Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
EVA idézetparádé
  2011-11-08 22:33:31, kedd
 
  EVA idézetparádé

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/11/07/bucsu_az_eva_tol#c14893420



2011.11.07. 20:59

Orbán: Az ország nem tudja megtartani az eva-t



A Vincentblog az alábbi idézetparádéval köszönti a Nemzeti Adócsökkentés Kormányát és a világ legnagyobb söralátétjét.

2011. szeptember 27. Szíjjártó arra, hogy az eva és az ekho esetleges megszüntetése felvetődött-e, azt válaszolta, ilyen döntésről nem tud.

2010. május 3. Marad az ekho és az eva, sőt az új kormány arra készül, hogy kiterjessze az adózók körét — jelentette ki Orbán Viktor, a leendő kormány miniszterelnöke a TV2 Tények Estének adott interjúban.

2008. szeptember 18. A vállalkozókat érintő eva-t megtartaná a Fidesz, mert úgy tűnik, hogy jól működik, s olyan adórendszert kell a vállalkozók számára megadni, amit elfogadnak. A Fidesz olyan egyszerű adózást szeretne bevezetni, hogy az adóbevallás elférjen egy A4-es papíron. (Tudjuk, hogy mire készül az MSZP - fidesz.hu)


2006. november 8. És itt van az eva példája is, az eva megint csak olyan terület, ahol a feketegazdaságból érte meg sokaknak visszajönni. Azt mondom, adót mindig lehet csökkenteni, és a jelenlegi koalíció soha nem számol azzal, hogy egy-egy intézkedésnek milyen hatása van a gazdaság fehérítésére. A kevesebb azért lehet több, mert Magyarországon a feketegazdaságban képződik a GDP 20-25 százaléka. Számoljunk együtt, ez azt jelenti, hogy legalább 4-5000 milliárd forint, aminek ha csak a 20-30 százalékát lehetne kifehéríteni, jelentősen nőnének az állami bevételek.


Nem fair, amit az MSZP csinál — az Index interjúja Varga Mihállyal

2006. június 26. Az eva nem sikertörténet? De az, most mégis a megszorítások áldozata lesz: 30 milliárd forintos bevételt vártak és az első évben 60, a következőben pedig 90 milliárd forint lett belőle.

Lesántult a Pannon Puma — Varga Mihály interjúja

2006. január 19. Cseppet sem mellesleg, tíz hazai vállalkozóból legalább nyolc a magas közterhekre, no meg a túlburjánzó állami és helyi bürokráciára panaszkodik. Sajnos az élet a fentiekre még rá is erősít. Évről évre folyamatosan növekszik ugyanis a céges felszámolások és csődök száma hazánkban... az eva is tanúsítja, hogy a büdzsé tízmilliárdokkal hízhat kedvező változások esetén.


(Járulékvadász - fidesz.hu)

2005. június 18. Eddigi javaslataik többek között a tb-csökkentést, a kisvállalkozóknak 8 százalékos társasági adót, az eva bevételi határának növelését tartalmazzák... Ezek ötletek, vagy olyan pontok, amiket meg is valósítanak, ha kormányra kerülnek?

— Ezeket végre szeretnénk hajtani.

(Orbán Viktor: Megfizetjük a kormány inaséveit - fidesz.hu)

2005. szeptember 6. Az állam az új adózási formával ugyanis az eddigi méltányos adózási lehetőség, az EVA 15 százalékával szemben már 35 százalékos terhet ró az érintettekre. Akik mindezért cserébe csak akkor számíthatnak nyugdíjra és egészségügyi ellátásra, ha emellett rendes munkaviszonnyal is rendelkeznek, legalább a minimálbér erejéig.
Úgy látszik a munkaügyi tárca képtelen ígéreteit teljesíteni...

(Tovább ködösít a kormány - fidesz.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi jöhet Berlusconi után?
  2011-11-08 22:15:18, kedd
 
  Mi jöhet Berlusconi után?

