Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Aki hisz,ha meghal is él :)
  2011-12-13 21:25:22, kedd
 
 

Ha meghal is él?

,, Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él;És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

Monda néki: Igen Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Istennek Fia, aki e világra jövendő vala. ,, János 11,25-26-27.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szükségük van mások hitére
  2011-12-13 17:28:08, kedd
 
  A hited fogja Jézushoz vezetni őket

,,És íme, férfiak ágyon hoztak egy béna embert és igyekeztek bevinni és letenni eléje. Mivel a sokaság miatt nem találták a módját, hogyan vigyék be, felmentek a háztetőre és a cseréptetőn át eresztették le ágyastól Jézus elé a középre. Ő pedig látva hitüket így szólt: Ember, megbocsátottak a te bűneid." (Lukács 5: 18-20)




Itt van a második abból a hét módból, ahogyan ebben a karácsonyi időszakban egy kis csoport embereket nyerhet meg Jézus számára: A kis csoportodnak el kell hinnie, hogy Isten általatok munkálkodik azon, hogy embereket vezessen Jézushoz.

Senki sem reménytelen. Amikor a négy barát meglátta a béna ember állapotát kétségbeesetten is reagálhatott volna: Mit tehetne Jézus? Ehelyett elhitték, hogy Isten meg tudja őt gyógyítani - volt hitük. A Biblia azt mondja, hogy a béna ember bűnei megbocsáttattak, amikor Jézus látta a négy barát hitét.

Vannak olyan emberek körülöttünk, akik meg vannak bénulva ebben az ünnepi időszakban - nem feltétlenül fizikai, hanem inkább lelki értelemben. Legyenek akár a kétségek miatt, a magánytól, a félelemtől vagy bármi mástól megbénulva, az eredmény ugyanaz: szükségük van mások hitére.

Bizonyos értelemben nekik nincs elég hitük ahhoz, hogy higgyenek, ezért a ti hitetek kell, hogy elvigye őket Jézushoz. Pál apostol imakérése az volt, hogy "Isten nyissa meg előttünk az ige ajtaját, hogy szólhassuk a Krisztus titkát" (Kolossé 4:3)

Daily Hope by Rick Warren Link
* Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Fagyöngy és virága
  2011-12-13 12:31:08, kedd
 
 





Ismerjük meg a fehér fagyöngyöt, sokunknak segíthet Link

Sok család a karácsony jelentőségét emeli a fagyöngyből készített asztali dísszel, és a cserépbe ültetett, üde zöldbe boruló búzaszálakkal.
Fagyöngy (Viscum album) a fagyöngyfélék (Lorathaceae) családjába tartozó, félélősködő (a talajoldatot szívja el a gazdanövénytől), örökzöld, kétlaki, gömb alakú cserje. Domb- és hegyvidékeinken gyakori.
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
"Se élni, se halni nem tudunk"
  2011-12-13 08:20:36, kedd
 
  Túlélni az érzelmi analfabéták világában -
Prof. Dr. Bagdy Emőke az MMIK-ban
Link Link

Hasonlóan a tavalyihoz, a pszichológia egyik legnagyobb hazai szakértőjének idei előadásán is telt ház várta az energikus, életigenlő, hihetetlenül magával ragadó személyiségű professzor asszonyt, aki ezúttal megbocsátásról, elengedésről és újrakezdésről beszélt.

Nemcsak a lélek, hanem a test is ,,mérges"

Bár már a Biblia is ír a megbocsátás fontosságáról, a téma valamiért elfelejtődött az idők során, és csak az ezredforduló környékén kapott újra nagy jelentőséget a sérelmek, harag nélküli élet és az ehhez vezető út. A tudomány 3 szegmense, a pszichiátria, az egészségpszichológia és a transz perszonális pszichológia összefogásával vált és válik napjainkban is egyre központibb témává maga a megbocsátás. De vajon mit okoz a ki nem mondott harag? Hogyan tudunk túllépni rajta? Miért fontos ez?

Bagdy Emőke szerint a ,,mérges" szóban már eleve megtaláljuk a dolog kulcsát, hiszen nemcsak átvitt, lelki értelemben kell tekintenünk e szóra, hanem szó szerint is. Mert aki mérges, annak nemcsak a lelke, hanem a teste is meg van ,,mérgezve". Ha én nem bocsátottam meg magamnak, vagy valaki másnak, esetleg tőlem nem kértek valamiért elnézést, akkor a testünkben destruktív folyamatok indulnak el. Ha hihetetlenül kifinomultan működő agyunk úgy ,,dönt" és úgy ,,érzi", hogy az adott sérelem nekem fontos és negatív, akkor arról bizony az egész testem értesülni fog, és döbbenetes, de egy negatív hormonkoktél áramlik ilyenkor a testembe, az összes sejtembe, és szó szerint lerakódik a méreg. Ha szorongok, ha szomorú vagyok, vagy megbántott valaki, akkor az egész lényem éli ezt meg, és nemcsak a testem vagy a lelkem egy kicsiny része.




" Ölelj át valakit, és egészségesek lesznek az erei!

Így karácsony előtt mindenki takarít, a lakásnak tipptopnak kell lennie, ragyognia kell, sütünk, főzünk, minden tökéletes, na de ki foglalkozik azzal, hogy mi van benned?

Pedig csak akkor vagyunk képesek örömre, ha először kitakarítunk valami negatívat!

Ha a fent említett módszerekre nincs szükség, a takarítást megoldhatjuk a család, barátok szeretetével is. A szeretet, amellett, hogy jó érzés, olyan gyógyító erővel rendelkezik, hogy képes elindítani az öröm folyamatát.

A szeretet jótékony hatással van a testünkre is, ugyanis tágítja az ereket, megakadályozza a mérgek lerakódását és harmóniát teremt. Ma, amikor tele vagyunk értelmi tudást biztosító iskolákkal, nincs lehetőségünk arra, hogy megtanítsák nekünk az érzelmi tudást.

Rengeteg az érzelmi analfabéta, és mára elfelejtettük, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, miért vagyunk itt, ezen a földön, és mi a dolgunk egymással. Elfelejtettük, hogy kölcsönös egymásrautaltságban se élni, se halni nem tudunk mi emberek egymás nélkül. "

Dr. Bagdy Emőke - Nyitott Akadémia
Link
 
 
0 komment , kategória:  SZ E R E T E T  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3286
  • e Hét: 7513
  • e Hónap: 18566
  • e Év: 79867
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.