Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
egy rettegesés
  2011-12-23 23:31:11, péntek
 
  Közeleg az ünnep. Sikerült mindennel végeznem, egy-két kis dolog maradt már ami elintézendő.
Amikor van egy kis szabad járat a gondolataim között, magamra gondolok. Elfog a félelem... vannak olyan dolgok amiről az ember nem beszél, nem akar addig amíg nem tudja biztosan, mégis retteg magában...jó lenne tudni , de mégis fél a valóságtól. Főleg ha szörnyű is lehet. Most én is félek, de az ünnepnek rendben kell mennie, hogy a gyerekeim, a családom az igaz ünnepet élhesse át. Aztán ha erőm lesz, talán ... esetleg...de biztosan ... megkeresem azt a személyt, aki ebben tud, vagy tudhat segíteni.....legalábbis megmondani mi ez?....
Nehéz erre gondolni is...
De remélek! És szép karácsonyunk lesz!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bárki is próbálja elvenni a ..
  2011-12-22 22:11:35, csütörtök
 
  Bárki próbálja elvenni a hited, és összetörni az álmod, ne hagyd becsapni magad!
Azért jöttél e világra,hogy adhass és kaphass abból a rengeteg szeretetből, ami mindenkit megtalál és átölel, védelmez, óv és erőt ad. Higgy hogy a karácsony a szeretet és a béke ideje!
Hagyd, hogy szeressenek, és ne bánts másokat, mert lehet még nem tudja, mi az szeretni és szeretetben élni.

Kívánom mindenkinek a békét, a boldogságot és az igaz karácsony fényét!

Áldott Karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izgalom,várakozás..átértékelés
  2011-12-20 22:04:24, kedd
 
  Gyerek koromban izgatottan kutattam a meglepetésnek szánt ajándékok után,és büszke voltam magamra, ha valami előkerült, és tudhattam a titkot!
Egy baba, társasjáték...nagy dolgok voltak ezek kérem szépen!
Aztán jött a szerelem, és izgultam mi lesz ezen a karácsonyon, hogyan és hol töltöm a karácsonyt....
Aztán eljött az az idő, amikor átértékelődnek a dolgok. Már nem izgulok kerül-e nekem valami a fa alá...persze, mindig előre kapok ajándékot...mint pl. most is a csizmácskát, ami a fellegekbe röpített engem....viszont hatalmas gondolkodást igényel, hogy mivel LEPHETEM meg a páromat.
A gyerek lista sorolásából, mindig illik kiszűrni a legóhajtottabb valamit. Most is sikerült, sőt! Remélem túlteljesítjük a tervet, és tényleg meglepetés lesz :-) Mára az ő boldogságuk a legóhajtottabb, az ő egészségük és mosolyuk. Bár a türelmetlenségem mindig előbújik, igyekszem szerető, de szigorú, következetes és néha engedékeny anya lenni. Karácsonyi süteményeink lassan elfogyogatnak,így újakra lesz szükség. Szerencsére bejglit a Jagyut cukrászdában be tudok szerezni, aki azt mondja az nem az igazi, akkor még nem sütött gluténmentes bejglit! Akinek meg sikerült netán, az küldje nekem a receptet!
A rohanás, az aggódás, hogy minden sikerül-e és időben beszerzünk mindent...na meg az év végi hajtás mindkettőnket kicsinál...nem, is kicsit! Legszívesebben csak feküdnénk a tv előtt, vagy az ágyban a paplanok között , és csak durmolnánk napestig....De majd később!
Sok feladat vár még ránk ebben a pár napban. De bárhogy is legyen, a karácsony így is úgyis szép lesz, hiszen nem ezen múlik,hogy milyen a bejgli, vagy az ablak, hanem a szeretet ott legyen közöttünk és bennünk!
Persze, a kicsik mind a csomagolókkal bajlódnak majd, a kedves a videokamerával, a nagyszülők elérzékenyülnek, én meg csak csodálkozva állok, hogy egy újabb év telt el, és egy új karácsony köszöntött reánk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Várakozás :-)
  2011-12-16 21:55:45, péntek
 
  Péntek....Egy kis munka, egy kis iskolai rendezvény, készülődés az ünnepekre!

