Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Halottak napján tesztelte Izr
  2011-11-03 19:44:12, csütörtök
 
  *** www.nemzetihirhalo.hu *************

Halottak napján tesztelte Izrael a nukleáris rakétáját

2011.11.02. 20:01 Nemzethír

Az izraeli hadsereg tesztelt egy állítólag nukleáris robbanófej továbbítására is képes rakétát. Hatótávolsága 11ezer km, mellyel a Közel-kelet bármely pontját eléri , valamint Európa bizonyos részeit is. Szakértők Irán elleni katonai csapás elleni zsidó spekulációnak tartják.

Izraeli jelentés szerint ezzel akarnak nyomást gyakorolni, hogy Irán nukleáris fegyvert készítsen, melynek tényként való izraeli beállítását az iráni vezetés határozottan cáfol. A zsidó állam már mért távoli rakétacsapásokat , 1981-ben Irakra, 2007-ben Szíriára. A rakétakísérlettel talán most bizonyoságot nyer, hogy Izrael rendelkezik nukleáris katonai eszközökkel, bár ezt is tagadják. Eredeti cikk itt.

Az izraeli rakéta kísérlet a Nyirkai Jóslatnak mindenesetre a közeli valóság rémképének beteljesülését vetítheti előre.
"Lesznek, kik alattomos ellenséggel fújnak egy követ. Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot a bikát nyergelő asszonyra."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidók zsarolják hazánkat
  2011-11-03 19:35:31, csütörtök
 
  Zsidók zsarolják hazánkat

2011, november 3 - 17:25



,,Hadd ne rejtsem véka alá azt a tényt sem, hogy mi egy nagy szervezet vagyunk, amelynek van bizonyos ereje és adott esetben a szervezet kénytelen alkalmazni az erejét, hadd utaljak csak arra, hogy számos befolyásos ember tagja a közösségünknek szerte a világon"- fenyegetőzött Stephen Fuchs rabbi annak érdekében, hogy a Szim Salom Hitközség is megkapja az egyházi rangot.

Az új egyházjogi törvény szerint Szim Salom és a Bét Orim hitközségek nem kapják meg az egyházi rangot. Ezért a Progresszív Zsidó Világközösség (PZSV) elnöke, Stephen Fuchs rabbi és Leslie Bergman, a szervezet európai uniójának elnöke útra kelt, hogy Magyarországon is ,,rendbe tegyék" a dolgokat. Azzal a céllal érkeztek, hogy a hazánkban működő szervezeteiknek kikényszerítsék az egyházi rangra emelését. Azt is az ország vezetésének tudomására juttatták, hogy semmitől sem riadnak vissza céljaik elérése érdekében. Az érzelmi zsarolástól kezdve a fenyegetőzésen keresztül mindent bevetettek. Hogy szavaiknak nyomatékot adjanak a napokban kormányzati képviselőkkel találkoznak. A tárgyalások eredményét Fuchs rabbi ma egy sajtótájékoztatón ismertette.

Stephen Fuchs hangsúlyozta: a szervezetet minél inkább életre kell kelteni, mert szerintük az övék a létező legnagyobb zsidó mozgalom. Hozzátette: ezzel szemben a kormány meg merte tenni azt, hogy nem emelte őket egyházi rangra. Azért jöttek Magyarországra, hogy megmondják a kormánynak ez ,,így nincs jól". Emlékeztettek: ez év júniusában egy találkozón Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára ígéretet tett rá, hogy megkapják az egyházi rangot. Leslie Bergman szerint a január 1-én életbe lépő rendelet nagyon negatívan érinti a közösséget. Az európai elnök szerint az egyházi törvény megalkotása során a kormány nem figyelt eléggé a részletek kidolgozására. Bergman Magyarország uniós tagságára hivatkozva kiadta a parancsot: az országnak be kell tartania bizonyos szabályokat, például egyenlő bánásmódot kell biztosítania a különböző felekezetek számára.

A két nemzetközi vezető ugyan beismerte, nem dolguk, hogy beleszóljanak a magyar törvényhozásba, ám mégis úgy gondolták adnak néhány tanácsot. Meghatározták, hogyan kellene helyesen eljárni és azt is megmondták, hogy bizonyos nemzetközi alapelveket be kell tartani. Hangsúlyozták: Magyarország rendkívül fontos számukra, hiszen itt több mint 100 ezer zsidó él. És azt is közölték: biztosak benne, hogy hazánk számára is nagyon fontos a világ zsidóságával és az Izraellel fenntartott kapcsolat.

,,Ha kell, eljövünk a jövőben is. Bízunk benne, hogy nem csak a problémák megoldása céljából kell ellátogatnunk Magyarországra. Most a problémakezelés hozott minket ide, melyet szeretnénk barátságos módon megoldani. De hadd ne rejtsem véka alá azt a tényt sem, hogy mi egy nagy szervezet vagyunk, amelynek van bizonyos ereje és adott esetben a szervezet kénytelen alkalmazni az erejét, hadd utaljak csak arra, hogy számos befolyásos ember tagja a közösségünknek szerte a világon"- fenyegetőzött Stephen Fuchs.
Végül azt is megtudhattuk, hogy Martonyiék jól viselkedtek, és nyitottak voltak a kisebb ,,delegáció" gondolataira.

SSZ

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar kisebbségi önkormányzat
  2011-11-03 19:16:05, csütörtök
 
  Magyar kisebbségi önkormányzatok Magyarországon?

2011.11.02, 20:35 Hargitai Sándor - Nemzeti Hírháló

Magyar Főnix Mozgalom sajtótájékozató keretében - ombudsmani hatáskörrel - magyarügyi biztos kinevezését javasolta, azoknak a magyar állampolgároknak az érdekvédelmében, akik saját településükön kisebbségbe kerültek. Bíber József Tibor az új nemzeti párt elnöke azt is bejelentette, hogy a Magyar Főnix Mozgalom kezdeményezi a magyarság kisebbségé nyilvánítását azokon a településeken - ad absurdum 14.... hivatalosan bejegyzett nemzetiségként -, ahol a cigányság többséggé vált.

A Magyar Főnix Mozgalom célja a lokálisan kisebbségbe került magyar lakosság jogbiztonságának, személyi biztonságának, egzisztenciális biztonságának, közéletben való részvételének biztosítása. Az új nemzeti párt szerint az elcigányosodás, az ezzel járó fizikai fenyegetettség, egzisztenciális létbizonytalanság, negatív jövőkép miatt a magyar lakosság menekül az élhetetlenné vált falvakból. Az ilyen településeken sorra zárnak be az iskolák, krónikus a pedagógushiány, szinte 100 %-os a munkanélküliség, nincs közbiztonság, lehetetlenné vált a termelés bármilyen formája, összeomlott a gazdaság.

A Magyar Főnix Mozgalom meglátása az, hogy a cigány többségűvé vált településeken a magyar lakosság jelenleg semmilyen érdekképviselettel nem rendelkezik, mert a település a települési önkormányzat tagjai a helyi cigány többségből kerülnek ki, a polgármesterrel egyetemben. A kisebbségi önkormányzati választáson magyarok - hiába válnak lokálisan kisebbségé - nem indulhatnak, mivel arra csak a Magyarországon hivatalosan bejegyzett nemzetiségeknek és a cigány etnikumnak van jogosultsága.

Magyarországon a kisebbségként való nyilvántartásba vételhez 1000 ember akarata szükséges, ezért a Magyar Főnix Mozgalom aláírásgyűjtést helyez kilátásba az érintett települések kisebbségbe szorult magyar lakosságának a körében. Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár által közzétett becslés szerint 2011-ben Magyarországon 300 településen van a cigányság abszolút többségben. A jelenlegi jogszabályok alapján a kisebbségi önkormányzati választásokon való indulás biztosíthatja csak a számára a közéletben való részvételt - egyetlen magyar érdekérvényesítési lehetőségként.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drámai helyzet: a világháború
  2011-11-03 19:11:03, csütörtök
 
  Drámai helyzet: a világháború alatt is több lakás épült, mint most

2011. november 3., csütörtök 13:20 InfoRádió / MTI

Az idei év első háromnegyedében 8147 új lakás épült, 38 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a kiadott lakásépítési engedélyek száma 8869 volt, ami 35 százalékos csökkenés a 2010. január-szeptemberi adatokhoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A KSH lakásstatisztikai osztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta: az 1933-as világválság idején épült utoljára ilyen kevés lakás Magyarországon.
A befejezett építkezések számának visszaesése az elmúlt negyedévekhez képest valamivel nagyobb, az új építési engedélyek számának csökkenése viszont az egy évvel korábbihoz viszonyítva kisebb mértékű - derül ki a KSH szerdán közzétett adataiból.

