfő

Sokat hülyéskednek a srácok

http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/201007/vicces-fi%C3%BAk.jpg

Exkluzív értesüléseink szerint az IMF és az EU küldöttsége nem a nemzeti ügyek kormányának tervezett, vagy éppen nem tervezett gazdasági lépései miatt hagyta el időnek előtte a tárgyalásokat, csak egyszerűen nem bírják a magyar humort és a rajzszöget.

A tárgyalások egyik magát megnevezni nem tudó résztvevője - konkrét közlése szerint: ,,olyan gyorsan kerültem, baszod, a minisztériumba, hogy az se tudom ki a főnököm, de az is lehet, hogy én vagyok a főnök" - azt közölte, hogy a komor hangulatú és unalmas tárgyalásokat a magyar fél megpróbálta vicces dolgokkal feldobni.

Így például a jó humoráról ismert Varga Mihály csak egy volapük tolmácson keresztül volt hajlandó tárgyalni az IMF és EU képviselőivel, de többször előfordult, hogy rajzszöget rakott Matthias Mors EU biztos székére, és mikor az felsikított, a magyar küldöttek minden alkalommal egymás hasát fogták a nevetéstől.

A tárgyalásokon megjelent Orbán Viktor is, aki két 50 milliárdos megtakarítási ígéret között egy olyan szőkenős-zsidó viccet mondott el négerekkel, cigányokkal és nyuszikával, hogy Christopher Rosenberget, az IMF küldöttség vezetőjét kórházba kellett szállítani. Szijjártó Péter az eset kapcsán azt mondta, hogy valószínűleg csak a magyar-volapük-angol tolmácsolási láncban lehetett a hiba, és Rosenberg úr valamit félreérthetett, mert a poén nem is az volt, hogy ,,és dugd fel magadnak a redvás kölcsönödet nyuszika"

A végső lökést a küldöttek Washingtonba, illetve Brüsszelbe visszavezető útjához az adta meg, amikor Matolcsy György a véletlenül bekapcsolt mikrofonjába azt mondta tökéletes volapükséggel Barbara Kauffmann EU küldöttről, hogy ,,csak azt a hörcsögfejű transzvesztita zsírpingvint kéne jól megdugatni, és máris nem lenne baj a 10%-os államháztartási hiánnyal".

"Ez tényleg vicces, de most erre nincs időnk" - kommentálta az esetet Christopher Rosenberg a kórházban, majd visszakérte a lélegeztetőgép maszkját.


http://hircsarda.blog.hu/2010/07/19/9809_megtudtuk_ezert_ment_haza_az_imf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi csak a maradékot loptuk el
  2011-11-22 20:04:53, kedd
 
 
2011
nov.
20.
22:07
Mi csak a maradékot loptuk el

Írta: kohalmiadam

Az autóügyeiről elhíresült Lázár János újra nagyot húz. Meg kívánja ugyanis szüntetni az egyetlen olyan politikai ellenfelet, amely képes lehet a Fideszt a süllyesztőbe küldeni 2014-ben. Lézer Jani Harrach Péterrel (lásd még a mondást: Sújtson téged a kereszténydemokraták Harrachja!) együtt nyújtja be a javaslatot, amely az alaptörvény életbe lépésével végre megbüntethetne mindenkit, aki nem az ő kutyájuk kölyke.
A javaslat szerint, a Magyar Szocialista Párt az MSZMP bűneinek vitathatatlan részese, mi több, folytatólagos jogtulajdonosa. Ha ez így van, akkor persze a mai Németország felelős a második világháborúért, a mai Magyarország pedig Ausztriával közösen az elsőért. A kollektív bűnösség elve alapján, én is felelős vagyok embermilliók pusztulásáért, de Ön is, kedves Olvasó, sőt, a fent említett két ,,politikus" is.

Pozsgay elvtárs akkor kinek a kommunistája?