Index

2011. november 8., kedd 20:46



Új választásokra vagy a jobboldali koalíció megerősítésére is lehetőséget ad Silvio Berlusconi lemondása, de szóba jöhet a szakértői kormány, vagy a baloldal bevonásával felálló nemzeti egységkormány is.

Silvio Berlusconi saját kezébe vette a sorsát, úgy döntött, nem várja meg, amíg az ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújt be ellene. A sorsát megpecsételő keddi szavazás után, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy elvesztette a képviselők többségének támogatását, egy órára elvonult. Amikor visszatért a terembe, a kezében egy papírt szorongatott, amin a lehetséges forgatókönyek szerepeltek, felsorolva a mellettük és ellenük szóló érveket.

"Bizalmatlansági indítvány? Lemondok? Szakértői kormány? Új választás?" - állt a papíron. A lehetőségek közül végül a lemondást választotta, legalábbis Giorgio Napolitano államfővel azt közölte, hogy a reformok elfogadása után távozik - bár azt nem tudni, hogy erre pontosan mikor kerül sor.

Nézzük, milyen lehetséges következményei lehetnek távozásának

Berlusconi nélkül, de ugyanezekkel a pártokkal

Berlusconi hívei meggyőzhetik Napolitanót, hogy a vezér lemondásával szélesebb kormánykoalíciót lehet felállítani egy vagy több ellenzéki párt bevonásával - lemondásával valószínűleg maga is ezt készítené elő. A döntő szó ez esetben a jobboldali kereszténydemokrata UDC-é, amelynek 36, jelenleg ellenzéki képviselője van a parlamentben. A három lehetséges kormányfőben közös, hogy mindannyian Berlusconi hűséges hívei. A kisebbik koalíciós párt elnöke, Umberto Bossi Angelino Alfano igazságügyi miniszter nevezte meg, de szenátusi elnök Renato Schifani, vagy Berlusconi köztársaságielnök-jelöltje, Gianni Letta is szóba jöhet. A Corriere della Sera szerint erre húsz százalék az esély.
Szakértői kormány

A piacok természetesen egy szakértői kabinet létrejöttében bíznak, ezt támogatja az olasz baloldal is. A pártpolitikától független kormány végrehajthatná a szükséges reformokat, anélkül, hogy az újraválasztásáért aggódna. A Guardian szerint erre már volt példa, a Berlusconi első bukása után, 1994-ben felállt Dini-kabinetet hozva fel példaként. Lamberto Dini kormánya elméletileg valóban szakértőinek tekinthető, de Dini maga a bukott kormány minisztere volt. Így is megkapta a baloldal támogatását. Most a Guardian szerint Mario Monti jöhetne szóba egy szakértői kormány vezetőjeként. A közgazdászt először Silvio Berlusconi jelölte európai biztosnak 1994-ben, de ő is hívta vissza 2004-ben. Szeptember 2-án mindenesetre egyszer már elvetette a gondolatot. A Corriere della Sera szerint erre 30 százalék esély van.
Nemzeti egységkormány

Nem kizárt, hogy görög mintára nemzeti egységkormány megalkotásában látják majd a megoldást az olasz politikusok. A kétségbe esettnek tűnő lépést mindenesetre indokolnák a rémisztő gazdasági hírek, a tőzsde zuhanása és a 7 százalékos államkötvényhozam. De vajon képes lenne-e együttműködni az olasz jobb- és baloldal? A Guardian szerint az egységkormányt Giuliano Amato, a nagy tiszteletnek örvendő kétszeres szocialista miniszterelnök vezethetné. Az egységkormányra a Corriere della Sera 15 százalék esélyt ad.
Új választás

Dönthetnek még előrehozott választásokról is, amit Berlusconi is támogatna, és Bossi sem elleneznde. Berlusconi így a jobboldal vezére maradhatna, míg Bossi kielégíthetné lázongó híveit, ráadásul a választást így a jelenlegi szabályok szerint tartanák, amikor maguk a pártelnökök állíthatják össze képviselőik listáját. Ez a megoldás lenne gazdasági szempontból a legrosszabb, mert tovább tartana a bizonytalanság. A Corriere della Sera szerint erre így is 20 százalék esély van. A lap mindössze öt százaléknyi esélyt adott Berlusconinak a túlélésre.


http://index.hu/kulfold/2011/11/08/mi_johet_berlusconi_utan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a Fidesz Magyarország utol
  2011-11-08 22:12:17, kedd
 
  Nem a Fidesz Magyarország utolsó esélye!