Az első háromnegyed évben a használatba vett lakások számát 9 százalékkal meghaladta a kiadott új lakásépítési engedélyek száma. A harmadik negyedévben az épített lakások száma 2562 volt, 118-cal több, mint a második negyedévben. A kiadott lakásépítési engedélyek száma azonban 487-tel 2992-re csökkent. A harmadik negyedévben 582 lakás szűnt meg, az előző negyedévben pedig 675.

A korábbi időszakhoz hasonlóan a lakásépítéseknek és az építési engedélyeknek több mint fele Közép-Magyarországon koncentrálódik. 2011 első három negyedévének folyamán használatba vett lakások száma a községekben esett vissza a legkisebb mértékben, 32 százalékkal. A megyei jogú városokban átlagos mértékű, 38 százalékos csökkenés következett be, Budapesten és a többi városban ennél nagyobb arányban, 40 illetve 41 százalékkal esett vissza a lakásépítés.

Ha az előző évhez hasonló tendenciák érvényesülnek - és semmi jel nem mutat arra, hogy ez ne így legyen -, akkor egy újabb lakásépítési csúcs lesz negatív értelemben - mondta az InfoRádiónak a KSH lakásstatisztikai osztályának vezetője.

Farkas János kiemelte, hogy az is elképzelhető, hogy a 15 ezret sem fogja elérni a lakásépítések száma. Erre csak 1933-ban és 1925-ben volt példa.

A világháború alatt, 1943-ban például majdnem 27 ezer lakás épült. A legtöbb a 70-es években épült: 1972-ben 90, 1975-ben majdnem 100 ezer lakást húztak fel.

Lejtmenet

Tovább folytatódik Budapesten az új lakásépítési engedélyek számának erős visszaesése. 2011. január-szeptemberi időszakban 62 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki a fővárosban, mint egy évvel korábban. A megyei jogú városokban és a többi városban 24 százalékos a kiadott engedélyek számának csökkenése. Továbbra is úgy tűnik - az első félév adataihoz hasonlóan -, hogy a községekben az építési kedv számottevően már nem fogy tovább, az új építési engedélyek száma mindössze 2 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában.

Az építtetői kör összetételét a vállalkozások szerepvállalásának további mérséklődése jellemzi, vállalkozások építették az új lakások 40 százalékát, egy évvel korábban még felét. Ezzel egyidejűleg a természetes személyek részaránya megnőtt, a lakások 58 százalékát a lakosság építtette az előző év azonos időszakának 49 százalékával szemben. Az önkormányzatok építtetői szerepvállalása továbbra is jelentéktelen, 1 százalék.

Az értékesítésre épített lakások aránya, 52-ről 42 százalékra csökkent, a saját használatra épített lakásoké ebből következően 47-ről 56 százalékra nőtt. Bérbeadásra a lakások 2 százaléka, egy évvel korábban 1 százaléka épült.

A lakásépítés kivitelezők szerinti megoszlása az előző időszakhoz képest változatlan: jogi személyiségű gazdasági társaságok a használatba vett lakások 55 százalékának voltak a kivitelezői, az egyéni vállalkozások a lakások 31 százalékát építették, 10 százalékuk pedig lakossági kivitelezésben készült el.

Az új lakóépületben létesült lakásokat tekintve 47-ről 55 százalékra nőtt a családi házban, 37-ről 39 százalékra a többszintes, többlakásos épületben épített lakások aránya. Lakóparkban 2 százalék épült, az egy évvel korábbi 9 százalékkal szemben.

Az építtetői kör és az építési forma változásával összhangban, az adott időszakban használatba vett lakások átlagos alapterülete 7 négyzetméterrel nőtt, 100 négyzetméter volt. Az ennél nagyobb alapterületű lakások aránya 34 százalékról 41 százalékra emelkedett.

2011 első kilenc hónapjában 1573 lakás szűnt meg, szinte ugyanannyi, mint 2010 első három negyedévében. A megszűnés leggyakoribb oka most is a lakások avulása volt.

A vizsgált időszakban 387 üdülőegységet építettek, és 281 üdülőépületben 289 üdülőegységre adtak ki építési engedélyt. A használatba vett üdülőegységek száma 30 százalékkal, az engedélyezetteké 37 százalékkal esett vissza a múlt év első három negyedévéhez képest.

Az új üdülők átlagos alapterülete a tavalyi 78 négyzetméterről 73 négyzetméterre csökkent.

A kiadott új építési engedélyek alapján 5164 lakóépület és 3626 nem lakóépület építését tervezik. Ez a lakóépületek esetében 8 százalékos, a nem lakóépületeknél 5 százalékos visszaesés. A nem lakóépületek közül a mezőgazdasági épületekre kiadott engedélyek száma 12, a kereskedelmi épületekre kiadott engedélyeké 18 százalékkal csökkent, az ipari épületekre kiadott engedélyeké azonban 6 százalékkal nőtt.

Hanganyag: Kaputa Júlia

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-464841
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigány ráüvölt a fiára:
  2011-11-03 19:05:53, csütörtök
 
  A cigány ráüvölt a fiára: - Hé te, há ne dohányozzál már, negyedikes korban még nem lehet dohányozni! - De hát fater, te is negyedikes voltál, amikor először rágyújtottál! - Az igaz, de én akkor már 17 éves voltam!  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Holopropagandára képezik ki a
  2011-11-03 19:04:07, csütörtök
 
 
2011-11-03. 13:21
Holopropagandára képezik ki a tanárokat Judapesten - a kormány támogatásával


OktaTÁRS-FELLOWship néven a budapesti Holokauszt Emlékközpont 2010 júniusában hirdette meg először nemzetközi "holokauszt-oktatási szakértőképzési" programját. Idén is elindult a képzés, amelynek első ütemére november 2-7. között kerül sor.
A programot a Holokauszt Dokumentációs Emlékközpont a Közép- európai Egyetemmel (CEU) együtt szervezi, partnerként pedig a Washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum (United States Holocaust Memorial Museum) és az izraeli Jad Vasem (Yad Vashem) Intézet vesz részt a képzésben - írja a HVG.
Csak egy apróságot "felejtettek el" megemlíteni: az agymosó program a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Oktatási Szakállamtitkársága támogatásával zajlik, amint az a holokamu-emlékközpont honlapjáról kiderül.
Az általános nevelési folyamat részévé teszik
Az ingyenesen megpályázható program célja "a hazai holokauszt-oktatás megújítása" és "olyan oktatói hálózat létrehozása, amely jelentősen segítheti a holokauszt oktatásának integrálását az általános nevelési folyamatba".
"Holokauszt-történészek" és oktatási szakértők a program során "multiplikátorokat" képeznek. Azért multiplikátorok ők, mert az itt megszerzett tudást "megsokszorozhatják", még több embernek tudják továbbadni. A tanfolyamra jelentkezők általában amúgy is képzett oktatók: egyetemen, főiskolákon, gimnáziumokban vagy más iskolákban tanítanak. A múzeumpedagógusok, a tananyagírók és a tanárképzésben dolgozók továbbképzése különösen fontos célja az OktaTárs programnak.
"Toleranciára" nevelik gyerekeinket - hogy mindent eltűrjenek majd tőlük
Az OktaTárs révén olyan szakmai rendszert kívánnak létrehozni, amely háttérként szolgálhat a nevelési folyamatba integrált holokauszt-oktatás minőségi javításához és a "civil attitűdre, toleranciára való nevelés elősegítéséhez" - áll az ismertetőben.
Az oktatási programokon kívül az ezen a héten induló képzés során "történészek" is tartanak előadásokat. Köztük Szita Szabolcs professzor, a Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatója, illetve a Washingtoni Holokauszt Múzeum szakértője, Stephen Feinberg és Schweitzer Gábor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatója. "Elkövetők, kollaboránsok, passzív szemlélők" - erről a Bristoli Egyetem oktatója, Tim Cole, beszél majd. "Bűnbakképzés és a zsidók" - ez pedig Pók Attila, a Történettudományi Intézet igazgatóhelyettesének témája.
(Kuruc.info - HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/87535/#ixzz1cfOWxjO8

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halálbüntetés (pro és kontra)
  2011-11-03 18:37:59, csütörtök
 
  Halálbüntetés (pro és kontra)

Bár a halálbüntetés elrettentő voltára nagyon szívesen hivatkoznak, ezt egzakt módon még nem igazán sikerült bizonyítani, az ellenben már jó néhányszor előfordult, hogy valakit egy téves ítélet okán fosztottak meg az életétől.

Ilyenkor azonban korrekciós lehetőség már nincs.

,,Az Európai Unió elkötelezett a halálbüntetés felszámolása mellett, aminek nincs helye a modern világban" - egyebek mellett erről beszélt Catherine Ashton, az Európai Bizottság alelnöke a halálbüntetés elleni küzdelem harc világnapján.

