Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A hét, amikor Európát megtámad
  2011-12-12 19:56:23, hétfő
 
  A hét, amikor Európát megtámadták



Mozgalmas héten vagyunk túl: látványos forinterősödésen, az Európai Unió leminősítésén, Fellegi Tamás lemondásán, vagy épp Orbán Viktor sajátosan értelmezett szabadságharcán csodálkozhattunk.

Tiszavirág életű forinterősödés

Pedig minden olyan szépen indult. A forint látványos erősödéssel nyitottunk a héten, így a hétvégi mélypontról nemzeti valutánk már a 300 forintos lélektani határ közelébe került, majd rövid időre át is lépte azt.

Nemzeti valutánk erősödésének fő oka a pozitív nemzetközi hangulat, így a forint erősödése mellett csökkenő állampapírhozamokról, javuló csődkockázati mutatóról, valamint emelkedő BUX indexről is beszélhetünk. Az egész Európára kiterjedő javuló hangulat főleg az olasz megszorító-csomagnak, Angela Merkel és Nicolas Sarkozy mai tárgyalásának szól. Emellett azonban a forint a régiós valutáknál is jobban erőre kapott. A pozitív hangulat nem tartott túl sokáig, köszönhetően a Standard&Poor's lépéseinek.

Standard & Poor's, háború Európa ellen?

Alaposan felborította a pozitív várakozásokat és elrontotta a jó hangulatot az európai kontinensen az amerikai hitelminősítő hétfő esti döntése. A S&P 15 eurózóna-tagot tett negatív figyelőlistára (a görögöket már nincs hová leminősíteni, Ciprus pedig eleve figyelőlistán volt). Az indoklás szerint a döntés oka, hogy a rendszerszintű stressz megemelkedett az eurózónában, amely az egész övezet hitelbesorolására negatív hatással van, vagyis szerintük a még egészséges országokat is "megfertőzi" a spanyol és olasz válság.

Hogy ez biztosan megtörténjen, arról tehát gondoskodott az S&P. A nyomásgyakorlás eme igen csak nyílt és átlátszó módja egyértelműen a pénteki EU-csúcsnak szólt, ahol a vezető tagállamok a szigorú költségvetési politika emeltek szót.

A hitelminősítő lépése azonban kontraproduktív lehet, amennyiben a tagállamok egyre kevésbé vetik magukat alá a nemzetközi spekuláns pénztőke érdekeinek, magyarul gazdaságpolitikájukat már nem a különböző pénzcsoportok érdekeinek megfelelően működő hitelminősítők alá rendelik.

Nem állt azonban le az S&P, kedden az euróövezet pénzügyi stabilitását szolgáló mentőrendszer (EFSF) lehetséges legjobb, "AAA" hosszút távú osztályzatát is negatív kihatású - vagyis viszonylag rövid időn belüli leminősítés valószínűségére utaló - felülvizsgálat alá vette a cég. A ház közölte azt is, hogy a felülvizsgálatot a csütörtökre és péntekre tervezett EU-csúcsértekezlet után "a lehető leggyorsabban" befejezi.

Ezzel még csak nem is nagyon tagadták, hogy a valódi céljuk a beavatkozás volt.

FellegiEgy miniszterrel kevesebb - egy főtárgyalóval több

Csütörtökön aztán jött a hét egyik meglepetése, Fellegi Tamás Nemzeti Fejlesztési miniszter benyújtotta a lemondását, hogy az IMF-el való tárgyalássorozatra tudjon koncentrálni. A hivatalos indoklás szerint a Valutalappal való tárgyalás egy embert kívánó feladat. Sajtóvisszhangok szerint azonban a lemondás egy nagyobb átszervezés része, s nem csak Fellegit érinti, hanem Matolcsy Györgyöt is, akinek távozását így alapozzák meg.

Egy biztos, a sikertelen gazdaságpolitika miatti nyomás már akkora a miniszterelnökön, hogy mindenképp át kell alakítania a kabinetét.

EU-csúcs: barkóba magyar módra

Az EU-csúcson Orbán Viktor és csapata sajátos diplomáciai performansszal szórakoztatta az unió vezetőit és a közvéleményt az állandóan formálódó és változó, de hivatalosan végig változatlan magyar álláspontról.
ORbán MErkel
Mint ismeretes, az Európai Tanács a hivatalos közleménye az európai állam- és kormányfők csütörtök éjszakai tanácskozásának eredményéről úgy szólt, hogy a megállapodás kidolgozásában két ország nem kíván részt venni: Nagy-Britannia és Magyarország. A nemzeti szuverenitás önkéntes lemondásáról szóló karakán nem pár órával később azonban már egy sejtelmes talánra, délutánra pedig egy egyértelmű igenre változott.

A gazdasági szabadságharc kormánya ugyanis úgy nyilatkozott, hogy ebben a kérdésben a magyar parlamentnek kell dönteni, amely - ne legyenek kétségeink - a Fidesz kétharmadának hála meg is fogja szavazni, ezt Brüsszelben is tudják.

Orbán Viktor és a magyar külpolitika nem tud kitörni az IMF és EU szabályrendszeréből, amely azonban egyre kevésbé tolerálja a különálló nemzeti gazdaságpolitikát.

Lefekszünk az IMF-nek?

IMF

Már a hétvégén röppent fel a hír, a kormány szerint nem lenne tragédia, ha a tervekkel szemben nem elővigyázatossági hitelvonalról, hanem egy klasszikus készenléti hitelkeretről születne megállapodás a hivatalosan januárban induló tárgyalásokon. Ez utóbbihoz valószínűleg az IMF is ragaszkodni fog, mivel így komolyabb feltételeket és állandó ellenőrzést is szerezhet az ország felett.

Egyelőre azonban még a számok sem biztosak. A hétvégén a kormányzati forrás 10-15 milliárdról, Orbán Viktor a héten 4-5 milliárdról, londoni elemzők pedig 5-10 milliárd eurós keretről beszéltek. A számok tehát jelentősen eltérnek egymástól, de várhatóan inkább a 10 milliárd euró lesz a befutó, mivel ez fedezné Magyarország lejáró deviza és forint adósságát.

Bazsó Bálint


Barikád
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az USA Szenátusa úgy döntött,
  2011-12-12 19:42:43, hétfő
 
  Az USA Szenátusa úgy döntött, hogy legitimizálja a hadseregben a szexet az állatokkal



Az Associated Press tudósítása szerint az Egyesült Államok Szenátusa által elfogadott katonai költségvetés törvénytervezete tartalmaz egy olyan rendelkezést, amely eltörli a szodómia büntetését a hadseregben.

A törvényjavaslatot még december 1-én fogadták el, de a tervezett intézkedések az újságírók csak mostanra tudták részletesen átnézni.

A szenátorok eltörölték a Katonai Törvénykönyv 125. cikkelyét, amely a szodómiáról intézkedik, benne az állatokkal folytatott nemi kapcsolatról. Úgy tűnik azonban, hogy a szenátorok csak az azonos neműek közti viszony tilalmát akarták eltörölni.

December 8-án Carl Levin (a képen), a szenátus Fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának vezetője bejelentette, hogy a cikkely eltörlése csak egy formális eljárás. A Legfelsőbb Bíróság még 2003-ban eltörölte a szodómia tiltását, mint a személyiségi jogok alkotmányellenes megsértését.

Korábban 2011-ben az USA hadseregében már megszüntették a melegek és leszbikusok szolgálatának tilalmát.

Lenta.ru

Jövőnk.info megjegyzés: "A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni..." A sátán hadserege útnak indul demokráciára tanítani a világot - és a maga hasonlatosságára formálja azt.
2011. december 11.


http://jovonk.info/2011/12/11/az-usa-szenatusa-ugy-dontott-hogy-legitimizalja-had seregben-szexet-az-allatokkal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Japán tudósok megállapították
  2011-12-12 19:41:20, hétfő
 
  Figyelem!

Nagyon fontos!!!

