Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Curry Fa,virága és termése
  2011-12-06 21:20:37, kedd
 
  Curry levél Link

Dél-nyugat Ázsia, India.
A curry fa egy kicsiny lombhullató fa.
Megtalálható az erdőkben mint bozót képző növény.

A legtöbb indiai étel elképzelhetetlen e nélkül a nagyon illatos (aromás) fűszer nélkül. A Curry levél bokor folyamatosan nagy mennyiségben fordul elő Indiában. Ma már ezt a növényt házi kertekben, farmokon is termesztik.

A nyugati világ lelkesen fogadja a indiai Curry levelet, különösen azok akik szeretik a pikáns, de nem túl csípős ételeket.

Nagyon sok változatban elkészített Curry fűszerkeverékek alapanyaga








Link
Curryfű FŰSZEREK ÉS ÍZESÍTŐK * Curry

"Curry-por (púder) Neve az indiai "Kari"-szósz szóból ered, melyből az angol gyarmatosítók csinálták a Curry-t és terjesztették el Európában.

USA-ban és Európa sok országában nagyon régi, közkedvelt, híres fűszerkeverék. Előállítható enyhe, erős és amerikai módra édeskésen. A kívánt íz és erősségi foknak megfelelően 10-30 féle fűszert tartalmazhat.

Fő alapanyaga kurkumagyökér. A Curry felhasználható tojásos, paradicsomos, rizses, szárnyas, hal- és mindenféle húsételek elkészítéséhez. Fűszerezzünk vele óvatosan, hogy az ételt el ne rontsuk. Kiváló, emésztést serkentő szer.

Curry enyhe: 7,5-7,5 rész finomra őrölt rózsa- vagy erős paprika, gyömbér, kordamamimag, 10-10 rész finomra őrölt kurkumagyökér, szegfűbors, 12 rész finomra őrölt fekete bors, 3-3 rész finomra őrölt szegfűbors, fahéj, szerecsendió, 2 rész finomra őrölt köménymag.

Curry erős: 15-15 rész finomra őrölt erős paprika, fekete bors, kurkumagyökér és koriandermag, 10 rész finomra őrölt gyömbér, 5 rész porított kordamamimag, 3-3 rész finomra őrölt kömény, szegfűszeg, szerecsendió-virág, fahéj, fehér bors.

Curry édeskés: 5-5 rész finomra őrölt kurkuma, nemes paprika, gyömbér, 3-3 rész koriander, lepkeszegmag, kömény, szegfűszeg, fahéj, 2-2 rész fokhagyma és tormapor.

A Curry fűszerkeverékek pikánsak, tizenöt-húsz féle fűszert tartalmaznak. Fő alapanyaguk a sárga kurkumagyökér, a Curry levél, római kömény, koriander, chili és a szerecsendió. Az Európában készítettek gyengébbek az eredeti indiainál. A curry port általában tálalás előtt, de mértékletesen használjuk."

Alapanyagok Link





A szalmagyopár helichrysum angustifolium Link

A curryfűnek is nevezett növény aromás,illatos,virágai kicsik,sárgák,melyek a szalmavirágra emlékeztetnek. Az ezüstös levelek curry illatúak.
Méret: 25-30 cm magas és ilyen széles bokorrá fejlődik.
Könnyen tartható sziklakertbe,virágágyásba,fűszerkertbe,virágládába.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Isten szeretete árad rajtad
  2011-12-06 09:10:27, kedd
 
  A Biblia azt mondja, a szeretet szokás

"Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok?
Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik."
(Lukács 6:32)



Ha a szereteted olyan, mint egy villanykapcsoló, felkapcsolod, és leoltod, akkor nem úgy szeretsz másokat, ahogy Isten akarja, hogy szeresd őket. Úr Jézus azt mondja: "Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, akkor mi a jutalmatok? (Lukács 6:32a)"

Az ő nézőpontja ez: Mindnyájan tudjuk szeretni azokat, akik viszontszeretnek. A szeretetben naggyá válni azt jelenti, hogy megtanulod szeretni azokat is akik nem szerethetőek, amikor szereteted azokat, akik nem szeretnek téged, amikor szereted azokat, akik bosszantanak, idegesítenek, amikor szereted azokat, akik hátba támadnak, akik pletykálnak rólad.

Ez teljesíthetetlen feladatnak tűnik, és az is, ezért van szükségünk, hogy Isten szeretete bennünk legyen, mert csak így tudunk szeretni másokat. "Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket" (1.János 4:16)

Amikor felismerjük, hogy Isten mennyire szeret minket - extravagáns, ellenállhatatlan, feltétel nélküli szeretettel - akkor ez a szeretet megváltoztatja egész életünk irányultságát. Ha nem fogadjuk el Isten irántunk való szeretetét, akkor nehéz lesz számunkra másokat szeretni. A szeretetlen, nehéz, bosszantó emberek szeretéséről beszélek, akik mások vagy éppen követelőzők.

Nem tudod megtenni, csak ha Isten szeretete árad rajtad keresztül. Szükséged van rá, hogy megismerd Isten szeretetét, hogy aztán az túlcsorduljon az életedből mások felé!

Daily Hope by Rick Warren *Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 4263
  • e Hónap: 8064
  • e Év: 69365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.