Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Újabb pénzek a 'holokauszt túl
  2011-12-07 19:42:08, szerda
 
  Újabb pénzek a 'holokauszt túlélőknek'



Újabb eurómilliók folynak az úgynevezett holokauszt túlélők zsebébe. Nekik ugyan egy puskalövést sem kellett leadni, nem kellett farkasszemet nézni az ellenséggel, halálra fagyni a lövészárkokban, de azért havi több száz eurós külön nyugdíjat kapnak. Elég, ha három hónapig gettóban volt, vagy ,,álnéven" kellett bujkálnia. Ez már feljogosítja arra, hogy megkapja a nagyjából havi 60 000 - 90 000 forint ,,prémiumot".

A new yorki központtal egyeztetve a német kormány ugyanis lejjebb vitte a ,,rejtőzködési időt" vagyis 12 hónap helyett már elég ha 3 hónapot igazol valahogy a zsidó, és máris megkapja a havi pluszt. Ez egy évben 48 millió euró kiadást jelent a német államnak.

Azért végezzünk gyorsan egy kis számolást, mert érdemes. Ha mostani árakban és fizetésekben mérünk (!), akkor ha valaki keres 80 000 forintot, és fizeti 40 évig a nyugdíj járulékot, akkor fog kapni 60 000 nyugdíjat. Ha ugyanezt a pénzt 3 hónap alatt ,,befizeti" valaki a nyugdíj alapba, akkor az azt jelenti, hogy 480 hónap helyett három hónap alatt keresett ugyanannyit. Az mindössze annyit jelent, hogy mai árakon nézve, a német kormány 12 800 000 forintos havi fizetésnek ismeri el a három hónap bujkálást. Ez annyira nevetséges, hogy ehhez nem lehet hozzáfűzni semmit. Mindenesetre sokan jól élnek belőle az biztos. Elmondhatjuk, hogy a legjobb befektetés nem az államkötvény, értékpapír és tőzsde, hanem a holokauszt-részvétel!

Kun András - Jövőnk.info
2011. december 07.

http://jovonk.info/2011/12/07/ujabb-penzek-holokauszt-tuleloknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lavrov lemondta részvételét az
  2011-12-07 19:39:15, szerda
 
  Lavrov lemondta részvételét az EBESZ külügyminiszteri ülésén


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter lemondta részvételét az EBESZ mai vilniusi ülésén. A miniszteri találkozó kedden nyílt meg, és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter rögtön kemény bírálatnak vetette alá Oroszországot a december 4-i parlamenti választások miatt. Lavrov megengedhetetlennek minősítette Clinton asszony nyilatkozatait, miszerint a választások ,,nem szabadok és igazságtalanok" voltak.

Az orosz külügyi tárca annak a reménynek adott hangot, hogy az amerikai fél visszatartja magát a jövőben a nem barátságos kirohanásoktól. Az orosz választópolgárok megtették választásukat, és csakis nekik áll jogukban dönteni az ország jövőjéről, függetlenül kívülállók átpolitizált receptjeitől - hangoztatta az orosz külügyminisztérium.

Clinton nyilatkozata az orosz választásokkal kapcsolatban tiszteletlenség az EBESZ-szel szemben

Nyilatkozatában Hillary Clinton amerikai külügyminiszter ,,nem szabadnak és igazságtalannak" minősítette az Oroszország lezajlott parlamenti választásokat, amiben tiszteletlenség nyilvánult meg az EBESZ iránt - véli Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Mai vilniusi sajtókonferenciáján Lavrov megjegyezte, hogy ,,némely kollégák azért jönnek az EBESZ ülésére, hogy szószékéről bizonyos sérelmeknek adjanak hangot".