2011.11.07.

Az igazi baj az, hogy nemcsak Kövér László gondolja ezt, hanem szinte az egész Fideszben így látják a világot. Pedig ideje volna észrevenni, hogy nincs háború és nincs forradalom. (Kép: Székely Bertalan festménye)

Kövér László a hétvégén a Fidesz fiataljait okította. A Fidelitas rendezvényén elmondott beszédében a házelnök többek között kijelentette, hogy a jelenlegi ciklus, a Fidesz kormányzása ,,Magyarország utolsó esélye". Az igazi baj az, hogy nemcsak Kövér László gondolja ezt, hanem szinte az egész Fideszben így látják a világot.

Ajánlott írásunk: Miért beszél Orbán Viktor mindig háborúról?


Utolsó esély? Ugyan!

A Véleményvezér nagyra tartja, ha egy politikus átérzi tetteinek a felelősségét és tudatában van annak, hogy rossz döntéseinek milyen következményei lehetnek. Különösen, mivel az elmúlt tíz évben pont azt éreztük, hogy a kormányokat ez mintha nem is érdekelte volna. Mégis, az legalább ekkora probléma, amikor politikusok nem reálisan mérik fel az ország helyzetét és túlértékelik saját szerepüket.

Ha valaki 2011-ben azt állítja, hogy a Fidesz kormányzása és ez a négy év Magyarország utolsó esélye, az egyszerűen nem érti a világot és nem ismeri a magyar történelmet.

Kövér László szerint a jelenlegi kormányzati ciklus, vagyis a 2010 tavaszán elkezdődött négy év Magyarországnak az egyetlen, az utolsó esélye.

A parlament és a Fidesz választmányi elnöke ezt a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági társszervezete országos választmányának tisztújító ülésén mondta szombaton Budapesten. Úgy fogalmazott: "a mi kudarcunk nem tud politikai ellenfeleink sikere lenni. A mi kudarcunk az egész nemzet kudarca is egyben", vagyis a felelősség óriási és egyetemleges.

Kövér László beszélt a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) való viszonyról is, és azt mondta: ahol az IMF előírásai szerint próbáltak kilábalni a válságból, ott mindig gazdasági és szociális katasztrófa lett a következmény. Szerinte ahogyan 1956-ban nem engedhette meg magának a Szovjetunió, hogy precedenst teremtsen a magyar forradalom győzelme, úgy ma a nemzetközi pénzügyi világ egy része sem engedheti meg magának, hogy a magyar gazdaságpolitika nem szokványos intézkedései mintául szolgáljanak más országoknak.


Kövér: Ez a kormány az ország utolsó esélye (Index)


Egy nemzet és egy állam sokkal jelentősebb képződmények annál, mintsem hogy tíz vagy akár húsz év alatt pár ember rossz döntése végérvényesen tönkre tudja tenni azokat. El lehet puskázni a gazdaságpolitikát, el lehet veszíteni az állam területének és lakosságának egy részét, vagy el lehet játszani egy ország tekintélyét is - ám egy nemzet boldogulása nem egyetlen döntésen vagy döntéssorozaton múlik. Jó példa erre a tatárjárás, a török hódoltság, 1848, Trianon vagy éppen 1956. Ezekben a sorsdöntő időszakokban sok politikus megérezte, hogy a nemzet szempontjából kritikus időszakban élünk, és sokan hitték úgy, aktuálisan rajtuk áll vagy bukik Magyarország léte.

