Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Az akaraterő sajnos olyan, mint a hit: vagy megvan benned, vagy nem is lesz." Moldova György Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/103 oldal   Bejegyzések száma: 1025 
Túros rétes
  2011-05-31 23:25:20, kedd
 
  Túros rétes

Hozzávalók

80 dkg rétes liszt
2 db.tojás
csipet só
1 k ecet
4 dl langyos víz

töltelék:

1 kg túró
1 tojás
1 citrom reszeléke
1 cs vaníliás cukor 2-3 k tejföl
olvasztott vaj
20 dkg cukor


Elkészítés:

A hozzá valókkal rugalmas tésztát gyúrunk ,akkor jó, ha már hólyagos.Takarjuk le és 20 percet hagyjuk állni.

Addig készítsük el a tölteléket:

A túrót törjük össze villával adjuk hozzá a tojást vaníliás cukrot ,citromreszeléket mazsolát és a tejfölt keverjük össze.

A tésztát előbb deszkán sodorjuk el tepsi méretűre majd helyezzük át abrosszal leterített asztalra amelyet előtte lisztezzünk le, ne hogy leragadjon a tésztánk és olajos kézzel nyújtsuk ki kicsivel nagyobbra mint az asztal teteje .

Locsoljuk le olvasztott vajjal és szórjuk rá egyenletesen a tölteléket csavarjuk fel az abrosz segítségével.

Helyezzük tepsibe 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Szakács: matus irén
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Epres-banános túrós sarok
  2011-05-31 23:21:05, kedd
 
  Epres-banános túrós sarok habbal

Hozzávalók

Tante Fanny nyújtott rétestészta 200 g
(öt lappal készül, de alulra kettőt téve teljes csomag)
olaj a kenéshez

Töltelék:
25 dkg túró 50 dkg
10 dkg kristálycukor 20 dkg
1 vaníliás cukor 2 db
1 tojásfehérje 2 db
1,5 evőkanál étkezési keményítő 3 k.

Epres:

10 dkg eper darabolva 20 dkg
1 evőkanál étkezési keményítő 2 k.

Banános:

1 banán 2 db
kevés citromlé
1 evőkanál étkezési keményítő 2 k.

Szirup:

1 dl víz
10 dkg kristálycukor (5 evőkanál)
vanília aroma (elhagyható)

Díszítés:

2,5 dl tejszín (normálhoz porcukor, habfix)
eper, banán, csoki dara .

Elkészítés:

A Tante Fanny nyújtott rétestésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből.

A sziruphoz a cukrot a vízzel összeforraljuk, beletesszük az aromát (elhagyható). Teljesen hidegre hűtjük. (Elkészíthető előző nap is.)
A rétestészta lapokból hármat elősütünk: Egyenként olajjal megkenjük, félbe hajtjuk és olajozott sütőlapon 10 perc alatt 180 fokon elősütjük. Még forrón a hideg sziruppal alaposan átitatjuk (kanállal ráöntve, ecsettel egyengetve). Hagyjuk kicsit száradni, hűlni.
Egy kisebb tálban, az összedarabolt eperhez hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
Egy másik tálban a banánt villával összetörjük, párcsepp citromlevet adunk hozzá és szintén elkeverjük az étkezési keményítővel.
A túrót áttörjük, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Kétfelé osztva, a már elkészített gyümölcsökhöz keverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajozzuk. Egy nyers lapot (lehet kettőt az aljára) olajjal megkenünk, félbe hajtjuk, és a tepsibe rakjuk. A banános túró felét rákenjük, ráterítjük az egyik elősütött lapot. Erre az epres túró felét kenjük, megint elősütött lap - banános túró - elősütött lap - epres túró. Most a másik nyers réteslapot olajozzuk, félbe hajtjuk, ez lesz a felső lap (szintén olajozva).
Előmelegített 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Még forrón a tetejére tesszük a maradék szirupot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a tészta tetejére simítjuk. (Villával, tortafésűvel mintát rajzolhatunk rá.) Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor díszíthetjük eperrel, banánnal, csoki darával . Háromszög (sarok) alakúra vágjuk - 16 db lesz.

Megjegyzés: A tölteléknél a jelölés utáni mennyiséggel vastagabb, mutatósabb réteget tudunk készíteni a lapok közé.

Szakács: Zia50
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Ildikótól érkezett
  2011-05-31 23:04:26, kedd
 
 

Az utolsó tanítási napon a gyerekek ajándékot visznek a tanító néninek.
A virágboltos fia egy csokrot hoz, a cukrász kislánya egy tortát, majd az italboltos kisfia egy nagy dobozt, szépen csomagolva.
A tanító néni megemeli, és látja, hogy valami szivárog belőle. Viccesen megkóstol egy cseppet, és megkérdi:
- Bor?
- Nem - feleli a fiú.
Újabb cseppet kóstol a tanító néni.
- Pezsgő?
- Nem.
- Szabad a gazda! - mondja a tanító - Feladom; mi ez?
- Kiskutya..




