Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Egy Karácsony előtti nehéz nap
  2011-12-24 21:53:29, szombat
 
 
Egy Karácsony előtti nehéz nap krónikája

December 23-án, egy nappal karácsony előtt egy nehéz napra készültem, de, hogy ilyen lesz, azt nem sejtettem. Azt tudtam, hogy a kétharmados szavazógép közel 15 olyan törvényt kíván lenyomni az ország torkán, amelyekkel szemben minden józan érvet elutasítottak, többek között olyan választási törvényt, amelyet a Fidesz testére szabtak.

2002-2010 között éveken át harcoltam jogvédőként a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai rendszerrel szemben, és miután a forradalmi kormány sem a jogállamiság és a nemzet felemelésének útján halad, ezért elemi kötelességemnek éreztem, hogy jogvédőként szolgálatba helyezzem magam, megfigyelőként kövessem a rendőrség tüntetőkkel szembeni fellépésést, és felajánljam az Országház körül akcióba lendült LMP-s képviselőtársak részére jogvédő segítségemet.

A szemem láttára foglalta el a létszámfölényben levő rendőröket legyűrve Osztolykán Ágnes és néhány társa a Kossuth tér északi részén megnyitott vészkijáratot, amelyen néhány perccel korábban gördültem be Budaházy és Nagy-Magyarország matricás autómmal, hogy beszálljak a húsdarálóként működő alkotmányügyi bizottság munkájába. Sokat nőtt a szememben ez a bátor hölgy képviselőtársam, akivel interjút készítettem, illetve az akcióról egyedüliként mozgóképes felvételt is. (Várom a felvétel közzétételéért versengő sajtószerveket!) A "húsdaráló" bizottságban - a többihez hasonlóan - semmilyen észérvet nem hallgatnak meg (néha igen, de ezek szabályt erősítő kivételek), obstrukciónak nevezik, ha alapos hozzászólással kritizálom a demokratikus intézményeket lebontó és az IMF diktátumát kiszolgáló jogszabályokat. Ha meg azt kifogásolom, hogy kevés időt adnak az ülés előtt benyújtott több tucat oldalas módosító javaslatok áttekintésére, akkor cinikus módon felkészületlennek neveznek. Idén 112 ülése volt a bizottságnak hasonló hangulatban, az emberi jogi bizottságnak 72. Kérem, nézzék át az ott zajlottakról készült jegyzőkönyveket (1. oldal, 2. oldal), azokból minden kiderül, nagyon tanulságos.

Megérthető azon képviselőtársaim indulata, akik szerint a Házban a demokratikus eszközök már kimerültek a kétharmados ámokfutás megállítására, és ezért a polgári engedetlenség útjára léptek.Nem értem, hogy a Jobbik még meddig lesz ilyen türelmes? Szerintem itt tavasszal nagyon komoly népmozgalom lesz, jó lenne nem kullogni az események után.

Hatalmas elégtétel volt, hogy a bűnőző és nemzetáruló Gyurcsányt azok a rendőrök állították elő, akiket a terrorcselekmény felbujtójaként főrendőreivel rávezényelt a távozását követelő és a magyarszabadságért küzdő emberekre, akikkel szemeket lövetett ki, akikkel százakat csukatott le, veretett meg, alázott meg. Ez a politikai hullának minősülő pojáca azt gondolta, hogy, ha odaáll a hozzám hasonlóan őt megvető LMP-s képviselőtársaim mellé, akkor megdicsőül, mint a demokrácia bajnoka. De téved, mert ezt már senki nem veszi be, már bizonyította, hogy rács mögött és nem az ország élén a helye. Amikor elvitték, oda is kiáltottam a rendőröknek, hogy vigyék el ezt a bűnözőt, és ne is engedjék ki onnét soha, mert az emúlt években sárba tiporta a magyar emberek jogait és szabadságát. Bár sejtettem, hogy ez nem valósul meg, mivel az elszámoltatás még mindig nem érte utol. Most azon alkotmánysértő és jogkorlátozó jogi gumibottal fogják elítélni, amelyet ő hozatott meg. Elég szép.

Ezután azonban fegyelmezett képviselőként visszatértem a Házba, ahol részt vettem a szavazásokon és a záróvitákban. Az MSZP és az LMP távol maradt, utóbbiak igazoltan mivel vagy fogdában vagy kormányellenes tüntetésen voltak. Büszke voltam arra, hogy az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalára irányuló, Novák Előddel tett közös módosító javaslatunk név szerinti szavazásánál sikerült számos kormánypárti képviselőben feltámasztani a lelkiismeretet, és ezért többen közölük igennel (16), illetve tartózkodással (42) szavaztak. Megindult a hasadás a kétharmados többség soraiban.

Felszólaltam a címerről és kitüntetésekről szóló törvény, a választási törvény, a szabálysértési törvény, a csodtörvény és az Alaptörvényre tekintettel történő több száz törvénymódosítást elrendelő tövény záróvitájában, ezek összefoglalója itt külön megtalálható.

Az vesse rám az első követ, aki bizonyítani tudja, hogy ezen kemény kritikák elmondása helyett inkább Gyurcsány jogvédelémével kellett volna foglalkoznom, vagy némán ülnöm a Nemzet Templomában azt a látszatot keltve, mintha ezek a döbbenetes törvények rendben volnának.

A nap eseményeiről szóló sajtóhiradások itt olvashatóak:

Áldott karácsonyt!
2011. december 24.
Gaudi-Nagy Tamás, országgyűlési képviselő

Felszólalásom a szabálysértésekről és a szabálysértési eljárásról szóló törvény záróvitájában.

A Szent estét megelőző napon az Országgyűlés 15 törvényjavaslatról szavazott. A szabálysértésekről és a szabálysértési eljárásról szóló törvényjavaslat záróvitájában nemzeti jogvédőként felhívtam a T. Ház figyelmét a Parlament épülete előtt zajló demonstráció során történő alapvető jog korlátozásokra. Aggodalmamnak adtam hangot ugyanis az elfogadás előtt álló törvénnyeljavaslat még keményebb jogi gumibotokat tartogat azok számára akik a kormány ellen tüntetnek. Emlékeztettem arra is, hogy a Gyurcsány- Bajnai időszakban alkalmazott jogkorlátozó szabályokat nem helyezték hatályon kívül. Ezzel kapcsoaltosan szembesítettem Navracsics Tibor miniszer urat, a miniszerti meghallgatásán az ő általa elmondottakra, ami szerint az Alkotmánybíróság fogja ezen szabályokat megsemmísíteni. Valóban megfogja kérdezem? A közelmúltban elfogadott Alkotmánybíróságról szóló törvény rendelkezéseinek értelmében az utólagos normakontrollra irányuló kérelmek - közel 1600 darab- a kukában fog landolni.

