Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
kék színt szereted?
  2011-02-27 16:37:01, vasárnap
 
  Mi jellemző a karakteredre?

Szeretet, odaadás és harmónia. Gyógyítás, béke, lelki képességek, türelem, boldogság. Az óceán, az alvás, a félhomály és az ég szimbolikája.
Milyen vagy, ha a kék színt szereted?

A kék személyiségek érzelmes emberek, és saját maguk körében maradnak. Hajlanak a mások iránti bizalmatlanságra, miközben alaposan figyelik őket. A halványkék az odaadás, önfeláldozás színe, és arra utal, hogy az illető szereti, ha rendben vannak a dolgok. Ahogy a kék sötétül, a személyiség egyre rapszodikusabb, depressziósabb lesz, ami az angolban a szomorú lelkiállapot kifejezésére szolgáló 'blue' kifejezést ihlette.

A királykék szín szerelmesei vagy nagyon felszabadult, vagy nagyon mély depressziós hangulatban lehetnek. A tengerészkéket azok szeretik, akik nagyon érzelmesek, de szeretnék eltitkolni. Hajlamosak teljesen elmerülni az érzelmeikben, és szélsőséges esetekben megszállottakká válhatnak. Érzékeny emberek, akik sírnak, amikor boldogok vagy szomorúak, és mint ilyenek teljesen nyitottan fordulnak másokhoz. Könnyen fel tudják mérni bárkinek a lelkiállapotát, függetlenül attól, hogy az milyen.

A kék személyiség nem tudja elmagyarázni érzelmeinek hatósugarát, mivel azok a környezet termékei. Mások együttérzését keresve a kék személyiség nagyon lehangoló társaság tud lenni, ha azt várja, hogy érezz vele együtt, ha szomorú. Kölcsönös függőségben kívánják, hogy úgy érezz, ahogy ők. Ha túl sok kék vesz körül, óhatatlanul depresszióhoz vezet, ezért szükséges más színek jelenléte a kiegyenlítéshez.
 
 
1 komment , kategória:  Horoszkóp Időjóslás  
Tavasz felé tartunk
  2011-02-27 12:50:01, vasárnap
 
  Tavasz felé tartunk

Februári fagyos szélben,
már tavaszra várunk,
Afrikában hőség tombol,
mi meg fázva járunk.

Hála, hosszú hideg télből,
tavasz felé tartunk,
márciusi meleg napfény
pirosítja arcunk.

Ködös, felhős, borús napok,
ólom-lábon járnak,
ma még nyomait sem látjuk,
kéklő ibolyáknak.

De a tél is véget ér majd,
mint egy hosszú álom,
kis madarak énekelnek,
rügyet bontó fákon.

Gondolatban: már télen is,
nyárban fürdik lelkem,
Megváltómban e földinél,
szebb hazámra leltem!

Ott nincs idő, ezért soha
nincs vége a nyárnak,
vérén váltott testvérei,
hófehérben járnak.

Pecznyík Pál
Celldömölk
2011. II. 23.

 
 
2 komment , kategória:  Pecznyík Pál  
Ság hegy ormán!
  2011-02-27 12:48:03, vasárnap
 
  Ság hegy ormán!

Ság hegy ormán már régóta,
áll egy magas kőkereszt,
Celldömölk hű magyarsága,
emlékül emelte ezt.

Csonka hazánk állapotán.
könny tolul a szemekbe,
szép hazánkat Trianonban
feszítették keresztre!

Egy országból nyolc ország lett,
hazánk nyolcfelé szakadt,
elszakítva családokat,
élőket és holtakat!

Trianonban elhintették
a gyűlölet lőporát,
ma csak Isten látja egyben,
ezt az ősi szép hazát!

Határokon innen és túl,
csak emlékezés maradt,
véreinkre nyolc országban
borul ma, a síri hant.

Nyolc országban él a magyar,
maradjon ott magyarnak,
őrizze meg magyar voltát,
s nem győzik le hatalmak!

Pecznyík Pál
Celldömölk
2011. II. 23.
 
 
0 komment , kategória:  Pecznyík Pál  
Anti-aging:
  2011-02-27 11:23:54, vasárnap
 
  Anti-aging: mi az? 1

Az anti-aging nem más, mint öregedési folyamatok késleltetéséről szóló új orvostudományi ág, amely az Amerikai Egyesült Államokból indult hódító útjára az 1980-as években. Lássuk, miről is van szó!