Egy nős férfi a barátnőjénél tölti az estét. A lány arra kéri, hogy
borotválja le a szakállát. A férfi először tiltakozik:
- Tudod, drágám, a feleségem ragaszkodik hozzá, nem vághatom le.
Azonban a lány addig erősködik, hogy végül mégis rábeszéli.
A férfi éjjel tér haza, a felesége már ágyban van. Mellébújik a
sötétben, az asszony megsimogatja sima arcát és odasúgja neki:
- Drágám, már nem volna szabad itt lenned, a férjem bármelyik percben hazajöhet.




Székely a fiával ül az asztalnál, a kutya az asztal mellett fekszik és
éppen a tökeit nyalja.
- Hej ídesapám, bárcsak én is meg tunnám ezt csinyáni!
- Csinyád, fiam, de szerintem megharap...




Két kisgyerek beszélget:
- Ti szoktatok imádkozni ebéd előtt?
- Nem, a mi anyukánk jól főz.




Az autóst megállítja a közlekedési rendőr:
- Közúti ellenőrzés! Kérem a jogosítványát!
Mire az autós mérgesen:
- Cseszd meg! Nálatok van!




A jósnő azt mondja este a férjének:
- Drágám, add ide a tenyeredet!
Szeretnék egy kicsit olvasni elalvás előtt. ......













 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Epres puding kehely
  2011-05-31 20:10:14, kedd
 
  Epres puding kehely

Hozzávalók

20 dkg eper
4,5 dl tej
1 vaníliás puding por
fél dl muskotályos fehérbor
6 dkg cukor
1 dl tejszín
1 vaníliás cukor
fél zacskó habfixáló por
4 db csokis mogyorós puszedli
2 k konyak

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük ( 2 szemet szárastól félreteszünk a díszítéshez )

a többit nagyságától függően, félbe vagy negyedekbe vágjuk.
A tejet felforrósítjuk.
A pudingport simára keverjük a borral, a cukorral, és apránként a tejet gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Az edényt hideg vízbe állítjuk, a pudingot gyakran meg keverjük, langyosra hűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a hab fixszáló porral.
A díszítéshez keveset félreteszünk.
Kettő talpas pohár aljára teszünk mogyorós puszedlíből és meglocsoljuk konyakkal, és ujnyi krémet simítunk rá ( a poharak oldalát kitapasztjuk a félbevágott eperszemekkel ) és a maradék epret a krémbe nyomkodjuk, és rá simítjuk a maradék krémet.
A pudingot hagyjuk egészen kihűlni, lefedjük a kelyheket és legalább két órára hűvös helyen tároljuk.

Tálaláskor tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Szakács: pille
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Linzer
  2011-05-31 19:53:15, kedd
 
  Linzer

Hozzávalók

50 dkg liszt ,20 dkg por cukor . 15 dkg margarin ,2 egész tojás 1 cs sütőpor , 1cs vaníliás cukor

lekvár a ragasztáshoz

Elkészítés:

A lisztet a margarint össze morzsoljuk a többi hozzávalóval ,a tojásokat össze kavarjuk hozzá adjuk a liszthez . Jól össze dolgozzuk , 15 p hagyjuk pihenni hagyjuk.

Jól le lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk , szaggatjuk , kinek milyen formájú szaggatója van . Én most cakkos szélű ,és közepén szív alakot használtam . A közepéből ki szaggatott kis szíveket most nem gyúrtam össze . azokat külön ki sütöttem . Elő melegített sütőben tepsinként 4-5 p alatt világosra sütjük . Amikor ki hűlt lekvárral össze ragasztottam . porcukorral meg hintve kínáljuk ,de szoktam rá csorgatni olvasztott csokit is .

Szakács: marcsi2029
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Spenótos rizs
  2011-05-31 19:50:17, kedd
 
  Spenótos rizs

Hozzávalók

20 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, friss spenót levél, oliva olaj, főtt tojás

Elkészítés:

A meg mosott rizst a forró olajon kissé meg forgatjuk, fel öntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Fel forraljuk, öt perc elteltével fedővel le borítjuk. A tűzhelyt el zárjuk alatta, a rizs a fedő alatt szépen meg puhul. Én villával szoktam kevergetni, így a szemek szépen külön vállnak.

A meg mosott spenótot meg főzzük, le csorgatjuk róla a levét. A zúzott fokhagymát meg futtatjuk az olajon, majd a spenótot apróra vágva bele tesszük, éppen csak kis ideig kavargatjuk. Ezután hozzá keverjük a párolt rizshez, és végül ízlés szerint sózzuk.

Nagyon finom köret.