,,Clinton és csapata bizonyára azért jött, hogy pontokat szerezzen a választópolgárok előtt. Ha a feleknek sérelmeik vannak, azoknak párbeszéd során kell hangot adni" - jegyezte meg az orosz miniszter.

ruvr.ru
2011. december 07.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oroszország választ adott a ka
  2011-12-07 19:36:32, szerda
 
  Oroszország választ adott a katari provokációra


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette, hogy minimálisra korlátozták kapcsolatunkat Katarral. Ez annyit jelent, hogy a nagykövetség nem szűnik meg, de valamennyi diplomatát hazahívták. Vlagyimir Titorenko nagykövetet a dohai repülőtéren érte támadás, a biztonsági személyzet részéről. Titorneko azonnal hazatér, amint az orvosok engedik repülőre ülni.

November 29-én, amikor az incidens történt, az orosz külügy tiltakozott a katari kormánynál, és azonnali kivizsgálást követelt, valamint bocsánatkérést. A katari vezetés részéről semmi nem történt. Ezek után 4-én Lavrov bejelentette, hogy a minimálisra korlátozzák a kapcsolatot Katarral.

Mi lehet az ügy hátterében? A nagykövet azon véleményének adott hangot, hogy szeretné remélni, hogy csak az őrök tudatlansága, és a jogszabályok nem ismerete okozta az incidenst.

Az orosz külügy ugyanis bemutatta a katari vezetésnek a Bécsi Egyezmény azon cikkelyeit, melyek arra vonatkoznak, hogy a diplomáciai postát nem kell megmutatni, az titkosított anyagként kezelendő, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az egyezményt Katar is aláírta.

Ezek után az ügy hátterét vizsgálva több érdekes dologra is bukkanhatunk. Az egyik, hogy a CIA által pénzelt katari televízió, az AL-Jazeera már a csecsen háborúk idején bizonyítottan hamisított, megrendezett tudósításokat küldött a háborúból. Mára már kiderült, hogy a csecsenek pénzelésében nyakig benne volt Soros György, ha pedig ő benne volt, akkor az egész CIA, és a cionista társaság ott állt mögötte. Az egyik csecsen vezető (Zelimkhan Yandarbiev) éppen Katarban halt meg pár évvel ezelőtt, miután elmenekült Csecsenföldről. Valószínű, hogy ő lehetett az egyik CIA összekötő annak idején.

Katar alaposan kivette a részét a Líbiai műveletekből is, ahol pedig szintén Oroszország kirúgása volt az egyik cél.

Az dolog mögött azonban még ennél is egyszerűbb ügy állhat, természetesen a földgáz. Oroszország olcsóbban szállít gázt Európa országaiba, mint azt Katar szállítja. Márpedig Katar egyik fő bevétele a földgáz eladása. Oroszország azonban olyan mennyiséget ad el, hogy képes és kénytelen olcsóbb árat szabni. Most, hogy a tervezett Nabucco vezeték megkapta az utolsó kegyelemdöfést, miszerint Azerbajdzsán eladta az oroszoknak a lelőhelyek kitermelését, Oroszország dél felől biztosította magának a piacokat és betört azokra a helyekre, ahol eddig Katar volt egyeduralkodó. Viszont a másik versenyző, Irán is olcsóbban adja a földgázt, mint Katar, így Iránnal szemben is megvan az indíték.

Ráadásul Oroszország messze nem szállít annyi földgázt, mint amennyi képes lenne. A legújabb lelőhelyek még kiaknázatlanok, Azerbajdzsán gázmezői szintén feltárás előtt állnak. Így az elemzők szerint a két ország közötti kapcsolatok tovább fognak romlani.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. december 06.


http://jovonk.info/2011/12/06/oroszorszag-valaszt-adott-katari-provokaciora
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szíria támadása elkezdődött
  2011-12-07 19:34:47, szerda
 
  Szíria támadása elkezdődött



A DEBKAfile nevű zsidó híroldal szerint - melynek gyakran helytálló bennefenntes információi vannak - a különleges alakulatok már behatoltak Szíriába. Mindezt izraeli katonai forrásokra hivatkozva közölték.

