Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A Nemzetvezető távirata a Führ
  2011-12-09 19:32:42, péntek
 
  2011-12-09. 17:21
A Nemzetvezető távirata a Führerhez

MTI-hírek
1944. december 9. 11 óra 20 perc
A Nemzetvezető távirata a Führerhez

A Magyar Távirati Iroda jelenti:
A Nemzetvezető a Német Birodalom elhagyásakor az alábbi táviratot intézte a Führerhez:
Őnagyméltóságának, a Nagynémet Birodalom Vezérének
Vezéri Főhadiszállás
A Német Birodalmat, Führer, életem egyik legnagyobb élményének legmélyebb benyomásaival hagyom el. Beszéltem Önnel, Führer, és szavaiból az a győzelmet tudó akarat és elhatározott tetterő sugároztak, amelyek hivatva vannak arra, hogy ne csak megnyerjék a nemzetiszocialista világnézet eme világtörténelmi háborúját, hanem hogy fel is építsék a nacionalista és szocialista élet becsületes és értékteljes új rendjét.
Boldog és büszke vagyok, hogy a magyar nemzetet ehhez a közös célunkhoz, a háború és a béke győzelméhez vezető úton teljes bajtársiasságban, fegyverbarátságban és becsületben Nagyméltóságoddal tökéletes egyetértésben vezethetem. Biztosíthatom, hogy Ön, Führer, sohasem fog csalatkozni nemzetem hűségében, hitében és hősiességében. Én és nemzetem történelmi kötelességünket minden körülmények között a magyar-német fegyverbarátság elválaszthatatlan sorsközösségében fogjuk teljesíteni, hogy hozzájárulhassunk a hungarista élet és a nemzetiszocialista új Európa győzelmes felépítéséhez, valamint a világ jó, szép és igazságos újjárendezéséhez.
Fogadja Führer, nagyrabecsülésem kifejezését.
Szálasi Ferenc

Kemény Gábor báró külügyminiszter távirata Ribbentrop birodalmi külügyminiszterhez
A Magyar Távirati Iroda jelenti:

Báró Kemény Gábor külügyminiszter a Német Birodalom elhagyásakor az alábbi táviratot intézte Ribbentrop birodalmi külügyminiszterhez:
Nagyméltóságú Joachim von Ribbentrop úrnak, birodalmi külügyminiszternek, Berlin.
Amikor a német területet elhagyom, legmelegebb köszönetemet fejezem ki Nagyméltóságodnak a bajtársias fogadtatásért a Führer főhadiszállásán. Meggyőződésem, hogy ezen a napon Magyarország és a Német Birodalom között új, szent és győzelmes szövetség létesült a közös nemzetiszocialista világnézet és a győzelmi akarat szövetsége. Amint a Nagynémet Birodalom és a német nép a nemzetiszocializmustól, úgy Magyarország a hungarizmustól van eltelve és minden tragikus megpróbáltatása és egy a némettől idegen cimboraság áruló kísérletei után elszántan, harcra készen és a győzelem tudatában áll Németország oldalán. Az út és a cél most világossá váltak és feltartóztathatatlanul vezetnek a háborúban fegyverbarátságunk győzelméhez és a béke eléréséhez.
Boldog vagyok, hogy ebben az irányban Nagyméltóságoddal a tökéletes bizalom és közös célkitűzés jegyében együttműködhetem.
Kiváló nagyrabecsülésem kifejezésével

báró Kemény Gábor.

További részletek: http://kuruc.info/r/8/89212/#ixzz1g40qHfEP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zűrzavar Brüsszelben: Orbán sz
  2011-12-09 19:30:48, péntek
 
