Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Esztergomban fél a Fidesz
  2011-12-02 20:07:30, péntek
 
  Esztergomban fél a Fidesz

Fri, 2011/12/02 - 10:23


November 25-én olyasmi történt Esztergom városában, amire nemigen volt példa az elmúlt években. A Fidesz frakció legalább olyan látványosat bukott, mint az Mszp az országgyűlési választásokon.

A városban uralkodó áldatlan állapotokat megfejelte az újabb világítás kikapcsolás és a közétkeztetés leállása. Szemmel láthatóan fogalmuk sem volt arról mit kellene tenniük, össze-vissza vagdalkoztak. A november 25-ei testületi ülés idejének döntő többségét az töltötte ki, hogy Tétényi Évát támadták több oldalról. Az adósságrendezési eljárást kérték számon rajta, arcpirító arroganciával kísérve. Az események ismertek, de azért röviden vázoljuk.

Az adósságrendezési eljárást az akkor hatályos törvények szerint meg kellett indítani, ha 90 napnál régebben ki nem fizetett számlákat találnak. Az eljárást a polgármester jelzésére a bíróság indította el. Orbán kormánya ekkor bűntársaikat fedezve visszamenőleges hatályú törvénnyel, tette az eljárást törvénytelenné. Ezt Meggyes és bagázsa elfelejti elmondani. Azt is, hogy ezen eljárás július 31-én véget ért, azóta nem képesek egy költségvetést összehozni, számtalan alkalommal nem tárgyalva azt. Tetejébe Steindl Balázs frakcióvezető a pénzügyi bizottság elnöke... Minden ezt követő történés ennek a cselekménynek az okán alakult ki. Csak tüzet oltanak, matematikából megbuktak, hisz a felvételek tanúsága szerint is képtelenek két számot összeadni. Pál képviselő megszólalásai pedig egy kukás képzettségi szintjét sem ütik meg. Aki nem hiszi, nézze meg a 25-ei felvételt, vagy a méltán híres Kolompár videót. Tanulságos.

Problémás a közétkeztetés, nincs helyi járatú buszközlekedés, leálltak a beruházások, használhatatlan egyre több közút, rengeteg a szemét, leáll a fűtés, a víz és a gázszolgáltatás is több intézményben hamarosan. A válságköltségvetést idestova 6 hónapja képtelenek összehozni. Az országos médiák előtt zajlott ingyen cirkusz pedig szégyen.

Morálisan is kritizálhatóak. Arra hivatkoznak mindig, hogy őket demokratikusan megválasztották. A polgármestert nem? A feldühödött polgárokat megtévesztett iskolázatlan csőcseléknek nevezték. Ilyet eddig csak Gyurcsány merészelt kiejteni a száján. Egy azonban biztos. Az elítélt bűnözők a börtönökben is kivetik maguk közül az olyat, aki gyerekkel bármit is tesz. A szülők befizették a pénzt, ami az étkezésre kell, a többit nekik kellett volna biztosítani. Ez bűnös cselekedet volt 1600 gyerekkel szemben. Miért lepődnek meg, ha az emberek fellázadnak velük szemben? A hiba az ő készülékükben van. A közvilágítás kikapcsolásával pedig meggyőződésünk szerint kimerítették a szándékos közveszély okozásának bűntettét.

Félelmükben a rendőrség háta mögé bújva mentették bűzös irhájukat az épületből. Azóta információink szerint, rendőrségi őrizetet kértek a házaik elé, Meggyes pedig a hivatal dolgozóit kezdte győzködni, hogy írják alá azt a dokumentumot, hogy ők féltek november 25-én. Ez azt célozza, hogy a hivatalt el lehessen karhatalmi erőkkel a polgárok elől zárni. A rendőrség pedig teljes készültségben van, azóta is. A Jobbik képviselője levélben fordult a rendőrség vezetőjéhez, hogy ennek a hírnek mi a valóság tartalma. Válasz még nem érkezett, de sok esetben fokozott ellenőrzéseket tapasztaltunk a Tesco és a Praktiker körül, és a város számos más pontján. Félnivalója pedig csak a bűnösnek van.