RÁKKELTŐ HATÁSÚ A HIDEG SÖR!

Japán tudósok megállapították, hogy a hideg sör rákkeltő hatású!

A kísérletben egy japán laborban hideg sört öntöttek egy alvó rákra és
az rögtön felébredt!


Ha ezt nem küldöd tovább neked nincs szíved. Segíts embertársaidon
ezzel az életbe vágóan fontos felfedezéssel!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Arról, hogy mi a fontos
  2011-12-12 19:21:49, hétfő
 
  Arról, hogy mi a fontos


Tisztelt polgártársak!

A megszólítás tőlem szokatlan voltát az indokolja, hogy alábbi levelemet nem csak a nemzeti oldal híveinek szánom, hanem főként azoknak, akik ezen válságos időkben idetévedtek a Kuruc.info-ra, és kíváncsiak arra, hogy valójában mit akarunk mi, nemzeti érzelműek elérni. Ajánlom tehát írásomat mindazoknak, akik a politika által átverve érzik magukat, és keresik a maguk útját, azoknak, akik abban a tudatban élnek, hogy a jelenlegi rendszer a végletekig kitart, és azoknak is, akik csak ezen kis olvasmánnyal szeretnék megerősíteni hazafias elveikbe vetett hitüket.
Kellemes olvasást kívánok!

Elsőként megkérném Önt, kedves olvasó, hogy emlékezzen vissza arra, hogy mostanában miket hallott a híradásokban. Ha nem kíséri figyelemmel a világban zajló eseményeket, tegye meg most! Ezt halljuk manapság:

-Lázadás Szíriában
-Lázadás Líbiában
-Lázadás Egyiptomban (megint)
-Bankár-ellenes megmozdulások USA-szerte, főleg New Yorkban
-Bankár-ellenes megmozdulások Londonban
-Előrehozott választás Spanyolországban
-Államcsődközeli helyzet Görögországban
-Államcsődközeli helyzet Olaszországban
-Szakértői kormány Olaszországban (amit egy bankár vezet)
-Válságkezelő kormány Görögországban
-Választási csalások elleni tüntetések Oroszországban
-Iráni helyzet eldurvulása, (valószínűleg) küszöbön az újabb háború
-Az USA államadóssága átlépte a 15.000 milliárd (azaz 15.000.000.000.000) Dollárt
-Magyarországon is egyre növekszik az államadósság (annak ellenére, hogy a kormányunk pár hónapja százmilliárdokat fizetett vissza)
-Újabb IMF-hitel áll küszöbön (ami a kormány szerint csak biztosíték, de a nagy pénzügyi "szabadságharcukat" követően azért mégis furcsa)
-A magyar devizahitelesek helyzete változatlanul siralmas
-Az üzemanyagárak az egekbe szöktek
-Újabb megszorítások várhatók, stb.

Röviden ennyi. Csupa jó hír és a sort még sokáig folytathatnám. Közelegni látszik a világforradalom, amit a kommunizmus oly bőszen hirdetett, bár nem olyan formában. A gazdasági világválság felszínre hozta a jelenlegi rablókapitalizmus összes gyengéjét, élhetetlenségét, embertelenségét. A világot látszólag (és valójában is) pénzügyi befektetői csoportok, hitelminősítő-intézetek, nemzetközi szervezetek irányítják, ami már alapjáraton nem sok jót sejtet, de ráadásul nem hogy a szakadéktól távolodnánk általuk, hanem olybá tűnik, hogy egyre közelebb rugdosnak minket a tátongó mélység felé. És nem csak kis hazánkról van szó. Egész Európában ez megy, sőt, a "fejlett" világban majd' mindenhol.

Ezekből a jelekből - ha hajlandók vagyunk feladni eddigi (téves) berögződéseinket - nem nehéz rájönni, hogy a jelenlegi világrend saját súlya alatt recseg-ropog, könnyen össze is dőlhet.

A legnagyobb probléma még csak nem is ez.

A mostani világrenddel két dolog történhet: átalakul és megmarad, vagy elpusztul, és egy újabb jön helyette. Mindkét eshetőség megkíván egy leendő vezetői kört, vagy akár egy vezéregyéniséget. A gond az, hogy sajnos mindkét jövőkép élére ugyanazok a körök akarnak állni, akik a mostani rendszert irányítják. Jó ebből értelemszerűen nem sülhet ki.

Az egyik csoport az eurózóna, sőt, az Európai Unió megmentésén fáradozik, banki elemzők, pénzügyi szakértők és egyéb megmondóemberek szerint sokéves megszorításhullám árán tudja csak az Unió úgy kiheverni a válságot, hogy egyben is maradjon.
A másik oldalon pedig a "foglaljuk el a Wall Streetet", és hasonló mozgalmak vezetői bizonygatják az igazukat, bár - legyünk őszinték - nem nagyon tudni, hogy mit akarnak, nem látjuk az ő világmodelljüket, és itt is liberális körök állnak a háttérben.

Ami e két főbb csoportosulásban közös, azok az "értékeik". Azok az "értékek", melyeket már az unalomig ismételgetnek jelenlegi világrendünk nagyokosai és vezetői, napról-napra, óráról-órára, másodpercről-másodpercre. Demokrácia, emberi jogok, köztársaság, többpártrendszer, integráció, globalizáció, béke, szabadság, szolidaritás, közös piac, verseny, pénzügyi stabilitás, és a listát még sokáig folytathatnám. Olybá tűnik, hogy ezek az imént felsorolt fogalmak lettek az emberiség legnagyobb vívmányai, közös értékei, sőt, céljai! És aki ezen értékek mellett kiáll, annak az oldalán van ma az igazság.

Persze a dolog nem ilyen egyszerű. Kérném a kedves olvasót, hogy idézze fel lelkének legmélyebb, legalapvetőbb, legfontosabb vágyait! Arra akarok kilyukadni, hogy genetikailag emberek vagyunk, nem pedig szavazópolgárok, így legfőbb vágyaink között nem a demokrácia, a globalizáció, vagy a köztársasági államforma fognak szerepelni, hanem többek között a boldogság, a szeretet, a család, és a valódi szabadság. Persze most megvádolhatnak engem demagógiával, meg azzal, hogy ilyen elemi érzésekkel próbálok hatással lenni olvasóimra, de én a demokrácia, a köztársaság, a globalizmus és más ál-értékek harcos hirdetőivel szemben érvelni is szeretnék nézetemet alátámasztandó.

Nemrég egy kis videóba botlottam a Kuruc.info-n, melyben Károlyi Mihály és Horthy Miklós történelmi megítéléséről vitázott többek között egy Jobbikos és egy LMP-s képviselő. Az amúgy hosszú videó első perceiben, 1:16-től Dorosz Dávid LMP-s politikus a következőt mondja:
"Én azt gondolom, hogy Károlyi Mihály fontos alakja a történelmünknek, hiszen annak az első magyar köztársaságnak volt a vezetője, amelyik megszüntette azt az arisztokratikus-feudalista rendszert, amiben a gazdag keveseknek sokkal több joga volt, mint a sokan lévő szegényeknek, és azt gondolom, hogy ezt, akárhogy is nézzük, egy nagyon fontos fordulópont volt a magyar történelemben. Sajnálatos módon aztán az őszirózsás forradalom végül is egy vörös terrorba torkollott, de ettől függetlenül az a tény, hogy végre köztársasági alapokra helyeződött Magyarország, és megteremtődött a jogegyenlőség ember és ember között, az egy nagyon fontos lépés, és éppen ezért Károlyi Mihályt ünnepelni lehet."

