Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
Szép napoT!!!!!
  2011-05-31 13:42:42, kedd
 
 A munka meg fog várni, amíg megmutatod a szivárványt a gyereknek, de a szivárvány nem vár addig, amíg végzel a munkával.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
aforizmák az év minden napjára
  2011-05-31 08:46:34, kedd
 
  Elszánt kitartással álljunk mindig az igazság pártján! De ki ily nagy főnixe a derékségnek? A tisztesség híveinek száma vajmi csekély. Sokan magasztalják ugyan, de nem élnek vele. Az állhatatos férfi inkább akar következetes lenni, mint okos; mindig ott van, ahol az igazság, és ha nem követi társait, nem azért teszi, mert ő ingatag, hanem mert a többiek azok, és már előbb letértek az igazság útjáról. (Gracián)

A világegyetem kilenc-tizede sötét anyag; te csak a fényes részével légy kapcsolatban. (Eric S. Raymond)

Egy az Isten és mindeneknek Atyja, aki mindeneknek felette van és mindenek által és mindnyájatokban munkálkodik. (Eféz. 4,6)

A hátha, a kísérletezés legfontosabb varázsszava. (Feleki László)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szepes Mária A BARÁTSÁGRÓL!
  2011-05-31 07:48:17, kedd
 
  a KATEGÓRIA " ITT "HAVEROK-AT ad lehetőségként, de tudni kell , hogy a haver és BARÁT nem ugyan AZ!!!!!
az én értelmezésemben legalább is!!!!

Aki barátságra szomjazik, annak először jó baráttá kell válnia a barátság fogalmának legmagasabb értelmében. Mert amit az emberek általában barátságnak neveznek, az rendszerint nem egyéb átmeneti cinkosságnál, s csaknem minden esetben egyensúlytalan érdekkapcsolatokat rejt akkor is, he nem pusztán anyagi érdekről van szó.

Úgynevezett barátságok egész skáláját végigtanulmányozva alig találunk egyet is közülük, amelynek ne valamely hevenyészett benső vagy külső aktualitás adná a kötőanyagát. S ha ez elenyészik, a barátság is szétbomlik, rögzíthetetlenül szétúszik az időben.
Gyermekkori pajtásságaink, forrongó, ifjú szellemünk társai, érzelmi életünk kibicei, utat kereső gondolataink visszhangzói vagy megtermékenyítői sorra elmerülnek a múltba, velük való kapcsolatunk sokszor érthetetlenül megmérgeződött, esetleg kényelmetlenné vált, mint a kinőtt ruha. Régi szavakkal szólítjuk e kísérteteket, de a közös szavak is kiszáradt, hervadt faleveleknek tűnnek.

A nagy, időálló barátságok éppolyan ritkák, mint az egész életre szóló szerelmek. Az adottságoknak ugyanolyan különleges találkozása szükséges hozzá. A különféle társulások, amelyekre a barátság elnevezést aggatják, az emberi együttélés konfliktusainak bonyolításához szükségesek, s a szolidaritás törvényét teljesítik be. Mert míg a ritka nagy barátságoknál mindkét fél ad és kap, addig e társulások rendszerint olyan egymásra utaltságon alapulnak, amelyekben gyengeségek keresnek támaszt, hátteret, igazolást a másikban. ...
A barát legmélyebb értelmében annyit jelent, hogy nem ellenfél. Valaki, aki e harcos világ örvényén kívül, a csillagok háborújának ütközetei fölött kibékült velünk. Nem pusztán szövetséges egy-egy szerencsés aspektus kegyelme folytán, mert a szövetségből, a kettő fejlődésének valamely más pontján, újra ellenség válhatik. A baráti kapcsolat lényege: a tat tuam asi. Előfeltétele az, hogy ne a hús érdekeinek pillanatnyi aktualitásán vagy az érzelemvilág átmeneti hiányérzetein, hanem az i d e á k bázisán épüljön. Egyedül a közös szellemi érdeklődés az, amely a földi érdekeknél sokkal távolabbra: végtelen perspektívák felé mutat. Az ilyenfajta barátságot elixír tartja életben. Nem öregszik. Nem hervad. Az ember legmisztikusabb, de legerősebb igényét teljesíti: feloldja benne a magány halálos nyavalyáját. Az ilyenfajta egyesülés és megosztódás nem a görcsös összefonódás és csömörös széthullás ritmusát rejti, hanem a szenvedély nélküli egymásba nyugvás békéjét. Barát az, akinek megmutatkozunk, akinek részvevő érdeklődése hozzásegít bennünket ahhoz, hogy legkibeszélhetetlenebb dolgainkat megfogalmazzuk, s általa megszabaduljunk a szavaktól, amelyek nehezek, mint a kövek. Barát az, akinek segítségével megszabadulunk az önmagunkat marcangoló gondolatoktól.