  2011-12-09. 15:28
Zűrzavar Brüsszelben: Orbán színeváltozását értelmezik

Alig pár óta alatt vett 180 fokos fordulatot a magyar kormány álláspontja? Vagy Orbán mindvégig támogatta az Európai Tanács törekvését, hogy fiskális szigort léptessen életbe, csak az erről szóló javaslatok aláírását a parlament támogatásához kötötte? Zavar az erőben.
A brüsszeli magyar Állandó Képviselet kérésére kijavította az Európai Tanács a hivatalos közleményét az európai állam- és kormányfők csütörtök éjszakai tanácskozásának eredményéről - tudtuk meg a Külügyminisztérium sajtóosztályától.
Az eredeti szövegben az alábbi rész szerepelt a megállapodás végén: ,,Figyelembe véve, hogy az uniós tagállamok között nem áll fenn egyhangúság, az euróövezet állam-, illetve kormányfői úgy határoztak, hogy az intézkedéseket egy márciusban vagy egy azt megelőző időpontban aláírandó nemzetközi megállapodás révén fogadják el. A célkitűzés továbbra is az, hogy e rendelkezéseket a lehető leghamarabb beépítsék az Unió szerződéseibe. Bulgária, Dánia, Lengyelország, Lettország, Litvánia és Románia állam-, illetve kormányfői jelezték, hogy szándékukban áll csatlakozni a folyamathoz. A Cseh Köztársaság és Svédország állam-, illetve kormányfői a döntés meghozatala előtt konzultációt folytatnak parlamentjükkel."
Mint látható, a dokumentumban két ország nem szerepel a 27-ek közül: a megállapodást előkészítésében részt venni nem kívánó Nagy-Britannia, valamint Magyarország. Nicolas Sarkozy francia elnök a reggeli sajtótájékoztatóján úgy számolt be, hogy az "elfogadhatatlan feltételeket" támasztó Nagy-Britannia mellett egyelőre Magyarország, Csehország és Svédország marad ki az új dokumentum előkészítéséből - az utóbbi kettőnek a parlamenttel kell konzultálnia. Később Carl Bildt svéd külügyminiszter küldött ki egy tweetet, melyben Cameron és Orbán különös paktumáról beszélt.
A szuverenitás védelmében
Maga Orbán a hajnali fél hatkor véget ért csúcstalálkozó után először nem állt a sajtó elé, és nem kívánta megmagyarázni a magyar álláspontot. Stábján keresztül azt üzente, hogy a délben folytatódó csúcs előtt ér majd vissza. Csakhamar azonban megkezdődött a magyar álláspont puhítása, illetve a hátraarc. Miután a magyar újságírók többsége elhagyta a helyszínt, Orbán megszólalt. Eszerint, mivel nemzeti szuverenitást érintő kérdésről van szó, ebben az ügyben először meg kell kérdeznie a parlamentet. Ezzel a magyar álláspont a cseh és a svéd válasznak felelt meg. Ez pedig azt jelentené, hogy az Európai Tanács fent idézett hivatalos közleménye és egyes politikusi nyilatkozatok valamennyi ország esetében helytállóak lettek volna, egyedül a magyar álláspontot interpretálták tévesen. Aminek azért kisebb a valószínűsége, mint annak, hogy a hajnalban zárult tanácskozás után módosult a magyar álláspont.
Arról, hogy mi késztette volna Orbánt órák alatt teljes fordulatra, eltérőek a vélemények.
A hvg.hu a miérteket firtató kérdésekre Brüsszelben többféle választ kapott. Egy diplomáciai forrás szerint Orbán a tárgyalások alatt nem is tudott folyamatosan érintkezni uniós tanácsadójával (itt Gottfried Péterről, Orbán uniós tanácsadójáról lehet szó), aki a találkozó után meggyőzhette főnökét, hogy rosszul döntött. Egy másik változat szerint Martonyi János külügyminiszter szólt oda Budapestről a reggeli órákban, ami elég volt a hátraarchoz. Egy európai bizottsági forrás szerint a gazdasági nyomás fegyelmező ereje lehetett döntő - különösen, hogy az IMF-en kívül az EU-hoz is fordultunk segítségért. Utóbbi, ha igaz lenne, különösen furcsa volna, hiszen ezt Orbán a tárgyalások előtt is jól tudta.
Brüsszeli diplomáciai forrásokra hivatkozva az Index is arra a következtetésre jutott, hogy biztosan nem történt hajnalban félreértés, hanem Orbánt időközben meggyőzték, hogy puhítson az álláspontján.
"Hihetetlen zűrzavar volt"
Röviddel 12 óra előtt a Brüsszelben tartózkodó Győri Enikő EU-s ügyekért felelős államtitkár tudósítónknak kijelentette, “hihetetlen zűrzavar volt hajnalban, és nem láttuk a szóban forgó papírt". Hozzátette, a sajtó tévedett, amikor lehozta, hogy hazánk biztosan nem csatlakozik az alkuhoz. A hvg.hu azon kérdésére azonban, hogy akkor miért állította Sarkozy, Van Rompuy és a Tanács hivatalos közleménye is ennek az ellenkezőjét, nem tudott érdemi választ adni. Győri szerint ráadásul immár kilenc ország vinné nemzeti parlamentje elé a dokumentum elfogadásának kérdését.
Győri szavait erősítette meg Brüsszel. A 17-en kívüli országok álláspontja ugyanis menet közben valóban változott: péntek délután egy órakor már Bulgáriáról és Dániáról is úgy lehetett tudni, hogy parlamenti felhatalmazást kérnek a csatlakozásukhoz, majd csatlakozott hozzájuk Csehország is. Végül az Európai Tanács kiadott egy új közleményt, amely leszögezte: a bolgár, cseh, dán, lett, litván, lengyel, magyar, román és svéd kormányfők jelezték: készen állnak csatlakozni a folyamathoz azt követően, hogy - ahol ez szükséges - a kérdésben konzultáltak törvényhozásukkal. Eszerint az Egyesült Királyság lehet az egyetlen EU-tagállam, amely nem vesz részt az új szerződésben.
A magyar álláspont puhulása irányában hathatott, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együtt jövő héten Budapestre érkezik az Európai Bizottság tárgyalódelegációja az igényelt hitel ügyében. Márpedig az Olli Rehn gazdasági biztos vezette kabinetben forrásaink szerint eddig is kétkedve tekintettek az "unortodox magyar gazdaságpolitikára", és ennek köszönhetően amúgy sem a legkényelmesebb tárgyalási pozícióból indultunk volna.
(HVG)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/89206/#ixzz1g40Pccl2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán kétszínűsége miatt ülünk
  2011-12-09 19:24:47, péntek
 
  2011-12-09. 17:55
Orbán kétszínűsége miatt ülünk fel a halálvonatra?

Ha egy dramaturg valaha a kétszínűségről kéne drámát írjon, akkor a magyar politikai elit, mint múzsalehetőség, valószínűleg elnyerné az első helyet.