Hát rendben, akkor játsszunk az ő szabályaik szerint, és büntessünk meg mindenkit, akinek köze volt a pártállamhoz. Kezdjük a Fidesz azon vezetőivel, akik tagjai voltak az MSZMP-nek, netán funkciókat vállaltak a KISZ-ben. Ha jól emlékszem, szóba került már ennek kapcsán egy bizonyos Orbán Győző, de említhetnénk akár Kövér Lászlót is. Meglepő lenne, de semmiképpen sem igazságtalan, ha a tisztelt házelnök úr vállalná a felelősséget a pártállam bűneiért...

Létrehoznának persze az elszámoltatáshoz egy szervezetet is, a Nemzeti Emlékezet Bizottságát. A hírek szerint ennek élére azt a Pozsgay Imrét szánják, aki (idézem a Wikipédiából) 1976 és 1980 között kulturális, majd 1982-ig művelődési miniszter. 1982 és 1988 között a Hazafias Népfront Országos Tanácsa titkára, 1988 és 1990 között államminiszter. 1983 és 1994 között országgyűlési képviselő. 1980 és 1989 között a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi, 1988 és 1989 között Politikai Bizottságának tagja.

Stimmel. Ha valaki, hát ő tudja, mi zajlott itt az egypártrendszer éveiben. Csak aztán, miután elszámoltatta Orbán-apukát, Kövér Lacit és a többieket, magáról se feledkezzen el. Mert nem jó ám úgy, hogy a ti kommunistátok bűnös, a miénk meg nem az.


Azt az opciót már meg sem említem, hogy - amíg nem késő - inkább a Nemzeti Előrenézés Bizottságát kéne már létrehozni, és megbüntetni azokat, akik most tönkreteszik az országot. Mert itt már semmi más nem érvényesül, mint a "cirkuszt a népnek" elv. A kenyér ugyanis hamarosan hiánycikk lesz, ha így folytatják. Persze az is a komcsik hibája, a fiúk pedig feltartják a kezüket: "a múlt a hibás, mi csak a maradékot loptuk el".

http://egyenlito.blog.hu/2011/11/20/mi_csak_a_maradekot_loptuk_el
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán alkotmányossá teszi az e
  2011-11-22 19:50:13, kedd
 
  2011.11.22. 05:21 Fabius
Orbán alkotmányossá teszi az elkúrást


Jót tett a közéletnek az IMF -hez visszakullogás. Egy átlagos hosszúságú posztba lassan nem lehet annyi szöveget írni, ami alá az összes közröhejes marhaságot be lehetne linkelni. Kusza Szem nagyfőnök igaz dakota módra hinti magából a bölcsességeket, szegénynek annyi esze honnan legyen, hogy tegnapi felszólalása vádiratnak is alkalmas lesz néhány év múlva. De ő még hisz és bízik töretlenül. Na nem magában és a gazdaságpolitikájukban, mert abban már ő sem, hanem a törzs legnagyobb főnökének előrelátásában, ami reményeik szerint lehetővé teszi majd, hogy az országomlás utáni nyakleves elől menekülhessenek, mint álruhás tehénpásztorok.
Amíg Gyurcsány bűneit bizottságok igyekeznek legalább közvidámítás céljából kivizsgálni, addig a saját vesszőfutásukat megelőznék, ha lehetne. Ne csodálkozzunk. Ők legalább azt megtanulták, mekkora teher még egy Polt Péternek is elintézni, hogy a 23 vádlottas, 3 milliárdos Varga Tamás ügy ne minősüljön bűnszövetségben elkövetett cselekménynek. Ezért ezt megelőzendő alkotmányba foglalják, hogy ők mindig minden körülmények között ártatlanok. Az egy szép pillanat lehetett, mikor az Arrogáns és a Sunyi Ifa féknyomos fecske alsóban összedugta a kis buksiját, hogy kiötölje a megúszást tuti receptjét:

Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezései, 28. cikkely:

"Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, ha az
Alkotmánybíróság vagy az Európai Unió Bírósága döntéséből az állam által teljesítendő olyan fizetési kötelezettség fakad, amelynek teljesítésére a központi költségvetésről szóló törvényben e célra előzetesen meghatározott összeg nem elegendő, és a hiányzó összeg a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás követelményének sérelme nélkül a központi költségvetésről szóló törvényben más célra meghatározott összeg terhére sem pótolható, tartalmában és elnevezésében is kizárólag és kifejezetten az e kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó, a közös szükségletek fedezéséhez való hozzájárulást kell megállapítani"

Nem értem minek ez a képmutató jogi cirádás szöveg. Nem lett volna egyszerűbb simán kiírni:

- Orbán Viktor kormányának elkúrásait Magyarország népe különadó formájában kifizeti.

Ennyi. Azt meg sem kérdezem, hogy ez a passzus vajon mit keres a kommunizmus alatti bűnökkel foglalkozó törvényjavaslatban, mert a sunyiság és a hátulról mellbe szemlélet alapvetés az egyenes beszédet hírből sem ismerő kormányban. Sokkal érdekesebb, hogy innentől alkotmányba foglalva lehet elkúrni bármit. Olyat is, amire Magyarország kormányának Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma mondja szakvéleményben, hogy ne csináljátok, lásd végtörlesztés.Az Index helyre kis csokorba kötötte a vitatott ügyeinket, amiből kiderül, ha mindent bukunk 1000 milliárdos tételben vethetik ki a különadókat. Remélem minden honfiú és honleány keblét büszkeséggel dagasztja majd a tudat, hogy alkotmányos kötelessége lesz pl a Fidesz frakció több tízmilliós nyereséget hozó végtörlesztéséhez különadójával hozzájárulni.

Igazán csak egy dologra vagyok kíváncsi: vajon mennyivel etikusabb Gyurcsány őszödi beszédénél Orbán sunyi, írásba adott, alkotmányossá tett, és ránk terhelt elkúrása?

http://varanus.blog.hu/2011/11/22/orban_alkotmanyossa_teszi_az_elkurast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakmunkás kormány alakul Magy
  2011-11-22 19:41:29, kedd
 
  Szakmunkás kormány alakul Magyarországon


2011. november 22., kedd


A görög és az olasz szakértői kormány után hazánkban is szakmunkás kormány alakul.

,,Szerintem valamit félreértettek." - tanácstalankodtak az IMF képviselői. A szakmunkás kormányban, egy víz-, gáz-, központifűtés-szerelő, három kőműves, egy felszolgáló, egy pék, egy villanyszerelő és Matolcsy György vesznek majd részt. Ezzel a hétköznapi furfangot, góbéságot és józan paraszti eszet szeretnék a tudományoskodás és pénzügyi bűvészkedés helyre tenni. ,,Szerintem mindenkinek egy órával korábban kéne kelnie, és akkor nőne az a rövidítés." - emelte ki Lakrejn Gábor, pék, az új kormány nemzeti fejlesztési minisztere.

A lépést Giró-Szász András jelentette be egy Orbán Viktor-Kirill moszkvai pátriárka találkozón, ahol az ortodox - nem ortodox gazdaságpolitikai között különbségeket vitatták meg, Semjén Zsolt bevonásával. Természetesen az új kormány működésével párhuzamosan a régi is fennmarad, sőt Orbán Viktor árnyéka is kormányt alakít, amely viszont csak napsütéses időben fog látszani.