A barátságnak e magas eleme nélkül azonban a leghalálosabb szerelem sem maradhat tartós, mert a közös érdeklődés, a fizikai céloknál sokkal emelkedettebb ideálok jelentik mindenféle emberi kapcsolat mágikus kötőanyagát. De az értékes barátságnak, éppúgy, mint a szerelemnek, házasságnak, rokonokkal, üzlettársakkal, kollégákkal, feljebbvalókkal és alárendeltekkel való viszonylatnak, megvannak a feltételei és benső törvényei, amelyeket nem tanácsos figyelmen kívül hagyni. Kiindulásunk az volt, hogy aki barátságra szomjazik, annak először jó baráttá kell válnia. Óhaja, törekvése irányába neki magának kell kiárasztania azokat a hívójeleket, amelyek a rokon rezgésű társat megidézik. Ha a kapcsolat létrejött, konzerválása nagy áldozatkészséget, tapintatot és mértéktartást igényel. Éppen ezért néhány axiómában megkíséreljük összefoglalni azokat a hibákat, amelyeket sem barátságban, sem szerelemben, sem házasságban nem szabad elkövetnünk akkor, ha azt akarjuk, hogy a másikkal való viszonyunk kiegyensúlyozott, mindkét félre egyformán inspiratív maradjon mindaddig, amíg élünk.

1) Soha ne engedjünk a csábításnak, hogy az együttlétek idejét egyedül saját ügyeinkkel töltsük ki, még akkor sem, ha társunk gyöngéd figyelme és önzetlen érdeklődése erre ösztönöz bennünket!
2) A létrejött viszonylatot ne tekintsük csereüzletnek, amelyben mi áldozatokat hozunk ugyan, figyelmet, gyöngédséget adunk, de ennek ellenértékét a legmagasabb árfolyamon megköveteljük. (Jegyezzük meg, hogy minden követelés, ellenkezést szül. Minden birtoklás, kisajátítás a diktatúra egy formája, amelynek forradalom vet véget.)
3) Ne terheljük túl barátságunkat egyoldalú szívességekkel!
4) Mindenfajta versengés és közös anyagi érdek veszélyes tűzpróbái a barátságnak. (Azt tedd a másiknak, amit magadnak kívánsz.)
5) Tempírozzuk fizikai együttlétünket! (A túl gyakori és túl hosszas együttlétek dogmatizáláják, egészségtelenül összefüllesztik, végül felőrlik a barátságot. Minden véglet ellentétébe lendül át.)
6) Ne éljünk vissza a barátság adta jogunkkal egy úgynevezett "őszinte kritikát" illetően!!!!!!!!
7) Barátunk magatartását illetően ne állítsunk fel olyan erkölcsi szabályokat, amelyeket az karakteréből folyóan nem tud teljesíteni!
8) Barátságunkat ne tegyük összeesküvéssé az egész világ ellen! (A barátság örök elixírjét egyedül olyan szövetség termeli ki, amely mások szolgálatára, pozitív célok érdekében kötődik.)
9) A barátság tartalma határozza meg tartalmát. (Vigyázzunk, miféle témák és inspirációk töltik ki barátainkkal való együttlétünk idejét.)
10) A barátság célja az adás öröme. Az áldozat önfeladás, önfeláldozás. Ugyanúgy, ahogy a transzcendens fejlődés célja egyedül a Mű, nem pedig a gyümölcse, az én előtt a Te.

