Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
ÁLLAMI TOLVAJLÁs?
  2011-11-26 22:01:54, szombat
 
  ÁLLAMI TOLVAJLÁS?,
avagy mit is rejthet a bivalybőr 2012-re?

Nem, nem tolvajlás. Rosszabb!!! Gerinctelen térdig behajlás a rabló, hazátlan bitangoknak, a nemzetközi mammoncsürhének.
Ezt húzást 1989 decemberében Német Miklós és tettes/tévedéstársai is elkövették. Ez tisztán büntetőjogi tényállás, hiszen a társadalombiztosítás magánpénz, ami a kormánynak coki. Ugyanis jaffáék azt ígérték a magány nyugdíjpénztári alapok elhappolásakor, majd utána az átirányított összegek nevesített számlákon lesznek vezetve. Igen, megtették, valóban magánszámlákon landoltak a keserves összegek, csak azt a jöttmentek kívánják saját hasznukra mozgatni, további nemzetközi kamatcsalásokkal, vagy a saját pénzeinkből nekünk kínálnak újabb cukrozott kötvénydögvészt.
Most a többi is kell a csaló cionistáknak, mint imf-feltétel, ezek meg adják, bár kicsit még kéretik magukat, mint az egyszeri jérce a tanyaudvaron.
A következmény felidézéséhez elég csak '89-re kell visszagondolni! Következett a választásnak nevezett hatalomátmentő bábjáték. Ugyanaz az időskála, ugyanaz a helyzet! És jöttek hosszú fekete kabátos alakok a miniszterelnöki szűzbeszéd estéjén Antall dolgozószobájába, megkérdezni, hogy ugye fizetünk? Az meg becsületbeli ügynek tartotta a mi hátunkat tartatni a vörös hóhérok bűnei miatt. Így állunk. Az igazság makacs dolog, amivel nem lehet vitatkozni. Legfeljebb szétkacsintani, mint Matolcsi.

Ferencváros, 2011. november 26.
Lengyel Károly

*************

Matolcsy benyújtotta az új államháztartási törvényt

MTI|2011. 11. 26., 0:30|Utolsó módosítás:2011. 11. 26., 0:31|
Címkék:Matolcsy György, államháztartási törvény
http://www.origo.hu/itthon/20111126-matolcsy-gyorgy-benyujtotta-az-uj-allamhaztar tasi-torvenyt.html


Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter benyújtotta a parlamentnek az új államháztartási törvény tervezetét. Eszerint a társadalombiztosítás a költségvetés részévé válik, viszont külön rendszerben marad meg az önkormányzatok költségvetése.

Az elkülönített állami pénzalapok, valamint a társadalombiztosítás alapjai a költségvetés központi alrendszerébe olvadnak, viszont másik alrendszerként megmarad az önkormányzati - egyebek mellett ezt tartalmazza az új államháztartási törvény tervezete, amelyet pénteken terjesztett az Országgyűlés elé Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, a javaslat a parlament honlapján jelent meg.

"Az 1992-ben hozott államháztartási törvény mára áttekinthetetlenné vált, továbbá az Alaptörvény is tartalmaz olyan szabályokat, amelyek új struktúrában felépülő törvényt igényelnek" - olvasható a törvényjavaslat indoklásában. A korábbi szabályozott területek egy része is kikerül az államháztartási alapszabályból, például nem esik szó benne a ppp-beruházások elszámolásáról, és arról sem, hogy fedezet nélkül nem lehet közbeszerzést kiírni. Viszont generális szabály lesz az, hogy előirányzati fedezet nélkül semmilyen engedéllyel nem lehet kötelezettséget vállalni.

Az új törvényjavaslat keret jellegű, a részleteket kormányrendeletek tartalmazzák majd.

Keret jellegű, vagyis utólag bármit közgazda-barkácsolhatnak, vagy beletoldanak a nemzetközi kamat-bűnbandák röfögésére.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen meglepő
  2011-11-26 19:31:32, szombat
 
 


Versenytárs nélkül nyert újabb közbeszerzést Pintér egykori cége
2011. november 25., péntek, 15:11


Újabb értékes, 120 millió forintos közbeszerzést nyert el Pintér Sándor belügyminiszter egykori vállalata, a Civil Biztonsági Szolgálat. A cég egyedüli pályázóként kapott három évre szóló őrzési megbízást az FGSZ Földgázszállító Zrt.-től, amely nyáron a belügyminiszter egy másik korábbi érdekeltségével is szerződést kötött.


Legalább tíz darab 9 mm-s pisztoly, legalább három darab könnyfakasztó spray és minimum három rendőrbot - többek között ezek a követelmények szerepeltek abban a közbeszerzési pályázati felhívásban, amelyet az FGSZ Földgázszállító Zrt. írt ki még szeptemberben "fegyveres biztonsági őrség szolgáltatás" beszerzésére. Az eljárás eredményéről szóló hirdetmény a Közbeszerzési Értesítő pénteki számában jelent meg, és a dokumentum szerint a győztes a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) nevű cég lett.