Nos, mint tudott, az EU emberi jogi politikájának egyik fontos célkitűzése a legsúlyosabb büntetési forma mielőbbi felszámolása szerte a világban, kiindulva abból, hogy ez az embertelen eljárás - a hiedelmekkel ellentétben - nem rettent el az erőszakos bűntettek elkövetésétől, viszont nem ad lehetőséget a téves bírói ítélet jóvátételére, lévén a kivégzetteket már nem igazán lehet feltámasztani.

E témát korántsem véletlenül hoztam fel, hiszen túl azon, hogy van egy politikai erő, nevezetesen a Jobbik, ami nemcsak követeli, de a programjában is szerepelteti a halálbüntetés újbóli ,,meghonosítását", a kérdésről szóló polémia kis hazánkban is időről időre fellángol, különösen egy-egy súlyos, élet elleni bűncselekmény elkövetése után.

Hogy ezek a beszélgetések megehetősen parttalanok, azon magam nem csodálkozom, ugyanis a halálbüntetés igazságos avagy igazságtalan volta az egyik legvitatottabb jogi, etikai, társadalmi kérdés, amelyről nem csupán az egyének, de az egyes államok is teljesen másként vélekednek.

Általánosságban elmondható, hogy a demokráciák döntő többségében, így itthon is, tilos a halálbüntetés (sok helyen maga az alkotmány rendelkezik erről), kivételt talán csak az USA, Japán és Oroszország jelent, jóllehet ez utóbbiban gyakorlatilag már nem hoznak effajta ítéletet.

A másik végletet az afrikai, az ázsiai, a közel-keleti, illetve a karibi térség országai jelentik, amelyek zömében még manapság is végeznek ki embereket..., különösen ami például Kínát, Iránt, Szaúd-Arábiát avagy Pakisztánt illeti. Gondolom, nem árulok el nagyon nagy titkot, ha elmondom, hogy magam a halálbüntetés ellenzői közé tartozom, bár sokszor nem csupán értem, de meg is értem az enyémtől teljesen eltérő álláspontot képviselők érveit.

Ők ugyanis nem kizárólag azt hangoztatják, hogy a legsúlyosabb büntetésnek - statisztikák ide vagy oda - komoly elrettentő hatása van, valamint hogy az életfogytig tartó elzárás (ami az esetek többségében nem jelent halálig tartó raboskodást) igen költséges, de azt is, hogy a halálbüntetés eltörlése olyan látszatot kelt, mintha a társadalom a gyilkosok életét többre tartaná az áldozatokénál.

Emellett - teszik hozzá -, azok az elítéltek, akiknek már semmiféle veszítenivalójuk sincsen, különösen veszélyesek a rabtársaikra és az őrökre, egy esetleges szökés esetén pedig mindenkire.

Mondom, ha tisztában is vagyok ezekkel a szempontokkal, az ellenérveket lényegesen nyomósabbaknak érzem.

Nem utolsó sorban amiatt, mert noha hivatkozni boldog és boldogtalan hivatkozik a halálbüntetés elrettentő voltára, egzakt módon ezt az állítást soha, sehol és senkinek sem sikerült bizonyítania (az ellenkezőjét már annál inkább), amiként azt a kijelentést is meglehetősen nehéz cáfolni, hogy tudniillik, a kivégzéssel örökre elveszítjük a korrekció lehetőségét, vagyis azt, hogy az ártatlanul elítélteknek valaha is igazságot szolgáltathassunk.

No, de bármint is van, annyi biztos, hogy ezen a blogon nem utoljára váltottunk szót e sokakat foglalkoztató kérdésről.

Amiként az is tény, hogy egymás meggyőzésére nincs sok esély.

http://egerjobbik.blogspot.com/2011/11/halalbuntetes-pro-es-kontra.html?spref=fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kuthy Lajos 162 évvel ezelőtti
  2011-11-03 18:31:56, csütörtök
 
  Kuthy Lajos 162 évvel ezelőtti jövendölése Magyarország rabszolgaságáról - emlékeztetőül
2011. november 3. 08:33:59

,,A népet félig már kivettük excellenciátok kezéből, kiveendjük egészen. Miénk lesz földje, szorgalma, saját személye. Aratunk vetésén, szűrünk szöllejében, leszedjük fája gyümölcseit s végre elsőszülöttjét adandja zálogba, hogy eleget tehessen. A magyar nép még jobban elfogy, szegényedik s szerteszét falvakra pusztuland. A fővárosban ismeretlen gyülevész nép fog kóvályogni, közöttük egy-két vagyontalan magyar, aki másokért dolgozik. A nemzeti ifjúság ivadékról ivadékra felnövend, nyomor közt, kilátás nélkül. Először láz és undor kapja meg s bőszen kérdezi: hát haza ez, mely kevés lakóinak tápot nem tud adni? Haza ez, mely szorgalmam, képzettségem után nem tart el? Haza ez, melyben a bennszülött ősvér minden útról, minden alkalmazásból, minden érdemlési módból ki van zárva, hogy idegen csavargóknak legyen mit falniok? Érdemli-e ily hon, ily polgárzat, hogy vakon áldozatja legyek s emberi jogaimat erőszakkal vissza ne vívjam? De ezt csak az első kiábránduláskor fogja mondani, aztán megtöri a nyomor s az uralgó erő igájába térnek, azaz érdekeink alá. Egymást fogják marni kegyelmeinkért, szolgáinkká lesznek s nőiket, leányaikat adják el pénzünkért."

A kommunista éra, amely a magyarságnak legsivárabb, legterméketlenebb korszaka volt, csupán egyetlen tekintetben, a hamis értékelések terén dicsekedhetik fölös mennyiségű produktivitással. 1945-től, a ,,felszabadulásnak" hazudott bolsevista szabadrablástól kezdve mind a mai napig a hamis előítéleteknek, hazug jelszavaknak, torz és tendenciózus eszme- és emberértékelésnek olyan tömegű nyűgével szőtte gúzsba a magyarságot, hogy ebből a kötelékből kiszabadulni egyik legnehezebb, de egyben legszebb feladata is lesz az új, magyar fejjel, magyarul gondolkodó generációnak, ha lesz ilyen még valaha.

Magyarország valódi leigázása azonban nem 1945-ben, hanem már sokkal korábban megkezdődött. Körülbelül akkor, amikor az első kaftános galíciai átlépte a magyar határt, s nyomában ezrek és százezrek vetették magukat a gyanútlan magyar falvakra, városokra. A történelem meghamisításától, emberek, elvek, tudósok és művészek hazug értékeléséig minden eszköz jó volt, ami a magyarság gazdasági leigázásához segíthette azt a sok, nagy étvágyú idegent, mely egy évszázadon át pokoli céltudatossággal építette itt a maga hatalmát.

A sok példa közül most csak egyet ragadunk ki. Egy elfelejtett, elsikkasztott, valamikor nagyhírű magyar írót, akinek könyveit talán senki sem olvassa, s nem is olvasta azok közül, aki a liberális vagy kommunista irodalomtörténetekből ismerte meg a magyar irodalmat. Ez az író Kuthy Lajos (1813-1864), akinek nevét ma már az iskolákban sem tanítják, pedig a 19. század negyvenes éveiben a legsikeresebb, legkeresettebb íróink közé tartozott, akinek stílusa nagy hatással volt kortársaira, köztük a fiatal Jókaira is. Elfelejtették munkáit, híres novelláit, regényeit, és őt magát is. Utolérte a magyar tehetségek sorsa, és szegényen, mindenkitől elhagyatva halt meg. Diószegi szőlőjében lévő sírján már csak gaz és dudva terem, és intelmei olyanok voltak, mint a vízre írott betű. Az irodalmi lexikonok - ha egyáltalán megemlítik - egyformán azt tanítják a balliberális szalmán kérődzőknek, hogy unalmas, zavaros könyveket írt, munkái tele vannak szertelenségekkel, és gyenge jellemű ember volt, mert állást vállalt a Bach-korszak alatt.

Talán jobban megértjük, hogy miért volt szükség erre az irodalmi fémjelzésre, ha röviden ide írjuk, hogy Kuthy Lajos volt az a magyar író, aki már 1846-ban megjelent, prófétai látással írott regényében, a ,,Hazai rejtelmek"-ben megjósolta, hogy miként fogja Magyarországot száz év alatt meghódítani a zsidóság. Ezért, és csakis ezért kellett eltűnnie nyomtalanul a magyar irodalomból, hogy helyet adjon a molnárferencek, hunyadisándorok, szépernők, birólajosok nevével fémjelzett országhódító siserehadnak, akik a magyar tehetségek helyett arathatták le az irodalmi babérokat. Ezért kellett meghalnia - még Kuthy emlékének is. Utoljára 1906-ban adta ki a Franklin Társulat ,,Hazai rejtelmek" című, annak idején - 1847-ben - óriási sikert aratott regényét, melyhez az előszót nem kisebb személyiség, mint Mikszáth Kálmán jegyezte. Azóta nem akadt kiadó, aki vállalta volna, hogy újra nyilvánosságot adjon ennek a nagy magyar Kasszandrának. Mintha állami segédlettel irtanák a magyar tehetségeket, és mintha bűn volna Magyarországon a magyar élet égető problémáival foglalkozni... Operett, szerelmi háromszöget tárgyaló színdarab, hejehujás cigánytörténetek: ez, ami manapság a honkebleket deríti. Faji kérdés... társadalmi korrajz... - szélsőséges feleslegek.