Kezdjük a magát baloldalnak nevező posztkommunista táborral, amelyik most is mindent elkövet, hogy hazánk még mélyebbre kerüljön abban a sírban, amit EU-nak, eurózónának stb. neveznek. Mi is zajlik most? Európa visszatér oda, ahonnan két évtizeddel ezelőtt elindult: vasfüggönyt építenek a nagyurak, ám most nem az jár rosszul, aki ennek a keleti oldalán marad, hanem az, aki a nyugatin.
A nyugat halott, ezt be kell látnunk. Németország és Franciaország nem akarja az egész kontinenst megmenteni, aki akar, az csatlakozhat az újonnan alakuló klubhoz, ám az már messze nem az lesz, amit ma ismerünk, hanem erősen központosított államszövetség, amely önmagában is államként működne.
Hogy Orbán nem bólintott rá erre elsőre? Nagyon jól tette, végre egy olyan lépés a magyar kormányfőtől, ami jó. Az is igaz, hogy ez még semmi, hisz Orbán arra a parlamentre hivatkozik, amelyet ő és pártja kétharmaddal irányít. Így aztán könnyű lesz a látszat felhatalmazást megteremteni, és Magyarország máris tagja lesz az új fiúk klubjának - sajnos a régi mezben. A képzeletbeli dramaturgunk már ebből is írhatna egy kétszínűségről szóló hatásos darabot.
A probléma azonban ennél sokkal mélyebb: az euró összeomlása most már csak idő kérdése, hogy ez az EU szétszakadását is magával hozza, vagy sem, az pedig a jövő korántsem olyan rejtélyes kérdése: igen, magával hozza. A romokon pedig megindul majd az újjáépülés. A jövő nagy kérdése, hogy az irány ugyanez lesz majd, mint az, amelyik a mai helyzetet kiváltotta, vagy egy valóban új, az erkölcsi értékek feltámasztásán alapuló, a materializmust helyén kezelő világrend épül majd.
Mondanom sem kell, a nyugat az előbbi utat választja majd. A bankok anyagi megsegítése az adófizetők pénzéből, majd ismét következik a hitelekre alapozott gazdasági lufi modellje, hogy egy sokkal erősebb, és sokkal hamarabb bekövetkező összeomlás végleg maga alá temesse majd a nyugatot.
Ezzel szemben az új elitklubból kimaradó államok rákényszerülnek majd a másik útra. Amennyiben Magyarország végre megtagadná az államadósság további törlesztését, és magába fordulva építkezni kezdene, úgy ennek az újvilágrendnek zászlóshajója lehetne. Nem ezt fogja tenni, hanem felül a halálvonatra.
Itt tartunk most.
Csontos Márk


Kapcsolódó: -Zűrzavar Brüsszelben: Orbán színeváltozását értelmezik
-Magyarország kimarad az új pénzügyi szerződésből - hazánk és Nagy-Britannia nemet mondott

További részletek: http://kuruc.info/r/7/89209/#ixzz1g3ypkOUu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Párosan szép az Azori-szigete
  2011-12-09 19:00:18, péntek
 
 
Párosan szép az Azori-szigetek
2011, december 8 - 18:34 barikad.hu

Feleségét is elvitte magával az Azori-szigeteken tartott romaügyi vakációra Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés fideszes elnöke. Emlékezetes: múlt héten országos botrányt és széles körű megütközést váltott ki, hogy több - nem egy esetben több tíz - milliárdos adósságállománnyal bíró megyék közgyűlési elnökei novemberben az Azori-szigeteken luxuskörülmények között töltöttek el több napot. Az utazás célja papíron európai roma-stratégia megvitatása volt az Európai Régiók Gyűlésének keretében- igaz, a szervezet honlapján ennek gyakorlatilag semmilyen nyomát nem találni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vészforgatókönyv: Gyurcsány b
  2011-12-09 18:58:04, péntek
 
 

Egy bank, mely az "Európai Egyesült Államok" ura és parancsolója

Dátum: 2011. December 08. Thursday, 20:08


Vészforgatókönyv: Gyurcsány bizalmasával váltaná Orbánt az EU?



Brüsszel azt is javasolja, hogy a nemzeti kormányok a jövőben október 15-ig nyújtsák be büdzsétervezetüket az EU bizottságához véleményezésre. Ez már maga lenne a közös adó- és pénzügypolitikát folytató "Európai Egyesült Államok".

Egyes meglátások szerint e stratégia első intézkedései közé tartozik a görög és az olasz kormányfő választások nélküli cseréje - az unió embereire. A bajba jutott országokon Brüsszel csak úgy hajlandó segíteni, ha félreállnak a megszorításokat nem vállaló politikusok, és átadják helyüket az uniós technokratáknak. E logika alapján szélsőséges helyzetben például Andor László szociális biztos (Gyurcsány Ferenc egykori gazdaságpolitikai tanácsadója) lehetne Brüsszel jelöltje a magyar kormányfői posztra Róna Péter közgazdász szerint.

