Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
csütörtök
  2011-06-30 16:55:54, csütörtök
 
  ma megint nagyon hideg van, esik az eső.
jó kis nyarunk van.
most nem jó a Balatonon nyaralni.
ha jó a hőmérőm akkor kb 19 fok van az udvaron.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szerda
  2011-06-29 20:47:06, szerda
 
  ma rettenetesen rossz időjárás volt, ujból hideg lett, esik az eső.
ez a sok időjárás változás nem valami jó az én szervezetemnek sem, sajnos nagyon rosszul voltam egész nap,. Alig álltam a lábamon, és álmos vagyok, mivel itthon vagyok megtehetem, hogy délután aludjak egy kicsit, ugyanis egy-az egyből elaludtam.
Nem birja a szervezetem a frontátvonulást, és a forró napsugarat sem.mivel vérhigitót is szedek, és magas a pulzus számom és a vérnyomásom ingadozik, van amikor 100/ 60/ 88
van amikor 150/90/100
nagyon rosszul érzem magamat ettől az ingadozásoktól.
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
hétfő 06.27.
  2011-06-27 12:52:31, hétfő
 
  hétfő, nagyon jó idő lett, a nap melegen süt, a rigók dalolnak a fákon, furcsa eagy időjárás van, egyik nap megfagyunk,pont a hétvégén vasárnap,
de
hétfőre már meg jön a meleg.
mérgesitő is egy kissé ez a nagy hőmérsékletváltozás.

a kiscicáim is most ugrálnak itt, száguldoznak, élvezik a jó időt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
vasárnap
  2011-06-26 12:57:07, vasárnap
 
  nagyon hűvös nap van, nincs meleg.
a nap nem süt, felhők takarják.
Mostanában szinte minden hétvégére elromlik az időjárás,
 
 
0 komment , kategória:  időjárás  
Segélyezés!
  2011-06-25 13:33:45, szombat
 
  Mennyit lehet összeszedni segélyekből?


Valóban elég a mindennapokhoz?
Egy kétgyerekes család példáján mutatjuk be, mennyi pénzt lehet összeszedni segélyekből.
Szerző: Németh AndreaForrás: Femina.hu2011. június 17.

hirdetés
A kormány tervei között szerepel, hogy csökkenti a táppénz összegét és az álláskeresési járadék is csak rövidebb ideig, 270 nap helyett 90-ig járna. Mindemellett a különböző szociális támogatásokból kapott pénzek összegét is maximalizálná.


A második Orbán-kormány tagjaiA második Orbán-kormány tagjai
Cikkünkben egy fiktív család példáján mutatjuk be, hogy mennyit lehet most igényelni, ha hirtelen elvesztik az állásukat a pénzkeresők. Házaspárunk tagjai az előző években a 2010-es magyarországi átlagot, a 131 600 forint nettó fizetést kapták meg. Két gyermekük van, egy három- és egy hétéves.




Annak, aki szeretne bármilyen támogatást kapni arra az időszakra, amíg munka nélkül maradt, az első lépés, hogy regisztráltassa magát álláskeresőként. Ezt a lakóhelye szerinti munkaügyi kirendeltségen teheti meg. Ekkor egy együttműködésről szóló szerződést is meg kell kötnie. Ennek értelmében meghatározott időközönként meg kell jelennie, és be kell számolnia a munkakereséséről, továbbképzésre küldhetik, és képzettségének megfelelő munkát ajánlhatnak számára.

Álláskeresési járadék

Az kaphatja meg az álláskeresési járadékot, aki regisztrált álláskereső, és a munkahelye elvesztését megelőző négy éven belül legalább 365 napot dolgozott. A rokkantsági, a baleseti rokkantsági nyugdíj és a táppénz kizáró tényező. A kérelemhez szükséges dokumentumok listája terjedelmes. A nyilvántartásba vételhez a személyi igazolvány, a taj-kártya, a lakcímkártya, az adókártya és az iskolai okiratok kellenek.

Továbbá az ellátás megállapításához a következők: személyi igazolvány, lakcímkártya, jövedelemadó-adatlap a munkaviszony megszüntetésekor, igazolólap az álláskeresési járadék és a segély megállapításához, OEP-igazolvány, illetve, amennyiben van, bankszámlaszám.

Mindamellett, akit érint, annak be kell mutatnia az igazolást a vállalkozói igazolvány visszaadásáról, a magánnyugdíj belépési nyilatkozatot, a bírósági végzéssel megállapított tartási kötelezettséget.

Az álláskeresési járadék első szakaszban több pénzt jelent, aminek ideje a munkaügyi központnál történő jelentkezéstől maximum 91 napig tart. Ezt az összeget egyénileg számítják ki, de 46 800 és 93 600 forint között van. Ez után a csökkentett folyósítást még 179 napig lehet igénybe venni, ami 46 800 forint.

A példánkban szereplő álláskeresők a 2010-es magyar átlagbért kapták meg előző munkahelyükön, azaz nettó 131 600 forintot. Ez alapján az első három hónapban havonta 78 960 forintra, a maradék időszakban havonta 46 800 forintra jogosultak.