A történelem fintora, hogy e felelősség tudatában is nem egyszer rossz döntéseket hoztak - Magyarország mégsem veszett el. Kisebb lett és szegényebb, de létezik. Fennmaradása pedig sohasem egyetlen eseményen, pár éven vagy évtizeden, és nem is egy-egy nagy személyiségen vagy kormányon múlt.
Nincs forradalom, nincs háború

Ám a kormánypárt láthatóan mégis hisz ebben. Kövér gondolatai sajnos teljes összhangban vannak a kormány kommunikációjával és intézkedéseivel is: a Fideszben tényleg úgy gondolják, hogy az ország történelmi vésznapokat él, háború van, és ezért a nemzet sorsa az ő kormányzásukon áll vagy bukik. Ez a helyzetfelismerés azonban alapvetően téves. Nem akarjuk bagatellizálni a problémákat, hiszen Európa az elmúlt ötven év talán legnagyobb válságát éli, több tagállam az államcsőd szélére jutott, és Magyarország helyzete is különösen súlyos. De ez nem katasztrófahelyzet, nem háború és nem is forradalom.

A téves helyzetfelismeréssel sajnos az a baj, hogy abból mindig rossz intézkedések következnek. Mivel a kormánytöbbség valóban úgy gondolja, hogy vészhelyzet van, ezért csakis háborús és forradalmi intézkedésekben tudnak gondolkozni. Ilyen helyzetben nem lehet pragmatikusan hozzáállni a problémákhoz, és nem lehet hideg fejjel döntéseket hozni. Ezért maradnak el az egyeztetések, ezért döntenek el szinte mindent azonnal és megfelelő előkészítés nélkül, és ezért érezzük azt, hogy mintha a Fidesz nem is törvényekkel, hanem sokkal inkább dekrétumokkal kormányozna.

Egy politikus azonban kevés rosszabbat tehet az országának annál, mint hogy nem veszi figyelembe a valóságot. A téves helyzetfelismerés egy olyan gazdasági válság idején, mint a mostani, különösen sokba kerülhet az országnak. Egy ilyen válságból azok az államok képesek sikeresen kilábalni, amelyek kormányai pragmatikusan, a körülményeket és lehetőségeket reálisan felmérve hozzák meg a döntéseiket. Azok az országok viszont, melyekben a bajokat alul- vagy felülértékelik, mindig sokkal többet veszítenek a kritikus helyzetekben.


Egyetértesz-e azzal a kijelentéssel, hogy a mostani kormányzati ciklus Magyarország utolsó esélye?

Igen, tényleg ez az utolsó esélye! 5% (791)
Talán: ha nem is ez az utolsó esélyünk, de már nincs túl sok. 16% (2302)
Nem. 77% (11215)
Nem tudom megítélni. 2% (228)

Szavazatok: 14536


Árt az országnak

Kövér László kijelentésével tehát nem az az igazi a probléma, hogy az ország harmadik közjogi méltóságának tartózkodnia kellene az ennyire napi pártpolitkai kijelentésektől, hanem sokkal inkább az, hogy szavai egy, a kormánypártban széleskörűen osztott, de alapjaiban téves gondolkodásmódot tükröznek.

Ideje volna észrevenni, hogy bár rossz a helyzet, de nincs háború és nincs forradalom. És ha ebben a válságban van ellensége Magyarországnak, az éppen az a politika, amelyik nem képes felmérni a realitásokat.


http://velemenyvezer.blog.hu/2011/11/07/nem_nem_a_fidesz_magyarorszag_utolso_esel ye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A svájci frank alapú hitel val
  2011-11-08 21:56:47, kedd
 
  NOVEMBER 7 - OVIVIKI A BANKBŰNÖZŐKET VÉDI


Lentner Csaba: A svájci frank alapú hitel valójában fedezet nélküli hazárdjáté​k volt

A hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot ûztek és rajtavesztettek. A rendszer bedőlésért elsődlegesen ők a felelősek!
Kérdés: -A deviza hitelek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig?
Dr.Lentner: - Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó probléma kör esetében deviza hitelről beszélni. Ez ugyanis nem az!
Kérdés: - Hanem mi?
Dr.Lentner:- Gigantikus átverés. A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon mûködő leány bankjai az általuk nyújtott hiteleket nem refinanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bank közi frank hitelt, és nem bocsátottak ki frank alapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénz kibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben, amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csere ügyletekhez. Egyszerûen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frank alapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen....Az a hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.
Kérdés: - Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket?
Dr.Lentner :- Nagy valószínûséggel úgynevezett swap ügyletekre.... Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszemûség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket! Tehát kedves átvert becsapott hitelesek robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyam kockázat!"
A Fehér Kéményseprők szakmai csoportjában is megfogalmazódik a cikk alapján a következő kérdéssor:
Felmerül a további kérdés a leírtak alapján, mely szerint a Fehér Kéményseprők 2010 év elején kiadott felhívásaiban, nyilvánosságra hozott szakmai véleményében "Bankvezetők becsapták a hitelt felvett adósokat" és az óta is hangoztatott deviza hitel csalás ügyében miért nem jártak el a nyomozó hatóságok és a kormány a bankvezetők ellen? Miért áll még mindig a bankok mellé a kormány és miért védi az uzsorás bankvezetőket, ha a teljes magyar társadalmat ilyen rossz gazdasági helyzetbe hozták a fedezet nélküli hazárdjátékukkal? A kormány miért a teljes magyar lakossággal akarja kifizettetni a bankvezetők által okozott több milliárdos kárt az adó forintokból? A Miniszterelnök és a Matolcsi Miniszter úr miért a bank vezetőkkel (Patai) tárgyal a megoldásról, ha a bankvezetők büntetőügyi felelőssége is szóba jöhet? Ha tisztességtelenek voltak a bankvezetők a hitelezés területén, akkor miért nem a szakmai hozzáértőkkel konzultál a kormány a valódi megoldás kidolgozásában? Miért azon személyekkel egyeztet, akik büntetőjogi felelősséggel tartoznak a kialakult helyzetért, az egész társadalom el szegényesítéséért? A kormány miért nem a valódi és konkrét megoldáson dolgozik, melyet több alkalommal a kormány elé tártak a szakmai civil szervezetek mellett tevékenykedő közgazdászok, jogászok?
A legfontosabb kérdés!
A bankvezetők és a Bankszövetség minden tagja miért nincs még előzetes letartóztatásban és a teljes vagyona zár alatt? Miért engedik még mindig tovább folytatni a magyar gazdaság tönkretételét és a teljes magyar társadalom kifosztását? Minek és hány halálesetnek (öngyilkosságnak) kell még történni ahhoz, hogy felnyíljon a kormány szeme és megtegye végre a szükséges büntetőjogi intézkedést a bankvezetők ellen az anyagi és erkölcsi felelősségre vonásukkal? Mire vár a kormány akkor, amikor több éve feltárt tisztességtelenül tevékenykedő követeléskezelők tevékenységét nem szüntette meg? Mire vár a kormány és miért nem vonja vissza a 12/2003. (I. 30.) kormányrendeletet, ami megengedi a mindenféle elnevezésû követeléskezelő Kft részére a pénzbehajtási tevékenységet, jogosulatlan árveréseket, nagy értékû tulajdonszerzéseket? Miért hagyják, hogy a bankok, bankvezetők összejátszanak e tisztességtelenül tevékenykedő adósokat kifosztó, zaklató, sanyargató cégekkel? (feherkemeny, részlet)


http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/11/november-7-oviviki-ba nkbunozoket-vedi.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon a görögök átírják majd
  2011-11-08 21:48:21, kedd
 
 
Vajon a görögök átírják majd a forgatókönyvet?
2011. november 7. Radical Puzzle

Azért valljuk meg, igazán tanulságos volt ez az elmúlt hét. A görög válság gerjesztette hullámok sok minden mellett arra is jók voltak, hogy ismét lesodorták azt az amúgy is már eléggé megviselt leplet, amivel a globalisták próbálják takargatni a nagyon demokratikus és nagyon felvilágosult Európai Unió álszent arcát.

