Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
karácsonyi vers
  2011-12-02 22:19:47, péntek
 
  Karácsonyi érzés

Hófödte táj,
Puha varázs,
Karácsonykor a
Világ oly más!

Adni, s kapni készül
Kicsi és Nagy,
Szeretet toporog
Ablakok alatt.

Bebocsájtást vár,
Azt, hogy hívják...
Hogy a szívet aranyozzák,
Mikor halkan mondják:

Szeretlek...

Karácsonyi csodává
Válik életed.
Pedig egy szó csupán,
Mitől változik léted.

Egy szó,
Mi megváltoztat
Embereket...
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
adventi naptár
  2011-12-02 22:17:50, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  karácsony  
23 nap még!
  2011-12-02 22:01:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
sajtos roló
  2011-12-02 21:57:56, péntek
 
 



SAJTOS ROLÓ

Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egésztojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.
Csíkonként szorosan egymást fedve darabolt főzőkanál nyélre tekerjük. ( a tojás nélküli felét tekerjük a roló formára vagy főzőkanál nyelére )
( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 - 12 cm-es darab jön ki ).
20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.

Sajtkrém :
30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.

A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.

A tészta akkor nem jön le a formáról :
- ha nem sült meg a tészta
- ha nem forrón szedjük le a formáról

Ha valaki tart attól, hogy a tészta esetleg nem jön le a formáról annak ajánlom, hogy csavarja be alufóliával a hengereket, vajazza meg és úgy csavarja rá a tésztát.













 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsonyi süti recept
  2011-12-02 21:54:27, péntek
 
 



Gesztenyés diplomatapuding

Hozzávalók : 40 dkg babapiskóta, 75 dkg gesztenyemassza, 4 dl habtejszín, kb. 1 dl rum

Elkészítés : Egy üvegtálat kibélelünk folpack fóliával úgy, hogy a fólia szélei a tál peremén túl lógjanak. A gesztenyemasszát a folyékony tejszínnel gépi habverővel simára keverem.
Az üvegtálunkat rumba mártott babapiskótával kibéleljük úgy, hogy körbe és alul is legyen piskóta. Nagyon vigyázzunk, hogy éppen csak egy másodpercre tegyük a rumba a babapiskótát ( mindkét oldalát ) , mert különben el fog ázni. Igaz ez függ attól is, hogy milyen babapiskótát használunk, mert van szárazabb, és puhább fajta is ami, ugye könnyebben elázik.
Ezután rétegezzük a krémet a piskótával, míg el nem fogynak. Felülre piskóta kerüljön.
A piskóta tetejére tegyünk egy tányért ami jól lenyomja, és helyezzük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap borítsuk egy tányérra vagy tálcára, és a fólia segítségével vegyük le róla az üvegtálat.
Díszítsük tetszés szerint tejszínhabbal, gesztenyével.
Gyorsan elkészíthető sütés nélküli finomság, ideális vendégváró vagy akár karácsonyi desszert.
A nevével ellentétben puding nincs benne, ne kérdezzétek miért, így hívják ...:) :)
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsony
  2011-12-02 21:42:08, péntek
 
 



Amerikai krémes
A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj


A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 - 6 dl tej

A tetejére : 4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé

Elkészítés :
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott - lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 - 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.

35 x 27 cm-es tepsiben készült.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsony
  2011-12-02 21:36:31, péntek
 
 
Gesztenyés csókok / Stahl Judit receptje

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs,

2 cs. gesztenyemassza.

A puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként belepottyantjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk őket. Belereszeljük a megmosott, megtörölt narancs héját, és a robotgép segítségével a vajas alapba belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát is. Miután az egészet összehabosítottuk, fakanállal belevegyítjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk 2 - 3 tepsit, a sütőt 180 fokra bemelegítjük. A masszát habzsákba töltjük és 2 cm- re egymástól kis csillagokat nyomunk. 10 - 15 percig sütjük. Csak egy kis színt kell kapnia!!!!

Megjegyzés : eddig ha robotgéppel készítettem, sütés közben a kis csillagok mindig lelapultak! Ha viszont simán villával kevertem ki a hozzávalókat, nem lapultak le, sütés közben is szépen megtartotta a formáját a süti! És ami a legfontosabb, hogy a gesztenyemasszát felhasználás elött csak kb. 30 perccel vegyük ki a mélyhütőből! Éppen csak annyira olvadjon fel, hogy villával össze tudjuk törni, nem baj, ha kemény!

Szóval, ha valaki azt szeretné, hogy ne csak finom, hanem mutatós is legyen ez a gesztenyés finomság, akkor ne robotgéppel készítse!

Nagyon finom!!!
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsony
  2011-12-02 21:28:57, péntek
 
 



hozzávalók 4 főre
1 kis vödör pácolt hering (kb. 90 dkg) v. Matjesfilet
1 kisebb fej vöröshagyma (legjobb: salottahagyma )
1 kis pohár tejföl
2 ek majonéz
2 kicsi pohár natúr joghurt
2 kicsi édes alma
1 ek kristálycukor (ha az alma nem elég édes)
tetszés szerint frissen őrölt feketebors
kevés citromlé (ha matjesfilet-ből készül, mert az nem pácolt)
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsony
  2011-12-02 21:19:56, péntek
 
  23 nap múlva karácsony

Pikáns halleves




hozzávalók 4 főre
2 szelet filézett afrikai harcsa (kb. 20 dkg)
1 db közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db közepes sárgarépa
1 db kisebb zellergumó
1 db petrezselyemgyökér
1 db babérlevél
2 db csilipaprika
3-4 citromkarika
2-3 ek olívaolaj
1 csapott ek keményítő
1 dl tejszín


elkészítés
A megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy reszeljük és a hagymához adjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
A zöldségekhez adjuk a vékonyan felszeletelt csilipaprikát és 10 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 1,25-1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és a leves alaphoz adjuk a babérlevelet.
Miután felforrt a lé, lassú tűzön főzzük 10-15 percig.
A halat előzőleg besózzuk és 2x2 cm nagyságú kockákra szeleteljük.
A leves alaphoz adjuk a citromkarikákat, a halat és 10-12 percig főzzük közepes lángon.
A habaráshoz a keményítőt, a tejszínt és kevés vizet jól elkeverünk, a leveshez adjuk és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
Ezzel a leves elkészült. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 513
  • e Hónap: 2564
  • e Év: 30787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.