Felhítam a figyelmet azon felháborító és vérlázító rendelekzésre ami szerint a jövőben 60 nap elzárás vagy 150 ezer forint pénzbírsággal súlytják azon személyt aki a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényen és sport rendezvényen úgy jelenik meg, hogy az arcát eltakarja. Számos nyugati példa mutatja, hogy rengeteg tüntetésen a tüntetők egy politikus arcát ábrázoló maszkot hordanak irántuk érzett szimpátia vagy antipátia végett. Őrületként kell, hogy értékeljem azt is, ha egy Fradi, Újpest vagy Kispest szúrkolókat kollektív bűnösnek mondják ki azért, ha a szeretett egyesületük, klubbjuk sálát az arcuk köré tekerik ezzel kifejezve szeretetüket és tiszteletüket a klubb iránt.

Egy rend párti frakció tagjaként pozitívumként értékeltem hogy az új kódexben szélesedik a felelősségre vonás köre, szigorodnak bizonyos büntetések, azonban a végrehajtói oldal még mindig nem elég hatékony, ugyanis az állampolgárok rendőrségbe vetett hite erőssen megrendült a hátunk mögött hagyott időszakban. A mindennapi bűnözés által súlytott területeken nem kapnak megfelelő védelmet a kiszolgáltatott magyar emberek az agyon terhelt és hajszolt rendőrségtől.

A záróvita során kiálltam a büntethetőségi korhatár jelenlegi 14 évről 12 évre történő leszállítása mellett. Számos európai jogszabály mutatja ezen lépés indokoltságát.

Felszólalásom a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény, a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény, továbbá az ezekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitájában.

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény, a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény, továbbá az ezekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitájában.

Felszólaltam a címerről és kitüntetésekről szóló törvény záróvitájában

Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint az állami kitüntetésekről szóló törvényjavaslat záróvitájában éles kritikával illettem a kormánypártok javaslatát, mivel az a kitüntetések visszavonására vonatkozó szabályokat nem tartalmaz. Ennek eredménye pedig az lesz, hogy amennyiben idén nem vonják vissza a magyar gyalázó Kertész Ákos Kossuth díját, úgy a jövőben hatályosuló törvény miatt a visszavonásra csak elméleti lehetőség nyilik, a gyakorlatban azonban nem lesz reális lehetőség ezen lépés megtételére.

Felszólalásom Az országgyűlési képivselők választásáról szóló törvénnyjavaslat záró vitájában.

Az országgyűlési képivselők választásáról szóló törvénnyjavaslat záró vitájában sérelmeztem azt kispesti lakosként, hogy Kispest mint önálló választókerület megszűnik a redszerben és három részre osztva csapták hozza más kerületekhez, ez sérti a kispesti emberek méltóságát valamint érdekeit. és más budapesi kerület lakósát és rengeteg más vidéki lakós méltóságát, érdekét is. Rámutattam arra, hogy a választókerületi rendszer kialakítása a Fidesz a saját választási eredményeire szabott módon került kialakításra. Arra hívtam fel a miniszterelnök és a kormánytöbbség figyelmét, hogy tartsák figyelembe azt, hogy ha így folytatják a kormányzást az ár elfogja söpörni őket.

Felszólalásom Az egyes törvények Alaptörvénnyel összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitájában

Sérelmeztem azt, hogy kettős mércét alkalmaz a kormány a kárpótlás ügyében. Míg a kommunizmus áldozatainak kárpótlását 2012 márciusáig megkívánják várni, az ezen törvényhez fűzött zárószavazás előtti módosító javaslattal, addig a zsidó honfitársak részére a Költségvetési törvényben szereplő fejezetként az 1,7 milliárd forintos jóvátétel továbbra is jár. Kifejtettem, hogy milyen vagyoni és személyi szabadság korltozásával járó sérelmeket szenvedtek a magyar emberek a kommunizmus időszaka alatt és nem kaptak mai napoig megfelelő jóvátételt. Felhívtam a figyelmet a 1945 és 1948 közötti felvidéki kitelepítésekre, amellyel kapcsolatban a felvidéki testvéreink jóvátétel nélkül maradnak. Emlékeztettem a honatyákat hogy a Magyar Állam vállalta a népirtással felérő módon kitelepített magyarok jóvátételét erre azonban máig nem került sor. Rétvári Bence államtitkár válaszában ígéretett tett arra, hogy a kormány törvényt fog alkotni a felvidéki honfitársaink kárpótlása érdekében. Az államtitkári választ jelentős sikernek értékeltem, mivel nyilvános igéretet tett a kormány arra, hogy törvényi kereteket biztosítva, véghez viszi a felvidéki testvéreink részére a kárpótlást.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatásos rettegés egy bohózat
  2011-12-24 21:52:34, szombat
 
 
Hivatásos rettegés egy bohózatba illő szánalom

Karácsonykor egyáltalán nem akarok politikával foglalkozni, de most a parlamentből hazaérvén, így szenteste előestéjén röviden summáznám a mai nap tapasztalatait. Előrebocsátom, a kormány ámokfutásával most nem foglalkozom.

Mosolyogva olvasom a fősodratú média szalagcímeit, miszerint "többezres tömeg tüntetett a kormány ellen"...

Valójában pár száz tüntető volt, s ezeket az arcokat a 2006 és 2010 közötti tüntetéseken soha nem lehetett látni. Akkoriban hol voltak!? Aztán az LMP-és képviselők kiláncolták magukat és csak nagyon - nagyon sokára intézkedtek a rendőrök (szerintem a jobbikosok nem juthattak volna idáig - azonnal rabomobil, vízágyú stb. - és a sajtó is csak maximum "botrányról" számolna be).

Az LMP ötletét és remélt politikai hasznát kihasználva azonnal megjelent Gyurcsány és igyekezett a "demokrácia őreként" fellépni, miközben ő maga tiporta éveken keresztül hasonló eszközökkel azt. Az MSZP kapcsolt a lehető legkésőbb és iszonyú szánalmas módon, szinte könyörögtek, hogy őket is vigyék el a rendőrök a Gyorskocsi utcai fogdába... Persze senki nem szenvedett el paprikaspray-t, könnygázt, viperaütést, lovasrohamot, kicsavart karokat műanyag-kötegelővel átkötve, vízágyút stb....