Sajnos az életkor előrehaladtával számos kedvezőtlen élettani és anatómiai változás következik be az emberi szervezetben. Az izmok térfogata csökken, a csontsűrűség hanyatlik, a bőr és egyéb szövetek folyadéktartalma szintén megcsappan. A testösszetétel is megváltozik, arányaiban több zsírt fog tartalmazni, mint annak idején. Az egyes szervek alakja és működése is változáson megy keresztül. Az anyagcsere lelassul és a kiválasztás, emésztés üteme is módosul. Első hallásra a kép talán drámainak tűnhet, valójában azonban egyáltalán nem az: az öregedési folyamatok ütemét lehet késleltetni.

Feltehetjük a kérdést, hogy vajon milyen módszerekkel késleltetők az öregedési folyamatok? Nos, természetesen nagyon lényeges az egészséges életmód kialakítása. Az 1970-es években megfogalmazott Viktória deklaráció a szívegészség négy alapelvét írja le: törekedjünk az (1) egészséges táplálkozásra, (2) rendszeres testmozgásra, (3) dohányzásmentes életmódra, (4) kedvező lelki és szociális körülményekre. Ha mindezeket sikerül elérni, akkor nagy valószínűséggel szívünk és érrendszerünk sokáig megőriheti fiatalságát.

Visszakanyarodva az anti-aginghez, mint a nyugati orvoslás egyik legfiatalabb hajtásához, az egészségmegőrzést, a munkaképesség tartós meglétét, az öregedési folyamatok késleltetését tűzi zászlajára. Olyan diagnosztikai és terápiás eljárásokat tömörít, amelyek a nyugati medicinában elérhetők és elfogadottak és tudományosan bizonyított eredmények állnak mögöttük.

Alapvetően két nagy részből állnak: (1) szűrővizsgálatokból és (2) kezelésekből. A szűrővizsgálatok szinte az összes szervre kiterjednek, hiszen különösen negyven év felett megnövekszik az idősebb korban kialakuló betegségek (pl. magas-vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség, hiperkoleszterinémia, ízületi elváltozások, stb.) előfordulási gyakorisága, amelyek jelenlétéről vagy hiányáról időnként (évente egyszer) meg kell bizonyosodni. Korunk egyik nagy vívmánya a genetikai vizsgálat valamint a biológiai életkor meghatározás.

A genetikai vizsgálat során olyan ú.n. polimorfizmusokat térképeznek fel, amelyek megléte utal egyes, időskori betegség genetikai hajlamára. Ilyen pl. a tüdő-, vastagbél-, prosztata-, emlődaganat vagy a mentális betegségek közül a Parkinson- és Alzheimer-kór, vagy a hiperkoleszterinémia, magas-vérnyomás vagy a gyulladásra mutató hajlam polimorfizmusa (génmódosulása), de a hosszú élet génjét (angolul longevity) is ki lehet mutatni.. A genetikai polimorfizmusok jelenléte 30%-ban járul hozzá a betegség kialakulásához. Rávilágítják a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálatok és az életmódbeli tényezők szerepére, fontosságára.

A biológiai életkor meghatározáshoz néhány egyszerű teszt és egy részletes kérdőív szükségeltetik. Valójában azt méri fel, hogy a szervek, szervrendszerek öregedése mennyiben tér el az adott életkorban jelentkező élettani elváltozásoktól. Sokszor az egyes szervek, szervrendszerek öregedése nem egyforma. Gondoljunk például egy olyan hatvan év körüli férfire, aki egész életében futott, nincs rajta súlyfelesleg, szíve úgy működik, mint egy huszonévesé, azonban az ízületei teljesen elkoptak az évtizedek alatt megtett kilométerektől, vagyis jobban elhasználódtak, mint általában egy hatvan éves embernél. A biológiai életkor az egyes szervek életkorának átlagából tevődik össze.

A szűrővizsgálatok, genetikai polimorfizmusok és biológiai életkor vizsgálat eredményeinek ismerete nagyban segíti az anti-aging specialistát a személyre szabott életmódprogram, a kezelés kialakításában. Mindezekről a következő cikkünkben írunk...