A hirdetményből kiderül, hogy az FGSZ három évre szóló, 120 millió forintos értékű szerződést kötött a biztonsági céggel, amelynek ez már a sokadik nyertes közbeszerzési pályázata az elmúlt másfél évben. A CBSZ egészen a 2010 áprilisi parlamenti választások előtti hetekig Pintér Sándor tulajdonában volt, aki akkor vélhetően közelgő belügyminiszteri kinevezése miatt adta el a céget. Az addig is a piac meghatározó szereplőjének számító vállalkozás a választás óta sorban nyert el állami megbízásokat: például a Magyar Villamos Művektől (MVM), a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB), a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóságtól (KSZF), a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-től (BGYH) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV) is kapott megrendeléseket. (A CBSZ látványos megerősödéséről és a tavalyi adásvétel körülményeiről szóló cikkünk itt található.)

Nyári előzmények

A Földgázszállító Zrt. a Mol tulajdonában áll, de már az előtt is vonatkozott rá a közbeszerzési kötelezettség, hogy idén az olajvállalatban meghatározó, de kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a magyar állam. Az FGSZ-nek azért kell követnie közbeszerzési szabályokat, mert a gázszállítási tevékenységet úgynevezett "kizárólagos jog alapján folytatja".

A pénteken megjelent közbeszerzési hirdetmény szerint a szeptember közepén közzétett pályázati felhívásra egyedül a CBSZ jelentkezett, így versenytárs nélkül nyerte el a megbízást. Megkérdeztük az FGSZ-t, hogy miért nem indítottak új eljárást a versenyhelyzet hiánya miatt, amire azt válaszolták, hogy "mivel az ajánlat mind a közbeszerzési törvény által támasztott követelményeknek, mind az ajánlatkérő elvárásainak is megfelelt, így nem merült - nem merülhetett - fel az eljárás eredménytelensége, azaz új eljárás kiírásának a szükségessége". A cég kérdésünkre közölte azt is, hogy az őrzési feladatokat jelenleg az állami tulajdonú HM EI Zrt. látja el.

Nem ez az első alkalom, hogy az FGSZ a belügyminiszter egykori érdekeltségeivel köt szerződést. Idén júliusban az a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Zrt. nevű cég nyerte el a gázszállító létesítményeinek védelmére szóló, 350 millió forintos megbízást, amelynek tulajdonosa a CBSZ (részletek ebben a cikkben). Azon a pályázaton voltak más jelentkezők is, de a közbeszerzési dokumentumokból kiderült, hogy akadt olyan pályázó, amelynek ajánlatát azért nyilvánították érvénytelenné, mert "az ellenszolgáltatás kirívóan alacsony volt". Az FGSZ-t akkor megkérdeztük erről, de csak annyit közöltek, hogy a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően állapították meg, hogy "kirívóan alacsony" ajánlatról van szó. A törvényben valóban szerepel ennek leírása (a 86. szakaszban), de mivel a cég jelezte, hogy nem kíván részleteket közölni az érvénytelennek minősített ajánlatról, így a pontos eljárás nem volt megismerhető.

Fejlődik a cégcsoport

Máskor is előfordult, hogy egy CBSZ-csoporthoz tartozó cég úgy nyert közbeszerzési pályázatot, hogy voltak nála alacsonyabb összegű ajánlatok is. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közbeszerzési pályázatán például a hirdetmény szerint a CBSZ adta be a legdrágább ajánlatot, amelyet a vagyonkezelő szerint végül azért fogadtak el, mert az értékelés során az összes többi ajánlat érvénytelennek bizonyult. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által kiírt közbeszerzést is úgy nyerte meg a CBSZ, hogy az eljárásból kizártak három olyan pályázót, amelyek a fürdőcég szerint "kirívóan olcsó" ajánlatokat adtak be (részletek ebben a cikkünkben).

A Pajzs 07 Zrt. mellett a CBSZ más érdekeltségei is nyertek el állami megbízásokat. Az [origo] október elején számolt be arról, hogy a CBSZ résztulajdonában álló Best Way Kft. nevű cég 8,7 millió forintos szerződést kötött a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel "műholdas járműkövetési szolgáltatások" végzésére. A szintén a CBSZ által tulajdonolt Mon-Da Központi Riasztórendszer Szolgáltató Kft.-t pedig az Állami Autópálya-kezelő Zrt. bízta meg az utakon található "változtatható jelzésképű táblák eseti javításával", szeptemberben pedig az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet kötött vele szerződést "tűzjelző rendszer kivitelezésére".