MINDEN "ÚGYNEVEZETT " BARÁTNAK AJÁNLOM FIGYELMÉBE!!!!!!!!!!

MEGSZÍVLELENDŐ!!!!!!!! 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Emlékeztek?????
  2011-05-31 07:35:49, kedd
 
  Link

és erre?

Link
na még egy:

Link 
 
0 komment , kategória:  Linkek  
Így legyen!!!!!!!!!!
  2011-05-31 07:15:09, kedd
 
 Antoine de Saint-Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és
forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és
tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú
vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem
a váratlan örömöket és magaslatokat!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások
mondják meg nekünk.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessek!

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések művészetére! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mégegyszer!!!!!!
  2011-05-30 11:46:26, hétfő
 
  Még egyszer a "TALIRÓL"

van a csapatban egy kedves ÓVÓ NÉNINK Rozálka!
Különleges egyéniség !!!!
Nagyon illik Rá amit Tamási Áron a boszorkányokról írt!


"Tehát:,,.... nem rosszabb ember a többieknél! Csak igazibb ember, mert erősebb az esze és nagyobb az akarata, mint a többi halandóé, és inkább tudja e világnak igazságait, mint más. Aki pedig az igazság szolgálatába forgolódik, annak a hatalmak külön fegyvereket adnak"

Tamási Áron
Jégtörő Mátyás 3. fejezet.

Ez szerintem is így van!!

Aranyos kis meséket ír, még aranyosabban mondja el!
Fest és szépen énekel!
Na ez hozott ide vissza:
Együtt énekeltük a következő dalt!!

Azóta a fülembe cseng-dúdolom-motoszkál a fejembe!!!

Link

Most a rónán nyár tüzében ring a délibáb,
Tüzek gyúlnak, vakít a fény, ragyog a világ.
Dombok ormain érik már a bor,
Valamennyi vén akácfa menyasszonycsokor.
Zöld arany a pázsit selyme, kékezüst a tó,
Csendes éjen halkan felsír a tárogató.


Refrén:

Ott, ahol zúg az a négy folyó,
Ott, ahol szenvedni jó,
Ott, ahol kiömlött annyi drága vér
Egy ezredévről mond mesét a szél.
Búg a kűrt az ősi vár fokán
Honvéd áll a Hargitán,
Erdély szent bércére zúgva száll,
Visszaszáll, a magyar Turulmadár.

Magyar földről székely földre szállnak fellegek,
Kigyúlnak a magyar tüzek, ragyogó szemek.
Még az égen is Hadak Útja jár,
A legendák hős vezére paripára száll.
Szebb lesz a nyár, szebb lesz az ősz, szebben hull a hó,
Kolozsváron piros-fehér-zöld a lobogó.

Refrén:
Ott, ahol zúg az a négy folyó,
Ott, ahol szenvedni jó,
Ott, ahol kiömlött annyi drága vér
Zeng a dal, Kolozsvár visszatér.
Búg a kürt az ősi vár fokán,
Honvéd áll a Hargitán,
Kárpát szent bércére zúgva száll,
Visszaszáll a magyar Turulmadár.


Ott, ahol zúg az a négy folyó,
Ott, ahol szenvedni jó,
Hol csodás tündéri tó felett kacag,
S nézi benne tűzarcát a nap.
Hol regék születnek, száll a dal
Búg a kürt az ős szilaj,
S merre Erdély kéklő bérce áll
Zúgva száll a magyar Turulmadár.