Az egész baloldali tömörülés, a hivatásos rettegés egy bohózatba illő szánalom, amit sajnos a sajtó hihetetlen erkölcsi magaslatokba emelt létszámukat elképesztő módon túlozva...

De emlékezzünk, hogy az elmúlt években közülünk soha senkit nem engedtek el 1-2 óra után a fogdából mint őket, sőt nagyon sok esetben 48 vagy 72 órás fogvatartást alkalmaztak. Igaz ha ma is ezt teszik, akkor kinek - kinek bent kellett volna karácsonyozni vagy épp hanukázni a rácsok mögött! Ennyit a nagy rendőrterrorról ami miatt most sopánkodnak...

Mirkóczki Ádám

*** www.nemzetihirhalo.hu ********
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony fő üzenete a remény
  2011-12-24 12:26:47, szombat
 
  2011-12-24. 07:53
Karácsony fő üzenete a remény - de miben reménykedhetünk?

Hogy a karácsony megünneplése körül évtizedek óta gondok vannak, mindannyian tudjuk. A kommunisták annak idején ,,fenyőfaünneppé" kívánták volna zülleszteni Jézus Krisztus születésének ünnepét. A fogyasztói társadalomban pedig a kényszeres ajándékozás, az üzleti szellem és a mesterségesen felfokozott vásárlási őrület homályosítja el a karácsony vallási üzenetét.

A karácsony azonban még így, megnyomorítva is szép. A keresztény papok és mindazok, akik a nyilvánosság előtt szólnak a ,,karácsony üzenetéről", többnyire azt hangsúlyozzák, hogy az ünnep a családról és a reményről szól. A családról azért, mert a kis Jézus megszületését is egy szerető édesanya és édesapa várta, és az emberek számára példát mutat a ,,szent család" nagyszerű összetartása. A reményről pedig azért szól a karácsony, mert a világban Jézus születése idején is ezernyi gond és baj volt, a megváltó eljövetele révén azonban a gonoszság erői súlyos vereséget szenvedtek. Vagyis: a rossz igenis legyőzhető.
Ami a család szerepének fontosságát illeti, arról valóban nem lehet eleget beszélni a kihaló Európában, ahol sajnos egyre kevesebb az igazi, szerető, összetartó, népes család. Éppen ezért csak örülni lehet annak, ha a családi értékek kerülnek a figyelem fókuszába - legalább karácsonykor. De a remény fogalma körül már súlyos zavarok vannak. Az ünnepen megszólalók persze mindig beszélnek a reményről, anélkül természetesen, hogy világosan megfogalmaznák: mit értenek a kifejezés alatt?
A kereszténység reménység fogalma egyébként is meglehetősen homályos. Az ugyan nyilvánvaló, hogy arról van szó: bízzunk életünk jobbra fordulásában. A keresztény gondolkodók beszédeiből és nyilatkozataiból azonban a remény sajnos igen sok esetben a csodavárással kapcsolódik egybe. Mert az rendjén van, és mindenki el is mondja, hogy saját életünk rendbehozatala érdekében elsősorban önmagunknak kell erőfeszítéseket tennünk. Sajnos azonban sok esetben a minket körülvevő világ áldatlan állapota lehetetlenné teszi az értelmes, emberhez méltó életet. Mi a teendő ilyen helyzetben? A kereszténység elveti az erőszakot, sőt a ,,papok ne politizáljanak" jelszava mögé bújva sok lelkész a híveket is eltanácsolja attól, hogy túlzottan sokat foglalkozzanak a ,,mocskos politikával". Holott hazánk és az egész nyugati világ helyzete napjainkban olyannyira abszurd és kétségbeejtő, hogy valamit cselekedni kellene, éspedig igenis a ,,politikai szférában". A keresztény igehirdetőknek a reménységgel kapcsolatos eszmefuttatásai azonban közéleti cselekvésre alig-alig ösztönöznek. Csodavárásra annál inkább, melynek következtében aztán a ,,majd csak történik valami" érzése uralkodik el a lelkeken. Ami annyit jelent, hogy mindenki várja ugyan a változást, de senki sem tesz semmit.
Van azután a reménység fogalmának egy másik keresztény értelmezése is, melynek lényege: ebben a ,,megromlott" világban így is, úgy is a gonosz uralkodik, igazságosság csakis a túlvilágon képzelhető el. Ahol is a jók elnyerik jutalmukat, a gonoszok pedig megbűnhődnek. Szép, szép, remélhetően így is lesz, azonban sokak számára a túlvilági igazságszolgáltatás kényelmes felmentést biztosít a haza, a nemzet érdekében szükséges cselekvés kényszere alól. A gonosz túlságosan erős, azzal szemben győzni nem tudunk, de nem is érdemes, mert a túlvilágon mindenki megkapja majd azt, ami neki jár - vonja le a kényelmes és lelkiismeretet elaltató következtetést sok hívő egy-egy templomi szentbeszéd elhangzása után. Pedig maga Jézus sem tűrte az igazságtalanságot itt e földi létben: gondoljunk például arra, milyen dühvel űzte ki a kufárokat a zsinagógából.
Néha az az érzésem, a keresztény felekezetek vezetőinek jelentős része, a reménység jelszava mögé bújva lebeszéli híveit a közéleti cselekvésről, és a sztoikus belenyugvást, a magunk kis saját világának kiépítését hirdeti. A keresztény sztoicizmus nem valami újkori találmány: az irányzat jelen volt már a középkori egyházban is. Találjuk meg boldogságunkat az élet apró örömeiben, főleg a családban, ne nézzük az élet rossz oldalát, összpontosítsunk a jó dolgokra, és ne foglalkozzunk a világ nagy ügyeivel, a politikával - hirdeti a keresztény sztoicizmus, és hirdetik manapság a templomok szószékeiről is. Ahogyan a se nem keresztény, se nem sztoikus Voltaire (és nyomában sokan mások, többek között Florian Geyer) mondta: ,,Műveljük kertjeinket"! Szeretném azonban leszögezni: a sztoikus filozófia - annak vallásos illetve világi változata egyaránt - mindig is az éppen uralkodó ,,elitek" kedvenc tanítása volt, ugyanis az alattvalókat a fennálló társadalmi-politikai berendezkedés elfogadására, minden társadalmi és egyéb igazságtalanság eltűrésére nevelte.
A magam részéről azt szeretném, ha karácsonykor és más ünnepek alkalmával is több szó esne a civil kurázsiról, a nonkonformizmusról, az ellenállás szellemének élesztgetéséről. Értsük meg: változásban reménykedni csakis akkor van értelme, ha nem mástól várjuk, hogy ,,tegyen valamit", hanem készen állunk magunk is cselekedni nemzetünk sorsának jobbra fordítása érdekében. És ne ringassuk magunkat abban az illúzióban, hogy elegendő csupán a saját szakterületünkön kiválóan teljesíteni, és minden magától rendbe jön. Az a konzervatív hittétel sem állja meg a helyét a mai felfordult világban, mely szerint mindenki először a saját lelkében vívja meg a saját ,,belső forradalmát", és majd azután gondolkodhat a világ ügyeinek rendbe tételén. Ne ringassuk magunkat kényelmes illúziókban és hagyjunk fel a kibúvók keresésével: ma egy sarkaiból kifordított világban élünk, egy haldokló civilizáció díszletei között, ahol sem a munkánkat nem tudjuk rendesen végezni (sokaknak már munkája sincs), de saját lelkünk ápolására sem marad időnk és lehetőségünk mindaddig, amíg a fennálló hatalmi berendezkedést alapvetően meg nem változtatjuk, és egy élhető, emberhez méltó társadalmat nem teremtünk.
Ezúton kívánok a Kuruc.info kedves olvasóinak áldott karácsonyt és a nemzeti ellenállás szellemétől áthatott, nonkonformizmusban bővelkedő (de azért lehetőleg békés) új esztendőt.
Perge Ottó

