Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Fiú adatik nékünk
  2011-12-22 15:47:30, csütörtök
 
  "Mert egy gyermek születik nékünk, Fiú adatik nékünk,
és az uralom az ő vállán lesz." Ézsaiás 9,6a.




Isten egy gyermeket adott, Aki összeköt a mennyel, és aki megold mindent.

Ahogy közeledünk az adventi hetekben karácsonyhoz, egyre inkább felcsendül majd az örömhír a betlehemi gyermekről - az egyetlen gyermekről -, aki mindenkinek született.
Adventben Isten teleírja a földet, az eget ezzel az egyetlen szóval: Jön!

Volt-e már neked advented, az az idő, ami megelőzi Jézus születését az életedben?
Egészen más az, hogy nekem születik meg Jézus.

"Jön néked a te királyod" (Zak 9,9).
Mit használ, ha az egész világnak jön, csak neked nem?

Van egy döntő nap annak az életében, aki Jézust befogadja, hogy most az én szívemben, az én istállómban - amelyik piszkos ugyan, de mégis - bennem megszületett Jézus.

Egy gyermek születése mindig csoda. Az egyetlen, az igazi, a legnagyobb csoda a földön Jézus születése. Az igazi csoda, ha a szívedben születhetett meg. Ha az Ige magva belehullik a szívedbe, megtörténik a fogantatás.

Aki ezt átélte, annak már nem probléma a szeplőtelen fogantatás. Ha megmozdul benned az élet, azt észreveszed. Olyan érzések, gondolatok jönnek, amik eddig nem voltak benned.

A testi születés az anyaméhben történik, a lelki születés a szívben.

Add át Neki az uralmat, hogy elmondhasd, bennem belül új öröm, új vágy mozdult, ami eddig nem volt. Tudod már, hogy ez benned az Élet? A hogyanja az egész új életnek, hogy "adatik". Nem cselekedetekből, nem abból, hogy valamit megteszek. Karácsonyi ajándék! Ezt az életet csak elfogadni, befogadni lehet, megköszönni, mert "adatott".

Isten áldása legyen az áhítatok olvasóin!

Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..."

- Áhítatok minden napra című könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  Trausch Liza  
Narancsos linzer
  2011-12-22 15:23:18, csütörtök
 
 


Narancsos linzer


-25 dkg lágy vaj
-20 dkg porcukor
-1 narancs lereszelt héja
-2 tojássárgája
-1 egész tojás
-50 dkg finomliszt
-2 kk. sütőpor
-2-3 ek. narancslé

A ragasztáshoz:
-1 kis üveg lekvár

A szóráshoz:
-porcukor

Először a vajat dolgoztam össze a porcukorral a gép dagasztóspiráljával, majd hozzáadtam a tojásokat, a szárazanyagokat , a narancslét és cipót formáltam belőle.
Fóliába csomagolva 2-3 órát- de akár 1 éjszakát is lehet-, hűtőben pihetettem.
Másnap 3-4 sütőlapra helyeztem sütőpapírt és lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát kb. 3-4 mm-esre. ( Papírforma szerint 2 sütőpapír közt kell nyújtani, nekem nem volt rá szükség, nem ragadós a tészta, de úgy is lehet...)
Karácsonyi formákkal kiszaggattam úgy, hogy párosával legyen egy teli és egy középen lukas forma.
170 fokon 8-10 percig kell sütni. Vigyázat, maximum rózsaszínre, mert ha megég, akkor nem puhul meg!! Rácson kihűtjük.
A felülre kerülő sütidarabokat porcukorral meghintettem majd ezután lekvárral ( narancs, barack, ribizli, stb. ) összeragasztottam a párokat.


Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A küldetésed Istentől jön
  2011-12-22 11:26:38, csütörtök
 
  "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28:19-20)

Mindannyiunknak van egy küldetése. Amikor belépünk Isten családjába, Ő maga adja nekünk a küldetést, hogy segítsünk ebben másokat is. Isten mindenkit szeret, ezért nincs a földkerekségen senki, akit ne akarna a családjában látni.

Jézus ezt mondja: "Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28:19-20)

Amikor Jézus azt mondja az Egyháznak, hogy menjen el "minden néphez", akkor nem országokról beszél, hanem népcsoportokról. Azt mondja, menjünk el minden törzshöz, népcsoporthoz, és tegyük őket tanítvánnyá.





Ma a világon 13.000 népcsoport él; ezek közül 6.350-ben vannak gyülekezetek, de a népességnek csak mindössze 2 százaléka keresztény. A kereszténység mára eljutott minden nagy népcsoporthoz a világon.

Mégis még ma, 2000 évvel Jézus kereszthalála után is van 3.800 olyan népcsoport, akiknek nincs gyülekezetük a saját nyelvükön. Miért? A válasz egyszerű: mert minket ez nem zavar. Túlságosan el vagyunk foglalva a saját életünkkel ahhoz, hogy törődjünk azokkal, akik haldokolnak lelkileg. Ahelyett, hogy ennek a 3.800 népcsoportnak beszélnénk Jézus szeretetéről, alapvetően azt mondjuk nekik: "jussatok csak pokolra."

A feladat valóban nagy. Isten missziója az egész világra kiterjed. De ez a misszió nem teljesíthetetlen, sőt, mit több: valójában elkerülhetetlen. A Nagy Küldetés be fog teljesülni. Ez egy bizonyosság, hiszen a Biblia is tényként beszél a beteljesüléséről a Jelenések 7:9-ben: "Ezek után láttam: íme, nagy sokaság volt ott, amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből; a trónus előtt és a Bárány előtt álltak fehér ruhába öltözve."

Eljön a nap, amikor emberek fognak megállni Jézus trónja előtt minden létező népcsoportból. Számunkra csak egy dolog lehet kérdés: a mi generációnk lesz az, amelyik ezt eléri? Vagy kivonjuk magunkat a felelősség alól, és továbbadjuk azt másnak? Egy másik generációé lesz a kiváltság, hogy betöltheti a Nagy Küldetést, amiért Isten megteremtette ezt az egész világot?

Téged mi tart vissza attól, hogy teljesítsd a küldetésed? Vajon idén karácsonykor milyen módon kéri a segítségedet Isten a Nagy Küldetés betöltésében?

Daily Hope By Rick Warren * Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 3308
  • e Hónap: 11015
  • e Év: 60580
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.