Mindkét cég megbízásaiban közös, hogy a kiválasztás nem nyílt versenyeztetéssel történt, hanem közvetlen ajánlattételi felhívással, illetve "hirdetmény közzététele nélkül induló" közbeszerzéssel. Ezek lényege, hogy az állami cég vagy intézmény közvetlenül keres meg cégeket (a törvény szerint legalább hármat) a szóban forgó munkára, tehát zárt körből kerül ki a későbbi győztes. Ilyen közbeszerzésekre szolgáltatások esetében 25 millió forintos összeghatár alatt van lehetőség, az [origo] kérdésére akkor mindegyik cég, illetve intézmény ezzel indokolta a nyílt verseny mellőzését.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20111125-a-civil-biztonsagi-szolgalat-es-a-foldgazszallito -zrt-megbizasa.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
horribilis éves hozamok
  2011-11-26 19:09:47, szombat
 
 

Ugye, ugyi, Kedves Elvtársak, milyen jó is, hogy a Horny Elvtárs kormánya idején a PÁRT bölcsei rákényszerítették a dolgozgató lakosságentitást a manyupokra! Jutalmul ma ők ilyen horribilis éves hozamokat zsebelhetnek be a PÁRT bölcseinek bankjaitól:

http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/3/7/3/THM_0009569373.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fideszeseket sem az eszük fo
  2011-11-26 18:38:05, szombat
 
  A Fideszeseket sem az eszük fogja a sírba vinni. Ez a szerencséje Orbán Viktornak. Van egymillió olyan ember aki a kutyaszart is megeszi, ha a vezér rámutat és azt mondja rá, hogy kürtős kalács.Talán még meg sem porcukrozzák. Számomra örök rejtély marad ez az elvakult fanatizmus.Pedig jó lenne egy kicsit gondolkodni( gázolaj ár,forint-euro,chf,cds felár,stb.)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek komcsiznak
  2011-11-26 18:26:31, szombat
 
  Kik is a felelősek még a magas államadósságért??

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/384266_151634534936848_11148582895 1719_178014_119533650_n.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Steiner Pálnak inkább a Knessz
  2011-11-26 18:18:24, szombat
 
  Steiner Pálnak inkább a Knesszetben lenne a helye


2011, november 26 - 16:26


Steiner Pál ismét bebizonyította, hogy a magyarság helyett csak a zsidók érdekképviseletét tekinti feladatának - reagált a szocialista politikus szombati kijelentéseire Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő.

Dúró szerint Steiner ,,hazánk Izrael által történő felvásárlását nem tekinti problémának", s emlékeztet: a magyar föld alkotmányos védelmét sem támogatta, sőt, ,,az Országgyűlés alakuló ülésén izraeli kitűzővel jelent meg a hazaáruló képviselő".

Steiner PálSteiner Pál szombaton ,,holokauszttagadással" vádolta meg Gaudi-Nagy Tamást, amiért a jobbikos honatya csütörtökön az Országgyűlésben kifogásolta az 1947-es párizsi békediktátum alapján ,,zsidó honfitársaink" számára kifizetett 1,7 milliárd forintos jóvátételt. "Én nem tudok arról, hogy zsidó honfitársainkkal háborúban álltunk volna a második világháborúban, arról sem tudok, hogy Izraellel háborúban álltunk volna, hiszen Izrael akkor nem is létezett." -indokolta álláspontját a politikus. Steiner szerint ezzel kimerítette a ,,holokauszttagadás" tényállását, s büntetőeljárás megindítására szólította fel a legfőbb ügyészt.

Dúró Dóra szerint a kabinet valójában a ,,nemzetközi együttműködés kormánya", s a jóvátétel további fizetésével tovább sulykolja ,,a bűnös nép tudatot a magyar népben".

A Jobbik a magyarság legnagyobb tragédiájának nem az úgynevezett holokausztot, hanem a trianoni békediktátumot tartja - szögezi le a politikus, hozzátéve: hazánk egyetlen Trianon-múzeumának ötvenmilliós állami támogatását a jövő évre megvonná a kormány, míg a Holocaust Dokumentációs Központra 170 milliót nem sajnál, és ,,számtalan hasonló jogcímen kapnak még támogatást zsidó szervezetek".

Szavai szerint, ha mindezek kritikája miatt Gaudi-Nagy Tamásnak vagy a Jobbik bármely képviselőjének büntetésre kell számítania, ,,akkor azt a nemzeti ellenzék honatyái vállalják".

Steiner Pál vádjával szemben épp a magunkfajták nem bújnak soha a mentelmi joguk mögé, csak a Jobbik szeretné eltörölni ezt az jogintézményt - világít rá a politikus,

Az MSZP-s politikus Kövér Lászlót is bírálta, mert szerinte nem lép fel határozottan az ,,újnácikkal" szemben.