További részletek: http://kuruc.info/r/7/89900/#ixzz1hRzZta5J
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kossuth tér 2011.12.23. - a te
  2011-12-24 12:05:42, szombat
 
  Kossuth tér 2011.12.23. - a tegnapi nap krónikája


2011. december 24., szombat

Elfogyott a WC lánc; latexet is húztak a tiltakozók; a rendőrök először alkalmazták a vombat alakzatot. Akik lemaradtak a tegnapi eseményekről, most bepótolhatják.

10:04 Orbán állítólag lánclevelet küldött az LMP-s képviselőknek, amelyben azt ígérte, a továbbküldők között szétosztja a magánnyugdíjpénztár-tagok vagyonát.
10:20 Hiánycikk lehet az ünnepek alatt minden láncféleség. Akit az ünnepi ételek meghajtanak, még ma szerezzen be elegendő WC láncot.

10:22 A dunai oldalon 300 Green Peace aktivista láncolta és lakatolta magát a bejárathoz. Ők a kíméletes libatömésért és a demokrácia megőrzéséért akcióznak, és remélik, hogy valakinél megvannak a lakatkulcsok, mert nagyon kell pisilniük.

10:26 Több LMP-s képviselő is félreértette a délutáni demonstrációt, és nem csak leláncolta magát, de latex ruhát is húzott, és arra kérte a rendőröket, hogy "még üss, még, még, az azonosítóddal is!"

11:12 A rendőrség Karácsony Gergely elfogásakor sikeresen alkalmazta a képviselőn a vombat alakzatot. Ennek lényege, hogy a rendőrök hason megközelítik az elkövetőt és közben füvet rágcsálnak, Tarlós István pedig az újságíróknak mosolyog.

11:20 Többen tévedésből azt skandálják, hogy ,,Gyurcsány takarodj!"

11:23 Többen tévedésből azt skandálják, hogy ,,Gyurcsány gyere vissza!"

11:30 Kövér László arra kérte a Kossuth téren tüntetőket, hogy lehetőleg a tér burkolatával kezdjenek el dobálózni, mert jövőre úgyis felújítják a teret, és így legalább a bontás ingyen lenne.

12:45 Gyurcsány Ferencnek megmutatták a Gyorskocsi utcában a leendő celláját. Állítólag nem ellenkezett, de kért bele egy új jakuzzit, mert a mostanit valaki összehagyómiklósozta.

17:02 A tüntetőkkel és az elhurcolt képviselőkkel szolidaritásból Mesterházy Attila kilőtte a saját szemét egy gumilövedékkel.

19:00 A vérző fejű Révész Máriusz is megjelent a Parlamentnél, de miután szóltak neki, hogy ez most nem az a lemez, inkább elment a Tóth kocsmába fröccsözni.

19:04 Gyurcsány Ferenc is megjelent vérző fejjel, akit a szintén vérző arcú Molnár Csaba és Vágó István követtek "Viktor takarodj, vidd a ratyi csapatod" rígmust kántálva.

19:07 Urbán Flórián elindult Újpest városközpontból, hogy 4-4-2-es felállásban megvédje a demokráciát és elzavarja az ÁVH-t.

19:20 Lendvai Ildikót Jeanne D'arc-nak öltözve látták az Alkotmány utcában egy mobil máglyával a hóna alatt a Parlamet felé kocogni.

19:37 Gyurcsány Ferenc megírta és elküldte Orbán Viktor őszödi beszédét a miniszterelnöki hivatalba.


http://hircsarda.blog.hu/2011/12/24/kossuth_ter_2011_12_23_a_tegnap_nap_kronikaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az apja tanítja a fiát csajozn
  2011-12-24 11:52:24, szombat
 
  Az apja tanítja a fiát csajozni. Először kérdezd meg a lánytól, hogy jön-e táncolni ha nemet mond, akkor kérdezd meg tőle hogy iszik-e valamit, ha erre is nemet mond, akkor mutasd meg neki az erődet!

A gyerek másnap a diszkóban kipróbálja egy csajnál:
- Jössz táncolni?
- Nem
- Iszol valamit??
- Nem
- Tarkón vágjalak?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A megélhetési nácivadász újra
  2011-12-24 08:55:21, szombat
 
  A megélhetési nácivadász újra színre lép
2011. december 23. 18:51:02

A nyári, budapesti pofára esést követő néhány hónapos viszonylagos csend után a gátlástalan cionista ámokfutás mintapéldánya, Efraim Zuroff ismét színre lépett.

Úgy látszik kezdett kiürülni a kassza és a nyilvános mocskolódás is hiányozhatott neki, mert a napokban azzal a hányingert keltő önelégült arcával ismét kiállt a kamerák elé és bejelentette a gyűlölködő hadjárat legújabb állomását:

,,Elindítjuk Az utolsó esély - 2 műveletet, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ újabb nácivadász programját. Az amerikai Targum Shlishi alapítvánnyal közös program részeként 25 ezer eurót ajánlunk fel mindazoknak, akik hozzájárulnak náci háborús bűnök elkövetésében érintett személyek felkutatásához és felelősségre vonásához. A program mindenekelőtt a balti országok hatóságainak, valamint a németországi, osztrák, lengyel, horvát, román és magyar nyomozó hatóságok munkájának támogatására szolgál. Minderre azért van szükség, mert közel 70 évvel a holokauszt után még több száz náci háborús bűnös van szabadlábon, a gyilkosok bűne pedig az idő múlásával nem lesz kisebb."