Ebben a könyvben Kuthy Lajos előre megmondott mindent, ami azóta száz százalékban beteljesedett. Olyan tisztán, olyan világos bizonyossággal látta meg a mai Magyarország sorsát, hogy százhatvankét esztendővel ezelőtt írt sorait olvasva kétségbeesetten kell azokon megdöbbenni, megállapítva azt is, hogy Kuthy próféciája 2008-ra az utolsó betűig beteljesedett.

A ,,Hazai rejtelmek" második kötetében (XXIV. fejezet) Löbl Simon uzsorás ajkaira adja Kuthy ezt a jóslatot. Löbl heves beszélgetést folytat Szalárdy György gróf főispánnal, a tönkre jutott, karmai között vergődő magyar úrral, akinek nyíltan, leplezetlenül elmondja a zsidóság céljait, terveit, feltárja azokat az eszközöket, melyekkel a zsidóság meg fogja hódítani Magyarországot. Ma, 2008-ban szinte hátborzongató dolog olvasni ezt a százhatvankét év előtti próféciát:


EZ A MI ZSEBEINKNEK VALÓ HÍZODA

,, A kevés részvény - mondja Löbl - mi magyar köröm között van, apránként idegen kézbe vándorol. Itt siettetve lesz a jövendő, hogy a magyar föld idegen országok technika-provinciájává váljék. Nekünk erre törekednünk kell. Csak így leend az, hogy a folytonos szegényülésben, mi és utódaink, bővebb és könnyebb alkalmat nyerünk excellenciátok megtört és megfogyott fajában nemzetietlen pénzarisztokráciát alapítani. ...
Különösen mi, zsidó magyarok, vagy magyar zsidók, kik jövő uraságunkat akarjuk megépíteni, nem rakhatjuk az alap közé az idegenek kövét, nem segélyhetjük társunkká a bukott telektulajdonost, hogy midőn a ház felépül, salonjainkat elfoglalja és minket kiszorítson. Nekünk törni, nyomni, eltapodni kell minden csirázó versenyt és vetélyt, elzárni és betemetni minden felfakadó forrást, mely a pénzt, hatalmunk eszközeit a nemességhez szivárogtatná s új uralgást adna kezébe."

Magyarországról szólva ekként folytatja elmélkedését Löbl Simon:

,,Ez a mi bőrünknek való hely, a mi zsebeinknek való hizoda. Igen alkalmatos héber konzervatórium, amelyben a jeruzsálemi fény megnő és felmagzik. Soha egy státus sem engedett a spekulánsoknak olyan bő és könnyű nyereséget, anélkül, hogy emberi vagy országos célnak általuk hasznot ne szerezne. A helybeli és jellem viszonyok egészen a malmunkra dolgoznak. Akármilyen politikai színű egyén legyen a nemzet élén, rögtön támad párt, mely mielőtt magát úgy mutatná, hazaárulónak kiáltja ki, népszerűségét, hitelét aláássa, furkálja, szárnyát megnyírja s mikor se ti se tova nem tud mozdulni, saját pártja is odább áll tőle, hogy új zászló alá csapja magát, melynek tartója egy másik csoport által ismét le fog rántatni.
Azért sok jellem, sok tehetség kényelmei közé vagy szegény zugába vonja be magát, és elpipázza erejét, mert nem akar taps közt kezdett szerepet füttyön végezni, hogy végre mit se használjon, aminek itt a legnagyobb művész is ki van téve. Látja excellenciád, hogyne örülne ennek a zsidó. Nekünk olyan nép kell, amely jeleseit becsülni nem tudja, mely egymással veszekszik."


JÓSLÁS A NUMERUS CLAUSUS ELTÖRLÉSÉRŐL

Mikor a könyv íródott, persze még sehol sem volt numerus clausus, de Löbl Simon még azt is megjósolta, hogy a magyar törvényhozás, miként fogja derekát beadni az idegen fajta érdekeinek.

,,Mi és feleink - mondja az uzsorás - ezer és ezer úton körmeinkbe tartjuk a pénzpiacot, az ipart idegen gyülevész nép űzendi s a magyar gazdatisztjeinkké lesz saját földjén. Ő vezeti a címet és zsellérkedik, mi pedig szolgáknak látszva országlunk. Mily mulatságos lesz majd az, ha a magyar urak, hideg kőszobákba gyülöngve, vagy elszigetelve értünk dolgoznak, ha díszparkjainkba hozzánk küldenek ki, megkérdeztetni, hogy mi és miként történjék. Ha mi igazgatjuk a törvényhozó szavát, s mondva rendeljük, hogy töröljenek el cikkeket a mi érdekeink szerint.
Miénk lesz fény, divat, kitüntetés. Elfoglaljuk a közhelyeket, színházakat, sétányt, termeket, ünnep- és néztereket. Persze a magyarokéit, mert mi közcélból mit sem teszünk saját zsebünkre, hanem kezünkre csaklizzuk, vagy becsempészkedünk a kész érdekekbe."


ÖTSZÁZ CSALÁD ZSAROLJA A MAGYARHONT

Megdöbbentően beteljesedett Kuthy jóslata a magyarság szellemi és gazdasági leigázásáról ötszáz családnak mindenekfölött való hatalmáról, melyről eképpen jövendöl a továbbiakban Löbl Simon:

,,Csak nézzen szét excellenciád, hová vittük pár év alatt a közerkölcsöt. Író és művész fut, fárad, éjjelez s Szilveszter estélyén nem marad fillérje, mit újév napon koldusnak adjon. A közhivatalnok teng, nyomorog, nélkülöz, özvegye mégis kéregetni jár, a földbirtokos kétezer holdból nem képes családját ellátni s az igavonó nép éjt napot eggyé tesz, mégsem lakik jól egész év hosszában. Minden munkásosztály sínylik s érzi a pénz szűkét, és csak a korhely uzsorás viheti véghez, hogy hatezer forint kamatjából a fővárosban keresetág nélkül, kényelemmel éljen s négy év alatt mégis tizenkétezer pengő tőkét tegyen félre. II. Endre korában nem sanyargatták jobban excellenciátok őseit őseink. Pedig, ha az üzéreket kútfejökre vissza visszük s kit-kit helyére sorozunk, nem több, mint ötszáz család zsarolja Magyarhont. Ennek van alárendelve 14 millió ember sorsa, jövője, erkölcse. Ennek adózik az ország hallatlanabb kulcs szerint, mint valaha a legzsarolóbb hódítónak... Mindez tagadhatatlan tény s mindez közönyösen foly, mintha úgy kellene folynia."


A ZSIDÓSÁG ADÓSAI ÜLNEK A KÉPVISELŐHÁZBAN

Jósol ezután Löbl Simon, az idegen érdekek szolgálatába szegődő képviselőházról is, ekképpen:

,, ... Magok a sivalkodó honfiak, kik mint sirály minden vészt megkiáltanak, mellőzik szerepünket törvényhozás utján megtámadni. Egy-egy bűntettnél, mely ezrek közül napfényre vonaték, elszörnyednek, aztán a phrasisnak vége, s mi békén maradunk a gyakorlatban. Persze adósaink s ezeknek rokonai ülnek a zöldasztalok körül, kik nincsenek arra nevelve, hogy mint a rómaiak egykor, saját érdeküket veszélyezzék a t. c. hazáért s romlását gátolnák, ha fejük forogna is szóban. Sőt eszélyesen óvakodnak érdekeinkkel köztárgyalás utján súrlódásba jönni, úgy hogy hatalmunkról alig vétetik más tudomás, mint a betáblázások nyugton hallgatott kötetei... No már, ha most, midőn még kevesen valánk, befolyásunk a kezdet nehézségei között, oly hirtelenül el tudott hatalmosulni, ha minden elemet érdekébe tudott hálózni s a köz értelmét és érzését hallagató rendszerbe nyűgözé, hiheti-e excellenciád, hogy rabjaink és eszközünk szaporodtával az ország emancipálni tudja magát a pénzszolgaságból, mely csak egy vonallal jobb az ököljognál."