Ez a reggel is úgy kezdődött ahogy mindig. Ki az ágyból, reggeli, tízórai készítés, pakolás és irány az iskola. Apa is velünk jött! Nagyon örültem neki, mert mostanában alig látjuk egymást, vagy csak egy-egy ölelésre, szeretgetésre van időnk. Ma is mentem, de Robikával. Mikor megérkeztünk a kis adventi rendezvényre, hatalmas szél fogadott. A kisfiam is velem volt, mert ment a papáékhoz. Nem messze tőlük volt a rendezvény, érte jött és már ment is az én nagy fiam. Hazafelé mintha gyorsabban telt volna az idő, hipp-hopp otthon is voltam. Mentünk az iskolai rendezvényre. Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, sokat készültek.Nem tudtunk a végéig maradni, mert Vikóra kellett vigyázni, amíg haza nem ért az apukája. Kaptunk a csajokkal egy szál virágot, hogy vigyáztunk rá. Móni nagyon örült neki :-)
Nekiálltam az édes kis formáknak, és a nemrég szerzett cukormázat óvatosan r áteszegettem a sütikre. Istenien néznek ki :-) A csajok is segítettek :-)
Ma találkoztam néhány emberrel, akik nincsenek karácsonyi hangulatban. Persze ez a mostani hajtás, mindenkiből kiveszi az erőt. Én már egy hete, vagy kettő is talán??? - Szóval jó régóta karácsonyi zenéket hallgatunk, hallgatok. Égnek a gyertyák, az illatos mécses, hangulatlámpák.
Próbálom ezt az ünnepet , várakozást fokozni. Sajnos még nem minden ajándékot tudtam beszerezni. Az a baj velem, mindig a lehető legkedvesebb ajándékot szeretném becsomagolni szeretteimnek. Orsinak ma átadtam amit neki készítettem. Egy balkonládába ültettem neki mentát, rozmaringot és bazsalikomot. Sajnos a bazsalikom kicsit megereszkedett, de remélem egy alapos öntözés helyreteszi. Az apró agyag gömböcskék csodálatossá varázsolták a kompozíciót.
Gabi barátnőmnek múlthéten volt a névnapja, egy jó bort kapott, nemsokára szülinapja lesz, és hihetetlen, de Coca-colás süteményes dobozt találtam neki, meg egy érdekes nyakláncot.
Viszont még karácsonyra is ki kell gondolnom neki valamit. A kedvesemnek vettem egy eper bort, bár ő ritkán iszik, de ezt remélem szeretni fogja. Persze még meglepem őt is valamivel :-)
A lányoknak találtam mindent amire vágynak, Robikának is egyik kívánságát megtaláltam, de a másiat még keresni kell, de nem adom fel!
A szülők...minden évben nekik a legnehezebb vásárolni, de a végén mégis sikerül.
Hogy én mit kapok??? Én nem tudok karácsonyig várni :-))))) Kaptam egy csodálatos csizmát a kedvesemtől, méghozzá abból a boltból, ami szívemnek mindig vágya volt. Senki nem tudja elképzelni milyen érzés bemenni egy boltba és cipőket próbálni, olyan cipőket amik pont jók a lábára. Bizony, nem tudja az akinek normális méretű a lába. Nekem 33-as. Aranyos? Kicsike?
Hát mindenesetre Robi szereti, hogy akkora lábam van, mint a kislányomnak, de szerintem ez nagyon durva. És idén születésnapomon kaptam tőle ezt a csodát, hogy megtalálta a kicsi lábú nők
cipő boltját. Egy ilyen csizmára évek óta sóvárogtam....És erre a karácsonyra meg is kaptam :-)
Szóval én nem tudtam várni , hogy bekerüljön a fa alá.
De ettől függetlenül, nagyon várom a fa díszítését, és addig lévő napokat,mert hihetetlenül élvezem minden percét!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fenyőfa vásárlás
  2011-12-13 21:08:26, kedd
 
  Ma nagyon szerettem volna megtalálni a fánkat.
Vettünk is egyet, de nem szerelem fa,de a kisfiam nagyon akarta, hát legyen megvettük.
Kicsit lelombozódtam, mert nem olyan, mint az elmúlt években :-( Aztán elkezdett járni az agyam, mi legyen. ha találnék jobbat esetleg valamelyik szülőnk örülne neki, mivel elég jó áron jutottunk hozzá,
és nem is csúnya, mert arányos is, még terebélyes is az alja, de nem az kövér fa, amilyet szeretek.
A díszek már nagyon várják, hogy felkerüljenek a fára. Vannak műanyagok is, de a kedvenceim azok, amik üvegből készültek. A fény csak úgy játszik rajta. Már nagyon várom a karácsonyt! Mi néhány nappal szenteste előtt díszítjük fel, mert 24 egyéb elfoglaltságok is vannak. A karácsonyi zenék már most elhagyhatatlanok, szinte folyamatosan szólnak. Kedves távoli barátnőmnek sikerült ma feladnom a csomagot, mikor eszembe jutott, hogy kihagytam a dvd-t képekkel, kis videókkal....remélem utána tudom küldeni. Szokásos csomag, ilyenkor, hiszen szaloncukor, csillagszóró, kis csokimikulás, és pálinka, mi más???? Nincs is jobb a magyar házi pálinkánál.
Évente egyszer, de ha van lehetőségem, kétszer is küldök neki. Amerikában nem nagyon van ilyen :-)
Remélem örömöt szerzek ezzel nekik!
Szóval a fa. Fontos tényező, hogy nálam sokkal nagyobb legyen, de ez a gyerekek vágya, az enyém az, hogy olyan széles legyen,mint én magas...és jó illatú. Mondjuk ez aztán illatos. Azt hiszem ezüst fenyő a drága. Tavaly egy kisebb vagyont fizettünk érte, de idén már nem vagyunk hajlandóak
olyan drágán venni. Meglátjuk mit hoz a holnap és ha nem sok érdekes, és jó árú fát, akkor marad a drágaság nálunk.
Miért vagyok ilyen? Mert szerelmes tudok lenni egy gyönyörű fába is, és a hangulatba, na meg azt a rengeteg díszt is fel kell valahova aggatni, és ha kevés az ág, hova fér három óriás dobozból a sok dísz?
Arany és bordó díszeink vannak. Próbálkoztam tavaly mással is, de rájöttem,semmi sem lehet szebb ennél, ha ez a két szín van rajta. Tetszik a lila, a kék, az ezüst a fehérrel is , de nem a mi nappalinkban...macerás egy csaj vagyok ebben a témában. Hát meglátjuk mennyire tudok túllépni a macerámon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pihenős nap!
  2011-12-12 18:10:23, hétfő
 