Persze most sokan mondhatnák, hogy megint mit kell foglalkozni a görögökkel, hogy kit érdekel a nyomoruk, hogy Görögország uniós tagságának története igazából nem áll másból, mint hazug statisztikai adatok szolgáltatásából, a saját lehetőségeiken messze túlmenő költekezésből. Nem mondom, hogy azoknak, akik ezt feszegetik, valahol ne lenne igazuk, mert azért az tagadhatatlan, hogy a görögök az elmúlt években tudtak élni. De azért azt se feledjük, hogy ezért nem a görög átlagember a felelős. Az európai és az ottani politikai elit elhitette a görög társadalommal, hogy ezt büntetlenül meg lehet csinálni, hogy az extra jólét örökké tarthat. Az átlagpolgár pedig csak élt a lehetőséggel, és bízott azokban, akiket megválasztott.

Ezért aztán a mostani görög események és az ezek körül folyó európai történések többek annál, minthogy egy ország gazdasága és társadalma mennyire működik éppen jól, vagy rosszul. Görögország sorsa messze túlmutat önmagán, mert az szinte minden szempontból a mai világ bajának pontos látlelete.

Gondolom sokan voltunk azok, akik erősen meglepődtek, amikor Papandreu, görög miniszterelnök bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez az országát érintő legújabb mentőcsomagról, hisz azért arra mostanság nem nagyon volt példa, hogy az Európai Egyesült Államokat létrehozni szándékozó erők megengedték volna azt, hogy az EU-t érintő komoly kérdésben ténylegesen a tömegek döntsenek.

Így aztán nem túlzás azt mondani, hogy Papandreu lépése lényegében meglepte mind az EU-szkeptikusok táborát, mind az Európát vezető hatalmak döntéshozóit. Sőt. Az utóbbiak egész egyszerűen sokkot kaptak a Görögországból érkező hírek hallatán, a globalista pénzvilág pedig fogta magát és összeomlott ijedtében, mivel az senkinek nem volt kétséges, hogy a referendumon a görög társadalom nagy többsége el fogja utasítani a mentőcsomagot.

Az EU alaptörvényét jelentő lisszaboni szerződés szövegében több tucatszor hangzik el hivatkozás a demokráciára, a népakarat érvényesülésére, mint a közösség alapértékére. Ezzel szemben most a borzasztóan demokratikus országok vezetői felháborodottan és nyíltan támadták meg a görögöket, hogy népszavazást akarnak tartani egy olyan kérdésben, ami minden egyes görög ember életének lehetőségeit gyökeresen meg fogja határozni a következő bő évtizedben.

Mint látszik a demokratikus színjáték csak akkor jó, csak akkor támogatott, ha az a globális körök érdekeit szolgálja. A népszavazás, az emberek véleménynyilvánítása csak akkor legitim, ha egy társadalom agya már olyannyira át van mosva, hogy a tömegek birka módjára arra mennek, amerre terelni akarják őket. Minden más eset, veszélyes, felelőtlen és persze zavart és bizonytalanságot okozó.

Az EU és maga az egész globalista világ ismét megmutatta, hogy milyen az a sajátos demokrácia felfogás, ami alapján működteti a mai társadalmakat. Nincs jelentősége annak, hogy az emberek mit gondolnak, nincs jelentősége semminek sem, csak annak, hogy a piacok mit akarnak. Ez a hozzáállás pedig pontosan tetten érhető az elmúlt napok eseményeiben.

Mára már teljesen egyértelművé vált, hogy az európai átlagemberek és az Uniót vezető politikai elit elképzelési között mind gazdaságpolitikai, mind társadalompolitikai szempontból hatalmas szakadék tátong. Az emberek döntő többsége ugyanis elutasítja az EU-vezetői által oly nagy elánnal összetákolni akart Európai Egyesült Államok gondolatát, és most már elutasítja azt a lassan három évtizede erőltetett neoliberális gazdaságpolitikát is, amely mára oda sodorta a világ nyugati felét, ahová.