Ezzel szemben Dúró emlékeztet: Steiner izraeli kitűzőjének szóvá tétele miatt már első országgyűlési felszólalása idején kikapcsolta mikrofonját ,,az izraelita tagozattal is rendelkező KDNP házalelnöke", így a házvezetést sem szidhatja az MSZP képviselője, akinek szerinte ,,inkább Izrael parlamentjében, a Knesszetben lenne a helye".

barikad.hu

http://barikad.hu/steiner_p%C3%A1lnak_ink%C3%A1bb_knesszetben_lenne_helye-2011112 6

****************************


MSZP: holokauszttagadást követett el egy jobbikos képviselő

Nyílt holokauszttagadásként értékeli Steiner Pál (MSZP) a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás múlt csütörtöki parlamenti felszólalását, és azt sürgeti, hogy a legfőbb ügyész indítson büntetőeljárást miatta.

Az MSZP-s képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján idézte az ülés jegyzőkönyvét, amely szerint a jobbikos politikus a költségvetés részletes vitájában azt kifogásolta, hogy a kiadási tételek között szerepel a párizsi békeszerződésből fakadó 1,7 milliárd forintos fizetési kötelezettség, amely szavai szerint "zsidó honfitársaink részére kerül kifizetésre". Gaudi-Nagy Tamás a felszólalását így folytatta: "Én nem tudok arról, hogy zsidó honfitársainkkal háborúban álltunk volna a második világháborúban, arról sem tudok, hogy Izraellel háborúban álltunk volna, hiszen Izrael akkor nem is létezett."

Steiner Pál szerint a jobbikos képviselő azzal, hogy a holokauszttúlélőknek nemzetközi szerződés alapján járó összeggel kapcsolatban így nyilatkozott, holokauszttagadást, azaz bűncselekményt követett el. Kifogásolta továbbá, hogy az ülést vezető elnök - a jegyzőkönyv szerint az ugyancsak jobbikos Balczó Zoltán - nem utasította rendre Gaudi-Nagy Tamást.

A szocialista politikus arra szólította fel Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy - mivel a kijelentés nagy nyilvánosság előtt hangzott el - hivatalból indítson büntetőeljárást az általa egyébként meg nem nevezett jobbikos képviselő ellen. Hozzátette azonban: biztos benne, hogy "ez a nagyszájú hőzöngő a mentelmi joga mögé fog bújni". Kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy ha szükséges, beadvánnyal fordul Polt Péterhez az ügyben, de az eljárás megindítására enélkül is lehetősége van a legfőbb ügyésznek.

Steiner Pál bírálta a kormánypártokat, amiért szerinte hallgatólagosan tudomásul veszik a hasonló megnyilatkozásokat. Kövér László házelnököt arra szólította fel, hogy "kioktató eljárásait terjessze ki a szóban forgó újnáci képviselőre, és teremtse meg a felelősségre vonás feltételeit", a kormányt pedig arra, hogy határolódjon el a jobbikos képviselő szavaitól, és tegyen meg mindent azért, hogy "Magyarország újra civilizált közélettel rendelkezzen".

Steiner Pál ezzel kapcsolatban emlékeztetett: az MSZP korábban már javasolta, hogya Ház szankcionálja a rasszista, idegengyűlölő vagy antiszemita kijelentéseket hangoztató képviselőket.

Forrás: MTI

*********


SOK SOK GAUDI KÉNE A PARLAMENTBE,LEGALÁBB 2/3 GAUDI!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A paraszt gatyái
  2011-11-26 17:12:48, szombat
 
 
A paraszt gatyái

Egy szekus kérdezi a román parasztot:

- Mi baja van magának a Ceausescu-rendszerrel? Nem jobb most, mint a királyságban volt?

- Nem!

- Miért nem? Hány gatyája volt régen, paraszt?!

- Nyolc.

- És miből volt ez?

- Gyolcsból.

- És most mennyi van?

- Három!

- Igen, de miből?

- Abból a nyolcból!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezelj úgy minden helyzetet, m
  2011-11-26 16:59:55, szombat
 
  Kezelj úgy minden helyzetet, mint egy kutya!
Amit nem tudsz megenni, megdugni, vagy elásni, azt hugyozd le, és menj tovább!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
mikor kell megkérni 1 nő kezét
  2011-11-26 16:59:14, szombat
 
 

mikor kell megkérni 1 nő kezét?

amikor már elfáradt a szája
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
szárnyal,mint a MOL részvény
  2011-11-26 15:18:17, szombat
 
  Megfejtettük, hogy miért emelkedik folyamatosan az üzemanyag ára


szárnyal,mint a MOL részvény

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/307176_278581018845958_15231488813 9239_709874_1715904551_n.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.