... Ma már ugyanis tudható, hogy az euró 2002-es görögországi bevezetése előtt éppen a Goldman Sachs segédkezett a hellén kormánynak az adatok meghamisításában. Ennyiből is tetten érhető az amerikai pénzintézet európai politikájának lényege: növelni befolyását a volt jegybanki vezetők és uniósbiztosok pozíciókba ültetésével. Akik a megfelelő pillanatban újra előtérbe kerülve mutathatják meg válságkezelő képességeiket. Így lesz az Európai Unióból is a Goldman Sachs leányvállalata - írja a nyugat-európai sajtó. ...




Hogyan válhat az Európai Unió egy amerikai befektetési bank leányvállalatává? Az euró sorsát eldöntő végjátékba most már nyíltan beszállnak olyan szereplők, akik egyszerre kötődnek az unió intézményeihez és a Goldman Sachs bankhoz.




Szinte háborús állapotokra figyelmeztetik a brit nagykövetségek az eurózónában élő polgáraikat: zavargásokra, elérhetetlenné váló bankszámlákra készítik fel őket, ha összeomlik az övezet. Az erre fogadó spekulánsok szerint ez már csak hetek kérdése, hiszen a befektetők az elmúlt napokban megtagadták az eurózónás, köztük a legstabilabb német államkötvények vásárlását is. A hitelminősítők sem tétlenkedtek: a Moody's Magyarországot sorolta bóvlikategóriába, a Fitch ugyanezt tette Portugáliával, a Standard & Poor's pedig Belgium osztályzatán rontott. A hisztérikus hangulatban sorra bukik el a spekulánsoknak kiszolgáltatottabb, azaz legeladósodottabb Görög- és Olaszország is az eurózóna perifériáján.

Gyámság alatt

Az amerikai jelzálogpiacról kiinduló 2008-as válság megfertőzte az európai bankokat, melyeket az egyes államoknak kellett kisegíteniük adósságaik átvállalásával. Az európai válságkezelő intézkedések összege a pénzügyi szférában meghaladta a háromezermilliárd eurót. Mindez óriási állami túlköltekezéssel és egyensúlyvesztéssel járt, s e pénzek visszafizetését követeli most a pénzvilág. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a szétesés határára jutott eurózóna vezetői a vészhelyzet ellenére eddig lassan és körülményesen döntöttek. A bénultság jó táptalaj az összeesküvés-elméletek kedvelőinek, akik úgy vélik: a politikusok talán azért hagyják elszabadulni a káoszt, mert így könnyebb lesz meggyőzni az anarchiától irtózó polgárokat, hogy az uniós irányítás további központosítása a kiút. Véleményükön valószínűleg az sem változtat, hogy Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök is elvesztette a türelmét, és a válság megoldása érdekében a legerősebb tagállamok részvételével szupereurópai klubot hozna létre.

Pedig az EU stratégiája amúgy is a közös gazdasági kormányzás erősítése irányába mutat. Ezt szolgálja a hatos jogszabálycsomag, mely az adósság- és deficitcélokat elérni nem tudó euróövezeti országokat a GDP 0,2 százalékát elérő letét elhelyezésével sújtja. Brüsszel azt is javasolja, hogy a nemzeti kormányok a jövőben október 15-ig nyújtsák be büdzsétervezetüket az EU bizottságához véleményezésre. Ez már maga lenne a közös adó- és pénzügypolitikát folytató "Európai Egyesült Államok".

Egyes meglátások szerint e stratégia első intézkedései közé tartozik a görög és az olasz kormányfő választások nélküli cseréje - az unió embereire. A bajba jutott országokon Brüsszel csak úgy hajlandó segíteni, ha félreállnak a megszorításokat nem vállaló politikusok, és átadják helyüket az uniós technokratáknak. E logika alapján szélsőséges helyzetben például Andor László szociális biztos (Gyurcsány Ferenc egykori gazdaságpolitikai tanácsadója) lehetne Brüsszel jelöltje a magyar kormányfői posztra Róna Péter közgazdász szerint. Mindebben nem találnak kivetnivalót a közgazdászok, hiszen az szabhatja meg a feltételeket, aki a pénzt adja. De számolni kell azzal, hogy az unió a hitelnyújtásnál kevésbé rugalmas, mint a Nemzetközi Valutaalap. Mint ahogy azzal is, hogy a káosz elkerülésének ára egy ország szuverenitásának részbeni elvesztése. De milyen gondolkodásmódot szívhattak magukba, és mi a közös azoknak a pénzügyi "nagyágyúknak" a pályafutásában, akiknek kezébe helyezte Brüsszel a legtörékenyebb államok sorsát?

"Barátaink" a Goldman Sachsnál

Az új olasz miniszterelnök, Mario Monti és Mario Draghi, az Európai Központi Bank november elsején hivatalba lépett elnöke egyaránt a Goldman Sachs (GS) amerikai befektetési bank csapatához tartozik. Sajátos kapcsolat fűzi a Goldman Sachshoz Lukasz Papademoszt, az új görög miniszterelnököt is. A pénzembernek a Görög Nemzeti Bank elnökeként kulcsszerepe volt abban, hogy hazája az eurózóna tagja lett. A sors iróniájánál talán több, hogy Mario Draghi abban az időben volt a GS európai ágának alelnöke, amikor trükkök százaival az eurózónába ügyeskedték Görögországot. Draghi nyáron az Európai Parlament bizottsági meghallgatásain volt kénytelen tagadni, hogy köze lett volna a GS és Görögország kozmetikázó akciójához. Ma már ugyanis tudható, hogy az euró 2002-es görögországi bevezetése előtt éppen a Goldman Sachs segédkezett a hellén kormánynak az adatok meghamisításában. Ennyiből is tetten érhető az amerikai pénzintézet európai politikájának lényege: növelni befolyását a volt jegybanki vezetők és uniósbiztosok pozíciókba ültetésével. Akik a megfelelő pillanatban újra előtérbe kerülve mutathatják meg válságkezelő képességeiket. Így lesz az Európai Unióból is a Goldman Sachs leányvállalata - írja a nyugat-európai sajtó.