El is érkeztünk az egyik nagy, korunkra jellemző "értékhez", a köztársasághoz. Ez is egy olyan áldás a magyarság, és a köztársaságban élő más népek számára, ami azért jó, mert csak. Legalább is ezt lehet leszűrni a köztársaságot hirdetők érveléseiből. Dorosz Dávid már nem említi meg Károlyinak azon "érdemeit", mint a hatalom átjátszása a kommunista vademberek kezére, nem említi szerepét a trianoni nemzetgyilkossági kísérletben, stb. Ezután a köztársaságot úgy írja le, mint ahol jogegyenlőség van ember és ember között, az előző rendszert pedig, mint "amiben a gazdag keveseknek sokkal több joga volt, mint a sokan lévő szegényeknek".
Magyarország ma köztársaság. Ugye a kedves olvasó is érzi a jogegyenlőséget? Ma ugyanúgy van egy szűk uralkodói réteg, akik csaknem az összes vagyon felett rendelkeznek, szinte mindenhatók, azt tesznek, amit akarnak, gyakorlatilag következmények nélkül, érinthetetlenek, felelősségre nem vonhatók. A köztársaságnak hála "egyenjogúvá emelt" tömegek pedig egyre kiábrándultabbak, egyre szegényebbek, rengetegen veszítik el a megélhetésüket, a fedelet a fejük fölül, sőt, a jövőképet saját hazájukban, szülőföldjükön, a törvényeket viszont betűről-betűre be kell tartaniuk, ez elvárás az államhatalom részéről. Az igazság az, hogy a köztársaság csak egy államforma, egy eszköz a valódi célok, a tömegek boldogságának elérése érdekében. Csak sajnos egy olyan eszköz, ami e célra hasztalan, sőt, épp az ellenkezőjét érjük el vele, ezt történelme során számtalanszor bebizonyította. Sem Károlyi idejében, sem ma nem hoz semmi jót a "szeretett" köztársaság. Ha pedig eszköznek nem jó, akkor cél főleg nem lehet!

A következő a demokrácia, az egyik legtöbbet méltatott vívmány. Sokszor hivatkoznak - persze felszínesen - az ókori görög demokráciákra, nem említvén, hogy ott sem volt ám teljes egyenjogúság, különféle társadalmi csoportok más és más jogokkal bírtak, és a rabszolgák nem is vehettek részt a szavazásokon. Ezzel szemben volt az ekklészia, az 500-ak tanácsa, és más fórumok, ahol a polgárok ténylegesen beleszólhattak a döntésekbe.
A mai, modern-kori demokrácia nagy előrelépése, hogy nincsenek rabszolgák, társadalmi csoportok, akik nem szavazhatnának. Mindenkinek a szavazata 1-et ér, ami nagyon szépen hangzik, de sajnos nem úgy működik, ahogy kéne. A képviseleti demokrácia - valljuk be - egy csődtömeg. Jelenleg négyévente szavazhatunk arra, hogy ki vezesse az országot. És bárhová is tesszük az X-et, mindegyik csak egyre közelebb lök minket a szakadék széle felé. Az átkos kommunizmushoz képest a demokrácia azért jobb, mert most mi mondhatjuk meg, hogy ki sz*rjon a véleményünkre.

De jó! Beleszólhatunk, dönthetünk!
De valóban érezzük, hogy számít a szavazatunk? És ez nem csak nálunk megy így, gondoljunk csak a lisszaboni szerződés írországi esetére! Ott az írek egyértelműen nemmel szavaztak a szerződésre, mire az EU - a demokrácia alapszabályait és állampolgárai véleményét magasról lesajnálva - újraszavaztatta őket, mire az írek beadták a derekukat. Ne higgyük hát azt, hogy demokráciában élünk! A demokrácia egy gyönyörű álom, de emberi világunkban egy szörnyű következményekkel járó illúzió is egyben. Ráadásul jelenleg olyanok is szavazhatnak, akiknek semmilyen végzettségük nincsen, nem látják át a politikai erőviszonyokat, nem ismerik a pártok programjait, stb. A demokrácia olyan szinten lehetne elfogadható, hogy például egy település lakói megszavazhassák, hogy épüljön-e szemétégető a közelben, vagy sem, és a különféle társadalmi eredményeket elért, különféle iskolai végzettségű és hasznú emberek szavazatait súlyozottan kéne figyelembe venni, az analfabéták, általános iskolát el nem végzők pedig ne szavazhassanak!

De egy ország vezetését nem szabadna demokratikusan megválasztott vezetőkre bízni. Manapság az emberek sokszor átgondolatlanul, esztelenül szavaznak pártokra, és figyelmen kívül hagyják azt, hogy végül nem pártok, hanem emberek gyakorolják majd a hatalmat. Sok párt pedig a "lejárt", a szavazók által meggyűlölt embereit új arcokra cseréli, ezúton könnyen megszabadulva a népharagtól, sőt, teljesen új pártként mutatják be magukat. (Ezt az MSZP már számtalanszor eljátszotta, de persze nincs ezzel egyedül.) Ezen felül egy rettentően káros döntés miatt senkit nem lehet felelősségre vonni, mert például a parlamentben "demokratikus úton, több politikus egyszerre szavazta meg a döntést". A mostani képviselet demokráciában az országgyűlési képviselők szinte egyáltalán nem kommunikálnak az általuk képviseltekkel, hogy adott esetben mire szavazzanak. A demokrácia tehát jelenlegi formájában a vezetők számára a felelősségre vonás lehetőségének megszűnését és a mindenhatóságot jelenti.

Az emberi jogok ugyancsak előkelő helyen szerepelnek korunk embertelen rendszerének demagógia-listáján. Az, akit a bankok, a média és a politika együttes erővel csőbe, név szerint devizahitelbe húzott, annak nem tartozik emberi jogai közé, hogy fedél lehessen a feje fölött, a hajléktalanoknak nem tartozik az emberi jogai közé az, hogy tényleges segítséget kapjon, vagy a hideg, a szél elől behúzódhasson az aluljáróba, a falusi embernek nem emberi joga a biztonság, a nyugalom, a fosztogató "kokeró-hordák" portyázásaitól nem kell megvédeni őket, az iskolásoknak nem joga, hogy a padba beerőltetett cigányoktól nyugta lehessen tanulás közben, és most csak egy pár "apróságot" említettem.
A zsidónak viszont joga van hozzá, hogy az emberöltőkkel ezelőtti holokauszt miatt a mai napig milliárdokat halászhasson ki az adófizetők, dolgozó emberek pénzéből kárpótlás címén, a cigánybűnözők pedig - mint köztudott - ugyancsak szinte következmények nélkül garázdálkodhatnak. És persze őket is anyagilag támogatják a szorgos, dolgozó magyarok keményen megkeresett pénzéből.

A többpártrendszer a demokrácia szörnyszülötte, amit a tapasztalatok szerint a világ szinte minden részén inkább kétpártrendszernek lehetne nevezni. Jó példa erre az USA, ahol a Demokrata és a Republikánus párton kívül senki másnak sincs halovány esélye sem labdába rúgni, és a módszerváltás óta eltelt időszakban nálunk is csak két párt jöhetett szóba, de számtalan más példát is említhetnék.

Az integráció a következő hazug illúzió. Amikor hazánk sajnálatos módon az EU tagja lett, sokan megkérdezték, hogy miért van az, hogy a mi fejletlenebb mezőgazdaságunk lényegesen kevesebb támogatást kap, mint a fejlett nyugatiak? Hogy akarnak minket úgy integrálni, egy szintre emelni, ha közben alig kapunk támogatást, és a nemzetközi szabályok és törvények alapján fel kell számoljuk szőlőinket, be kell zárni cukorgyárainkat, és úgy kell könyörögnünk Brüsszelnek, hogy méltóztassanak megengedni, hogy mi magunk termelhessünk meg saját fogyasztásra valamit? Hagyjuk...

Ha pedig például a cigányok integrációjáról, és annak hasznáról van szó, arról bővebben itt írtam, ezen a linken.

