Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Ki mit tud és a többiek
  2011-03-28 23:27:37, hétfő
 
  Szombaton Ki Mit Tud-on voltunk a gyerekekkel....egyik kislányom az osztályukkal adtak elő egy mesét, Kisfiam pedig egy verset szavalt el. Nem is a díjjakról szól ez , legalábbis részemről, hanem hogy szokja hogy sok ember előtt kell megmutatni magukat, hiszen ők nem azok akik olyan bátran mutogatják magukat. Meglepődtem, mert továbbjutottak, a területi rendezvényre...ráadásul ajándékokat is kaptak. Na jó, titokban reméltem lesz valami,. de azt csak ...szóval nagy örömmel jöttünk haza.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
milyen jó egy pohár....
  2011-03-23 21:46:31, szerda
 
  Mikor a nap a vége felé közelít, és mindenen túl vagyok, a főzögetésen, sütögetésen, a gyerekekkel való tanulás, gyakorlás, rendrakás....stb,akkor bizony jól esik egy pohár jó bor, vagy éppen más. Adott esetben, azaz most,a martini részesült előnyben. Egy kis citrom karika és már csúszik is le az édes nedű. Nagyon nem való ez ilyen tájt, hiszen mennyi cukrot tartalmaz, de az érzés, ami a 3. pohár után már kerülget elmondhatatlanul megnyugtató. Hiszen a nagy rohanás, idegeskedés és az állítólagos stresznek valahol el kell hagynia minket, mert akkor pihentető az alvás. Na nem a részegedésre célzok, csak a talp bizsergés és egyéb lazuló érzelmek. Milyen jó hogy van ez a "rossz" szokás, hogy egy pohár....ja igeb, társaság is kell hozzá. Nekem volt társaságom igaz csak egy órát, mert sietnie kellett haza dolgozni, meg a kislányának is időben kell feküdni,de a kezdő kilibbenés megvolt. Aztán a konyhai munkák közben igazán nem árt még egy pohár, és hát a 3 vagy negyedik....az már csak úgy landol a pohárban és a nyelőcsőben.
Kellemes. Ellazít és megnyugtat. Már szabad , hiszen a gyerkőcök rég alszanak. Hiszen holnap új nap, és kelni kell, ébredni és fittnek lenni a suliban.
Szóval én nem vetem meg az alkoholizmusnak ezt a formáját, bár mostanában híján voltak eme pohár emelgetések. Mégis egy kedves úr mondta nekem a Balatonon: A szemem látszik hogy alkesz vagyok. És ezt bóknak szánta, mindjárt kaptam is tőle egy csodálatos porcelán üveges barack pálinkát. Hát az este és a vacsora mellett becsúszott, igaz volt segítség benne bőven.
Nem gondoltam volna hogy én valaha is szeretni fogom a pálinkát. Bár áttértem a különleges aromájú rövidekre, és a bort részesítem előnyben, és ma este a martinit. Hát szép estét!
:-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdődhet a kerti munka.
  2011-03-22 21:59:33, kedd
 