A források arról számoltak be, hogy 7-8 fős különleges alakulatok hatoltak be az országba, és a csoportok sorban követik őket. Valamennyi csoportban van egy-egy dezetrált tiszt, vagy katona. Ezeknek a csoportoknak az a feladata, hogy a támadó repülőknek megjelöljék a célpontokat, valamint újabbakat derítsenek fel. Egyéb feladataik közé tartoznak, hogy a stratégiailag fontos helyeket felderítsék. Amennyiben tudják, biztosítsák azokat, vagy kijelöljék a különleges egységek leszállási zónáit.

A csoportoknak azonban ezeken a katonai feladatokon kívül van még egy fontos feladata, hogy kapcsolatot teremtsen az Assad rendszer ellenzőivel, és biztosítsa számukra a gyors kiképzését, valamint a fegyverszállítmányokat.

A csoportok összetétele szerint főleg NATO tagországokat soroltak fel, mint például Nagy-Britannia, Törökország, Olaszország. Kétféle támadást vázoltak fel Szíria ellen. Az egyik, hogy a török hadseregre alapozott hagyományos összfegyvernemi háborút indítanak, a másik, hogy az északi részben a kurdok lakta terület lázadók irányítása alá vonását elősegítik, majd a tenger felől és Törökország felől komoly hadi ellátmányt szállítanak nekik. A déli országrészt Izrael felől ellátva lázítják fel, így két tűz közé szorítva Damaszkuszt.

Ez a lépés azonban egy különleges eredményt is hozhat, ez pedig az ENSZ feloszlása. Oroszország és Kína, mint a Biztonsági Tanács tagjai megvétóztak minden katonai beavatkozást. Ez azonban nyílt támadás. Ebben az esetben, ha Kína és Oroszország kilép az ENSZ-ből (mivel ottlétük teljesen felesleges), az gyakorlatilag megsemmisült. Ettől a perctől kezdve beáll a háborús állapot Kelet és Nyugat között. Ezek után az orosz nyersanyagcsapok elzárásával a háborús állapotot nagyon gyorsan kell megteremteni. A Nyugat elkényelmesedett lakossága ugyanis az orosz gáz, kőolaj és egyéb nyersanyagok kiesésével járó kényelmetlenségeket nem lesz képes hosszú távon elviselni. Az egész Európára kiterjesztett hadi állapotot elő kell idézni, hogy a nélkülözésnek magyarázata legyen.

Szíria (és Irán) mérföldkő lesz. A Nyugat felméri meddig mehet el Moszkvával szemben. Ha komoly orosz katonai fellépés és segítség lesz Szíria mellett, akkor a terveknek egy időre lőttek. Amennyiben Moszkva tehetetlenül szemléli csak az eseményeket, akkor jelzés lesz a Nyugat számára, hogy lehet továbbmenni. Mindenesetre állítólag Szíria már kapott komolyabb fegyverzetet az oroszoktól, hajók elleni rakétákat, valamint S-300 rakétarendszereket. Ezeket azonban hivatalos források nem erősítették meg.

Tálas András - Jövőnk.info


2011. december 06.

http://jovonk.info/2011/12/06/sziria-tamadasa-elkezdodott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért voltunk sokszor csatlós
  2011-12-07 18:27:42, szerda
 
  Elek Attila: Miért voltunk sokszor csatlós sorsban?


Dátum: 2011. December 07. Wednesday, 09:02


Publicisztika A magyaroknak nemet kell mondani a megosztó politikusoknak!

Úgy gondolom, ma szerzek néhány újabb ellenséget. Sajnos, teszem hozzá! Fő céljaim között szerepel, hogy a magyarság egymásért harcoljon és ne egymás ellen. Mégis, mivel a politikusok csak és kizárólag a hatalomért tülekednek, úgy néz ki megvalósíthatatlan az egység.