A fentiek fényében kijelenthetjük, hogy Esztergomban a Fidesz megbukott. A város mielőbbi működő képességének helyreállítása, a közhangulat, és a saját biztonságuk érdekében mondjanak le. Ezt tovább már nem lehet halogatni, hisz a tv hírcsatornáiban és
vitaműsoraiban is ez az egyöntetű vélemény. Sokkal becsületesebb volna önként távozni, és ha nincs vaj a fejükön újra megmérettetni magukat.

Sajnos a tisztességnek a szikrája sincs meg ebben a tíz embernek nevezett valamikben, így a távozásukat nekünk és a polgároknak kell elérnünk minél előbb.

A HVIM Esztergomi szervezete.


(Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_12_02_esztergomban-fel-a-fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így lop a magyar politikus
  2011-12-02 20:06:25, péntek
 
  Így lop a magyar politikus

2011.12.02. 09:00
Kampánypénzekből és a közbeszerzéseknél visszacsurgatott forintokból hizlalják számláikat a magyar politikusok - derül ki a Transparency International felméréséből. A képviselőket szembesítettük a szánalmas eredménnyel.


Így lop a magyar politikus

Pénznyelő automaták munka közben. Átlátható kampányszámlák és tiszta közbeszerzések nélkül minden negyedik beruházás költsége a döntéshozók vagy a pártok zsebébe kerül (Képünk illusztráció
Fotó: Végh István, MTI

2+1 módszer a lenyúlásra
(A TI kutatása alapján.)
1. Kampányszámlák: nincs pontos kimutatás a befizetőkrôl, az összegekről. 2. Közbeszerzések: egy 2009-es felmérés szerint a közbeszerzésre fordított évi 1600 milliárd forint negyede (400 milliárd Ft) volt korrupcióhoz köthető. Bevett módszer, hogy konkrét cégre szabják a pályázatot, így másnak esélye sincs indulni. Vagy olyan céget hoznak ki győztesként, amely irreálisan alacsony árat kínál. Ilyenkor a kivitelezés során, ,,nem várt események miatt" szerződésmódosításokkal srófolják fel az összeget.
3. A harmadik esetben nem a kiszemelt cég nyer. Ekkor kiderül, nincs is pénz a beruházásra, így lefújják a közbeszerzést. Majd idővel újra kiírják a tendert és első két módszer alapján hirdetnek nyertest.


Magyarország a középmezőnyben
(Az országok sorrendje a Korrupciós Érzékelési Index (CPI) alapján.)
1. Új-Zéland 9,5
2. Dánia 9,4
2. Finnország 9,4
4. Svédország 9,3
5. Szingapúr 9,2
...
49. Ruanda 5
50. Costa Rica 4,8
50. Litvánia 4,8
50. Omán 4,8
50. Seychelles-szigetek 4,8
54. Magyarország 4,6
54. Kuvait 4,6
56. Jordánia 4,5
57. Csehország 4,4
...
182. Észak-Korea 1
182. Szomália 1
Hiába üzent hadat a kormány a korrupciónak, nem sok változás történt az elmúlt másfél évben. A berlini székhelyű civil szervezet, a Transparency International (TI) legfrissebb felmérése szerint Magyarország súlyosan fertőzött a korrupciótól. Az úgynevezett Korrupció Érzékelési Indexet politikai és gazdasági elemzők véleménye alapján állítják össze.

Azt mérik, mennyire követhető a közpénzek útja, átlátható- e az állami intézmények működése, a pártok finanszírozása. Magyarország idén 4,6 pontot ért el, tavalyi 4,7-et. Az 54. helyen állunk, holtversenyben Kuvaittal, ahol hétfőn mondott le a kormány a korrupciós vádak miatt. (Tavaly az ötvenedikek voltunk.)

- A 10-es skálán az 5 alatti eredmény azt mutatja, hogy az adott országban súlyos a korrupció. Magyarország a 2000-es évek elején a régió élmezőnyébe tartozott, azóta visszaestünk. Oka, hogy nincs átfogó intézkedés a korrupció csökkentésére - mondta Földes Ádám, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.



Illegális összegek a pártkasszában
Képviselőket kérdeztünk. (A TI pártok és személyek megnevezése nélkül készítette el összegzését.)