A hírt olvasva a gyanútlan szemlélődő nem tudja eldönteni, hogy a bejelentés hallatán harsányan felnevessen, vagy inkább elsírja magát, mert amit Zuroff mond, az egyszerre röhejes és megdöbbentő. Hisz azok, akik után ez a megélhetési nácivadász kutat a legjobb esetben is 90 év körüliek, de sokkal valószínűbb, hogy már nem is élnek. Nem hinném, hogy pont ez a háborús generáció lenne az, akiket valamilyen különös véletlen folytán tömegesen hosszú élettel áldott volna meg a sors.

Így aztán bátran kijelenthető, hogy Az utolsó esély program lényegében nem más, mint egy pénzlekarcoló művelet, a gátlástalan holokauszt-ipar egyik ága, ami az utolsó pillanatig kihasználja a szerencsétlen sorsú emberek emlékét. Efraim Zuroff csak azért, hogy bizonyítsa a Wiesenthal Központ szükségességét, csak azért, hogy az erre fogékony közegekben magát továbbra is az igazság bajnokaként tudja mutogatni, ismét átgázol majd mindenen. Át a józan észen, az emberségen, a tisztességen. Nem érdekli, hogy nincsenek bizonyítékok, nem érdekli semmi, csak a saját aljas kis "igazsága" és persze a megélhetése.

Így megy ez.

Mondjuk, azért az érdekelne, hogy meddig lesz még az ilyen Zuroff-félék arcán bőr újabb és újabb ,,utolsó esélyeket" kitalálni, vagy legközelebb már az lesz a program, hogy kihantolják az általuk valamilyen indokkal kinevezett bűnösöket és megkövezik a holttesteket? Esetleg felkutatják a hozzátartozókat, és azokat kötelezik jóvátételre? Vagy mégis milyen megélhetési rettegés jöhet még? Mert hogy valami lesz, afelől ne legyenek kétségeink.

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=92867
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OV globalista dogmája megdőlni
  2011-12-24 08:49:55, szombat
 
  OV globalista dogmája megdőlni látszik
2011. december 21. 00:46:11

,,Mindig elmondom Vona elnök úrnak, képviselőtársamnak, hogy biztosan sokan vannak Magyarországon, akik szívesen hallják azt a mondatot, hogy ,,Nem fizetünk". (...) Az is jól esne a magyaroknak, ha azt mondanánk, hogy holnap reggel mi Magyarország adófizetőinek pénzéből egy fillért sem küldünk adósság visszafizetésre, hanem azt a több mint ezermilliárdot, amit erre a célra kéne küldeni - melynek a fölhalmozásában a felelősség egészen egyértelmű - azt inkább megtartjuk magunknak.

Ezen lehet gondolkodni, csak arra kérem önöket, hogy mielőtt felülnek erre a könnyű álmot ígérő gondolára, azelőtt a következő dologgal és következményekkel vessenek számot (...), ha azt tennénk, amit Önök mondanak az egész egyszerűen csődbe rántaná Magyarországot. (...) Ezért azt kell mondanom újra és újra, akárhányszor is provokál ebben a Jobbik, mindig ezt kell mondanom: Magyarország államadósságát vissza kell fizetnünk" - fejtegette az államadósság átütemezése kapcsán felvetett jobbikos kérdésre OV, még a múlt hét elején a Parlamentben.
[a teljes OV beszéd ITT, az érintett rész 8:13-tól]

Akik rendszeresen figyelik a belpolitika történéseit, azok pontosan tudják, hogy az elmúlt időszakban nem ez volt az első ilyen jellegű csörte a miniszterelnök és a radikálisok között. Azonban a végkifejletet tekintve most sem történt semmi másként, mint a korábbi esetekben. OV, mint eddig mindig, most is szándékosan csúsztatva összekeverte az államadósság átütemezésének és a visszafizetés megtagadásának kérdését. A radikálisok minden esetben átütemezésről a fizetési feltételek könnyítéséről beszéltek, míg OV mindannyiszor a fizetés megtagadásáról és annak következményeiről értekezett és mindannyiszor kitartott azon álláspontja mellett, hogy az államadósság megbolygatásának kérdése egész egyszerűen nem kerülhet napirendre, mert annak még a felvetése is súlyos károkat okoz Magyarországnak.

Ha csak felületesen, ha csak a felszínt kapargatva vizsgáljuk az ügyet, akkor OV óvatossága valamelyest érthető, hisz a globális pénzpiac valóban ugrik az ilyen jellegű kijelentésekre, és azonnal nyomást gyakorol az adott ország gazdaságára és vezetőire, hogy még véletlenül se kerüljön a kérdés a komolyan megfontolandó dolgok sorába. De ettől még a tény, tény marad, és ma már mindenki, még a legnagyobb pénzügyi analfabéták is tisztában vannak azzal, hogy a magyar államadósság visszafizethetetlen. És tegyük hozzá gyorsan azt is, hogy ez nem csak a magyarra, hanem még jónéhány európai országra is igaz.



Ezért hamis OV érvelése, ezért nem lehet, ezért nem szabadna azt ilyen egyértelműen, már-már dogmaszerűen ismételgetni, hogy az utolsó fillérig, ha beleszakadunk is, visszafizetünk mindet. De legfőképp azért nem, mert ez nem igaz, mert ez egész egyszerűen lehetetlen. OV a sorozatos pofára esések ellenére jól láthatóan még mindig azt hiszi, hogy el tud lavírozni, hogy el tud játszadozni a globalisták írta feltételek között. Azt hiszi, hogyha elfogadja az ő játékszabályaikat, akkor esetleg nyerhet. Pedig nem. Mert itt és így nem lehet nyerni.

Persze most a narancsosok közül sokan mondhatnák azt, hogy kívülről nagyon könnyű okosakat mondani, hogy demagóg dumákat felelősség nélkül elengedni nem kerül semmibe sem. Azonban a helyzet ma már nem így áll, hisz az államadósságok átrendezésének kérdése, és annak felvetése mára európai üggyé vált. Amit mi nem mertünk meglépni, azt megtették mások. Amiről nálunk még beszélni sem szabad, az máshol már kormányzati programmá emelkedett.