Egy birodalom felemelkedése

De mi is a világszerte 35 ezer embert foglalkoztató, dollárszázmilliárdokat mozgató Goldman Sachs? Jóval több egy banknál: mára globális befolyást kiépített hatalmi gépezetté vált. Ha akarná, Lloyd Blankfein a világ legnagyobb hatalmú traccspartiját hozhatná össze a GS volt munkatársaiból. A bank első embere alighanem egy telefonnal mozgósíthatna volt és jelenlegi amerikai kormányzati vezetőket, európai politikusokat (lásd táblázatunkat). Ez a summázata Marc RocheA bank - Hogyan irányítja a Goldman Sachs a világot? című tavalyi könyvének.

A kötet nem egy zavart elme összeesküvés-elmélete. Roche pénzügyi szakújságíró, a francia Le Monde londoni tudósítója. Oknyomozó munkája tavaly az év legjobb gazdasági témájú könyvének járó díjat is megkapta Franciaországban. A szakértő az 1869 óta létező befektetőház fanatikus munkakultúrájával, gondos személyzeti politikájával és a gyakran a törvényesség határát súroló spekulációs ügyleteivel magyarázza a sikereket. És azzal, hogy a Goldman Sachs élt a legügyesebben az elmúlt évtizedekben leépített ellenőrzési mechanizmusok adta lehetőségekkel. Csak egy példa: a cégnél a spekulációkra épülő pénzügyi termékek 1999-ben még csak 43 százalékot tettek ki, 2009-ben már 77 százalékra rúgtak.

A Goldman Sachs stratégiájává lett, hogy ügyfeleinek jövedelmező, ám a GS által tudottan veszélyes pénzügyi termékeket adott el. Majd a termékek értékének csökkenésére kezdett játszani - az általa eladott csomag kockázataira hivatkozva. Ez történt a Bear Stearns nevű befektetési bankkal is, melynek 2008 őszi csődje a GS-tól vásárolt, az ingatlanpiac elértéktelenedése miatt időzített bombának bizonyult jelzáloghitel-termékek miatt következett be. Amikor egy amerikai szenátusi meghallgatáson Lloyd Blankfeint arról kérdezték, nem lát-e összeférhetetlenséget a cég etikai normái és az üzletfeleinek bukására való spekulálás között, a pénzügyi cápa úgy válaszolt: "A piacok kontextusában nincs összeférhetetlenség. Mindenki megválaszthatja, mennyi kockázatot vállal." Ezt pedig a Goldman Sachs igyekezett minimalizálni. A 2008-as válság idején a korábban szintén GS-es pénzügyminiszter, Henry Paulson döntött élet és halál kérdéseiről. Tény, hogy a GS tízmilliárd dolláros injekciót kapott a vészhelyzetben, míg legnagyobb vetélytársa, a Lehman Brothers csődbe ment.

Ezek a lépések nemcsak az átlag amerikaiak dühét, de még a közgazdászok egy részének kritikáját is kivívták. A válságot megjósoló Nouriel Roubini például a cég megszüntetését javasolja. Az amerikai kormány eddig nem megy el, de szeptember óta vizsgálatot folytat három pénzintézet, köztük a GS ellen, hogy tisztázza: milyen szerepet játszottak e vállalkozások a globális válsággá fajuló amerikai ingatlanpiaci krízis előidézésében. A Goldman Sachs egyelőre nem lassít: a profit eléréséhez továbbra is bevet minden eszközt, és egyengeti maga előtt az utat a politikai, pénzügyi elit megkörnyékezésével. Ez nem feltétlenül tudatos "világuralomra" való törekvés, de befolyása így válik globális szintűvé. Lehet, hogy az eurózóna jövőjét is az határozza majd meg: mire fogadtak a Goldman Sachsnál.


Hullanak a kormányfők Európában

G. F. P.

A 2008 őszén kitört válság már kilenc európai miniszterelnök fejét követelte: a politikusok egy része választáson bukott meg, mások "a piacok" és a nemzetközi szervezetek többé-kevésbé nyílt nyomására távoztak. A két legeladósodottabb európai államban, Olaszországban és Görögországban nemrég került sor cserére: Silvio Berlusconit Mario Monti, Jeórjiosz Papandreut pedig Lukasz Papademosz váltotta. Bár a csere okai részben belpolitikai természetűek voltak, Magyarországon Gyurcsány Ferenc 2009-es lemondása és a "piackonformabb" Bajnai Gordon érkezése mögött is szerepet játszottak külső elvárások.