Révész Máriusz (FIDESZ) Önkormányzati képviselőként láttam ilyeneket még 2006 előtt, azokból lett is bírósági ügy. Most mi a helyzet? Kormányzati szinten nem tapasztalok hasonlókat. A felmérés eredménye az előző időszakhoz kötődhet. A kampányfinanszírozást rendbenvalónak találja? Elnézést, nincs idôm válaszolni. Mindjárt felszólalok a parlamentben.

Szanyi Tibor (MSZP) Nem mondom, hogy korábban nem volt korrupció, de az elmúlt másfél év közbeszerzéseinek a 95 százaléka gyanús. Miért nem tesz feljelentést? Van, amiről feljelentést fogok tenni. Mi a helyzet a kampánypénzekkel? Annyira bonyolult rendszer, hogy arra élő ember nem lát rá. Így aztán fogalmunk sincs, honnan szerzik a pártok a pénzüket. Komolyan? Hogy megy mindez az MSZP-nél? Szabályosan. Nálunk óriási a pénztelenség.

Mirkóczki Ádám (Jobbik) Önkormányzati szinten nagyon sok ilyen esettel találkoztak a képvi selőink. Szinte névre szóló pályázatokat írtak ki a hivatalok. Aztán a kormánypártokhoz köthető cégek, ismerősök nyertek. Tettek feljelentést? Tettünk. Mi lett a sorsuk? Ezeket ide-oda tologatták, majd kijelentették, hogy nem találtak semmit. Kik jelentették ki? A kormányhivatalok. A kampánypénzek esetében is? Az az igazi, burkolt korrupció. A vak is látja, hogy sokkal többet költenek a pártok, mint amennyit lehet. Mi tiszták vagyunk. Örülnénk egy átfogó vizsgálatnak, de erre semmi esély.

Karácsony Gergely (LMP) Számos esetben gyanúsak a pályázatok. Szóvá is tesszük mindegyiket. Hol? A kormányzatnál. Kiket jelentettek fel eddig? Senkit. Nincs bizonyítékunk. A kampánypénzeknél sincs? Tragikus a helyzet. A pártok ,,fekete", azaz illegális pénzeket is elfogadnak. Ezért kellene nyilvánossá tenni a számlájukat. Javasoltuk is, ám a kormánypártok leszavazták.

Bors

http://www.borsonline.hu/news.php?hid=50052%2Figy-lop-a-magyar-politikus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A saját farkába harap a Fidesz
  2011-12-02 18:18:01, péntek
 
  2011
dec.
1.
19:26

A saját farkába harap a Fidesz hazugsága


Ha igazat akarok hallani, akkor nyilván nem Szijjártó Péter interjút nézek, de azért a Ma Reggelben a szokásos formáját is alulmúlta a minden fórumozót gyávának nevező szóvivő úr. Hazugságának az "alapja" is hazugság volt.


Kerényi kaméleonja, kunkorodó farokkal

Nem volt könnyű helyzetben, mert meg kellett magyaráznia, miért nem a szabadságharc "példátlanul sikeres" tábornoka, Matolcsy vezeti az IMF-fel a tárgyalásokat. Szijjártó erre egy, elsőre igen ügyesnek tetsző kamu választ adott:

"A külgazdasági kérdések a kormányzati megosztás szerint a nemzeti fejlesztési miniszterhez tartoznak, ezért hozta azt a döntést a kormány, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter vezeti az IMF-fel tárgyaló delegációt"

Az IMF nyilván nem a magyar külgazdasági kapcsolatokról, hanem a magyar gazdaságról és a magyar költségvetésről akar tárgyalni, de jó a trükk: a külföldi IMF-fel ránézésre logikusnak tűnik, hogy valami "külakármis" tárgyal.

Itt jön viszont az "apró" probléma. A minisztériumok honlapjai szerint Matolcsy Nemzetgazdasági Minisztériuma felel a külgazdaságért. Ahogy a HVG észrevette:

Nemzetgazdasági Minisztérium:

Külgazdasági területen pedig alapvető feladat a magyar gazdaság általános és külgazdasági érdekeinek érvényesítése a kétoldalú nemzetközi gazdasági kapcsolatok terén, a magyar export lehetőségeinek bővítése, valamint a magyar külgazdaság-politika célkitűzéseinek képviselete és a magyar gazdaságdiplomáciai tevékenység szervezése.

A fejlesztési tárca oldalának felelősségi területek pontja alatt olvasható szövegben azonban hasonlóra nincs is utalás.