A béke jelszavát sokszor előszedik, mondván, hogy nem szép dolog az utcán felvonulgatni, garázdálkodni (utalás a 2006-os majdnem-forradalomra), nem szabad masírozgatni a falvak utcáin félelemkeltő módon (az alulról szerveződő önvédelmi mozgalmakra, például a Gárdára gondolnak ilyenkor), stb. Budaházy Györgynek volt egy remek mondása, ami így hangzik:
"Bármi áron nem kellhet a magyar nemzetnek a békesség, viszont bármi áron kellhet az igazság és a szabadság, és csak ez után jön, mert csak ez után jöhet a béke, amikor végre már egyszer mi diktáljuk a feltételeket."
Az a béke, ami most van, nem béke, mert ugyan nem lőnek le idegen katonák, nem lépünk aknára, nem grasszálnak tankok az utcákon, nincsenek bombázások, viszont bármikor elveszíthetjük megélhetésünket, a fedelet a fejünk fölül, és ismét szóba hoznám a vidéki cigányterrort elszenvedők sorsát. Szerintem ők nem mondanák azt, hogy béke van.

Szabadság és szabadság között hatalmas a különbség! Még annál is nagyobb! Korunk szabadsága abban merül ki, hogy négy évente elmehetünk ikszelni, lehetünk homokosok, drogozhatunk, lehetünk torzneműek (transzvesztiták), a Himnusz közé betűzdelhetünk - pusztán művészi meggondolásból - néhány b*zmeget, stb. Úgy akarunk szabadok lenni, hogy a politika is állandóan azzal magyarázkodik, hogy jelenleg azért ilyen rossz a helyzet, mert a külföldi pénzpiacok így, meg az államadósság úgy, és hasonlók. Egyértelműen persze soha nem mondják majd ki, de ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Magyarország majd' mindenben másoktól függ. Egy olyan országban, amely maga sem szabad, hogy élhetnének szabad emberek? Megmondom, sehogy!

A szabadság a nemzeti oldal értelmezése szerint nem a szabadosságot, tehát a féktelenséget, a pazarlást, a meggondolatlanságot és önpusztítást jelenti, hanem azt, hogy mind személyes, mind nemzeti szinten szabadok lehessünk, saját iparral, mezőgazdasággal, pénzügyekkel, törvényalkotással, és kultúrával rendelkezhessünk anélkül, hogy egy távoli, minket egyáltalán nem ismerő, idegen állam döntsön a jövőnkről, a sorsunkról.
A közös piac, a verseny és a globalizáció azok a fogalmak, amikkel elfogadtatták a magyarsággal, hogy lerombolták iparunkat, mezőgazdaságunk sincs éppen jó állapotban, és a magyar cégeknek szinte semmi súlya nincsen, a milliárdos pályázatokon magyar cég szinte soha nem nyer, stb. Már régebben is írtam erről, hogy ezeket a fogalmakat és a mögöttük álló jelenségeket úgy állítja be a média, mint magától értetődő dolgokat, mint ami olyan, mint a gravitáció, vagy mint egy isteni parancsolat. Magyarul "tudjuk, hogy szenvedsz, de ez van, nyugodj bele!"

Végül a pénzügyi stabilitás pedig úgy nyer értelmet, hogy gyakorlatilag a világ összes állama fuldoklik az adósságban, további megszorítások következnek világszerte, de főként Európában. Utóbbi esetben bármire készek az EU vezetői annak érdekében, hogy az euró, mint közös valuta, és maga ez az összetákolt államszövetség túlélje a válságot. Ismét kérdem, megéri? Előre lehet tudni, hogy megint jön nálunk "egy pár nehéz év, ami után majd könnyebb lesz". Mint már húsz éve mindig.

A fenti fogalmakat mind a nemzeti oldalnak, mind a társadalom egészének le kell cserélnie! Nem látom ugyanis értelmét a "valódi demokráciáért" harcolni, ha az egyszerűen logikusan működésképtelen, vagy kivitelezhetetlen. Ne hagyjuk vérünket ontani az egyértelműen primitívebb emberfajták által csak azért, mert "integrálni kell őket"! Ne tűrjük, hogy mind a nemzetközi porondon, mind személyes életünkben állandóan 1000%-on kell teljesítenünk a puszta életben maradásért, mondván, hogy "verseny van"! Ne nézzük ölbe tett kézzel, hogy egyre kevesebb a munkahely, a magyar termék, mondván, hogy "közös piac, globalizáció van"! Ne várakozzunk tétlenül, miközben fosztogató népcsoportok, bűnbandák fosztanak meg jövőnktől, nyugalmunktól, és ha fel merjük emelni ez ellen szavunkat, akkor mindjárt terrorizmust, gyűlöletkeltést és rasszizmust kiáltanak!

A remélhetőleg hamarosan bekövetkező óriási, világméretű változásokat követően tudatosan kell harcolnunk a valós értékekért, és nem szabad, hogy szép szavakkal, előttünk a mézesmadzagot elhúzva olyan hamis értékek harcosává tegyenek minket, melyekkel ismét hasonlóan rossz helyzetbe kerülhetünk mindannyian!

AntiKommunista-47

http://www.kuruc.info/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin gátat szab a zsidók akn
  2011-12-12 19:14:40, hétfő
 
  Putyin gátat szab a zsidók aknamunkájának


Most, hogy az Egységes Oroszország Párt újra biztosította helyét a politikában, a zsidó üzleti körök kísérletet tesznek az orosz gazdaság destabilizálására. Az első botrány egy zsidó (izraeli) tulajdonú konzorcium körül robbant ki.

A Vekselberg csoporthoz tartozó erőmű tulajdonosai bejelentették, nem engedik lejjebb a megtermelt elektromos áram árát. A cég Bogoslovsk városban működik, ahol az ország egyik legnagyobb alumínium-feldolgozó cége is, 3000 munkással. Az alumínium-feldolgozót a helyi elektromos erőmű látja el árammal. A cég az orosz piacon a legmagasabb áron állítja elő az áramot. Olyannyira, hogy a mesterségesen magasan tartott ár miatt már az alumínium-feldolgozó került veszélybe.

A cég vezetése a gazdasági minisztérium kérésére, majd figyelmeztetésére sem vitte lejjebb az árakat. Az izraeli tulajdonú céggel kapcsolatban felmerült a konspiráció vádja, ami miatt Putyin miniszterelnök személyesen vette kézbe az ügyet. A helyszínre utazott és összehívta a gyár munkásait. Személyesen közölte a dolgozókkal, hogy a gyár nem fog bezárni. Közölte, hogy az alumínium-feldolgozó az ország jelentős vállalatait (elektronikai, autógyártó, haditechnikai) látja el, és ezért stratégiai fontosságú.

A Vekselberg cég tulajdonosait felszólította, hogy azonnal kezdjenek tárgyalásokat a Deripaska nevű vállalattal, amely átveszi a cég irányítását és tulajdonlását. Ez a cég tulajdonosai felé nem egy kérés volt. Putyin kijelentette, hogy sem hibából, sem tudatlanságból, sem hozzá nem értésből, sem szándékosságból nem hagyja destabilizálni az orosz vállalatokat.

Tálas András - Jövőnk.info
2011. december 12.


http://jovonk.info/2011/12/12/putyin-gatat-szab-zsidok-aknamunkajanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az AB megsemmisítette a törvén
  2011-12-12 19:12:27, hétfő
 
  Az AB megsemmisítette a törvénytelen esztergomi fideszes döntést

2011, december 12 - 17:55


Esztergom független polgármestere hétfőn arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a város adósságrendezési tervének alapját jelentő reorganizációs tervet, amelyet szavai szerint "törvénytelenül tartott testületi ülésen, a város vezetőjét és az ellenzéket kizárva" fogadott el áprilisban a helyi Fidesz-frakció.

Isten hozta Esztergomban - Szent István városa - az Alkotmánybíróság városa

Tétényi Éva azt mondta, hogy "a reorganizációs terv a város kiadásainak és bevételeinek átszervezésével forrásokat biztosított volna az adósságrendezésre, a hitelezők kifizetésére. A tervezet megsemmisítése megkérdőjelezi a teljes adósságrendezést, így a testület által legutóbb elfogadott, a Raiffeisen Bankkal kötött 17 milliárd forintos hitelátütemezési megállapodást."