A választásokon megbukott kormányok sorát az izlandi nyitotta: a szigetállam ugyan nem tagja az EU-nak, de pénzügyei erősen függnek a közösségtől. A harmadik legeladósodottabb Belgiumban kormány híján nem volt kinek távoznia, a negyedik Írországban és ötödik Portugáliában is megbuktak a kormányok. Írországban a 2010-es előre hozott választásokon szenvedett vereséget Brian Cowen miniszterelnök. Alig egy hónap telt el, és leköszönt Portugáliában a szocialista José Sócrates is. Idén ősszel a szintén szocialista szlovén Borut Pahor nyitotta a sort, mert kisebbségi kormánya képtelen volt újabb takarékossági intézkedéseket hozni. Iveta Radicová szlovák miniszterelnöknek azért kellett távoznia, mert koalícióspartnere, a Szabadság és Szolidaritás nem szavazta meg az északi szomszédunkra eső négymilliárd eurós hozzájárulást Görögország számára, s ezzel veszélybe sorolta a mentőakciót. Nemrég pedig Rodríguez Zapatero spanyol szocialista miniszterelnök szenvedett vereséget az előre hozott választásokon, főleg azért, mert a fiatalok körében a munkanélküliség elérte az ötven százalékot.








Ablonczy Bálint - Facsinay Kinga

- vilag@hetivalasz.hu



2011.12.07.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4494
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lieberman izraeli külügyminisz
  2011-12-09 18:48:20, péntek
 
  Lieberman izraeli külügyminiszter Teherán megfenyítéséről győzködte Putyint



Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter ezekben a napokban az európai fővárosokban kilincsel, s vendéglátóit elsősorban arra szeretné rávenni, hogy mondjanak áment az Irán elleni újabb, az eddigieknél jóval súlyosabb szankciók életbe léptetésére. A szélsőséges izraeli politikus szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Moszkvában ? olvasható a Válláh! Hádásot izraeli hírportálon.


Lieberman és Putyin Moszkvában (Fotó: Alekszej Druzhinyin)

Vlagyimir Putyin és pártja ellen a legutóbbi oroszországi választások tisztaságát megkérdőjelezők még az elmúlt órákban is tüntettek, miközben az orosz vezető egy Moszkva környéki palotaszerű villában fogadta Ávigdor Lieberman izraeli külügyminisztert. Nyelvi nehézségek nem voltak az eszmecsere során, mert a hébert is erősen orosz kiejtéssel beszélő Lieberman a moldovai Kisinyovban született és nevelkedett.

Az izraeli politikus látogatásának legfőbb célja - amiképpen Európa több fővárosában is - az volt, hogy meggyőzze Putyint a perzsák elleni még erélyesebb nemzetközi szankciók bevezetésének szükségéről és helyességéről. A híradások arról nem szólnak, hogy Lieberman képes volt-e rávenni az orosz vezetőt Teherán megfenyítésére, ám annyit megtudtunk, hogy Putyin elismerően és megelégedettséggel szólt az egyre fejlődő orosz-izraeli gazdasági kapcsolatról.

Lieberman viszonzásképpen kijelentette: a legutóbbi oroszországi választásokon részt vett izraeli megfigyelőktől megtudta, hogy a voksolás folyamán minden a legnagyobb rendben zajlott. Az izraeli külügyminiszter nem csak a perzsák megfenyítését kérte Putyintól, hanem azt is, hogy Oroszország azonnal állítsa le a Szíriába irányuló fegyverszállítmányokat.

Júszef el-Kudszi

http://www.kuruc.info/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kárpótolják az összes zsidót,
  2011-12-09 18:43:41, péntek
 
  Kárpótolják az összes zsidót, aki már élt a holokauszt alatt


holo-karikatura.jpgNémetország beleegyezett, hogy további 16 ezer, gettóba vagy a nácik előli bujkálásra kényszerített holokauszt-túlélőnek, köztük a budapesti gettó volt lakóinak folyósít kárpótló nyugdíjat. Új fogalommal gazdagodhattunk: Holokauszt elöl bujkáló zsidó. Vagyis kárpótlás jár minden olyan zsidónak, aki a holokauszt idején Európában élt. Emberek százmillióinak jár akkor kárpótlás, akik a bolsevik haláldiktatúrák idején éltek, illetve élnek ma is.

A New York-i központú Claims Conference (Kárigény Konferencia) és a német kormány által hétfőn bejelentett megállapodás nyomán 65 ezerre emelkedett azoknak a száma, akiket Berlin kompenzációs nyugdíjban részesít.

A Claims Conference honlapján (http://www.claimscon.org/?url=news/article2-ceef-120511) közzétett tájékoztatás szerint az egyévi tárgyalássorozat nyomán megszületett egyezség 2012. január 1-jétől jelentősen könnyít a budapesti gettó túlélőinek jogosultsági feltételein is. A 16 ezer új jogosultra kivetítve a kompenzáció értéke egy évtized alatt eléri a 485 millió eurót.

A korábbi szabályok szerint, a Claims Conference 2. cikke és a Közép- és Kelet-Európai Alap (CEEF) előírásai alapján csak az volt jogosult kárpótló nyugdíjra, aki legkevesebb 18 hónapig volt kénytelen gettóban, rejtőzködve vagy álnéven élni. A jövő évtől ezt az időhatárt 12 hónapra szállították le, ami a Claims Conference becslése szerint további mintegy 8 ezer túlélőt jogosít fel arra, hogy tíz éven át havi 290 eurós nyugdíjat kaphasson.