A BENNSZÜLÖTT ŐSVÉR MINDEN ÉRDEMLÉSI MÓDBÓL KI VAN ZÁRVA

És ezután következik a jóslat legmegrázóbban bekövetkezett, legteljesebben valóra vált része. Így mondja Löbl Simon:

,,A népet félig már kivettük excellenciátok kezéből, kiveendjük egészen. Miénk lesz földje, szorgalma, saját személye. Aratunk vetésén, szűrünk szöllejében, leszedjük fája gyümölcseit s végre elsőszülöttjét adandja zálogba, hogy eleget tehessen. A magyar nép még jobban elfogy, szegényedik s szerteszét falvakra pusztuland. A fővárosban ismeretlen gyülevész nép fog kóvályogni, közöttük egy-két vagyontalan magyar, aki másokért dolgozik.
A nemzeti ifjúság ivadékról ivadékra felnövend, nyomor közt, kilátás nélkül. Először láz és undor kapja meg s bőszen kérdezi: hát haza ez, mely kevés lakóinak tápot nem tud adni? Haza ez, mely szorgalmam, képzettségem után nem tart el? Haza ez, melyben a bennszülött ősvér minden útról, minden alkalmazásból, minden érdemlési módból ki van zárva, hogy idegen csavargóknak legyen mit falniok? Érdemli-e ily hon, ily polgárzat, hogy vakon áldozatja legyek s emberi jogaimat erőszakkal vissza ne vívjam? De ezt csak az első kiábránduláskor fogja mondani, aztán megtöri a nyomor s az uralgó erő igájába térnek, azaz érdekeink alá. Egymást fogják marni kegyelmeinkért, szolgáinkká lesznek s nőiket, leányaikat adják el pénzünkért.
Valóban, mi szobrot emelhetnénk a törvényhozói észnek, mely országát ily bölcsen kezünkre ada. S még csak képmutatás sem szükséges már. Nem kell rejtve, lopódzva, utálat között járnunk, nem kell elbújni élvezeteinkkel. Az utcákon hunyászkodott, vagy üdvözlő arcok fogadnak, a középosztály iránt gőgösek, nagyok ellenében gorombák lehetünk, kiönthetjük gyűlöleteinket. Kitárhatjuk titkainkat, leálorcázhatjuk jellemünket, elárulhatjuk osztályunk gyengéit: feleim biztosítvák, hogy nyíltság s dacoló erőszak nem árt, nem ingerel torlást, nem idézhet gyógyszert, mert rabszolgáink egyet nem értenek."

Ennyi talán elég az idézetekből. Utoljára még csak azt hangsúlyozzuk, hogy mindezt 162 évvel ezelőtt - 1846-ban - írta szegény Kuthy Lajos. Vajon mit írna ma, 2008-ban, midőn a jóslat beteljesedvén, a saját bőrén és lelkén érzi egy pusztuló nemzet, hogy utolsó betűig valóra vált nagy írójának próféciája, amelyet Löblék rabszolga magyarságának már olvasni sem szabad. Vagy - Uram Isten -, talán már nem is akarja olvasni

Forrás: internetes körlevél

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=90578
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékezés 1956. november 4-re
  2011-11-03 18:28:58, csütörtök
 
  Orbán Éva: Emlékezés 1956. november 4-re



Október 28-tól - amikor Nagy Imre elismerte a felkelés jogosságát, és győzött a forradalom és szabadságharc - november 3-ig békés, reményteli újrakezdésre készülődött az egész ország, a szovjeteket kiszolgáló törpe kisebbség kivételével. November 4-e vasárnapra esett, és 5-én, hétfőn, már dolgozni mentek volna az emberek.

De a háttérben, a nemzetközi erővonalak ismét tragikussá alakított a magyarság sorsát. A két nagyhatalom, Amerika és a Szovjetunió vezetői háttéralkut kötöttek.

A Pravdában közzé tett 30-i megtévesztő szovjet szándéknyilatkozattal ellentétben - melynek értelmében készek csapataiknak kivonásáról tárgyalni - 31-én az SZKP vezetősége már vita nélkül a magyar felkelés leverése mellett döntött. Ennek a döntésnek a kiváltó oka a szuezi válság mellett az USA elnökének Eisenhowernek a döntése állt, ami megpecsételte a magyar forradalom sorsát.

Charles Bohlen moszkvai nagykövet október 30-án, az izraeli támadás másnapján, hivatalos jegyzéket adott át a szovjet vezetőknek. Ebben az USA külügyminisztere (Foster Dulles) leszögezte, hogy az USA nem avatkozik be a magyarországi eseményekbe, vagyis az oroszok szabad kezet kapnak.

Ez az "üzenet" mely Dulles október 27-i beszédének csatlós államokra vonatkozó passzusa volt, 28-án az ENSZ BT ülésen is elhangzott, majd 29-én Bohlent utasították, hogy erre hívja fel Zsukov és a szovjet vezetők figyelmét. Október 31-én Eisenhower elnök televíziós beszédében megismételte ezt a mondatot.

Konyev marsall, a Varsói Szerződés főparancsnoka, október 31-én kapta meg az “ellenforradalom" leverésére, a rend helyreállítására a parancsot. A beavatkozást utólag hagyták jóvá a szocialista országok vezetői (november 1. Breszt és november 2.Bukarest). A román vezetés azt is felajánlotta, hogy részt vesz az intervencióban.

A szovjet vezetés Moszkvában szinte naponta ülésezett, és tárgyalta a magyar helyzetet. A november 1-i ülésén Szuszlov kifejtette: " Nincs biztosíték arra, hogy ez a kormány tartani tudja magát. Csakis a megszállással biztosíthatunk magunknak olyan kormányt, amely támogat bennünket" - "Meg kell szállni az országot..." -követelte Szerov. November 1-jén éjjel Kádár János külön repülőgépen már Moszkvába távozott.

Amerika nem állt ki a magyar forradalom mellett, ugyanakkor maximálisan kihasználta propaganda célokra a "magyar ügyet".

Konyev marsallt kinevezték a magyarországi hadművelet vezetőjének, aki Szolnokra jött, hogy felkészüljenek a második katonai beavatkozásra.

Lascsenkó november 2-án Szolnokon Konyev marsallt arról tájékoztatta, hogy a jelenleg Magyarországon lévő hatalmas szovjet haderő nem lesz elegendő a magyar felkelés gyors leverésére, és még egy hadosztály erősítést kért.

A támadás legalizálásához megszerezték a Varsói Szerződés tagállamai legfelsőbb politikai vezetőinek egyetértését. Speciális osztagokat hoztak létre KGB-s vezetők irányításával. A november 3-án este Tökölre tárgyalni menő magyar katonai küldöttséget még éjfél körül letartóztatták.

A második beavatkozás a “Forgószél" hadműveleti nevet kapta, és a “Mennydörgés" jelszóval indult november 4-én hajnali 4 órakor.

A feladat: a magyar szabadságharc eltiprása, a kormány elfogása volt, az esetlegesen ellenálló magyar honvédség lefegyverzése, valamint letartóztatások, deportálások.

A cél: Magyarországot megtartani a szovjet hatalmi övezetben, és a Moszkva által kinevezett törvénytelen kormányon keresztül irányítani.

November 4. vasárnap - Háború hadüzenet nélkül

1956. november 4-e súlyos tragédiával köszöntött ránk. 04 órakor megkezdődött a második szovjet intervenció.

A fővárosban a hatalmas méretű (5 hadosztállyal támadtak) szárazföldi, páncélos támadás mellett a légierőt is bevetették. Megszállták a repülőtereinket, bevonultak a vidéki városainkba, körülfogták a fővárosunkat, ahová több irányból törtek be. Háború kezdődött, hadüzenet nélkül. A szovjet csapatok rommá lőtték a fővárost, iszonyatos háborús pusztítást végeztek, mindenütt, amerre jártak. Az elfogottakat vagy agyonlőtték vagy deportálták.

A Szabad Kossuth és Petőfi Rádió derűs napkezdését 05.20 h.-kor tragikus szózat szakította félbe.

"FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt.

Csapataink harcban állnak! - A kormány a helyén van! -

Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével!"

A Himnusz és a Szózat felcsendülő hangjai ritkán voltak ilyen aktuálisak. A jelentést több nyelven is megismételték. Nagy Imre segélykérése azonban már csak hangszalagról került adásba.

Mit tesz ebben a válságos helyzetben a Néphadsereg vezetése?

A hadsereg vezetés nélkül maradt, mert a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök szovjet fogságba került. Király Béla vezérőrnagy állítólag értesítette Nagy Imrét a támadásról, de hiába kér utasítást. Nagy Imre kétségbeesetten hívta Maléter Pál honvédelmi minisztert, Kovács István vezérkari főnököt, a katonai küldöttség Tökölre ment tagjait a rádió hullámhosszán, hogy haladéktalanul jöjjenek és vegyék át hivatalaik vezetését. Nincs tudomása a Tökölön történtekről.

Hajnali 4 és 5 óra között Budaörsön a szovjetek egy órán át lőtték a Petőfi laktanyában lévőket.

Mivel az egész országban a másnapi békés újrakezdésre készültek, a katonatisztek jelentős része szabadságon volt, otthon. A laktanyákban lévőket legtöbb helyen komoly tűzerővel lerohanták a szovjet csapatok.