A városvezető kérdésesnek nevezte, hogy indul-e új adósságrendezési eljárás, tekintettel arra, hogy az időközben megváltozott jogszabályok szerint ennek kezdeményezésére a polgármester helyett már csak a képviselő-testületnek van joga. Tétényi Éva tavaly novemberben kérte a bíróságtól az adósságrendezési eljárás megindítását a város 90 napon túli tartozásai miatt.

A Jobbik is kérte a megsemmisítést

A polgármester közlése szerint a reorganizációs terv április 12-i törvénytelen elfogadásának kimondását a megyei kormánymegbízott kérte az Alkotmánybíróságtól, miután a képviselők nem tettek eleget felszólításának, hogy május 20-ig állítsák helyre a törvényes állapotokat. Az ügyben a Jobbik is a kormánymegbízotthoz fordult, szintén a törvénytelenség megállapítását kérve.

"Nem járható út, hogy a fideszes többség saját magát felhatalmazva bármikor testületi ülést tartson, és az így hozott rendeletet mindaddig végrehajthatónak tekintse, amíg azt meg nem semmisítik" - mondta a polgármester az MTI-nek. Szerinte ezek után az a kérdés, hogyan lehet végrehajtani egy olyan adósságrendezési megállapodást, aminek az alapjául szolgáló reorganizációs terv nem is létezik.

A polgármester közölte, miután a Fidesz-frakció törvénysértő magatartását a legfelsőbb jogi fórum mondta ki, levélben javasolja a teljes képviselő-testület feloszlatását az Alkotmánybíróságnak, Orbán Viktor miniszterelnöknek és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek.

Meggyes akkor hangos volt, most hallgat

Április 12-én az esztergomi Fidesz-frakció a polgármester és az ellenzék távollétében megszavazta, hogy az ülést Petróczy Gyula korelnök vezesse le. A jelenlévők elfogadták azt a reorganizációs tervet, amelyre a mintegy 26 milliárd forintos hitelezői igényeket 100 százalékban teljesítő egyezségi javaslatot alapozták, amely 34 évre eladósította a várost - emlékeztetett a polgármester.

Az Esztergom hivatalos honlapján megtalálható jegyzőkönyvben az eseményen az azóta távozott aljegyző így fordult az egybegyűltekhez: "Tisztelt képviselő-testület, vagy nem tudom, minek nevezzem most ebben az esetben önöket (...) jogi aggályaim vannak ennek az ülésnek a megtartásával, és mindez felvetheti mások részéről a most meghozott döntések érvényességét (...) azzal számoljanak, hogy esetleg ezt egyesek támadni fogják (...) ezek után önök döntenek, ahogy döntenek, de ennek a felelősségét akkor nyilván vállalniuk kell."

Ezután Meggyes Tamás (Fidesz) volt polgármester közölte az aljegyzővel: "amit ön felvetett, az teljesen helyénvaló, tisztában vagyunk ezekkel a tényekkel, és vannak is rá válaszaink. Azt szeretném kérni, hogy az aljegyző úr által felvetettekre a döntéshozatalokat követően térjünk vissza (...) kérem, hogy most Petróczy képviselő úr vegye át az ülés vezetését."

Meggyes Tamást hétfő délután az MTI nem érte el.

MTI nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/az_ab_megsemmis%C3%ADtette_t%C3%B6rv%C3%A9nytelen_esztergomi_fi deszes_d%C3%B6nt%C3%A9st-20111212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viharos jövőt jósol a miniszte
  2011-12-12 16:40:17, hétfő
 
  Viharos jövőt jósol a miniszterelnök - parlamenti percről percre

2011, december 12 - 14:27


A miniszterelnök több mint félórás napirend előtti felszólalásával vette kezdetét az Országgyűlés három naposra tervezett hétfői ülése. Orbán Viktor elismerte: az új költségvetési unió hátrányosan érinti a nemzet szuverenitását. A Jobbik népszavazással döntene a kérdésben. Mesterházy "zázriveczezett" egyet.

16:30 Megtarthatják földjeiket a krisnások

Az egyházi státuszukat elvesztő, karitatív munkát végző egyházak védelmében szólalt fel a szocialista Nyakó István. Az új egyházügyi törvény értelmében ugyanis az év végéig elveszthetik földjeiket a Krisna Tudatú Hívők, amely közösség nem kapott egyházi státuszt. Rétvári Bence államtitkár megígéri, jogfolytonosságot biztosítanak a krisnásoknak, megtarthatják földjeiket és intézményeiket is. A KDNP-s képviselő hozzáteszi, már tucatnyi vallási közösséggel megállapodást kötöttek.

mszpNyakó István (MSZP) éleslátását semmi sem homályosíthatja el

16:21 Nem lehet ávósnak nevezni az ávóst?

Novák Előd két percben tájékoztatja a parlamentet arról, hogy egy bírósági határozat szerint a fülkeforradalom után másfél évvel sem nevezheti az ávóst ávósnak. A képviselő ismét felhívja a figyelmet a mentelmi jog tarthatatlanságára, azt eddig Gyurcsány Ferencet kivéve kizárólag jobbikos képviselőktől vonták meg. Novák Elődöt a bíróság megrovásban részesítette, és bár mandátumát egyelőre megtarthatja, úgy látja, nem történt semmi változás, a Draskocsics-droidokból csupán Pintér-pribékek lettek.

16:15 Eltüntette magát az LMP

Szabó Tímea és frakciótársai egy performance-al kedveskednek az m1 televíziónak: egy fehér lappal kitakarják az arcukat, hogy megkönnyítsék a köztévé utólagos cenzúráját. A képviselő asszony az egyetemes emberi jogokról és a családok veszélyeztetéséről beszél.

16:05 Latin-amerikai bérkülönbségek várhatóak

Volner János kifejti, Magyarországon ma jövedelemátcsoportosítás zajlik az alacsony- és közepes keresetűek felől a gazdagok felé, ez széles néprétegek végleges leszakadását eredményezi. A kormány elhibázott gazdaságpolitikája egyáltalán nem segít ezen a jelenségen, ezért a jövedelmi különbségek már-már latin-amerikai bérkülönbségeket mutatnak - mutat rá a jobbikos frakcióvezető-helyettes. A politikus a KSH legújabb jelentése alapján megállapítja, Magyarországon a háromgyerekes családok kevesebb, mint 50 ezer forint egy főre jutó kersetből élnek, továbbá a magyarországi vállalkozások 79 százaléka egyáltalán nem tervez béremelést, mert nem képesek azt kitermelni. Így a jövő évtől mindenki, akinek bruttó 210 ezer forint alatti a jövedelme, rosszul jár.

Volner János felszólítja Orbán Viktort, fejezze be a Jobbikról való hazudozást, mert a nemzeti radikális párt nem azt mondja, hogy az államadósságból ne fizessük vissza egy fillért sem, hanem hogy tárgyaljuk azt újra. Soltész Miklós államtitkár visszautasítja Volner kijelentéseit arra hivatkozva, hogy a honatya egy 2010-es jelentésből citált példákat, és ezek még a szocialista kormányzás eredményei.

15:45 Orbán szerint hátbatámadták

Összegző viszontválaszában Orbán Viktor kikéri magának a szocialisták személyeskedő és a parlament tekintélyét lejárató stílusát. A miniszterelnök felteszi a kérdést: mihez akarnak a szocialisták csatlakozni, ha még nincs is szöveg? Ugyanezt kérdezi a Jobbiktól is, mit akarnak elutasítani, hiszen még nincsenek végeleges tervek. (Orbán Viktornak úgy látszik rövid távú a memóriája, egy órával ezelőtt még pont ő beszélt a nemzeti szuverenitás súlyos sérüléséről - a szerk.)