Amúgy a tárgyalási szándék bejelentése után is Matolcsy beszélt kissé bátran, "főnöki" stílusban az IMF delegációval. Korábban is, a pénzügyminiszter (a pénzügyek most Matolcsyhoz tartoznak) mindig jelen volt a tárgyalásokon. Sőt, ahogy a HVG megtalálta: "tavaly augusztusban a nemzetgazdasági tárca közleményben tudatta, hogy az IMF-ben a Magyarországot képviselő kormányzói posztot a jövőben a nemzetgazdasági miniszter tölti be, miközben ezt a pozíciót hagyományosan a jegybankelnök látta el évtizedek óta".

http://egyenlito.blog.hu/2011/12/01/a_sajat_farkaba_harap_a_fidesz_hazugsaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átverés a kalóznaszádon?
  2011-12-02 18:15:34, péntek
 
  2011
dec.
2.
06:00

Átverés a kalóznaszádon?


Most, hogy Matolcsy György leendő ex-pénzügy/nemzetgazdasági/mifene-minisztert nemes egyszerűséggel kirakták az IMF-tárgyalásokból, azonnal aláírhatnékja lett. Most éppen a Munka Törvénykönyvét akarja aláírni olyan szakszervezeti vezetőkkel, akik erről a sajtóból értesültek.
Ha én valamelyik szakszervezet elnöke lennék, és egy újságírói kérdésből tudnám meg, hogy megállapodtam az egyébként nem kicsit vitatható MT-t illetően, ezek után biztosan nem mennék el a találkozóra. Hívja el helyettem az "álamfőt", neki úgyis édesmindegy, mit ír alá. Annyira, hogy le sem mond, miután önhatalmúlag törvénykezget.

A kapitány és a zászló - ilyen az unortodox gyorsnaszád

Szóval a felállás egyszerű - Matolcsy aláírja a kormány részéről, Schmitt Pál a szakszervezetek részéről, az országgyűlés megszavazza, Schmitt újra aláír - ezúttal valami egészen mást, Matolcsy közli, hogy ez az unortodox módszer, Gaskót kifizetik egy újabb vasutasjutalommal, és minden rendben is van.

Mert ugye, azt nem gondolja senki, hogy a Ligának hirtelen annyira megtetszett a Munka Törvénykönyve, annyira munkavállaló-barátnak érzik, hogy ezért szüntetik be az útlezárásokat? Természetesen semmi köze a hirtelen jókedvhez annak az ötmilliárdnak, amit a minap Orbán koncként vetett a MÁV-dolgozók elé, miközben a Keleti szerelőcsarnokában, a kamerák előtt, párttitkár-módra parolázott a meghallgatására kivezényelt melósokkal...

A másik verzió, hogy mégsem Skiccpali ír alá, hanem a szakszervezetek, legalábbis azok, akik valóban azért mennek a pénteki találkozóra. Akik nem tudták, hogy ott majd a nevüket kell adniuk a munkavállalók rabszolgásításához, azokat gondolom, majd a helyszínen próbálják meggyőzni. Hogy milyen módon, azt nem tudom, és vádaskodni sem szeretnék. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy megpróbálják.

Így dübörög tovább a gyorsnaszád, ami - köztünk maradjon - nem véletlenül hadihajó: ágyúzza az IMF-et, hajócsavarjába rántja a bérből és fizetésből élőket, és semmibe vesz mindent, ami egy demokratikus államban fontos.

És úgy tűnik, bizonyos szakszervezetek ott állnak a gépházban, olajozzák az alkatrészeket, hogy jobban menjen Matolcsy kalózhajója.


http://egyenlito.blog.hu/2011/12/02/atveres_a_kaloznaszadon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent István király elvette az
  2011-12-02 18:14:44, péntek
 
  Szent István király elvette az ősi hitünket, de cserébe adott ezer évet. De mára már se hitünk, se jövőnk... Hát vegyük vissza ősi hitünk, és döfjünk tőrt a világ hitvány szívébe, mielőtt végleg eltapos minket!!!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már készülnek a vésztervek az
  2011-12-02 17:16:28, péntek
 