Családi pótlék

A lakóhely szerinti illetékes Magyar Államkincstár Igazgatóságnál kell igényelni a családi pótlékot, de, aki rendelkezik Ügyfélkapus azonosítóval, könnyel elintézheti az internet segítségével is a kérelmezést.

A nyomtatvány kitöltése mellett szükség van a szülő személyi igazolványára, lakcímkártyájára, taj-kártyájára és a házassági anyakönyvi kivonat másolatára. Más azonosítóval nem rendelkező gyermeknél a születési anyakönyvi kivonatra, lakcímkártyára és taj-kártyára.

Egészséges gyermekek esetén 12 200 és 48 000 forint között lehet támogatást kapni a kicsik számának függvényében. Esetünkben, két gyerek után összesen 26 600 forint jár.

Átmeneti segély

Amennyiben valaki létfenntartási gondokkal küzd, fordulhat az önkormányzathoz átmeneti segélyért. Egy- vagy kétgyermekes családban ez akkor lehetséges, ha az egy főre számított családi jövedelem nem éri el a 34 200 forintot.

Egy családból csak egy személy kaphatja meg a havi 4000 és 10 000 forint közötti összeget. Ez a juttatás és több, a gyerekek eltartásához segítséget nyújtó segély is csak azután vehető igénybe, hogy a felnőttek már nem részesülnek álláskeresési járadékban. Ugyanis addig nem felelnek meg a feltételeknek, még a legminimálisabb álláskeresési járadék mellett is többet kapnak, mint ami az igényelhetőség határa ezekben az esetekben.

Gáz- és távhőtámogatás

Ezt a támogatást egy jogosultsági időszakra állapítják meg, a kérelmet decemberben kell benyújtani, hogy január 1. és április 30. között részesüljenek a segítségben. A példánkban szereplő szülők még akkor is jogosultak voltak erre a juttatásra, amikor dolgoztak. A 131 600 forintos keresetük és a család mérete alapján igénybe vehették ezt a támogatást, 783 Ft/GJ kedvezményt kaptak.


Politikusok és családjukPolitikusok és családjuk
Havi bevétel segélyekből: 184 ezer forint

A példánkban szereplő család három hónapon keresztül, havi 184 520 forinttal gazdálkodhat. Az azt követő fél évben pedig 120 200 forintra csökken ez az összeg. Legalábbis egyelőre, a kormány ugyanis átalakítja az álláskeresőknek járó juttatási rendszert, és a segélyek maximalizálását is tervezi a jövőben
 
 
0 komment , kategória:  Minisztériumi jelentések  
Stárfocista halt meg
  2011-06-24 23:20:05, péntek
 
  Halálos karambolt szenvedett a sztárfocista


2011. június 24., péntek 14:30
Tegnap egy teherautóba rohant a futballvilág egyik legnagyobb tehetsége, és azonnal életét vesztette.

Hirdetés
Bár kikapott az Arany-kupa negyeddöntőjében a Costa Rica-i fociválogatott, mégis hősként fogadták őket a reptéren, mikor a héten hazatértek. Az ünneplés azonban nem tartott sokáig. A nemzeti tizenegy mindenes hátvédje

, Dennis Marshall ugyanis végzetes balesetet szenvedett tegnap

. A huszonöt esztendős futballcsillag az ország fővárosához, San Joséhoz közeli úton haladt kocsijával, amikor nagy sebességgel frontálisan ütközött egy teherautóval. A karambolban Dennis és felesége, Marilyn Castro is azonnal életüket vesztették. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják.
Találj társat az új évben! KLIKK és regisztrálj az új társkeresőre, a Storyrandira! (x)


A tragikus eset már önmagában is szomorú, hiszen két fiatalnak kellett meghalnia. De az is felkavaró, hogy Dennis a siker kapujában hunyt el, hiszen még nagy karrier várhatott volna rá. Mert ugyan éppen a dán Aalborg alkalmazásában állt, de az Arany-kupán olyan meggyőzően teljesített, hogy felhívta magára a sportág figyelmét világszer
 
 
0 komment , kategória:  szomoru események +  
Columbo szinész meghalt
  2011-06-24 10:38:00, péntek
 
  Elhunyt Columbo


2011. június 24., péntek 21:00
Nyolcvanhárom esztendős korában véget értek Peter Falk szenvedései, és örök nyugalomra szenderült mindenki kedvenc hadnagya.
Talán a legismertebb és a legkedveltebb tévésztár távozott közülünk tragikus hirtelenséggel, tegnap este. Peter Falkot otthonában érte a halál, nyolcvanhárom éves korában. A legendás színészt harmadik éve kínozta a demencia, de arra nem lehetett számítani, hogy elveszítjük. Legalábbis a családja nem közölte, hogy haldokolna Columbo hadnagy megformálója.