Az írek ugyanis nem rettentek meg, nem akartak mindenáron megfelelni a globalista elvárásoknak, hanem egész egyszerűen kijelentették, hogy csak abban az esetben írják alá az új európai költségvetési paktumot, ha cserébe Írország kormányzati adósságát nagymértékben átrendezik.

,,Nem nyerő az az elképzelés, hogy megállapodás nélkül, adósságunk jelentős átrendezése nélkül népszavazást tudunk rendezni. Mielőtt föltesszük a kérdést (népszavazásra), ezt meg kell oldani, és ezt már kezdik érteni EU-szinten is, amitől erősödik a pozíciónk"

- mondta ki az OV szerint kimondhatatlant Bryan Hayes, Írország pénzügyminiszter-helyettese a The Sunday Business Post című lapnak adott interjújában, majd így folytatta:

,,Törlesztjük az adósságunkat, ez nagyon fontos üzenet. De hosszabb lejáratot akarunk, hogy be tudjuk indítani a gazdaságot, hogy 2-3 százalékos növekedést érhessünk el."

Nem kétséges egy tabu ledőlt.

Végre kimondta valaki, hogyha teljesen kiszipolyoznak egy társadalmat, akkor a végére tényleg nem lesz senki, aki fizessen. Végre kimondta valaki, hogy egy-egy ország mélyrepülése hosszabb távon nem csak az adott társadalom problémája, hanem azoké is, akik beletaszították az adósságspirálba őket. Végre kimondta valaki döntéshozói szinten is, hogyha nem lesz változás, akkor az egész rendszer nagyon rövid időn belül összeomlik.

És innentől már csak egy kérdés van: Vajon mi mikor vetjük fel hivatalosan ugyanezt?

gabeebee

Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=1&Direkt=92704
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert: Karácsonyi mese
  2011-12-24 08:23:48, szombat
 
  Wass Albert: Karácsonyi mese



Nagyapánk ott ült szokott helyén a kandalló mellett, s olykor egy-egy bükkfahasábot vetett a sziporkázó tűzre. A szűzdohány füstje kék felhőbe burkolta pipázó alakját ott a nagyszoba végiben, s ezüstös szakállán olykor megcsillant a láng.

Mi gyermekek a mennyezetig érő, gyertyafényben izzó karácsonyfa körül álltunk elfogódottan és izgalomtól elmeredt szemmel, és sóvár pillantásokat vetve a karácsonyfa alatt fölhalmozott ajándékokra, hűségesen elénekeltük a Mennyből az angyal összes verseit. Ének után apám fölolvasta a betlehemi csillag történetét a Bibliából, elmondtuk közösen a karácsonyi imádságot, s azzal nekiestünk a játékoknak, akár karámba szorított birkanyájnak az éhes farkascsorda. Kis idő múltával nagyapánk megszólalt ott a kandalló mellett a maga érdes vénemberhangján:

- Aztán tudjátok-é - kérdezte -, hogy miképpen keletkezett tulajdonképpen a karácsony?

- Akkor született a Jézus Krisztus - felelte Margit húgom okosan új babaháza előtt térdepelve, s nagyapánk bólintott rá.

- Ez igaz - mondta -, mert hogy ő volt az Úristen legnagyobb karácsonyi ajándéka az emberi világ számára. De maga a karácsony már régen megvolt akkor. Ha ideültök mellém a tűzhöz, elmondom, hogyan keletkezett.

Köréje gyűltünk a szőnyegre, mindegyikünk valami új játékot cipelve magával, s figyelmesen lestük a száját, mert nagyapánk nagyon szép és érdekes meséket tudott ám.

- Hát az úgy volt - kezdte el, miután nagyot szippantott a pipájából -, hogy réges-régen, amikor Noé apánk unokái megépítették volt a Bábel tornyát, s annak ledőlte után nem tudták megérteni egymást többé, mert az önzés összezavarta a nyelvüket, az irigység és az elfogultság egyre jobban és jobban kezdett elhatalmasodni ezen a földön. Aki nem volt olyan ügyes, mint a szomszédja, azt ölte az irigység, hogy a másiknak szebb háza van. Aki rest volt megművelni a földjét, az irigyelte azt, akinek szebb búzája termett, s mikor az irigykedés már igen-igen elhatalmasodott az embereken, akkor megszületett benne a gonoszság. A rest lopni kezdett, a tolvaj gyilkolni, s a kéregető rágyújtotta jótevőjére a házat. Addig-addig, hogy egy napon aztán az Úristen odafönt az égben megsokallotta az emberek gonoszságát, s rájok szabadította a sötétséget és a hideget.

A nap eltűnt az égről, a vizek befagytak, s a rablógyilkos számára nem termett többé semmi az elrablott földön. Nagy fázás, éhezés és pusztulás következett ebből az egész emberi világra. Mikor pedig már közeledett erősen az idő, mikor minden emberi életnek el kellett volna pusztulnia a földön, az Úristen odaintette maga mellé kedvenc angyalát, a Világosságot, és ezt mondta neki:

"Eridj le, hű szolgám, s nézz körül a földön, melyet gonoszsága miatt pusztulásra ítéltem. Vizsgálj meg minden embert, asszonyt és gyermeket, s akiben még megtalálod egy csöpp kis nyomát a jóságnak, annak gyújtsál gyertyát a szívében. Én pedig majd az utolsó előtti napon alánézek a földre, s ha csak egy kicsike világosságot is látok rajta, megkönyörülök az emberi világon, s megváltoztatom az ítéletet, amit kiróttam rája."

Ezt mondta az Úristen, s a Világosság angyala alászállott a földre, hogy teljesítse a parancsot. A föld sötét volt és hideg. Mint a csillagtalan, zimankós téli éjszaka, olyan. Az emberek tapogatózva jártak az utcákon, s akinek még volt egy darabka száraz, fagyott kenyere, az elbújt vele a pincék mélyére, hogy ne kelljen megossza mással. Egy birkabőr bundáért meggyilkolta apját a fiú, s akinek még tűz égett a kemencéjében, az fegyverrel őrizte szobája melegét a megfagyóktól. Az angyal nagyon-nagyon elszomorodott, hogy hasztalan járta az emberi világot, mert nem talált benne sehol egy fikarcnyi jóságot sem.