  Már készülnek a vésztervek az euróövezet felbomlására


Megjelent: 2011.12.01. 18:52|


Az euróövezet felbomlására is készít vészterveket a Bank of England. A brit jegybank szerint a helyzet rendkívül súlyos és fenyegető.
Már készülnek a vésztervek az euróövezet felbomlására

A pénzintézet kormányzója Sir Mervyn King, aki a bank félévente esedékes pénzügyi stabilitási jelentését ismertette Londonban a sajtóval, kijelentette: a Bank of England "rendkívül súlyosnak és fenyegetőnek" tartja az euróövezeti adósságválság nyomán kialakult helyzetet, és felszólítja a brit bankokat arra, hogy tőkehelyzetük megerősítésével készüljenek fel e fenyegetések elhárítására.

A jegybank 63 oldalas pénzügyi stabilitási jelentése szerint jelenleg az euróövezeti válság a legnagyobb veszély a brit bankrendszerre.

Sir Mervyn csütörtöki sajtóértekezletén nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni a jegybankban készülő vésztervek pontos mibenlétéről, csak annyit mondott, hogy "a jövő sokféleképpen alakulhat ... még az is lehet, hogy (az euróövezet) nem bomlik fel, de előfordulhat, hogy különböző formákban létezik majd tovább".

Az euróövezeten kívüli legnagyobb EU-gazdaság jegybankjának vezetője kijelentette: a válság tüneti kezelése - mint például a bankoknak vagy a szuverén adósoknak nyújtott likviditáspótlás - az alapvető okok megszüntetése nélkül csak rövid távon enyhítheti a helyzetet.

King hozzátette, hogy az euróövezeti válság egyébként sem likviditási, hanem fizetőképességi válság, és ebből csak az érintett kormányok találhatnak kiutat.

Régóta foglalkoznak a széteséssel

Az euróövezet szétesésével nagy londoni befektetési és elemzőházak már jó ideje mint tényleges lehetőséggel számolnak.

A Moody's Investors Service hitelminősítő e héten Londonban összeállított helyzetértékelése szerint már "nem elhanyagolható" annak a valószínűsége, hogy Görögország mellett több más euróövezeti gazdaság is törlesztésképtelenné válik, és ez jelentősen növelné annak az esélyeit, hogy "egy vagy több" tagország elhagyja a valutauniót.

A Moody's szerint az euróövezet "útkereszteződéshez" közeledik: egyaránt elindulhat a szorosabb integráció vagy a "szétforgácsolódás" felé.

Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb gazdaságelemző csoportja - decemberre szóló legújabb globális előrejelzésében közölte, hogy jóllehet a valutaunió szétesése nem a központi forgatókönyve, azonban továbbra is hozzávetőleg 40 százalékosra taksálja az euróövezet "részleges összeomlásának" esélyét.

Az EIU értékelése szerint az európai pénzügyi válság "gyorsan közeledik a végkifejlet felé", és már nincs messze "az átbillenési ponttól".

A ház szerint ha Olaszország - a harmadik legnagyobb eurógazdaság - nem tudja fenntartható szintre csökkenő hozamokkal biztosítani piaci finanszírozását, annak törlesztésképtelenné válás lesz a következménye. Ez az EIU londoni elemzői szerint valószínűleg az olasz eurótagság végét is jelentené, ami viszont a valutaunió teljes széteséséhez vezethet.

Egy másik nagy citybeli pénzügyi-befektetési elemzőház, a Capital Economics befektetők számára e héten összeállított legfrissebb előrejelzésében közölte: azzal számol, hogy Görögország 2012-ben távozik az euróövezetből, és 2013-ban "legalább egy" további eurótagállam - valószínűleg Portugália - követi.

A ház szerint ugyanakkor lehetséges az is, hogy Olaszország távozik elsőként, ha túl nagynak bizonyul ahhoz, hogy megmenthető legyen, és ha Görögország és más kis tagállamok további pénzügyi segítséget kapnak. A Capital Economics szerint itt párhuzamot lehet vonni a 2008-2009-es amerikai bankválsággal; Görögország megfelelője ebben az esetben a megmentett Bear Sterns bankház lenne, Olaszországé pedig a Lehman Brothers, amelyet hagytak elbukni.

A cég mindent egybevetve közölte: most már csak 10 százalékosra teszi annak az esélyét, hogy az euróövezet a jelenlegi összetételével teljesen azonos formában fennmarad.