  Már kikandikáltak az első napsugarak, amik igazán jóleső bizsergést ébresztett a bőrünkön.
Virágos kertecskémben már a krókuszok javában nyiladoznak, és a tulipán hagymák hajtásai is kibújtak, zöldellnek a föld felett. Játszint kimaradt az őszi dugványozásból, viszont a nárciszok is kibújtak a föld alól.
Csak most látom milyen szép is lesz amint virágba borul ez a kis föld. Kiültettem nőnapi és névnapi virágainkat is. Igazán jól érzik magukat itt, egész reggeltől késő délutánig ide süt a nap. Persze nyáron máűr nem biztos hogy oly jó lesz nekik itt, majd meglátjuk. Vannak fák, már 2-3 évre beültettük őket, de nem igazán értem miért nem lombozódnak olyan mértékben mint apunak.
Nőnapra, névnapra már olyan virágokat kapunk a csajokkal, amik kiültethetőek, kérem is hogy ilyenek legyenek, hiszen évekig virágzanak, ha jól tartjuk őket. Van közöttük kis tea rózsa is, na ők még az ablakpárkányból kukucskálnak kifelé, egy-két hét és már kiültethetem azokat is.
Rendbe tettem zöldfűszeres kiskertemet, és örömmel láttam, hogy a borsmentám, a macskamenta, oregánó, majoranna, citromfű, zsálya, levendula,és a tárkony is erőre kapott. Sőt még egy kinn maradt rukkola is előbújt.
Sajnos a kedvenc kis kakukkfű és a rozmaring nem bírta ezt a hosszú, fagyos telet, így újat kell majd beültetnem.
A párkányon, benn már kibújtak sokan a balkonládákban. Még fokhagymát is bújtattam a földbe.
Amivel idén próbálkozom, az az édeskömény. Nagyon megszerettem a krémlevesét tejszínnel,édes és hihetetlenül finom, és nagyon egyszerű elkészíteni.
Az első ablakokba is kikerült 1-1 muskátli. Tudom hogy jönnek még hűvösebb éjszakák, de én úgy tudom
a muskátlik mínusz 2-4 fokot is kibírják. Hát erre alapozva, kikerültek csodás leanderjeink is a teraszra.
Olyan jó érzés, hogy újra éled a természet, a kert,szinte lélegzik, bár inkább úgy írnám , hogy lélek-zik.
Kis kövirózsák és egyéb sziklakerti növénykék is igen csak kúszogatnak , mert nagyon ráfeküdtek kényelmes kőfalukra. Minden zöldül. Egy hónap és a fák virágba borulnak. Az egyik kedvenc évszakom a tavasznak az a része, mikor minden hirtelen virágba borul, és ez valahogy mindig húsvét körül van. Van egy hatalmas sárgabarack fánk,ez az első ami kinyílik, és először virágok vannak, majd virágszirom eső, és követik a levelek....Várom az illatát és a méhek zsongását.
Persze ekkor előjönnek már a cserebogarak. Emlékszem mikor ideköltöztünk rengeteg cserebogár volt. Invázió. Neki kocogtak az üvegablaknak, ajtónak a fény miatt, csak úgy csörgött, kopogott minden a ház körül. És lassan beköszöntenek a hangulatos szalonna sütések, bográcsozgatás, hús sütögetés.....
Egy jó pohár bor és egy kedves társaság, a kár a gyerekek, a párom vagy barátok ....hm.... szerintem nem vagyok egyedül ezzel, hogy annyira várom már a meleget és ami hozzá tartozik, mindent.
Visszatérve kiskertemre, újra elő kell bányásznom kerti könyveimet és beleolvasni mit is kell tenni a fűvel.
Hiszen az is gondoskodást igényel. ami nagyon nehéz az a kitisztítása gereblyével. Kemény meló annak akinek nagy területen van fű. Hát nekem lesz belőle részem bőven. Szerencsém, hogy Robi is szereti az efféle munkákat. Idén még vár ránk némi füvesítés, és megszűnik ez a hatalmas por. Elmúlt az eső, kisütött a nap és két nap alatt ellepi a por a házat. Persze a szomszédoknak is kell tenniük majd valamit....amikor odaérnek, de ez is sokat segít majd szerintem, ha nálunk nem lesz már poros, homokos talaj üresen.
Hát jó tevékenykedést, ki érez magában indíttatást effajta dologra,hiszen a kert folyamatos karbantartást igényel, még akkor is ha az egészet gyep, fű borítja. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ezek a vírusok...
  2011-03-19 22:54:17, szombat
 