Ebben a válságos helyzetben hajnali 5 és 6 között "A Honvédelmi Minisztériumban tartózkodó Janza Károly altábornagy, Uszta Gyula, Váradi Gyula, Kovács Imre vezérőrnagyok megtiltották az ellenállást. (kiemelés tőlem) A Honvédelmi Minisztérium főcsoportfőnökségei, csoportfőnökségei, főnökségei, valamint az Országos Légvédelmi Parancsnokság ennek értelmében a tűzszüneti parancsot továbbították alárendeltjeik felé."

Vagyis megtiltották a katonaságnak, hogy védjék az országot. Sőt Uszta még aznap Szolnokra távozott.

Király Béla vezérőrnagy a nemzetőrség főparancsnoka nemzetőrökkel a budai hegyekbe vonult vissza. Vagyis elhagyta a megtámadott fővárost.

8 óra tájt újabb tiltó utasítást kapott a Néphadsereg. Usztáék után most Münnich utasítja a Néphadsereg alakulatait Szolnokról. Ne nyissanak tüzet a szovjet támadókra, hanem parlamenterek által adják meg magukat.

A HM parancsával szembeszegülve, az újabb tiltó utasítás ellenére nagyon sok katona, rangjelzését letépi, és honvédként áll a szabadságharcosok mellé, hogy harcoljon a támadók ellen. Tisztelet és becsület illeti ezeket a magyar honvédeket.

Az országban több helyen fegyveres ellenállás bontakozik ki. A harcok a fővárosban a legerősebbek és legelkeseredettebbek.

A lakosság tájékoztatása a rádió hullámhosszain történt

A rádióból 06.24 perckor az Associated Press közléséből értesültünk, hogy az Egyesült Államok vasárnap korán reggel kérte az ENSZ Biztonsági Tanács tartson rendkívüli ülést, és foglalkozzék az újabb szovjet támadással. Az ülést vasárnap 7 óra 45 percre hívták össze.

Nagy Imre rádiószózatát követően a Szolnoki Rádió tudatta velünk a Kádár-kormány megalakulását. A november 1-én a Parlamentből "eltűnt" Kádár János 3 nap múltán így tért vissza a Szovjetunióból, és attól sem riad vissza, hogy táviratban kérje az ENSZ főtitkárától, hogy a BT vegye le a magyar kérdést a napirendről. A magát "Forradalmi Munkás-Paraszt kormány"-nak nevező Kádár-kormány külön rádióadóval is rendelkezik. Münnich Ferenc tudatta Apró Antal, Kádár János, Kossa István és a maga nevében, hogy 1956. november 1-én kiléptek a Nagy Imre kormányból, és új kormányt alakítottak "a fasizmus fenyegető veszélye és azok népgyilkos bandái ellen." Ez a szovjetek által megalakított bábkormány - majd a szolnoki szovjet páncélosok védelme alatt - csak november 7-én merészkedik fel Budapestre.

A Magyar Írók Szövetsége a világ íróihoz és tudósaihoz intézett segélykiáltást.

Nagy Imre 43 társával a Jugoszláv Követségen kapott menedéket. Ami végzetes hiba volt. Nagy Imrééknek nyugati, lehetőleg semleges nagykövetségre kellett volna távozniuk.

Bibó István, a Nagy Imre-kormány államminisztere, aki a Parlamentben egyedül maradt, az ország népéhez intézett kiáltványt kormánya nevében.

A november 4-i rádióadások hűen tükrözik az országban uralkodó állapotokat:

A magyar rádióadások rendszertelenek. Van, hogy ismeretlen amatőr adón továbbítják a híreket, természetesen több idegen nyelven is. Segélykiáltások mind a nagyvilághoz. Érdemes megismerkedni velük.

08.30 óra: Itt a dunapentelei Nemzeti Bizottság Szabad Rádiója a 36 méteres rövidhullámon!

"A hitszegő megszállók megtámadták Budapestet és több más vidéki városunkat. Pécsett, Székesfehérváron, Dunaföldváron, Veszprémben áll a harc. A magyar honvédek egy emberként állnak ellent a betolakodóknak és az utolsó csepp vérükig kitartanak a magyar forradalom szent ügye mellett. Nemzetünk helyzete tragikus, de nem reménytelen. Légvédelmi tüzérségünket minden vonalon bevetették. A harc a betolakodók ellen mindenütt áll.

Magyarok! Ne hagyjátok, hogy az orosz csapatok drága hazánkban mészároljanak! Vonuljatok fegyverbe és álljatok egy emberként a haza védelmének szent ügye mellé. Még áll a harc, de győzni kell, mert ezt követeli minden becsületes magyar hazafi. Dunapentele helyőrsége az utolsó emberig kitart. Halál a szovjet megszállókra!"

12.23 óra: Egy ismeretlen magyar adó.

"Figyelem! Figyelem! Figyelem! Felhívás az ENSZ szervezetéhez!

Szovjet tankok százai támadják a magyar fővárost! Segítséget kérünk a magyar forradalomnak! Figyelem! Figyelem! Figyelem! Szovjet harckocsik támadják a magyar fővárost!

Kérünk segítséget az egész világtól! Figyelem! Figyelem! Figyelem!

Mindenkinek! Mindenkinek! Mindenkinek! Szovjet harckocsik támadják a magyar fővárost!

A világ segítségét kérjük!"

13.12 óra: "Figyelem! Figyelem! Figyelem! Felhívás az ENSZ szervezetéhez!

Ma reggel fél három órakor az orosz csapatok általános támadást intéztek a magyar nép ellen. Kérjük az ENSZ szervezetét, hogy azonnal küldjön segítséget Magyarországnak! ENSZ-ellenőröket kérünk a Dunántúlra!

A világ becsületes millióihoz fordulunk: Segítsetek! Segítsetek!" (Független Szabad Magyar Adó)

13.03: Ismeretlen adó

"... Újra és újra a világ lelkiismeretéhez fordulunk! A kultúrvilág nem nézheti tétlenül azt a borzalmas pusztulást és öldöklést...

...a világ szabad nemzeteihez! Fejtsetek ki minden erőt a szabadságharcunk megsegítésére! ...Az utolsó csepp vérünkig harcolunk. A magyarok istene velünk van."

13.51: Az utolsó magyar rádióállomás (olasz nyelven)

"Ma reggel 2 óra 30-kor szovjet katonák megtámadták a magyar nemzetet. Kérjük az ENSZ-t , hogy azonnal küldjenek fegyveres segítséget. Kérjük segítsék azonnal a magyar népet fegyveres csapatokkal... Lehetséges, hogy rövidesen megszűnnek adásaink és nem hallhatják többé. Csak akkor hallgatunk el, ha megölnek bennünket.

Mi vagyunk az utolsó szabadon maradt rádióállomás. Ma reggel 3.30 órakor a szovjet csapatok általános támadást intéztek a magyar csapatok ellen. Nem tudjuk mikor gyilkolnak le bennünket."

Fenti közleményt több nyelven ismétlik folyamatosan.

"Figyelem! Figyelem! - Nem megerősített értesüléseink szerint csehszlovák harckocsik is beavatkoztak a harcokba."

16.20: Itt a Szabad Magyar Rádió beszél! CSOKONAI RÁDIÓ!

"....Figyelem! Figyelem! Következik a bejelentés! Közöljük azokat a bejelentéseket, amelyeket kérünk azonnal elküldeni az ENSZ-hez."

Először: "A szovjet katonai hatóságok bejelentették, hogy rövidesen bombázni fogják Budapestet." (Megismétlik)

Másodszor: "Kérjük a Szabad Európa Rádiót, azonnal közvetítse, illetve küldje az ENSZ főtitkárához alábbi üzenetünket: Figyelem! Figyelem! Felhívás az ENSZ főtitkárához!

Az egész magyar nép nevében szólunk Önhöz. Két héten belül másodszor törnek hazánkra szovjet csapatok. Embert és nemzetünk értékeit nem kímélve, hadszíntérré változtatták hazánkat.

Első alkalommal a néptől idegen kormány hívására avatkoztak belügyeinkbe, melyet a magyar nép fegyverrel a kezében határozottan visszautasított. Fegyveres harccal elértük, hogy Nagy Imre lett a miniszterelnök, aki a magyar nép legfőbb óhaját, a semlegességet és függetlenséget bejelentette. Ezzel az egész magyar nép Nagy Imre mögé állt és áll jelenleg is. Bár a semlegességet csak két napig hirdettük, mégis elvárjuk az egész világtól, hogy ezt tiszteletben tartsa.

Kormányunk a Varsói Szerződést felmondta, a szovjet vezetők a csapatok kivonásáról tárgyaltak. Vádoljuk a Szovjetuniót:

1. külső fegyveres támadással,
2. a kivonulásról tárgyaló Maléter hadügyminiszter és kíséretének elfogásával,
3. az egyedüli törvényes magyar kormány, a Nagy Imre-kormány elfogásával és fogva tartásával.

