Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
december !
  2011-12-31 15:35:40, szombat
 
  decemberben 53143 látogatom volt !
2011- ben 408827 látogatom volt !
 
 
0 komment , kategória:  látogatók  
1 csésze !
  2011-12-31 09:42:27, szombat
 
 
Rendszeres pohár
Tej, víz, bor, ecet 100-125ml

Egy kis üveg
Tej, víz, bor, ecet 180 ml

Egy nagy pohár
Tej, víz, bor, ecet 220 ml

1 sésze (hagyományos)
Tej, víz, bor, ecet 250 ml


1 csésze liszt 110-120 g
1 csésze cukor 180-220 g
1 csésze keményítő 110-130 g
1 csésze búzadara 140-150 g
1 csésze zsemlemorzsa 130-140 g
1 csésze rizs 180-200 g
1 ek. mazsola 10- 15 gr.
1 csésze vaj (olvasztott) 250-300 g
növényi olaj 200-220 gr.
1 ek. tej 10-12 ml
1 ek. tejföl 10-12 ml
 
 
0 komment , kategória:  mértékegységek ! angol/főzés  
kosaras saláta !
  2011-12-30 17:52:03, péntek
 
 








elkészitése:
egy zsemlét kettévágok,levágok belőle egy szeletet .Arra teszek egy szelet sonát / kicsit legyen kisebb a zsemlénél /.
10 szál ropit bele tüzök majd metélőhagymával körbe fonom kosárszerüen.Tetszés szerinti salátával lehet megtölteni.A töltést csak közvetlen tálalás előtt ajánlatos.
Gusztusosan tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
halas sajtos mini palacsinta
  2011-12-30 15:36:23, péntek
 
 



2-2,5 csésze liszt
4 szár zöldhagyma (zöld csak részben)
3 db tojás
fél teáskanál só
half evőkanál Ahara
0,5 liter kefir
0,3 tk szódabikarbóna
3-4 evőkanál növényi olaj a sütéshez
100-150 g krémsajt (lehet helyettesíteni egy vastag, kövér tejföl)
1 evőkanál mustár
150 g vékony szeletelt füstölt lazac

elkészitése:
az apróra felvágott hagymát elkeverem a liszttel.
a tojást, sót, cukrot,2 dl kefirt jól kikeverem majd a liszthez adom.
a maradék kefirt és aszódabikarbónát is bele teszem.
egy serpenyőben kevés olajat hevitek és egy kanál segitségével mini palacsintákat sütök.
mind a két oladalát megsütöm majd.

a krémsajtot és a mustárt elkeverem,a halból egy-két szeletet összetépkedek és azt is bele keverem.
a kisült palacsintákra halmozom a sajott és arra teszek egy szelet halat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
medvehagymakrémes falatok !
  2011-12-30 13:27:19, péntek
 
  1 csomag készre nyújtott leveles tészta
20 dkg natúr krémsajt
1 kk pirospaprika
só, őrölt bors
2,5 dkg medvehagyma
10 dkg feta sajt
3 ek apróra vágott fekete olajbogyó
3 ek olívaolaj
1 felvert tojás vagy sárgája

Elkészítés:
A krémsajtot elkeverjük a pirospaprikával, sóval, borssal. A medvehagymát megmossuk, papír kéztörlőn megszárítjuk, és apróra vágjuk. Az apróra vágott olajbogyóval és az olívaolajjal együtt a krémsajthoz adjuk. Belemorzsoljuk a fetát, ezzel is elkeverjük a krémet.
.A tésztából egyforma kockákat vágunk. Mindegyik közepére teszünk 1 tk krémet. Két-két oldalát megkenjük szilikon ecsetet használva a felvert tojással (vagy kevés tejjel elkevert sárgájával), majd háromszögre hajtva a széleket összenyomjuk.
.A háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tetejüket megkenjünk tojással. 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kukoricás lepényke !
  2011-12-30 13:24:57, péntek
 
  Kukoricalepény reszelt sajttal, fokhagymás tejföllel



Hozzávalók 4-6 személyre:
20 dkg csemege kukorica konzerv
1 teáskanál élesztőpor
35 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl langyos tej
1 mokkáskanál kristálycukor
1 mokkáskanál só
olaj a sütéshez

Az öntethez:
10 dkg trappista sajt, reszelve
1,5 dl tejföl
1 fej zúzott fokhagyma
15 dkg aszalt paradicsom
250 g nagy szemű tengeri só

A langyos tejhez hozzáadunk 1 mokkáskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet és 1 teáskanál élesztőport. Langyos helyen felfuttatjuk (kb. 4 perc). Egy keverőtálban összekeverjük a kukoricát, a lisztet, a tojást, a sót és a felfuttatott élesztőt. Az egészet összekeverjük, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk.