  Ma végre volt időm Orvoshoz menni. Szépen telt a múlt hét, csak kis gubanc jött közbe. Én tüdőgyulladásnak nevezném, bár lázam egy cseppnyi sem volt, de a hátam nagyon fájt a többiről nem is beszélve.
Természetesen a jó öreg Kalmopyrin, a forró fürdő, sok tea, c vitamin elhagyhatatlan volt. Végre eljutottam ma a doktor nénihez, aki aggódva írta fel az orvosságokat. Kíváncsi lettem volna rá, ha pár nappal ezelőtt megyek, akkor mit szólt volna.... DE a gyógyszer nagyon hatásos, bár meg voltam győződve róla, hogy már meggyógyultam, nem kecsegtetett.
Utána, készítettem a kedvesemnek és magamnak egy kiadós reggelit, fajitas-t. Mennyei volt, hihetetlen, hogy néhány kocka zöldség, tortijjas és kis fűszerek milyen ízvilágot tárnak elénk. Mindenesetre elcsábítottam vele a kedvest, még egy karácsonyi válogatást is kaptam tőle.
Nem tudom mi van velem, de idén az ünnep nagyon megfogott. Tegnap mézeskalácsot sütöttünk a gyerekekkel. Hatalmas dobozzal. Ma pihenőn vagyok, így csak a szokásos dolgokat csináltam, holnap meg munka van, de szerda délutánra megint tartogatok valami meglepit a gyerekeknek. Remélem örülni fognak neki. Már kezdenek kialakulni az ajándék ötleteim is. Két kedves barátnőmnek már ki is találtam, idén magam fogom nekik készíteni a kis kedvességeket. Mindenkinek személyre szabottan aktuális ízléséhez igazodva.
Legtávolabbi barátnőmnek más összeállt a csomag, már csak el kell sétálnom a postára, a képeslapokkal és a csomaggal. Ez is letudva holnap :-)
Ajándékok lassan, de kitartóan gyűlnek a családnak, gyerekeknek. Imádni való dolgokat fedeztem fel idén, remélem sok kedves pillanatot szerez majd nekik.
A lakás már díszben áll, kívül, belül. Szinte megállás nélkül szól a zene és megy az illat mécses.
Adventi süti sütéseim megcsappantak, bár a gyümölcskenyér igazán finomra sikeredett. Szeretnék barátságkenyeret is sütni idén, ha lesz rá módom.
Édes hangulatvilágítás, kellemes illatok, meleg....bár sajnos a problémák nem csappantak meg,mert mindig történik valami rossz, de most próbálom a gyerekeket elzárni minden ilyen dologtól, nem akarom, hogy bármit is cipelniük kelljen idén karácsonykor, hiszen annyira megérdemlik a szeretetet és a nyugalmat. És ezt mindenki megérdemelné, főleg a szüleim. Megpróbálok segíteni nekik, de nagyon nehéz ebben a helyzetben.
A szeretet és a család mindennél fontosabb,és összetartóbb. És ezt senki nem veheti el tőlünk!
Sem mástól!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jaj :-)
  2011-12-08 21:49:59, csütörtök
 
  Mikulás turnét zártunk a mai nappal , bár még vasárnap ellátogatunk a Mikulás Gyárba is.
A következő hét már a karácsonyvárásról szól.
Idén is sok kis lurkóhoz eljutottunk, és a kifogyhatatlan szaloncukros zsák is jól teljesített.
Idén nem volt panasz egyik ízre sem, ami örömmel töltött el :-)
Új dalainkkal, kis vidám huncutságokkal vártuk a Télapót, aki természetesen mindig megérkezett :-)

"Kedves Télapó,
ez úton is köszönjük neked, hogy mindig meghallottad,
amikor a gyerekekkel hívtunk téged! Köszönjük a sok
szaloncukrot, és a kedves szavakat! Nem felejtjük el
kedvenc dalodat sem, amit sosem tudsz megunni!
Minden jót kívánunk neked!
Találkozunk jövőre!
Üdvözlettel a két kis segítőd "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 47
  • e Hét: 385
  • e Hónap: 777
  • e Év: 777
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.