Ma Magyarország szellemét több törésvonal szabdalja keresztül. Hazug politikusok, megosztották a nemzetet bal és jobboldaliakra, kommunistákra és fasisztákra, nácikra. Meggyőződésem, hogy ma hazánkban elenyésző számban vannak ilyenek. Mégis az emberek nap mint nap használják e szavakat. Többségében olyanok, akik azt sem tudják, mit jelent az, hogy kommunista. Meggyőződésem, hogy az emberek 99% még azt sem tudja, mi a különbség a fasizmus és a nemzetiszocializmus (nácizmus) között. Ezt a két szót szinonimaként használja.
Nevetséges, hogy úgy használunk kifejezéseket, hogy a pontos jelentését nem is tudjuk!

A hatalomért remegő politikusok képesek azt hazudni, hogy a magyar baloldal, amikor tehette rárontott nemzetére (Orbán, ugye), ami akkora baromság, mint egy ház. A másik oldalon egy radikális politikai nézeteiről ismert és színigazgatói ambíciókat dédelgető színészt - Dörnert - egyszerűen lenáciznak. Ez a jelenlegi politikai elit felelőssége. Orbán a hatalomért beizzította az embereket, a ,,komcsik" ellen. Pedig a rendszerváltás után a Fidesz használja a legtöbb kommunista eszközt. Orbán sokkal inkább baloldali, mint jobboldali.

Gyurcsány meg, akit a nép baloldalinak gondol, nem más, mint egy liberális, konzervatív politikus. Hogy is lehetne Gyurcsány baloldali, könyörgöm, amikor milliárdos, nagytőkés. Abszurd!
A politikai, elit olyan szavakat ad a hívek szájába, amiről azt sem tudják, mit jelentenek. A falat kaparom kínomban, amikor valaki a neoliberális gazdaságpolitikáról beszél, vagy éppen most az ortodox módszerekről. Nem bántva senkit sem, de nézzen magába, végezzen egy kis felmérést maga körül, hányan tudják, pontosan mit jelentenek ezek a szavak. Kevesen. Azok meg hallgatnak.
A gazdasági elit sem marad el a nép hűlyítésében. Demján Sándor például egy olyan baloldali megújulásról vizionált, melynek alapja a vállalkozói réteg. Mi van? Egy alapvetően, tulajdonosi, ha úgy tetszik kapitalista rétegnek kellene lennie az új baloldal alapkövének. Hihetetlen! És esszük, esszük a maszlagot!

A radikalizmust sem értjük. Ha valaki radikális az nálunk Magyarországon, egyenlő minimum a fasisztával.
Itt és most, nem írom le, mit jelentenek, a kommunista, szocialista, szociáldemokrata, fasiszta, nemzetiszocialista (náci), konzervatív, liberális, ortodox szavak, de javaslom, aki esetleg valamelyik jelentésében nem biztos nézzen már utána, meg fog lepődni.


És, hogy miért fogok újabb ellenségeket szerezni ma? Mert tudom, hogy két dolog osztja meg igazán az embereket, ha visszaélnek vele. A politika, ezt nap mint nap tapasztaljuk. (Illetve teszem, hozzá szomorúan 1000 éve e hazában). A másik dolog, amivel vissza lehet élni, a vallás. Ezzel jól lehet alkalmazni, az oszd meg és uralkodj elvet. Arról az apropóról jutott eszembe a dolog, hogy olvasom a hírt miszerint: ,,Békés demonstrációt szervez a somogyvámosi Krisna-völgyi földjeinek elvesztésétől tartó Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége december 13-án, délután két órára a Kossuth térre, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtti parkolóba." Miért? A krisnások ugyanis féltik a legnagyobb magyar ökofalu 270 hektárnyi földjét, ami az új egyházi törvény miatt az államra szállhat.
Hát igen! Érthetetlen módon mi magyarok újra és újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat. Nem szerzünk sohasem szövetségeseket. Nincsenek egymás megbecsülésén alapuló erős külső és belső kötelékeink. Valamiért mindig csak csatlóssorsban tudunk gondolkodni. És valóban, sokszor kényszerültünk csatlóssorba, vagy a vesztes oldalra - tatár, török, német, orosz, EU. Aztán mindig fellázadtunk, de sohasem nyertünk, mindig elbuktunk, vagy újabb csatlóssorba kerültünk. Kár tagadni a magyar trónviszályok miatt mi magunk hívtuk be sokszor a törököket, a német ellen. Ja, hogy aztán itt maradtak. Aztán, amikor 150 év után kiűztük őket, akkor visszakaptuk a németeket. Igaz, ugyan, hogy arról nem nagyon beszélnek a történelemkönyvek, hogy 1686-ban a Buda visszavételekor a töröktől az ostromló csapatok között elenyésző volt a magyar ajkú haderő, hanem a Habsburgok által irányított csatában német, holland, cseh, olasz, dán, burgundi, angol, spanyol, francia és svéd harcolt, századokba vagy ezredekbe szervezve és persze magyarok is. Mi az eredmény? Mienk lett a hazánk? Á, dehogy!