  A napokban, sőt az elmúlt héten folyamatosan valamelyik gyerekem ágyánál ültem és borogattam, simogattam, itattam....beszélgettem. Hihetetlenül legyengítette a kis szervezetüket, de olyan bátran és sokszor szótlan tűrték a hűtő fürdőt / éjjel/, És a kúpot, mikor már nem lehetett mit adni. Reménytelen küzdelemnek látszódott, már nem tudtam kihez menjek, ki a lázasabb. Vagy épp lement az egyiknek, már a másiknak lángolt a kis teste.
Ma, ma volt az első nap múlt péntektől, hogy elköszönt a lázas időszak. Kisfiam még izom görcsökkel is küzdött. Nem bírt felállni. A vírus. Orvos, gyerek orvos, és még az ügyeletet is megjártuk.
Milyen esetlen egy kisgyerek a szülei nélkül, néztem az ott várakozó gyermekeket a váróban. Gyengék és fehérek voltak.
Ma talán az első nyugodt éjszaka, bár szüleimtől jött a hír hogy betegek. Most miattuk izgulok. Gyógyuljanak!
Hihetetlen ez a vírus fertőzés, mindenhová elér a keze. Mindenki panaszkodik. A gyógyszertárak élik virágkorukat és a gyógyszeripar,hiszen mihez nyúlna az egyszerű ember ha nem a vitaminokhoz, a tablettákhoz. Gyümölcs? Zöldség? Ugyan már. Mit hallunk? Hogy már nem is igazi a gyümölcs, és a vitamin tartalma mellett sokkal rombolóbb hatása a vegyszerek és mindenféle adalék és permet, fényesítő....hol vagyunk?
Valamelyik nap a facebook-on láttam egy megosztást a magyar termékek, az ipar gyárak bezárásáról, és elgyengüléséről, hogy mindenkinek magyar terméket kellene vennie. Igen! Én is támogatom az ötletet, de hol a magyar termék? Hiszen sokszor még a répa is külföldi és a jó magyar alma? A zöld almát nem vehetem meg a lányoknak, mert külföldön / amit ugye itthon veszünk meg, csak hát behozzák, mert a magyar terméket a nem veszik át/ Búzafehérjével fényesítik. Minek a fényes alma?
Mikor gyermek voltam, mindig a nadrágon vagy rosszabb esetben a pólómon fényesítettem ki, és csodásan nézett ki. Az nem kell a magyarnak? Csak a fényesített? Szóval hol a vitamin? Hol a magyar termék? Sok tabletta sem magyar, meg a vitaminok. És itt e vírus. Hogyan küzdjünk? Minden termék menedzser esküszik az általa forgalmazott tablettákra, kiegészítőkre....jaja, én is esküszöm, de hát mi értelme? Mikor a gyerek így is úgy is beteg lesz, és elkapja, majd rengeteget hiányzik az iskolából, nehezebben zárkózik fel...és szépen kifárad, kimerül, legyengül és újra elkapja valami fenevad, és kidől, nyomja az ágyat és ect-ect... Szóval most mi van? Hiszen beoltatjuk magunkat, ja hogy így nem annyira veszélyes? Nem a fenét nem. A szüleim minden évben oltatják magukat, mégis hihetetlen hogy évente többször is influenza /szerű/ betegség kapja el őket.
De már az ember nem tud eligazodni e kesze-kusza környezetben, akinek van ideje utánna olvas a neten mindennek, aztán jönnek az ellenvélemények, javallatok és nincs olyan válasz ami biztonsággal kijelentené, hogy ebben vagy abban az irányban haladj.
Itt érvényesül a szabad választás joga. Köszönjük, hogy minket választott.... És jönnek minden évben, bekopogtatnak és ismét végigfuttatjuk agyunkban, hogy mit csinálunk rosszul, hiszen már annyi mindenre figyelünk, és nincs édesség, cukor, és műanyag nyalóka, keksz és sorolhatnám, és az ember agya már szivacsként szívja a tudattalanságig az infókat, mert minél több infó jön, annál nagyobb a tudatlanság.
Szóval, mit is csinálok rosszul?
Vagy ki csinálja rosszul?

Sajnos sosem fog válasz jönni és mi anyák küzdünk a gyermekeinkért, így vagy űgy, ahogy éppen jónak látjuk, mert hiszen mi marad nekünk, ha nem a szemünk fénye!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb firkálás...
  2011-03-04 22:06:36, péntek
 
  Mostanában nincs kedvem írogatni. Nem is csoda, annyira vártam már hogy kitavaszodjon....hihetetlenül hosszú ez a tél, a fűtés, a hideg. Már kikeltek kis zöld fűszereim az ablakban, de nem tudnak megerősödni, míg ki nem kerülnek a helyükre. De jól vannak. Hol a hó esik, hol az eső, hol köd van és néha még kicsit emlékeztet a nap is rá, hogy meleg sugarai milyen jól esnek nekünk. Igen, mindenkinek. A mai nap is csodálatos volt, bár az ország keleti felében inkább ködös és hűvös, de itt ragyogott a nap!
Kisfiamnak a házi feladat egyik munka füzetében az volt, rajzold le mit szeretnél, és mesélj róla. Egy szép "tájkép" volt ott. Kérdeztem tőle, tudja-e mi volt a feladat? Igen, és elmesélte hogy ő már annyira vágyakozik a meleg után, hogy nyár legyen. Szegénykéim, nekik is nagyon hosszú ez a komor idő. Remélem hamarosan legalább néhány fokkal feljebb megy a higany szál és a napot is többet láthatjuk, már az is kielégítő lenne sokaknak.
Szóval nincs kedvem írni arról hogy mi minden foglalkoztat, mert most az foglalkoztat, hogy jöjjön már a tavasz!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 319
  • e Hónap: 711
  • e Év: 711
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.