Így aztán igazából az a hír már nem is ért olyan váratlanul senkit sem, amikor Papandreu bejelentette, hogy akkor mégsem lesz voksolás. "A népszavazás sosem volt önmagában cél. Vagy az kellett, vagy egyetértés, de most, hogy már van egyetértés, nincs szükség népszavazásra" - mondta a görög miniszterelnök, az ellenzékkel való kiegyezés után. Azt hiszem bátran kijelenthető, hogy nagy valószínűséggel a háttérben hatalmas erők mozdultak meg azért, hogy a népszavazás elkerülhető legyen, és hogy emiatt ne omoljon kártyavárként össze az egész globalista rendszer.

A színjáték így egyelőre folytatódik tovább. A kérdés már csak annyi, hogy a görög tömegek az utcákon majd mit szólnak mindehhez? Vajon majd most is elfogadják azt, hogy ismét mások döntsenek a fejük felett? Vagy esetleg előfordulhat az is, hogy az athéni utca embere mégis átírja a globalisták gondosan összeállított forgatókönyvét?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dalolva vállalják a görögök a
  2011-11-08 21:41:06, kedd
 
  Dalolva vállalják a görögök a totális rabszolgasorsot!
2011. november 08. 18:05
Hunhír.info

Görögországnak ki kellene lépnie az euróövezetből, annak ellenére, hogy az ismételten bevezetett drachma drámaian leértékelődne - nyilatkozta a Handelsblattnak Richard Woolnough, az M&G Investments alapkezelője.

Arra a felvetésre, miszerint Görögország nem exportnemzet, amely aligha engedhetné meg magának az importot, az infláció pedig az égbe szökne, a gazdaság összeomlana és emiatt a lakosság széles rétegei elszegényednének, a zsidó gazdasági szakember kifejtette: nem hiszi, hogy a dolgok ennyire rosszul alakulnának. Hiszen Görögország érdekes befektetési ország lenne a külföldi befektetők számára. Cégeket vennének át, a külföldiek ingatlanokat vásárolnának fel, virágzana a turizmus. És ez mind a betelepülő izraelieket gyarapítaná, ugye, Voolnough úr. Mert nekik ez jár, a görögnek meg a rabiga.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=46818
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orosz medve odabrummogott a
  2011-11-08 21:37:52, kedd
 
  Az orosz medve odabrummogott a zsidóknak: Gáz lesz, nagy gáz, ha Iránra támadtok!


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nagy hibának nevezte az esetleges döntést, miszerint Izrael katonai csapást hajtana végre iráni nukleáris létesítmények ellen.

A RIA Novosztyi jelentése szerint Lavrov úgy fogalmazott: "nem ez az első alkalom, hogy Izrael hivatalos képviselői Irán ellen végrehajtandó esetleges csapásokról tesznek említést. Ez súlyos hiba lenne, előre nem látható következményekkel". Egy állam ellen az erőszak alkalmazása csak két esetben lehetséges, amelyek az ENSZ alapszabályzatában szerepelnek: önvédelemből vagy az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata alapján ? mondta Lavrov, leszögezve, hogy erre a helyzetre egyik verzió sem alkalmazható.

HunHír.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós István útfelbontásokkal
  2011-11-08 21:35:29, kedd
 
  Tarlós István útfelbontásokkal válaszol az útlezárásokra


2011. november 8., kedd

Útfelbontásokkal akar visszavágni a főpolgármester a szakszervezetek útlezárására.

Először a szakszervezeti székházak előtt kezdődnek indokolatlan csatornázási munkálatok, majd a tagok otthonai előtt fektetnek víz-, gáz- és távfűtő-vezetéket. ,,Nekünk is megvannak az eszközeink arra, hogy megmutassuk az erőnket. Bármikor létrehozunk egy buszsávot a Budaörsi úton és akkor nézhetnek az ingyenélők, meg a hőbörgők" - jegyezte meg Tarlós.