A három párhuzamosan létrejött kormánytól a bizalom javulását és hazai gazdasági csoda napi megismétlődését várják a Fidesz-KDNP koalícióban.


http://hircsarda.blog.hu/2011/11/22/szakmunkas_kormany_alakul_magyarorszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fajtársaik védelmében: a banko
  2011-11-22 19:31:41, kedd
 
  2011-11-22. 12:13
Fajtársaik védelmében: a bankok érinthetetlenségének visszaállítását kérheti a kormánytól az IMF

A bankok adóterhének csökkentését és a végtörlesztési terhek szélesebb körű megosztását kérheti a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a magyar kormánnyal folytatott tárgyalásokon - jósolták hétfői kommentárjukban londoni felzárkózó piaci elemzők, emelve a magyar devizaadósság súlyozási ajánlását.
A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési és elemzőrészlege - amely a hétvégén már összeállított egy értékelést az új típusú megállapodást célzó magyar kezdeményezésről és az IMF várható hozzáállásáról - hétfői újabb, ezúttal átfogó elemzésében kiemelte azt a véleményét, hogy a magyar kormány eddig is jelentős lépéseket tett a jövő évi államháztartási hiánycél teljesítése érdekében, és a tartós állami kiadáscsökkentést célzó Széll Kálmán Terv nagy részét már életbe léptette.
Ennek alapján a ház megerősítette azt a véleményét, hogy Magyarországnak várhatóan nem lesz sok további teendője a jövő évi költségvetési konszolidáció terén. A JP Morgan londoni elemzői szerint emiatt valószínűtlen, hogy egy IMF-programért ,,komolyabb politikai árat" kellene fizetni.
A cég megerősítette azt a várakozását is, hogy az euróövezeti recesszió kibontakozását is figyelembe véve az IMF valószínűleg ,,viszonylag kevéssé lesz követelőző a költségvetési fronton".
A ház citybeli szakértői hétfői elemzésükben ugyanakkor azt jósolták, hogy a bankszektorral szembeni kormányzati politikát illetően az IMF-nek ,,már több mondandója lesz".
A JP Morgan londoni elemzői szerint különösen az valószínűsíthető, hogy a valutaalap a pénzügyi szektor adóterhelésének csökkentése melletti kötelezettségvállalásra, valamint a devizaalapú jelzáloghitelek végtörlesztéséből eredő veszteségek terheinek szélesebb megosztására kéri majd a kormányt.
A ház mindent egybevetve továbbra is 65 százalékos esélyt ad arra, hogy a jövő év elején aláírják a megállapodást egy IMF-programról.
A JP Morgan elemzői szerint az új program erősíteni fogja a piaci bizalmat, emellett átláthatóbbá és következetesebbé teszi a gazdaságpolitikai döntéshozatalt.
A cég szerint azonban Magyarország 2012-es kilátásait ezzel együtt is kihívások terhelik, főleg az euróövezeti recesszió és a szűkülő hitelkínálat okozta gyenge növekedés miatt.
A JP Morgan megerősítette azt a várakozását, hogy a magyar gazdaság jövőre mindössze 0,5 százalékkal növekszik.
Ezt az előrejelzést több más londoni pénzügyi elemző is osztja.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88401/#ixzz1eSbhx4KX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Csak" 1327 milliárd az államh
  2011-11-22 19:16:02, kedd
 
 
2011-11-22. 15:42
"Csak" 1327 milliárd az államháztartási hiány

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya eddig 1327,8 milliárd forint, az éves eredeti előirányzat közel kétszerese, a törvényben módosított előirányzatnak pedig 112,1 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a Kormány.hu oldalon.
Az államháztartás központi alrendszerének október havi többlete 242,7 milliárd forint lett. Ezen belül a központi költségvetés 108,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 128,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 5,1 milliárd forintos szufficittel zártak.
Tavaly októberben az államháztartás - helyi önkormányzatok nélkül számolt - pénzforgalmi egyenlege 43,6 milliárd forint hiánnyal zárt, a tavaly első tíz havi hiány 1 132,7 milliárd forint volt, az éves teljesítés 127,3 százaléka.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88410/#ixzz1eSXp9epW



http://kuruc.info/r/2/88410/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerika, mint nemzetiség?
  2011-11-22 19:06:18, kedd
 
  Amerika, mint nemzetiség?