Lassanként kiért a városból, s ahogy a dűlőúton haladt fölfele a hegyek irányába, egyszerre csak összetalálkozott a sötétben egy emberrel, aki egy döntött fát vonszolt magával kínlódva. Kiéhezett, sovány ember volt, s csak szakadt rongyok borították a testét, de mégis húzta, vonszolta magával a terhet, bár majdnem összeroskadt a gyöngeségtől.

"Minek kínlódsz ezzel a fával? - kérdezte meg az angyal. - Hiszen ha tüzet gyújtanál belőle magadnak itt, ahol állsz, megmelegedhetnél mellette."

"Jaj, lelkem, nem tehetem én azt - felelte az ember. - Asszonyom, s kicsi fiacskám van otthon, kik fagynak meg, s olyan gyöngék már, hogy idáig nem jöhetnének el. Haza kell vigyem nekik ezt a fát, ha bele is pusztulok."

Az angyal megsajnálta az embert, és segített neki a fával, s mivel az angyaloknak csodálatos nagy erejük van, egyszerre csak odaértek vele a sárból rakott kunyhóhoz, ahol a szegény ember élt. Az ember tüzet rakott a kemencében, s egyszeriben meleg lett tőle a kicsi ház, s míg egy sápadtra éhezett asszony s egy didergő kisfiú odahúzódtak a tűz mellé melegedni, az angyal meggyújtott egy gyertyát az ember szívében, mert jóságot talált abban.

"Édesanyám, éhes vagyok..." - nyöszörögte a gyermek, s az asszony benyúlt a rongyai közé, elővett egy darab száraz kenyeret, letörte az egyik sarkát, s odanyújtotta a gyermeknek.

"Miért nem eszed meg magad a többit? - kérdezte az angyal. - Hiszen magad is olyan éhes vagy, hogy maholnap meghalsz."

"Az nem baj, ha én meghalok - felelte az asszony -, csak legyen mit egyék a kicsi fiam."

S az angyal ott nyomban meggyújtotta a második gyertyát is, és odahelyezte az asszony szívébe. A gyermek leharapott egy kis darabot a kenyér sarkából, aztán megszólalt:

"Édesanyám, elhozhatom két kis játszótársamat a szomszédból? Ők is éhesek, s nincs tűz a házukban. Megosztanám velük ezt a kis kenyeret, meg a helyet a tűznél!"

Az angyal pedig meggyújtotta a harmadik gyertyát is, és odaadta a kisfiúnak, aki boldogan szaladt ki a gyertyával a sötét éjszakába, hogy fénye mellett odavezesse kis társait a tűzhöz és a kenyérhez.

S pontosan ekkor érkezett el az utolsó előtti nap, és az Úristen alánézett a földre, s a nagy-nagy sötétségben meglátott három kis pislákoló gyertyalángot. És úgy megörvendett annak, hogy az angyal mégis talált jóságot a földön, ha nem is többet, csak hármat, hogy azon nyomban megszűntette a sötétséget, visszaparancsolta a napot az égre, s megkegyelmezett az emberi világnak.

S azóta minden esztendőnek a vége felé az Úristen emlékeztetni akarja az embereket arra, hogy a gonoszság útja hova vezet, s ezért ősszel a napok rövidülni kezdenek, a sötétség minden este korábban szakad alá, és minden reggel későbben távozik, hideg támad, és befagynak a vizek, s a sötétség uralma lassan elkezdi megfojtani a világot. Mi emberek pedig megijedünk, s eszünkbe jut mindaz a sok rossz, amit elkövettünk az esztendő alatt, és amikor eljön a legrövidebb nap, és a Világosság angyala alászáll közénk jóságot keresni, egyszerre mind meggyújtjuk a karácsonyfák gyertyáit, hogy az Úristen ha alátekint, fényt lásson a földön, s megbocsássa a bennünk lévő jó miatt a bennünk lévő rosszat.

- Ez a karácsony igazi meséje - fejezte be nagyapánk ott a kandalló mellett azon a régi-régi karácsonyestén -, én pedig azért mondtam el nektek, gyerekek, hogy megjegyezzétek jól, és emlékezzetek reá. Mert ez a mi emberi világunk újra építeni kezdi a Bábel tornyát, melyben egyik ember nem értheti meg a másikat, jelszavakból, hamisságokból, elfogultságokból és előítéletekből, s jönni fog hamarosan az irigység is, a rosszindulat, meg a gonoszság, melyek miatt az Úristen újra pusztulásra ítéli majd az embert. Tolvajlás és gyilkosság fog uralkodni a földön, s ha a nyomorúság és a nagy sötétség rátok szakad majd, akarom, hogy emlékezzetek: csak a szívetekben égő gyertya menthet meg egyedül a pusztulástól.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népirtás és a török-francia ka
  2011-12-24 08:23:07, szombat
 
  Népirtás és a török-francia kapcsolatok



A francia parlament alsóháza törvényt fogadott el, amely bűnténynek tekinti az 1915-ben törökök által elkövetett örmények elleni népirtás tagadását. Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök kijelentette, hogy országa félbeszakít minden politikai, katonai és üzleti kapcsolatot Franciaországgal, és ma ezt az országot tüntetőleg otthagyta a török nagykövet.

Ugyanakkor az örmény népirtást tényét a világ 20 országa, nemzetközi szervezetek, többek között Oroszország és az Európai Parlament is elismerik. Az első világháború idején az Oszmán Birodalom, amelynek utódja a mai Törökország, Németország oldalán harcolt Anglia, Franciaország és Oroszország ellen. Ezután az örmény lakosság tervszerű kiirtása kezdődött meg. Ennek eredményeképpen 1,5 millió ember, azaz az akkori örmény nemzetnek a fele pusztult el. Törökország túlzottnak nevezi ezt a számot, és azt állítja, hogy mind a két fél veszteségeket szenvedett, és hogy ezeket a veszteségeket az örmények fegyveres felkelése okozta.

A népirtás tényét Franciaország még 10 évvel ezelőtt ismerte el. Franciaországban jogi szankciókat próbálták bevezetni azokkal szemben, akik tagadják az örmény népirtás tényét, de a Népi Mozgalom Unió miatt, amelynek tagja Nicolas Sarkozy is, a kísérlet kudarcot vallott. Ugyanakkor ma éppen ez a párt és francia elnök kezdeményezték e törvény elfogadását. Ankara azzal vádolja Párizst, hogy az elnökválasztás előtt a történelemtudományt politikai célokból használja. Ennek a véleménynek van komoly alapja, véli Jurij Rubinszkij az Európa Intézet Francia Kutatási Központjának vezetője.