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Anti-aging:
  2011-02-27 11:17:36, vasárnap
 
  Anti-aging: mi az? 2

Az idő kerekét sajnos nem lehet megállítani, pláne visszafordítani, azonban léteznek olyan életmódbeli tényezők, eljárások, amelyek szerepet játszanak a korral járó élettani változások lassításában. Lássuk, miről is van szó!

Az anti-aging kezelés szavak hallatán sokan bizonyára a divatos és újdonságnak számító szépészeti beavatkozásokra gondolnak: a plasztikai sebészeti eljárásokra vagy a kozmetológia új vívmányokra (pl. botox, mikrodermabrasio, mezoterápia, lézeres szőreltávolítás, stb.). Sok spa, ill. wellness központ szolgáltatásai között csupán a szépségápolásban jelenik meg anti-aging kezelés. Az öregedési folyamatokat azonban nem csupán a bőr állapotának javításán át lehet késleltetni, sőt...

Az anti-aging kezelésekbe alapvetően a következők tartoznak bele (Eisler, 2005): (1) kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, (2) rendszeres testmozgás, (3) stresszkezelés, (4) memóriajavítás, (5) szépségápolás, (6) szexuális funkciók javítása. Vagyis ahhoz, hogy a biológiai életkorunk kevesebb legyen, mint a kronológiai, komplexen az egész szervezetet és ezzel együtt a szellemet és lelket is jó kondícióban kell tartani.

(1) Egészséges táplálkozás. Negyven év felett különösen figyelni kell a megfelelő energia bevitelre, amelynek igazodnia kell az egyéni szükségletekhez (ne legyen se több, se kevesebb, mint amennyire szükségünk van). A változatosság, a többször kevesebbet-elv, a megfelelő tápanyag (szénhidrát/ zsír/ fehérje) arány szintén fontos szerepet kap. A kiegyensúlyozott táplálkozás nem csak az anyagcserére, emésztésre, kiválasztásra fejt ki kedvező hatást, hanem az összes többi szervre, sőt még a bőrre és ízületekre is kedvezően hat.

(2) Rendszeres testmozgás. A rendszeres sport nem ad plusz éveket az élethez, de életet ad az évekhez, vagyis segít aktívabban, energikusabban élni. Örömérzetet fejt ki, erősítheti az immunrendszert, fokozza az izomerőt, csökkentheti a testzsír arányt, kedvezően módosíthetja az anyagcserét, hogy csak néhányat említsünk fontos élettani hatásai közül. Természetesen nem csak a testre, hanem a szellemre és lélekre is kedvező hatást gyakorol. A legfrissebb ajánlások szerint naponta legalább 30 perc testmozgásra van szükség a betegségek megelőzése érdekében. Heti öt alkalommal végezzünk aerob testmozgást (pl. gyaloglás, kocogás, evezés, kerékpározás, úszás, stb.) és hetente két alkalommal végezzünk rezisztencia-edzést, súlyzóval, vagy ellenállással szemben.

(3) Stresszkezelés. A stressz az egyik legveszélyesebb életet rövidítő tényező, amely napjainkban őrült mennyiségben és tempóban zúdul ránk. Mindezek miatt fontos figyelni a stressz kompenzálására. Természetesen a testmozgás és a megfelelő táplálkozás is segítségünkre van, azonban az aktív pihenés (pl. horgászás, kártyázás, mozilátogatás), a wellness programok megannyi fajtája (pl. szaunázás, gyógyfürdőzés, masszázs, stb.) és a pszichológiai módszerek széles repertoárja is szerepet kap.

(4) Memóriajavítás. Legtöbb esetben a táplálkozás, rendszeres testmozgás és a stresszkezelés sokat javít a szellemi funkciókon, azonban természetesen léteznek speciális tréningek és egyéb módszerek is, amelyek a memóriát javítják.

(5) Szexuális funkciók javítása. Sokszor a stressz az egyik legnagyobb gátló tényező a nemi vágy és az erektilis funkciók tekintetében, ezért a hatékony stresszkezelés legtöbb esetben önmagában is eredményes.