Ahogy minden nemzet megköveteli a nemzeti érdekeket szolgáló politizálást, úgy az USA-ban is jelen vannak ezek a törekvések, ám óriási különbségekkel. Először is az átlag amerikai úgy gondolkodik, hogy az átlag amerikai a fehér ember. És ennyiben le is van tudva az egész. Közben megfeledkezik arról, hogy a fehér embert képviselő rasszban hány nemzet van. Számukra a fehér egységes, ahogy minden egységes számukra. Ahogy az európai az ázsiai népeket vagy afrikai népeket nem tudja megkülönböztetni (már aki nem jártas ebben), úgy az amerikai magát a fehér emberek közti különbséget se tudja megkülönböztetni. Tehát a nemzeti politika felhozatalával már olyan probléma merül föl, hogy ő nem tud úgy gondolkodni, mint Európában egy magyar, német vagy szlovák. Mert ugye ezeken belül is óriási különbségek vannak mentális vonatkozásban.

Az USA-ban egységesítve akarják a nemzetkérdést felhozni, ami már abban kifullad, hogy maga a fehér rassz nem nemzet, s egységesen gondolkodni is képtelen, ezt kontinensünkön, Európában is szemügyre vehetjük (Európai Unió). A másik tényező, ami gátolja az, hogy amerikai nemzet nem létezik. Ilyen nincs, mert a nemzet nem maga a rassz, hanem a rasszt alkotó különböző népek, nemzetiségek (népcsoportok), amelyek általában önálló államalkotó képességgel rendelkeznek. Az USA-ban mind a többrasszúság, mind a többnemzetiség megtalálható: magyar, német, arab, kínai, néger stb.. A felsoroltak közül mindegyiknek van hazája, ahol saját nemzetük él, de ezeknek összessége még nem tesz ki egy önálló nemzetet. Csupán egy katyvaszt.

Amerikai nemzetről csak akkor beszélhetünk, ha az indián őslakosokról beszélünk, akik természetesen máig rezervátumokban élnek hazájukban. USA-nak semmilyen kultúrája nincs az indiánon kívül, így az ott élő emberek belsőleg (lelkileg) nem tudnak elérni olyan magas kulturális és szellemi szintre - hisz hiányzik az alapja -, ami egy szintre emelné az ázsiai és európai népekkel annak ellenére, hogy az európai népek is erősen dekadenciába fordultak. Így az ottani nemzetiségek többsége nem ismernének nemzetükre, ha hazamennének. Lásd a gettóból való négert, aki ha hazamenne Afrikába, kitaszítaná az ottani törzs, mert erkölcsileg, szellemileg a törzsi törvények szerint a viselkedés normája nem lenne megfelelő (hiába kezdetlegesek a törzsi normák, a liberális/kapitalista életvitelnél magasabb rendűek).

Véleményem szerint a természetjogból fakadóan a különböző indián népeknek is kijárna a külön országok felépítésének lehetősége, s a nem őshonos kultúra képviselőinek a visszaszorítása. Érdemes megemlíteni Dakotát, Grönlandot, ahol majdnem 90%-ban inuitok vannak (habár nem sok helyen lehet ott élni). Alaszkát (ami akár orosz föderációs állam is lehetne). Egész Észak-Kanadát, kiemelkedően Nunavutot, ahol az inuktit a hivatalos nyelv, sok helyen úgy is írják ki az angol mellett, s az elnök is inuit származású (Eva Aariak). Fővárosa Iqaluit, melynek még repülőtere is van, s ami már kivált az észak-nyugati területek territóriumból, ami nagy változás volt Kanada számára. A Navajo nemzet rezervátumot (Utah, Arizona és Új-Mexikó területére terjed ki), s főleg Latin-Amerika, ahol kevésbé vesztek el a népek, vagy egybeolvadtak a latin európai népekkel.

Gondoljunk úgy Amerikára, mint az indiánok földjére, s ne úgy, mint a világ gyűjtőhelyére!

Széles Krisztián - Jövőnk.info
2011. november 21.

http://jovonk.info/2011/11/21/amerika-mint-nemzetiseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.