Szakács: esperancza
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Spenótos Tészta csirkemellel
  2011-05-31 19:48:17, kedd
 
  Spenótos Tészta csirkemellel

Hozzávalók

90 dkg mirelit spenót (vagy friss),1 hagyma,4dl tejszín,30dkg csirkemell filé,1 konzervgomba,14dkg ömlesztett sajt,szójaszósz,csipet só bors,2gerezd fokhagyma,2 kanál étolaj,50 dkg tészta

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk megdinszteljük az olajon.A csirkemellet csíkokra vágjuk sózzuk borsozzuk,ízlés szerint meglocsoljuk szója szósszal,Rátesszük a hagymára fehéredésik sütjük,Ezután beletesszük a gombát ráöntjük a tejszínt,majd a sajtot,Jól összeforraljuk,A felengedett spenót következik, majd beletesszük a fokhagymát,Rövid ideig főzzük ha szükséges ízesitjűk szójaszósszal,sóval,A tésztát kifőzzük, majd rátesszük a spenótos hússal.

Szakács: Bihary Livia
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Barát
  2011-05-31 19:25:09, kedd
 
  Az igaz barát



Egy férfihez beállít a barátja, hadd maradjon ott néhány napig. Egy idő
után a házigazda megkéri a barátját:
- Te, hozd le légy szíves a papucsomat az emeletről.
- A Te házadban én hozzam le a papucsodat? Csodálkozik a barát, de
megvonja a vállát és felmegy.
Az emeleten találkozik a ház bombázó asszonyával és a szintén bombázó
huszonéves nagylányával.
Megkérdezi az asszony:
- Te mit keres itt fent?
- A férjed küldött, hogy dugjalak meg benneteket.
- Nem hiszem, válaszol az asszony.
Mire a barát lekiabál:
- Hé, Joe! Mind a kettőt ?
- Hát persze...

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Rumos-diós szelet
  2011-05-31 16:19:09, kedd
 
  Rumos-diós szelet

Hozzávalók:
A tésztához: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 2 dkg liszt, kevés búzadara.
A diótöltelékhez: 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál rum.
A rumos mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál rum.

Elkészítés:
A tésztához a 6 tojássárgáját, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojássárgáját, valamint a darált diót és a lisztet. A tepsit kikenjük margarinnal (lehet sütőpapírral is bélelni), megszórjuk búzadarával, beleöntjük az elkészített masszát és előmelegített sütőben 220°C- aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, félbevágjuk, és megtöltjük az alaposan elkevert diós töltelékkel. A tetejét beborítjuk a 2 evőkanál forró vízzel elkevert rumos porcukorral.
Jó étvágyat!

Váradi Gabriella, Mezőkaszony
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Csak egy Anya?
  2011-05-31 16:15:25, kedd
 
  Csak egy Anya?


Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei hivatalban a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.

A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.

Úgy értem -magyarázta a hivatalnok- van munkája, vagy csak ..?

''Persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő,

''Anya vagyok."

''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő szó!"-

hangsúlyozta a hivatalnok.


Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszercsak ugyanebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.


A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott, hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint:

"Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".


''Mi a foglalkozása? "-kérdezte.


Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom, csak úgy kibuktak belőlem a szavak.


''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok területén.''

A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében

és úgy nézett rám, mint aki rosszul hall.


Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat.

Majd csodálattal néztem, amint a kijelentésemet

fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.


''Megkérdezhetem, "-kezdte a hivatalnok érdeklődéssel-

"Pontosan mit csinál ezen a területen?"


Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban, hallottam magam válaszolni:

"Továbbképző kutatómunkát végzek,

(amit az anyák nem)

laboratóriumban és terepen,

(általában úgy mondom a házban és a házon kívül).


A főnökömnek dolgozom (az Úrnak elsősorban, aztán az egész családnak),

szereztem már négy elismerést (mind lány).


Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön,

(akar valaki ellentmondani? )

és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb áll a valósághoz).


De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier és az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''


A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat, felállt és személyesen kísért az ajtóhoz.


Amint ráhajtottam a kocsifelhajtó nkra, a csodálatos új karrieremben elmerülve, szaladtak elém a laborasszisztenseim : 13, 7 és 3 évesek.


Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk

új kísérleti modelljét (6 hónapos kisbabánkat),

amint egy új hangmintát tesztelt..



Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára!


Úgy tűntem fel előttük, mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb

az emberiség számára, mint "csak egy másik Anya''.


Anyaság!


Micsoda nagyszerű karrier!


Különösen, ha egy cím is van az ajtón.


Akkor a Nagymamák

"Vezető tudományos munkatársak a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok területén '',

és a Dédnagy mamák

''Ügyvezető tudományos munkatársak"?

Szerintem igen!!!

És hiszem, hogy a nagynénik

"Tudományos munkatárs-helyettesek".


Kérlek küld el ezt egy másik Anyának,

Nagymamának,

Nagynéninek,

És más barátoknak, akiket ismersz.

Legyen kevesebb problémád,

Több örömed,

És csak boldogság kopogtasson az ajtódon!

Légy kedvesebb mint kellene.

Mindenkinek, akivel csak találkozol meg kell vívnia a saját harcát.

Sosem tudhatod, hogy egy perc vagy egy pár őszinte szó mikor befolyásol egy életet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/103 oldal   Bejegyzések száma: 1025 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 13000 db bejegyzés
Összes: 38489 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1085
  • e Hét: 35253
  • e Hónap: 189626
  • e Év: 1124756
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.