Ott, ahol zúg az a négy folyó,
Ott, ahol szenvedni jó,
Ott, ahol kiömlött annyi drága vér
Zeng a dal, Kolozsvár visszatér.
Búg a kürt az ősi vár fokán,
Honvéd áll a Hargitán,
Erdély szent bércére zúgva száll,
Visszaszáll a magyar Turulmadár. 
 
0 komment , kategória:  csipet-csapat  
nÉHÁNY BÖLCS GONDOLAT
  2011-05-30 07:31:28, hétfő
 
  Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.

Az ember hű kell maradjon önmagához és a múltjához akkor, amikor a hűség már csak a múzeumokban található.

Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.

Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok.

Legyen szép napod !!!!.
 
 
1 komment , kategória:  idézetek  
Széplak-Siófok!
  2011-05-30 07:08:53, hétfő
 
  Mint már írtam egy hetet töltöttem a széplaki MÁV nyaralóban , néhány ÖTVENEN-TÚLI
BARÁTAIMMAL, már AKIK most megtehették!!!!

Az üdülőt Barátnőm Leánya jóvoltából , bocsájtják rendelkezésünkre!
Mikor három éve ott jártunk, elhatároztuk, hogy itt tradicionális találkozókat szervezünk!
Most sikerült másodszor is!!!!!

EZEK A NAPOK VALÓK A FELTÖLTŐDÉSRE!!!!!!!!
ÖRÖK EMLÉKKÉNT MARADNAK MEG!!!!
ITT még, jobban megismerve egymást!!!!!!!!!!!!

Családias-nyugalmat árasztó környezetben!
A Balaton néhány lépés mindössze, nevezetesen az Ezüst-part!
Az "arany" kissé messze, de most azt is gyalog közelítettük meg!!!
Kellemes séta volt!

Néhány kép !!!!


Link, mely inkább a táj szépségéről szól, majd "lopkodok még hozzá, a mások által készített képekből!!!!!

 
 
0 komment , kategória:  csipet-csapat  
Jó reggelt!!!!!!!
  2011-05-30 06:12:39, hétfő
 
  "Megváltozik, de nem múlik
múlik, de meg nem változik
a változás nem elmúlás
az elmúlás nem-változás
ilyen a szobor levegőből
folyton újuló felhő-alakban
a változó változhatatlan
a mulandó elmúlhatatlan."


 
 
0 komment , kategória:  Rád gondoltam!!!!!  
Komlósi Lajos: Befejezem a mon
  2011-05-30 06:09:01, hétfő
 
  Komlósi Lajos: Befejezem a mondatot

Jöjj vissza egy alkonyórán
a szigeti kertbe,
ha őriznek a védőszentek
szökj meg tőlük
néhány röpke percre.

Megszakadt egy mondat köztünk,
nem hangzott el sohase a vége,
közbeszólt egy úr a mélyből:
a rút pokol fenekéről
s csonka vallomásom
belefúlt az éjbe.

Dicsfényt kínált, elfogadtam,
víg frigyünkre pezsgőt bontott,
flitterekkel díszítette
s végtelenné tágította
előttem a horizontot.

Fürgén mentem, mámorosan
tettem, amit mondott,
színpadának tört deszkáin
kedve szerint játszottam el
napkirályt és udvari bolondot.

Sodort az ár, repített a
feldíszített gálya
s nefelejcskék szép szemedet
e közben a halál ujja
örökre lezárta.

Kihunyt a Nap a szigeten,
az én napom is leáldozni készül,
itt gubbasztok kifosztottan,
horpadt mellel
a beígért érdemrendek nélkül.

Gyere vissza alkonyatkor
az elhagyott kertbe,
befejezem a z t a mondatot
(mást már úgyse mondhatok)
hallgasd meg, és térj vissza a mennybe. 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 1494 db bejegyzés
Összes: 9140 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 233
  • e Hét: 1727
  • e Hónap: 4944
  • e Év: 4944
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.