Aztán Rákóczi és Kossuth, hiába lázadt fel, ha mi úgy akartunk szabadságot magunknak, hogy az csak nekünk jár, az ,,alattunk" lévő horvátoknak, tótoknak, szerbeknek, románoknak, stb. már nem. Le is vertek minket. Ennek nemzetiségi rövidlátó politikánknak a következménye 1848-49 bukása, Trianon is. Nem vagyunk senkivel sem jóban, mindenkivel ,,harcolunk".

Mit tesz erre az Orbán-Semjén tandem vallásügyben? Több száz felekezetet egyszerűen kirekeszt. Szegény krisnások! Most viszik fel a teheneket Kövér Lászónak tiltakozni. Mit fáj az Semjén Zsoltnak, hogy sok a kisegyház. Elmondom. Azt mondja bizniszegyházak vannak!

Kedves Zsolt! Nagyon egyszerű védekezni a bizniszegyházak ellen. Nem betiltani kell őket, hanem meg kell vonni az ÖSSZES egyháztól mindenféle állami támogatást és adókedvezményt, ami a hitélettel függ össze. Az egyházakat tartsák el a híveik. Az államnak semmi keresni valója a hit területén. Kedves Semjén Zsolt, lennének ekkor is bizniszegyházak? Nem? Hát akkor rajta. Ja, hogy akkor te sem kapnál semmit. Hát igen ez így lenne. De most és így az jön le, hogy van egy csomó állami pénz, jobb lenne csak kilencfelé elosztani, mint 200 felé. Tudod mi a véleményem erről? Szerintem kitalálod!

Tudod, mit teszel most Zsolt? Azt, amit a zsidók tettek teveled, átnéztek rajtad, levegőnek néztek, lasajnáltak, megaláztak.

/ http://www.youtube.com/watch?v=og-Eu0Vn7BM&feature=youtu.be /


Most te is átnézel sok-sok magyar hívőn, akik mondjuk éppen metodisták, krisnások, vagy mit tudom én mik. Én tőlem lehetnének a csodalámpást imádók köre is, ha ők abban hisznek. De átnézni, lenézni őket, semmibe venni őket, nem éppen keresztényi cselekedet, sem pedig demokratára valló dolog, de semmiképpen sem kereszténydemokrata jellemzője. A csúcs az egészben, hogy a rajta átnézőknek 4(!) felekezete is elismert egyház lett.

Ugye kedves Semjén Zsolt, nem éppen jó érzés, amit itt Önnel tettek. De, ne felddje, ugyanezt teszi Ön is, a többi egyházzal.