Mint az egyetlen szerv, mely a magyar kormány hivatalos álláspontját képviseli, kérjük hazánk nevében, hogy az ENSZ minden lehetséges eszközzel hozzon végleges és megdönthetetlen határozatot az egyszer már kivívott szabadságunk visszaállítására és biztosítására."

De ismét magára hagyták a magyarságot.

A szovjet védelmi miniszter veszteséglistájának bevallott adatai szerint a "Forgószél" hadműveletben 58.821 szovjet katona vett részt.

Az RTF bécsi különtudósítója szerint 200.000 szovjet gyalogos és 4600 szovjet tank tartózkodott hazánkban. Valamint több ezer harci jármű.

A hazánkban tartózkodó 5 hadosztály mellett további 17 hadosztályt vetettek be a magyar szabadságharc leverésére.

A főváros romokban hevert a tankokkal szétlőtt lakóházak következtében. A vidéki városok katonai objektumait is elfoglalták. A szovjetek ismét megszállták az országot, és statáriálisan jártak el.

Másnap, november 5-én Grebenyik vezérőrnagy - a Szovjet Hadsereg budapesti egységeinek főparancsnoka kiadta 1.számú parancsát. Ennek értelmében a magyar lakosságnak mindenben a szovjet katonai parancsoknak kell engedelmeskedniük.

Iszonyatos megtorlás kezdődött. Szovjet statáriális, rögtönítélő ,,bíróságok" működtek, de utcákon, tereken is végeztek ki embereket. Fiatalokat hurcoltak el a Szovjetunióba. A moszkovita vezetés és az ávósokból munkásőrökké átvedlettek mindehhez segédkeztek, sőt esetenként még túl is szárnyalták az idegenek kegyetlenkedéseit.

A fővárosi csoportok november 8-ig még - Széna tér, Vajdahunyad utca, Hársfa utca, Kőbánya, Óbuda, Csepel - küzdöttek. A Schmidt-kastély 8-án, Csepel - itt légitámadás is volt -11-én esett el.

Az ellenállás a Péterfy utcai kórházba tevődött át.

A küzdelem más eszközökkel folytatódott.

Orbán Éva


Barikád


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűn és büntetlenség
  2011-11-03 18:26:39, csütörtök
 
  Bűn és büntetlenség

2010.12.28. 01:49

Bűn és büntetlenség





A gyilkossal, a bűnössel szemben nincs erkölcs. Tisztességes elbánást csak tisztességes emberek érdemelnek és csak ezek kaphatnak. A tisztelet, a sportszerűség csak a sportszerű ellenfélnek jár. Kezdeti véleményem, ,,a cél szentesíti az eszközt" nem állja meg a helyét az ifjúsági egyesület inkognitójára, melyet az alkotók húztak fel magukra, hogy közelebb kerüljenek a volt belügyminiszterhez, ugyanis ez nem Machiavelli, hanem Machiavelli 2.0.: nem egyszerű emberrel szemben érvényesítik az elvtelen célszerűséget, hanem bűnössel szemben, a rendőr erkölcsös marad akkor is, ha beépül a bűnözők közé, és ezáltal, a jó ügyért hazudik. a bűnözőnek. A bűnösnek nincsenek jogai, a társadalmi szerződésről lemondott automatikusan, mikor megszegte a társadalom törvényeit. Természetesen ez adekvát. Tolvajtól visszalopni a tulajdonomat nem bűn. Persze mindenki megbotolhat, kis bűnesetekkor a számkivetett kitartó munkával visszaszerezheti jogait, és visszailleszkedhet a társadalomba.

Aki Biszkut védi, az olyan mintha Heinrich Himmlert, náci vezérhelyettest védené (unalmas, de lehet, hogy ,,baloldaliak" is olvassák, ezért alapvető dolgokat is le kell írnom). Hasonló Himmlerhez, de mégse olyan, hiszen Biszku itthon őrjöngött és ölt utasításaival, egy olyan hadsereggel a háta mögött, mely nem volt idevalósi. Biszku kollaborált az ellenséggel, tehát hazaáruló. A hősök azok, akik ellenálltak a megszálló ellenségnek. Őket kivégezték, vagy koncentrációs táborba hurcolták. Biszku és elvtársai az ellenség hadserege nélkül sose juthatott volna hatalomra. Biszku a nép ellensége volt, csak ma a sajnálatos tudatlanság elnyomja ezt a tényt. (Természetesen egy felvilágosult humanista külföldi sohase értené meg, hogy itt hogyan lett a ,,rendszerváltás" után miniszterelnök Horn Gyula, de mi most nem csapongunk újra, akármennyire is szeretjük.) Széchenyi és a kiművelt nemzete.



Himmler Signature 2.svg

Az infantilis komolytalanság néha fel-feltűnik a filmben és környékén (MENTATERASZ PRESENTS: GULYÁSKOMMUNISTA PARTY, 21:00, Dj Kádár János). Valami elképesztő, hogy az egyik percben jönne ki a könny a szememből a megrendítő 56-osok beszámolói miatt...:

,, ... Mindent hallani lehetett. Most ácsolják, ketten lesznek ... hármat ácsolnak, hárman lesznek. Háromig el tudtunk menni, de volt olyan nap, amikor tizenhatot akasztottak. Tizenhatot akasztottak egy nap alatt!". - Fónay Jenő, 1956-os halálraítélt.

,,Homok volt leterítve a földre, a többit ne kérdezzék, jó? ... Látott ön már állatokat, akik... viszik be a vágóhíd kapuján ... és megérzik a vérszagot? ... Csurog a teherautó alja; a rémülettől." - (sohase szerettem, ha nincsenek kiírva a nevek egy dokuban, hogy ki nyilatkozik éppen, amúgy minden dokumentumfilmesnek javaslom a repetitív szó észben tartását, sose árt, ha mindig tudom, ki beszél (újra), itt mondjuk e megszólaló kivételével nem volt zavaró, ha nem vállalja a nevét, akkor a tisztségét kell kiírni).

...Míg a következő percben mosolyogva, nevetgélve éneklik az alkotók a vörös himnuszt, és lengetik a kommunistát üdvözlő zászlókat. Komolytalan? Felszínes? Üres? Az.

Persze hajlandó vagyok elhinni, hogy a vágások között hetek teltek el, és el is nézhető a komolytalanság fiatalság, bolondság jelszóval, vagy mert az alkotók előzetes szándéka szerint nem akartak csak kizárólag nyomasztó jeleneteket rakni a filmbe, nem tudom, de mégis a vágások itt ügyetlenek, érzéketlenek, felszínesek.



Wittner Mária, 56-os halálraítéltnél zavaró a madárcsicsergés és a kutyalihegés hangereje. De ha sokat hallgatom, akkor már elkezd tetszeni, egyedivé teszi, mintha a Pszicho című film újrakevert neoavantgárd hipernaturalista filmzenéje lenne. A ,,Just move" zene szörnyű. Az elején Hobó-zene végül jó lesz, kezdetben úgy tűnik nem illik oda.



Mosoly és keresztvetés.



,,A gazdagoknak kibérelt helyük van, mint régen?" Mondja a templomba lépő, rózsadombi villában lakó, havi hatszázötvenezer forint nyugdíjat kereső Biszku Béla álszenten. A kommunisták lettek az új "arisztokrácia, nemesség". Csak a hatalom kellett nekik, és ugyanúgy viselkedtek az anyagiak terén, csak a különbség, hogy ők hazaárulók voltak, és tanulatlan barbárok. A kommunizmus nagyrészben álideológia. Az ideológia nem függhet az anyagi helyzettől. Márpedig csak akkor akarja valaki, hogy mindenki egyformán részesüljön a javakban, ha semmilye sincsen, de mihelyt lesz valamilye, azt azonnal szeretné megtartani, és már egyből nem akar kommunizmust. A magántulajdon ősi törvénye megérthető, de a hazugság, mellyel hatalmat akar valaki rossz célra használni, soha.



Mindenképpen dicséret illeti meg az alkotókat a kontraszt létrehozásáért. Hóhérok és halálraítéltek szembesítő véleménye szokatlan. Ritka a mai magyar elnyomott ,,sajtószabadságban" a sajtóetika maradéktalan betartása.