Falkot többnyire mindenki a ballonkabátos, egy kérdésért mindig visszalépő nyomozó szerepében ismerte és kedvelte meg. Azonban nemcsak a négy Emmy-díjat hozó Columbo eljátszására lehetett büszke karrierje során. Az Egy maroknyi csodáért, illetve a Gyilkosság Rt.-ért Oscarra is jelölték. Hat évtizedes pályafutásának agyi betegsége vetett véget. De élete utolsó szakaszát nemcsak a szellemi hanyatlása, hanem rokonai is megkeserítették. Ugyanis a bíróságon úgy pereskedtek az elhelyezéséről és a felügyeleti jogáról, mintha csak autó lett volna. Persze mindezt nem puszta szeretetből, hanem Falk Miksa dédunokájának vagyonáért.



 
 
0 komment , kategória:  szomoru események +  
csütörtök
  2011-06-23 01:33:59, csütörtök
 
 
A szívritmuszavarok legjellemzőbb tünetei
Szerző: WEBBeteg - B. M.
Betűméret
Vannak, akik nagyon ijesztőnek érzik a szívritmuszavart (arrhythmia), mások nem is érzékelik. A tünetek ugyanis nagyon változatosak és eltérőek lehetnek.

Ha a szívfrekvencia 100/percnél magasabb, tachycardiáról, ha 60/percnél alacsonyabb, bradycardiáról beszélünk.

Cikkünk a hirdetés után folytatódik
Tachycardia esetén a következő tünetek jelentkezhetnek:

Szív- és érrendszeri teszt
Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, hogy mivel és mennyire terheli szívét és érrendszerét! A válaszokból kiderülhet, hogy Ön mennyire veszélyeztetett!
A szív- és érrendszeri teszt kitöltése>> A szív kalapál, a pulzus nagyon gyors, lehet rendszeres vagy rendszertelen, ez a tünet pitvari fibrillációra vagy Wolff-Parkinson-White (WPW) szindrómára is utalhat.
A szív rendszertelenül ver, ami olyan érzést kelt, mint egy tompa koppanás, mintha a szív ,,megbotlana".
Szédülés, bizonytalanságérzet, ami többnyire vérnyomásesés következménye, mivel a szív nem pumpálja hatékonyan a vért.
Teljesítőképesség romlása: a szív nem megfelelő működése miatt az érintettek kevésbé terhelhetők.
Félelem és idegesség: sok embert megijeszt maga a szívritmuszavar, a szívvel kapcsolatos furcsa és kellemetlen érzetek.
Mellkasi fájdalom: a gyorsan verő szívnek több oxigénre van szüksége, emiatt akár szívtáji szorító fájdalom (angina pectoris) is kialakulhat.
Légszomj: az angina pectoris jele lehet.
Látászavarok, a páciens fekete pontokat láthat maga előtt, ami szintén a vérnyomásesés következménye.
Angina pectoris: A mellkasi fájdalom
Az angina pectoris típusosan a bal mellkasfélben, a szegycsont mögött jelentkezik. A fájdalom nyomó, szorító jellegű, mintha prés alatt lenne a mellkas. Az angina pectoris tüneteként a fájdalom kisugározhat a bal vállba, karba. A betegek sokszor a torkukban és az állkapcsukban is égő fájdalmat éreznek, és hátba kisugárzó fájdalom is felléphet. Mellkasi fájdalom>> Eszméletvesztés: ha a szív extrém gyorsan ver, előfordulhat, hogy a vérkeringés leáll. Ez az állapot külső segítség nélkül életveszélyes.
Néhány esetben az érintettek a szívritmuszavar következtében nagy mennyiségű vizeletet ürítenek.
Bradycardiához az alábbi tünetek társulhatnak:

Szédülés, bizonytalanságérzet, mely a szív túl lassú működéséből következő vérnyomásesés eredménye.
A teherbírás csökkenése.
Idegesség, félelem
A pulzus kihagy: az atriovetrikuláris (AV) blokk miatt az impulzus nem továbbítódik megfelelően a szívben.
Látászavarok, a páciens fekete lebegő pontokat láthat, ahogy a tachycardiánál, itt is a vérnyomásesés következtében.
A túl lassú szívverés eszméletvesztést is okozhat.
Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
Hajlamos Ön a stroke-ra?
A szívinfarktus és tünetei
Élet szívinfarktus után
A szorongás kezelhető
A nők beszélnek, a férfiak inkább isznak
A munkahelyi stressz és a mobbing
Mikor forduljon orvoshoz?

Ha panaszai vannak, tanácsos felkeresnie egy orvost. Ha valamilyen szív- és érrendszeri betegségben szenved, panaszaival mindenképp forduljon orvoshoz.

A szívritmuszavarok egészséges embereknél sok esetben ártalmatlanok, ezt azonban csak egy orvos állapíthatja meg. Súlyos esetben viszont akár embólia kialakulásához is vezethetnek, ami növeli a stroke veszélyét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szerda
  2011-06-22 07:32:14, szerda
 
  szerda,06.22.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
kedd
  2011-06-21 02:33:05, kedd
 
  kedd  
 
0 komment , kategória:  kedd van  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 323 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 70
  • e Hét: 1508
  • e Hónap: 2317
  • e Év: 2317
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.