Hetek lehetnek hátra?

Néhány hetük maradt az euróövezeti vezetőknek a "gazdasági katasztrófa" elkerülésére - jelentette ki pár hete David Cameron brit kormányfő a Financial Timesnak adott interjújában.

Forrás: MTI

http://www.hir24.hu/root/sites/hir24/gazdasag/2011/12/01/mar-keszulnek-a-veszterv ek-az-euroovezet-felbomlasara/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
120 milliót ad Rogán a szomszé
  2011-12-02 17:10:59, péntek
 
  2011-12-02. 12:11
120 milliót ad Rogán a szomszédjának - közpénzből

Rogán Antal, az V. kerület polgármesterének társasházi szomszédja a tulajdonos abban a cégben, amely nemrég elnyerte az önkormányzat 120 milliós kommunikációs tenderét. A Hamu és Gyémánt Kft.-nek blogokon és közösségi oldalakon kell a Belvárost népszerűsítenie.
Az Index információi szerint ugyanabban a II. kerületi társasházban lakik Csetényi Csaba, a Hamu és Gyémánt Kft. egyik tulajdonosa, ahol a belvárosi önkormányzatot irányító Rogán Antal és családja.

Itt dőlnek el a tenderek
A polgármesterrel szoros baráti kapcsolatot ápoló Csetényi cége nemrég újabb nagy összegű megbízást kapott az V. kerülettől. Az uniós közbeszerzési értesítőben tették közzé, hogy a Hamu és Gyémánt Média Kft. nyerte az önkormányzat bruttó 120 millió forintos kommunikációs tenderét. A hirdetmény szerint a cég azt vállalta, hogy blogokon, a Twitteren, a YouTube-on és különféle közösségi oldalakon próbálja meg növelni a kerület turistaforgalmát. A megbízatás egy nemzetközi vagy uniós online kampány lebonyolítására és a program eredményességének mérésére szól.
Rájuk szabták
A cég meglehetősen magas mércének megfelelve jutott a belvárosi munkához. A kerület által támasztott feltételek szerint ugyanis csak olyan cég indulhatott a tenderen, amelynek az elmúlt három évben már legalább 125 milliós bevétele származott az ittenihez hasonló online és social media-csatornák kialakításából, nemzetközi, vagy uniós online kampányokból és azok monitoringjából, illetve sales-feladatokból. A kiírásban azt is megszabták, hogy a feladatterületekből külön-külön legalább három befejezett munkát kell referenciaként bemutatni.
A Hamu és Gyémánt mostani megbízatása nem az első a kerületben. Két éve a Belváros Főutcája projekt kommunikációs tenderét nyerte meg a kft. Akkor bruttó 68 millió forintot kapott a sajtóügyek és a Lipót Napok elnevezésű rendezvény levezénylésére.
Idén szeptemberben a Budapest Szíve Program projektjeinek ,,teljes körű soft feladatainak ellátására" is a Hamu és Gyémánt Kft.-t találták a legmegfelelőbbnek. A belvárosi feladat elvégzésére adott megrendelés ezúttal nem a kerülettől származott, hanem a fővárosi önkormányzat által alapított Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft.-től, amely szeptemberben már a BKK-Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tulajdonában volt.
Az V. kerületi polgármesteri hivatalban az Indexnek elismerték, hogy a cégvezető és Rogán szomszédok, de felhívták a figyelmet arra, hogy a személyes ismeretség az első megbízás idején még nem állt fenn.
A cég honlapja szerint a Hamu és Gyémánt magazin a kft. ,,zászlóshajója", de a lapkiadás és céges magazinok publikálása mellett a tulajdonosok interaktív kommunikációs tanácsadóként is működnek. A cég tavaly jó évet zárt, a cégadatok szerint 1,04 milliárd forintos forgalom mellett 46 millió forintos adózott eredményt hozott Csetényinek és tulajdonostársának, Krskó Tibornak, akik a Kempinski szállodában lévő Cigar Tower nevű szivarbolt tulajdonosai is.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88879/#ixzz1fOVcNqFh
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Két prosti beszélget :
  2011-12-02 17:09:22, péntek
 