Azoknak a túlélőknek, akik elérték a 75 éves életkort és kevesebb mint 12 hónapot, de legalább 3 hónapot töltöttek gettóban, a jövő évtől 240 eurós külön nyugdíj jár, amennyiben Nyugaton élnek, a "volt szovjet blokk országaiban" pedig - így Magyarországon is - 200 eurót kaphatnak, ha megfelelnek a kritériumoknak. Az új kárpótlásnak ez a része mintegy 4500 embert érinthet, s a kifizetések összege ennek a csoportnak mintegy 130 millió euró lesz. További 3500 személy azután válik jogosulttá, ha eléri a 75 éves életkort. Ennek a csoportnak egy évtized alatt 65 millió eurót folyósít a német kormány.

A Claims Conference 2. cikke és a CEEF előírásai értelmében, a német kormánnyal történt megegyezés alapján, 1995 óta több mint 109 ezer holokauszt-túlélőnek mintegy 3,5 milliárd dollárnyi kárpótlást fizettek ki. A 2. cikk alapján havi 300 euró, a CEEF előírásai alapján pedig havi 260 euró jár a jogosultaknak.

Hunhír.info kommentár:
Nem kell itt a radikálisoknak szítani az antiszemitizmust, megteszik azt helyettük a követelőző, magukat kivételezettnek képzelő zsidók szervezetei. A németek meg fizetik az újabb sarcot, mert hát ők is bűnös nép. Vérlázító. Aztán majd kiadják a parancsot a magyar kormánynak, hogy a budapesti gettó csodával határos módon megmenekült lakóinak, meg minden, a holokauszt idején élő zsidónak újabb tízezreket fizessen.

http://www.hunhir.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt nevezik a művelt Nyugaton
  2011-12-09 06:42:15, péntek
 
  ,,Ezt nevezik a művelt Nyugaton demokráciának"!
2011. december 9. 00:22:39

- Avagy Cion hatalmának kiteljesedése...

Hány kötelet érdemelnek az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet aláíró?

A helyzet azóta nem javult

Csak, hogy kb. látsszon, hol kellene a hazaárulás konkrét esetét kiköszörülni! Jogászok: felkészülni! RAJT!!

Milyen feltételekkel lépett be Hazánk az IMF-be?

A HVG archívum szerint 1982. május 6-án lettünk IMF-tagok.Amikor a D-209-es botrány kipattant (a 2002-es parlamenti választások után), akkor azzal védekezett Medgyessy Péter frissen megválasztott miniszterelnök, hogy ő mindig a KGB ellen (a világ egyik legerősebb,ha nem a legerősebb titkosrendőrsége!) harcolt, és milyen jót tett azzal, hogy közreműködésével beléptünk az IMF-be. Hát most már látjuk,mekkora jó cselekedet volt, akárki is volt az elkövető! Lassan harmincesztendős a tagságunk ebbe az országokat, földrészeket ellehetetlenítőszervezetbe, és most már igencsak a végét járjuk!Medgyessy Péter a kémbotrányból sikeresen kimászott, de mi az IMFkarmaiból soha nem tudunk kiszabadulni, mert amint a tőkébe törlesztünk, azonnal leértékeli a forintot, és azt követően könnyen lehet, hogy még többel tartozunk, mint a törlesztés előtt. Ebből kaptunk a közelmúltban jókora adag ízelítőt!

Medgyessy amint szóba hozta miniszterelnökként, hogy az SZDSZ (az MSZP örökös koalíciós partnere) tele van korrupciós ügyekkel, még talán három napig volt miniszterelnök. Csillag István SZDSZ-es gazdasági miniszter nagyon megsértődött, és Medgyessynek rövid úton távoznia kellett, de utazó nagykövetként még egy ideig utazgatott az adóforintjainkon. Utazásairól nem őrzött meg semmit a történelem.

Medgyessy miniszterelnöksége alatt tartották a népszavazást Magyarország EU-tagságáról és maga a csatlakozás is erre az időszakra esett (2004. május 1.)

Annak ellenére, hogy a diktatúra idején is jókor volt jó helyen, vezető szerepét megőrizte, és még azzal is megfejelte a szerencséjét, hogy többszörös milliárdos létére jelenleg a gazdasági válság ellenére havi másfél millió forint nyugdíjat utalunk a számlájára. Nálunk az iránt nem szokott senki érdeklődni, hogy ki miből lett milliárdos?

Érdekes ország érdekes vezetőkkel.

Az IMF-be történő belépéshez valójában volt-e köze Medgyessynek, annak ma már igazából nincs jelentősége. Ami napjainkban történik velünk, annak szálai visszavezetnek 1982-ig.

Kivonat az 1982. évi 6-os számú Törvényrendeletből:

"Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében). Amennyiben vannak a kifosztásnak fokozatai, hát ez annak egy kemény lépcsőfoka!

A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele. Sőt még az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon. (Ezt nevezik a művelt Nyugaton demokráciának.)

A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek és az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.

A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármily nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban. A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon; kivéve, ha arról az IMF önként lenem mond.

A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon."

A Törvényrendelet teljes terjedelemben itt elolvasható:

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 92231&offsetlo=0


Forrás: olvasó

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi zsidó lelet: kárpótlás
  2011-12-09 06:32:43, péntek
 
 

Napi zsidó lelet: kárpótlás és ,,holocaust"-számtan - 2. felvonás
2011. december 9. 00:03:19

Goy! Tejelj!
Goy! Tejelj!