A Fidesz elnöke szerint a Jobbik provokál, az államadósságot igenis vissza kell fizetnünk, különben egyik napról a másikra nem kapnak pénzt a nyugdíjasok, tanárok, közalkalmazottak, és az ország nem Görögország, hanem Argentína sorsára jut. A miniszterelnök az apokaliptikus vízióktól is óva int. Véleménye szerint nem szabad alábecsülni az Európai Unió erejét. Felszólalása után Orbán elhagyja az üléstermet.

15:35 A Fidesz sem kíváncsi a népakaratra

Szintén az MSZP verbális rugdosásával kezdi napirend előtti felszólalását Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője visszautasítja a szocialisták álláspontját, hogy Magyarország minden vita nélkül támogassa a költségvetési unió tervét. Vona Gábornak azt üzeni, tisztában van azzal, hogy a magyarok az EU-tagság elmúlt időszakát mindennek elmondják, csak sikeresnek nem, továbbá ő sem érti, miért kellene a nem eurozóna tagállamoknak ugyanolyan kötöttségeket viselnie, mint a közös valutát használóknak. Végül mégis oda lyukad ki, hogy nem tartja jó ötletnek a népszavazást, a lehetőségeket az Országgyűlésnek kell megvitatnia.

15:25 A KDNP szerint demagóg a népszavazás

Harrach Péter (KDNP) visszatámad a szocialistákra, mondván ők azok, akik a nemzetközi elvárásoknak nemcsak megfeleltek, de elébe is mentek. A kereszténydemokraták frakcióvezetője demagógnak minősíti Vona Gábor népszavazásra tett javaslatát, szerinte a magyarok tavaly már szavaztak a kérdésről. (A KDNP ellenzékben még egyáltalán nem tartotta demagógnak a nép akaratának megkérdezését, a 2008-as úgynevezett "szociális népszavazást" hatalmas erdeménynek nevezték - a szerk.)

15:15 Az MSZP-t nem zavarja, hogy tovább csorbítanák szuverenitásunk.

Mesterházy Attila szerint ügyes politikával elhárítható rengeteg nehézség, ennek érdekében a szocialisták határozati javaslatot nyújtanak be, hogy a parlament valódi vitát folytathasson a lehetőségekről. Az MSZP elnöke nehezményezi, hogy a szocialista kormányzást ismét a bajok egyik fő okaként jelölte meg Orbán, szerinte kifejezetten az elmúlt évek balliberális kormányainak köszönhető, hogy egyáltalán nem omlott még össze a magyar gazdaság. Mesterházy arra kérte az Országgyűlést, hogy támogassa az EU egységesítési javaslatát, szerintük ugyanis teljesen normális dolog, ha egy ilyen szövetségben a kis országok időről-időre elveszítik szuverenitásuk egy részét. Zárógondolatként "Zázrivecznek" szólította Vona Gábort, amivel az ülést vezető Kövér László házelnök feddését is sikerült kiérdemelnie.

mszpPillanatkép az MSZP szakértői páholyából

15:00 A Jobbik népszavazást tartana a költségvetési unióról

A szocialisták szemlátomást örülnek, hogy bajban látják az országot, arcukon ugyanaz a kaján boldogság tükröződik, mint amikor virslivel a kezükben integettek Kádár Jánosnak - tolmácsolja az MSZP frakció reakcióját a rossz hírekre Vona Gábor. A Jobbik elnöke a lisszaboni szerződést rekord gyorsasággal aláíró szocialistáknak felteszi a költői kérdést: mi lenne ha egyszer az ország érdekeit vennék figyelembe, ahelyett, hogy az aktuális nemzetközi csoport igényeiért szállnának harcba?

Orbán Viktor beszédére reagálva az elmúlt másfél év hiábavaló pótcselekvéseit veszi sorra: szerinte értelmét vesztette a lakosságra tovább terhelt különadó, a csak a leggazdagabbakon segítő végtörlesztés, az ajtón kitessékelt, majd az ablakon kétszeres méretben visszamászott IMF. Jól látható, hogy az Európai Egyesül Államok útja nem Magyarország útja, ilyen fajsúlyos kérdésben pedig egyik pártnak sincs felhatalmazása dönteni, ezért a Jobbik népszavazás kiírására szólítja fel a kormányt.

"Magyarország nem egy kokit, vagy sallert fog kapni, hanem agyonverik" - hívta fel a figyelmet Vona, mi történik abban az esetben, ha a kormány nem vizgálja felül eddigi uniós politikáját. A Jobbik elnöke elismeri, hogy az Unión kívüli élet kockázatos, ugyanakkor a süllyedő hajóra való jegyváltás biztos kudarchoz vezet.

14:30 Orbán a bankárok érdekeit képviseli

A miniszterelnök beszédére reagálva Schiffer András (LMP) arra hívja fel a figyelmet, hogy elbukott a gazdasági szabadságharc, az egykulcsos adórendszer csődje miatt sokadjára kell átírni a költségvetgést, és az egymillió új munkahelynek is búcsút mondhatunk. A zöld liberálisok frakcióvezetője amiatt is kritizálja Orbánt, hogy néhány órára a britek oldalára állt, akik viszont a londoni City bankárainak érdekeit védelmezik. Schiffer szavaiból egyébként nem derült ki, hogy az EU-csúcs határozatát és terveit támogathatónak tartják-e vagy sem.

14:15 Viharos jövőt jósol Orbán

euróA múlt pénteki Európa-csúcson elfogadott válságkezelő tervet értékeli a miniszterelnök több mint félórás napirend előtti felszólalásában. "Arra szeretném kérni, hogy vegyék kézbe" - szólítja fel hamiskás mosoly kíséretében képviselőtársait Orbán Viktor, utalva az ülés előtt kiosztott, uniós cselekvési tervet tartalmazó dokumentumra. A kormányfő az iratcsomó kapcsán még egy freudi elszólást is elejt: az ,,a következő címet fizeti... ööö viseli."

Az eladósodott országok kibocsátott államkötvényeinek kamata nőtt, nem lesznek képesek a korábban felvett hiteleket visszafizetni, erősödik a félelem, hogy a befektetők nem fogják visszakapni pénzüket - állítja fel a diagnózist Orbán, aki szerint a görög eset egyszeri alkalom volt, a hitelezőket nem fogják bevonni még egyszer a teherviselésbe. A miniszterelnök vízválasztónak nevezi, hogy amennyiben a 27 uniós tagország nem tud megállapodni egymással, akkor egy új alapszerződés, egy új költségvetési unió fog létrejönni a 17 eurót használó tagállam részvételével.

Az új költségvetési paktum súlyosan érinti a nemzeti szuverenitást, a tagállamoknak saját hatáskörből kell átadni jelentős jogköröket, külső erővel lehet behelyezni passzusokat, az európai bíróságnak lehetősége nyílik arra, hogy kényszerítő döntéseket hozhasson - sorolja a "válságkezelés" hátrányos következményeit a Fidesz elnöke. Mivel nemzeti szuverenitásunkat érintő kérdésről volt szó, Orbán Viktor "a nyomás ellenére" nem hozott döntést, mivel a nemzeti álláspont közvetítéséhez parlamenti vitára és döntésre van szükség.

kép

"Nagy szélviharban jutunk el kitűzött célunkhoz, de nem változtathatunk eszközeinken", "van egy új verseny, ahol a győztesek közé akarunk tartozni, ,,hullámverésben a remegő kezű kormányos nem jó előjel" - sorolja a hasonlatokat a miniszterelnök, aki viharos jövőt jósol a 2012-es esztendő első felére, ezért Európához hasonlóan Magyarországnak is "országvédelmi költségvetést" kell készíteni. Ennek az akciótervnek az elkészítéséért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter lesz a felelős (ezt a képviselők hangos huhogással fogadják), Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterként tevékenykedik a jövőben.