És emlékezzünk meg most a lex Pokolról, ami egy kivételesen jó rendelet lett volna Pokol Béla Kisgazda politikustól: "Országosan ismertté egy törvénytervezete tette, melyben jogot és lehetőséget adott volna egy újságban megtámadott személynek arra, hogy ugyanakkora terjedelemben kifejtse saját álláspontját az adott sajtótermékben. A törvénytervezetet a sajtóban nagy tiltakozással fogadták, a köztudatba lex Pokol néven került be. Miután a Fidesz sem támogatta a törvényjavaslatot, Pokol azt visszavonta"

milyen okos ember



Bélabácsizás



A dohány utcai fiatalok mikor bácsiznák le interjúban Rudolf Hesst? Amikor csapdába akarnák csalni, hogy nyilatkozatra tudják bírni. Az inkognitó, mely Eichmann elrablásával sem vetekszik negatív jelentőségében, felfedése után is bácsizni, nem túl szívderítő látvány. De jóindulatúak vagyunk és betudjuk a szerepjátszás átállásának a nehézségeivel.






Továbbra is groteszknek és bizarrnak tartom, hogy aláírást, autogrammot kértek, kaptak tőle az alkotók. Mintha nem is számítana mit tett volna, mintha csak a hiú büszkélkedés, a pózőrködés, a trófea lenne a fontos. Mintha kicsit felszínesek lennének. Tényleg tudnak úgy aludni, hogy Biszku Bélával aláírt könyv van a házukban? Az én otthonomból nem hiányzik. Sem ez, sem Adolf Hitler festménye. Pedig jól festett néha Adolf "bácsi". Biszku nem írt jól...


,,Én nem tudom, hogy viselkedtem volna, hogyha az ellenség kezibe kerülök. Nem szeretem a verést"

Az összes kommunista és gyilkosaik az ÁVH-ban ilyennyire intelligencia nélküli, empátia nélküli szociopaták voltak. Az ilyen barbárokat meg kell verni, veretni egy adandó, jogos szituációban (különben csak bosszút gerjesztene), hogy legyen bennük empátia, máshogy nem értenék meg, hogy ne okozzanak másnak fájdalmat, mert az nem jó.



Biszku hárít, láthatóan fél a bíróságtól, sírtak 56-ban, féltek 90-ben, és a mai napig bennük van, hátha lesz valaki, aki helyreállítja a mesterségesen felborított rendet, és végre a tisztakezűek, tisztaeszűek és magyarszívűek fognak uralkodni Magyarországon.

Az a minimum, hogy bíróság ítélje el. Ahogy Zentait is, ha bűnös, de Biszku egyértelműen az.

Mégis milyen következtetést lehet levonni abból, hogy egy feltételezett zsidógyilkos kiadatásáért a magyarországi bíróság kiadatási parancsot ad ki, és nyomozna, ítéletet is hozna az ügyben, míg egy ténylegesen megtörtént tömeggyilkosság ügyét nem vizsgálja a ,,független bíróság"? Ideírjam, ki most a fontosabb?


Kaphat házi őrizetet büntetésként, nem sportszerű fizikailag bántalmazni, felakasztani egy idős embert, még ha közvetve tömeggyilkos is, de bíróságnak ki kell mondani az ítéletet. Célszerű vagyonelkobzásban is részesíteni őket, és minden más (poszt)kommunistát, aki a magyar nép és nemzet kárára szerzett vagyont.

A film vége felé a bájcsevej és könnyed kacarászás, mely Novákot jellemzi, gyomorforgató.

A riporterek kérdései, a megszólaltatott történészek és halálraítéltek megszólalásai kiválóak.

Amazon Fruzsina őszintesége és erőteljesebb, harciasabb megszólalása szintén a film végén dicséretes, ez a rész a film lelke és esszenciája.


Jelenleg a jobboldali szavazók többsége, tehát nem a pártok (!) megbüntetnék a náci és kommunista gyilkosokat is. A baloldali szavazók viszont úgy tűnik többségüben viszont csak a náci gyilkosokat ítélik el és büntetnék meg.

Pont azért, mert 60 évnyi kommunizmus után vagyunk. Tanulság: rendszert váltani csak erőszakosan (hivataluktól megfosztva a régi rendszert, vér nélkül vagy vérrel - Isten úgyse) lehet és kell! Ezen a véleményen van első szabadon választott kormány hadügyminisztere Für Lajos is, ki a rendszerváltáskor még nem értett ezzel egyet, és pont az ellenkezőjét állította, de mára már belátta tévedését.



Sajnálatos a posztkommunisták jelentős számú véleménye a port.hu-n, a film kapcsán.



Nem csupán történelmi, politikai alkotás ez, hanem a máig létező igazságtalansággal foglalkozik szinte pimasz, kirívó erkölcsiséggel a többi médiamunkás felé: lám van még, aki tud értelmesen dolgozni. Meg is jelent a Menta-terasznál Lázár János, Dúró Dóra és Novák Előd, Krakkó Ákos, és tán Pokorni Zoltán volt ,vagy a másik ősfideszes, Navracsics Tibor? Utóbbira emlékszem inkább.
A fideszesek elmentek, hátha sikerül még pár szavazatot elvenni a Jobbiktól - ez teljesen egyértelmű, ugyanis tenni valamit, azt nem lehet. "Ez már régen voolt."

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

mikor kezdődik meg az előző rendszer bűnőseinek Nürnbergi pere? Miért van Biszku Béla még szabadlábon és büntetlenül? Értem én hogy Kenediék, a posztkommunisták megsemmisítették az adatok nagyrészét, de a bűn és büntethetőség ezzel még nem évül el. Hiába is állítják ellenkezőjét a Fidesz-lapok.

Világos, hogy Biszku az állampárt része volt, ehhez nem kellenek levéltári titkok. Charles Zentai ellen elfogatóparancsot adott ki a magyar bíróság egy feltételezés alapján, míg Biszku kiemelt nyugdíjat kap, pedig mindenki tudja és tény is, hogy belügyminiszter volt, és közvetlenül felelős többszáz nemcsak ártatlan, de nemzeti hős felakasztásáért is. A fasisztákat a mai napig üldözik. A kommunisták pedig a mai napig szabadon járnak (és uralkodnak).

Reméljük nem bűnük súlyát nem az áldozatuk tulajdonságai határozzák sorrendbe, mert akkor a magyar nemzetre nem köszönt rá sokkal jobb idő.

Mikor kezdődik meg a lusztráció? Ez egyértelműen a 2/3-os kormány törvényalkotási feladata lenne.

Ugyanis egy társadalom nem lehet teljes és egész, ha a gyilkosok még köztünk vannak ártatlannak nyilvánítva. Az erkölcsi rend soha nem áll helyre, ez pedig egy örökké nyitott, beforratlan sebet ejt történelmünkön.

Őszinte válaszát köszönöm



A film sajtótörténeti jelentőségű. Az alkotók neve fennmarad, míg magyarok és média lesz ebben a világban, reméljük elég fizetség ez nekik. A témaválasztással halhatatlanságot lehet nyerni, persze ehhez kellett ez a szörnyű politikai (történelmi) konstelláció, mégis ők az elsők, akik ezt igazán megérezték: a büntetlenség örök válságát, ami kísérteni fog, minden rendszerváltó pártot, de főleg csak egyet. Csak egy párt áll már a vártán. Csak egy párt áll még a vártán, csak egy párt képes jelenleg igazságot hozni ebbe a lezáratlan fejezetbe.



Alig ismerünk a rendszerváltásról, kommunista bűnökről, politikai közállapotokról szóló jó dokumentumfilmeket, Dézsi Zoltán Pincebörtönök című filmje, és A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című Hajdú Eszter-film mellett a Novák Tamás és Skrabski Fruzsina ragyogó Bűn és büntetlenség című dokumentumfilmje is méltó társa az előbbi minőségi dokufilmeknek. (A kultúrának ingyen kell lennie, mert olyan kevés rá a kereslet...)

Kisebb hibákkal, de mégis létezik már a nagyszerű, fiatalos, érdekfeszítő, szomorú, drámavígjáték a dokumentumfilmek hazai kínálata között. Bár az a vélemény, hogy Biszku bocsánatkérése bárkinek is megnyugvást jelentene, naiv ostobaság. Ne határolódjon el esetleg? Ne írjunk petíciót? A szavak és a tettek közötti különbségek jelentőségének felismerése, a józan logikus gondolkodás még hiánycikk ebben a szándékosan lebutított országban. Majd a bocsánatkérésére az 56-os nagyapáink és apáink majd azt felelik a sírból csontujjukat felmutatva:

"á, semmi."

ezt mégis hogy gondoljuk?





Viszont továbbra is várom a megszállott fideszesek , a rajongók és szurkolók, apologéták és fanatikusok artikulált, értelmes válaszát:



Miért nem kerülhetnek független bíróság elé a tömeggyilkosok és segítőik? Miért nem állítja bíróság elé a jelenlegi kormánypárt? Mert ez egyértelműen az ő feladatuk.


,,egy elvtárst úgy hívtak, Béla

azt mondják, akasztott néha

fölkelt és aláírt

gyártott sok halálhírt

azt hittük sosem lesz vége

azt hittük sosem lesz vége..."



http://kkbk.blog.hu/2010/12/28/bun_es_buntetlenseg_2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.