A taxidrosztok előtt és helyén elhelyezett 30 cm magas fekvőrendőrök is jó leckéül szolgálhatnak a demonstráló taxisoknak, annál is inkább, mivel szögesek lesznek. ,,Arra már nem akarok gondolni, hogy ezután a troli szelektíven rázzon. Mi ugyanis már tudjuk, kit kell megüttetni" - somolygott sokat mondóan Kubatov Gábor

http://hircsarda.blog.hu/2011/11/08/tarlos_istvan_utfelbontasokkal_valaszol_az_ut lezarasokra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb öngól a Fidesztől
  2011-11-08 21:31:01, kedd
 
  Újabb öngól a Fidesztől


Egy új Fideszes javaslat 89 forinttal emelné a legolcsóbb üzemanyag árát. A bioetanol gyártása jelenleg hazánkban piacvezető a környező országok viszonylatában. A 85-ös benzin jelenleg a legkedvezőbb árú üzemanyag, még ha nem is tankolható minden járműbe, általában fele-fele arányban szokták tölteni - de spórolni így is lehet vele. Kerti gépekbe, régebbi benzines autókba tökéletesen megfelel.

Még működnek a jól megszokott magyarázatok - uniós előírásokra hivatkoznak, de véletlenül sem mondják ki az intézkedés valódi és egyetlen okát: "fizess!" Lehet ráfogni az ÁFÁ-ra, jövedéki adóra, külön haszon adóra, csipsz adóra - bármire, csak bevétel legyen. Mindegy mit mondanak, az eurózóna jelenlegi helyzetében a kormánynak fizetnie kell, a lakosság torkán pedig le kell nyomniuk valahogy.

Magyarország jelenleg piacvezető a bioetanol gyártásában, országos lefedettségben. A környező államok sokkal rosszabb helyzetben vannak hozzánk képest. Most éppen az kellene, hogy támogassák azokat az iparágakat, melyekben vezető az ország, és elősegíteni a terjeszkedést külföldre. Nem, a Fidesz valami érdekes módon úgy tűnik elhatározta, hogy "már csak azért sem" hoz az országnak, vagy magyar vállalatnak előnyös döntést. Így a magyar bioetanol cégek versenyhelyzete erősen romlani fog, aminek a román és szlovák épülő gyárak fognak nagyon örülni.

A Fidesz a pénz habzsolásával kifejezetten a változást akarók malmára hajtja a vizet. Ők itt már jót nem tudnak csinálni, mert ez az egy év felért az előző kormány nyolc évével, annyi kárt okoztak (nem is beszélve a többi 13 évről). Nem tudni, hogy akarattal csinálják, vagy ennyire kétbalkezesek, de kifejezetten siettetik az összeomlás bekövetkeztét. De az elhibázott lépéseket az új rendszer úgyis felülírja. Ennek az országnak nem egy új "jó fizetésem legyen" politikusokkal megtömött parlamenti párt kell, hanem egy új rendszer. A hungarista államrend fellélegzés lesz a lakosság számára, és ennek megvalósulására a Fidesz ballépései már csak ráerősíteni tudnak.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. november 07.

http://jovonk.info/2011/11/07/ujabb-ongol-fidesztol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szocion oligarcha gyermékene
  2011-11-08 21:29:59, kedd
 
  A szocion oligarcha gyermékenek anyja is Döriéket fikázza

2011. november 08. 17:39
Hunhír.info

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy Tarlós István vonja vissza Dörner György Új Színház élére történő kinevezését, valamint hogy a közgyűlés vonja vissza a főpolgármesterre átruházott kinevezési hatásköröket.

Tüttő Kata, a szocion milliárdos Lesztinger Tamás gyerekének anyukája, amúgy a Tarlós által több százszor helyre tett szerény képességű hasbeszélőgép, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezető-helyettese közleményben azt írja: "a Fidesz felelőssége, hogy hagy-e egy fasiszta eszméket valló intendánsra támaszkodó igazgatót egy budapesti színházban. Szakmai, tartalmi és elvi kritikák fogalmazódnak meg hetek óta mind a kinevezéssel, mind a pályázattal kapcsolatban. Itt az idő, a Fidesz-frakció jobb belátásában bízva, hogy közösen megakadályozzuk, hogy a szélsőjobb teret kapjon Budapest kulturális életében". Itt az ideje, hogy közösen megakadályozzuk, hogy a zsidóság agresszív rétege minden területet uraljon Budapest kulturális életében, és csak az számítson, amit ők parancsolnak.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=46816
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.