Szóval, szerintem, amíg mi magyarok nem szerzünk, szövetségeseket, nem kötünk egymással békét, amíg egymásban a kommunistát és a nácit látjuk, addig kevés az esély. Érdemes lenne szerintem ezen elgondolkodni. Azt hiszem ugyanis, hogy elsősorban vagyunk mindig magyarok, csak aztán jobb vagy baloldaliak, katolikusok, vagy éppen krisna hívők. Sajnos azonban sokan úgy gondolják, hogy vannak magyarabb magyarok a magyarnál.


Szerző: Elek Attila Független SZABAD EURÓPA www.szabadeuropa.com 2011.12.05.


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4492
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: a kormányzat magára ha
  2011-12-07 18:22:55, szerda
 
  Jobbik: a kormányzat magára hagyta a gazdákat a mezőgazdasági kárenyhítésben
2011. december 6. - 13:53

A Jobbik azért nem szavazta meg a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló, múlt héten elfogadott törvényjavaslatot, mert az túlzottan épít a gazdák öngondoskodására. A Jobbik úgy értelmezi, hogy a kormányzat magára akarja hagyni a gazdákat.

Varga Géza képviselő keddi parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ha a kormány nem vállal részt a mezőgazdaságot érintő természeti kockázatok kezelésében, akkor a gazdák teljesen magukra maradnak. A Jobbik szerette volna elérni a törvényjavaslat tárgyalása során, hogy hozzák létre a garantált kárenyhítés intézményét, de a kormányoldal leszavazta az indítványt - jelezte.

Az ellenzéki párt azért is elutasította a törvényjavaslatot, mert a kormányzat indítványa alapján a kárenyhítés kapcsán piaci biztosítóknak adtak teret. Ezzel szemben a Jobbik azt szerette volna elérni, hogy az állam a gazdákkal közösen hozza létre a gazdabiztosítót - fejtette ki.

MTI - szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/10422
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hihetetlen, de igaz: egy "Romá
  2011-12-07 18:21:45, szerda
 
  Hihetetlen, de igaz: egy "Román Sándor" nevű (?) fantomképviselő írt több módosító javaslatot


Tue, 2011/12/06 - 14:50


Nem létező képviselő nyújtott be iratokat a köztársasági cirkusz elé, úgy néz ki, hogy ezt is lehet. Nonszensz.

A másfél éve tartó, követhetetlen tempójú jogalkotási dömping után végre kiderült, hogy ki az agy, aki oly sok gyanús eredetű, nyilvánvalóan strómanok által, egyéni indítványként benyújtott törvénytervezet valódi szerzője.

A képviselőt Román Sándornak hívják (már ha tényleg így hívják - a szerk.), és mindeddig sikerült elkerülnie a reflektorfényt. Most azonban homokszem került a gépezetbe, és kiderült, hogy ő a titokzatos éceszgéber. Román Sándor ugyanis, miként arra felszólalásában Gaudi Nagy-Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője felhívta a figyelmet, véletlenül a saját nevén nyújtott be több módosító indítványt.

A rejtély azonban ezzel csak részben oldódott meg, és a helyzet miatt még súlyosabb kérdések merülnek fel. Román Sándor parlamenti szereplésének ugyanis az az apró szépséghibája, hogy a jelek szerint a macerás és időigényes választási procedúrát megkerülve jutott parlamenti mandátumhoz: nem szerepel a képviselők névsorában.

http://index.indavideo.hu/video/Hova_tnt_Roman_Sandor

(KépviselőFunky)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_12_06_hihetetlen-de-igaz-egy-roman-sando r-fantomkepviselo-irt-tobb-modosito-javaslatot
http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_12_06_hihetetlen-de-igaz-egy-roman-sando r-fantomkepviselo-irt-tobb-modosito-javaslatot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BKV csődje magával ránthatja
  2011-12-07 18:17:54, szerda
 
  A BKV csődje magával ránthatja az országot

Wed, 2011/12/07 - 10:25


Tarlós István főpolgármester pénzügyi főtanácsadója, Atkári János a Népszabadságnak adott interjújában arról beszélt, hogy Budapest néhány hónapon belül fizetésképtelenné válhat, ha a kormány nem rendezi a BKV pénzügyi helyzetét, illetve mozgásterének bővítésével nem segíti hozzá a várost, hogy erről maga gondoskodhasson.