Olajba mártott kanállal lepénykéket szaggatunk, majd a forró serpenyőbe helyezzük. Kevés olajban aranybarnára sütjük a lepénykék mindkét oldalát, tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és a paradicsomos fűszersóval. Utóbbi elkészítéséhez az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, majd turmixgépben a nagy szemű tengeri sóval összeturmixoljuk. A mártogatóhoz a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és a maradék trappista sajttal. A lepényeket az öntetbe mártogatva fogyasztjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
paprikás burgonyás tojáslepény
  2011-12-30 13:21:38, péntek
 
  Hozzávalók:
2 nagy piros kaliforniai paprika
50 dkg burgonya
3 evőkanál tejszín
4 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
olívaolaj

A tál kikenéséhez: vaj, morzsa

Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kis kockákra, és sós vízben főzzük puhára. A paprikát mossuk meg, kockázzuk fel (azonos méretűre, mint a krumplit), majd olajon, aprított fokhagymával enyhén pároljuk meg. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a lecsöpögtetett krumplikockákat, pirítsuk együtt pár percig a paprikával, majd keverjük hozzá a felaprított petrezselymet. A tojásokat enyhén verjük fel a tejszínnel együtt, sózzuk, borsozzuk, majd ha kihűlt a paprikás-krumplis keverék, adjuk hozzá a tojáshoz. Vajazzunk ki, majd morzsával szórjunk meg egy tűzálló tálat, és 200 °C-on kb. 20-25 percig süssük a lepényt. Kockákra vágva tálaljuk.

Elkészítés: 40 perc.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
lilahagymás pizza falatok !
  2011-12-30 13:20:32, péntek
 
  Hozzávalók a pizzatésztához:
50 dkg liszt
7 g szárított élesztő
olívaolaj
3-3,5 dl meleg víz

1 evőkanál méz

A feltéthez:
4-5 fej lila hagyma
3 dl 30%-os tejszín
1 tojás
10 dkg fekete olívabogyó lecsöpögtetve
só, bors, szerecsendió

Gyúrjunk a lisztből, az élesztőből, a 3 evőkanál olajból, a meleg vízből, a mézből és a sóból tésztát, ehhez a hozzávalókat kb. 10 percen keresztül erőteljesen dagasszuk, míg ,,gumis" állaga nem lesz. Meleg helyen kelesszük a tésztát minimum 2 órán át, gyúrjuk át ismét, és kelesszük még minimum egy másfél órát.
Közben készítsük el a feltétet: olívaolajon pároljuk meg a szeletekre vágott hagymát. A tejszínhez keverjük a felvert tojást, adjuk hozzá a kimagozott olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Öntsük a tejszínes krémet a hagymára, 10 perc alatt főzzük össze az ízeket. A sütőt melegítsük elő a legnagyobb fokozatra, nyújtsuk ki vékonyra a pizzatésztát, pohárral szaggassunk kis korongokat, kenjük meg őket a hagymás szósszal, és 10 perc alatt süssük készre a pizzákat.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szilveszteri reggeli !
  2011-12-30 11:31:54, péntek
 
  SZILVESZTERI REGGELI

(kb. 12 darab)

Hozzávalók:

250 ml tej
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
1 csipet cukor
1 tojás (közepes méretű)
130 ml tejföl
Fél teáskanál fűszerpaprika
100 g füstölt, kockára vágott sonka
100 g reszelt Ementáli sajt

Ezenkívül:

3 evőkanál tej
Kb. 50 g reszelt Ementáli sajt

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy
keverőedénybe szitáljuk. A sonka és a sajt kivételével
hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel
(dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb
fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Végül a sonkát és a
sajtot is a tésztához dolgozzuk, és meleg helyen letakarva
kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer
átgyúrjuk, majd 12 egyenlő cipót formázunk belőle. Egy
kanál végével a cipó belsejébe 3 cm-es mélyedést alakítunk.
A cipót tejjel megkenjük, sajttal megszórjuk, és a cipókat
a tepsibe helyezzük. Végül a tepsit a sütő középső részébe
toljuk, és a cipókat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült cipókat sütőpapírral együtt egy sütőrácson
hagyjuk kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
sav. káposztás csiga
  2011-12-29 15:17:55, csütörtök
 
  Hozzávalók (kb. 36 darabhoz):
50 dkg leveles tészta
50 dkg savanyú káposzta,
1 tk pirospaprika,
1 ek hidegen préselt olaj,
20 dkg vékonyra szeletelt húsos, kolozsvári füstölt szalonna,
metélőhagyma,
petrezselyem,
frissen őrölt zöldbors (a fekete is jó),
1 tojás,
1 savanyított csípős paprika

Elkészítés:
Szerencsés esetben a fagyasztóból vehetjük ki az előre elkészített, és fél kg-os csomagokban lefagyasztott leveles tésztát, vagy használhatunk boltit. Kiengedés után a tésztát vékony, kb. 1-2 milliméteres lappá nyújtjuk. Ráfektetjük a töltelék hozzávalóit úgy, hogy a szélén egy kb. 3 centiméteres sávot szabadon hagyunk az illesztéshez. Először jöhetnek a szalonnaszeletek, utána az olajjal és pirospaprikával elkevert savanyúkáposzta, majd a fűszerek: frissen őrölt bors, apróra vágott metélőhagyma, savanyított csípős paprika és petrezselyem. Ezután az üresen hagyott sávot a felvert tojással megkenjük. A másik hosszabb oldal felől szorosan feltekerjük a tésztát, és a tojásos résznél illesztjük. Kezünkkel egyenletessé formázzuk a tekercset. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tekercset éles késsel felszeleteljük. Én kb. 1 cm-es szeleteket vágtam. A szeleteket sütőpapírra fektetjük, és a megmaradt tojással átkenjük. Két sütőlemezre fér, és egy-egy adag 20 perc alatt sül meg (nem légkeveréses villanysütőben.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 1396 db bejegyzés
Összes: 8910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1262
  • e Hét: 15828
  • e Hónap: 57290
  • e Év: 286845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.