Bencsik János - Csanádi Gábor

barikad.hu

http://barikad.hu/viharos_j%C3%B6v%C5%91t_j%C3%B3sol_minisztereln%C3%B6k_-_parlam enti_percr%C5%91l_percre-20111212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb megszorítások jöhetnek a
  2011-12-12 16:36:02, hétfő
 
  Újabb megszorítások jöhetnek az EU-s megállapodás után

2011, december 12 - 14:53


Újabb megszorítások fognak következni az Európai Unió múlt heti csúcstalálkozóján megfogalmazott megállapodás életbe lépése esetén - jelentett ki Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Volner szerint, a magyar kormány nem fog ellenállni az Európai Unió nyomásának, és továbbra is az egyre rosszabb anyagi körülmények között lévő magyar embereken fogja ,,elverni a port".

A Jobbik frakcióvezető-helyettese kiemelte: 2010-ben jelentősen romlott az alsó jövedelmi szinthez tartozók helyzete a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint. Ezzel szemben a felső szinthez tartozóké pedig jelentősen javult, ami a kormány adópolitikájának és az adóátcsoportosítást eredményező intézkedéseinek köszönhető. Hozzátette: a "latin-amerikai szintű" társadalmi különbségek tovább nőhetnek majd, ha a kormány újabb megszorító intézkedéseket fog hozni.

Volner János jelezte, hogy a Jobbik a héten bemutat egy válságcsomagot, amely ,,kiutat mutathat" az ország jelenlegi rossz gazdasági helyzetéből.

barikad.hu

http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20111212-a-parlament-ulese-december-12en -percrol-percre.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan fordult meg a világ Or
  2011-12-12 16:33:25, hétfő
 
 
Hogyan fordult meg a világ Orbán Viktorral?

2011. december 11., vasárnap, 21:56


Nem tudja tartani a kormány, amit februárban jósolt Orbán Viktor, a miniszterelnök vasárnapi kijelentése szerint elmarad a korábban 2012-re tervezett elrugaszkodás, sőt, a kormányfő két napja kifejezetten borúlátóan nyilatkozott az ország következő hónapjairól. Egy szűk év alatt hatalmasat fordult a világ a kormánnyal. Orbán leghatásosabb hasonlatain keresztül néztük végig, hogyan jutott a kormány a nagy ugrástól az esőkabátig.


"Túl kell élnünk a 12-es évet" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, miután befejezte a tárgyalást az Európai Unió állam- és kormányfőivel az európai gazdasági válság megoldásáról.

Bár Orbán szerint a jövő év második fele könnyebb lehet, a jóslat egyértelműen borús, a kormányfő arról is csak feltételesmódban beszélt, hogy 2013-ban beindulhat a növekedés, és ezt is egyértelműen ahhoz kötötte, hogy a német gazdaságnak sikerül-e túljutnia a válságon.

Hosszú utat járt be Orbán egy év alatt pénteki kijelentéséig. Februári évértékelő beszédéből még a magabiztosság áradt és egy ígéretes jövő rajzolódott ki, akkor azt mondta, hogy az ország idei megújulása után 2012 az elrugaszkodás éve lehet. Tavasszal és nyáron azonban súlyosbodott az európai gazdaság helyezet, előbb a növekedési tervét módosított a kormány, majd ősszel váratlan intézkedésként úgy alakította át az adórendszert, amellyel egy időre felforgatta egyik leglátványosabb korábbi húzását, az egykulcsos személyi jövedelemadózás bevezetését.

Az őszre már úgy fordult rá a kormányfő, hogy szokatlan intézkedéseket helyezett kilátásba, a forint újabb csúcsot döntött, a kormány pedig a magyar gazdaság súlyosbodó helyzete miatt, felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal, pedig korábban többször élesen elutasított egy hasonló lépést. Címszavakban gyűjtöttük össze, hogyan jutott a kormány a nagy ugrástól a túlélésig.

Elrugaszkodás - 2011. február 7.

Orbán Viktor a Millenárison elmondott beszédében kijelentette, hogy 2010 "az összefogás éve" volt, 2011 "a megújulás éve", 2012 "az elrugaszkodás éve" lesz, 2013 pedig az emelkedésről, míg 2014 a gyarapodásról fog majd szólni. Orbán drága lélegeztetőgéphez hasonlította a külföldi hiteleket, kijelentette, hogy ezektől szabadulni kell. Szerinte a tavaly kialakult összefogással sikerül majd biztosítani az ország boldogulását. Orbán az elrugaszkodásról szóló fordulatot egy vasárnap este az MTV-nek adott interjúban is elővette, de ezt már csak 2013-ra jósolta.

Háború - 2011. május 31.

Orbán a Gazdasági fordulat című májusi konferencián a kormány egyéves munkáját értékelvel azt mondta, Magyarország háborúban áll az eladósodottsággal és a munkanélküliséggel, amit csak megújulással és átszervezéssel nyerheti meg. A kormányfő azt mondta: megérti azokat, akik azért harcolnak, hogy ne kelljen változtatni megszokott életükön, de mindenkinek meg kell barátkoznia a gondolattal, vagy legalábbis együtt kell élnie vele: nem fizethetünk életerős embereknek korai nyugdíjat, nem fizethetünk munkaképes embereknek segélyeket, amikor temérdek elvégzetlen munka van. Orbán közölte: "Sokan féltettek minket, hogy szakítottunk az IMF-fel, és kivetettük a bankadót, ma pedig több ország emiatt tisztel minket". Orbán arra figyelmeztette a kormány, hogy az a munka a második évben nem lesz elég, amit az elsőben elvégeztek.

Koki - 2011. július 3.

"Két út áll előttünk: a teljes megújulás vagy a görög út" - jelentette ki a Fidesz júliusi tisztújító kongresszusán Orbán, aki szerint a kormány a választások utáni egy évben stabilizálta a magyar gazdaságot, ezzel visszatérítette a görög útról, a gazdasági összeomlás és az eladósodás útjáról az országot, amihez szerinte "hajtűkanyart kellett végrehajtanunk".

Orbán szerint egyes döntéseknek voltak kellemetlen következményeik, az autós hasonlatra utalva azt mondta, "néha lehorzsolódik térdünk, könyökünk, homlokunk", de megjegyezte azt is, hogy szerinte a kormány senkit sem hagyott az út szélén. Orbán visszaszólt a Fideszt és a kormány politikáját külföldről bírálóknak is, kijelentette, "az Európai Parlament izgága kötekedőinek kiosztottunk néhány sallert" és "kokit". Azt mondta, az elmúlt egy év szerinte azt üzeni, hogy "merjünk önmagunk lenni és ne hagyjuk, hogy mások mondják meg, mit tegyünk". "Vannak, akik vissza akarják fordítani Magyarországot" - mondta Orbán, és hozzátette, senkinek nem fogják hagyni, se itthon, se külföldön, hogy a "jövő útjáról letérítsen minket".

Zátony - 2011. július 23.

Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján Orbán azt mondta, a világban korszakváltás történik, a nyugati világot gazdasági válság rengeti meg. A korszakváltás a miniszterelnök szerint az előző korszak összeomlásával fog megtörténni, a nyugati világban ugyanis az államadósság olyan mértékűvé válik, hogy a tartozásokat már nem lehet visszafizetni.

Orbán kijelentette, sikeres államot azonban csak akkor lehet felépíteni, ha erős nemzet áll mögötte, olyan öntudatos közösség, amelyet az állam a maga munkájával szolgál, ugyanis "az állam igazi ereje a nemzetből fakad". Magyarország minden más európai országot megelőzve adta meg a helyes választ e korszakváltásra - jelentette ki Orbán, aki szerint a választók zsigereikben is megérezték a tavalyi választásokon, hogy most összefogásra, "kétharmados forradalomra" van szükség. A magyarok szerinte nem akarnak a folyamatok elszenvedői lenni, hanem cselekvő szereplőkként harcolni akarnak az államadósság, a munkanélküliség, az államtól érdemtelenül származó jövedelmek ellen.

Komoly - 2011. augusztus 17.