"Bármelyik elmaradása néhány héten belül a BKV csődjéhez vezet, ami a 4-es metró beruházásának ellehetetlenülését okozza. A 180 milliárd forintos uniós támogatás visszafizetése bedöntené Budapestet is. A város csődje pedig könnyen magával rántaná az országot" - mondta Atkári.

A főtanácsadó szerint a BKV válsága addig nem ér véget, amíg meg nem kapja a megrendelt szolgáltatások teljes ellenértékét, ami a menetdíj-bevételeken, a fogyasztóiár-kiegészítésen, valamint az állami és önkormányzati támogatás jelenlegi értékén felül évi 40-50 milliárd forint.

(Index)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_12_07_a-bkv-csodje-magaval-ranthatja-az- orszagot?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisz tamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a kettős keresztre, igen a
  2011-12-07 18:12:37, szerda
 
  Nem a kettős keresztre, igen a Tanácsköztársaságra

2011, december 7 - 15:24


Rózsaszentmárton egy kétezer fős bányászfalu Heves megyében, amelyet 2006 óta Sipos Jánosné polgármester irányít. A településen szobor emlékezik meg a Tanácsköztársaságról és a hős szovjet katonákról, az utóbbi emlékművön információink szerint koszorút is helyeztek el. A kettős kereszt azonban a jelek szerint vörös posztó a fideszes képviselők szemében.

A helyi Jobbik először 2009-ben kezdeményezte, hogy a Szent Istvánról elnevezett parkban, ahol államalapító uralkodónk szobra is megtalálható, apostoli keresztet állítsanak. A vörösfenyőből készült kereszt költségeit a jobbikosok állták, sőt, ehhez látványtervet is készítettek, a faluvezetés azonban indoklás nélkül elutasította kérelmüket. Az egykori pártállami funkcionáriusokból átvedlett független képviselők közül volt, aki ,,nyilaskeresztet" emlegetett, és volt, aki azzal vigasztalt: ,,Most még más szelek fújnak".

Az új szelek 2010 őszén meg is érkeztek: a korábban papíron független képviselők közül hárman a Fideszhez igazoltak át, köztük Terék István Csaba, a helyi általános iskola igazgatója. A jobbikosok újból beadták kérvényüket, ezúttal az önkormányzatra bízva hogy jelöljenek ki helyet a kereszt felállítására. A fülkeforradalom szele azonban a jelek szerint Rózsaszentmártont (is) elkerülte, a keresztállítást ismét indoklás nélkül elutasították.

A Heves megyei település önkormányzata körül azonban más furcsaságok is vannak. Nem lehet tudni, mit dolgoznak a politikusok...

jobbikA rózsaszentmártoni Jobbik megemlékezése Trianon 91. évfordulóján

A falu honlapján egyetlen képviselő-testületi vagy bizottsági jegyzőkönyv sem található. Tóth Csaba helyi Jobbik-elnök szerint az ezt firtató kérdésekre az önkormányzat azzal válaszol, hogy aki nagyon érdeklődik a közügyek iránt, az bemehet (!) a hivatalba, ott lehet jegyzőkönyveket olvasgatni. Hasonlóképp hiányzik a közérdekű adatok közül a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzata, valamint a politikusok vagyonnyilatkozata.

Tóth Csaba a barikad.hu-nak elmondta, amennyiben a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatala terén nem történik sürgős és érdemi változás, a megyei kormányhivatalhoz fordulnak.

Bencsik János

barikad.hu


http://barikad.hu/nem_kett%C5%91s_keresztre_igen_tan%C3%A1csk%C3%B6zt%C3%A1rsas%C 3%A1gra-20111207
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 397
  • e Hét: 736
  • e Hónap: 4481
  • e Év: 157977
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.