- Érthető Franciaország álláspontja. Hiszen ott nagy örmény diaszpóra él: 450-500-ezer ember, köztük sokan jelentős helyet foglalnak el a társadalomban olyan városokban, mint Marseille, Párizs és Lyon. Ez egy bizonyos eszköz a franciaországi választási kampányban. Természetesen folyik a harc a választók ezen részéért.

Január 5-én a törvénytervezet Franciaország Szenátusa elé kerül. Várható, hogy a parlament felsőháza megszavazza egy évi börtönbüntetést és 45-ezer eurós pénzbüntetést a népirtás tagadásáért. Egyesek ezt Nicolas Sarkozy előzetes győzelmének nevezik, mások pedig az EU legnagyobb országa az örmények iránti empátiájának, megint mások annak, hogy Franciaország nyomást próbál gyakorolni Törökországra, amelyet nem akar látni az EU-ban. Ugyanakkor maga Ankara is még jobban kételkedhet abban, kell-e neki csatlakoznia az EU-hoz.

ruvr.ru
2011. december 23.


http://jovonk.info/2011/12/23/nepirtas-es-torok-francia-kapcsolatok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
47 közalkalmazottat rúg ki kar
  2011-12-24 08:19:56, szombat
 
  47 közalkalmazottat rúg ki karácsony előtt Pest megye

2011, december 23 - 19:19


Rendkívüli közgyűlés keretében, megváltozott feladatokra való hivatkozással 47 hivatali dolgozó (köztisztviselők, ügykezelők) január 1-jei elbocsátásáról döntött ma a Pest Megyei Önkormányzat. Csanádi Gábor és Varga Zoltán jobbikos megyei képviselők aljas és embertelen lépésnek nevezték a döntés, és sajtótájékoztatójukon elmondták, pártjuk minden jogi segítséget megad az érintetteknek.

A jövő évi átszervezések során több dolgozót átvesz a Pest Megyei Kormányhivatal, 47 ember azonban biztosan az utcára kerül. Hogy pontosan kik, azt még nem lehet tudni, a szerencsétlenül járt dolgozók leghamarabb két ünnep között fogják megtudni, hogy nevük rajta lesz-e a listán, addig marad a létbizonytalanság.

Költséghatékony, de embertelen

A Jobbik különösen felháborítónak tartja, hogy a pénteki rendkívüli közgyűlésen ,,bizottsági struktúra átalakítása" címszóval a bizottságok számát úgy csökkentették, hogy a 26 fideszes képviselőből 15 bizottsági tag (ez az alapdíjon felül plusz 45 százalékos bérezéssel jár), továbbá három bizottsági elnök és egy tanácsnok is (plusz 90 százalékos bérezéssel) pozícióban maradhatott. A csőd szélére jutott megye közgyűlését vezető Szűcs Lajos parlamenti fizetése mellé több mint félmillió forintot rak zsebre, csakúgy mint két főállású alelnök társa, akik munkája a felvett összeghez képest a jobbikos képviselő szerint nem látható.

,,A megyei önkormányzat kétségkívül költséghatékonyabb lesz e 47 ember nélkül, de ilyen magas tisztségviselői fizetések mellet embertelennek és megalázónak tartjuk a kirúgásokat" - nyilatkozta a mai sajtótájékoztatón Varga Zoltán. A jobbikos képviselő szerint a kialakult helyzet a fideszes megyei vezetés ámokfutásának is köszönhető. A mai rendkívüli ülésen a Jobbik még karcsúbb bizottsági taglétszámra tett javaslatot, ám ezt a fideszes képviselő leszavazták.

Csanádi Gábor, a Jobbik Pest megyei frakcióvezető felhívta a figyelmet, hogy a felmondások módja jogi aggályokat is felvet. 47 fő kirúgása ugyanis már csoportos elbocsátásnak minősül, ilyen esetben pedig a Munka Törvénykönyve legalább harminc napos bejelentési kötelezettséget ír elő. Ennek ellenére a határozatot a mai napon, december 23-án keltezték, melyet a főjegyző azzal magyarázott, hogy minderről ők is csak a csütörtöki napon kaptak értesítést a kormánytól.

A jobbikos képviselő elmondta, amennyiben az érintettek úgy döntenek, hogy pertársaságot alakítanak, pártja minden jogi segítséget meg fog adni.

A Jobbik az előterjesztéstől név szerinti szavazás kért, amelyet a Fidesz elutasított, ám mivel nyilvános adatról van szó, az alábbi listán megtekinthető a karácsony előtti tömeges kirúgásokat támogató képviselők névsora.



Szavazottak listája

http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/2011/11/szavazas_2.jpg


Év végi vagyonátjátszási hajrá

Szintén ma reggel tárgyalta a közgyűlés a megyei önkormányzat tulajdonában lévő, 3,5 millió forintos törzstőkéjű Museum Complex Kft - amely többek között a Munkácsy-trilógia, illetve a Honfoglalás című festmények Nemzeti Galériába szállítását bonyolította - ügyét. A cég együttműködik a Munkácsy Art Kereskedelmi, Rendezvényszervező Kft-vel, amely a fideszes megyei vezetők döntése értelmében 49 százalékos tulajdonrészt birtokába jut, cserébe a cég egy nyilatkozatban vállalja, hogy 9 millió forintig felemeli törzstőkéjét.

A Jobbik szerint felmerül a vagyonátjátszás gyanúja. ,,Már maga a vagyonátadás is rendkívül aggályos volt, november óta nem kaptunk információt arról, hogy milyen intézményeket ad át az államnak a megye, illetve mennyi ezek piaci érte" - nyilatkozta az eset kapcsán Csanádi Gábor. ,,Amikor Szűcs Lajost erről faggattuk, csak annyit mondott, hogy az önkormányzat mindentől megszabadul, de hogy pontosan mi az a minden, arra a mai napig nem kaptunk választ" - mondta a jobbikos képviselő.

A Munkácsy Art Kft egyébként nem egy patinás cég. 2010. szeptember 17-én jegyezték be, tulajdonosa száz százalékban egy bizonyos Munkácsy Holding Kft, amelyet 2010. október 18-vettek nyilvántartásba. ,,Utána fogunk járni, hogy az utóbbi hónapokban hány hasonló cég alakult az ország 19 megyéjében" - ígérte Csanádi, majd megjegyezte - ,,Vas megyében még december 27-én is lesz rendkívüli közgyűlés, kíváncsian várjuk, hogy milyen cégek fognak bejelentkezni és adott esetben többletjogosultságokat szerezve a közvagyont magáncégeknek átjátszani".



B.J.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.