"Komoly döntések" előtt áll a kormány - jelentette ki egy sajtótájékoztatón Orbán, amelyen arról beszélt, hogyan reagál Magyarország a súlyosbodó euróválságra. A miniszterelnök jelezte, hogy kiadáscsökkentő és a bevételi oldalt is érintő lépésekre egyaránt fel kell készülni. Orbán azt mondta, bármi történjen is, Magyarország tartja magát ahhoz, hogy nem engedi a költségvetési hiányt a GDP 3 százaléka fölé, és az államadósságot is tovább csökkenti, jövőre is jönnek az adósságmérséklő lépések. A miniszterelnök szerint "előre fogunk lépni az önkormányzatok adósságával is." Idén ezt "nagyon komoly" bürokráciacsökkentő intézkedések előzik meg.

Gázpedál - 2011. szeptember 12.

A parlament első őszi ülésnapján "országvédelmi tervnek" nevezett újabb intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor, és kijelentette, hogy a válság miatt fel kell gyorsítani az ország megreformálását. Azt mondta, hogy "rá kell lépni a gázpedálra". Orbán azt monda, "azzal kell számolnunk, hogy az euróválság újabb viharokat kavar", de bizakodón azt mondta, hogy Magyarország le fogja tudni győzni a nehézségeket, mert a kormány még időben változtatott, és két lépcsőben csökkentette az államadósságot. Novemberre kiderült, hogy ennek nem volt tartós eredménye, a gyenge forintárfolyam miatt ugyanis az államadósság újra emelkedni kezdett.

Extrém - 2011. november 10.

Orbán előadást tartott a tekintélyes London School of Economics egyetemen, ott a magyar gazdasági növekedésről azt mondta, hogy a kormány egyelőre arra vár, hogy a német kormány lefelé módosítja-e saját GDP-prognózisát. "Extrém nehéz" lesz elérni a kormány által kitűzött és egyelőre nem módosított jövő évi 1,5 százalékos GDP-növekedést - jelentette ki Orbán és azt mondta, növekedési csata indult az országok között.

Szabad kéz - 2011. november 18.

A kormány nem adja fel a "szabad kéz politikáját" - jelentette ki Orbán a Kossuth rádió 180 perc című műsorának november 18-i adásában, miután a kormány kezdeményezte a tárgyalások felújítását a Nemzetközi Valutalappal. Orbán azt mondta, hogy Magyarországnak nincs szüksége kölcsönre, és a kormány egy biztosítás típusú megállapodást szeretne kötni a valutaalappal.

Túlélés - 2011. december 9.

A pénteki EU-csúcs után Orbán azt mondta, túl kell élni 2012-t. Szerinte az EU következő éve sokkal nehezebb lesz, mint azt eddig gondolni lehetett, jóval lassabb lesz a gazdasági növekedés, és ez Magyarországon is érezhető lesz. Orbán szerint 2012 első fele nagyon nehéz, de a második fele könnyebb lesz, és ha a kormánynak sikerül működésbe hozni a magyar növekedési tervet, akkor 2013-ra a német gazdasági növekedést elérő vagy meghaladó növekedést produkálhat a magyar gazdaság.

Viharkabát - 2011. december 11.

Orbán az EU múlt hét végi EU-csúcsot és az ország helyzetét értékelte a Magyar Televíziónak adott interjúban. A csúcson a magyar kormány csak parlamenti támogatás esetén vállalta, hogy csatlakozik az EU-tagok költségvetési politikáját összehangoló egyezményhez. Orbán kijelentette, "nem másokhoz kell méricskélni a magyar kormány lépéseit, hanem a magyar érdekek szempontjából kell megvizsgálni, hogy egy adott lépés jó lesz-e az országnak vagy sem". "Mi azt szeretnénk, ha az euroövezethez tartozók megoldanák ezt a problémát, úgy, hogy a magyar embereknek ne kelljen többet fizetniük, az unió ne gyengüljön és a magyar kormánynak ne kelljen feladnia gazdasági önállóságát" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy a pénzpiacokon jelentős forintgyengülést okozott, amikor elterjedt, hogy Magyarország nem írta a lá a megállapodást, Orbán azt mondta: "olyan időket élünk, amikor Európában nagy a bizonytalanság és a bizalmatlanság. Valóban, most az idegesség az úr, de ilyenkor a csigavér a fő szabály, nekünk a saját fejünk szerint kell gondolkodni és magunk szempontjából kell vizsgálni a lehetőségeket, ez az a hüvelykujjszabály, amitől a kormány nem térhet el".

Orbán szerint az eurózónához tartozó országok rosszabb teljesítménye miatt át kell írni a hazai növekedési kilátásokat, amelynek a plafonja a kormányfő szerint legfeljebb 0,5 százalék lehet a korábban várt 1,5 százalék helyett, de "muszáj hozzáigazítani az időközben kialakult állapothoz és csak reménykedhetünk, hogy év közben nem kell hozzányúlni". Azt mondta, "Magyarország 2010-ben a csőd szélén tántorgó ország volt, a kormány a választások után nekilátott az örökölt hibák kijavításának. Erre készített tervet és eszerint halad most is, de van egy különbség: tavaly még jó oka volt feltételezni, hogy napsütés lesz, de közben beütött egy euróválság, ami hatással van Magyarországra is, vagyis a programunkat nem napsütésben kell végrehajtani, hanem kell esernyő, sőt, ha jól látom, viharkabát is".






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20111211-orban-viktor-allaspontjainak-valtozasa-1-ev-alatt .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zavar mutatkozott Orbánon az E
  2011-12-12 16:32:18, hétfő
 
  Zavar mutatkozott Orbánon az EU-csúcson a Le Monde szerint
2011. december 11., vasárnap, 14:16


A tekintélyes francia újság szerint ellentmondásos volt Orbán Viktor pénteki sajtótájékoztatója előtt az, hogy Magyarország vajon csatlakozni akart-e Nagy-Britanniához az uniós megállapodás elutasításában. A lap szerint "a költségvetési fegyelem és a gőgös nacionalizmus" miatt vívódhatott a magyar kormányfő.


Külön tudósításban foglalkozott az uniós csúcstalálkozón képviselt magyar állásponttal hétvégi számában a Le Monde. A tekintélyes francia újság szerint Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtti sajtótájékoztatója előtt "zavar" mutatkozott Brüsszelben, abban a kérdésben, hogy "a költségvetési fegyelem, de egyben egyfajta gőgös nacionalizmus bajnokának" számító Magyarország vajon csatlakozni akart-e Nagy-Britanniához az uniós megállapodás elutasításában.

A magyar kormányfő végül elvi beleegyezését adta a megállapodáshoz, de jelezte, hogy nem dönthet egyedül egy olyan kérdésben, amely a "nemzeti szuverenitást" érinti. Pedig amióta kétharmados parlamenti többséggel visszatért a hatalomba, a magyar országgyűlés soha nem szállt szembe Orbán akaratával - írta a lap.

A Le Monde megjegyezte, hogy a különutasság "megdöbbenést" keltett Budapesten néhány nappal az IMF-tárgyalások megkezdése előtt. "Orbán nem értette meg 26 kollégáját, vagy 26 kollégája nem értette meg Orbánt?" - kérdezte a Népszabadság online kiadását idézve a párizsi lap. A tudósító Joelle Stolz szerint "igaz, hogy Orbán soha nem habozott kijátszani az Európa-ellenes kártyát. Az Európai Unió budapesti képviselőinek hozzá kellett szokniuk ahhoz, hogy Brüsszelt új Moszkvaként hallják emlegetni".

A lap szerint a brüsszeli habozás azért volt ellentmondás, mert Budapest vesszőparipája a költségvetési szigor és az adósságcsökkentés, és bár a kormánynak minden előrejelzést módosítania kell a nehézségek miatt, még 2012-ben is 3 százalék alatt maradhat a költségvetési hiány, az államadósság pedig a 81 százalékos, átlagos európai szinten van.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20111211-zavar-mutatkozott-orbanon-az-eucsucson-a-le-monde -szerint.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.