December 7-én este jelent meg írásom első része, bár akkor még nem gondoltam, hogy lesz majd folytatás is. December 8-án késő este ellátogattam a mazsihisz honlapjára, s a vezető hírt átfutva rádöbbentem: a történet folytatódik. Lássuk tehát a második felvonást.

Írásom első felvonásában beszámoltam arról, hogy a mazsihisz honlapján december 5-én megjelent beszámoló szerint az egykori budapesti gettó lakóinak is ,,külön nyugdíjat" folyósít a német kormány - 2012. január elsejétől.

A ,,kárpótlási" ügyekben eljáró Claims Conference és a német kormány megállapodása szerint ugyanis a jövőben azok is megkapják ezt az új kárpótlást, akik ,,elérték a 75 éves életkort, és kevesebb mint 12 hónapot, de legalább 3 hónapot töltöttek gettóban". A mazsihisz azzal örvendeztette meg túlélő híveit, hogy az egykori budapesti gettó lakói jövő januártól havi 200 euróra jogosultak.

December 7-én megírtam, hogy a budapesti gettó lakói nem kapnak majd egy árva fillért sem, hiszen ,,legalább 3 hónapot" senki sem töltött a fővárosi gettóban - a gettó ugyanis mintegy másfél hónapot ,,élt meg", mert az 1944. december 5-én felállított gettót 1945. január 18-án a szovjet csapatok elfoglalták (,,felszabadították"). Ezek az adatok a mazsihisz honapján is fellelhetők.

Írásom első részében feltettem a kérdést: lehetséges, hogy ,,a talmudista számtan szerint a másfél hónap mégis három"? Végül írásom végén jeleztem, hogy talán új megállapodás születik, s ,,minden zsidó nyugdíjban részesül, aki 'túlélte' a háborút". (Mint majd az alábbiakból kiderül, jóslatomban nem tévedtem.)

A fentiekben röviden összefoglaltam, mit tartalmazott az a szövegem, amely december 7-én került föl a nemenyi.netre. Honlapunkat bizonyára a Síp utcában is szorgosan olvassák, mert másnap - december 8-án - újabb közlemény jelent meg a mazsihisz honlapján ezzel a címmel: ,,További tárgyalások szükségesek a holokauszt-túlélők nyugdíjáról".

A Síp utcaiak szerint december 8-án a német pénzügyminisztérium - a budapesti német nagykövetség útján - megerősítette: a Claims Conference nevezetű ,,holocaust"-ipari Zrt-vel megállapodtak arról, hogy ,,ki kell terjeszteni a kárpótlási juttatásokat azokra a túlélőkre, akik eddig nem tartoztak a jogosultak közé, és a könnyítések között van az üldözöttség legrövidebb elismerhető időtartamának a lerövidítése is".

Hoppá! Ez tehát a kulcsszó: ,,lerövidítés". Ismételjük csak meg az egész lózungot: ,,az üldözöttség legrövidebb elismerhető időtartamának a lerövidítése". Ez tehát a cél. A német pénzügyminisztérium szerint - írja a mazsihisz honlapja - ,,a hírekben szereplő számok nem képezték az idei tárgyalások tárgyát, s a pénzügyminisztérium elképzeléseinek sem felelnek meg". Igen, a németek még többet akarnak fizetni, s felkérték a Claims Conference-t, vizsgálja felül a nyilvánosságra hozott számokat. Mert ugye nincs mese, a kárpótlandó ,,holocaust"-túlélők számát növelni kell, ez ma a divat.

S most érkeztünk el a lényeghez. Az egykori budapesti gettó lakóihoz, akik a korábbi közlemény szerint nem lennének jogosultak a havi 200 euró nyugdíjra. Előző írásomban - idéztem már fentebb - ,,talmudista számtan"-t emlegettem. Igen, felebarátaim, mi itt a Kárpát-medencében nem gondolkodunk helyesen. Mert igaz ugyan, hogy a budapesti gettó nem ,,élt meg" 3 hónapot, a gettólakók mégis ,,legalább 3 hónapot" töltöttek a gettóban. Hogy ez miképp lehetséges? A válasz egyszerű: létezik ,,lerövidített" 3 hónap is.

A mazsihisz újabb közleményében ugyanis azt olvassuk, hogy ,,a budapesti túlélők esetében minden megkezdett hónapot egész hónapnak tekintenek. Ily módon a budapesti túlélők döntő többsége jogosulttá válhat majd a nyugdíj-kiegészítésre".

Tetszik már érteni? A Síp utcaiak mostani közleménye szerint a gettó ,,1944. november 20-tól 1945. január 18-ig állt fenn", s mivel minden megkezdett hónap egy egész hónapnak tekintendő, ezért máris megvan a jogosultság a holopénzre. Érdekes, eleddig azt olvastuk, hogy december 5-én állították fel a gettót, most pedig a Síp utcaiak visszadátumozták két héttel korábbra. Ügyes. Nagyon ügyes.

Nem tévedtem tehát: tényleg létezik talmudista számtan. Most már azt is sejteni vélem, miként jött össze az a bűvös hatmillió....



Falusy Márton


http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=92230
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.