  Két prosti beszélget : - Te mit kérsz a Mikulástól? - ötezret mint a többitöl.  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Semmire sincs pénz Esztergomba
  2011-12-02 17:07:02, péntek
 
  2011-12-02. 16:06
Semmire sincs pénz Esztergomban, mégis a város fizetheti ki a Meggyes ellen indított perek költségét

Esztergomban megszavazta a helyi intézmények idei működési költségeinek átcsoportosítását a képviselő-testület. Határoztak arról is, hogy a következő ülésre napirendre veszik az alpolgármester-választást.
A testület elnapolta egy 17 milliárd forintos hitel felvételét, és a döntést arról a javaslatról, amely szerint 10 évre visszamenőleg az önkormányzat fizetné ki a vezetők ellen indított perek költségét.
Az ülés előtt néhány nappal az aljegyző harmincban korlátozta a nézők számát, miután múlt pénteken a közvilágítás és a közétkeztetés hiánya miatt felháborodott lakók közül rendőrök menekítették ki a fideszes képviselőket. A mostani ülésen nem történt rendbontás.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88889/#ixzz1fOUb6X3O
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszivárgott, mivel készül hoz
  2011-12-02 16:42:14, péntek
 
  Kiszivárgott, mivel készül hozzánk az IMF - például kemény feltételekkel
2011. december 2. 08:05:06

Magyarország egy klasszikus készenléti hitelmegállapodást (SBA) kaphat a Nemzetközi Valutaalaptól - írja a Financial Times az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Vagyis a kormány a 3 évvel ezelőttihez hasonló hitelprogramról állapodhat meg az IMF-fel, ami feltételeket tartalmaz, és negyedéves program-felülvizsgálatot.

A Nemzetközi Valutaalap egy készenléti hitelmegállapodással készül Magyarország számára, hogy könnyítse az ország pénzügyi nehézségeit, de ennek a megállapodásnak feltételei lesznek - írja a Financial Times. A cikk megjegyzi: ez egy csapás lehet a magyar kormánynak, amelyik egy "biztosítás" típusú, szigorú előírások nélküli egyezségben bízik.

A brit gazdasági napilap cikke felidézi, hogy a magyar kormány múlt hónapban jelentette be, újra tárgyalásokat kezdeményez az IMF-fel, ami 180 fokos fordulatot jelentett az eddigi gazdaságpolitikához képest. A megállapodás még inkább sürgetőbbé vált, miután a Moody's a befektetésre nem ajánlott sávba minősítette le Magyarországot - írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy az eddigi kormányzati kommunikáció egy biztonsági hálóként működő elővigyázatossági megállapodásról szólt.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint azonban már a kormány is készül arra, hogy az IMF csak egy készenléti hitelmegállapodást (SBA) fog kötni Magyarországgal. A kudarc borítékolható a tárgyalásokon, ami azt jelenti, hogy csak olyan megállapodásra lesz lehetősége a kormánynak, mint 2008-ban, vagyis elővigyázatossági hitelkeret jöhet szóba.

Az ügyhöz közel álló források szerint az IMF úgy gondolja, hogy Magyarország számára egy stand-by agreement lenne a legmegfelelőbb - írja az FT. A Nemzetközi Valutaalap klasszikus eszköze a készenléti hitelmegállapodás, és ez az olyan esetekre is megfelelő, mint most Magyarország - mondta a név nélkül nyilatkozó forrás a lapnak.

A piacok elég egyértelművé tették, hogy szigorú feltételekhez kötött megállapodást, a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát szeretnének látni, ezért egyre erősebb a nyomás, hogy végül SBA-ról szóljon a megállapodás - tette hozzá a forrás.

A lap megjegyzi: az SBA keretében a Valutaalap részletekben utalja az összeget az adott országnak, és csak akkor hívhatja le, ha minden előírást teljesített.

Róna Péter közgazdász a 2008-as magyar tárgyalódelegáció tanácsadója az FT-nek elmondta: nem kérdés, hogy bármilyen megállapodás az SBA keretében fog megvalósulni. Nem a megállapodás tartalma fogja zavarni Orbán Viktort, hanem a rendszeres felülvizsgálat.

(FT - Portfolió nyomán)

Kapcsolódó: "Szűkülni fog az IMF-megállapodás után a magyar gazdaságpolitika mozgástere"


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=91990
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.