(6) Szépségápolás. Számos új szépségápolási eljárás érhető el, amelyek a bőr feszességét, rugalmasságát próbálják fokozni. A krémek alkalmazásától a plasztikai sebészeti beavatkozásokig terjed a skála, amelyben mindenki megtalálhatja a számára ideális módszert.
forrás: internet
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Humor
  2011-02-27 11:10:19, vasárnap
 
  A szupermarketben a biztonsági őr csodálkozva látja, hogy egy szőke nő a zöldséges részlegnél telerakja a kosarát uborkával, majd amikor megtelt, visszarakja őket a polcra. Miután a nő ezt vagy háromszor megismétli, odamegy hozzá és megkérdezi, miért csinálja ezt.
- Most voltam kozmetikusnál - mondja a szőke - és azt mondta, hogy jót tesz az arcbőrömnek az uborkapakolás...
___________________________

Két rendőr beszélget:
- Hallom, a feleséged nemrég kapott jogosítványt. Hogy megy neki a vezetés?
- Hát olyan sakkosan.
- Az meg mit jelent?
- Hol egy gyalogot, hol egy futót üt el.
___________________________

Egy ember fölkeres egy válóperes ügyvédet, és kéri, hogy segítsen neki diszkréten elválni a feleségétől.
- Természetesen vállalom - mondja az ügyvéd -, de azért árulja el nekem, mit ért diszkrét lebonyolítás alatt?
- Azt szeretném, ügyvéd úr, hogy a feleségem ne tudja meg, mert különben agyonüt...
___________________________

- Hova viszed azt a két szép libát?
- Az anyósomnak.
- Miért?
- Mert tegnap azt mondta, hogy a fél életét odaadná egy libáért!
___________________________

Bemegy egy fazon a boltba. Ránéz a boltosra és hirtelen fülig ér a szája:
- Hát nem ismer meg? Mondja!
Boltos:
- Nem!
Az ürge leveszi a szemüvegét:
- Még így se?
- Nem!
Megigazítja a haját:
- Még így se?
- Nem, de most már árulja el ki is maga valójában!
- Hát én vagyok a vevő!
___________________________

- Doktor Úr! Nem tudom mi a baj velem, de folyamatosan szellentek. Hála
Istennek nem lehet észrevenni, mert nincs szaga és hangja sem, de engem
mégis zavar...

- Most is, hogy itt beszélgetünk, már vagy ötöt szellentettem. Kérem ,adjon
valami orvosságot!
- A doki nem szól semmit, csak felír neki valamit, és megkéri, jöjjön vissza
egy hét múlva.
- Jön az öregúr kikelve:
- Mit írt fel nekem, maga idióta! Mióta szedem, továbbra is
hangtalan, de olyan büdöseket fingok, hogy az kibírhatatlan!!
- Mire a doki:
- Nos, a szaglása rendbe jött. Felírok valamit a fülére is, jó ?
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
meglepő de igaz
  2011-02-26 18:25:15, szombat
 
  Megdöbbentő,de igaz !!!!
Próbáld ki !!!!

A 2011.- es év egy egészen különleges év .

4 különleges naptári dátum lesz ebben az évben, ezek az alábbiak:

11.1.1. 11.1.11. 11.11.1. és 11.11.11.

Most pedig a meglepő fordulat !
Vedd a születési évszámod utolsó két számát és add hozzá azt a
számot,ahány éves leszel ebben a naptári évben !!

a kapott összeg 111 lesz.

Hát ezugye meglepő !!!!!!!!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Télvég
  2011-02-26 17:54:10, szombat
 
  Télvég

A február lassan búcsút vesz,
s talán a tél is - böjtidő
köszönt ránk, s a tavasz illatát
madarak hangja csalja elő.

Könnyebb lesz talán, az érzések
lágyabb húrokat pengetnek,
a várakozás sem oly kemény,
ha fényeket hoznak a reggelek.

Álmainkban megszépül az idő,
hajnalban térdre hullnak a mínuszok,
a mókuskerék is lelkesebben pörög,
ha tavaszt sejtet a márciusi titok.
 
 
0 komment , kategória:  Verses  
Aggteleki barlang
  2011-02-26 12:52:49, szombat
 
  Aggteleki barlang
Link
 
 
1 komment , kategória:  videó  
Rozsda-szakadék
  2011-02-26 12:51:45, szombat
 
  Rozsda-szakadék
Link
 
 
0 komment , kategória:  videó  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 655 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 204
  • e Hét: 678
  • e Hónap: 7568
  • e Év: 7568
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.